Leżaki, materace i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie
Położenie w samym centrum Naama Bay pozwala korzystać z uroków miasta
2 przyjemne baseny i brodzik dla dzieci
Rafa koralowa idealna do nurkowania i snorkelingu
Polecamy ten hotel bardzo serdecznie.
Jest czyściutko, codziennie nowa pościel i ręczniki, przyjemnie pachnące mlekiem. Bardzo wygodne łóżka, szerokie. Pokoje jasne i wyciszone, nie słychać sąsiadów.
Jedzenie bardzo smaczne. Jeśli chodzi o urozmaicenie, to jeśli nie jesz wszystkiego na raz, to wtedy na pewno codziennie znajdziesz sobie coś nowego. Dużo owoców, ciast, rogalików, aż się w oczach mieniło. Nam najbardziej smakowała wołowinka i makaron z warzywami(Penne).
Położenie hotelu bardzo dogodne. Promenada w Naama Bay to 5 min pieszo, Old Market w 10 min niebieskim busikiem za 1 LE.
Na teranie hotelu jest bardzo zielono, rozmaite palmy, roślinki, kwitnące lub nie.
Ogólnie hotel jest dość rozłożysty, dzięki temu pokoje nie są tak ściśnięte, jak mieszkania w bloku lub komórki w plastrze miodu. Jest po prostu swobodnie.
W okolicy nie ma placu budowy, więc nikt o 6 rano nie budzi za pomocą młota pneumatycznego. Okna wyciszone.
Jedynie wieczorem, przy otwartym balkonie docierała do nas muzyka z promenady. Ale była fajna, dodawała charakteru ponieważ była to muzyka miejscowa.
Obsługa ok. Jak się coś zepsuje, to ciągu 10 minut jest majster i naprawia. Nikt nie żądał od nas napiwków i nawet nie sugerowano ich zostawienia.
W pokoju jest sejf, samemu ustawia się szyfr. Nic nam nie zginęło.
Plaża czysta, piaszczysta, ale hałaśliwa. Plaża Norii miała swoją muzykę i sąsiadujące z nią plaże również, więc ogólnie hałas. Dlatego najchętniej spędzaliśmy czas nad basenem. Było cichutko a woda podgrzewana.
Dla urozmaicenia czasu polecamy usługi biura - wycieczki fakultatywne Aaba Sharm.
Ceny naprawdę konkurencyjne( różnica niekiedy 10-20 dolarów, tzn. tańsze od innych). Świetny pilot - George. Egipcjanin, ale mówi po polsku. Do widoków i atrakcji samej wycieczki dorzuca swoje trzy grosze i wychodzi naprawdę niezły ubaw. My skorzystaliśmy aż z 7 wycieczek. W samym biurze spotkacie szefa, również Egipcjanina. Mówi po polsku lepiej niż niektórzy Polacy.
Bawiliśmy się naprawdę świetnie.
Ogólnie nasze wakacje były cudownie udane. Z przykrością stamtąd wyjeżdżaliśmy
W razie pytań proszę o maila na adres: ewerduch@gmail.com
Bardzo fajny hotel,z miła obsługa.Blisko do centrum rozrywki i jednoczesnie cisz ai spokój w hotelu.Mozna wypocząć..Obsługa hotelowa super.Animacje słabe.Plaza blisko.Busik hotelowy kursuje czesto i bezpłatnie.Niestety dosc kiepska plaża.Generalnie polecam i tym którzy lubią zaszaleć i tym którzy chca spokoju.
Było cudownie!
Jesteśmy zadowoleni z hotelu. Noria położona jest w centrum Naama Bay, wszędzie blisko. Z busem czy z taksówką nie ma problemu. Taksówki same zatrzymują się na widok turystów. My jechaliśmy z biura podróży Triada i jesteśmy zadowoleni. Wycieczek od wyboru do koloru. Polecam nurkowanie i jazdę quadami po pustyni.
