Medyna z wąskimi uliczkami i bielonymi domami
Zabytkowy port rybacki z lokalnym klimatem
Cisza i spokój idealne na relaks nad morzem
Plaże z jasnym piaskiem i czystą wodą
Hotel sam w sobie bardzo ładny, pokoje z widokiem na morze piękne, zadbany ogród, plaża piękna piaszczysta z dużą ilością muszelek i woda lazur. Jedzenie dramat, codziennie to samo, nie ma frytek i ogólnie nic dla dzieci oprócz pancake z nutellą. Mięso jak jest to jeden rodzaj dziennie lub 2 max. Pizza dobra i jajka nic poza tym. Często brakuje szklanek, talerzy i sztućców nie są przygotowani na pełne obłożenie hotelu jak było w naszym przypadku a byliśmy w październiku. Mało owoców tylko melon, jabłko, winogrono i czasami śliwka.
Piękna plaża, woda lazur, pełno muszelek,napoje wszystkie w szklankach na duży plus, ogród, pokoje.
Restauracja za mała na taką dużą ilość osób, częste braki w jedzeniu. Częsty brak talerzy,szklanek, sztućców.
Pobyt udany, hotel spełnia warunki 4 *. Pokoje duże, codziennie sprzątane, pościel i ręczniki wymieniane każdego dnia.
Hotel pięknie położony nad samym morzem. Otoczenie hotelu bardzo ładne, zadbane, dużo roślinności.
Pobyt bardzo udany. Dla ludzi nie oczekujących złotych klamek. Jedzenia ogrom. Każdy znajdzie coś dla siebie zarówno dzieci jak i dorośli. Posiłki bardzo różnorodne, od pizzy, ryby po wołowinę. Codziennie lody, naleśniki, gofry itd. Bardzo duża ilość mięs do wyboru oraz duża ilość warzyw i owoców. Bezpieczna woda w hotelu, brak dolegliwości żołądkowo jelitowych również po drinkach z lodem. Teren zadbany. Zawsze znajdzie się leżak przy basenie i przy plaży, wystarczy tylko poprosić obsługę jak miejsca brakuje. Obsługa bardzo życzliwa i pomocna poza jednym panem z recepcji. Plaża duża czysta i zadbana. Codziennie animacje od popołudnia, aż do nocy. Na stołówce czasami bywa brak zastawy i trzeba czekać. Polecam przychodzić na początku lub pod koniec. Cały czas obowiązuje stół szwedzki poza niektórymi potrawami przygotowywanymi na bieżąco przez kucharzy. Wszystkie napoje i te z % podawane są w szkle. Są miejsca w hotelu, które wymagają odświeżenia, ale generalnie jest ok bo kto siedzi w hotelu. Polecam wszystkim którzy szukają wypoczynku w rozsądnej cenie.
Zacznę od meldowania się w recepcji. Pan recepcjonista na dzień dobry próbował oszukać nas na 10 dolarów. Wyliczył klikając szybko wielokrotnie na kalkulatorze, że mamy do zapłaty 93 dolary za 10 dni a jak zaczęliśmy sami liczyć, wyszło 83 dolary. Wymieniliśmy dolary na dinary tunezyjskie, żeby nie było nieporozumień. Przy kasowaniu należności pan próbował wziąć 10 dinarów więcej. Po zabraniu banknotu, wołał, żeby dać mu napiwek. UWAZAJCIE NA NALICZENIE OPŁATY TURYSTYCZNEJ!!! Sam hotel w porządku, klucze zamiast kart uważam za plus, gdyż nie wyłącza się klima i lodówka, gdy wychodzi się z pokoju. Internet działa jako tako i w pokoju i na plaży. Ultra all inclusive uważam za kpinę. Nawet nie był to zwykły all inclusive. Przekąski żenada - naleśniki z czekoladą, pizza kiepskiej jakości i kanapki (w godz. 15-18). Drinki płatne, w opcji all inclusive dostępne jedynie mieszanki wódka/gin + napoje. Wódka, whisky i gin podłej jakości, sam barman radził, żeby