Nour Palace

Hotel jak najbardziej ok, ma już swoje lata, ale nadal trzyma poziom.

Hotel mocno średni. Problemy z czystością w pokojach. Codzienne sprzątanie to tylko zmiana pościeli, ręczników i rozpylenie zapachu. Jedzenie smaczne. Ręczniki za kaucją 50zł za sztukę i kaucja zwracana w dinarach. Na plaży po 8 rano nie ma co szukać miejsca, wszystko porezerwowane mimo zakazu rezerwacji, a ludzie pojawiają się dobrze po 10.

opinie wystawie według oceń szkolnych;dobry ,jedzenie smaczne,można coś znalezć dla siebie.

Hotel.całkiem w porządku. Pokoje widać że maja swoje lata, nie jest to 5* w rozumieniu europejskim. Są czyste i sprzątane codziennie. W pokoju jest wifi bezpłatne co jest dużym plusem, jest bezpłatny sejf i bezpłatna lodówka. Otoczenie hotelu i restauracje wygladaja bardzo ladnie, obsługa hotelu miła i pomocna. Hotel ma bliziutko piękna piaszczysta plażę. Co zaskakujące wyjscie na plaże przez hotel jest zamykane o 19. Można iśc na plaże wychodząc z hotelu i wejśc obok, bo plaża nie jest zamykana. Zjezdzalnie otwierane są dwa razy dziennie po kilka godzin. Jedzenie dobre (piszę o formacie all inclusive), duży wybor, ale po tygodniu staje sie monotonne. Urozmaica się je przez podanie codziennie jakiegoś nowego dania. Owoce pyszne. Ogolnie glodnym się nie jest. Nie wiem jak warunki w innych hotelach w Tunezji, ale z tego byłem zadowolony. W skali 1-10 ogólnie wystawiłbym 7,5.

Witam. Hotel czysty zadbany aczkolwiek widać w nim już nutkę czasu. Ale na bieżąco sprzątany i wszystkie awarie usuwane . Nawet szyby w oknach myją codziennie. Bardzo miła obsługa , jedzenie dobre , basen czyściutki zjeżdżalnie ok, My jesteśmy bardzo zadowoleni . Chyba jak na razie najlepsza wycieczka. Super animatorzy , dyskoteki . Piękne morze zaraz przy samym Hotelu . Sklepy z pamiątkami przy hotelu , tanie taksówki, Dla nas w zupełności wystarczy . polecam

Nazwa  Nour Palace
Miejsce  Tunezja / Al-Mahdijja / Mahdia
Wyżywienie  All inclusive, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis

Położenie bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży.

Do dyspozycji gości: 2 restauracje a la carte (włoska i tunezyjska) oraz 4 bary.

Dla aktywnych: aerobik, stretching, gimnastyka wodna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 166 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrzej

Pobyt - Październik 2025

Hotel jak najbardziej ok, ma już swoje lata, ale nadal trzyma poziom.

Zalety

Bardzo smaczne jedzenie, otwarte bary do późna, miła obsługa, można dopłacić do pokoju z widokiem na morze.

Maciej

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jedzenie, basen odkryty, kelnerzy.

Wady

Czystość, stan wyposażenia, leniwa obsługa basenu.

Wojtek

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

plaża,baseny,ogónie infrastruktura ładnie

Wady

pokoje; wybijaące ubikacje,przykre zapachy w związku z tym,zapach stęchlizny,gniazka które są uszkodzone

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2025

Rafał

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Piękna plaża i morze ,, bardzo miła obsługa hotelowa wszyscy ładnie mówią po angielsku, SUPER ANIMATORZY !!!!!. Skoro ja tańczyłem i brałem udział w aerobikach to już musiał być cud !!! Czysto , smacznie , czysty basen.

Wady

Jak dla nas BRAK. Nie jesteśmy wymagający . Dla nas wszystko było ok czysto smacznie a animatorzy SUPER !!!!! jak ktoś lubi wysoki standard to nie wiem może Sheraton ?

Pobyt - Lipiec 2025

Maksymalne 3 gwiazdki, absolutnie nie pięć. Pokój obskurny, ciemny. Płytki w łazience popękane, fugi brudne. Klimatyzacja ciekła, po mojej interwencji naprawiona częściowo, dało się tylko ustawić 20 stopni lub mniej więc trzeba było regulować temperaturę otwieraniem okna. Trzy gniazdka z tego 2 nie działały. Poprosiłem o wymianę bo żeby ładować komórkę musiałem wyłączać lodówkę. Do końca pobytu gniazdka nie zostały wymienione. Hotel duszny, słaba klimatyzacja w środku.

