Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Ciepła, słoneczna pogoda o każdej porze roku
Bardzo dobry hotel w pięknym ogrodzie, duża piaszczysta plaża z leżakami i parasolami, urozmaicone jedzenie, duży wybór świeżych warzyw i owoców. Godne polecenia spa ,szczególnie zabieg : hamman, peeling i masaż.
duże pokoje, piękna plaża, bardzo dobre urozmaicone jedzenie
sterty wodorostów na plaży
Pobyt w hotelu oceniam na 5.Zgodnie z ofertą..Polecam.
Hotel bardzo zadbany,goście zaopiekowani.Personel miły i pomocny.
Ten hotel nie ma wad.
Super, byłem tam trzeci raz i pojadę jeszcze nie raz!
Cisza,spokój,elegancja
Hotel super , trochę nadgryziony zębem czasu. Jak na standardy na Djerbie bardzo dobry
Urozmaicona kuchnia( śniadania monotonne ale dużo do wyboru) dobre drinki zarówno alkoholowe jak i bez alkoholowe. Piękny, zadbany ogród na terenie hotelu. Obsługa jak i animatorzy zawsze uśmiechnięci i pomocni.
brak jedynie brak systematyczności uzupełniania wody w lodówce
Hotel ładny i przyjazny dobrze położony, obsługa super, czysty i na bieżąco dokładnie sprzątany Serwis sprzątający 5+ jedzenie smaczne i urozmaicone napiwki mile widziane ale to nie warunek nikt nie wymusza, piękny i czysty basen, leżaków pod dostatkiem również na plaży.
Czystość ogólna również toalet w hotelu i na plaży
Wymienił bym wykładzinę w korytarzu na parterze za spa jest nie godna hotelu z 5*poszarpana w kawałkach, do rewitalizacji ogród za hotelem
Hotel bardzo ładny i pięknie położony. Budynek nowoczesny i zadbany. Szczególną uwagę zwróciliśmy na czystość. Praca serwisu sprzątającego perfekcyjna. Posiłki dobrze zorganizowane i zróżnicowane.
Ciekawa architektura. Budynek dwupiętrowy, a więc nie było nigdzie tłoku. Przy basenie i na plaży bez trudu można było znaleźć wolne leżaki. Teren dookoła hotelu i basenu pięknie zaaranżowany i zadbany.
Nie zauważyliśmy żadnych wad.
Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek.Byłam w Tunezji 7 razy ,a na Djerbie pierwszy raz.Osobiście Djerba mnie nie zachwyciła,bardziej podobały mi się pobyty na kontynecie.Poza hotelem nie ma w pobliżu nic,do jakiejś miejscowości trzeba dojechać, najlepiej i najtaniej taksówką.Hotel wspaniały, wszystko na najwyższym poziomie. Był to najlepszy hotel w jakim przebywałam i to nie tylko w Tunezji. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, uzupełniana lodówka w napoje -woda gazowana i niegazowana, napoje typu fanta w szklanych butelkach.Resatauracja duża i zawsze świetnie przygotowana na przyjęcie turystów.Stoły przykryte białymi obrusami,róże w wazonikach,świetnie przygotowana zastawa stołowa,napoje w szklanych butelkach.Kelnerzy zawsze eleganccy i świetnie przygotowani do obsługi gości.Jedzenie super, bardzo duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie-mięsa , sery warzywa, owoce morza.Duży wybór słodkości, świeżutkie pieczywa, lody , soki wyciskane z owoców.Super obsługa zarówno w restauracji , jak i w recepcji i w barach . Jeżeli miałabym komukolwiek polecić hotel , to Royal Garden byłby na pierwszym miejscu.
Piękny hotel, profesjonalizm w każdym calu.
Nie znalazłam.
Już nie wróciłabym drugi raz , hotel oceniam na 4 gwiazdki . Bardzo nudno . Jedzenie dobre ale ciagle to samo.
Czyste pokoje
Bardzo słabe animacje , hotel dla osób 50 + Na plaży tylko napoje cola , fanta kawa Zero przekąsek
Hotel godny polecenia. Piękny i zadbany ogród. Zróżnicowane jedzenie, codziennie bardzo duży wybór (mięsa, ryby, owoce morza, makarony, pizze). Dobre drinki. Spora liczba leżaków przy basenie, o godz. 9.00 nie było problemu ze znalezieniem 4 koło siebie w I linii przy basenie ( byliśmy ostatni tydzień sierpnia). W ciągu dnia sporo zajęć organizowanych przez animatorów Aqua aerobik, zumba, rzutki, siatkówka, bulle. Pokoje czyste i przestronne. Klimatyzacja działała bez zarzutu.
