Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Na szczególne wyróżnienie zasługuje przepiękna plaża oraz fantastyczna rafa koralowa tuż przy hotelu – idealne miejsce do snorkellingu, pełne kolorowych rybek i morskiego życia. Na plaży nie brakuje leżaków, a liczne animacje, konkursy oraz bar z przekąskami i alkoholem sprawiają, że nie można się nudzić. Na terenie hotelu znajduje się kilka basenów, w tym basen 16+, oraz fajne zjeżdżalnie, które są świetną atrakcją zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Pokoje są ładne, wygodne i w miarę czyste, z codzienną wymianą pościeli i ręczników. Na plus również wygodne łóżko oraz przepiękny widok z balkonu. Sam teren hotelu jest bardzo zadbany – dużo zieleni i przyjemnych miejsc do odpoczynku. Ogromnym atutem jest również lokalizacja – kilka minut spacerem dzieli hotel od Mariny, Targu Rybnego i Meczetu, co pozwala swobodnie zwiedzać okolicę. Jeśli chodzi o minusy, to jedzenie jest przeciętne, choć wybór na tyle duży, że każdy znajdzie coś dla siebie. W pokoju można się przyczepić jedynie do drobnych niedoróbek w łazience, które jednak nie wpływają znacząco na komfort pobytu.
Miła, pomocna obsługa. Przepiękna plaża. Fantastyczna rafa koralowa z dużą ilością kolorowych rybek. Basen 16+. Dużo zieleni wokół hotelu. Lokalizacja - bardzo blisko do centrum.
Przeciętne jedzenie ale dużo wybór. Niedoróbki w łazience.
Witam pogoda była piękna od 2 do 9 października codziennie 34 35 stopni w cieniu hotel duży niestety w remoncie częściowo. Pokój mieliśmy duży z balkonem dużą szafą lodówką dużą łazienką z prysznicem. Klimatyzacja w pokoju działała ogólnie pokój przydałoby się odświeżyć wymienić lodówkę która była zardzewiała i ciekła z niej woda aczkolwiek działa. Łazienkę przydałoby się całą wyszorować i powymieniać silikony. Obsługa w hotelu miła pomocna . Jedzenie mogłoby być lepsze było powtarzalne aczkolwiek każdy znajdzie coś dla siebie głodni nie chodziliśmy. Hotel położony nad morzem w wyjściu z hotelu do morza było 150 m nad morzem pomost przystanią dla Łodzi na końcu pomostu była rafa koralowa wystarczyło mieć okulary do nurkowania i można było pooglądać kolorowe rybki przy rafie. Rezydent w hotelu na początku zorganizował spotkanie ale później już go nie było widać pod koniec pobytu nawet nie mieliśmy informacji o której godzinie odbierze nas w hotelu autobus na tablicy informacyjnej też nie było takiej informacji . Samolot mieliśmy o 1:50 w nocy a pokój musieliśmy opuścić o 12:00 w południe dodatkowo odcięto nam opaski all inclusive i nie mogliśmy już korzystać ani ze stołówki ani z barów ogólnie pełne rozczarowanie nikt nas o tym nie informował w opisach nic o tym nie było
Ciepła woda w morzu bliskość rafy koralowej zaraz na końcu pomostu
Ogólnie wymaga odświeżenia
Ogród ładny i zadbany, baseny jak i morze blisko hotelu,
Wszędzie blisko: lobby, restauracja, baseny, morze
czystość pokoi ale to już standard w Egipcie
Hotel średniej klasy ,pełno niedoróbek ,jedzenie średnie ,barek przy plaży wydziela piwo ,pokoje takie sobie ,łazienki prawie PRL ,personel hotelowy się starał ,animacje w języku sowieckim, po mojej interwencji u animatorów , zaczęli wymieniać Polskę
Blisko plaży ,morze czyste ,plaża czysta ,trzeba wcześnie wstać żeby zająć leżaki na plaży
Stary Hotel ,bynajmniej taki się wydaje ,łazienki słabe .pokoje nie wiele leprze ,przydał by się prawdziwy remont
Hotel jest usytuowany w spokojnej okolicy, a jego głównym atutem jest bezpośredni dostęp do plaży. Z ręcznikami plażowymi nie było problemów, były dostępne w wystarczającej ilości. Z racji, że hotel oferuje również atrakcje dla dzieci, należy być przygotowanym na zwiększony hałas i obecność rodzin z dziećmi podczas wypoczynku.Sam pokój był dobrze utrzymany, jednak łazienka budziła wątpliwości, zwłaszcza w okolicach prysznica, który wymagałby remontu. Poważnym i uciążliwym problemem był wadliwy czytnik kart do drzwi. Często zdarzało się, że musieliśmy wracać do recepcji, aby obsługa aktywowała kartę, ponieważ pokój się nie otwierał.Obsługa hotelu była uprzejma, choć za napiwki zdarzały się dodatkowe "atrakcje" w postaci dekoracji z ręczników czy dodatkowej wody. Niestety, w ostatnich dwóch dniach pobytu uzupełnianie wody zostało wstrzymane. Basen dostępny jest tylko do godziny 18:00, co jest znaczącym ograniczeniem dla osób, które chciałyby korzystać z niego dłużej. Po tej godzinie można było jedynie przebywać na leżakach. Jedzenie było dość przeciętne. W pobliżu hotelu znajduje się kilka sklepów.