tego nie pić, bo to jest podróba, likiery zamiast wysokoprocentowych alkoholi. Tzw. wódka miała może 10% alk. , smakowała słodko i ziołowo, gin i whisky podobnie. Na stołówce wiecznie wszystkiego brakowało - sztućców, szklanek, filiżanek, talerzy. Obsługa nie nadążała z niczym. Gdy się prosiło o coś, słyszało się tylko "sorry" i nikt nic nie robił. Szkło mega brudne. Na stołach brudne naczynia stały bardzo długo, nim ktoś je uprzątnął. Obsługa miała cię totalnie w (...), olewali ludzi, jak coś mieli zrobić, robili to z wielką łaską. Jedzenie częściowo przygotowywane było w trakcie posiłków - risotto, potrawy z grilla, makarony i tworzyły się ogromne kolejki. A wystarczyło przygotować wcześniej i podgrzewać wg potrzeb. Animacje - totalne dno. Muzyka na full, nigdzie nie można było usiąść, żeby w spokoju posiedzieć czy porozmawiać. Rykowisko. Jeden animator codziennie wieczorem prowadził różne "show" i tylko co chwilę ryczał "brawo, brawo, brawo, applaus, applaus, applaus!!!". Ogólnie nie polecam.
Piękna plaża ze złocistym, drobnym piaskiem. Woda w morzu rewelacyjna. Klucze zamiast kart.
Obsługa, animacje, totalny chaos na stołówce, słabe all inclusive, marne alkohole
Pobyt oceniam jako średni otoczenie dobre blisko plaża Nie polecam tego hotelu nikomu
Nic nie wyróżnia ten hotel spośród innych są w okolicy ładniejsze hotele Hotel byl zamknięty przez 12 lat nie wiem kto dał 4* ja go oceniam na 3*
Jedzenie bardzo twarde mięso warzywa twarde czekałem 3 dni na ręczniki nie mogłem wsiąść prysznicu bo nie było się w co wytrzeć mimo że dyrektor był poinformowany że brak ręczników.(...)
Po 20 wrzesnia klimatyzacja działała słabo, pokoje czyste, pościel, ręczniki wymieniane, widok z balkonu taki sobie,
Blisko do morza, zjeżdżalnie, miła obsługa
Brak kliamtyzacji
Największe wrażenie zrobiła na mnie szeroka, zadbana, piaszczysta plaża tuż przy hotelu — z łagodnym zejściem i ratownikami, świetna do pływania. Chętnie korzystałam z basenów i animacji, a jedzenie było smaczne; fajnym uzupełnieniem była tunezyjska a’la carte i przekąski przy basenie. Obsługa miła i komunikatywna.
plaża bezpośrednio przy hotelu: szeroka, piaszczysta, łagodne zejście, ratownicy; leżaki i parasole w cenie baseny, w tym podgrzewany wewnętrzny; aquapark ze zjeżdżalniami także dla dorosłych animacje od rana do wieczora (water polo, aqua aerobik, siatkówka, wieczorne występy) smaczne jedzenie; restauracje a’la carte (m.in. tunezyjska) i snack bar przy basenie
korytarzowe dywany do odświeżenia mało ciekawych miejsc w pobliżu dość długi transfer z lotniska (ok. 1,5–2 godz.)
Hotel bardzo ładny. Piękna plaża hotelowa. Może bardzo łagodne zejście jedynie bardzo dużo było palących meduz. Atrakcje zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem były organizowane. Jedzenie było dobre, na pewno każdy coś dla siebie znajdzie. Hotel, pokoje, basen i plaża czyste. Hotel położony ok 5 km od miasta. Taksówki kursowały cały czas wystarczy wyjść przed Hotel. Po za hotelem było parę sklepów w których można było kupić wszystko i 1 lub 2 w restauracje więc jeśli ktoś by chciał skosztować ichniejszej kuchni to jest szansa. Na terenie hotelu również są sklepiki.
