Monarque Club Rivage (ex Calimera)

4.1

Czytając opinie o hotelu miałam obawy. Ale będąc tam uważam że nie było czym się martwić. Hotel rewelacja. Bungalow duży, codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Klimatyzacja działała bardzo dobrze. Otoczenie super. Wszędzie palmy, oleandry coś pięknego. Obsługa hotelu rewelacyjna. Kelnerzy, panowie z recepcji, barmani cudowni. Można porozmawiać pośmiać się. Każdy pomocny. Byliśmy z 10 miesięczną córeczka każdy ja zabawiał, zaczepiał, uśmiechał się. Gdy była awantura przy smarowaniu kremem ratownik do nas przyszedł żeby ją zabawić i zająć. Pan który robi bransoletki w hotelu bardzo miły człowiek. Animatorzy również bardzo fajni. Super było patrzeć jak tańczą i wykonują swoją pracę z pasją. Podczas animacji wyciągali ludzi do tańca Co też było fajne bo każdy się bawił, jednak nie byli nachalni jak bywa to w innych hotelach. Fajne pokazy, kabaret uważam najlepszy. Co do jedzenia może nie było wielkiego wyboru jak np. w Turcji ale każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Jedzenie bardzo dobre. Makarony robione na świeżo, pizzę, dania z grilla na prawdę super. Co do plaży na początku pobytu było dużo glonów i meduz. Ale z czasem morze się oczyściło i jest idealne. Ciepłe, czyste. Plaża sprzątana nawet gdy glonów było bardzo dużo. Baseny czyste w idealnej temperaturze. Nie są ogromne ale nie było tłoczno i na spokojnie można było pływać i bawić się. Przed hotelem przystanek autobusowy więc można dojechać do Monastir bądź Sousse. Ewentualnie są też taksówki bardzo komfortowe i tanie. Gdybym miała ponownie wrócić to z chęcią wybrałabym ten sam hotel chociaż nie mamy tego w zwyczaju. Bardzo polecam

To był piękny czas ☀️ Wakacje w Tunezji okazały się strzałem w dziesiątkę. Już od pierwszych chwil czułem, że to miejsce ma w sobie coś wyjątkowego. Hotel zadbany, kameralny, z atmosferą, która od razu pozwalała się zrelaksować. Pokoje czyste, a każdy detal świadczył o trosce o gościa. Obsługa była niesamowicie sympatyczna – uśmiechnięci ludzie, zawsze gotowi pomóc, sprawiali, że czułem się tam naprawdę mile widziany. Jedzenie? Różnorodne, świeże, pyszne i pięknie podane. To był czas pełen słońca, spokoju i pięknych wspomnień. Polecam z całego serca każdemu, kto pragnie oderwać się od codzienności i zanurzyć w orientalnej gościnności Tunezji ♥️ "Podróże to jedyna rzecz, na którą wydajemy pieniądze, a stajemy się bogatsi."

Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Jak na cztery gwiazdki naprawdę wszystko bardzo dobrze. Smaczne jedzenie, woda w barach w dużych butelkach. Kawa z ekspresu. Różnorodność jedzenia. Do kolacji lody. Plaża mała tylko dwa rzędy leżaków, w dwa dni były meduzy. Czystość jak na Tunezję w porządku. Bardzo miła nienachalna obsługa. Pokoje wymagałyby już odświeżenia ale ogólnie nie ma się do czego doczepić.

Hotel bardzo dobry, spełnił nasze oczekiwania , czysty ,zadbany ogród pod względem roślinności .

