Urozmaicona infrastruktura sportowa: 2 korty tenisowe, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, koszykówka, łucznictwo.
Dla dzieci: plac i pokój zabaw oraz miniklub.
Tylko 5 km od centrum Ierapetry.
Bezpośrednio przy hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Zdecydowanie hotel godny polecenia! zasłużone 5* co w Grecji nie jest oczywiste. Dla dorosłych raj! Dzieci 4+ także super zaopiekowane w Mini Klubie - przesympatyczna Pani Aurelia dla polskich dzieciaków, i grupa animatorów z Francji - codziennie coś ciekawego w programie, oraz oczywiście wieczorne Mini Disko ;) Jedzenie pyszne, urozmaicone, pięknie serwowane, wypisane alergeny, restauracja Ala' carte w cenie raz na pobyt - naprawdę rewelacja - tradycyjna kuchnia grecka i karta win - bez limitu - wszystko w cenie! Menu także po polsku. Mili, profesjonalni kelnerzy, obsługa zorientowana w temacie celiakii, oprócz dostępnych potraw w bufecie można też zamówić bezpośrednio do stolika np. bezglutenowy makaron, pizzę. Jedzenie serwowane od 7 rano do 21:30 tylko z krótką przerwą 18-19.30. Bar czynny co najmniej do 23, dłużej nie wytrzymaliśmy ani razu ;) Mega drinki, w szkle, zawsze starannie przygotowane, ozdobione, pierwszy raz spotkaliśmy taką jakość na all inclusive. Hotel cały czas przechodzi metamorfozę i teraz wygląda inaczej, niż na większości zdjęć, jest bardziej nowoczesny, zmieniono wygląd basenów, restauracja przy plaży była w czasie naszego pobytu w przebudowie i zapowiada się rewelacyjnie! Niestety widoczna na zdjęciach zjeżdżalnia dla dzieci została zdemontowana. Nie ma także żadnego placu zabaw. Sytuację ratuje Mini Klub, ale jest on przeznaczony dla dzieci powyżej 4 lat. Dodatkowo basen dla dzieci ma 50 cm głębokości - więc dla maluszków 2-3 lata nie ma za bardzo infrastruktury. Na terenie hotelu są 4 baseny, w tym jeden wyłącznie dla dorosłych, woda niestety bardzo zimna. Plaża przy hotelu żwirowa, ciemna, z kamykami, w wodzie trochę miękkiego piasku. Warto zabrać buty do wody. Ilość leżaków wystarczająca. Te przy głównym basenie bardzo wygodne, z poduchami. Obsługa bardzo dba o czystość, cały czas ktoś dogląda i zbiera kubki, wyciera mokrą/brudną podłogę. Cały hotel jest zadbany i czysty. Przepiękna roślinność, fontanny, oczko wodne z rybkami, wieczorne oświetlenie - jest bardzo klimatycznie. Na terenie hotelu nawet kościół - w sobotę odbywał się prawdziwy ślub :) Także widać, że to miejsce żyje także lokalnym życiem, jest stworzone z serca i prowadzone z pasją. Animacje przez cały dzień: aqua fitness, rowery w wodzie, joga, lekcje tańca, siatkówka itd. Na plaży sporty wodne - skutery, banan -ceny 20-30 EUR. Wieczory taneczne - codziennie inny program, występy profesjonalnego zespołu tancerzy. Później dyskoteka. Raz w tygodniu uroczysta gala z serwowaną kolacją i występami burleski i akrobacjami - warto zabrać coś bardziej wyjściowego do ubrania, a także biały strój na poniedziałek ;) Naprawdę mimo niesprzyjającej pogody nie nudziliśmy się. Wypożyczalnia samochodów w hotelu droga, ale bezproblemowa (Peugeot 208 90EUR za 1 dzień) Jest na miejscu sklep, artykuły pierwszej potrzeby, jedzenie, pamiątki, zabawki do wody, ubrania, buty - praktycznie wszystko ;) 3 minuty od hotelu jeszcze jeden market - Pani częstuje %% i mówi trochę po polsku ;) Warto się wybrać. Pokój mieliśmy duży, czyściutki, jest lodówka, sejf bezpłatny, wydajna klimatyzacja działająca także pod nieobecność. Sprzątanie codziennie - ogólnie ciężko w tym hotelu doszukać się wad - nasze jedyne rozczarowanie to tragiczna jak na lipiec pogoda - ale to oczywiście nie jest od hotelu zależne.