Jedzenie, drinki, obsługa, czystość, basen, piękny ogród
Trochę brudna plaża…
Piękny hotel, miła obsługa, smaczne jedzenie. Polecam w 100%
Pobyt w Royal Garden Palace na Dżerbie był absolutnie wyjątkowy! Hotel zachwyca od pierwszych chwil – przepiękna, zadbana architektura, przestronne i elegancko urządzone wnętrza oraz cudowny ogród pełen palm i kwiatów tworzą atmosferę prawdziwego raju. Pokoje są duże, komfortowe, codziennie sprzątane z ogromną starannością. Obsługa zasługuje na najwyższe uznanie – zawsze uśmiechnięta, pomocna i życzliwa, dzięki czemu goście czują się naprawdę wyjątkowo. Jedzenie jest znakomite – ogromny wybór świeżych dań kuchni lokalnej i międzynarodowej, świeże owoce morza, pyszne słodycze i urozmaicone śniadania sprawiają, że każdy znajdzie coś dla siebie. Strefa basenowa i bezpośredni dostęp do pięknej, szerokiej plaży to kolejne ogromne atuty. Plaża jest czysta, z miękkim piaskiem i ciepłym morzem, a leżaki i parasole zawsze dostępne. To idealne miejsce na wypoczynek – spokojne, luksusowe, a jednocześnie pełne atrakcji. Zdecydowanie polecam każdemu, kto szuka relaksu na najwyższym poziomie.
- jedzenie - obsługa - basen
- nie znalazłem
Wspaniały Hotel w arabskim stylu pełny sztukateri i detali dla tego regionu !!! Piękny ,zadbany gzotyczny ogród z piekna aleją palmową do morza .Duzy basen podzielony na łagodne wejscie do wody i te z drabinką , leżaki pod dostatkiem na basenie i na plaży. Czysty , duzy pokój z dużą szafa z balkonem i widokiem na basen i ogród. Szczerze na 100 % mogę polecić!!!
Dbałość i uprzejmość personelu do gości, pyszne posiłki, wszystko świeże ,smaczne i różnorodne. Dużo animacji sportowych , wodnych dla gości w ciągu dnia a wieczorami dancingi. Mily uśmiechnięty pomocny personel !!!
Dla mnie hotel 100/ 100 Nie znalazłam żadnych wad :)
Hotel czysty na bieżąco sprzątany. Obsługa przemiła pomocna w wszystkich sprawach. A teraz z minusów. 1. Klimatyzacja centralna dziala bardzo slabo 2. Lodówka w pokoju działała slabo a 3 dnia wogle 3. W ciągu dnia brakowało czasami pradu 4. Brak większych rozrywek wieczorami Jednak mimo małych minusów jak na Tunezję wrażenia hotelu pozytywne polecam
Wyglad i obsluga
Szczerze mówiąc spodziewaliśmy się wysokiego standardu, ale to co zobaczyliśmy przerosło nasze oczekiwania. W skrócie: -piękny duży obiekt z "duszą" w postaci rosnących drzew w obiekcie -duży zewnętrzny basen z mnóstwem leżaków (niestety po 9:00 ciężko już o jakiekolwiek miejsce) -świetne jedzenie (kuchnie z różnych zakątków świata) gdzie każdy znajdzie coś dla siebie od słodkiego przez wytrawne -rezerwacje na codzienne kolacje, które można odbyć w jednej z dwóch tur (dostaje się swój stolik na cały pobyt) -cudowna obsługa mówiąca w wielu językach traktująca gościa hotelowego z najwyższym szacunkiem (zanim o czymś pomyślisz już to masz) -świetni animatorzy z którymi aż chce się dzielić czas (dart, aquaerobik, bule itp.) -dobre drinki przy basenowym barze (mojito, cuba libre itp.), w którym nie żałują alkoholu -czyste codziennie sprzątane pokoje oraz uzupełniony mini bar (fanta, woda, kawa, herbata) -duże wygodne łóżka -łazienka z wannoprysznicem co dla niektórych może być uciążliwe -czysta piękna plaża z mnóstwem leżaków oraz barem (bezalkoholowym) -możliwość przejażdżki na wielbłądzie przy wyjściu na hotelową plażę -możliwośc wybrania każdej z 3 restauracji a'la carte na kolację (kuchnia włoska, śródziemnomorska oraz tunezyjska). Porcje ogromne, więc lepiej oszczędzać się na lunchu -bankomat przy hotelowej recepcji (wszędzie można jednak płacić w euro co warto rozważyć, gdyż dinarów nie można zabrać ze sobą z powrotem do Polski) -taksówki czekające przy hotelu ( koszt 1 euro za dojazd do parku djerba Explore gdzie warto się udać zobaczyć między innymi farmę krokodyli) -siłownia (darmowa i kameralna) oraz gabinety SPA (płatne) -hotelowe wi-fi działające bardzo dobrze niemalże na całym obiekcie (łącznie z basenami) Podsumowując - najlepsze all inclusive jakie mieliśmy dotąd okazję przeżyć, a zwiedziliśmy już większość krajów. Z całą pewnością można polecić i nie jest to opinia na wyrost.
