Ramira Joy

4.7

Hotel oceniam naprawdę dobrze z małymi wyjątkami, ale to naprawdę szczegóły, personel bardzo miły i kompetentny, pokoje sprzątane codziennie, pokoje choć nie duże to naprawdę nie ma się do czego doczepić, duże balkony, łazienki ok, hotel położony w samym centrum, wszędzie blisko do plaży hotelowej 15 minut spacerkiem, busy bezpłatne też jeżdżą, w hotelu fajna siłownia, oraz basen zewnętrzny , na miejscu salon masażu odpłatny, masażystka(...) to naprawdę kobieta z potężną wiedzą fachową, masaże na najwyższym poziomie, pozdrawiamy (...) z całego serca, do małych minusów to jedzenie, nie było źle ale monotonne, praktycznie codziennie to samo i trochę ubogi drink bar, ogólnie hotel bardzo polecam naprawdę spędziliśmy fajnie czas i chyba jeszcze tam wrocimy

Hotel super, zadbany , ładny, jak na 4 gwiazdki to super. Jedzenie dobre, może wybór nie jest jakiś ogromny ale każdy sobie coś znajdzie. Basen nie za duży ale zazwyczaj nie ma w nim dużo ludzi. Miła i przyjazna obsługa. Bar przy basenie okej ale mały wybór drinków, bodajże 5 (ale wszystkie dobre:)) Z minusów to panie sprzątające nie do końca się przykładają, spodziewałem się lepszej obsługi. Drugi minus to pokoje od strony ulicy, widok ładny ale trochę głośno bo okna słabo wyciszone. Tak to jestem bardzo zadowolony. Hotel oceniam na 8/10 ;)

Po opiniach sądziłam z koleżanką ,że hotel jest niesamowity ale z naszych doświadczeń wyszło troche inaczej. Hotel ma rzeczywiscie dobrą lokalizacje do bazarków lub sklepów jest nie daleko. Jednak jest to bardzo kameralny hotel (nam akurat na tym nie zależalo) i w pewnym momecie był przeludniony więc w jadalnii czasem nie było po prostu miejsca ze względu na jej małe wymiary. Jak na all inclusive było bardzo mało europejskiego jedzenia i wiele razy zdarzało się że większość tac z ciepłymi daniami była z kuchnią turecką,lecz bardzo słabej jakości. Raz zdarzyło się że winda (która ma już swoje lata) podczas jazdy zatrzymała się z moją koleżanką w środku i zgasiło się światło. Jeżeli chodzi o pokoje to nie mam się do czego przyczepić bo były po prostu poprawne. Na basenie bar , który serwował nawet dobre drinki lecz muzyka grała co dwie godziny na 30 min i zostawała wyłączona. W hotelu znajdowało się też bardzo dużo znajomych obsługi którzy nie zawsze zachowywali się dobrze( sytuacja w której grali w piłkę na basenie i głośno się zachowywali po czym po raz kolejny wyrzucili piłke i jeden z gości im jej nie podał to kolega poszedł do obsługi i za chwile gość hotelu został wyproszony z basenu). Mam mieszane uczucia co do hotelu. Raczej nie polecam młodym osobom które jednak chcą sie trochę pobawić i mieć rozrywke w hotelu.

Wszystko OK.

Pobyt w hotelu bardzo udany. Pokój czysty, z dużym łóżkiem, widok piękny.

Nazwa  Ramira Joy
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, parking

Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze

Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą

Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem

Kolejka linowa na wzgórze zamkowe

4.7

Wyświetlono 108 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Waldi

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Czysto, ładnie wszędzie blisko

Wady

Monotonne jedzenie

Olek

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

-Dobre jedzenie -Przyjazna obsługa -Dobre drinki -Nowoczesne wykonanie -Zadbany

Wady

-Mały wybór drinków -Slabo wyciszone okna (głośno od strony ulicy) -Panie sprzątające mogły by się bardziej przyłożyć

Weronika

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

-pokoje -czystość -odległość od centrum miasta

Wady

-słabe jedzenie -mała stołówka -brak muzyki, brak animacji -dużo znajomych personelu -zbyt długi dojazd z lotniska

Mariusz

Wszystko OK.

