Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem
SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami
Rejsy łodziami ze szklanym dnem po Morzu Czerwonym
Kolorowy Kanion zachwyca formacjami skalnymi i pustynnym krajobrazem
Rewelacyjny hotel z przemiłą obsługą. Jedzenie pyszne.
Czystość, jedzenie, oferta baru- 100% oryginalne alko. Buteleczki otwierane przy zamawiajacym
Piszę tę opinie ku przestrodze aby już nikt nie dał się nabrać . To jakiś dramat !!! Po awanturze letnia woda pod prysznicem pojawiła się na dwa wieczory ,co do czystości łazienki to zobaczycie na zdjęciach . Ogólnie w całym " Hotelu " jeden wielki syf. Ręczniki nie były prane tylko składane i brudne wymieniane między pokojami. Żadna z dwóch zjeżdżalni nie czynna a o odpoczynku nad basenami można zapomnieć przez chordy much. Co do jedzenia to następny dramat to żadne All inclusive , żadnych przekąsek sorki zapomniałem o wysuszonej marchwi i o zwiędłym ogórku .Alkohol na wieczór i to dwie butelki na cały "hotel" trzeba było być pierwszym bo potem brakło . W ofercie jest napisane ,że bar czynny 24h ,to Kłamstwo .Na stołówce na obiad najczęściej jakieś zwierzęce ogony ,poza tym mikry wybór . No i wisienka na torcie BUS na plażę JEDEN WIELKI SYF a stan Techniczny opłakany strach wsiadać . Co do plaży wszystko płatne nawet wody nie ma do picia, brudne i podarte materace na leżakach .
Najbardziej podobała mi się walka na brudnej stołówce z poobrywanymi i klejącymi się firanami (nie można tego nazwać restauracją) niewielkiej ilości osób przebywających w "hoteu", o resztki śniadania obiadu i kolacji .
Brud na stołówce ,Grzyb w Łazienkach , żadne all inclusive ,
NIE JEDZ TAM!!! wypocznij gdzie indziej,dobra rada. w opiniach 8,5 na 72 opinie a rzeczywistosc to hotel 2 gwiazdkowy oferta sniadania i obiadokolacje
jest jedna -przy malej plazy dojazd 15min busem pomost w morzu i fajna rafa koralowa
wszystko na NIE!!!nie ma All Inclusive (24h)basenow,barow ,zjezdzalni tak jak pieknie opisuja w opisie na stronie.braki cieplej wody,pokoje stare,jedzenie to pomidory,ogorki ,ryz .braklo alkoholu i nie ma i koniec.kiedys moze bedzie!!! a o piwku to zapomnij .
Najgorszy hotel, w jakim byłem. Zupełnie niezgodny z ofertą. Brak wyżywienia all inclusive. Brak ciepłej wody w prysznicu. Brak wi-fi. Bus na plażę jeździ raz dziennie, na dodatek zmieniają godziny w ostatniej chwili. Działa tylko jeden bar i jedna restauracja. Rozkład posiłków niezgodny z ofertą. Okresowe braki alkoholu w barze. Permanentny brak np. piwa. Pokoje do natychmiastowego remontu. Firma Coral Travel, zamiast pomóc, oferowała inny hotel za dopłatą.
Ten hotel to jedna wielka wada i pomyłka.