+jedzenie +ponad standardowe all inclusive (drinki, restauracja ala 'carte, gala) +czystość i wygląd obiektu +animacje +miła obsługa, mówiąca dobrze po angielsku +Mini Klub
Rodziny z dziećmi 2-3 letnimi mogą odczuć brak placu zabaw czy płytkiego brodzika, Mini klub od lat 4 i tylko przez 3h + Mini disco wieczorem.
Rewelacyjny hotel dla osób, które chcą odpocząć. Wokół nic nie ma. Jerapetra jest ok. 5km od hotelu, małe miasteczko z greckim klimatem, ale nie ma tam jakiś specjalnych atrakcji. Ciekawsze jest Agios Nikolaos- ok. 40 min jazdy samochodem od hotelu. - polecamy się wybrać - reszta atrakcji to 1,5-2 godziny jazdy od hotelu . Nam to nie przeszkadzało, szukaliśmy miejsca na odpoczynek z dala od tłumów. Sam hotel doskonale zorganizowany, pokoje duże, czyste w bardzo dobrym stanie, sprzątane regularnie, codziennie butelka wody dostarczana przez obsługę. Mimo sporej ilości gości nie było problemów z miejscem w restauracjach czy dostępnością leżaków. Teren hotelu pięknie zagospodarowany i doskonale utrzymany, cały czas ktoś biega i pilnuje czystości , 4 baseny. kilka barów i restauracji, jeśli ktoś lubi to duża strefa sportowa i dostępne spa . Dla nas super sprawa to wydzielony basen tylko dla dorosłych z barem i obsługą kelnerską do leżaka oraz wydzielona strefa dla dorosłych w restauracji- można spokojnie delektować się wypoczynkiem i posiłkami . Oczywiście dla rodzin z dziećmi też jest super, dzieciaki nie będą się nudzić. Rewelacyjne jedzenie, olbrzymi wybór, wszystko bardzo smaczne i pięknie podane, w ramach pobytu 1 kolacja uroczysta z występami, możliwość spróbowania greckich smaków w 2 restauracjach tematycznych w cenie pobytu. Na duży plus dbałość o osoby z alergiami, przy meldunku zgłoszone alergie i w restauracjach z daniami serwowanymi do stolika specjalnie przygotowane dania wolne od alergenów. Z kolei w bufecie wszystko super oznaczone. Cała obsługa na najwyższym poziomie, brawa dla załogi , widać zaangażowanie na 100%. Obsługa bardzo uprzejma dla wszystkich bez oglądania się na napiwki- my z przyjemnością podziękowaliśmy napiwkiem tym, którzy nas najczęściej obsługiwali- ale każdy sam decyduje. Bardzo doceniamy też fakt ,że gdy do hotelu dotarliśmy o 7.00 rano ( z uwagi na rozkład lotu) od razu się nami zaopiekowano i pomimo, że pobyt miał się zacząć od 15.00 już od momentu przyjazdu mogliśmy korzystać z wszystkiego w hotelu, a pokój udostępniono nam już ok 10.00. Podobnie przy wyjeździe - hotel opuszczaliśmy dopiero o 20.00 , a doba kończyła się o 11.00- po zdaniu pokoju nadal mogliśmy z wszystkiego korzystać- bagaże bezpiecznie w przechowalni a przed wyjazdem udostępniony pokój na szybki prysznic . Kolejna ciekawostka, przeżyliśmy niewielkie trzęsienie ziemi w trakcie pobytu, niby nic się nie stało, ale obsługa natychmiast zaczęła weryfikować stan hotelu- łącznie z pomiarami geodezyjnymi-" pełna profeska". W hotelu rzeczywiście dużo gości z Francji, ale absolutnie to nie przeszkadza wg naszej oceny czuliśmy się tutaj dużo lepiej niż w hotelach, w których dominują np. nasi zachodni sąsiedzi , bez problemu można komunikować się po angielsku, a wszystkie informacje i menu są także po polsku- brawo. Co wieczór w hotelu coś się dzieje więc jeśli ktoś lubi imprezy to nie będzie nudy. Jedyna rzecz, która może budzić pewne wątpliwości to plaża, jest piękna i szeroka ale niestety żwirowa i bez butów do wody kąpiel jest mało przyjemna. Trafiliśmy też na pobyt po wyjątkowo chłodnym maju i niestety woda w morzu i basenach była raczej zimna. Na szczęście basen w strefie dla dorosłych jest podgrzewany. Reasumując doskonały hotel, super obsługa, pyszne jedzenie, spokojna lokalizacja na odpoczynek.
