Mauzoleum Burgiby z piękną architekturą i ogrodem
Ribat z widokiem na port i Stare Miasto
Promenada nadmorska z palmami i tawernami
Plaże z jasnym piaskiem i łagodnym zejściem
Hotel jak na standardy Tunezyjskie super. Bardzo pozytywni kelnerzy, barmani i animatorzy. Pokoje przestronne i czyste, trochę ruszone zębem czasu. Uwaga na pana w lobby, na dzień dobry nachalnie żąda dopłaty do lepszego standardu. Jak nie dasz dostaniesz najniższego sortu.
Animatorzy i barmani w barze przy basenie z popołudniowej zmiany.
Recepcjonista w lobby naciągacz, nastawiony na zysk.
Bardzo kameralny hotelik w którym można miło spędzić czas i cudownie wypocząć w tunezyjskim klimacie. Jedzenie bardzo smaczne , duży wybór i wszystko świeżutkie. Obsługa bardzo miła i sympatyczna . Domki typu Bungalow czyściutkie , codzienne sprzątane i wymieniane ręczniki. Hotelik położony między dwoma miasteczkami Monastyr i Suse, gdzie za około 20-30 dinarów tunezyjskich można pojechać i zwiedzić miasta. Opinię wystawiam w dniu powrotu z pobytu w hotelu. Polecam serdecznie.
Hotel czysty z dużym wyborem jedzenia, świetni animatorzy którzy dbali o super atmosferę
Hotel oceniam na 3+. Za sprzątanie i wymianę ręczników zapłaciliśmy pokojówce dodatkowe 2 euro. Klimatyzacja jest płatna osobno.
Morze, słońce i bar super. Restauracja jest po prostu okropna: muchy, koty, brudne talerze i widelce. Smród.
Nie zgadzam siiẹ! Pieniądze na wiatr! NIE POLECAM!!!
Pobyt oceniam na 7 z 10 ze względu na stan hotelu, jednak obsługa i atmosfera polepsza sytuację)
Hotelu jest mały i dla tego nie ma dużo ludzi i kolejki. Jedzenie jest super, wszędzie i zawsze możesz dogadać, Serwis działa jak należy
Stan pokoju - czysty jednak nie wszystko było sprawne i musiałem iść na recepcję żeby to naprawili (to zajęło 5-10 min i majster był u nas) Plaża istnieje jednak nie jestem pewien że była czyszczona i ta plaża jest bardzo mała. Może 50/50 jest w glonach i z syfem budowlanym…..
Pobyt w hotelu Monarque wspominam bardzo pozytywnie ze względu na miła i kompetentną obsługe. Pomimo że hotel niestety nadgryziony zębem czasu to po zgłoszeniu jakichkolwiek usterek, były niezwłocznie usuwane. Posiłki bardzo urozmaicone chociaż troche zbyt delikatnie doprawione ale każdy znalazł coś dla siebie i mógł doprawić😉 na przykład harissą🤣🤣🤣 Super.
Blisko plaży, obsługa, jedzenie i prywatność w bungalow.
Brak remontu, wąska plaża.
Hotel ogólnie bardzo dobry, nic mu nie brakuje, pokoje codziennie sprzątane, klimatyzacja działa, jedzenie bardzo urozmaicone, napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Tunezja jest nieco biedniejszym krajem i nie możemy o tym zapomnieć wybierając się tam na wakacje. Nadrabiają uśmiechem i życzliwością! Animatorzy naprawdę świetni. Bardzo polecamy.
Blisko lotniska, świetne masaże w całkiem przystępnej cenie, internet na terenie całego obiektu.
Brudne szklanki na posiłkach :)
Plaża jest tuż przy hotelu, ładny teren i bungalowy. Najbardziej podobał mi się ładny, czysty basen i bliskość baru przy strefie basenów.
