Szerokie plaże idealne do opalania i kąpieli
Promenada z palmami i widokiem na morze
Tygodniowy bazar z lokalnymi produktami i przyprawami
Cisza i spokój z dala od zatłoczonych kurortów
Hotel Alanya Prestige to miejsce, które zdecydowanie zasługuje na najwyższą ocenę! Pobyt był naprawdę udany i pod każdym względem spełnił nasze oczekiwania. Hotel jest bardzo zadbany, czysty i komfortowy, a atmosfera sprawia, że można od razu poczuć się jak na prawdziwych wakacjach. Na szczególne wyróżnienie zasługuje niezwykle miła, pomocna i profesjonalna obsługa. Pracownicy są zawsze uśmiechnięci, życzliwi i gotowi pomóc, dzięki czemu każdy gość może czuć się wyjątkowo. Pokoje są komfortowe i dobrze utrzymane, a codzienna dbałość o czystość stoi na bardzo wysokim poziomie. Dużym atutem jest również świetna atmosfera, dobre jedzenie oraz wiele możliwości spędzania czasu i relaksu. To idealne miejsce zarówno dla osób szukających spokojnego wypoczynku, jak i dla tych, którzy chcą aktywnie korzystać z wakacji. Z całego serca polecam hotel Alanya Prestige! To miejsce, do którego z przyjemnością chciałoby się wrócić. Wspaniałe wspomnienia, świetna obsługa i prawdziwie wakacyjna atmosfera — zdecydowanie 5/5!
Bardzo blisko do morza Przy hotelu są sklepy w których można kupić wszystko Bardzo miła obsługa Różnorodne jedzenie Muzyka przy basenie i wieczorami Cudowne masaże za dopłatą
Pokój dość duży, dwa szerokie łózka dla dwóch osób, z widokiem na morze. Jedzenie dobre, urozmaicone, obsługa miła, napoje wszelkiego rodzaju dostępne cały dzień. Dość długa droga z lotniska w Antalyi, 128 km, autobus klimatyzowany, wygodny.
Czysto, miła obsługa.
brak skutecznej klimatyzacji w stołówce, triochę za ciepło
W hotelu bardzo ładnie , jedzenie smaczne i dużo urozmaicone.
W hotelu piękny basen i bardzo blisko plaża z leżakami oraz barem
Długie oczekiwanie na windę
Hotel Prestige Alanya, to hotel na 3 gwiazdki, bardzo słabe przekąski, tylko hamburgery i frytki, lody tylko 1 godzinę w całym dniu. Kolejki po wszystko jak w komunie. Basen bardzo mały i głęboki, byłabym się utopiła bo nigdzie nie było informacji o głębokości. Brodzik dla dzieci 2 m na 1,5 po prostu śmieszne to było. Wydzielony kablem maleńki kwadracik. Śniadania baardzo skromne, obiad też, jedynie kolacja była w miarę. Jedyny plus to blisko morze, i w miarę zyczliwa obsługa. Pokoje aż proszą się o remont, kabina prysznicowa z wypłukanymi fugami z czarnym nalotem. Meble stare, szafa z jedną częścią drzwi druga chyba się wyłamała. I tak stoi szafa bez jednego skrzydła drzwiowego. Program polski w tv tylko jeden tele5. Byliśmy już w różnych miejscach ale to nas bardzo rozczarowało. Hotel naprawdę o baardzo niskim standardzie. Bardzo niskim.
Blisko morza
Wszystko
Pierwsze wrażenie zrobili na nas bardzo miło pracownicy hotelu. Zameldowaliśmy się z rodziną po godzinie 22:00 i cały proces przebiegł sprawnie i bez żadnych problemów. Niestety, już pierwszej nocy pojawił się problem z bardzo słabym wyciszeniem pokoi. Około godziny 1:00 poszliśmy spać, a o 2:00 obudziła nas para z sąsiedniego pokoju, która "przesuwała" łóżko. Ściany są tak cienkie, że bez problemu słychać rozmowy sąsiadów, a nawet odgłosy dochodzące z łazienki. Momentami można odnieść wrażenie, że sąsiedzi są w naszym pokoju. Dodatkowo w suficie w łazience działa prawdopodobnie klimatyzacja lub wentylacja, która wydaje bardzo głośny dźwięk przypominający stary odkurzacz babci. Najgorsze jest to, że hałas ten potrafi utrzymywać się nawet do północy, co zdecydowanie nie sprzyja odpoczynkowi i spokojnemu zasypianiu. Hotel ma oczywiście kilka plusów: * bardzo miłych i pomocnych pracowników, * basen, * bliskość plaży. Niestety, minusów jest zdecydowanie więcej. W naszym pokoju nie działała suszarka, a w łazience zauważyliśmy pleśń na silikonie pod prysznicem. Dużym minusem jest również wyżywienie : śniadania, obiady i kolacje były bardzo monotonne. Każdego dnia praktycznie serwowano to samo, przez co po kilku dniach jedzenie stało się po prostu nudne. Mimo wszystko nie pozwoliliśmy, żeby te niedogodności zepsuły nam wyjazd. To przede wszystkim zwiedzanie Turcji, piękne miejsca i wspólnie spędzony czas z rodziną sprawiły, że mogliśmy cieszyć się wakacjami. Sam hotel pozostawił jednak sporo rzeczy, które naszym zdaniem wymagają poprawy.