Z pobytu w tym hotelu byliśmy bardzo zadowoleni. rewelacyjne połozenie zarówno dla osób szukających rozrywki, jak i spokojnego wypoczynku. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje przestronne, ładne, meble delikatnie podniszczone. W każdym pokoju był sejf, za który nie trzeba było dodatkowo płacić. Na wyposarzeniu jest również lodówka. Klimatyzacja chodziła dosyć głosno, ale chłodziła bez zarzutu. Jedynnym mankamentem jest brak rafy na hotelowej plaży, jednak mozna się przejść na plaże Hiltona(10 minut spacerkiem) gdzie rafa jest rewelacyjna. Na temat animacji mam zdanie podzielone. W pierwszym tygodniu były kiepskie, w drugim bardzo dobre. Ogólnie hotel oceniam bardzo dobrze. Bardzo życzliwa obsługa, nigdy nie próbowali nas oszukiwac, ani wyłudzać napiwków. Warto rozważyć ten hotel. Jest w samym centrum rozrywki, a jednocześnie tak usytuowany, źe w pokojach jest cisza i spokój. Hotel ten jest dobry właściwie dla każdego.
C.D brak animacji,choc hotel ponoc je zapewnia i posiada nawet w tym celu wlasny amfiteatr.Na plaży duży wybór sportów wodnych. Obsługa miła,nie połaca sie dawac bakszyszu za wybór pokoju bo i tak wszystkie sa na tym samym poziomie,a oni nie sa sklonni do zamian:) Byłam tam pierwszy raz,na pewno tam powróce:)
rewelacyjne położenie hotelu zapewnia mnóstwo atrakcji aktywnym osobom:) po drugiej stronie ulicy słynna dzielnica Namma Bay (restauracje, sklepy,galerie handlowe,bazary,cluby (nawet pacha),shisha bary... do plaży ok 5 min drogi piechotą(przejście przez NammaBay:P) lub bezpłatnym busem.Podczas tygodniowego pobytu nie zdarzyło sie aby zabrakło leżaka na plaży czy przy basenie:):)Plaża piaszczysta(nie ma kłopotu z rafą) i czysta.Pokoje czyste i duże, każdy z tarasem lub balkonem, codziennie sprzątane wraz z wymianą ręczników i pościeli..jedzenie monotonne średnio smaczne,ale w dużych ilościach - NIE OPŁACA SIĘ BRAC WERSJI ALL INCLUSIVE!!! C.d.n
Fantastyczny hotel, w samym centrum wypoczynkowej miejscowości Naama Bay, położony tuż przy głównej ulicy Peace Road łączącej wszystkie części Sharm el Sheikh oraz lotnisko. Hotel (aczkolwiek wybrany świadomie w wyniku kilkudniowych poszukiwań w biurach podróży oraz na stronach internetowych - opinie i komentarze) zaskczył praktycznie wszystkim, tj. położeniem, wyglądem, czystością, gościnnością, jakością obsługi, wyżywieniem, atmosferą, animacjami, ...., itd. Poniżej krótka ocena:
Położenie hotelu: blisko centrum rozrywkowego Naama Bay, kilka minut spacerem od głównego deptaka i promenady nadmorskiej, gdzie liczba sklepów, restauracji, dyskotek, lokalnych biur podróży i innych atrakcji oraz atmosfera po zmroku zaskoczy chyba wszystkich.
Hotel: bardzo ładny, czysty, położony kaskadowo na różnych wysokościach, dzięki czemu są dwa baseny na dwóch poziomach. Składa się z budynku głównego (w którym mieści się recepcja, restauracja, duże lobby wraz z całodobowym barkiem, sklepiki, kącik internetowy, kantor, bankomat) oraz z pięciu budynków położonych na różnych wysokościach.
