Monarque Dar Djerba Zahra

3.7

Pierwsza i najważniejsza rzecz- hotel Dar Djerba Zahra i Dar Djerba Narjess to dwa różne hotele i nie należy ich mylić-czytajcie opinie dotyczące Zahry! Mimo że oba hotele należą do jednego wielkiego kompleksu różnią się standardem. Wspólnie korzystamy z: Plaży -wąska, dosyć zaniedbana, niestety jedna z gorszych jakie widzieliśmy na Dżerbie Basenów-my korzystaliśmy z basenu głównego-jest ok, duży z łagodnym stopniowaniem głębokości, woda czysta). Leżaki są, ale w okolicy południa zaczyna ich brakować (nie liczcie na materace, tylko 30% leżaków je posiada). Animacji-ok, codziennie coś się działo ale bez szału Barów- goście Zahry mogą korzystać z barów przy lobby Zahry, przy lobby Narjess i przy basenie. Na plaży pseudo bar bez % z którego nikt praktycznie nie korzysta. Pokoje 'standard' w Zahrze są głównie w bungalowach, ale też część jest w głównym budynku. To jaki się trafi to czysta loteria. Były fajne pokoje z widokiem i tragiczne bungalowy bez okien. My mieliśmy pokój w głównym budynku. Oczywiście przydałby się remont i porządne sprzątanie. Typowy tunezyjski standard. W pokoju stara klima, często czuć kanalizacją. Za lodówkę należy dopłacić 10e/tydz U nas pokój bym sprzątany codziennie ale wiem że bywał z tym problem. Tak samo jak z ręcznikami, których często brakowało. Cały budynek jest otwarty, więc na korytarz na piętrze wlatują ptaki i tak- robią kupy... A sprzątanie jest na niskim poziomie... To wszystko można przeżyć-szczegolnie jeśli cena za osobę za pobyt jest niska (poniżej 1500). Personel jest ok, dla nas wszyscy byli mili. Najgorsze co nas tam spotkało to jedzenie. Pierwszy raz spotkałam tyle osób które miałyby problemy żołądkowe-nie żartuje i nie wyolbrzymiam. Byliśmy już w różnych niskobudżetowych hotelach. Wymioty, biegunki to standard. Jedzenie bardzo słabe i tu już nie chodzi o nawet sam smak. Jedzenia mało i wybór ograniczony, kolejki ogromne. Surowe mięso, ryby nie zjadliwe. Wszystko zimne. Tragedia. Ciężko było znaleźć coś bezpiecznego do zjedzenia oprócz ryżu i pizzy. W tym miejscu trzeba zaznaczyć że mamy osobne stołówki dla Zahry i Narjess-w Narjess jedzenie podobno dobre ale my nie możemy korzystać z ich restauracji! Nie mylcie opini. Największą bolączką był brud. BRUD na stolówce- talerze, sztućce, stoły wszystko niedomyte, lepiące się. Czegoś takiego nie widziałam. Pewnie przez to nasilały się nasze problemy żołądkowe. Bierzcie swoje kubki i myjcie butelkowaną wodą bo w barze też jest słabo z czystością. Pomijając jedzenie i związane z nim 'przygody' osobiście pobyt oceniamy na udany. Jeśli macie ograniczony budżet i nie macie oczekiwań się zawiedziecie się. Zaberzcie jakieś przekąski, swoje naczynia, leki na zatrucia w razie W i będzie dobrze.

Jak na warunki tego kraju to bardzo dobrze,nie ma na co narzekać,pogoda piękna

Według mnie jak za ta cenę pobyt oceniam jako bardzo dobry. Świetna,miła obsługa, szczególnie Sara z recepcji. Mogę ten hotel polecić osobom, które nie mają zbyt wygórowanych wymagań.

