Malownicze wioski z kamiennymi domami i tradycyjną atmosferą
Niezwykłe gorące źródła w Eftalou i Polichnitos
Urokliwe plaże, takie jak Skala Eressos, z miękkim piaskiem i czystą wodą
Skamieniały Las z drzewami sprzed 20 milionów lat
Pokój bardzo czysty, tak samo jak łazienka. Codziennie sprzątany. Aneks kuchenny był dobrze wyposażony. Akurat my nie gotowaliśmy w pokoju ale widziałam płytę w szafce na jeden garnek albo patelnie, które oczywiście były w wyposażeniu. Taras z widokiem na basen. My mieliśmy akurat na parterze i podobało się nam, bo był zacieniony pod drzewkiem cytrynowym, co dodatkowo dodawało uroku. Położenie pokoju sprawiło, że nie używaliśmy klimatyzacji. Zresztą większość dnia spędzaliśmy poza pokojem więc to by była strata pieniędzy. Byliśmy bardzo zadowoleni. Jedyny minus to taki, że poduszki były niewygodne i za małe. To powidowało, że teochę źle się spało i musieliśmy kombinować. Miałam dmuchaną poduszkę plażową, więc użyłam jej pod spód. Najlepiej zabrać ze sobą swoją dodatkową małą poduszkę typu jasiek jeśli ktoś ma problemy z kręgosłupem albo woli trochę wyżej spać. Ośrodek ma świetny basen ale jest głęboki więc raczej nie dla małych dzieci. Woda jest przyjemnie chłodna a basen jest codziennie czyszczony. Przy basenie są kanapy i leżaki. W drugiej połowie dnia jest tam cień co daje wytchnienie po planowaniu nad morzem. Bardzo dobra obsługa. Dodam, że ci sami właściciele mają wypożyczalnia samochodów, co jest atutem, bo goście apartamentów mają zniżkę. Korzystaliśmy i zapłaciliśmy dużo mniej niż rok temu. Na przeciwko Parthenonu znajduje się najwyżej oceniana tawerna Stratos w Anaxos z przepysznym jedzeniem a obok kawiarnia Anax z najlepszą kawą. Przy tawernie znajduje się minimarket, gdzie można kupić produkty spożywcze. Do plaży spacerkiem jest niedaleko a po drodze można jeszcze zatrzymać się na śniadanie w małej restauracyjce The taste lub kupić na plażę przekąski - tradycyjne greckie wypieki. Lokalizacja tego ośrodka jest bardzo wygodna i praktyczna. Jakość pokoi i basenu bardzo dobra. Polecam.
Czyste pokoje, tarasy albo balkony wychodzące na dziedziniec basenowy, możliwość relaksu nad basenem w cieniu po południu, wygodny materac, wyposażenie aneksu kuchennego, lokalizacja: tawerna, restauracja, minimarket, dobra wypożyczalnia samochodów. Miła obsługa
Za małe i niewygodne poduszki.
Pobyt udany. Pokój ok. Klimatyzacja bez dopłaty byłoby jeszcze bardziej ok.
Basen. Na popołudnie 👌
Brak noża który by kroił.