Bezpośredni dostęp do plaży, możliwość oglądania rafy.
Brak wody pitnej w pokoju przez dwa dni. Prysznic wymagający remontu. Wadliwy czytnik karty.
Za ta cene 3k hotel ok. + lokalizacja, plaża bardzo blisko - Tak jak powyżej za ta cene nie widzę
Lokalizacja przy centrum miasta
Mijać z daleka , choć obsługa na wysokim poziomie (...) to wprowadza w błąd pokazując całkowicie przerobione zdjęcia niż wygląda w rzeczywistości ten obiekt ,a to co jest w ofercie to też 50 % kłamstwa, w łazienkach przeciekają toalety - smród nie do zniesienia, widok na ogród to widok na plac budowy, windy się zacinają ,w części hotelu brak klatek schodowych ,więc wchodząc do windy robi się to na własne ryzyko , brak jakiejkolwiek drogi do edukacji w razie pożaru ,co dopiero mowa o wężach lub gaśnicach , wszędzie pył nie tylko z piachu ale i z remontu , na plus pokoje codziennie sprzątane ,czyste pościele materace nowe pokoje duże i przestronne klimatyzowane,na korytarzu ok 60 stopni bo oszklony więc dojście do pokoju to biegiem , do jedzenia każdy coś dostanie , w ofercie były napisane lody bezpłatnie,ale oczywiście płatne , kawa też, na plus woda butelkowana do pokoju jedna na osobę , klamka z drzwi odpadają,słuchawka od prysznica przy pierwszej kąpieli odleciała, wieszak na ręczniki odpadł , oczywiście do wykończenia się nie czepiam bo to standard egipski, (...),po zgłoszeniu osobistym oczywiście wszystko zostało naprawione oczywiście tylko na klej , a cieknącą muszlę załatali gipsem i nie można było korzystać przez dłuższy czas, po dwóch dniach i gdy winda się tak zacięła ,że trzeba było wyważać drzwi przenieśli nas do innych pokojów, oczywiście inny widok lepszy ,ale w łazienkach te same problemy z WC i smród, w dodatku wystające pręty z chodników o które można zrobić sobie krzywdę . Reasumując hotel za obsługę - wielki szacunek za utrzymanie czystości w pokojach , obsługa w restauracji jak i barów na plaży , oczywiście recepcja ,a bar w lobby to już inna bajka - totalne ignorowanie klienta. Uwaga w barach na plaży szklanki plastikowe są tylko płukane nie myte warto mieć swój kubek ,wielu gości po pierwszym dniu to zauważyło i kupiło własne .
Utrzymanie czystości, obsługa to wielki atut tego hotelu, plaża , leżaki ,ręczniki , ratownicy którzy dbają o czystość na plaży jak i pomagają znaleźć wolne miejsce ,czyste baseny ,ogrodnicy utrzymują piękny ogród , wielki szacun.
Toalety , obsługa baru przy lobby, zacinające się windy , brudne okna , wysoka temperatura , w korytarzach oczywiście w części hotelu bo nie wszędzie, pod balkonami syf ,stare krzesła wycięte palmy , śmieci budowlane itp. Odcięta klatką schodową ,pozostają windy na własne ryzyko
Pobyt tygodniowy udany .Wszystko było super.Jedzenie,animacje i wiele innych atrakcji .Polecam
Po przyjeździe do hotelu otrzymaliśmy pokój niższego standardu niż zapłaciliśmy. Nie zgodziliśmy się na takie rozwiązanie czego skutkiem było złośliwe zachowanie obsługi recepcji oraz 4 godz oczekiwanie na właściwy pokój. Na plaży i basenie zbyt mała ilość leżaków, dlatego jeżeli nie zajmiesz sobie miejsca z samego rana to leżysz na ręczniku na piasku. Identyczna sytuacja podczas posiłków tj. brak miejsc (widywałem ludzi jedzących na stojąca). Siadasz przy stoliku i musisz szukać obsługę, żeby otrzymać sztućce (rekord 20 minut, brak możliwości wzięcia samemu). Pokój jak na 4* w miarę ok, natomiast łazienka daje dużo do myślenia.