Ta oferta to jakaś porażka hotel w trakcie remontu 3/4 hotelu wyłączone z użytku z 8 restauracji czynna jest 1 (stołówka)z 4 barów czynne 2 na prośbę o 3 piwa dla znajomych barman odpowiada że to za dużo dla jednej osoby. Czas oczekiwania na stolik do pół godziny, brak talerzy i sztućców. Na śniadanie jeden rodzaj wędliny i sera brak masła do pieczywa. Podczas niewielkich opadów deszczu pokoje zalane po kostki. Brak WFii oferta drastycznie odbiega od rzeczywistości warunki jak na 4 gwiazdki kwalifikują się na 2 gwiazdki. Zalecam omijanie tego hotelu
Brak jakichkolwiek zalet
Hotel to jedno wielkie rozczarowanie
Witam, właśnie wrócilismy z Palmyra el Zaman(05.08.08) z biurem Egy
Byliśmy z rodziną 4-osobową (dzieci 9 i 12 lat, w osobnym pokoju, żadnych dostawek) na przełomie lutego i marca 2010. Super. Jedzenie smaczne, nie znam ani jednego przypadku tzw \"zemsty faraona\" podczas naszego pobytu. Animatorzy super. Baseny, pokazy i zajęcia również. Obsługa stara się na każdym kroku by wszyscy byli zadowoleni. Polecam bez najmniejszych zastrzeżeń
Byliśmy w Egipcie 3 raz,hotel zdecydowanie najsłabszy.Największy plus to piękne rafy na dalszej [9km] plaży jedzenie mało urozmaicone ale smaczne jak na Egipt, kawa katastrofa najlepiej zabrać Nescafe, baseny fajne 2 podgrzewane ok 23-25 st,pokoje familijne nie są dzielone drzwiami,czystość i wygląd szczególnie łazienek wiele do życzenia[nie sugerować się zdjęciami w katalogach lub w necie].Uwaga!!! Ostrzegamy że Polaków meldują w starych [Palmyra] budynkach nr od 4... [katastrofa - pokoje w wersji schronisko Brata Alberta] ,mimo tego że ma się zapłacone za Amar al Zaman. Amar al Zaman jest nowszą wersją Palmyry Resort.Polecam ten hotel za 1400 zł za 2000 szukać innego. Ogólne wrażenie średnie
Kochana mamo i tato Franka, byliśmy tam razem, jeden tydzień, bo przyjechaliście wcześniej od nas. Z większkością rzeczy muszę się z Wami zgodzić, ale nie ze zdaniem o animatorach. Nie przypominam sobie, żebyście byli w amifiteatrze o 21 każdego dnia. Pokaz fakira, tańca brzucha, kabaret, taniec arabski... serwowane byly codziennie od 21. Animatorzy-zwłaszcza Mimo- rewelacyjni i przyjazni, starali się i to bardzo, nie ich winą, że wiekszość ludzi nie chciała iść na areobik w basenie, który był prowadzony rewelacyjnie.
Tak świetnej, zgranej i uśmiechniętej obsługi życzymy kazdemu, chłopaki starali się i stawali na wysokości zadania, posiłki tak zróżnicowane, że wystarczyło odrobinę pochodzić dookoła bemarków by wybrać sobie finezyjny posiłek, mnie najbardziej zaskoczyły ogromne ilości warzyw, doskonałe żeberka, pizza robiona na Twoich oczach, różnego rodzaju pieczenie, wątróbka! Po prostu rewelacja. "Zemsta Faraona"... praktycznie nie istnieje, jeżeli ktoś nie rzuca na talerz różnego rodzaju potraw, które wymieszane ze sobą nie powodują wzdęć.
Plaża owszem, niedaleko i można dojechać busem, ale nie przesadzajmy, że dojście do pomostu jest tak męczące, rafa jest przepiękna, ładniejsza niż w parku narodowym i warto przespacerować te kilka kroków. Drinki przy basenie rewelacyjne, piwo tak dobre i gazowane, że uznalismy je całą ekipą za najlepszy trunek, soft drinki do woli, jezeli wynagrodzisz chłopaka z baru 1 $ dożywotnio będzie przynosił Ci, co chcesz do leżaka. Rewelacyjna obsługa podczas śniadan i kolacji-szef kelenerów Zizu-wielkie uznanie, jego "jak sie masz kochanie, jak sie masz" przy stoliku z Polakami budzi zawsze uśmiech i brawa, jeszcze lepiej jest w drink barze koło recepcji, tamtejszy barman jest niesamowicie przyjazny, wręcz uwielbiany przez nas za ciągły uśmiech i przyjacielskość, a jego Tequilla Boom :) Niejednego zaskoczyła. Ekipa obsługująca dyskotekę oraz piętro także niesamowita i w lot pojęła i zaczęła śpiewac "szaba da, szaba da, mydełko FA", DJ i disco na poziomie, pod warunkiem, że są chtni do zabawy. Wielki respekt dla recepcjonisty, nazwanego przez nas Mr.Hunter, wysoka kultura, elegancja, niesamowita otwartość sprawiły, że ten Pan nie tylko pomaga, ale staje się Twoim przyjacielem i doradcą. Kochana mamo i tato Franka, a także pozostali uczestnicy czerwiec/początek lipca na pewno jesteście pod wrażeniem atmosfery jaka powstała w tym hotelu podczas waszego pobytu, wrażenie jakie pozostawia po sobie cała obsługa-łącznie z obsługą sprzątającą w hotelu, ehhh nigdy na pewno nie zapomnicie Amar el Zamar. Dodatkowo można powiedzieć, że hotel nie jest jeszcze ukończony w całości, trwają prace wykończeniowe jednego skrzydla, te prace wogóle nie utrudniają ani nie uprzykrzają pobytu tam, nie wiadomo kiedy i jak Ci ludzie tam pracują, a są prkatycznie bezszelestni. Bliskość lotniska moim zdaniem nie jest uciążliwa, dwa razy samolot przeleciał na prawdę nisko, co było atrakcją, a nie jakąś przeszkodą. Owszem, na pewno zdarzą się komentarze na "nie", ale jak może ich nie być, kiedy do hotelu przyjeżdżają osoby, które nie potrafią się porozumieć w żadnym języku, a oczekują od obsługi tak wiele, bo przecież wykupili ALL. Mnie denerwowało zdanie osób, że skarga bo woda leci za wolno w kranie albo, że barman nie chce dać mi 12 coli do picia, a sam nie odniosłem 11 poprzednich szklanek z pokoju. Ludzie miejcie wiecej rozumu, Ci ludzie tam pracują dla nas po 12, 18 i 24 godziny, ciągle się uśmiechając, mowiąc do nich po polsku z oburzoną mina, nie mówiac nawet po ichniemiu "senkju" wystawia wizytówkę Wam. Dla mojej, całej 6 osobowej ekipy obsłluga była fanstastyczna i zaprzyjaźniona z nami, mnóstwo wspólnych rozmów i zdjęć spowodowało smutek, że trzeba było wracać do Polski. Hotel polecam ze stuprocentowym przekonaniem. Jego kameralność powoduje, że obsługa Was pamięta i na pewno udogodni Wam wszystko.
Standard hotelu odpowiada cenie 1400zł - pierwsze wrażenie robi niezłe, dużo basenów, spory obszar, obecność barów itp. Jedzenie - okropieństwo, strasznie mało potraw mięsnych a w dodatku kucharze WYDZIELAJĄ JEDZENIE - stoi się w kolejce 30 minut po to aby dostać 2 kawałki mięska NIE WIĘCEJ, a swoim nakładają ile wlezie. Mało warzyw, mało owoców. Barmani leją napoje do plastikowych kubeczków jeśli nie zapłaci się bakszyszu, o szklance nie ma nawet mowy jeśli nie przyniesie się kilku dolarów. Brudno, obsługa przy barach niezbyt przyjazna, wychodząc z pokoju nie zamykają drzwi. Ogółem hotel dla bardzo niewymagających, najgorszy w jakim byłam.
duża ilość basenów
jedzenie, obsługa
No cóż widać że hotel stacza sie w dół z jakoscią. Widoczny nacisk na gości za wschodniej granicy, nawet animatorzy zostali zmienieni na rosjan. Co to za animatorzy którzy chleją wóde .Do tego ich szef jakby miał ADHD nie potrafi usiedzieć na miejscu. Animacje tragedia.. Jedzenie coraz mniej z pobytu na pobyt i coraz gorsza jakośc. Pełno miejscowych którzy robią totalny kipisz.Ręczniki nie prane tylko suszone. Jedyny plus dla barmanów z barów i dyskoteki. karaczany pokazały się w pokojach a to już niepokojący sygnał aby czegoś nie przytargać do domu w bagażu.Recepcja hotelu zmieniona - 6 gości przyjmowali 1,5 godziny i do tego opaski dawali jakby pierwszy raz w tym hotelu człowiek był dopiero po zwróceniu uwagi zakładali inny kolor(taki ultra all) dla stałych klientów. No cóz ostatni raz w Palmyrze , odwiedzę ich w paźdierniku ale jako gość nie klient gdyż będe obok w hotelu.
