Bardzo bogata oferta sporotowo-rekreacyjna dla dorosłych oraz dla dzieci.
Do dyspozycji gości: 4 restauracje a'la carte oraz 5 barów.
Położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej, prywatnej plaży.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Bardzo zadbany!! Przepiękne obejście, fantastyczne zjeżdżalnie dla dzieci w każdym wieku, wyście od razu do morza, pokoje z ogromnymi balkonami i widokiem za zachód słońca, naprawdę hotel godny polecenia.
Czystość, piękne obejście dookoła, blisko plaża, świetne aquaparki
Moim zdaniem hotel nie powinien mieć pięciu gwiazdek. Realna ocen to 5/6 na 10. Łazienki do remontu, miliony ludzi na stołówce, kolejki, jedzenie robione na ilość a nie na jakość. Przez 7 dni jedzenia w hotelu obsługa podeszła do nam może 3 razy. Jest 5 kelnerów i 700 osób do obsłużenia- tragedia. Tranfer trwa 3h, plaża w miarę czysta ale syf, ktôry pływa w wodzie jest tragiczny. Wieczorem komary. Na plus super plac zabaw dla dzieci, oddzielna kawiarnia z miłą obsługą i dodatkowa kolacja w restauracji rybnej. Na pewno już tam nie pojadę. Jeśli szukacie ekskluzywnego hotelu to nie wybierajcie tego.
Bliskość Efez i miasta Kusadas Plac zabaw Kawiarnia Dodatkowa kolecja rybna
Łazienka, Czystość wody morskiej w okolicy Ilość ludzi w stołówce, brak miejsc, brak obsługi Hałas Gigantyczna produkcja plastiku- jednorazowy miniaturowy kubek do każdego drinka Transfer Słabe animacje dla dorosłych Komary Jedzienie 5/10
Pobyt wspaniały, pokój czysty, sprzątany codziennie. Obsługa miła, pomocna. Zróżnicowane jedzenie, bez kolejek, bez tłumów. Plaża blisko, dostępność leżaków o każdej porze dnia przy morzu i basenach.
Prywatna plaża sprzątana codziennie, położenie z dala od miasta, jedzenie.
Pokój przestronny, wygodny, czysty. Hotel bardzo blisko plaży, otoczony ogrodem, w pobliżu bary z przekąskami, napojami, deserami. Wspaniała możliwość wypoczynku, szczególnie przed sezonem.
Świetnie skomunikowana przestrzeń, miła, pomocna obsługa, godziny posiłków bardzo dogodne. Serwowane dania smaczne, gorące, urozmaicone.
W trakcie pobytu nie zauważyłam.
Hotel wspaniały, widoki piękne, duzo atrakcji , kilka basenów ze zjeżdżalniami dla dorosłych i super atrakcje wodne dla dzieci . Obsługa bardzo miła i pomocna w każdej sytuacji , spełniają wszelkie życzenia. Pokoje sprzątane codziennie . Dostęp do plaży bardzo wygodny , leżaki z materacami. Personel dba o czystość żarówno w środku jak i na zewnątrz , piękna rosliność, trawniczki regularnie koszone . Jedzenie bardzo dobre , każdy może znaleźć, Coś dla siebie. Kilka restauracji ala kartę z bardzo bogatym menu . Napoje i drinki według życzeń gości w kilku barach na zewnątrz tuż przy plaży, przy basenach , tam również owoce lody , gofry oraz dla osób , które nie chcą wracać do restauracji hotelowej z plaży lub basenu szerokie menu z różnymi daniami. Owoce świeże dostępne codziennie. W hotelu siłownia , spa , fryzjer , manicure, sklepy. W lobby dużo miejsca i kawiarenka . Jest też dostępnych kilka sce i co wieczór organizowane są dyskoteki i zabawy dla dzieci a później dla dorosłych Siatkowka plażowa , s,achy w plenerze , rzutki , tenis stołowy i ziemny aerobi w wodzie i szereg innych atrakcji przy basenach i na morzu. . Byłam 11 dni i nie miałam czasu się nudzić. Polecą serdecznie ten hotel dla rodzin z dziećmi ale i dla dorosłych . Warto tu spędzić swój urlop.
Bliski dostęp do morza , park wodny że zjeżdżalniami, w pobliżu Pamukale, Efezu i innych ciekawych atrakcji turystycznych, piasek na plaży i woda z miniącymi drobinkami , wygląda jak złoto zarówno na plaży jak i wodzie , atrakcje wodne , skutery , motorówki loty spadochronem za motorówka i na innych sprzętach,
Nie mam żadnych uwag.