Jak za taką kwotę i opcje all super! 1. Pokoje- mieliśmy family room, z balkonem. Widok do nikąd (niestety nie zawsze jest na morze :p 😜). Jak na pozaeuropejski standard pozytywne zaskoczenie. Duże łóżko, lodówka, gniazdka przy łóżku ( to nie zawsze jest przeciez). Klima i to działającą więc na plus. Sama łazienka nie najnowsza (ale widziałam duuuzo gorsze) trzeba uważać w trakcie kąpieli bo woda leci na podłogę i mamy mały basen. Codziennie sprzątanie ( no glownie to odświeżenie łazienki, wymiana rexznikow, dodanie żeli szamponów itp. Naprawdę nie ma co dramatyzować starczy aby milo spędzić wypoczynek! 2. Jedzenie- każdy znajdzie coś dla siebie, i na ciepło i na zimno, mieso, ryba, dania vege. Sporo potraw które są robione na widoku i wydawane prosto z "patelni". W połowie naszego wyjazdu zrobił sie juz sezon i w trakcie posiłków brakowało sztućców- trzeva chwile zaczekać alvo poprosić kelnera, szybko je dostarczają. A i uwaga! Z zabraniem talerzy sztućce też zawierają więc jak idziesz po dokładkę to trzeba pilnować :D 😀 na śniadanie dodatkowo świeże soki np. Z buraka, marchewki ogórka itp. Do obiadu napoje alvo wino to samo kolacja. Kolacja alla carte- to samo co dla ludzi tyle że wydane jak powinno to wyglądać- bez szału ale jak w cenie, to czemu nie spróbować:) 3. Basen/ plaza- plaza bez szału, waska nie za czysta, ale 20m od hotelu. Można pospacerować ochłodzić się w morzu ale "luksusow" nie ma. Basen czysty brak zastrzeżeń. Ratownicy pilnują pomagają jest naprawdę ok! Jak jest sezon to niestety walka o lezaki- po 7 to już nie ma w czym wybierać niestety pod parasolami, miejsce bez parasoli sie znajdzie, dołożą wam same leżaki bez problemu. Przy basenie bar z alkoholami, napojami i obok z przekąskami. Nad nasenem grasuje koleś z ptakiem i namawia na zdiecie- sympatyczny ale wysoce irytujący, wręcz natarczywy. To samo koleś z wycieczkami- jak już się trochę opalicie to daje spokoj- to trochę pomaga. 4. Animacje- to podnosi range hotelu!!!! Mega mega mocna ekipa animatorów. Zabawa od 10 do samej nocy. Gry i zabawy nad basenem a wieczorem codziennie inny temat imprezy- warto iść nie będę zdradzać co lepiej się pozytywnie zaskoczyć:) po zakończeniu animacji można isc dalej tańczyć do "stodoly" tam gdzie w ciągu dnia szisza:P. 5. Otoczenie- hotel na całkowitym zadupiu, no inaczej tego nie ujmiemy. Przed brama hotelu stoją taksówki. Trzeba się targować i nie więcej niż 20dhr do miqsta( to i tak za dużo, idzie zlapac za 15) jak nie chcą to odpuszczamy i za 2 min podjedzie inna która zawiezie za tyle ile napisalam powyżej. W ogol hotelu nie ma nic do zobaczenia. No chyba że syf i śmieci. Generalnie jak na Tunezje, cenę i nastawienie na wypoczynek bez większych planów na zwiedzania okolic- ocenam na plus!

Nazwa  Monarque Club Rivage (ex Calimera)
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, bez paszportu

4.1

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Rewelacyjna obsługa

Wady

Nie było zbytnio gdzie wyjść poza hotel

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Piękne otoczenie i dużo zieleni 🌴🌵 Bardzo blisko morze Czysto i spokojnie Dobre jedzenie 😋 Sympatyczna i pomocna obsługa Miejsce gdzie można było odpocząć i zrelaksować się. Polecam pojechać i przekonać się, że warto!!!

Wady

Za mało leżaków 🥴

Agata

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Dobre świeże jedzenie. Kawa z ekspresu. Miła obsługa.

Wady

Jak na 4* gwiazdki to mogę się do niczego przyczepić

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Urozmaicone jedzenie codziennie coś innego,czystość,miły i pomocny personel , animacje prowadzone codziennie.

Wady

Wąska plaża, brak atrakcji w okolicach hotelu sklepików . Na terenie hotelu działa 1 mały sklepik .

Karolina

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Animacje! Blisko morze. Pomoc obsługi. Blisko do miasta.