Obsługa: wszyscy bardzo mili i uczynni, na najwyższą ocenę zasługują osoby obsługujące recepcję i restaurację, a w szczególności nasi ulubieni kelnerzy Mahmoud, Khaled i Waleed, kucharz Alexander oraz szef recepcji Heshan. Do tego należy dodać bardzo dobrą obsługę na basenie oraz świetny zespół animacyjny (podczas naszego pobytu stanowili go: Hasaan, Maher, Gina, Nastia, Magdy oraz Dj Massy).
Pokój: duży (zajmowaliśmy apartament rodzinny składający się z 2 pokoi: dziennego i sypialni oraz łazienki), z dwoma tarasami, czysty i dobrze wyposażony, z oddzielną klimatyzacją w każdym z pokoi, telewizorem, lodówką, toaletką, bujanymi fotelami, wygodnymi kanapami, wielkimi łóżkami oraz sejfem.
Jedynym minusem naszego bobytu może być czystość pokoju, chociaż był sprzątany codziennie, to po dwutygodniowym pobycie wymagał już porządnego posprzątania włącznie z odkurzaniem dywanów, co podczas naszego pobytu nie miało miejsca oraz mało przychylne i pomocne rezydentki biura Triada, które prawdę mówiąc (poza transferem z lotniska do hotelu) do niczego nie były nam potrzebne - doskonale radziliśmy sobie sami, a przy pomocnej obsłudze hotelu wszystko podczas naszego pobytu było OK. Nie korzystaliśmy z oferty Triady dotyczącej wycieczek fakultatywnych. Znacznie tańsze i zarazem równie atrakcyjne są lokalne biura - Aaba Sharm i Luna Rossa (z tym biurem 4 wycieczki).
Wrażenia z pobytu fantastyczne, masa zdjęć, filmów, wrażeń i wspomnień. Chętnie wrócimy do Sharm. Polecamy Hotel Noria Resort.
Hotel fantastycznie położony-w samym centrum-pomimo tego w żadnym razie nie narzekaliśmy na jakiekolwiek hałasy; obsługa i wyżywienie mistrzostwo świata. Jedyne co mamy do zarzucenia to stan łazienki-mogliby od czasu do czasu odświeżyć fugi w glazurze i zlikwidować małego grzyba z sufitu... Aha jeżeli chcecie lepszy pokój to proponuje włożyć 10 USD przy rejestracji w recepcji-ja nie dałem i miałem chyba najdalej położony pokój z całego hotelu (w przeciwieństwie do kolegi z Gliwic pozdrowienia dla Jurka). I jeszcze jedno całkowicie odradzam miejscowe rzekome polskie biuro podróży CIAO CARLO-korzystają z zepsutych autokarów, wykupiliśmy dwie wycieczki i w obydwu przypadkach (Kair i Jerozolima) w autokarach nie była sprawna klimatyzacja, w pierwszym przypadku 3 godziny jazdy w saunie, a w drugim przypadku 12 godzin, dodatkowo gratis nadmuch ciepłego powietrza z silnika, zgroza. Wracając do hotelu-jeżeli miałbym drugi raz lecieć do Sharmu z całą pewnością wybiorę ten hotel.
Świetnie położony hotel, ładne dwa baseny, w tym jeden podgrzewany. Zapewnia warunki na poziomie 4 gwiazdek. Dojście do plaży dość dalekie, ale ładną promenadą wzdłuż morza lub przez centrum Naama Bay. Jadąc do Sharm wybiorę ten hotel ponownie. Mam tylko jedną negatywną uwagę: zakupując wycieczkę fakultatywną w lokalnym biurze (Aaba- bardzo polecam) hotel odmówił nam przygotowania suchego prowiantu twierdząc, że zapewnia go tylko dla uczestników wycieczek zgłoszonych przez Triadę. Rezydentka niegrzecznie potwierdziła to, jednocześnie mówiąc,że nie ma obowiązku informowania nas o tym wcześniej. Moim zdaniem i Triada i hotel powinny wstydzić się takiego postępowania.