* bardzo miłych i pomocnych pracowników, * basen, * bliskość plaży.
* bardzo cienkie ściany i słabe wyciszenie pokoi (problemy z nocnym odpoczynkiem przez hałasy z sąsiednich pokoi) * słychać rozmowy i odgłosy z sąsiednich pokoi, nawet z łazienki * głośna klimatyzacja w suficie w łazience, przypominająca dźwiękiem stary odkurzacz babci, działająca nawet do północy * niedziałająca suszarka do włosów * pleśń na silikonie pod prysznicem * monotonne wyżywienie: śniadania, obiady i kolacje praktycznie codziennie takie same
Polecam hotel . Byliśmy tydzień na początku sierpnia . Raczej czysto , obsluga bardzo miła i pomocna do tego bardzo komunikatywna . Dobre jedzenie . Pokoje klimatyzowane. My mieliśmy z pięknym bocznym widokiem na morze i góry. Przejście tunelem na plażę to świetne rozwiązanie , prosto z basenu można było przespacerować się na plażę . Jeśli chodzi o lokalizację hotelu to w pobliżu wszystko jest to co potrzeba od marketów przez apteki i stoiska lokalnych sprzedawców . Praktycznie pod samym hotelem przystanek autobusowy którym w 20 minut można dojechać do Alanya.
Blisko plaży Miła obsługa Dobre jedzienie Dobra lokalizacja (blisko przystanek , apteka , kantor itp)
Mało i wolne windy Zajmowanie leżaków o 7 rano Długo transfer z lotniska
Nie polecam hotelu bardzo niski standard bardzo nie miła obsługa.
Brak zalet.
Brudny pokój ,rozpadająca się kabina,zapchany odpływ, ledwo działająca klimatyzacjia ,ciepła woda w lodówce. Kiepskie jedzenie,kawa i herbata w plastikowych kubkach które pażyły w ręce.
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek trochę już podniszczony ale to nie jest najgorsze jedzenie to tragedia obrzydliwe na besenie w barze tortilla z robakiem to już była przesada nie polecam tego hotelu to był najgorszy hotel w jakim byliśmy do tej pory
Blisko do morza to jedyny plus
Wszystko jest wadą prócz bliskości morza
Mam mieszane uczucia.Hotel stary ale czysty ,choć Panie robiły coś więcej niż wymiana ręczników tylko po zostawieniu napiwku.Jedzenie choć monotonne to smaczne i można było codziennie zjeść coś innego. Lokalizacja fajna,bez problemu można komunikacją dojechać do Alanya. Nie spodobało mi się bardzo zachowanie animatorów którzy najpierw z wielką chęcią puszczają wybraną przez gości muzykę a na kolejną (druga) prośbę wręcz zabierają z ręki telefon i piszą sami opinie z konta Google,oczywiście bardzo dobrą opinię . Coś takiego nie powinno miec miejsca. Hotel w sezonie jest tak obłożony że znalezienie leżaka przy basenie graniczy z cudem ,trochę ratuje plaża choć w wodzie pełno głazów a przy większej fali widać kawałki martwej pływającej rafy,żal patrzeć .Ostatnia sprawa to tuż przed wejściem do hotelu jest club z którego muzyka jest tak głośna że nie ma możliwości spać do naprawdę późnych godzin nocnych jeśli ma się pokój na stronę ulicy.
Lokalizacja Blisko plaży Jedzenie Obsługa hotelu-recepcja,barmani -przemili ludzie
Mały teren przy basenie Animatorzy - reszta persolenu be zastrzeżeń .Halas
Pobyt oceniam na bardzo udany. W upalne dni klimatyzacja w pokoju spokojnie dawała radę nas schłodzić. Pyszne jedzenie oraz bardzo miła obsługa.