bardzo blisko plaży; leżaki i parasole bezpłatne ładny, czysty basen bar przy basenach blisko plaży; dostępny snack bar animacje dzienne i wieczorne; plac zabaw; bezpłatne stoły do ping-ponga regularna wymiana ręczników blisko lotniska;
jedzenie mało urozmaicone
Super fajny klimat obsługa miła i sympatyczna jesteśmy mega zadowoleni z pobyty
Hotel dość przyjemny, bardzo blisko do plaży. Jedzonko urozmaicone. Szczególnie polecamy ze względu na animacje, cudowna grupa animatorów, w tym polskich! Polecamy szczególnie (...), bardzo pomocni, sympatyczni, nasze dzieci ich uwielbiały:)
Hotel bardzo fajny, pokoje czyste , codzienne sprzątanie. Personel bardzo miły i pomocny . Jedzenie bardzo dobre , każdy znajdzie coś dla siebie. Naprawdę super
Witam, ja jestem nieco rozczarowany pobytem . porównuje to do wyjazdu z przed 2 lat do Egiptu także hotel 4* (...) . Jak czytam w opisie miało być ultra all inclusive to chyba ktoś nie wie co to znaczy, dużo hożej niż powiedzmy zwykle all w Hurghadzie . Z plaży powiedzmy że nie można korzystać, pełno śmieci , do tego wodorosty i meduzy . W barach trzeba było często stać w kolejkach . Nie było za czysto , tzn kiepy itp. na posiłkach często brak szklanek , sztućców itp. obsługa znacznie gorsza niż w Hurghadzie , po prostu mniej pracowników i jakby mniej zaangażowani w pracę . Jedzenia oczywiście nie brakowało ale znów nie ten poziom serwowania i różnorodności . Animatorzy ok ale prawie wszystko robili własnymi siłami , do tego miały być polskie animacje dla dzieci , niestety jak polskiej animatorki/animatora nie znalazłem . Może w Tunezji jest inny standard niż w Egipcie ale to była dał jakieś max 3,5* taki hotelowi . Na + to zakwaterowanie bo dostaliśmy na 2+2 , 2 pokojowy czysty bungalow . (...)ja jednogłośnie wybieram Egipt.
Dostaliśmy dobry bungalow . Niezły zespół animatorów ,chociaż nie najlepsza informacja z ich strony co i jak się ma dziać .
Brudno, słabe ultra all inclusive , słaba obsługa , plaża wąską , mała z której tak naprawdę nie można korzystać bo są wodorosty/meduzy i śmieci.
Doskonałe,różnorodne, świeże jedzenie przygotowywane starannie. Przemiła obsługa,życzliwość i otwartość własciciela hotelu sprawiały, ze pobyt byl przyjemnościa i na pewno nie była to moja ostatnia wizyta. Zwiększyłabym ilość wieczornych atrakcji dla dorosłych choć zdaje sobie sprawę że mój pobyt był juz po sezonie a w zamian moglismy urzadzać swoje "taneczne wieczory" co sprawilo,że w trakcie dnia nie moglismy doczekać sie dyskoteki w której zorganizowaniu sami mogliśmy uczestniczyć. Podziękiwania dla właściciela i całej obsługi za dopracowanie każdego szczególu. Gorąco polecam!!!!
Możliwość aranżacji wieczornych atrakcji w klimatycznym miejscu gdzie można było tańczyć do rana. Pyszne i zróżnicowane posiłki każdego dnia. Co wieczor animacje i konkursy dla dzieci i dorosłych. Każdy znalazł coś dla siebie.
Bardzo ładny kompleks. Apartament sprzątany codziennie. Wszelkie awarie po zgłoszeniu natychmiast naprawiane.
Duży kompleks. Mnóstwo animacji i gier zespołowych organizowanych przez animatorów. Dla dzieci, młodzieży i dorosłych brak czasu na nudę.
Jeśli zależy Ci aby choć trochę posiedzieć na plaży to bardzo nie polecam. Plaży w zasadzie nie ma, a ten skrawek co jest to jest cały w glonach. Jak znajdziesz czysty fragment to jest pełno meduz. Jedzenie monotonne, czasem znajdzie się coś w miarę smacznego. Na zdjęciach oferty jest o 2 rzędy parasoli za dużo. Cześć dziecięca w restauracji raz jest, raz nie. Ja miałam w miarę szczęście co do pokoju bo mialam tylko awarię toalety i lodówki. Ale znajomi mieli problem z zamkiem i mrowisko w pokoju. Leżaki rezerwuje ratownik oczywiście za opłatą, więc jak o 7 przyjdziesz to będziesz miała leżak w pełnym słońcu cały dzień, więc warto łapać gościa w okularach bo to jest władca leżaków. W pokojach klima działa, to duży plus. I jest wszędzie bardzo dużo, bardzo natrętnych much. Animacje, mocno słabe. "Zabawy w wodzie" to jakieś max 20 minut w ciągu całego dnia. Wieczorem o 20:40 mini disco 25 minut później coś tam dla dorosłych, ale jak jedno przegapisz to spokojnie, codziennie jest to samo.