Stan i infrastruktura hotelu Piękny zadbany ogród Czystość pokoi , stref wspólnych, restauracji Rewelacyjna obsługa- pełna dbałość o gościa, świetnie zarządzana i zorganizowana załoga. Znakomite jedzenie Dbałość o to aby gość poczuł typowo greckie klimaty i w sensie architektury, kultury ale w szczególności kulinarnie- podczas posiłków bardzo dużo typowo greckich dań
BRAK
Hotel Ostria na Krecie to miejsce absolutnie wyjątkowe – rewelacyjne pod każdym względem! Przede wszystkim zachwyciło nas fantastyczne jedzenie – świeże, różnorodne i bardzo smaczne. Duży PLUS za basen dla dorosłych, przy którym obsługa była na najwyższym poziomie – kelner mówiący po polsku był zawsze uśmiechnięty, uprzejmy i zadowolony, co dodawało miejscu przyjaznej atmosfery. Cały personel hotelu zasługuje na pochwałę – profesjonalny, uśmiechnięty i zawsze pomocny. Animacje to kolejny ogromny atut – prowadzone przez brazylijskich profesjonalistów, były na naprawdę wysokim poziomie i zapewniały świetną rozrywkę. Również plaża, wejście do morza i wszystkie baseny – czyste, zadbane, po prostu fantastyczne. Jedyny minus naszego pobytu to organizacja zakwaterowania. Po przyjeździe o godzinie 9 musieliśmy czekać aż do 15, żeby otrzymać pokój. Oczywiście w dokumentach podróży była taka informacja. Niestety, odnieśliśmy wrażenie, że było to spowodowane naszą narodowością – francuscy goście dostawali pokoje znacznie wcześniej, nawet już od godz. 9:00. Polskie rodziny z dziećmi również musiały czekać do 15:00. Mimo tej niedogodności, hotel zdecydowanie polecam – miejsce idealne na wypoczynek, z klasą i świetną atmosferą!
Mnóstwo zalet
Woda do picia i do drinków jest chlorowana i podawana z dystrybutorów przez barmanów. Jeśli zamówisz wersję gazowaną, chlor jest mniej wyczuwalny ale gdy gaz się ulotni, ma się wrażenie, jakby się piło wodę z basenu. Niestety w barze i na recepcji wody w butelkach nie można otrzymać. Dostaje się tylko do pokoju 2 butelki na 2 osoby.
Fantastyczny, bardzo stylowy i elegancki hotel. Pięknie położony. Ogród to mistrzostwo świata - zrobiony nie tylko z pomysłem ale i ze smakiem. Cudowna, uśmiechnięta i profesjonalna obsługa - bez nadęcia, zawsze pomocna. Przepyszne jedzenie na bardzo wysokim poziomie. Świetne drinki - nieporównywalne do innych na all inclusive. Cisza i spokój. Można odpocząć w pięknym stylu. Po tygodniu wakacji w tym miejscu czuliśmy się jak po miesiącu! Ogromnie polecam.
Styl, klasa, piękne stonowane kolory, świetne jedzenie, cisza. Znakomicie wyposażone pokoje, duży taras w pokoju. Pięknie pachnące kosmetyki w łazience.
Nie ma. To doskonałe miejsce i jestem pewna, że tu wrócimy.
Piękne miejsce, polecam każdemu, duża przestrzeń mimo ilości osób nie czuje się tłoku Pyszne jedzenie bogaty wybór - nie jesteś w stanie wszystkiego spróbować, Animacje bardzo dobrze zorganizowane i prowadzone, czytelny plan, wieczory tematyczne, piękna plaża, widoki…. Nie ma na co narzekać! Na pewno wrócę!
