Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Ciepła, słoneczna pogoda o każdej porze roku
Hotel bez najmniejszych zastrzeżeń nawet dla mocno wymagających,Piękny ogród przyhotelowy .Pokoje codziennie sprzątane ,sejf ,lodówka z napojami w cenie,Bardzo dobre jedzenie oraz jego rozmaitość ,sok z pomarańczy wyciskanych na śniadanie ,krewetki ,owoce morza Restauracje tematyczne.,We wszystkich barach dostępna woda butelkowana- leją ją do kostkarek do lodu drinkowego i do ekspresów do kawy , Nie mieliśmy najmniejszych problemów żołądkowych (4 osoby)a jedliśmy wszystko ze smakiem.Duży basen przy hotelu z barem w którym praktycznie codziennie jedliśmy obiady w strojach kąpielowych.Plaża czysta z cieplutką i czystą wodą i milutkim białym piaskiem(buty do wody niepotrzebne):Leżaki na plaży z bezproblemową dostępnością (gorzej na basenie -zajmowane wcześnie rano)Animatorzy jak i cały personel bardzo miły ,codziennie wieczorami muzyka na żywo .Drinki dobre oraz smaczne piwo ( przy plaży kawa napoje bez alkoholu i piwa) Transfer z lotniska ok 25min. Z wad ;słaba klimatyzacja na głównej stołówce, przymusowe spodnie długie do kolacji dla panów.Polecamy ten hotel- chętnie do niego wrócimy
Dobre jedzenie ,drinki, piwo . Miła obsługa. Dostępność wody butelkowanej, Piękna plaża z leżakami w cenie.
słaba klimatyzacja na stołówce( można się przyzwyczaić) Przymusowe spodnie do kolacji dla panów
Hotel bardzo dobry, czysty, dużo róznorodnego i przyprawionego jedzenia, wielka plaża, zawsze wolne leżaki, mało dzieci
Czysty, dobre jedzenie
Hotel godny polecenia choć niektóre meble nadszarpnął ząb czasu(szafy lodówka)
Obsługa, pyszne jedzenie do wyboru i koloru dla każdego i wszystkich upodobań jedyne zastrzeżenie dotyczy kawy w głównej restauracji w termos owych dzbankach dostępna tylko instant do śniadania przydała by się z ekspresu jak na 5* przystało, obsługa barów zarówno w hotelu przy basenie i na plaży wzorowa. Woda i inne napoje dostępne w godzinach zgodnymi z ofertą
Lekko przyżókłe deski sedesowe choć do Pan sprzątających brak zastrzeżeń robiły co mogły
Opinie, zdjęcia i opisy są jak najbardziej zgodne z prawdą. Nie mam się do czego przyczepić : jedzenie różnorodne i w ilościach takich że dla każdego starczy , do tego bez problemu można posiłki dostosować do indywidualnej diety. Personel bardzo życzliwy, pomocy. Uwaga : w dniu przyjazdu trzeba sobie zarezerwować stolik do kolacji, który będzie przypisany na cały pobyt , do tego panowie obowiązkowo długie spodnie. Śniadania bez rezerwacji stolika ubiór dowolny. Obiady jedliśmy w bufecie zewnętrznym przy basenie -stoliki bez rezerwacji jedynie trzeba się trochę przyodziac. Pokoje : przestronne wyposażone we wszytko co potrzebne na wakacjach, kontakty z możliwością wpięcia bezpośrednio kabla do telefonów bez konieczności posiadania wtyczki. Łazienka wyposażona w suszarkę do włosów, mydło w płynie do rąk i pod prysznic , ręczniki wymieniane tak często jak potrzebujesz. Osobno toaleta z bidetem. Barek uzupełniany codziennie w wodę i coca colę, do dyspozycji darmowy sejf. My mieliśmy pokój standard na parterze z widokiem na ogród - na tarasie był stoliczek i krzesła oraz suszarka do wywieszenia mokrych rzeczy. Uwaga: czasami przychodzą gekony ochłodzić się na marmurach - nie ma się czego bać. Hotel pięknie utrzymany. Wszędzie jest klimatyzacja. Basen