Red Sea Grand Resort (Hurghada)

3.9

Hotel duży, bardzo czysty. Plaza dzielona z siostrzanym hotelem Grand, ale nigdy nie brakowało tam leżaków. Dostępny bar osobno z napojami i na koncu plazy osobno z przekaskami. Można wejść do wody bez butów, choć drobne kamyczki niestety sa. Rafy brak. Ogólnie hotel raczej niemiecki, co nam akurat nie przeszkadzało. Jedzenie jak na Egipt bardzo dobre. Sporo owocow morza, sushi, owoce, fontanna czekoladowa, dużo i smacznie, cały czas donoszone. Okolica: niedaleko market Carrefour i Cleopatra bazar, gdzie ceny są podane i nie negocjujemy. W tym rejonie bardziej tolerowane jest euro niż dolary.

Serdecznie polecam wybór tego hotelu, mega dobre jedzenie w głównych restauracjach, czyste pokoje, miła obsługa, wifi tylko w lobby darmowe ale warto kupić kartę sim na lotnisku bo wychodzi tyle samo ile płacenie za wifi dodatkowe w hotelu, drinki i piwko również pyszne, brak muzyki na hotelowych basenach oraz plaży jest czymś innym napewno niż zazwyczaj ale przynajmniej dzieciaki nie latają i nie ma animacji to na plus, do plaży dosłownie przejść trzeba na drugą stronę drogi (a przed hotelem piękne ścieżki do butików gdzie można spacerować, czysto i ładnie)

Pobyt w tym hotelu był naprawdę udany! Na szczególne wyróżnienie zasługują świetne baseny – czyste, zadbane i zróżnicowane, idealne zarówno do relaksu, jak i aktywnego wypoczynku. Codziennie odbywały się zajęcia na basenie, które dodawały energii i pozwalały spędzić czas w fajnej atmosferze. Jedzenie bardzo urozmaicone – każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki wielu restauracjom i snack barom można było spróbować różnych smaków i zawsze coś przekąsić w ciągu dnia. Ogromnym plusem jest też łatwy dostęp do plaży – można do niej dojść bezpośrednio przez teren hotelu, co jest bardzo wygodne, zwłaszcza z dziećmi lub w upalne dni. Wokół hotelu sporo sklepów, apteka i inne udogodnienia, więc wszystko jest pod ręką. Zdecydowanie polecam ten hotel – świetne miejsce na wypoczynek, z dużą ilością atrakcji i bardzo dobrą lokalizacją!

Ogólnie boty w hotelu super,jesteś zaopiekowany 24h obsługa jak na najwyższym poziomie

Hotel z zewnątrz wygląda bardzo ładnie, w stylu egipskim. W nocy wygląda jeszcze ładniej jak jest podświetlony. Niestety cały wygląd hotelu psuje obsługa. Traktowanie gości - Polaków jest godne krytyki. Niemcy tu są faworyzowani do takiego stopnia, że gdy Polak stoi pierwszy w kolejce po jedzenie to i tak Niemiec, który stoi ostatni dostanie za nim i to było notoryczne. Drinki i napoje nad basenem Polak dostawał w kubku plastikowym, Niemcy tylko w szklankach. Kelnerowi chciało się podchodzić do Niemców, do Polaków już nie za bardzo. Pokoje w hotelu nie były sprzątane, był sprzątać tylko co mówił, że jutro posprząta, ale nie sprzątał. Obsługa pomocna nie jest, nieliczni tylko byli mili. Czułam się bardzo źle w hotelu, ze względu na obsługę Gdyby obsługa była przyjemniejsza i traktowała na równi wszystkich to byłby to całkiem udany wyjazd. W hotelu było dużo restauracji , gdzie codziennie można było spróbować innej kuchni świata, ciasta bardzo dobre. Obok hotelu bazary, widoki też ładne na zdjęcia. Na plażę trzeba było przejść przez ulicę i przez drugi hotel, ale nie było daleko. W drugim hotelu można było tylko przejść na plażę natomiast jedzenie niemożliwie Zimna woda w basenach, nawet w basenie dla dzieci i brodziku, w morzu też zimna. Animacje 5 animatorek, które nie potrafiły zająć się animacją w ciągu dnia, wieczorami było kręcenie światłem codziennie w innej formie. Nawet animatorzy mówią do Polaków „ chodźcie tu dają za darmo” , z czego jedna pochodzi z Polski

Nazwa  Red Sea Grand Resort (Hurghada)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, tenis, nurkowanie

Atrakcyjne położenie: przy centrum rozrywkowym Grand Mall, ok. 10 km od centrum Hurghady

Rozrywka: międzynarodowy program animacyjny, lokalne występy, gry i zabawy w basenie

Udogodnienia dla dzieci: międzynarodowe programy animacyjno-rozrywkowe, brodzik i plac zabaw.