Hotel wysokiej klasy. Pięknie położony, oferuje wspaniałe widoki na okolice. Plaża szeroka z błyszczącym sie piaskiem. W hotelu ogrome ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Jedzenie przepyszne, a obsługa kompetentna. Personel dba o czystość żarówno w środku jak i na zewnątrz. Hotel wpasuje się w gusta każdego klienta. Trudno tu o nudę ze względu na oferowane atrakcje.
Było genialnie wszystko na najwyższym poziomie jedzenie cudowne
Bliskość plaży piaszczystej piękny widok cudowny ogród
Pobyt w tym hotelu można zaliczyć do jednych z najbardziej udanych. Wszystko na wysokim poziomie , obsługa bardzo miła i pomocna smaczne jedzenie , czystość jak najbardziej w porządku. Zasięg WiFi też ok. Polecam
Bardzo udany wyjazd, piękna plaża z brokatowym piaskiem, bardzo łagodne zejście do morza, piękny zadbany ogród i hotel. Dużo basenów, nadmiarów leżaków, bez problemu ze względu na miejsca nawet po późnym śniadaniu. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Przez cały pobyt dobrze się czuliśmy. Obsługa i animatorzy bardzo mili. Dużo Polaków, język zdecydowanie angielski w przypadku stosowania w innych miejscach. Pokoje nowoczesne z pięknym widokiem na morze. Klimatyzacja dobrze dopracowana. Minibar uzupełniany codziennie. Na koniec 3 minusy: 1. sprzątanie i zmiana ręczników raz jest raz nie, nawet przez 2 dni, trzeba się upominać 2. rozwiązania do kolacji podają kelnerzy, co obejmuje się z długim oczekiwaniem lub żołnierzem, 3. wietrzny czas graniczyło z cudem zjechanie z 4 piętro. Jednak ogólne wrażenie bardzo pozytywne.
Dobre jedzenie, dużo leżaków, piękny zadbany teren.
Brak systematycznego sprzątania, napoje do kolacji, a w zasadzie często ich brak, zatłoczone windy.
Hotel super nas zaskoczył. Bardzo fajny teren hotelu z zadbaną zielenią, swoją dużą plaża. Nasza córeczka 3 letnia miała co robić poprzez super park wodny podzielony ze względu na wiek dziecka. Dla dorosłych też fajne 9 zjeżdżalni 😉., oraz 3 baseny w różnych lokalizacjach. Jedzenie bardzo dobre i jest z czego wybierać. Wieczorne animacje też na plus.
Cisza spokój z dala od centrum.
Jedyna wada nie dotyczy samego hotelu lecz odległości od lotniska Bodrum. Transfer w nocy 2,5h. W południe 3 godziny.
Pobyt w hotelu bardzo udany pod każdym względem, czystość, obsługa na bardzo wysokim poziomie, jedzenie urozmaicone i smaczne. Bardzo dobre połączenie z Kusadasi
Piekny widok z każdego pokoju na morze, czystość, pomocną obsługa w hotelu
Jedyny minus to dużo niesprawnych parasoli przy basenach kąpielowych
Hotel bardzo fajny ale niestety ma kilka mocnych minusów. Zalety: - położenie - super plaża - baseny - bez problemów z leżakami - wystrój hotelu - bary - obsługa - wifi na terenie hotelu - restauracje A'la Carte Minusy: - wyżywienie - ogólnie dramat, jedzenie zimne w bemarach, zimne twarde mięsa , zimne sosy, jedzenie szykowane na miejscu z grilla też pozostawia pod kątem smaku wiele do życzenia, mając porównanie do wielu hoteli w Turcji na podobnym poziomie niestety ten hotel wypada bardzo słabo - czystość w restauracji - niestety również bardzo słabo, obsługa ma generalnie gdzieś porządki, stoliki są brudne, bardzo słabo to wygląda szczególnie w części na powietrzu - palacze - osobny temat niestety zjedzenie posiłku na powietrzu bez wdychania śmierdzącego dymu graniczy z cudem, w TR palenie w hotelach to norma ale to co tu się dzieje to dramat, podobnie jest na plaży. Czy to taki problem żeby wydzielić strefy dla palących i niepalących ?