duży, głębokość od „ Kostek” do 2,10m woda ciepła , ciągle filtrowana. Leżaki : są dostępne o ile „ pomysłowi wczasowicze” nie rezerwują dwóch miejscówek tej w słońcu i tej w cieniu - w rezultacie zajmują 4 miejsca zamiast 2. Za to na plaży można wybierać dowolnie. Plaża zadbana , nie ma wodorostów ani meduz, jedynie czasami są skupiska trawy wodnej na dnie. Plaża, jak i cały obiekt, jest strzeżona ,nad morzem i basenami są ratownicy oraz personel porządkowy. Nikt nikogo nie zaczepia, sprzedawcy plażowi nie są nachalni. Spokojnie wieczorami można spacerować. Animatorzy to młodzi ludzie zawsze uśmiechnięci - szczególnie zapraszają młodzież do różnych gier. Wieczorami są animacje, potańcówki i pokazy. W nocy w razie „ zemsty faraona / sułtana „ można z recepcji zadzwonić do apteki i w 10 min przyjeżdża taxi z lekami, oczywiście jeśli istnieje potrzeba można też wezwać lekarza. Hotel na naszym turnusie gościł : turystów z Polski , Francji, Włoch , Portugalii , Czech. Na recepcji spokojnie można się porozumieć w j. polskim . Na duży plus są wyznaczone strefy do palenia, oczywiście można przy swoim leżaku ale raczej tego nikt nie robił - pełna kultura. W mojej opinii hotel przeznaczony dla rodzin z nastolatkami.
Czysty, zadbany , bardzo dobre jedzenie, bardzo wysoka kultura osobista wśród gości i personelu, piękna czysta plaża, bezpieczeństwo.
Hotel oceniam pozytywnie, czysto, bardzo dużo jedzenia, szeroki wybór i bardzo smaczne. Plaża czysta sprzątana. Dobrze działająca klimatyzacja w pokojach i restauracjach. Polecam.
Smaczne jedzenie
Brak piwa w barze na plaży
Pobyt w Royal Garden Palace był naprawdę udany. Hotel jest piękny, zadbany i ma wyjątkowy klimat. Pokoje są przestronne i komfortowe, a cały teren hotelu bardzo czysty. Dużym plusem jest basen oraz piękna plaża, na której można spokojnie odpocząć. Jedzenie było smaczne i różnorodne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Obsługa zasługuje na szczególne wyróżnienie – pracownicy są uprzejmi, uśmiechnięci i zawsze chętni do pomocy. Bardzo dobrze wspominamy również wieczorne atrakcje i atmosferę w hotelu. To świetne miejsce na spokojne, komfortowe wakacje. Z przyjemnością wrócimy!
Możesz wymienić je np. tak: * piękny i zadbany teren hotelu * przestronne, czyste pokoje * duży wybór smacznego jedzenia * miła i pomocna obsługa * duże, czyste baseny * bezpośredni dostęp do plaży * dużo leżaków przy basenie i na plaży * ciekawe animacje i wieczorne atrakcje * spokojna, przyjemna atmosfera * wysoki standard i elegancki wystrój * dobre miejsce zarówno dla par, jak i rodzin * bardzo dobra organizacja i dbałość o czystość
Hotel ewidentnie nie zasługuje na 5*, jest przestarzały, nie remontowany i dość średnio dba się w nim o czystość. Kompletnie nie polecam szczególnie osobom, które są przyzwyczajone do tureckich hoteli. Nie ma co wierzyć pracownikom z wakacji pl, gdzie byliśmy zapewniani, że hotel spełni wymienione przez nas wymagania, bardzo dużo osób na miejscu wspominało, że dali się namówić. Recepcja fajna, a pracownicy mili i dobrze porozumiewają się po angielsku, Winda mała, bez nawiewu, na korytarzach stara, połatana wykładzina, korytarze też bez żadnego nawiewu (nie mówiąc już o klimatyzacji), więc idąc przez wąski, bardzo długi korytarz, np. Na kolację podczas której wymagane są długie spodnie u mężczyzn (choć