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

5.7

3.9

Wyświetlono 338 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Anizag

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

- czystość - dobre jedzenie - fajne dwa baseny, jeden z animacjami, party piana, drugi spokojnejszy

Wady

My nie mieliśmy żadnych zarzutów

Wika

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

PYSZNE JEDZONKO!

Wady

nic :)!

Jakub

Martyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Duży,obsługa hotelu, jedzenie też dobre i do wyboru do koloru

Wady

Brak muzyki, słabe drinki

Kamila

Pobyt - Maj 2025

Zalety

- kuchnia i ilość restauracji - oświetlenie i wygląd hotelu - blisko bazary - blisko na lotnisko

Wady

- traktowanie Polaków - słabe animacje - obsługa niepomocna - niesprzątane pokoje

Rafał

Pobyt - Maj 2025

Hotel ładny, zadbany, duży. Obsługa drętwa, wygląda na to jakby ich managerowie mobbingowali - nieraz widać było, jak krzyczą na nich i rozstawiają po kątach. Byli średnio uprzejmi dla gości, przynajmniej tych z Polski. Jedzenie extra, najmocniejsza strona tego hotelu. Dużo tradycyjnych egipskich smaków, ale jak ktoś nie lubi to są też europejskie dania. Z restauracji nie korzystaliśmy, byliśmy grupką 4 znajomych bez dzieci. W hotelu ogólnie panuje cisza i spokój, muzyki praktycznie nie ma, animacji bezpłatnych brak. Nudno, poleciałbym ten hotel zdecydowanie starszym ludziom - których populacja wśród gości hotelowych zdecydowanie dominowała. Hotel ma fajne położenie, ~6km od centrum Hurghady. Z plaży korzysta się przynależnej do hotelu naprzeciwko, 5 minut się na nią idzie. Jest piękna, zadbana, czysta, dno jest ładne, wyczyszczone. Na plaży dwie zjeżdżalnie dla dzieci. Ogólnie hotel sam w sobie przyjemny, dużo komfortowych miejsc żeby sobie usiąść, zapalić shishe (płatną), zjeść coś innego niż na stołówce. Drinki prawie w ogóle alkoholu nie mają - poza tymi w płatnym lobby barze, który jest czynny 24h (pozostałe bary do 23). Jest kilka restauracji a la carte, z których nie korzystaliśmy- bo jedzenie na stołówce jest zupełnie wystarczające i satysfakcjonujące. Obsługa chętnie namawia na płatne wieczorki, płatne kolację, płatne drinki - ogólnie jest tam bardzo dużo extra płatnych rzeczy, do których obsługa nachalnie non stop namawia. Trochę to jest denerwujące podczas pobytu

Zalety

Lokalizacja w sumie spoko, niedaleko centrum Hurghady, bank i maszyna do wymiany walut w gotówce naprzeciwko, jedzenie jest cudowne i różnorodne, hotel sam w sobie jest ładny i zadbany, pokoje są w porządku, standardowe ale czyste

Wady

Obsługa niemiła, obsługują gości "na (...), wyglądają często na zastraszonych/zestresowanych swoją pracą. Choć fakt, mają jej dużo. W hotelu całą dobę jest cisza i spokój, muzyka nie gra, ludzie nie imprezują. Dla mnie to wada, ale dla wielu ludzi może być zaletą

Wieslaw i Kazimiera

Pobyt - Maj 2025

Kompleks hotelowy Grand Resort jest wspanialym ,duzym i w ciekawym marokańskim stylu obiektem.Pokoje przestronne,dosc ciekawie umeblowane w zasadzie zaspakajaja niezbędne potrzeby gości.Restauracje duze,świetnie zaopatrzone w roznych miejscach rozlozone posilki nie powodowaly kolejek,dania urozmaicone,obsluga mila,pomocna,pokoje i teren czysty..Wieczorami za malo wystepów,muzyki,a nawet miejsca na tzw.wieczorki taneczne/sa takie niewykorzystane przestrzenie/Krótkie wystepy sa tylko przy okazji płatnych kolacji, ,Animatorów nie ma,a ci na Plazy z hotelu Grand zajmują sie sobą i nie przejawiają zadnej inicjatywy. Ogólnie bardzo dobry wybór,wczesniej 5 krotnie bylismy w Grandzie ,ale widac ,ze pod upada i traci gosci.

Zalety

Ladne położenie,ciekawa architektura,blisko centrum.Hotel dobrze nadzorowany przez menagerów,jest bardzo bezpieczny.

Wady

Brak ciekawej oferty artystycznej/przecietne tancerki,parasolnik i fajerman to za mal ,brak piosenkarzy i mozliwosci do tańca.