Basen, pogoda, panie sprzątające
Brak jedzenia dla dzieci Plaża pełna glonów, nie da się wejść Muchy, pełno natrętnych much Jedzenie dramat Talerze brudne Śmierdzi zgnilizną na dworzu co 2 dzień Woda w wannie brązowa Nie działa co 2 lodówka w pokojach Głośna klimatyzacja
Czytając opinie o hotelu miałam obawy. Ale będąc tam uważam że nie było czym się martwić. Hotel rewelacja. Bungalow duży, codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Klimatyzacja działała bardzo dobrze. Otoczenie super. Wszędzie palmy, oleandry coś pięknego. Obsługa hotelu rewelacyjna. Kelnerzy, panowie z recepcji, barmani cudowni. Można porozmawiać pośmiać się. Każdy pomocny. Byliśmy z 10 miesięczną córeczka każdy ja zabawiał, zaczepiał, uśmiechał się. Gdy była awantura przy smarowaniu kremem ratownik do nas przyszedł żeby ją zabawić i zająć. Pan który robi bransoletki w hotelu bardzo miły człowiek. Animatorzy również bardzo fajni. Super było patrzeć jak tańczą i wykonują swoją pracę z pasją. Podczas animacji wyciągali ludzi do tańca Co też było fajne bo każdy się bawił, jednak nie byli nachalni jak bywa to w innych hotelach. Fajne pokazy, kabaret uważam najlepszy. Co do jedzenia może nie było wielkiego wyboru jak np. w Turcji ale każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Jedzenie bardzo dobre. Makarony robione na świeżo, pizzę, dania z grilla na prawdę super. Co do plaży na początku pobytu było dużo glonów i meduz. Ale z czasem morze się oczyściło i jest idealne. Ciepłe, czyste. Plaża sprzątana nawet gdy glonów było bardzo dużo. Baseny czyste w idealnej temperaturze. Nie są ogromne ale nie było tłoczno i na spokojnie można było pływać i bawić się. Przed hotelem przystanek autobusowy więc można dojechać do Monastir bądź Sousse. Ewentualnie są też taksówki bardzo komfortowe i tanie. Gdybym miała ponownie wrócić to z chęcią wybrałabym ten sam hotel chociaż nie mamy tego w zwyczaju. Bardzo polecam
Rewelacyjna obsługa
Nie było zbytnio gdzie wyjść poza hotel
To był piękny czas ☀️ Wakacje w Tunezji okazały się strzałem w dziesiątkę. Już od pierwszych chwil czułem, że to miejsce ma w sobie coś wyjątkowego. Hotel zadbany, kameralny, z atmosferą, która od razu pozwalała się zrelaksować. Pokoje czyste, a każdy detal świadczył o trosce o gościa. Obsługa była niesamowicie sympatyczna – uśmiechnięci ludzie, zawsze gotowi pomóc, sprawiali, że czułem się tam naprawdę mile widziany. Jedzenie? Różnorodne, świeże, pyszne i pięknie podane. To był czas pełen słońca, spokoju i pięknych wspomnień. Polecam z całego serca każdemu, kto pragnie oderwać się od codzienności i zanurzyć w orientalnej gościnności Tunezji ♥️ "Podróże to jedyna rzecz, na którą wydajemy pieniądze, a stajemy się bogatsi."
Piękne otoczenie i dużo zieleni 🌴🌵 Bardzo blisko morze Czysto i spokojnie Dobre jedzenie 😋 Sympatyczna i pomocna obsługa Miejsce gdzie można było odpocząć i zrelaksować się. Polecam pojechać i przekonać się, że warto!!!
Za mało leżaków 🥴
Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Jak na cztery gwiazdki naprawdę wszystko bardzo dobrze. Smaczne jedzenie, woda w barach w dużych butelkach. Kawa z ekspresu. Różnorodność jedzenia. Do kolacji lody. Plaża mała tylko dwa rzędy leżaków, w dwa dni były meduzy. Czystość jak na Tunezję w porządku. Bardzo miła nienachalna obsługa. Pokoje wymagałyby już odświeżenia ale ogólnie nie ma się do czego doczepić.