Piękne miejsce, polecam każdemu, duża przestrzeń mimo ilości osób nie czuje się tłoku Pyszne jedzenie bogaty wybór - nie jesteś w stanie wszystkiego spróbować, hotel w kamieniu i drewnie, wiklina - naturalne materiały, urządzone luksusowo pokoje. Animacje bardzo dobrze zorganizowane i prowadzone, czytelny plan, wieczory tematyczne, piękna plaża, widoki…. Nie ma na co narzekać! Na pewno wrócę!
Nie ma żadnych !
Hotel z każdym dniem zyskiwał w naszych oczach, wyróżniając się niepowtarzalną atmosferą i piękną lokalizacją. Największym minusem jest dość duża odległość od lotniska – podróż autokarem trwa około 2 godzin. Ponadto, brak animacji w języku angielskim może być uciążliwy dla gości spoza Francji, gdyż dominuje tutaj język francuski. Architektura hotelu zachwyca – stylizowany na wioskę kartęńską kompleks otoczony jest przez stare, majestatyczne drzewa oliwne, a w centralnej części znajduje się malowniczy kościółek, w którym nadal odbywają się ceremonie, takie jak chrzciny i śluby. Mieliśmy przyjemność uczestniczyć w tradycyjnym greckim ślubie, co dodało magii naszemu pobytowi. Plaża jest wyjątkowa dzięki dużej liczbie drzew oliwnych, które zapewniają naturalny cień, co czyni pobyt na plaży bardzo komfortowym. Tuż przy brzegu można spotkać sporo dużych ryb, co czyni snorkeling wyjątkowo interesującym. Warto zabrać ze sobą okulary do nurkowania, by móc w pełni korzystać z tego wspaniałego doświadczenia. Restauracje są stylizowane na tradycyjne greckie tawerny, co doskonale oddaje lokalny klimat. Mimo dużej liczby gości, przestronność obiektu sprawia, że nie odczuwa się tłoku – to ogromny plus. Jeśli chodzi o standard pokoi, mieliśmy okazję sprawdzić oba warianty. Pierwsze dwa dni spędziliśmy w starszej części hotelu. Choć jest ona nieco starsza, pokoje były czyste, a meble dobrze utrzymane, więc nie było powodów do narzekań. Następnie zostaliśmy przeniesieni do nowej części, gdzie wszystko było nowoczesne i świeże. Duży taras z wyjściem na ogród oraz fontanny dodały uroku. W pokoju, oprócz klimatyzacji, znajdował się także sufitowy wentylator, co zapewniało dodatkowy komfort. Bliskość restauracji oraz morza była kolejnym atutem. Na basenie głównym jedynym mankamentem był brak cienia – słońce operowało mocno, co sprawiało, że basen stawał się prawdziwą „patelnią”. Animacje były bardzo ciekawe i różnorodne, a jedzenie wyjątkowo zróżnicowane. Każdego dnia serwowano coś innego, co zapobiegało monotonii, a posiłki były zawsze smaczne i świeże. W każdym z barów hotelowych oferowano drinki w ramach oferty all-inclusive, a każdy z barów serwował nieco inne napoje, w tym whisky. Jedynym drobnym zaskoczeniem było dla nas to, że lodówka w pokoju była prawie pusta – znajdowała się w niej jedynie mała butelka wody, którą uzupełniano raz dziennie. Mimo to, pobyt w hotelu okazał się bardzo udany. Ogólnie rzecz biorąc, hotel oferuje wyjątkową atmosferę, wysoki standard oraz piękne otoczenie, z kilkoma drobnymi niedociągnięciami.
jw
jw
Odnowiona cześć hotelu to prawdziwy luksus,pokoje w bardzo dobrym stanie, cała wioska w zabudowie 1 piętrowej w podobnym stylu z elementami drewnianymi. Tenis, siłownia, sporty wodne,aerobik, wszystko co potrzeba do aktywnego wypoczynku. Spędziłem tam 10 dni i jak nigdy dotąd nie byłem znudzony jedzeniem,które zwyczajnie było przepyszne. Natomiast hotel na pewno poi ien popracować bad obsługa, która jest raczej mało przyjazna, na palcach 1 ręki można policzyć uśmiechnięty personel. Plaza zwirowa ale w tej części Krety jest najwięcej ryb i pływanie z maska dostarczyło jeszcze więcej atrakcji. Trzeba przyznać że do najciekawszych atrakcji wyspy jest dość daleko, ale dla zaprawio y h w boju podróżników polecam wypożyczyć auto w hotelu i jechać bo krajobraz Kraty jest cudowny i zmienia się za każdym zakrętem.