Betina

Pobyt - Maj 2025

Pobyt oceniam na bardzo udany - obsługa przemiła. Wystarczy chwilę porozmawiać z miejscowymi ludźmi z obsługi i są ultra pomocni i uśmiechnięci. Za małego tipa masz zrobiony dzień na maksa. Pokój posprzątany codziennie, uzupełnione środki czystości w pokoju standard. Sam pokój jak i hotel - bardzo ładnie urządzony, człowiek cały czas ma wrażenie, że jest w Egipcie jak z bajki. Jedzenie pyszne - mnóstwo jedzenia, zawsze świeże i dokładane, dużym plusem są „stacje” niedaleko bemarów, w których pracują bardzo mili ludzie. Dla Polaka dobry wyjazd dla pary w każdym wieku - hotel bardzo ładny, wygodny, przestronny mało atrakcji dla rodzin z dziećmi - tutaj polecam inny hotel z dużą ilością zjeżdżalni i animacji. Drinki dostępne cały czas, są też płatne opcje poza all in ale wśród bezpłatnego wyboru nie ma limitów. Klimatyzacja zawsze dostępna, można znaleźć ochłodę zarówno w hallu jak i w pokoju. Hotel jak na 30 letni budynek świetnie utrzymany. Dostęp do plaży dwoma drogami - kładką bezpośrednio z gałki lub przez ulicę do drugiej części hotelu. Plaża posiada prywatne leżaki i parawany, basen również posiada dużo leżaków a obsługa ogarnia przy nich wszystko - wystarczy rzucić ręcznik i jest „ogarnięte”. Przy basenie codziennie coś się dzieje, pokaż ogni, tancerki, muzyka lokalna na żywo. Podsumowanie - hotel bardzo wygodny, przestronny. Lokalna estetyka. Jedzenie smaczne, obfite. Obsługą PRZEUPRZEJMA. Mało atrakcji dla dużej rodziny z dziećmi.

Zalety

Bardzo wyróżnia kuchnia, styl i uprzejma obsługa. Spokojna atmosfera - idealny hotel na wypoczynek dla par.

Wady

Zniechęcić może mało atrakcji dla dzieci, natomiast dla nas był to duży plus.

Tomasz

Pobyt - Maj 2025

Oceniam pobyt w hotelu bardzo dobrze obsługa bardzo miła, bardzo czysto , jedzenie bardzo dobre

Zalety

jedzenie,bliskość wspaniałej jak na Egipt plaży

Wady

pokoje do odświeżenia

Sylwia

Pobyt - Maj 2025

Hotel bardzo ładny , wygląd basenów super, otoczenie bardzo zadbane i czyste, bary basenowe nie polecam czas oczekiwania na napoje to minimum 40 minut, podawane napoje w brudnych szklankach…

Zalety

Baseny świetne, kilka restauracji w hotelu jedzenie bardzo dobre, różnorodne menu w różnych restauracjach każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

Pokój w porządku ale łazienka w nienajlepszym stanie, drinki w barach nad basenem czas oczekiwania min 30 minut, zamówiliśmy piwo dostaliśmy po 40 minutach i to w brudnych szklankach i z roztopionymi kostkami lodu… kelnerzy nad basenem za każdy przyniesiony napój oczekują dodatkowej zapłaty…

Grzegorz

Pobyt - Maj 2025

Byliśmy w tym hotelu drugi raz. I przede wszystkim, stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry. Tak, hotel wymaga renowacji. Po prostu widoczne są ślady zużycia. Ale jest wszystko czego potrzebowaliśmy i wbrew wielu opiniom jest czysto. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki hotelowe i plażowe wymieniane są na życzenie, bez żadnych problemów. Obsługa bardzo życzliwa. Sądzę, że jeszcze kiedyś tam wrócimy.

Zalety

Obsługa, basen, urozmaicone jedzenie, życzliwość obsługi.

Wady

Widoczne ślady zużycia.

Tomasz

Pobyt - Maj 2025

Bardzo duży hotel. Słabe oznaczenia na korytarzach na początku łatwo się pogubić. Reszta jak najbardziej jest w porządku. Super dziedziniec przed hotelem łączący resztę kompleksu hotelowych i ulicę z promenadą jak na egipskie warunki wręcz pałacowe. Na pewno polecam to miejsce.

Zalety

Olbezymi

Wady

Wi fi tylko w lobby

Pobyt - Maj 2025

Hotel duży, dobrze zlokalizoawany w bliskosci sklepow,restauracji itp. Do morza 5 min. Obiekt mocno wyekspaltowany.

Zalety

Lokalizacja, - baseny, -obsluga -mozliwosc korzystania z kolacji ala carte codziennie.