Dawid

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu bardzo udany. Pokój czysty, z dużym łóżkiem, widok piękny.

Zalety

Dobre jedzenie i miła obsługa

Aneta

Pobyt - Sierpień 2025

Fajny, miejski hotel-czysto, przyjazna obsługa, smaczne jedzenie, więc czegóż chcieć więcej? Odległość do plaży też nie stanowi problemu, ponieważ można ją pokonać hotelowym busikiem. Jest to nasz drugi pobyt w tym hotelu na przestrzeni 2 lat i śmiało możemy go polecić na pobyt w Alanyi. My z przyjemnością jeszcze tu wrócimy😊

Zalety

-położenie hotelu -czystość -smaczne jedzenie

Wady

Niewielkim mankamentem jest brak szafy w pokoju oraz płatny bar na plaży pomimo opcji All inclusive

Tamara

Pobyt - Lipiec 2025

Wszystko jak najbardziej w porządku,polecam z całego serca,wróciliśmy bardzo zadowoleni. Bardzo na plus było też to że dotarliśmy do hotelu późnym wieczorem(grubo po posiłkach)jednak Pan z recepcji przygotował nam lekka kolację 👍bardzo na plus,obsługa bardzo miła i pomocna,sprzątane na życzenie,może być i codziennie . Jeżeli ktoś chce wypocząć i zresetować się to jak najbardziej polecam👍😊

Pobyt - Maj 2025

Z czystym sumieniem polecam hotel, byłam z koleżanką w drugiej połowie maja. Czystość hotelu, jedzenie też można wybrać coś dla siebie. Ręczniki wymieniane codziennie. Hotel bardzo blisko plaży, spacerkiem 10 minut do plaży kleopatra 😉 Nie korzystałam z busa hotelowego na plażę, obsługa hotelowa bardzo pomocna. Drinki robione od serca, brak dzieci, nie wiem czy były jakieś animacje,bo wieczory sprawdzałam w mieście, ale w ciągu dnia leżaki wolne, nie było zajmowania leżaków. Jest to mój już 3x w Turcji więc jakieś porównanie mam😉 a cena też była dobra. Polecam ten hotel na szybki odpoczynek, jako baza noclegowa, jest w centrum. W hotelu ogólnie panuje cicha i spokojna atmosfera, hotel w stylu loftowym miejski.

Zalety

-czystosc -centrum, wszędzie blisko -pomocna i miła obsługa 😉 -roznorodne jedzenie -drinki robione od serca -brak dzieci w hotelu

Wady

Nie znalazłam wad hotelu

Krystyna

Pokój w hotelu bardzo dobry, tylko widok z balkonu na dach..,

Zalety

Położenie hotelu, wszędzie blisko

Wady

Polski program telewizyjny - kilka godzin sprzedaży biżuterii. Udawanie, że jest polsku kanał, absurd.

Hotel położony w centrum miasta, co jest dobrą alternatywą dla osób które, aktywnie lubią spędzać czas. Do plaży jakieś 10-15 minut spacerem. Na plaże również jeździ bus chociaż my nie korzystaliśmy. Pokoje sprzątane codziennie jak również woda. Jedzenie smaczne choć powtarzalne. Czysto w hotelu.

Zalety

Wszędzie blisko, spacerkiem lub autobusem. Hotel dobry dla osób, które traktują hotel jako bazę wypadową do zwiedzania miasta i na wycieczki.