Odnowio y, z częścią też świeżo wybudowaną, wysoki poziom 5*, pyszne jedzenie, super plaza
Obsługa.
Szczerze polecam. Hotel w stylu greckiego miasteczka, bardzo klimatyczny. Kompleks jest naprawdę duży, a przy tym optymalnie zagospodarowany. Do każdego zakątku prowadzą klimatyczne alejki z drzewkami oliwnymi. Jedzenie bardzo smaczne, zarówno kuchnia grecka, dużo owoców morza, są też wieczorny i eventy tematyczne z lokalnymi przysmakami. Atmosfera greckiej biesiady, dużo animacji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Dobrej jakoś drinki, uprzejma obsługa. Dla osób bez dzieci jest zarówno strefa w restauracji dla dorosłych oraz basen, przy którym można zrelaksować się w ciszy. Pokoje czyste i przestronne. Zarówno na plaży jak i przy basenach nie ma tłoku, a tym bardziej wyścigu po leżaki. Klimatu dodają dwie restauracje na placu oliwnym, z muzyką na żywo i uroczym kościółkiem. Zdjęcia które widać w ofercie kompletnie nie oddają piękna i atmosfery tego miejsca.
Smaczne jedzenie, przepiękny hotel w stylu greckiego miasteczka, wieczory tematyczne, dużo miejsca i prywatności
Najlepsze wakacje. Pięknie, jedzenie wyśmienite. Obsługa, czystość wszystko na 6 z plusem
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Hotel wart pięciu gwiazdek a zarazem polecenia. Pokoje czyste i zadbane. Jedzenie bardzo różnorodne tak że każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo atrakcji wieczornych, jak i w ciągu dania przy basenie i nie tylko, dla dzieci i dorosłych za co duży plus. Jedyny mankament to język francuski którym posługują się w większości animatorzy i obsługa. Językiem dominującym powinien być angielski 😉
Spokojna okolica, piękna plaża.
Język francuski.
Pokoje czyste, przestronne, bardzo wygodne. Insfrastruktura ośrodka zorganizowana na wzór kreteńskiej wioski, co dodaje niesamowitego uroku. Jedzenie w miarę zróżnicowane, każdy znalazł coś dla siebie, bardzo smaczne i wysokiej jakości. Dużym plusem jest piękne, czyste morze i duży wybór basenów - przy wakacjach z dziećmi bezcenne. Elastyczne godziny sprzątania - panie sprzątały do 17 szukając momentu gdy w pokoju nikogo nie było - w połączeniu z opcjami późnego śniadania w restauracji nad morzem było to bardzo wygodne. Obsługa dobrze mówi po angielsku, co ułatwia mocno komunikację. Bardzo sympatyczna i pomocna obsługa. Z minusów: - brak darmowych butelek z wodą, woda pitna jest dostępna w barach oraz nad morzem, gdzie można sobie nalać do kubka lub swojej butelki - przy każdym sprzątaniu dostarczana jest jedna butelka 1l na pokój. - wszystkie animacje i atrakcje (wieczorne eventy) prowadzone są w języku francuskim - słabo wyposażone pokoje - za mało szafeczek i miejsc do trzymania rzeczy podręcznych (np szafki nocne, pólki w łazience) - dostawka dla dziecka 10 lat to sofa do siedzenia z tak twardym materacem że leżeć się nie da, dziecko skończyło w łóżku z nami