Dobre świeże jedzenie. Kawa z ekspresu. Miła obsługa.
Jak na 4* gwiazdki to mogę się do niczego przyczepić
Hotel bardzo dobry, spełnił nasze oczekiwania , czysty ,zadbany ogród pod względem roślinności .
Urozmaicone jedzenie codziennie coś innego,czystość,miły i pomocny personel , animacje prowadzone codziennie.
Wąska plaża, brak atrakcji w okolicach hotelu sklepików . Na terenie hotelu działa 1 mały sklepik .
Jak za taką kwotę i opcje all super! 1. Pokoje- mieliśmy family room, z balkonem. Widok do nikąd (niestety nie zawsze jest na morze :p 😜). Jak na pozaeuropejski standard pozytywne zaskoczenie. Duże łóżko, lodówka, gniazdka przy łóżku ( to nie zawsze jest przeciez). Klima i to działającą więc na plus. Sama łazienka nie najnowsza (ale widziałam duuuzo gorsze) trzeba uważać w trakcie kąpieli bo woda leci na podłogę i mamy mały basen. Codziennie sprzątanie ( no glownie to odświeżenie łazienki, wymiana rexznikow, dodanie żeli szamponów itp. Naprawdę nie ma co dramatyzować starczy aby milo spędzić wypoczynek! 2. Jedzenie- każdy znajdzie coś dla siebie, i na ciepło i na zimno, mieso, ryba, dania vege. Sporo potraw które są robione na widoku i wydawane prosto z "patelni". W połowie naszego wyjazdu zrobił sie juz sezon i w trakcie posiłków brakowało sztućców- trzeva chwile zaczekać alvo poprosić kelnera, szybko je dostarczają. A i uwaga! Z zabraniem talerzy sztućce też zawierają więc jak idziesz po dokładkę to trzeba pilnować :D 😀 na śniadanie dodatkowo świeże soki np. Z buraka, marchewki ogórka itp. Do obiadu napoje alvo wino to samo kolacja. Kolacja alla carte- to samo co dla ludzi tyle że wydane jak powinno to wyglądać- bez szału ale jak w cenie, to czemu nie spróbować:) 3. Basen/ plaza- plaza bez szału, waska nie za czysta, ale 20m od hotelu. Można pospacerować ochłodzić się w morzu ale "luksusow" nie ma. Basen czysty brak zastrzeżeń. Ratownicy pilnują pomagają jest naprawdę ok! Jak jest sezon to niestety walka o lezaki- po 7 to już nie ma w czym wybierać niestety pod parasolami, miejsce bez parasoli sie znajdzie, dołożą wam same leżaki bez problemu. Przy basenie bar z alkoholami, napojami i obok z przekąskami. Nad nasenem grasuje koleś z ptakiem i namawia na zdiecie- sympatyczny ale wysoce irytujący, wręcz natarczywy. To samo koleś z wycieczkami- jak już się trochę opalicie to daje spokoj- to trochę pomaga. 4. Animacje- to podnosi range hotelu!!!! Mega mega mocna ekipa animatorów. Zabawa od 10 do samej nocy. Gry i zabawy nad basenem a wieczorem codziennie inny temat imprezy- warto iść nie będę zdradzać co lepiej się pozytywnie zaskoczyć:) po zakończeniu animacji można isc dalej tańczyć do "stodoly" tam gdzie w ciągu dnia szisza:P. 5. Otoczenie- hotel na całkowitym zadupiu, no inaczej tego nie ujmiemy. Przed brama hotelu stoją taksówki. Trzeba się targować i nie więcej niż 20dhr do miqsta( to i tak za dużo, idzie zlapac za 15) jak nie chcą to odpuszczamy i za 2 min podjedzie inna która zawiezie za tyle ile napisalam powyżej. W ogol hotelu nie ma nic do zobaczenia. No chyba że syf i śmieci. Generalnie jak na Tunezje, cenę i nastawienie na wypoczynek bez większych planów na zwiedzania okolic- ocenam na plus!
Animacje! Blisko morze. Pomoc obsługi. Blisko do miasta.
Kilka jest ale są rażące. Wkurzający koleś z ptakiem Nagabywanie na wycieczki Koleś na recepcji który chce tipa za to że wykonuje swoją pracę (przydzielenie pokoju)