Hotel bardzo rodzinny, miła atmosfera
Widać że wymaga remontu szczególnie w pokojach ale jest czysty.
Super hotel miła obsługa dużo atrakcji blisko do morza
Hotel przewyższył moje oczekiwania. Personel zabawny, fajna ekipa animatorów. Jedzenie bardzo smaczne. Czyściutko na terenie hotelu.
Super ekipa animatorów .
Wszystko mi się podobało
położenie hotelu idealne, blisko plaża, 2 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami tak dla dużych jak i malutkich turystów, drugi basen z zejściem po łagodnych schodach ale i po drabinkach łagodnie przechodzi z płytkiego do głębokiego. Teren przystosowany dla wózków. Dużo zieleni. Obsługa miła i pomocna. W okolicy hotelu sklep z cenami stałymi dla tych co nie lubią się targować na bazarze.
Przestronne pokoje, codziennie sprzątane, wymieniane ręcznik. Restauracja - wiele dań przygotowywanych na miejscu - jedzenie monotonne ale każdy coś znajdzie dla siebie (nawet pizzo maniacy mają świeżą pieczoną na bieżąco. Baseny zadbane. Przekąski popołudniowe - placki, kanapki czy pizza wydawane bez limitów.
obsługa baru przy basenie czasami pogubiona co stwarza szybko rasnące kolejki.
Wakacje organizowałam w ostatniej chwili, więc za wiele do wyboru nie miałam, ale moja Pani (...) z Wakacje.pl która co roku coś mi prawie w ostatniej chwili wynajduje, poleciła ten hotel ze względu na piękną plażę. Hotel może nie najnowszy, ale wyremontowany i czysty, codziennie sprzątany. Jeśli spodziewacie się złotych klamek czy kryształowych żyrandoli, to radzę zmienić kierunek podróży. Bardzo miła obsługa, kelnerzy na bieżąco ogarniający wszystko. Duży wybór jedzenia , napoi i z tego co widziałam alkoholi również. Przekąski i napoje serwowane w barze przy basenie, napoje w barze przy plaży. Największym powodzeniem cieszyły się naleśniki z sosem czekoladowym i przepyszna pizza. Leżaki bez problemu dostępne zarówno na plaży, jak i przy basenach, także wakacyjnym Januszeksom odradzam latania o piątej rano z ręcznikiem i zajmowania leżaków, bo naprawdę nie ma takiej potrzeby, dla każdego znajdzie się miejsce, przemili ratownicy na bieżąco leżaki donoszą Wifi na terenie całego hotelu, na plaży również było ale tylko na początku pobytu, później był słabszy zasięg w pokoju, za to w lobby, czy restauracji był nienaganny. Dodatkową zaletą był dla mnie pokój z widokiem na morze, bo stanąć rano na balkonie, popatrzeć na palmy, poczuć na sobie leciutki wiaterek i posłuchać szumu fal, to jest to, co Tygryski lubią najbardziej 😁 Podsumowując odpoczniecie, wybawicie się, wytańczycie, najecie i napijecie o nic się nie martwcie.
Za główne zalety hotelu uważam usytuowanie przy samej plaży, która jest przepiękna, z jasnym, sypkim piaskiem i przecudownym kolorem morza oraz wyjątkowo profesjonalne animacje. Animatorzy dwoją się i troją, żebyśmy super spędzili czas, jest więc aqua aerobik i zwykły aerobik, joga, rzutki, water polo, zumba w basenie, konkursy na plaży i przy basenie. A wieczorem profesjonalne występy animatorów, wspólne tańce, karaoke oraz wiele innych atrakcji. Pozdrawiam naszą polską animatorkę (...).
Mogliby poprawić Wifi, bo w dzisiejszej dobie internetu wszyscy chcemy z niego móc korzystać bez zakłóceń.