Wady

Kilka jest ale są rażące. Wkurzający koleś z ptakiem Nagabywanie na wycieczki Koleś na recepcji który chce tipa za to że wykonuje swoją pracę (przydzielenie pokoju)

Sn

Pobyt - Czerwiec 2025

Niestety były problemy od samego początku. Brak ciepłej wody w pokoju. Klima nie działała. Na drugi dzień naprawiona ale zapach niestety jak z toalety. Na trzeci dzień zmienili nam pokój. I znowu to samo. Pokoje czyste codziennie panie sprzątały to duży plus. Jedzenia dużo i nawet dobre ale codziennie to samo. Często brakowało stolików. Nie nadążali sprzątać. Trzeba było sobie samemu posprzątać stolik. Obsługa nastawiona na napiwki. Przy basenach brakowało leżaków. Jak się dało dolara to szukali i leżaki były. Namawianie na różne wycieczki i jakieś rzeczy. Co chwilę ktoś podchodził i na coś namawiał. Bardzo męczące. Plaża wąska i niestety brudna. E wodzie pływały śmieci. Animacje bardzo fajne i ciekawe. Oczywiście niektórzy z obsługi byli ok. Ogólnie nie polecam. Już tam nie wrócę. Jeszcze palili papierosy przy jedzeniu. I zdażyło się niestety przywłaszczenie telefonu przez kelnera telefon zgubiło dziecko. Nie chciał oddać. Po dłuższej rozmowie i po daniu mu 20 dinarów oddał.

Zalety

Fajne animacje. Pokoje sprzątane codziennie. Panie super.

Wady

Ciągle ktoś na coś namawiał. Brakowało leżaków. Brakowało czystych stolików na posiłkach. Palili papierosy przy jedzeniu. Obsługa, nie wszyscy ale większość nastawiona na napiwki. Wąska i brudna plaża.

Teresa Ewa

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel bardzo przyjazny dla gości. Codzienne sprzątanie t wymianą ręczników

Zalety

Bardzo blisko do lotniska. Ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych. Ogólnie czysto.

Wady

Nie widziałam wad.

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel piękny, położony nad samy morzem. Zadbany, czysty, obsługa rewelacyjna. Jedzenie zróżnicowane ,każdy znajdzie coś dla siebie . Jedyny mały minus to trochę za późno animacje wieczorne. Jestem bardzo zadowolona z pobytu

Tomasz

Pobyt - Maj 2025

Hotel w dobrej lokalizacji. Jedzenie smaczne nikt nie będzie chodził głodny. Alkohol, drinki, wino piwo lokalne nie oszczędzają. Świetni, zawsze uśmiechnięci ludzie, pomimo wielu godzin ciężkiej pracy. Pozdrawiam Alaya, Szukri i wielu innych ludzi, których imion nie sposób spamiętać.

Zalety

Super lokalizacja, Dużo zieleni, palm, drzewek oliwnych, Świetni ludzie dzięki, którym nie sposób się nudzić.

Wady

Restauracja a la carte to było nie jadalne. Na recepcji ciągły problem z monetami przy wymianie tak jakby mieli inny kurs niż ten obowiązujący.

Agat

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Jedzenie smaczne, bardzo duży wybór. Niczego nie brakowało. Codzienne animacje i występy wieczorne, tańce, bardzo miła obsługa. Czysto wszędzie, wystarczająca ilość leżaków przy basenie i nad morzem. Jedynie co to daleko od centrum miasta i sklepów. Do Monastyru lub Sus można było dojechać taksówką.

Zalety

dobre i urozmaicone jedzenie, duży wybór ciast i owoców, mięs i ryb, codziennie grile, pizza, makarony i inne potrawy - jakie kto chce. Bardzo miła obsługa wszędzie, pokoje czyste, codziennie sprzątane, wymiana ręczników. Dużo basenów, hotel przy samym morzu. Codzienne animacje i wieczorne występy oraz tańce. Wszystko super.

Wady

Jedyny minus to położenie hotelu gdyż daleko od centrum. Wieczorem nie było gdzie się przejść na spacer. Do Monastyru można było podjechać taksówką za 20 dinarów. Plaża wąska jak na Tunezję.