Wszystko w opisie
Wszystko w opisie
hotel jest bardzo dobry, piękna okolica, pyszne jedzenie, czyste i duże pokoje, przyjazny personel, 10/10
hotel jest jak całe miasto, wiele terenów rekreacyjnych, wiele restauracji, dobry zespół animatorów, pyszne koktajle
nie było żadnych niedociągnięć
Doskonały standard, na uboczu, nie ma tutaj pod nosem żadnych atrakcji, do najbliższej miejscowości 5km ale nie ma promenady ani chodnika (południowy wschód), za to w kierunku wscodnim bardzo ładne plaże (trzeba wypożyczyć samochód). Dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych; inne niż gdziekolwiek indziej animacje dla dzieciaków, które są angażowane do występów dla rodziców tańcząć w przebraniach żyraf, słoni itp. (animacja do filmu Król Lew). Dużo basenów (nie korzystamy), strefa dla dorosłych też jest. Kuchnia rozmaita. Standard pokoi - bardzo ładnie, pachnie nowością. Czysto. Dla nas przesada z codziennym wymienianiem ręczników, których jest pod dostatkiem i przynajmniej wystarczy na 2-3 dni. Ośrodek jest bardzo ładnie zaprojektowany z dużą ilością roślin i drzew oliwnych. Sklepik z butami, ubraniami, upominkami (ekskluzywny dość) na miejscu. Plaża piaszczysta/żwirek. Oczywiście leżaki od rana pozajmowane ręcznikami - powinni te ręczniki usuwać po godzinie jeżeli nikt nie pojawi się na leżaku. Niestety tak się nie dzieje.
Drzewa oliwne niezliczona ilość, nowa architektura w zgodzie z naturą, czystość.
Na plaży i przy basenach od rana pozajmowane ręcznikami - powinni te ręczniki usuwać po godzinie jeżeli nikt nie pojawi się na leżaku. Niestety tak się nie dzieje.
Polecam wszystkim, którzy chcą odpocząć na wakacjach :)
Jedzenie, wieczory tematyczne.
Niesamowity hotel. Osoby, które nie mają ochoty wychodzić na zewnątrz zwiedzać wyspy, mają zapewnione wszystkie atrakcje na miejscu. Po za tym, że czujesz się w nim jak byś był w małej miejscowości greckiej to masz baseny, dla dzieci, dla dorosłych którzy potrzebują spokoju i w ciszy odpocząć to również dla ludzi , którzy lubią spędzić aktywnie czas rowerki wodne aerobik i to wszystko pod okiem staniałych animatorów. Jedzenie przepyszne, drinki z alkoholem oryginalnym, godziny jedzenia napoje praktycznie cały czas od 7:30 do 24:00. Animatorzy delfinki , bardzo dobry kontakt mają z dziećmi , osoby które chcą odpocząć od dzieci :-), spaniele wypełnia sobie ten czas oddając pod ich opiekę. Tematyczne zajęcia , nauka pływania i nie tylko. Każdy dzień wypełniony inną tematyką ,hotel posiada posiada mnóstwo restauracji tematycznych , które są również wliczone w cenę hotelu. Posiada sklepy , kościół itp. Można wynająć pokój z prywatnym basenem. Leżaki darmowe , wodne atrakcje sportowe , skutery itp. A dla osób które mają ochotę zwiedzić wyspę wycieczki , samochody autobusy lub taxi które zawiezie za 11 euro do najbliższego miasta . Czyściutko pachnąca można pisać i pisać. Naprawdę polecam.