spódniczki czy sukienki mogą być takie, które ledwo uda zakrywają) można się spocić i już nie zjeść komfortowo. Pokoje dość czyste pierwszego dnia, w kolejne dni sprzątane bardzo słabo (pomimo zostawiania codziennie kilku euro dla osób sprzątających). Spotkanie karalucha też nie jest tam niczym nadzwyczajnym. Pokoje były jedynym miejscem gdzie działała klimatyzacja. Restauracja miała bardzo mały wybór dań, które były bardzo monotonne, plusem była za to ich jakość (poza kawą, którą niezależnie od miejsca i pory była okropna). Kolacja dla nas była istną tragedią przez cały tydzień, przede wszystkim przez niedziałającą klimatyzację. Pomimo, że kelnerzy starali się jak mogli aby jakoś umilić ten czas. menadżerowie pozostawiają wiele do życzenia. Na nasze wszystkie uwagi była jedna odpowiedź „ktoś się z wami jutro skontaktuje” oraz „to nie mój problem”i nic. Kolację są na zapisy i mają dwie godziny rozpoczęcia, główną zaletą tego był zawsze ten sam stolik i ten sam kelner. Największym minusem wywierana presja czasu na zjedzenie posiłku jak najszybciej. Na pół godziny przed zakończeniem posiłków restauracja nie wpuszczała gości, co też jest słabym rozwiązaniem. Jeśli jakieś danie się skończyło to raz na jakiś czas było donoszone, a kolejki po dania to codzienny widok. Ogólnie posiłki i restauracja to największy minus jaki nas tam spotkał. Przekąski pomiędzy posiłkami to pancakes (ale po 15/20 minutach już nikt ich nie dorabiał więc dla spóźnialskich brak) oraz kilka kawałków ciasta dopóki się nie skończy bo nikt nie doniesie. Jedyny posiłek jaki można zjeść na dworze to obiad. Basen ma swoje zalety - długie i łagodne zejście oraz nie jest mały, leżaki są i jest ich sporo ale większość jest zarezerwowana od 4 rano (szliśmy na wschód słońca i leżaki były zajęte). Plaża szeroka ze sporą ilością leżaków, morze przyjemne dopóki fale nie wyrzucą brudu (nikt go nie sprząta), jest bar na plaży ale tylko z kawą i napojami bez alko. Nie ma na nim też przekąsek co jest sporym minusem biorą pod uwagę odległość do hotelu. Bary w lobby i przy basenie podają colę z butelki a nie podrobioną tak samo jak inne napoje - wszystkie oryginalne, co jest sporą zaletą. Aktywności wieczorne sprzed 30 lat, nie ma kompletnie nic ciekawego. Najciekawsze nocą są spacery po ogrodzie. Generalnie, rozmawiając też z innymi uczestnikami tygodniowa wycieczka w tym hotelu w sezonie nie jest warta więcej niż okolice 3 tysięcy za osobę
Jakość napoi Ogród Recepcja
Restauracja i posiłki Brak klimatyzacji Sprzątanie i zużycie hotelu
Polecam hotel, świetna obsługa, na wysokim poziomie, zarówno kelnerzy jak i panie sprzątające, super kontakt z recepcja i wszystkimi pracownikami hotelu. Jedzenie smaczne a sam wygląd hotelu robi wrażenie. Jedynym minusem jest zbyt mała liczba leżaków przy basenie przez co jest problem ze znalezieniem miejsca. Animacje co wieczór różnorodne i ciekawe, animatorzy potrafią rozkręcić zabawę. Czuliśmy się super zaopiekowani jako goście hotelowi, polecam!
Wszystko
Mało leżaków przy basenie Trawa w wodzie przy plaży
Mogę wypowiedzieć się tylko w samych superlatywach I podziękować wszystkim pracownikom za super przyjęcie I obsługę.
Bardzo miły i uczynny personel. Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie, ładny hotel i przepiękny ogrod . Super basen oraz plaża . Czystość w hotelu 10/10 .