Właśnie przebywam w tym hotelu i podzielę się swoją opinią. Jestem pierwszy raz w Tunezji, więc nie wiem jak to wygląda w innych hotelach. Hotel jest bardzo duży, basen w porządku, plaża niezbyt duza, ale czysta, piaszczysta, woda super cieplutko. Leżaki bezplatne-walka o wolny leżak od 6 rano. Po plaży non stop chodzą mężczyźni z końmi i wielbłądami i naciągają na przejażdżki po plaży. Jedzenie głównie lokalne, różnorodne, wiele propozycji do wyboru, uważam że nie jest źle. Nieduży wybór drinków, ale są poprawne, napoje do drinków lane z oryginalnych butelek ( np. cofa cola, czy tonic). Jest też piwko i wina. Ogromną wartością są ludzie tam pracujący. Widać, że bardzo zależy im na tej pracy, są bardzo pogodni, życzliwi i uśmiechnięci. Hotel ma bardzo dużo pokoi w różnych lokalizacjach, nie wiem jak wyglądają inne, ale nasz jest mega słaby. Znajduje się w tzw. bungalowie, przed wejściem do pokoju jest nieduży przedsionek ze stolikiem i krzesełkami. W pokoju niestety brudno. Szafki, lustra, szyba całe upaćkane, w łazience wanna, w pokoju zapach wilgoci, klimatyzator wygląda jakby miał 50 lat, nigdy nie czyszczony, słabo chłodzi, cieknie, głośno pracuje, nie ma opcji żeby przy nim zasnąć. Wszystko niedomyte, niedoprane, syf. Jest telewizor, ale bez kanału polskiego. Wi fi na recepcji i na basenie.

SERDECZNIE POLECAM. Świetny i klimatyczny hotel, jedzenie bardzo dobre, świeże, niektóre dania się powtarzają a niektóre są inne wiec każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa hotelowa, barmani, kelnerzy, recepcjoniści jak i animatorzy to super ludzie pełni radości i entuzjazmu. W obiekcie znajdują się dwa hotele które są połączone ze sobą. My będąc w hotelu Zahra mogliśmy korzystać z barów i basenów na terenie drugiego hotelu (oprócz stołówki). Pokoje czyste, skromne, w stylu bungalow. Plaża duża i czyściutka, woda również czysta. Bardzo polecamy również dodatkowe wycieczki z punktu na plaży przy hotelu. (...) Jesteśmy z chłopakiem bardzo zadowoleni z pobytu.

Nazwa  Monarque Dar Djerba Zahra
Miejsce  Tunezja / Djerba
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, tenis

Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami

Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw

Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze

Ciepła, słoneczna pogoda o każdej porze roku

6.5
5.9
5.7
5.7
5.3
6.5

3.7

Wyświetlono 145 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Hotel przy samej plaży Fajny duży basen

Wady

Jedzenie- straszny brud w restauracji, surowe mięso, mały wybór. Mało owoców. Kolejki, brak talerzy. Brak kolacji tematycznych itp. Grill jeśli był to była porażka-np. szaszłyki z kurczaka węgiel albo surowizna nic pomiędzy. Pokoje nadają się do remontu i generalnego sprzątania Wąska, zaniedbana plaża

Renata

Jak na warunki tego kraju to bardzo dobrze,nie ma na co narzekać,pogoda piękna

Zalety

Bliskość morza i basenu

Wady

Nic

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Ładny, zadbany ogród. Pomimo tego, że jest to duży hotel to zabudowa jak infrastruktura nie przytłacza.

Wady

Nie mam uwag, może jedynie za mała liczba kelnerów podczas posiłków.

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Ludzie tam pracujący

Wady

Brudny pokój

Wiktoria

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Obsługa hotelowa, bardzo dobre jedzenie, przyjemny klimat

Wady

głośna klimatyzacja

5.1

Pobyt - Sierpień 2025

Pokój czysty , sprzątany codziennie,reczniki wymieniane ,ale dawno nie odnawiany.Na całym obiekcie potrzebne remont.

Zalety

Plaża czysta,woda przejrzysta ,piekneg koloru.

Wady

Zaniedbany ,dawno nie odnawiany.Jedzenie słabe,.

Beata

Pobyt - Sierpień 2025

Sam hotel jak w opisie Ale Animatorzy pozdrawiam ❤️❤️, obsługa mega Wieczorki tematyczne no i nasza ekipa była najlepsze pozdrawiam was 😘👌🍾🍾🍾🍾🍾

Zalety

Animatorzy !!!!!!!!

Wady

Jak jedziesz się pobawić i nie wydziwiasz to brak

Adam

Pobyt - Lipiec 2025

hotel był taki jak był w opisie, miejsce przytulne, blisko plazy, jedzenie pyszne, kelnerzy przemili, obsluga na wysokim poziomie

Lucjan

Pobyt - Lipiec 2025

Tak naprawdę to dwa połączone hotele z dużą i przyjazną infrastrukturą, z kilkoma basenami i bardzo fajną piaszczystą plażą. Bungalowy z ogródkami wyposażone skromnie ale niczego ( poza lodówką ) nie brakowało ! Sprzątane codziennie i tak samo wymieniane ręczniki (za dwa dinary pozostawione na łóżku pan układał ręczniki w kształcie łabędzi i rozsypywał płatki kwiatów). Pogoda gwarantowana! Największą wadą i chyba jedyną ale dość istotną była niestety kuchnia, nawet dla mało wymagających! Trochę sytuację poprawiła kontrola jaką przeprowadzano ale sytuacja niestety szybko wróciła do normy! Mało smacznie, naleśniki smażyła jedna osoba co powodowało 10-15 minutowe kolejki na śniadaniu! To samo z omletami - jedna osoba smażyła omleta na kilkaset osób! Ciastka, owoce i rogaliki były świeże. (...)