Zalety

Dobre jedzenie jeśli ktoś może żyć bez wieprzowiny,

Wady

Niedziałające gniazdka w pokoju, uszkodzona klimatyzacja,

4.9
Natalia

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel tragedia pokoje brudne brak czajnika karty do pokoju nie działają jedziecie dramat spora stołówka a mało stanowisk z robieniem jedzenia. Mieliśmy zarezerwowaną kolację a zmieniło się tylko miejsce a jedzenie było to samo co na głównej stołówce hotelowej. Jak poszłam do baru rano żeby wziąć kawę do pokoju dali mi ją w plastikowym kubku 🫣 pełno robactwa. Byłam świadkiem że Gość dopłacił za Pokój z widokiem na może i zastał tam gościa „karalucha” A basenach ludzie o 5 zajmowali leżaki i wracali po śniadaniu nikt tego nie pilnował dramat, wszystko nadrabiała obsługa i animatorzy którzy byli bardzo mili i serdeczni dla gości zwłaszcza dzieci. Ale nie polecam.

Zalety

Dobra lokalizacja blisko plaży

Wady

Brudne pokoje Okropne jedzenie

Justyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Świetny hotel, super animacje, cały czas coś się działo. Bardzo fajnie spędziliśmy czas. Pokoje mogłyby być delikatnie odświeżone ale były zadbane. Codziennie spory wybór jedzenia. Bardzo miła obsługa :) na pewno kiedyś wrócimy

Andrzej

Ogólne wrażenia: średnia jakość Hotelu, jedzenie monotonne codziennie to samo, Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek zwiedziłem wiele Hoteli na Świecie ale nawet te z 3 gwiazdkami były w lepszym standardzie niż Nour Palace. Pierwszy raz się spotkałem żeby za podstawowe drinki trzeba było płacić w opcji all inclusive . Pokoje czyste, pościel codziennie zmieniana

Zalety

Bardzo mili kelnerzy na stołówce , oczywiście kiedy zostawisz napiwek :) podgrzewany basen w Hotelu

Wady

Jedzenie monotonne, codziennie to samo Dopłata za podstawowe drinki na barze W Październiku kiedy jest jeszcze dużo gości czynny tylko 1 bar i 1 restauracja, reszta wszystko zamknięte

Hotel mimo że wymaga remontu jest utrzymany w czystości. Jedzenie bardzo dobre i obsługa bardzo uprzejma. Minus, że można palić na terenie hotelu w pomieszczeniach co dla osób nie palących jest czasami odczuwalne.

Zalety

Miła obsługa, czysto, jedzenie urozmaicone.

Wady

Wymaga remontu.

Alicja

Hotel ogromny, pokoje czyste schludne, panie sprzątające bardzo miłe. Dużo atrakcji wokół zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Codziennie wieczorem występy, bardzo fajni animatorzy, szkoda tylko że codziennie to samo, będąc tam przez 10 dni to się już troche nudziło. Blisko do plaży, którą można przejść praktycznie do samego miasta Mahdia. Jedzenia bardzo dużo, na słodko i na słono, raczej każdy coś wybierze. Co do smaku nie będę się wypowiadać bo jestem dosyć wybredna, a mój żołądek jest dosyć wrażliwy :P. Woda butelkowana do odbioru w barze bez limitu - wielki plus. Wycieczka na Saharę - niesamowite wspomnienia.

Zalety

Basen, zjeżdżalnie Blisko plaży Animatorzy Woda butelkowana bez limitu

Dariusz

Spędziliśmy w Nour Palace cudowne wakacje. Hotel jest świetny – pokoje są duże i czyste, a obsługa bardzo miła i pomocna. Plaża tuż obok jest piękna, a baseny idealne do relaksu. Jedzenie w restauracji było smaczne i każdy z nas znalazł coś dla siebie. Korzystaliśmy z różnych atrakcji i zabiegów w spa, co sprawiło, że wypoczynek był jeszcze lepszy. To idealne miejsce na spokojne wakacje

Zalety

Ogólnie oceniam na 5 z plusem cena afektywna do jakości . Nie 👎 szukał bym na siłę wad gdyż można wszędzie jakieś znaleźć

Wady

Trochę przydało by się świeżości w hotelu ale zważasz że ma ponad 20 lat daje rade

W hotelu byliśmy 4-10 października 2024r. Wykupiliśmy all inclusive, ale podawano 3 posiłki, nie było późnych śniadań i powieczorków w barze ma plaży, choć były w ofercie. Byl czynny jeden bar z napojami. Jedzenie w miarę dobre, sniadania monotonne, ale smaczne, minusem na pewno było to, że posiłki w bemarach nie były podgrzewane i jeśli ktoś przychodził nieco później, to niestety jedzonko był chłodne. Hotel jak na warunki afrykańskie całkiem czysty, choć już nie taki nowy i gdzieniegdzie wymaga odświeżenia. Animacje byly codziennie, niestety codziennie takie same:( Alkohol lokalny bardzo średni, jedynie czerwone wino się broniło. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta.