+Przejście podziemne na plażę +Bardzo miła, przyjazna obsługa +Sprawna klimatyzacja +Bardzo duża stołówka +Różnorodny wybór potraw, przekąsek, sałatek
-Zamknięty basen zewnętrzny o 17:00 -Duża odległość od lotniska- 3h podróży busem. -Zacinająca się winda
Ogólnie pozytywnie oceniam pobyt. Trochę mało zróżnicowane jedzenie. Atrakcje codziennie takie same. Miła obsługa. Zajęcie leżała przy basenie po śniadaniu równało się z cudem. Do 5 gwiazdek jednak wiele brakuje ale w miarę czysto było.
Ratownicy pilnujący basen i zjeżdżalnie to główny plus: jedzenie dobre,ale ciągle takie samo.
Stary nie do końca odnowiony, monotonne jedzenie - tylko pomarańcze grapefruity oraz arbuzy jako owoce.
Pokòj 1346 to porażka prysznic nie szczelny mimo paru zgłoszeń nic nie zrobiono. Jedzenie się cały czas powtarza. Obsługo ok.
Blisko do plaży.
Wszystkie napoje są podawane w plastikowych kubkach.
Hotel spełnił moje oczekiwania, co prawda 5* ale raczej sprzed 15 lat.
Nie widziałem
Hotel ładny, myślę że częściowo pokoje są odnawiane, było widać że pierwsze 2 piętra mają nowe pokoje, wyżej były w troszeczkę gorszym stanie ale Panie sprzątaczki dbają bardzo o porządek, codzienne sprzątanie, wymiana ręczników. Byliśmy z 2 dzieci dostaliśmy pokój 3 osobowy, w dniu przyjazdu poprosiliśmy o dostawkę dla młodszego dziecka i od razu ją dostaliśmy. Pokój nie za duży, ale dla nas na spędzenie tam nocy akurat. Duży wybór jedzenia, codziennie jakieś jedno nowe danie, reszta się powtarzała ale każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno dorosły jak i dziecko. Największy wybór na kolację. Plaża kamienista, dobrze mieć ze sobą buty do wody. Mimo dużej odległości od lotniska, fajna lokalizacja hotelu, w pobliżu place zabaw dla dziecka, sklepy, bazary.
Obsługa Bliskość do plaży, podziemny tunel z łagodnym zejściem bez schodów. Jedzenie
Odległość od lotniska, około 3gidziny transport z lotniska do hotelu.
Polecamy serdecznie. Wszystko na wysokim poziomie
Polecamy serdecznie. Wszystko na wysokim poziomie
Bez wad
Z czystym sumieniem mogę polecić hotel :) Wszystko było w jak najlepszym porządku. Pokój czysty, z dużym balkonem z widokiem na morze, działająca klimatyzacja. Jedzenia bardzo dużo, świeże warzywa, Dania na zimno, na ciepło, wszelaki wybór napojów, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Przemiła obsługa, wszyscy uśmiechnięci, chętni do pomocy. Duża prywatna plaża z barem. Nad basenem bar, serwowane jedzenie i lody. W basenie cieplutka woda.
Bardzo fajny hotel,pokoje czyste i przestronne, jedzonko smaczne
Bliziutko do plaży, bardzo fajny basenik że zjeżdżalniami spoko dj animatorzy pyszne jedzonko na basenie i plaży
Nie mam się za bardzo do czego przyczepić
Dostaliśmy pokój nie wyremontowany, dla świętego spokoju dać 20e na recepcji , mini bar nie chodził , klimatyzacja chałasowała, deska od toalety inna, łazienka porażka, jedzenie smaczne ,ale arbuz tylko kolacja , brak melona ,i oczywiście rezerwacja leżaków przy basenie,reszta w porządku.
Plaża
Pokój , owoce ,brak wieczorów tematycznych , wchodzą do restauracji w narzutach, leżaki przy basenie
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Może nie jest najnowocześniejszy, ale bardzo przyjemny.
W sumie wszystko było pod ręką, na targ i do centrum też niedaleko, więc wszystko spacerkiem się ogarniało.
Brak jakiegokolwiek nawiewu w windach - z siódmego do lobby to jakbyś w saunie był 😉
Po prostu dramat, obsługa nie była niczym zainteresowana, w pokoju brudno, stan urządzeń i samego hotelu wymaga sporego odświeżenia. Windy to jakaś pomyłka, zero nawiewu, gorąco a jak się jej ktoś doczeka to cud. Jeżeli chodzi o gwiazdki to jak na Turcję przydzieliłbym 2.. jedzenie i napoje słabej jakości. (...)
Brudno Niesprawne sprzęty Obsługa ma gdzieś gości Niski standard jak na 5*