Daniel

Pobyt - Kwiecień 2025

Przyjemny hotel - dobrze zlokalizowany pomiędzy Monastirem na Sousse. Jedzenie jest dobre choć wybór nie jest jakiś ogromny - za to obsługa jest przemiła - zresztą jak wszyscy Tunezyjczycy. Jak sie jest asertywnym to panowie którzy namawiają na jakieś wielbłądy czy statki nie są natarczywi i nie męczą - co jest dużym plusem. Pokoje odnowione - te w wyższych budynkach całkiem schludne - natomiast mój Bungalow był blisko morza i była duża wilgoć przez co trochę specyficzny zapach - może to od klimy - ale nie było to jakieś dramatyczne. Ogólnie stosunek jakości do ceny wychodzi bardzo na plus, na recepcji pomagają z wynajmem auta - warto wyjść poza hotel bo Tunezja jest wspaniała ;)

Zalety

Wady

Dość mała plaża

Anita

Pobyt - Kwiecień 2025

Polecam hotel w okresie kwietniowym każdemu kto chce odpocząć, hotel w cichym spokojnym miejscu , czysto . Jedzenia , napojów niczego nie brakuje .

Zalety

Ustronne miejsce pomiędzy dwoma dużymi miastami .

Wady

Nie znalazłam

Jola Mariola

Hotel super. Kameralny. Duże ładne pokoje. Jedzenie dobre. Ciasta i owoce super.

Zalety

Kameralność. Blisko plaży.

Wady

Pani sprzątająca ma lepkie ręce.

Albert

Hotel ogólnie średni+, pokój spory bo na dwie osoby dostaliśmy pokój 4 osobowy, ale wymagający odświeżenia. Nie było żadnego zamka w drzwiach, były zamknięte na zatrzask a drzwi tarasowych które były na parterze nie dało się zamknąć w ogóle i nie było to zbyt komfortowe, podczas brania prysznica woda rozlewała się na całą łazienkę i zostawała już tak na dłuższy czas tworząc kałużę. Obsluga hotelu miła, pomocna, jedynie Pan od atrakcji typu przejażdżka na quadzie czy wielbłądzie zbyt natarczywy. Z ciekawości zapytałem o cenę wycieczki na quadzie a on przez następne 10 minut wręcz zmuszał mnie do wykupienia jej i nie chciał zrozumieć że nie, potem gdy tylko mnie widział wracał do tematu a gdy odmawiałem był wyraźnie zniesmaczony. Generalnie teren obiektu spory, domki i bungalowy rozmieszczone na sporej powierzchni. Dwa baseny czyste, leżaków nie brakowało w ciągu dnia, plaża tak samo. Najgorszym punktem tego hotelu jest zdecydowanie kuchnia. Jeśli nie przyjdzie się na samym początku posiłku to nie dość że można postać w sporej kolejce po jedzenie to trzeba się postarać żeby mieć czym ten posiłek zjeść, konkretnie jeśli znajdzie się wolny stolik to jest zwykle bez sztućców - trzeba chodzić po innych stolikach i zbierać te najczystsze bo nie wszystkie takie są mimo że nie używane. Talerze to samo - brudne. Na większości talerzy czarne plamy które schodzą pod palcem, zdarzyła mi się kupka niedomytego przyklejonego jedzenia od spodu. Jeśli chcemy się czegoś napić to zwykle brak szklanek. Podczas obiadu napoje są nalewane przez barmanów z butelek. Najdłużej czekałem 15 minut na „czystą” szklankę, którą wcale taka nie była. Jeśli chodzi o smak również średni, wybór jest dość spory ale niezbyt jakościowy, najlepsza i godna polecenia była pizza tak więc głodnym się nie było. Każdego dnia były atrakcje na basenie oraz wieczorne pokazy i dni tematyczne - to na plus. Lokalizacja słaba, daleko od centrum Monastyru bo ok. 14km, ale można dojechać taksówką spod hotelu za 20 dinarów. Hotel nie był zły, aczkolwiek raczej do niego nie wrócę i nie polecę innym.

Zalety

Miła pomocna oraz uśmiechnięta obsługa która w większości dobrze mówi po angielsku

Wady

Stare pokoje, brudne talerze, szklanki oraz sztućce, niezbyt smaczne jedzenie, natarczywy sprzedawca wycieczek

Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Były to bardzo budżetowe wakacje, które naprawdę spełniły nasze oczekiwania. Dzieci zadowolone. Przepyszne jedzenie, bardzo różnorodne. Nasza 5 latka nie chodziła głodna.

Zalety

Przede wszystkim ten hotel wyróżnia pyszne jedzenie.

Wady

Pokoje mogłybyc bardziej czyste. Jednak naprawdę tragedii nie było. Pamiętajmy że to jest inny kraj, inny kontynent i inne obyczaje. Dla nich było "extra clean", dla nas po prostu nie brudny.