Cena adekwatna do jakości . Hotel duży , sprzątany na bieżąco . Obsługa sympatyczna , uśmiechnięta i bardzo pomocna . Jedzenie nie ciekawe .
Atrakcje, animacje , czysto. Miła obsługa . Zawsze chętna do pomocy !
Jedzenie monotonne i niesmaczne . Bar przy plaży porażka codziennie to samo jedzenie i mały wybór tylko frytki i a la kebab albo frytki i pizza. Podczas pobytu restauracja miała awarię. Zero rekompensaty za brak wizyty w restauracji .
Hotel bardzo duży i sprzątany na bieżąco. Co do czystości nie można się przyczepić, natomiast posiada inne wady które niestety zaniżają moją ocenę. - wifi owszem jest natomiast działa tylko przy recepcji, - pokoje z licznymi defektami, ja z żoną mieliśmy przykładowo dziurę w suficie z której kapała woda gdy ktoś nad nami się kąpał, co skutkowało zalaną łazienka, - nieszczelna kabina prysznicowa, która również potrafiła zalać łazienkę, - znajomi będąc we 3ke z nastoletnia córka dostali pokój gdzie są jedynie dwa pojedyncze łóżka, - kolejna grupa znajomych dostała pokój gdzie łóżko się w zasadzie rozpadało przez co dwie z nóg odpadły i byli zmuszeni spać w ten sposób gdyż inne pokoje były pozajmowane, - restauracja pomimo że wydaje się dość spora to jednak jest zbyt mała na taką ilość gości i bardzo często ciężko znaleźć w ogóle miejsce, - jedzenie na zasadzie szwedzkiego stołu i to jak najbardziej ok, jednak są tylko i aż 2 miejsca gdzie ludzie na bieżąco przygotowują jakieś dania ekstra. Ze szwedzkiego stołu można nałożyć wszelkiego rodzaju ryże, sałatki, warzywa, owoce, ciasta itd, jednak mięso, makaron i naleśniki przygotowywane są w tych dwóch punktach, a tak jak wspomniałem, kolejki są tam ogromne. My z żoną praktycznie zrezygnowaliśmy z tych dań podawanych w tych miejscach ponieważ nie chciało nam się stać i przeciskać w tych kolejkach które wiecznie pękały w szwach, - jakość dań głównych oceniłbym na 5/10, ciasta i desery 7/10, - leżaków jest dość sporo jednak przy takiej ilości ludzi zdecydowanie zbyt mało co wiąże się z faktem że trzeba je zająć wcześnie rano bo inaczej znalezienie czegoś wolnego graniczy z cudem, - plaża na terenie hotelu, do tego dość ładna więc to zdecydowanie na plus, Biorąc pod uwagę to wszystko, moja ocena wakacji 5.5/10. (...)
Czysto, ładnie położony przy plaży
Wifi tylko w lobby, jedzenie dość kiepskie, ciężko znaleźć miejsce w stołówce przy tak dużej ilości gości hotelowych, liczne defekty w pokojach
Hotel w porządku jak na tę cenę, ale z pewnością są rzeczy do poprawy. Pokoje całkiem okej, jednak mogliby się bardziej postarać o czystość – sprzątanie pozostawiało sporo do życzenia. Największe rozczarowanie to jedzenie – codziennie to samo, mało urozmaicone i zwyczajnie niesmaczne. Obsługa ogólnie sympatyczna, ale duży minus za sytuację przy basenie. Jeśli zostawisz sam ręcznik wypożyczony z hotelu bez żadnych swoich rzeczy, ratownicy potrafią go zabrać, oddać leżak komuś innemu (kto im zapłacił), a Ty potem musisz zapłacić 10 dolarów za “zagubiony” ręcznik. Dla świętego spokoju warto im wręczyć 5 dolarów – wtedy pytają codziennie, czy przyjdziesz, i trzymają Ci miejsce. Spora część gości to Rosjanie. Przez pierwsze dni miałam dość – wszyscy (obsługa, sprzedawcy, inni turyści) automatycznie brali mnie za Rosjankę. Próbowałam tłumaczyć, że nie jestem, ale po kilku dniach po prostu dałam sobie spokój. W hotelu i w okolicy wszędzie mówi się głównie po rosyjsku. Na plus: baseny bardzo fajne, a plaża przepiękna. Po lewej stronie pomostu kamienista rafa – idealna do snurkowania, mnóstwo kolorowych rybek. Po prawej piaszczysta plaża. Lokalizacja dobra – blisko centrum i niedaleko od lotniska. Podsumowując: jeśli nie masz wysokich oczekiwań, to za te pieniądze warto, ale warto też być świadomym, na co się nastawiasz.
