Railay Bay Resort & Spa

Słaby
1 opinia

Opinię piszę \"na gorąco\" podczas pobytu w tym hoteluPo autobusie z lotniska i 15 minutowym rejsie łódką z Ao Namg zaczęły się kwiatki .Recepcja jest bez lobby czyli 5 godzin oczekiwania na pokój spędziliśmy na ławeczce .W całym hotelu koszmarnie śmierdzi kanalizacją a smród nasila się jeszcze bardziej przy odpływie morza który odsłania sterty śmieci w błotnistym dnie.Pokoje są dosyć duże lecz brudne i z zużytym sprzętem. Materac jest brudny , porwany i zasikany. Z łóka sterczy 30 centymetrowa deska z ostrymi krawędziami o którą wszyscy się w nocy wstając do toalety obijają boleśnie kalcząc nogi. Ściany w pokoju i łazience są zagrzybione . Po łazience i pokojach biegają stada robactwa.Opisana w ofercie kawa i herbata w pokoju to wydzielone 2 saszetki dziennie . Sprzątanie pokoju po łebkach i często nie można się o nie doprosić podobnie jak o wymianę ręczników. Brudne zabierają rano a czyste dostaje się dopiero wieczorem. Jednak największa tragedia to jedzenie. Zakupiłem w Itace wersję all inclusive soft czyli śniadanie obiad i kolacja z wodą napojem winem lub piwem. Niestety kończyło się na napojach czyli koli lub wodzie. Na prośbę o gwarantowane wino lub piwo słyszeliśmy nie! Nawet otrzymanie koli wymagało każdorazowej awantury i interwencji u managera . Jedynie śniadania w wersji bufetu były akceptowalne i zbliżone do słabych 3 gwiazdek w Egiocie. Jedna wędlina w 2 kształtach parówki jeden rodzaj sera i jaja w różnych postaciach . Wybór cieniutki i codziennie to samo Na obiad wywalano nam na stół całym zestaw jak w chlewie zupa z kurczaka ryżem na drugie ryż z kurczakiem i warzywami. Plasterek arbuza i ananasa. I tak codziennie to samo.Kolacja bufet w 4 garach ryż kurczak z warzywami z zupa z kurczaka . Ananas i arbuz. Zero wędliny serów pieczywa masła . Po 2 dniach zrezygnowaliśmy z obiadów i kolacji w hotelu jedząc w sąsiednich hotelach i na ulicy. Ekstra płatne kolacje świąteczna i noworoczna były zimne i niesmaczne. Rezydentka bezsilna. Odradzam .

Nazwa  Railay Bay Resort & Spa
Miejsce  Tajlandia / Krabi
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu

Spektakularne formacje skalne i turkusowe laguny w zatoce Ao Nang

Rajskie plaże idealne do wypoczynku pod palmami

Wyśmienita tajska kuchnia z owocami morza i świeżymi ziołami

Świątynia Tiger Cave Temple z widokiem na całą okolicę

Słaby
1 opinia

1.0

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Cezary K

Pobyt - Grudzień 2014

Zalety

Wady

Wszystko oprócz lokalizacji

Railay Bay Resort & Spa