Wróciliśmy kilka dni temu, polecamy. Było super, pogoda rewelacyjna, nie ma problemu z dojazdami, plaża niedaleko, jedzonko dobre, doczepić sie nie ma do czego. pozdrawiam i zapewne jeszcze kiedyś tam się wybiorę
Hotel duży, bardzo rozległy i zadbany. Dostając pokój na końcu do baru trzeba iść dość daleko bo bar przy naszym basenie był nieczynny, czynny tylko jeden do godziny 17. Baseny bardzo fajne choć są w nich dziury gdzie może wpaść woda. Klub malucha nie istnieje są wybite szyby i stare telewizory, plac zabaw zdewastowany. Kort tenisowy ze śmieciami i starymi bramkami do piłki nożnej. Jedzenie ciągle takie samo, często dania ze śniadania na kolacje itp. Dobre ciasta i za to plus. Kubeczki o pojemności 150ml woda wydzielana, prośby o napełnienie małej butelki dla dziecka spotkało się z odmową. Na plaże ok 500m przez ruchliwe drogi a nie tak jak napisane 100m. Na plaży brak baru, nieczynne prysznice. Na plaże dowozi stary zdezelowany bus bez klimy. Klimatyzacja w pokoju chłodziła jak chciała. Nie polecam
baseny, fajna obsługa
brak kortu, brak klubu dla malucha, monotonne jedzenie, stare owoce, warzywa, miniaturowe kubeczki z napojami, daleko do plaży ok 500m
Hotel nadaje się dla młodych imprezowych ludzi na pewno nie dla rodziny z dziećmi . Plaża masakra, ale bardzo blisko do rynku gdzie było pełno restauracji i sklepów . na recepcji dopłaciliśmy z chłopakiem 20 $ i dostaliśmy naprawdę ładny pokój a inni którzy tego nie zrobili to strasznie narzekali . Hotel fajny ale bez szału ; )
fajna muzyka miła obsługa imprezy przy basenie blisko rynku
źle rozłożone godziny posiłków plaża mała i w barze nie ma all inclusive trzeba zabierać napoje z hotelu
Mieliśmy rodzinny pokój tuż przy górnym basenie, na parterze. wystarczyło otworzyć drzwi balkonowe i nogą już prawie było się w basenie. Basen górny jest o wiele przyjemniejszy niż dolny. Mało kto o nim wiedział, więc i ludzi niewielu. Obok basenu czynny bar. Z animacji nie korzystaliśmy, z innych udogodnień poza basenem i jacuzzi też nie, więc się nie wypowiem. Jedzenie bardzo dobre, w ogromnych ilościach. Mnie zemsta nie dopadła, ale partnera już tak. Plaża daleko a dowozi nią nieklimatyzowany bus. Coś strasznego....lepiej sobie darować i zostać przy basenie. Blisko hotelu kwitnie życie nocne. Wszędzie jest bezpiecznie. Jestem bardzo zadowolona z pobytu i polecam hotel
świetny basen(górny) duży i dobrze wyposażony pokój rodzinny, pyszne jedzenie, wszystkiego pod dostatkiem
daleko do plaży, która jest mała, woda w morzu bardzo brudna (wystarczy zanurkować a widać, że są tam rury ze ściekami - pływają pampersy, podpaski i cały syf tego świata!)