1. Niesamowita obsługa, którą po prostu trzeba odczuć na własnej skórze. 2. Duży wielofunkcyjny obiekt, gdzie niczego nie brakuje. 3. Świetne różnorodne jedzenie oraz napoje.
1. Leżaki zajmowane już od 6:00, co niestety przy dużym obłożeniu hotelu powoduje brak miejsc już od godziny 9:00 2. Wannoprysznic (kwestia indywidualna) 3. Zamknięty basen wewnętrzny
Hotel bardzo fajny. Mieliśmy pokój z widokiem na morze- widok przepiękny, pokój dokładnie taki jak na zdjęciach, ładny i dostatecznie duży dla 2+1. W pokoju jest osobno łazienka z wanną i zasłoną prysznicową oraz toaleta, które wymagają remontu, choć nie ma dramatu. Jedynie wanna była ewidentnie niedomyta (żółta od osadu z kamienia), nawet po zgłoszeniu recepcji zastrzeżeń. Hol na parterze piękny, natomiast na piętrze duszny i z połataną wykładziną. Basen okazały, z dużą płytką częścią dla maluchów oraz z głęboką (ponad 2 metry) częścią dla umiejących pływać. Leżaki przy basenie trzeba zajmować o 7 rano, inaczej ich nie będzie. Wtedy zostają leżaki nad morzem, które też są ok, tyle tylko, że daleko do baru z przekąskami:) Plaża ładna, ale zanieczyszczona odchodami wielbłądów i glonami, choć na pewno starają się to sprzątać. W sąsiednich hotelach wygląda to tak samo. Na terenie hotelu i na plaży dyskretna ochrona przez całą dobę. Jedzenie i obsługa w restauracji znakomite. Ogromny wybór dań i przekąsek zarówno na zimno jak i na gorąco, świetne omlety, mięso z grilla, surówki, grillowane ryby, owoce morza i inne smakołyki. Ogród dookoła hotelu wspaniały i zadbany z alejkami idealnymi do spacerów. Animacje są dosyć skromne.
Przepyszne i urozmaicone posiłki. Wspaniałe, zielone otoczenie hotelu, piękny basen, atmosfera spokoju i luzu, idealna do odpoczynku, uśmiechnięta obsługa.
Brudna wanna, połatana wykładzina na korytarzu, odchody wielbłądów na plaży.