Zalety

Infrastruktura, codziennie inne wieczorne animacje miła obsługa sklepy w hotelu i niedaleko poza nim kręgle oddalone 250m od hotelu

Wady

- KUCHNIA - Animacji w ciągu dnia praktycznie brak - Zbyt głośna muzyka przy basenie głównym

Witold

Pobyt - Lipiec 2025

Po przyjeździe na miejsce zostaliśmy przywitani zimnym napojem, po czym obowiązkowe formalności, które trwały niespełna 5 minut. Następnie przydzielono nam zakwaterowanie w bungalowu. Pierwsze wrażenie było ok i tak też pozostało do końca pobytu. Polecam ten hotel.

Zalety

Przede wszystkim przestrzeń, przemiła i pomocna obsługa, tam gdzie trzeba jest klima, codzienne sprzątanie, bary ok, restauracja ok, można zjeść wewnątrz jak i na zewnątrz, tłoku nie ma, wybór posiłków różnorodny, każdy znajdzie coś dla siebie, deserów i napojów ogrom, w basenach ciepła krystalicznie czysta woda, miejsca oraz leżaków pod dostatkiem, podobnie nad morzem, są miejsca na relax i długie spacery.

Wady

Niektóre miejsca w pokojach wymagają odnowienia, ale to niuans, Korzystanie z basenu "tubylczyń" w tzw. hidżabie, która odsłania tylko twarz i ciało od kostek w dół. Niektóre hotele zabraniają tego rodzaju praktyk, tu jeszcze nie. Niektóre zachowania "tubylców" przechodzą granice dobrego smaku, dla nas Europejczyków to bydło, dla nich standard- niestety (patrz zdjęcie).

Marcin

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel składa się tak naprawdę z hoteli: Narjess i Zahra. Zahra jest biedniejsza i oddalona od tych pięknych basenów ze zdjęcia o jakieś 5 minut spacerem. Ludzie z hotelu Narjess mają też pięknieszą restauracje z widokiem na morze. To pozastawia lekki niezsmak że są równi i równiejsi... ale poza tym Hotel oceniam za godny polecenia. W pokojach było czysto, jedzenie bardzo smaczne, obsługa miła jeśli ich się też dobrze traktuje... Widać braki w obsłudze, niekiedy długie oczekiwanie na recepcji żeby załatwić hotel, troche mało barmanów, ale można to zaakceptować zważywszy na cene pobytu. Chętnie bym wrócił ale do tej częsci Narjess. Jest tu sporo niedociągnięć, brak ręczników, brak pilota, brak czajnika do podgrzewania wody (więc że dla małżeństwa z dzieckiem był to problem), ale na wszystko jestem w stanie przymknąć oko za tą wspaniałą plaże z pięknymi zachodami słońca. Plaża jest mała urokliwa, główny basen cudowny. Moim zdaniem warto ale nie zapominajmy że są to 3 gwiazdki i nie bez powodu są 3 a nie 5 :)

Zalety

Piękna niebiańska plaża - jak z raju. Cudowne zachody słońca, smaczne jedzenie, miła obsługa, piękny basen główny. Wspaniali ludzie (3* nie przyciągają snobów :-)

Wady

Personel zbyt mały na tę liczbę gości, drobne niedociągnięcia jak brak ręczników czy pilota TV, temperatura w pokoju dosyć duża, te bongolosy mają starą architektóre, 5 minut spaceru z hotelu do głównego basenu, poczucie dwóch hotelów Narjess i Zarha - ci z Narjess mają lepiej. Hotel ma swoje lata i to widać. Bary z drinkami za darmo zamykane o 23:00. Brak snak baru 24/h. Brak internetu w pokojach - tylko recepcja.