Niestety ,ten hotel zdecydowanie nie zasluguje na 5 gwiazdek . Moim zdaniem to max 3 !!! Najwiekszym problemem byly codzienne przerwy w dostawie pradu - nie tylko wieczorem ale rowniez w ciagu dnia . Przez to regularnie wylaczana byla klimatyzacja takze w nocy i nad ranem , co przy panujacych upalach bylo bardzo uciazliwe . Dodatkowo podczs avarii pradu nie dzialala woda pod prycznicem , wiec jesli ktos bral akurat prysznic , to sytuacja byla nie komfortowa ! Juz pierwszego dnia musielismy zmienic pokoj wanna bla bardzo stara , zniszczona okropna co w hotelu tej klasy jest nie do przyjecia ! D uzym rozczarowaniem bylo tez sniadanie kontynentalne dla osob wyjezdzajacych na wycieczki o swicie . Od godz 4 rano dostepnych bylo kilka suchych bagietek z poprzedniego wiwczoru , odrobina masla i klka kawalkow sera , produkty byly pozostawione z wieczora nawet nie byly przykryte . W dniu wyjazdu sytuacja wygladala identycznie . Jesli ktos ne je glutenu to nie ma mozliwosci zjedzenia sniadania . Bardzo nieprzyjemn a byla sytuaja w recepcji rano przed wyjazdem na wycieczke poprosilismy o butelke wody ale recepcjonista odmowil mowiac ze mamy sobie kupic . Przy formule all inclusive i wyjezdzie o swicie takie podejscie jest niezrozumiale . Animacje byly slabe chlopcy byli mili ale malo profesjonalnie prowadzenie np gimnastyki w wodzie to naprawde slabo niestety
Na plus moge ocenic wiekszosc personelu byli mili i pomocni . (...)
Podsumowujac hotel ma potencjal ale obecny standard nie odpowiada kategorii 5 gwiazdek . Zdecydowanie nie wrocilabym ponownie 1
Od początku miła obsługa przy oczekiwaniu na pokój. Bardzo szybki dostęp do pokoju mimo, że mogliśmy czekać do 15. Klucz i dostęp do pokoju o godz 10. Pokój duży czysty, z odpowiednim wyposażeniem. Smaczne posiłki, duży basen. Bardzo czysto wokół. No i przepiękna plaża z cieplutką wodą i białym piaskiem. Obsługa miła, ale nie narzucająca się. Dojście do morza od hotelu bardzo urokliwe, duży ogród i bardzo zadbany. Byłam już 2 raz w tym samym hotelu, czyli można go polecić.
Czystość i dobre lekkie jedzenie.
Skoro byłam już 2 razy w nim to znaczy, że musi być dobrze
Hotel to jeden z trzech najlepszych na Djerbie. Budynek, pokój oraz otoczenie są piękne. Plaża z drobnym, białym piaskiem. Na kolację należy ubierać się elegancko - mężczyźni długie spodnie, kobiety sukienki, na wszystkie pozostałe posiłki według uznania.
Czystość, ogród, basen, jedzenie, sklepiki na terenie hotelu, plaża z ogromną ilością leżaków, stolik na kolację zarezerwowany na cały pobyt, aktywności z animatorami w ciągu dnia.
Brak wystarczającej ilości leżaków nad basenem i zabieranie zajętych przez obsługę dla skarżących się gości, nawet, kiedy pływa się w basenie, kolacja o określonej godzinie. Mało ciekawe animacje wieczorem.
Pobyt super. Obsługa perfekcyjna. Nie ma sprawy, której nie można załatwić . Estetyka i elegancja obsługi na najwyższym poziomie. Wspaniałe bogate i smaczne jedzenie. Piękny, zadbany ogród. Wspaniałe wakacje. Polecam i pozdrawiam.
Wyjątkowi uprzejmą i zawsze uśmiechnięta obsługa. Ubiór na wskroś czysty i zadbany. Śnieżno białe koszule w tym upale robią wielkie wrażenie.
HOTEL BARDZO ŁADNY. ZGODNY Z OPISEM.POKOJE DUZE PRZESTRONNE CODZIENNIE SPRZATANE JEDZENIE BARDZO SMACZNE
Blisko plaża i lotnisko
Muzyka nad basenem tragedia animacja bardzo slaba
Hotel piękny ( lobby, restauracje) , otoczenie hotelu piękne. Plaża pełna śmierdzących wodorostów których nikt nie sprzątał. Pokoje duże ale wymagają odnowienia na już bo za rok to tylko remont pomoże.
Piękny ogród wkoło hotelu, fajny basen, pewne zasady których trzeba przestrzegać.
Pokoje wymagają odświeżenie. Wykruszone silikony w łazienkach i wc. Stara brudna czerwona wykładzina na I piętrze. Za mało leżaków przy basenie, wszystkie są zajęte już przed 7 rano.
Hotel bardzo ładny. W otoczeniu bardzo dużo zieleni. Personel bardzo miły i pomocny. Jedzenie również bardzo dobre. Także polecam ten hotel.