Basen, plaża
Jedzenie, syf,
Hotel jak to w Egipcie 4 gwiazdy to prawie jak 5 😀 przy samej plaży z kompleksem basenów oraz zjeżdżalni . Jedzenie każdy coś dla siebie znajdzie . Same plusy prócz tych fachowców którzy odnawiają ten hotel fuga palcem robiona takie budownictwo ale ogólnie wszystko ok . Polecam!! ja z dwójką dzieci dobrze się bawiłem .
Przy samej plazy . Rafa w zasięgu nie trzeba w morze wypływać
Trochę stare pokoje zużyte. Ale kto w pokoju siedzi
Hotel oceniam jako średnio/dobry. Pokój ok, choć w łazience były pewnie niedociągnięcia, jedzenie monotonne ale jadalne, plaża na duży plus, obsługa za parę $ staje na głowie ogólnie ok. W rozsądnej cenie można ten hotel polecić.
Plaża, obsługa, atmosfera
Łazienka w pokoju, trochę monotonne jedzenie i alko słabej jakości.
Hotel okropny, mogę polecić wrogowi. Brak leżaków przy basenie dla maluchów. Posilki momotonne, napoje rozrabiane z wodą. Smród w pokojach z wentylatorów od farby. Robactwa w pokojach przez które pogryzione zostały moje dzieci. Pełno much.(...) od 12 godziny po zdaniu pokoju siedzenie w recepcji z małymi dziećmi, wylot o godzinie 22. Brak możliwości jedzenia i picia mimo wykupienia wakacji all inclusive. Obsługa tylko wystawia ręce po łapówkę nie dając nic od siebie.
JESTEM ZADOWOLONY, HOTEL SPEŁNIŁ NASZE WYMAGANIA,
JEDZENIE OK, HOTEL OK,
ŁAZIENKA GRZYB
Hotel co dziennie sprzątany, obsługa miła I sympatyczna. Wszystko zgodnie z opisem.. Oceniam Hotel bardzo dobrze.
Miła obsługa nie czeka na napiwek, posiłki ponad miarę dla każdego coś dobrego. Wieczorne występy. I rara koralowa przy plaży
Łazienka do częściowego remontu,ale za taką cenę to ok.
Ogólnie teren jak i sama plaża są bardzo fajnie . Jedzenie każdy coś dla sobie znajdzie . Pokój sprzątanie to jest dramat , jeżeli to można było nazwać sprzątaniem . Od początku dostaliśmy nie ten pokój który zamawialiśmy , po awanturach i za dopłatę zmienili nam go . Recepcja to jest fatalny dramat takiego jeszcze nie widziałam , chamskie zachowanie , krzyki , nie adekwatność , zachowanie takie jakbym przyjechaliśmy do nich w mieszkanie .
Plaza ,lokalizacja .
Czystość , obsługa recepcji , sprzątanie pokojów .
Hotel jako tako łazienki należało by wyremontować. Jedzenie do wytrzymania . Natomiast daje wielki minus za opiekę Panu Rezydentowi Praktycznie zostaliśmy sami sobie Jedno spotkanie w środę to było za późno
Hotel może być
Podawanie drinków mało alkoholu
Hotel wporzqdku, codziennie sprzatny z miłą niespodzianka. Obsługa miła, bardzo uczynna i pomocna. Jedzenie dobre, troszkę monotonne ale smaczne i świeże. Obsługa na plaży bardzo pomocna . Plaza ładna z możliwością zobaczenia delfina .Jedynie problem z internetem dziala tylko przy recepcji i problemy z połączeniem. Hotel 15 min drogi od centrum spacerkiem. Szczerze polecam
Obsługa Jedzenie Czystość
Internet