Ola

Pobyt - Lipiec 2025

Wakacje uważam za udane. Hotel to olbrzymi kompleks połączony z hotelem Narjes - jedynie osobne jadalnie mają, z reszty można korzystać. Na terenie kilka basenów, bezpośredni dostęp do morza - każdy znajdzie swój kąt. Pokój w bungalowie do zaakceptowania - czysto, klima działała, woda ciepła w kranie też była 😉 ale podobno zależy jak się trafi. Ogólne wrażenie bardzo dobre, ciepełko, leżaczek, mili ludzie wokół, jedzenia pod dostatkiem i bardzo dobre - oczywiście to kuchnia tunezyjska, więc o schabowym można zapomnieć 🤭 bardzo dużo pozytywnej energii, a niewielki bakszysz działa cuda. Na terenie również strefa spa gdzie za parędziesiąt euro można się zrelaksować.

Zalety

Budżetowy afrykański hotel bez złotych klamek, ale ogólnie czysto. Codzienna dawka ciekawych zajęć, animacji, wieczornych występów i potańcówek - animatorzy robią dobrą robotę.

Wady

Największą wadą są niektórzy wczasowicze, którzy czują się bogami i nie liczą się z innymi bo przecież oni zapłacili pare groszy i im się należy. Brak osoby, która miałaby nadzór nad leżakami i parasolami, bo niestety zorganizowane grupy głównie polskich obywateli przywłaszczają sobie w godzinach rannych duże ich ilości, z których nikt przez pół dnia nie korzysta, a inni nie mają 😔 Hotel jest bardzo duży z dużym potencjałem, ale najstarszy na Djerbie, więc nie jest idealny. Panie sprzątające

Jerzy

Pobyt - Czerwiec 2025

Byłem, zobaczyłem i jest super , zarówno obiekt jak i obsługa na wysokim poziomie , smaczne zróżnicowane jedzenie i super animatorzy ! Polecam

Wady

Jedyny minus to dostęp do WiFi, tylko w lobby restauracji i kilku miejscach oblegane przez turystów, problem złapać zasięg

2.1
Maria

Pobyt - Czerwiec 2025

Byłam w tym hotelu dwukrotnie raz dwa lata temu i raz od 8 do 15 czerwca. Wybrałam ten hotel ponieważ był tam basen z wodą mineralną która bulgotała od dna w basenie i bardzo mi pomogła przy moich problemach z kręgosłupem i z RZS. Kiedy Skręciłam nogę w kolanie za miesiące temu pomyślałam że ten basen będzie dla mnie wybawieniem w moich problemach z chodzeniem. Byłam tam z koleżanką która również miała problemy z kręgosłupem Niestety basen był nieczynny A kiedy zwróciliśmy uwagę na to powiedziano nam w recepcji ze śmiechem że są pozostałe baseny i mogę z nich korzystać A tamten z wodą mineralną jest czynny. Poskarżyłyśmy się rezydentowi i on obejrzał i przyznał nam rację. Po kilku dniach zebrano brudy z wierzchu i dolano zwykłej wody. Bulgotanie od dna nie działało w dalszym ciągu więc zrezygnowałyśmy z kąpieli w tym basenie bo było po prostu brudno.

Zalety

Bliskość morza i basenów od bungalow.

Wady

Beznadziejne jedzenie słabo obsługa kelnerzy wynosili jedzenie w półmiskach poza teren hotelu. Było tam mnóstwo Arabów którzy wynosili jedzenie a dzieci zachowywały się jak dzikusy próbując potraw z łyżki która była na przykład w jogurcie i zpowrotem wkładano łyżkę z powrotem do jogurtu

Pobyt - Czerwiec 2025

Kochani, oczywiście wszystko zależy od tego czego oczekujecie i jak wysublimowany macie gust. Pamiętajcie jednak, że to 3* w Afryce :) Ja z pobytu jestem bardzo zadowolona i dopowiem, że był to drugi raz w tym hotelu i że w październiku szykuje się powtórka.

Zalety

pokoje w bungalowie są duże, oczywiście klimatyzowane; baseny (1 zdrowotny i 2 zwykłe w tym 1 kryty); stół do ping ponga; bar (napoje chłodzące, kawa, piwo) plaża - piasek mięciutki jak mąka, dostępne sporty wodne, boisko do plażówki; wyżywienie - "tamtejsze"z elementami bardziej nam znanymi, także można sobie zawsze coś wybrać; ludzie bardzo towarzyscy, pogodni i pomocni; języki: francuski, angielski, niemiecki

Wady

Nie spodziewajmy się sterylnej czystości, bo to nie Europa. U mnie w pokoju woda po prysznicu wolno spływała - nie wiem czy to jednostkowy przypadek czy globalny.