Zalety

-hotel czysty - miła obsługa - czyste baseny, - plaża przy hotelu- czysta, z cudownie miękkim piaskiem i kystalicznie czystą wodą

Wady

- jedzie monotonne, często chłodne - brak dodatkowych posiłków - niesmaczne soki i niestety okropna kawa:(

5.7
Teresa

Już po wylądowaniu, na lotnisku okazało się ,że mamy być w innym hotelu 4* bo jest overbooking .Rezerwację dokonałam w styczniu i taką niespodzianką zostaliśmy powitani przez Exim Tours. Kategorycznie odmówiłam, ponieważ do tego hotelu przylatywała moja rodzina z innych lotnisk. W efekcie mojej determinacji otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze zamiast standard.

Zalety

Miły personel, ładna piaszczysta plaża, bez glonów. Duże pokoje. Łazienki duże, ale z wanną. Nie ma brodzika z prysznicem.

Wady

Na stołówce brak na stołach było soli .Była na bufecie na talerzu ,gdzie goście maczać mieli w niej palce! Po interwencji się to zmieniło. Animacje wieczorne nuda. Dzienne animacje to informacja na tablicach. Animatorzy nie zapraszali na nie, tylko oczekiwali w danym punkcie . Hotel nie powinien mieć 5* tylko 3,5* a mam spore porównanie jeśli chodzi o hotele w krajach arabskich

2.3
Iwona

Hotel oceniam na 3 w skali do 5. Podobno hotel 5*, moim zdaniem raczej 3,5*. Słabe animacje poranne, wieczorem animatorzy próbowali robić show natomiast w mojej ocenie średnio udane. Brak wody pitnej w pokojach. Jedzenie średnie, monotonne. Udało nam się zapisać tylko na kuchnię włoską a la kartę, okazało się że jedzenie jest takie samo jak w restauracji głównej, zupełnie nie przypominające kuchni włoskiej. Pokój sprzątany "po łebkach", zginęły mi dwie rzeczy mało istotne ale niesmak pozostaje. Jak na hotel 5* bardzo słaba kultura niektórych kelnerów oraz barmanów.

Zalety

Piękna plaża, cudowne morze.

Wady

Brak wody pitnej w pokojach. Kiepsko sprzątane pokoje. Brak gniazdka w łazience, natomiast w pokoju tylko dwa, do jednego podpięty telewizor. Kolorowe drinki tylko odpłatnie, barmani którzy proponowali kupno owych drinków po odmowie bardzo pokazywali że są niezadowoleni z tego. Przy basenie bardzo mało koszy na śmieci, obsługa nie kwapiła się do sprzątania fruwających kubeczków plastikowych.

Renia

Pokoje duże, codziennie sprzątane. Łóżka wygodne. Wzięliśmy z widokiem na może / za dopłata 35$. Plaża piaskowa, szeroka / przepiękna. Woda czysta i ciepła. Dla tych co wolą basen, ten jest bardzo duży. Bez problemu znajdowaliśmy wolne leżaki bez względu na porę.

Zalety

Piękna plaża, przyjemna i pomocna obsługa. Duże przestronne pokoje.

Wady

Dla bardzo wybrednych kulinarnie jedzenie , mogłoby być lepiej doprawiane.