duża ilosć basenów-można poleżakowac naprawdę w zacisznym miejscu
coraz gorszy hotel po 5 pobytach mozemy to stwierdzic ze hotel schodzi z jakoscią w dół
Dobry stosunek jakości do ceny. Malkontenci na pewno coś wynajdą na nie ale to nawet w siedmiu gwiazdkach. Tu jest po prostu dobrze-kompleks czystych basenów,ciekawy architektonicznie kompleks hotelowy,super obsługa,niezłe-jak na warunki egipskie jedzenie, regularny dowóz na plażę z przepiękną rafą-czego chcieć więcej? Do tego czuwający nad wszystkim przez 24 h na dobę menedżer hotelu HASSAN i jesteśmy zadowoleni :) Byłem tu już 9 razy i...wrócę
Rozległy obiekt z wieloma atrakcjami,kompleksem basenów,dobrą obsługą i kuchnią. Każdy znajdzie coś dla siebie...
Byłem w tym hotelu drugi raz i w zasadzie ogólne wrażenie się nie zmieniło. Po dołączeniu nowej części hotelu doszły nowe dwa baseny, zjeżdżalnie, dyskoteka, kilka restauracji itd. To chyba na plus. Niestety nie była czynna dalsza plaża w Sharks Bay. Jest położona dalej ale ma ładniejszą rafę od tej bliższej. Fajna atmosfera, super animacje, transport do Naama i na plażę bezpłatny. Za tą cenę zdecydowanie polecam.
Cudowny hotel!!! Pyszne jedzenie, extra animatorzy!! Pokoje sprzatana codzienie. Dwie plaże - mniejsza piaszczysta, większa kamienista z piękna rafa. Z Eximu jest opcja UltraAll Incl - napoje i alkohol 24h, codziennie uzupełniana lodówka w pokoju, możliwość skozystania z 3 restauracji tematycznych. Bardzo polecam ten hotel !!! Jest tam chyba z 6 basenów- hotel połaczył się z Palmyrą i można korzystac z obydwu. Na pewno tam wrócę !!!!!!!!! Jeszcze raz polecam !!!!!!!!!!!!
warunki adekwatne do ceny. obsuga bardzo dobra.na posilki nie mozna nazekac, pokoj ok. plaze 2 jak kto woli. za te pieniadze polecam.
Byliśmy na przełomie lutego i marca. Dostaliśmy pokój o numerze zaczynającym się od \"6\", który był ładny, czysty i dobrze wyposażony. Serwis bez zastrzeżeń, hotel również. Bardziej podobała mi się plaża bliżej hotelu - nie pływam, a tu mogłam spacerować po rafie. Posiłki może trochę mało urozmaicone, ale smaczne. Nikt nie chorował! Mankamentem były często i nisko przelatujące samoloty.
Hotel ok. warunki super. Polecam
ten hotel to najlepszy w którym byłam
Hotel rewelacyjny, ,jedzenie przepyszne. Spędziliśmy w nim cudowne 2 tygodnie we wrześniu.Przemiła obsługa nikt nie domaga się napiwków, co nie znaczy nie warto go czasem zostawić. Fajnym dodatkiem są tematyczne restauracje wchodzące w opcję all inclusive.Gorąco polecam i na pewno tu wrócimy.
W hotelu byłam w świata.Obsługa hotelu stworzyła nastrój świąteczny.W wigilie chodził mikołaj i rozdawał prezenty dzieciom.Wieczorem uroczysta kolacja.Opcja all bez zarzutu-w hotelu oraz przy plazach.Codziennie uzupelniana była lodówka w wode i napoje.Jedzenie urozmaicone.Dodatkowo kolacje w 3 restauracjach:rybnej,chińskiej i japońskiej-rezerwacja dzień predzej.Na plaze(dwie do wyboru)jezdziły hotelowe busy-osobiscie polecam tą dalszą.Busy tez jezdzily od pon do sob do Namma Bay oraz w niedziele do Old Market(ok.20.30 powroty 23.30 Pogoda w tym okresie była super-w dzien lato.Wieczorem nieco chłodniej.Woda w basenach chłodna.Morze cieplutkie. Ja byłam z 15 miesięczną córeczką.Zero rewolucji żołądkowych,zmiana klimatu tez jej nie zaszkodziła