Piękny ogród i plaża
Hotel Extra Wyżywienie w skali 1 do 10 -7 Klimatyzacja w holach i restauracjach i pokojach bardzo slaba Leżaki przy basenie trzeba już rezerwować przed 6 rano na ilość gości za malo BRAK POSIŁKÓW MIEDZY ŚNIADANIEM OBIADEM TYLKO WEDLINY I SER BRAK OWOCOW PO OBIEDZIE CODZIENNIE NALESNIKI BARDZO KIEPSKO JAK NA 5 GWIAZDEK NA 80 PROC.POLAKOW W TYM TERMINIE BRAK BROSZUR INFORMACJI PO POLSKU ALE PO ROSYJSKU I UKRAINSKU SUPER Od 4 rano w restauracji możesz zrobić sobie kanapkę ale nie ma z czego TALERZ Z WEDLINA I SEREM I PIECZYWO STARE !?!! WYJEZDZAJAC Z RANA NA WYCIECZKE JEDZIESZ BEZ PROWIANTU JAK NP.SAHARE NIE WROCE TAM JUZ NIGDY
Obsługa kelnerska SUPER I barmańska TAKZE CZYSTOSC W POKOJACH SUPER I P.POKOJOWE TEZ SUPER Kucharze bardzo mili CZYSTOSC W HOTELU NA 10 OGOLNIE CALA OBSŁUGA SUPER
KlIMATYZACJA KIEPSKA !!!! BRAK OWOCOW MIEDZY POSILKAMI PRAWIE NIC !!! NA 5 GWIAZDEK HOTELU
Super .Hotel spełnił nasze oczekiwania .Obsługa miła , pomocna .wyżywienie bardzo dobre . Nie znalazłam żadnego minusu ani do obiektu ani do wyżywienia .polecam bardzo ….
Hotel na pierwszy rzut oka jest ładny, jednak wiele rzeczy pozostawia sporo do życzenia. Obsługa jest miła, choć zdarzają się osoby próbujące naciągać gości nawet na tak proste rzeczy jak połączenie z recepcji do lekarza,ponieważ lekarza nie ma na miejscu, oczekują dodatkowej opłaty za sam telefon. Animacje codziennie wyglądają praktycznie identycznie i są skierowane głównie do osób 50+. Woda w basenie, mimo połowy maja, jest bardzo zimna, przez co nie zachęca do kąpieli, a zamiast klimatycznej muzyki przy basenie słychać melodie bardziej przypominające sanatorium niż wakacyjny resort. Bar oraz lunch przy basenie również pozostawiają wiele do życzenia. Nie można podejść po jedzenie czy drinka nawet w stroju kąpielowym z narzutką, trzeba się całkowicie ubrać, co jest bardzo niewygodne podczas korzystania z basenu. Jedzenie jest w porządku, jednak wybór jest bardzo mały, a na obiad i kolację często podawane są dokładnie te same potrawy. Wszystko jest też bardzo słabo doprawione. Śniadania teoretycznie trwają do godziny 10, jednak już około 9 wiele rzeczy brakuje i nie są dokładane. Następny posiłek lub przekąski pojawiają się dopiero około 12:30, ale już przed 13 często nic nie zostaje, a sam obiad zaczyna się dopiero o 13, przez co praktycznie nie ma żadnej ciągłości między posiłkami. Dodatkowo poza hotelem nie ma praktycznie nic, okolica jest zaniedbana, pełno śmieci, a do najbliższego sklepu czy miejsca, gdzie cokolwiek się dzieje, trzeba iść około 20 minut pieszo. Hotel może spodobać się osobom, które planują wyłącznie odpoczynek na leżaku i spokojne wieczory, natomiast osoby liczące na bardziej klimatyczne wakacje i atrakcje mogą poczuć rozczarowanie.
Pobyt bardzo udany, jedzenie w hotelu wyśmienite, obsługa bardzo sympatyczna i uśmiechnięta. Jednakże jest duży problem z leżakami przy basenie, gdyż o godzinie 8 nie ma już wolnych leżaków, bo wszystkie są w rezerwacji. Polacy są lokowani w bocznym skrzydle, my akurat mieśmy pokój bez widoku na morze, ale nam to nie przeszkadzało. Niedogodnością była też wanna w łazience, ale wiedziałam o tym wykupując wycieczkę.
Piękny teren w hotelu, wyśmienite jedzenie, bardzo sympatyczna obsługa.
Wanna w łazience, rezerwacje leżaków.