- wyżywienie - zimne, generalnie bardzo słabo - brud w restauracji - palacze
Hotel piękny duży z kilkoma słonecznymi basenami wieloma restauracjami ale plaża piaszczysta szeroka z brokatem o szarym zabarwieniu z łagodnym zejściem do wody.
Wielkość położenie i intuicyjne zagospodarowanie terenu
Problem z czystością naczyń
Negatywne oceny tego hotelu z pewnością wystawiają sfrustrowani życiem wyborcy (...) Przyjechało się z gnoju, a tu udaje pana. Żenada.
Hotel ma piękne położenie i nawet wymagającym turystom nie braknie tuatrakcji.
Byliśmy w hotelu na rodzinnych wakacjach (...). Hotel położony z dala od miasta przy rozległej , piaszczystej plaży. .Nie potrzeba brać butów do wody. Plaża sprzątana i bronowania codziennie. Dojazd do Kusadasi taksówką koszt 10 euro. Bardzo długi transfer z lotniska w Bodrum bo ponad 2 godziny. Sam hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie, mini bar uzupełniany na bieżąco. Duża ilość basenów , nie ma tłumów ani na plaży ani na basenach . W Turcji byliśmy kilka razy. W tym hotelu niestety było najgorsze jedzenie, nie wiem skąd tutaj opinie na 9. Na stołówce duża ilość dań mięsnych . Mała ilość dań rybnych a jeśli są to słabo przyrządzone , nie da się tego jeść. Brak owoców morza. Codziennie to samo do jedzenia. Jeśli chodzi o słodycze i ciasta to tez bardzo słaby wybór, mała ilość deserów i ciasta bardzo przeciętne. W innych hotelach w Turcji było o wiele lepiej. Obsługa na stołówce prawie nie istnieje , trzeba samemu zadbać o napoje i inne dodatki. Z uwagi na duża ilość gości zdarzają się niedomyte talerze i sztućce i poplamione obrusy. Z restauracji tematycznych nie korzystaliśmy . I to wszystko w opcji ultra all exclusiv. W hotelu znajduje się kilka sklepów , siłownia i lekarz dostępny całą dobę. Jeśli chodzi o rezydentów (...) to dostępni w określone dni w hotelu . Kontakt z nimi dobry. Po przyjeździe spotkanie informacyjne. Zakup wycieczek to dla mnie porażka. Po przyjeździe do hotelu można zakupić wycieczkę u rezydenta (...)jedynie za gotówkę. Nie można płacić kartą ani kupić przez stronę online. Ceny wycieczek wysokie. W hotelu nie ma bankomatu , znajduje się w innym hotelu w odległości około 1 km. My jechaliśmy z lokalnym biurem(...). Rewelacyjnie zorganizowana wycieczka do Efezu z przewodnikiem w języku polskim i 30 procent taniej. Polecam to biuro bo mają bardzo dobre ceny i lepszy program wycieczek.
Położenie Plaża Duża ilość basenów i zjeżdżalni
Słabe jedzenie i obsługa na stołówce głównej
Ludzie co Wy piszecie,hotel fatalny,wszędzie syf a w szczególności w restauracjach.Plaża fatalna,kupa gnoju.Do tego pełno gości z Turcji i Anglii pakujących sobie na talerze kupę żarcia,jakby w życiu nie jedli. Przez trzy dni na basenie nie byli w stanie posprzątać śladów po upuszczonym lodzie,wszędzie porozwalany jedzenie i pety przez to turecko angielskie bydło. Co do wyżywienia również bardzo słabe chyba ze ktoś lubi cały czas jeść fryty i hamburgery,napoje z automatu który bardzo często był pusty.Marne szanse żeby jakiś kelner przyniósł napoje do stolika.Wiele razy się zdarzało się siedzieliśmy przy stoliku i nikt nie raczył go nakryć i przynieść sztućcy. Alkohole słabe tylko regionalne,niechlujnie podawane w papierowych kubkach. Klimatyzacja działała tylko w pokojach,wszędzie duszno być może oszczędzali. I jeszcze jedna banalna ale mega wkurzająca sprawa kto programował w tym hotelu windy?Czasami trzeba było czekać nawet i 10minut!!!!