5.7
Julia

Nasz pobyt w hotelu niestety okazał się rozczarowaniem, szczególnie biorąc pod uwagę jego pięciogwiazdkowy status i ofertę all-inclusive. Problemy zaczęły się już na początku, gdy po przyjeździe o 7 rano dowiedzieliśmy się, że zameldowanie możliwe jest dopiero o 15. Hotel zaproponował nam wcześniejsze zameldowanie za 30 euro, ale kazano nam zapłacić w sposób, który wydał się nam mało transparentny – dyskretnie, poza zasięgiem kamer. Uznaliśmy to za zbędną, ukrytą opłatę, która nie powinna mieć miejsca w tego typu obiekcie. Obsługa hotelowa niestety często sprawiała wrażenie, że spodziewa się napiwków, co było bardzo nachalne. Wyjątkiem był kelner, który okazał się wyjątkowo życzliwy i profesjonalny, szczególnie pomagając nam z dziećmi. Nie wymagał napiwków, co było miłą odmianą, i z chęcią dawaliśmy mu je dobrowolnie w ramach wdzięczności. Dzięki jego staraniom, każdy posiłek przebiegał w przyjemnej atmosferze, a stolik był zawsze starannie przygotowany. Sytuacja na plaży również nie należała do komfortowych. W połowie naszego pobytu hotel usunął część parasoli, co zmusiło wielu gości do przebywania w pełnym słońcu. Pod koniec pobytu zabrakło także leżaków. Pomimo regulaminu zakazującego rezerwowania leżaków na dłużej niż 45 minut, pracownik hotelu bezceremonialnie usuwał rzeczy pozostawione przez gości i oddawał leżaki innym osobom, co wprowadzało niepotrzebne zamieszanie. Pokój sam w sobie był przyzwoity – przestronny i dobrze urządzony – jednak codzienna wymiana ręczników pozostawiała sporo do życzenia. Niestety, często otrzymywaliśmy ręczniki poplamione i niedoprane, co zdecydowanie nie przystoi standardom pięciogwiazdkowego hotelu. Dodatkowo, spotkała nas nieprzyjemna sytuacja, gdy pieniądze, które nie były przeznaczone jako napiwek, zostały zabrane przez personel sprzątający. Tego typu zachowanie jest niedopuszczalne. Wieczorne animacje były chaotyczne i źle zorganizowane. Animator próbował mówić w kilku językach jednocześnie, co prowadziło do ogólnej dezorientacji, a cały program rozrywkowy był monotonny i daleki od oczekiwań. Oferta all-inclusive również pozostawiała wiele do życzenia. Choć przez większą część pobytu wszystko wydawało się w porządku, pod koniec doszło do sytuacji, w której kucharz, przygotowujący pizzę, nagle zaczął żądać dodatkowych opłat. Drinki także były rozczarowujące – w ofercie all-inclusive dostępny był jedynie jeden koktajl, a inne napoje były płatne, co było zaskakujące, zwłaszcza biorąc pod uwagę ich niską jakość. Na domiar złego, rezydentka, pani Justyna, zamiast być wsparciem, sprawiała wrażenie osoby niedostępnej i niechętnej do udzielania pomocy niczym surowa nauczycielka z dziecięcych koszmarów. Podczas spotkania z gośćmi nie odpowiadała na pytania, a sama rozmowa była niepotrzebnie przedłużana, co tylko wzmagało frustrację uczestników, zwłaszcza że spotkanie odbywało się w dusznym, nieklimatyzowanym pomieszczeniu. Podsumowując, nasz pobyt w hotelu był daleki od tego, czego można by oczekiwać po obiekcie tej klasy. Liczne niedociągnięcia zarówno w obsłudze, jak i w warunkach sprawiły, że trudno było cieszyć się wakacjami. Hotel wymaga zdecydowanych zmian, aby rzeczywiście zasługiwać na swoje pięć gwiazdek.

Marzena

Wspaniały hotel Przestronny , bardzo czysty , miła i profesjonalna obsługa, piękna plaża , czyste baseny Świetne jedzenie , ryby , owoce morza Białe wino i piwo dobrze schłodzone / nawet przy basenie / Przy obiedzie i przy kolacji 4-5 rodzajów lodów które samemu można brać bez ograniczeń , ciastka i torty naturalne / nie farbowane jak w Egipcie / smaczne , czasami był nawet sernik / też super / Wina i napoje w oryginalnych opakowaniach- otwierane przez kelnera przy stoliku i pozostawiane w butelkach do dalszego spożycia / rzadkość / Aerobik i gimnastyka w ciepłym morzu i na basenie Kolacja A’la kartę to strata czasu / większy wybór był przy codziennej kolacji w restauracji / Pizza tunezyjska a nie wloska

Zalety

Duża kultura osobista personelu , dbałość o czystość , miłe powitanie i pożegnanie w restauracji

Wady

Zbyt mało leżaków na plaży Łazienka wymaga odświeżenia Brak suszarki na balkonie / mieści tylko jeden mokry kostium kąpielowy /

4.9
Marlena

W miarę czysto, w miarę jedzenie, beznadziejne animacje. Drugi raz tam nie pojadę

Marzena

Właśnie wróciliśmy, dzieci ( 10 i 14) zachwycone, my też. Hotel duży, bardzo ładny, przemiła obsługa, super jedzenie, usytuowanie przy turkusowym morzu - bajka :) Animacje mega, wieczorki z imprezami super, polecam z całego serca 😍🥰💙💚

Zalety

Usytuowanie, jedzenie, obsługa

Nour Palace