Ostria resort &spa moja opinia Nie zdarza nam sie podwojnie wybierac ten sam hotel ale po dwoch latach wrocilismy ponownie do tego hotelu Cala infrastruktura oraz obsluga , posilki , animacje wszystko zagwarantowane tak aby spedzic naprawde niezapomniane walacje oraz odpocząć bez wychodzenia z kompleksu, Polecam w 100%
Wyżywienie Obsluga, bardzo mily personel Animacje moglby byc ciut bardziej dla wszystkich narodowosci bo hotel nastawil sie glownie na francusko jezyczna grupe turystow- ale animatorzy rowniez porozumiewaja sie w innych jezykach
Ten hotel nie posiada wad naprawde jest godny polecenia
Pisząc tą opinię przypominam sobie gdy sam czytałem opinie przed wyjazdem i teraz już sam mogę polecić to miejsce w 100%. Zaczynając od recepcji bardzo dobry kontakt w języku angielskim , pokój superior sprzątany codziennie , nie zniszczony , klimatyzacja sterowana z pokoju , tv z kilkoma polskimi kanałami. Na zewnątrz bardzo czysto , sklep w którym można kupić pamiątki , rzeczy do pływania i plażowania, biżuterię , alkohol. Restauracje z bardzo miłą obsługą którą pilnuje aby nikomu nic nie brakowało , co do jedzenia to naprawdę jest tyle jedzenia , różnego typu że nawet najbardziej wybredny znajdzie coś dla siebie. Wybór basenów w tym jeden tylko dla dorosłych , na którym panuje cisza i spokój, kelner zbiera zamówienia z leżaków i następnie przynosil. Mogę się przyłączyć do poprzednich opinii które mówią że wrócimy tutaj jeszcze raz. Jeżeli już szukać wad to najbardziej nasuwa się wszechobecny język francuski, oczywiście obsługa mówi również po angielsku ale atrakcje , wieczory tematyczne itp prowadzone są w języku francuskim , resort znajduje się poza miastem , do najbliższego ok 5km ale nam to nie przeszkadzało , plaża żwirkowa też nie była problemem gdyż większość czasu spędzaliśmy nad basenem. Podsumowując , jesteśmy pozytywnie zaskoczeni , polecamy i z dużym prawdopodobieństwem wrócimy tam w przyszłości ☺️
Czystość , wysoki standard , pyszne jedzenie , wybór basenów w tym jeden tylko dla dorosłych, wieczory tematyczne
Atrakcje prowadzone w języku francuskim ,
Znakomity hotel dla osób szukających relaksu, cichej (relatywnie plaży) oraz bardzo smacznej kuchni. Hotel jest w stylu kreteńskiej wioski, bardzo zadbany, świeżo po renowacji. Oferuje baseny (w tym 2 z podgrzewaną wodą oraz jeden z wydzieloną strefą tylko dla dorosłych), animacje i mnóstwo zajęć sportowych (np. tenis, piłka, fitness, boks, łucznictwo, aquaerobic). Personel hotelu jest bardzo pomocny, przyjazny i uśmiechnięty. Hotel ma swoją własną, wydzieloną plażę - jest ona kamienista jednak kamyczki sa tak drobne, że absolutnie nie przeszkadzają. Nie ma potrzeby korzystać z butów do pływania. Na plaży leżaki oraz ręczniki są bezpłatne. Bezpłatny jest również dostęp do sprzętów pływających takich jak kajaki, SUPy. Hotel jest oddalony od większych miejscowość i atrakcji. Z jednej strony daje to dużo spokoju i prywatności, z drugiej powoduje, że jest dosyć daleko do większych atrakcji - warto o tym pamiętać. Generalnie bardzo polecam obiekt na spokojny, bardzo komfortowy wypoczynek.
- czystość - design - pomocny personel - baseny - zadbana hotelowa plaża - czystość
- lokalizacja hotelu z dala od wszelkich większych miejscowości oraz głównych atrakcji Krety (jeśli nie potrzebujesz zwiedzać nie będzie to absolutnie wadą)
Rewelacyjny hotel, otoczenie. Nawet przy temp. 39 st.C nie czuć żaru lejącego się z nieba - baseny, morze, bryza od morza, zieleń, klimatyzowane pomieszczenia. Dużo personelu na każdym kroku - b. miła i profesjonalna obsługa. Pyszne jedzenie. Dużo Francuzów i Polaków.
Świetne położenie, rewelacyjna infrastruktura, ogromna dbałość o klienta, przepyszna kuchnia. Generalnie nie ma się do czego przyczepić :)
Daleko od lotniska - ok. 100 km - transfer lotnisko - hotel ok. 2 godz. Szary piasek/żwirek na plaży
Super Hotel ładny, w stylu kretyńskim , jedzenie super, dużo owoców morza. Dużo francuzów wszystkie atrakcje niestety pod francuzów. Jak to na krecie bardzo wiało...przyjemnym ciepłym wiatrem na szczęście
Wioska Kretyńska
Daleko do recepcji