Danuta

Całkiem przyzwoity hotel. Niewiele mu brakuje by mieć 4*. Nie jesteśmy zachwyceni,ale powodów by być niezadowolonym też nie mamy.

Zalety

Odległość od lotniska - rewelacja Czysta plaża, Codziennie sprzątane pokoje, super sprawna klimatyzacja,ciepła woda, wymieniane ręczniki, smaczne posiłki,wszystkiego ponad miarę, sympatyczna pomocna obsługa. Woda w basenach czysta, lekko słona,dodają coś do niej ponieważ szczerniały nam srebrne łańcuszki ( da się doczyścić).

Wady

Braki w barze i restauracji- czasem brak szklanek, sztućców do posiłków,ale uzupełniane przez obsługę. Dość duże kolejki w restauracji do dań.

Karolina

Hotel godny polecenia, pyszne i różnego rodzaju jedzenie, super baseny, miła i pomocna obsługa, pokoje ładne i czyste codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki przez panie sprzątające

Zalety

Basen Jedzenie Obsługa

Wady

Internet

Klaudia

Hotel jak to w krajach arabskich luksowsow nie ma. Natomiast mrowki w pokoju, karaluchy,ręczniki niedoprane. Restauracja brudne krzesla, stoły,podkładki,talerze,szklanki . Ogólnie jestem zawiedziona wakacjami na które czekałam. Basen jeden również nie czyszczony z włosów itp. Morze piękne ale pełno meduz więc nie można było się nawet w nim wykąpac. Nie polecam nie warto!!! Obsługa na stołówce nie pozwoliła nawet zabrać mi dla dziecka rogalika. Powiedzieli że mam sonie kupić w markecie nie ich problem,że dziecko będzie głodne.

Zalety

Wielbłąd na plaży oraz atrakcje wodne jedyna zaleta tego hotelu.

Wady

Robaki,brudny,nie miła większość obsługi, meduzy w morzu,brudny główny basen.

Wioleta

Mimo różnych opinii jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Miałam ogromne obawy gdyż lecieliśmy z trójką dzieci rok, 6 lat i 12. Mieliśmy pokój rodzinny duży i przestronny. Osobna łazienka i toaleta na duży plus. Pokój klimatyzowany, czysty, duże szafy które pomieściły rzeczy 5 osób i jeszcze było sporo miejsca wolnego. W pokoju był sejf. Codziennie wymieniane ręczniki. Obsługa miła i pomocna przyjaźnie nastawieni na turystów. Jedzenie urozmaicone. Nawet mój niejadek znalazł coś dla siebie. Między głównymi posiłkami przy basenie otwarty bar z przekąskami. Bar z napojami i alkoholami otwarty od rana do wieczora. Woda butelkowana dostępna na życzenie. Dużym autem położenie hotelu bardzo blisko lotniska transfer max 30 minut. Hotel posiada prywatną plażę. Baseny czyściutkie. My późno chodziliśmy na basen ale zawsze miejsce znaleźliśmy, gdyż leżaki można było dobierać. Dla dzieci był dostępny mini Club w godzinach 10-12 i 15-17 do tego codziennie mini disco. Codziennie inne show o 21:30 dla dorosłych. Jeżeli ktoś nie ma wygórowanych wymagań to będzie zadowolony.

Zalety

- miły i pomocny personel - czystość - codziennie inne show - różnorodność jedzenia

Wady

- brak

Ogólna ocena pozytywną. Dobre jedzenie choć trochę monotonne, bardzo dobre ciasta. Drinki różniły się mocą w zależności od baru (w lobby mocne) Bungalowy przestronne z dobrze działającą klimatyzacją,ciepła woda bez ograniczeń. Codziennie animacje tematyczne. Super nasze animatorki Klaudia i Dominika. Na minus brak polskiej muzyki i nieproszone goście w pokoju (mrówki) ale obsługa szybko się z nimi rozprawiła. Typowy hotel 4-gwiazdkowy dla nie wymagających

Zalety

Wszędzie blisko,do morza,do basenów i na stołówkę. Pyszne ciasta

Wady

Brak polskiej, tanecznej muzyki Mrówki w pokoju

Monarque Club Rivage (ex Calimera)