Mirosław

Pozytywnie tylko brakuje szafy czyniąca winda codziennie sprzątanie ładny balkon

Zalety

Czystość i wygodami

Wady

No brak szafy

Natalia

Skuszeni świetnymi opiniami zdecydowaliśmy się na Ramira Joy w październiku. Nigdy nie mamy wygórowanych oczekiwań, jednak hotel oceniamy na conajwyżej przeciętny i mamy mieszane odczucia. Z lotniska jakieś 3h drogi, lokalizacja w Alanyi idealna - w pobliżu knajpy, sklepiki, do ciekawych miejsc można dojść pieszo (bazar, port, kolejka). Obłożenie 95% obywatele Rosji. Do plaży 15 minut spacerem, jeździ także busik. Hotelowa plaża piękna, jednak nie obejmuje all inclusive, nie można wnosić nawet swojej wody. Jeśli chodzi o wyżywienie to jedzenie smaczne, różnorodne. Stołówka zbyt mała na ilość gości, więc trzeba czekać na wolny stolik, a godziny obiadowe mało trafne. Z trunków "procentowych" powyżej przeciętnej tylko piwo. Pokój ładny, nowoczesny i czysty. Przestrzeń wspólna nieco zaniedbana, przydałoby się czasem choćby przetrzeć leżaki nad basenem czy maszynę do kawy. Obsługa bardzo miła, słabo mówią po angielsku ale da się dogadać. Dla kogo może być ten hotel? Przede wszystkim dla osób szukających idealnej bazy wypadowej do wycieczek. Wtedy mogłabym polecić.

Zuzanna

Hotel godny polecenia. Właśnie wróciłam z partnerem z 7 dniowego wyjazdu. Wszystko było tak, jak w opisie. Hotel bardzo czysty, jedzenie pyszne, a obsługa bardzo miła i pomocna. Hotel jest usytuowany w samym centrum Alanyi i na piechotę można dojść doslownie wszędzie. Z hotelu odjezdza bus na plażę i potem przywozi. W okolicy jest bardzo dużo sklepów i bazarow, a także 20min na nogach piękny port, który polecam odwiedzić. My osobiście byliśmy z biura podróży Coral Travel, wszystko było idealnie. Polecam też wybrać sobie wycieczki po Alanyi, ale tylko z biur podróży, aby były wiarygodne. Niesamowita przygoda i niezapomniane wakacje. Z pewnością tam wrócimy ito nie jeden raz!

Zalety

Bardzo dobre jedzenie i przemiła obsługa. Hotel usytuowany w centrum, więc jest blisko do wielu miejsc. Hotel jest bardzo czysty i odnowiony.

Wady

Jeżeli komuś zależy na drinkach to niestety to miejsce mu nie będzie odpowiadało, gdyż w barze jest mały wybór.

Aneta

Czysty hotel z dobrym jedzeniem. Usytuowany w centrum miasta, idealny dla osób dorosłych i nastawionych na zwiedzanie, a nie plażowanie. Do najciekawszych atrakcji miasta dojdziesz na piechotę. W okolicy nie brakuje restauracji, kawiarni, lodziarni, aptek, sklepów z ubraniami (ceny są niższe niż na bazarach). Dla tych, którzy jednak chcą się opalać na plaży hotel oferuje bus kursujący kilka razy dziennie na plażę miejską. Polecam.

Zalety

Lokalizacja w centrum miasta dla lubiących zwiedzać Hotel dla dorosłych Smaczne jedzenie Czysto Piękny widok z balkonu na panoramę miasta

Wady

Daleko do plaży - dla lubiących plażowanie :)

1.6
Aleksandra

Moją uwagę przykuły dobre opinie na temat tego hotelu. Nie rozumiem dlaczego tylu gości (zwłaszcza Polskich) hotelu Ramira Joy wprowadziła mnie i prawdopodobnie wielu innych w błąd…. Był to najgorszy pobyt w historii moich życiowych wakacji. Mam wrażenie, że ludzi omamiło tureckie słońce i stąd wysyp pochlebnych komentarzy.

Zalety

Systematyczne przynoszenie wody butelkowanej i papieru.