Wspaniały hotel. Nie ma się do czego przyczepić nawet jakby człowiek bardzo chciał. Pokoje piękne, przestronne. Ja akurat byłam na drugim piętrze z widokiem na morze. Jeżeli dla kogoś widok jest ważny to warto dopłacić za SEAVIEW. Czyściutko. Obsługa bardzo pomocna i sympatyczna. Począwszy od recepcji, poprzez bary restauracje, obsługę na plaży i serwis sprzątający. Ja na wakacje latam już od lat tylko do Tunezji. Djerbe pokochałam od początku za lazur wody i szerokie białe plaże. Muszę przyznać że plaża w tym hotelu jest cudowna. Basen wielki choć ja nie jestem klientem basenowym. Jest to przestrzeń zarezerwowana przez głośnych wiecznie podpitych rodaków. Ale to już nie jest wina hotelu. Jeżeli chodzi o jedzenie to było wspaniale. Bardzo różnorodnie. Każdy coś znajdzie. W soboty więcej kuchni lokalnej. Każdy jest przypisany do określonego stolika. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie bo nie trzeba szukać miejsca i za każdym razem obsługuje nas ten sam kelner. Animacje nienachalne. Hotel raczej dla dorosłych. Moim zdaniem obok hotelu Radisson Blue- najlepszy hotel na Djerbie. Oczywiście są tacy co wiecznie narzekają ( np na smugi na oknach albo zacieki w wannie) no cóż sugeruję Oman albo Emiraty Arabskie. Tam czekają marmury i złote klamki. W adekwatnej cenie😉. Ja do Royal Garden wrócę na pewno.
Plaża. Duża szeroka piaszczysta czysta. 200 leżaków do dyspozycji. Wejście do wody łagodne.
Nie ma wad.
Wszystko zgodnie z opisem, wspaniały hotel, obsługa, otoczenie.
blisko morza, basen super, obsługa świetna
Hotel na bardzo wysokim poziomie z przesympatyczną obsługą !
Duży basen, blisko plaża, miła obsługa
Hotel pomimo, że lata świetności ma już za sobą jest nadal godny polecenia, czyste i zadbane pokoje, smaczne urozmaicone jedzenie, położony około 200 metrów od plaży, z wygodnym dojściem na plażę. Hotel otoczony dobrze utrzymanym ogrodem, w którym o tej porze kwitło dużo różnorodnych kwiatów i pięknie utrzymany trawnik. Bardzo miła i sympatyczna obsługa w recepcji, w restauracji i panie codziennie sprzątające pokoje. Szkoda tylko że w ofercie pobytu zabrakło informacji, że na kolacji mężczyźni muszą mieć ubrane długie spodnie. Zabrakło również informacji o możliwości zanieczyszczenia plaży wodorostami, a tak się niestety zdarzyło i w pierwszy dniach naszego pobytu, wejście do morza było przez zwały zalegających na plaży i pływających przy brzegu wodorostów co nie należało do przyjemności, potem oczyszczono częściowo plażę umożliwiając bezproblemowy dostęp do morza co widać na załączonym zdjęciu. Hotel bezpieczny pilnowany z każdej strony przez ochronę, również od strony plaży. Widok z pokoju standardowego nie powalał, ulica i zalegające przy niej gruzy i śmieci przy sąsiednim obiekcie. Klimatyzacja w pokoju głośna bez możliwości regulacji. Hotel raczej nie przeznaczony dla rodzin z dziećmi brak atrakcji wodnych w części basenowej.
Wyjątkowa lokalizacja, blisko plaży, niedaleko pola golfowego i lotniska (dojazd trwał około 40 minut). Piękne ogrody i czystość w całym obiekcie i w jego bezpośrednim otoczeniu. Bogata oferta gastronomiczna, dzienne i wieczorne animacje, dyskoteki i mużyka do tańca na żywo. Profesjonalna, pomocna i miła obsługa w całym hotelu.
Przestarzała i głośna klimatyzacja bez możliwości regulacji w pokoju. Zanieczyszczona wodorostami plaża. W pokojach typu standard - widok z balkonu. Przy basenie hotelowy brak wystarczającej ilości leżaków, które w większości stały puste, ale były zarezerwowane przez położone na nich przez gości hotelowych ręcznikami. Brak umywalki w oddzielnej toalecie.
W sumie bardzo pozytywne odczucia . Nie jest 5* obecnych czasów , ale biorąc pod uwagę całość zupełnie nieźle
Brak kolejek w zasadzie do wszystkiego . Szybko obsługa w barach , łącznie z pool barem . Dbanie przez obsługę pool baru , by w kolejce nie stali turyści ociekający wodą po wyjściu z basenu . Bardzo duży zadbany teren hotelowy . Codzienny serwis pokojowy , uzupełniany zapas wody oraz napojów gazowanych . Rzeczywiście całkiem nieźle.
Podstawowym minusem jak w wielu innych hotelach , to zbyt mała ilość leżaków . Hotel dysponując taki wielkim terenem , moim zdaniem bez większych problemów mógłby zwiększyć ich ilość .