Hotel czysty aczkolwiek wiekowy, drzwi otwierane kluczami zamiast kart. Jedzenie smaczne ale moim zdaniem nakładanie przez kucharzy na talerz naleśników, frytek ( czasami) jest bez sensu bo tworzą się niepotrzebne kolejki. W barze przy plaży nie ma drinków, dla mnie minusem było również to że nie ma żadnej karty drinków. Miła, życzliwa i pomocna obsługa. Dobra lokalizacja, po drugiej stronie ulicy sklepy, bankomat, restauracje, wypożyczalnia quadów .
Lokalizacja, smaczne jedzenie, miła i pomocna obsługa
Brak karty drinków, brak drinków w barze na plaży, klucze do pokojów zamiast kart
Hotel po remoncie, czyste pokoje z wyposażeniem zgodnie z opisem, ładny basen, miła obsługa. Duża ładna plaża, bezpośrednio przy hotelu, jedzenie dobre, dużo ryb, w tym z grilla. Rewelacyjni animatorzy, z humorem i dystansem do siebie, zapewniają dobrą zabawę od godzin południowych do 23. Blisko do centrum Mahdi, taxi spod hotelu 10 dinarów. Ogólna ocena hotelu 4+
Animacje, konkursy, miła obsługa, potrawy z grilla
Problem z mrówkami w pokojach, nawet na wyższych piętrach, ultra all exclusive tylko na papierze (min dopłaty do niektórych drinków), restauracja a’la carte to porażka, bez wyboru, podają te same jedzenie co w restauracji głównej tylko tam można sobie wybrać a tutaj liczyć na kelnera, mały wybór warzyw i owoców. W morzu trzeba uważać na duże, niebieskie meduzy.
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Dobry, duży hotel, nad morzem z ładną plażą. Ładne duże i wygodne pokoje, z dużymi, wygodnymi łóżkami. Urozmaicone, dobre jedzenie, kuchnia tunezyjska. Bardzo dobra obsługa. Hotel jest dobrze zorganizowany i dba o klientów. Super spędziliśmy tam urlop. Polecamy, szczególnie dla rodzin z dziećmi i par.
Obsługa hotelu była bardzo miła i pomocna. Super zespół pracowników Animacji, który organizował zabawy, konkursy oraz wieczorne występy i starał się zachęcić gości do aktywności. Plaża jest ładna, czysta, dobrze strzeżona przez pracowników ochrony. Liczni obnośni sprzedawcy plażowi nie mają dostępu do odpoczywających. Okolica hotelu jest spokojna. Pokoje są duże, wygodne i dobrze wyposażone, darmowy sejf i klimatyzacja. Ładny i duży areał hotelu.
W tej cenie hotel ma same zalety. Komary nas trochę pogryzły w nocy więc, jeśli ktoś lubi spać przy otwartym balkonie, warto cos zabrać coś na komary.
Pobyt w tym hotelu oceniam dobrze. Jest wszystko co potrzebne jest turyście do wypoczynku. Hotel nadal w fazie renowacji. Internet dostępny tylko w lobby.
1)piękna piaszczysta plaża, możliwość długich spacerów, łagodnie, piaszczyste zejście do morza 2)zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych
1)hotel oferuje zbyt mało jedzenie dla tej ilości gości, i jedzenie nie jest dokładane w trakcie godzin posiłku dla później przychodzących gości. 2) Uwaga na meduzy! - na plaży i wodzie było sporo groźnych, niebieskich meduz Pelagia noctiluca - nie dotykać ich! powodują bolesne i groźne dla ludzi poparzenia skóry.
Hotel rewelacyjny. Każdemu mogę go polecić. Jak zawsze starannie wyselekcjonowany z wakacje.pl, był to mój piaty wypoczynek i czwarty w Tunezji.
Hotel zaopiekował się nami już od samego początku wypoczynku i jego personel przez cały czas utrzymywał miłą i sympatyczną atmosferę. Hotel usytuowany przy prywatnej plaży z b. dużą ilością muszelek, których moja żona zebrała kilka kilogramów w ciągu 1 godz. Wymieniając się wrażeniami z turystami z innych hoteli wszyscy nam zazdrościli takiego usytuowania. Blisko sklepy z ustalonymi i opisanymi rozsądnymi cenami pamiątek. Świetny program wycieczek i polscy animatorzy nie pozwalali się nudzić.