Wady

Od czego by tu zacząć 🧐 Na pierwszy rzut oka hotel wydawał się całkiem atrakcyjny. Po przekroczeniu drzwi pokoju hotelowego moim oczom ukazał się brud, niedoczyszczone fugi, prowizorycznie wytarty kurz i plamy na narożniku. Klatka schodowa nie była zamiatana ani razu. Gumki do włosów, chusteczki czy owoce leżały tam przez nas cały 7 dniowy pobyt. Co do jedzenia, to naprawdę, brak mi słów. Posiłki serwowane były bez jakiegokolwiek smaku, powtarzały się i nie byłoby problemu gdyby były zjadliwe.

Szymon

Wszystko było super nie mam zastrzeżeń. Jedzenie było świeże, podawane na czas, a pokoje wysprzątane jak należy.

Violka

Jestem w tym hotelu po raz trzeci , jest to hotel miejski wiec nie jest duzy ale bardzo klimatyczny z miłą obsługą! Jedzenie bardzo dobre nie ma opcji ze wyjdzie sie z posiłku głodnym i co istotne potrawy nabiezaca sa uzupelniane. Superr gosc obslugujący Poll bar przy basenie zasługuje na Brawa. Tym razem moze nie było najgorzej ale ze wzgledu na pokój nie ma juz takiego zachwytu jak byl za poprzednimi pobytami! Co nie znaczy ze nie odpczelismy😀

Zalety

Posadowiony blisko centrum, teleferka z wjazdem na Kale ,portu, na plaze jezdzi hotelowy bus.

Wady

Pokojje do 3 pietra (wedlug mnie)sa zdecydowanie gorsze z mniejszymi łóżkami . I to sie potwierdza z opiniami innych gosci….Trzeba uwazac na prusaki w pokoju zeby nie przwizsc w waluzce do domu .Niestety panie ktore sprzataja a raczej nie😀 poniewaz prusaka ktorego zabilismy poprzedniego dnia to nastepnego po sprzataniu nadal lezał.

Ilona

Hotel w pełni spełnił nasze oczekiwania. W rzeczywistości jest dokładnie taki jak na zdjęciach w ofercie. Przypadł nam do gustu jego loftowy wystrój, zachowany nie tylko w lobby i restauracji ale także w niewielkich, za to funkcjonalnych pokojach. Miła obsługa, smaczne i urozmaicone posiłki oraz usytuowanie hotelu też są jego atutami.

Zalety

Naszym zdaniem zaletami hotelu są: lokalizacja, nowoczesny wystrój, czystość i miła obsługa.

Wady

Nie mam uwag.

Tetiana

Dzień dobry, o hotelu, myślę że hotel na 4- Bardzo daleko od plaży, nie jest to 5 min nawet autobusem

Zalety

Jestem zadowolona z obsługi w hotelu, i czystości Pracownicy bardzo miły i dobrze wykonują pracę

Wady

Nie spodobało mi się że nie było napojów ze świeżych owoców

Adriana

Naprawdę fajny hotel dla tych którzy chcą odpocząć. Mieliśmy pokój z boku budynku nie było słychać ulicy, mimo że centrum miasta to przy basenie było zacisznie. Obsługa i jedzenie super. Do plaży spacerkiem 10 min, a do hotelowej wozi busik. Ostrzegam codziennie o 5 rano nawoływanie do modlitwy z pobliskiego meczetu ale drugiego ranka już tak nie przeszkadza a dodaje lokalnego kolorytu. Jeżeli jeszcze kiedyś wybiorę się do Alanya to wybiorę ten hotel.😀

Zalety

Obsługa, lokalizacja nie przy głośnym deptaku ale zarazem wszędzie blisko. Wystrój pokoju, wyposażenie łazienki ( codziennie uzupełniane kosmetyki, wymieniane ręczniki).

Wady

Na pewno można było by się do czegoś doczepić ale my z synem fajnie spędziliśmy w nim czas.

Ramira Joy