Aquapark i przesympatyczni animatorzy:)
Wszędobylski brud! Fatalna obsługa w restauracjach Słabe jedzenie Duszno w całym hotelu za wyjątkiem pokoi Słabe napoje alkoholowe i bezalkoholowe Plaża jeden wielki gnój
Byliśmy 6 razy w Turcji i jest to hotel z którego byliśmy całkowicie zadowoleni. Czysto w pokoju jak i na terenie całego obiektu, cały czas sprzątają. Jedzenie przepyszne, raz na tydzień mozna skorzystać z restauracji a'la carte ale meksykańska restauracja nasz nie powaliła. Do kolacji kelnerzy przynoszą sami napoje (nie trzeba samemu stać kolejce). W barach kolejek brak, czasem jak jest jakieś wąskie gardło np. koniec wieczornego show to trzeba chwilę poczekać, pyszne drinki, mojito przebijało wszystko:). Obsługa bardzo miła a przy tym ciężko pracują. Baseny i zjeżdżalnie ok, są trzy baseny (jeden 16+ tzw relaks basen) Jest także basen kryty ale w sezonie nieczynny. Są ręczniki plażowe, lepiej zarezerwować leżaki, ale nie z samego rana ale np. o 9tej (baseny otwarte od 10tej), bez rezerwacji też coś się znajdzie.
czystość, przepyszne jedzenie, baseny, zjeżdżalnie, blisko do Ephesu (my pojechaliśmy sami taksówką, a nie zorganizować wycieczką, taksówka 60 eur, ale taksówkarz czeka potem na powrót). Do miasta kursują dolmusze (ok 1eur), taksówka 10 eur.
czasem trzeba czekać na windę
Hotel idealny ,czysty , duży , z kilkoma basenami ,barami ,restauracjami. Obsługa przemiła , stołówka wysmienita, posiłki też ,wybór ogromny.
bardzo polecam, wszystko na miejscu, zabawy dla dzieci i dla dorosłych, było super!!!
obsługa i jedzenie w dużym wyborze
wszystko ok, nie znalazłem
Wspaniały hotel. Położony nieco na uboczu ale w bardzo dobrej lokalizacji. Codziennie są animacje dla dzieci i dorosłych. Jest cała masa atrakcji na miejscu. Gra w siatkówkę, darta, bule, aqua aerobic itp. Masa zjeżdżalni. Full basenów. Jedzenie przepyszneeeee. Świeżo wyciskany sok z pomarańczy, który można pić bez ograniczeń i bez dodatkowej opłaty. Obsługa bardzo kulturalna. Co ważne, mimo że doba zaczyna się od 14-ej nam udostępniono pokoje już przed 12-tą bez żadnego problemu. Znajomi w innym hotelu siedzieli na recepcji z walizkami do godziny 14-ej a w hotelu byli po 10-ej. Byłam już naprawdę w wielu hotelach 5* ale jeżeli chodzi o czystość to ten przebił wszystkie. Coś niesamowitego. Wokół basenu po prostu lśniło. Co chwilę opróżniają kosze na śmieci, sprzątają toaletę, zabierają uszkodzone leżaki i parasole. Przed naszym przyjazdem były podobno skargi na moskity, że jest ich bardzo dużo więc codziennie późnym wieczorem jeździło auto i robiło opryski. Faktycznie my już nie byliśmy pogryzieni więc dało to efekt. Hotel organizuje bardzo dużo atrakcji na wodzie oraz rejsy motorówką po nabrzeżu Kusadasi. Są też skutery. W pokojach również bardzo, bardzo czysto. Cały hotel dosłownie lśni i pachnie. Bardzo dobre drinki. Jedzenie w snack barze - duży wybór. Lody, popcorn, wata cukrowa - dosłownie wszystko jest. W hotelu jest też salon fryzjerski i sklepy bardzo dobrze zaopatrzone. Nawet piasek na plaży jest codziennie bronowany. Polecam wszystkim zainteresowanym ten hotel. Nie ma naprawdę się do czego przyczepić. Pokoje są duże, piękne widoki z balkonów i przepiękne ogrody z niesamowitą roślinnością, która wieczorami jest wspaniale podświetlona.
- czystość - obsługa - położenie - animacje - atrakcje - wspaniałe i czyste baseny - zjeżdżalnie wodne - ogrody - bezpośredni dostęp do plaży - hotel nie jest gigantycznym kolosem - PIERWSZY RAZ W ŻYCIU NIE BYŁO WALKI O LEŻAKI, NIE TRZEBA BYŁO WSTAWAĆ O 5 RANO ŻEBY JE ZAREZERWOWAĆ !!!
wg mnie hotel nie ma wad