pobyt lipiec 2013 - masakra , podobno ma to związek z zamieszkami w Kairze , obłożenie hotelu 50% , jedzenie słabe , obsługa i animatorzy masakra poza dwoma kelnerami Mustafą i Samem , nic się nie działo przez cały pobyt w hotelu , 2 razy aerobic 10 minutowy , 2 razy gra w piłkę wodną ,którą sami musieliśmy sobie załatwić , rezydent alfa star też się nie popisał , na zgłaszane problemy kiwał głową , podsmiechiwał się a jak niezrecznie bylo mu odpowiadac na nasze pytanie odpowiadal ironicznie ze nie rozumie po polsku. Nie pierwszy nasz hotel wogole a trzeci w Egipcie , nigdy nie bylem tak mocno zawiedzony zarówno biurem Alfa Star jak rowniez samą oferta zaproponowanego hotelu ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hotel całkowicie spełnił nasze oczekiwania, bardzo ładny i czysty. Smacnze jedzenie i nikt nie miał zemsty :)
Hotel może 5-10lat temu był wart uwagi ,teraz lata świetności ma już a sobą. Wszystko w pokojach wymaga napraw. Po kilku zmianach pokoi dopiero w trzecim dało się mieszkać. Jednak i tak z suszarki do włosów odpadała końcówka ,sterownik klimatyzacji od czasu do czasu trzeba było docisnąć aby działał,rurki od suszarki na ręczniki notorycznie wylatywały,lampka nocna gdyby nie opierała się o łóżko odpadłaby..... . Animacje to porażka!!! dla dzieci nie było nic, nawet mini disco !! Przez tydzień dla dorosłych raz odbył się wodny aerobic, raz nauka tańca brzucha i raz zaklinacz węży. Były to moje 10 wczasy za granicą ,w Egipcie trzecie ale po raz pierwszy w życiu postanowiłem wystawić opinie żeby ostrzec innych przed wyborem tego hotelu. Jedyny plus tego hotelu to miła i starająca się obsługa . To jednak za mało aby wybrać to miejsce na urlop. W razie pytań udostępniam adres mailowy.
Położenie samego hotelu jest znakomite. W samym centrum Naama Bay w Sharm el Sheikh.Był to nasz drugi pobyt w Egipcie, hotel ładny ,posiada dwa ładne czyste baseny i małe dżakuzi .Plaza blisko hotel, ale bardzo mała i tak hałaśliwa że wytrzymaliśmy tylko godzinę. Jedzenie monotonne ,każdego wieczoru prawie to samo.Zespół animatorów prawie niewidoczny ,gdyby nie byli ubrani w koszulki "animator" to myślelibyśmy, że ich niema .To takie drobne minusy ,ogólnie hotel ok.
łazienka ochydna, jedzenie monotonne, plaża blisko ale śmierdzi benzyną, jedyny plus to blisko centrum i sklepów, średnio polecam
hotel w bardzo dobrym miejscu i blisko zarówno do plaży zaledwie 5 minut na nogach jak i do centrum nama bay , obsługa w miarę dobra, ogólnie na ośrodku bardzo czysto natomiast w pokojach skupiają się na tworzeniu pięknych cudów z ręczników a nie na sprzątaniu. Kuchnia rewelacyjna z panem Kucharzem łącznie:) bardzo dużo obsługi w sali czasem nawet za dużo jedzenie wyśmienite niestety bar bez tzn bakszyszu proponuje tylko wódkę ich z colą lub whisky z cola i nic innego :( bardzo dużo rosjan, którzy są traktowani jakby na wyższych prawach troszkę denerwujący fakt ale ogólnie bardzo polecam
Do Radek Termin wyjazdu: Wrzesień 2012 Jak się czyta opinie takich popaprańców co to w domu chleb ze smalcem jedzą w Egipcie to już mu nie smakuje nic z przeogromnego wyboru jedzenia to ja mam pytanie do tego Radka-po co ty tam pojechałeś chłopie???? Trzeba było siedzieć w Polsce i zajadać ten swój ulubiony chleb ze smalcem to i zaoszczędziłbyś trochę grosza i nie stresowałbyś się, że chodzisz głodny.Pisząc takie debilne komentarze sam sobie wystawiasz opinię!!!! Wracając do hotelu to jestem bardzo zadowolony z pobytu w Norii pod każdym względem.