Pobyt - Maj 2025

Byliśmy pierwszy raz w Tunezji i jesteśmy mile zaskoczeni.Hotel bardzo fajny z piękną infrastrukturą wokół hotelu.Obsluga hotelowa bardzo pomocna i przesympatyczna.Jedzenie bardzo smaczne ,głównie kuchnia arabska.Plaza czysta,leżaki i parasole bezpłatne. Woda w morzu idealna czysta i ciepła.Sprzątanie pokoi codziennie.

Zalety

Super obsługa oraz bardzo dobre jedzenie

Wady

Brak lodówki w pokoju

Renata

Hotel nie jest najnowszy, pokoje raczej skromne bez lodówki, którą należy ewentualnie ekstra zamówić w recepcji ale poza tym czysto, obsługa bardzo miła, infrastruktura bardzo ładna i olbrzymia, zaletą jest możliwość korzystania z basenu połączonego obok hotelu - z zasadzie to jeden hotel podzielony na dwa różne z możliwością korzystania ze wszystkich części wspólnych (w tym drink barów) poza restauracją - tutaj każdy hotel ma swoją. Ładna plaża, leżaki przy basenach i na plaży bezpłatne, cudowna czysta i ciepła woda, można naprawdę wspaniale wypocząć jeśli nie oczekuje się złotych klamek. Bardzo fajni animatorzy w hotelu nie ma nudy - w jednej muzyka i zabawy w drugiej bardziej spokojnie, czyli do wyboru dla każdego. Jedzenie nie najgorsze, choć sporo jest ostrych dań ale to urok miejsca. Taksówki nie drogie więc można pojechać do miasta czy innych atrakcji na Djerbie lub skorzystać z wycieczek fakultatywnych dla wygodnych. Generalnie polecam niezdecydowanym, na ogół nie wracam w te same miejsca ale tutaj spokojnie mogłabym przyjechać raz jeszcze aby wypocząć :)

Zalety

Położenie przy plaży, miła obsługa, ładna i rozległa infrastruktura.

Wady

Pokoje mogły by mieć lodówkę i nowszą klimatyzację.

ryszard

Pobyt bardzo udany. Są to właściwie dwa hotele. W jednym "Zahra" - posiłki. Natomiast w obu ( Zahra i Narjess) baseny .rozrywka, tańce, występy. Przy opcji all w obu hotelach darmowe napoje, piwo i drinki. Śniadania dość ubogie, obiad lepszy wybór, a kolacja? Można się najeść do syta...

Zalety

Najbardziej podobały się baseny, szczególnie ten w "Narjess" oraz solankowy w "Zahrze". Pokoje z tarasem odgrodzone wysokim murem od pozostałych z osobnym wejściem na taras (podwórko)...

Wady

Dość monotonne śniadania dające skromny wybór.

Barbara

Hotel spełnia wszystko co potrzebne do spokojnego wypoczynku

Zalety

Piękna plaża, dobre jedzenie, obsługa bardzo miła

Wady

Wadą było to że w październiku już prawie koniec sezonu i przy małej liczbie turystów posiłki trzeba było spożywać w drugim hotelu tj. część Narjes , będąc osobą mało mobilną sprawiało dyskomfort bo było trochę dalej

Ilona

Bardzo dobry hotel, ze względu na zły opinie oczekiwałam że nie uda nam się spotkać coś dobrego. Ale naprawdę polecam ten hotel, nie jesteśmy wymagającymi ludźmi. Plaża jest czysta, morze jest ciepłe. Jedzenie jest do koloru do wyboru. Był gotowany tuńczyk , cielęcina, codziennie ryba , ryż, ziemniaki i pasta, pizza. Dobry wybór słodycze i ciast. Można korzystać się również z baru hotelu Narjess. Na terenie którego znajduje się większy basen i plaża. Wieczorem są disco i tańczy ekipa animatorów. Spokojny i przyjemny odpoczynek. Potrzebuje remontu ale nam to nie przeszkadzało. Miła obsługa, pani na recepcji pomogli ze wszystkim o czym pytaliśmy. Był wieczór tradycyjnej kuchni, bardzo się postarały , muzyka, atmosfera. Widać że się starają. Mieliśmy bungalo , czyste i codzienne sprzątane czego czasami nie było na 5 gwiazdkach Egiptu. Polecam od całego serca. Napewno się wrócimy ❤️🙌

Zalety

Obsługa Przyjemny animatorze Plaża Jedzenie

Wady

Obszarpane ściany hotelu (ale to bardziej problem właściciela)

Monarque Dar Djerba Zahra