Po długim zastanowieniu, ... może jedynie zbyt duże i ciężkie breloki do kluczy od pokoi hotelowych. Jednak co to za wada. Było bosko.
Pobyt w tym hotelu oceniam dobrze ,każdemu mogę go polecić .Ładne duże i wygodne pokoje. Urozmaicone, dobre jedzenie w tym też kuchnia tunezyjska .Piękna plaża. Teren hotelu duży ładnie utrzymany i czysty. W pobliżu sklepy i stacja kolejowa jeśli ktoś chce coś pozwiedzać na własną rękę .Super obsługa hotelu .Internet dostępny w lobby ale często też był dostępny na balkonie .Miło spędziliśmy tam urlop.
• Plaża, jedzenie, pokoje, obsługa hotelowa, teren
Hotel jak najbardziej godny polecenia. Jedzenie dobre i urozmaicone. Pokoje w porządku. Bardzo wygodny materac. Obsługa pomocna. Piękna plaża. Teren hotelu ladnie utrzymany i czysty. W pobliżu sklepy i stacja kolejowa jeśli ktoś chce coś pozwiedzać na własną rękę. Natomiast jeśli komuś zależy na animacjach, aktywnym spędzaniu czasu lub np możliwości potańczenia wieczorem to niestety absolutnie polecam. Stary sprzęt sportowy. Całkowicie zniszczone paletki do ping-ponga i jedna sparciała piłeczka, to samo jeśli chodzi o korty tenisowe, zniszczone korty, zniszczony sprzęt. Z boiska do siatkówki co chwilę wyciągaliśmy szkła, stara piłka z której odpadła połowa łatek i wieczny problem z jej napompowaniem. Ale największą porażką w tym hotelu jest ekipa animatorów, którzy wogóle nie powinni się tak nazywać. To grupa dzieciaków którzy spędzają wakacje świetnie bawiąc się we własnym gronie, mając gości w głębokim poważaniu, jeśli coś od nich chcesz są niemili, a wręcz agresywni, poza kilkoma wyjątkami. Zwykle usiłowali nam zepsuć zabawę zabierając w środku meczu tą sparciałą piłkę do siatki, oczywiście żeby ją wogole dali czy polali wodą Boisko też był wielki problem. Właściwie jedyne co chcieliśmy to żeby nam dali piłkę i święty spokój, bo jak zaczynali grać to grali mdzy sobą i zachowywali się w taki sposób że wszyscy byliśmy zażenowani. Mimo wszystko udało się nam bawić świetnie. Pozdrawiam serdecznie naszą posko-serbską ekipę siatkarską. Wieczorami zamiast po prostu włączyć muzykę przy której da się potańczyć i dać się ludziom pobawić były jakieś żenujące animacje w których zwykle brali udział sami tzw. Animatorzy Pobyt i tak uważam za bardzo udany że względu na ludzi których tam poznałam i to że wspolnymi siłami udawało nam się db bawić mimo ogromnych wysiłków animatorów żeby nam to uniemożliwić. Mam porównanie do zeszłorocznych wakacji w Turcji, gdzie ekipa animatorów była 3xmniejsza ale profesjonalna i byli po prostu wspaniali, tak że z żalem się z nimi żegnaliśmy.
Plaża, jedzenie, pokoje, obsługa hotelowa, teren
Naprawdę myślę że inwestycja w sprzęt sportowy, Niewielkim nakladem kosztów, znacznie poprawiłaby atrakcyjność pobytu A zamiast 20 animatorów którzy po prostu nie mają pojęcia na czym polega ich rola i głównie koncentrują się na zabawie we własnym gronie oraz psuciu zabawy gościom, ktorzy probuja sie jakoś sami zorganizować, zatrudnienie kilku, ale profesjonalnych. Brak możliwości potańczenia wieczorem
Super obsługa hotel i pokoje czyściutkie plaza szeroka animatorzy swietni
Plaza pokoje obsługa super