Wady

- strach jezdzić windami (stan techniczny fatalny) - brak muzyki w ciagu dnia ( polityka hotelu ), tylko w trakcie bardzo słabych animacji - managerowie poszczegolnych restauracji sa uciazliwi w naganianiu gosci, ( Egipt 🤷)

4.3
Beata

Pobyt - Maj 2025

Hotel nie na 4 gwiazdki tylko na 3 obsługa nie zbyt uprzejma pokoje ogarnianie nie sprzątane ręczniki kompieliwe żądło wymieniane ogólnie najlepsze to było wyżywienie

Zalety

Duży basen

Wady

Sprzątanie pokoi obsługa przy barach

Robert

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel super obsługa na bardzo wysokim poziomie. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie. Plaża i otoczenie jak w raju. Dwie oddzielone budynkami strefy dla dzieci i dorosłych . Nikt nikomu nie przeszkadza . Przejście na plaże zabudowanym mostem przez ruchliwą jezdnie.Bliziutko centrum handlowe. Sam holel z ładnym basenami czyściutki.

Zalety

Bardzo pomocna i miła obsługa.

Wady

Nie zauważyłem.

Dawid

Pobyt - Kwiecień 2025

Polecam, pokój duży czysty. Łazienka mogła by być troszkę większa. Jedzenia dużo i dobre.

KATARZYNA

Pobyt - Kwiecień 2025

Piękny hotel, bardzo duży pokój, garderoba, taras. Czysto, codziennie sprzątane i wymiana ręczników. Ręczniki plażowe w pokoju w poręcznej torbie-wymieniane na życzenie. Obsługa przemiła. Polecamy!

Zalety

Architektura, mnóstwo restauracji a'la carte, do których zapraszają kelnerzy, w wersji all incl. nie płaciliśmy dodatkowo. Blisko do morza-przejście przez sąsiedni hotel.

Pobyt - Kwiecień 2025

Bylam z synem na tydzień, bardzo piękny resort, hotel bardzo czysty, Jedzenie bardzo dobre, Polecam bardzo też restauracje (all inclusive) Bardzo miła obsługa, Sprzątanie pokoju było codziennie, strasznie mi się to podobało!! Plaża tez bardzo ładna, zadbana!!

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, Baseny duże, Bardzo czysto, Bardzo miła obsługa.

Wady

żadne.

kris

Pobyt - Kwiecień 2025

Przepiękny hotel, w którym spędziliśmy urocze 7 dni. Hotel w stylu orientalno-sułtańskim, więc czuje się klimat Egiptu. Pokoje duże z ogromnym łóżkiem. Balkon z widokiem na cudowny ogród z niesamowicie rozmaitą roślinnością. Teren składa się z dwóch dziedzińców na których znajdują się liczne baseny, rzeczki, mostki, schodki, a to wszystko w otoczeniu palm i innych drzew i krzewów. To jeden z najpiękniejszych hoteli w jakim byliśmy podczas kilkunastu naszych wyjazdów zagranicznych. Oczywiście, jak to w Egipcie, pewne rzeczy wymagałyby remontu czy poprawki jednak atmosfera wynagradza te braki. Obsługa miła i pomocna, szczególnie panowie "basenowi", którzy kiedy tylko widzą, że ktoś szuka leżaka, to pomagają go znaleźć i ewentualnie przesunąć w dogodne miejsce. Jedzenie dobre i urozmaicone i co ciekawe na terenie hotelu znajdują się chyba 4 wewnętrzne restauracje gdzie zamiast obiadu można zjeść lunch z karty podawany przez kelnera. W ofercie jest pizza, spagetti, hamburgery i inne pozycje. Korzystaliśmy z tego cały pobyt tym bardziej, że te restauracyjki położone są bezpośrednio przy basenach. Wieczorami budynki i baseny są pięknie podświetlone co wytwarza niepowtarzalny klimat. Uwaga, jest to hotel, który nie ma bezpośrednio przylegającej plaży. Trzeba do niej dojść przyjemnym spacerkiem, który zajmuje ok. 5min. Plaża duża i czysta. Woda czyściutka. Zejście do wody piaszczyste i łagodne. Jednak my zachwyceni terenem przybasenowym niewiele wychodziliśmy poza hotel. Hotel polecamy gorąco parom tym młodszym i starszym, jednak dzieciaki nie znajdą tu wielu zjeżdżalni i tego typu atrakcji. Internet hotelowy działa, ale raczej blisko lobby. Stosunek jakości do ceny jak najbardziej korzystny!!! Warto wymienić kilka dolarów na napiwki. Dla nas 1 dolar to tylko 4zł, a dla tych pomocnych chłopaków to bardzo dużo. Jeśli chcesz poczuć wyjątkową atmosferę Egiptu w otoczeniu orientalnej architektury, pięknej roślinności pod afrykańskim gorącym słońcem to polecamy hotel Red Sea Grand Resort w Hurgadzie!!!

Zalety

orientalna architektura, duże pokoje, duże łóżka, balkony, wiele basenów, palmy i inna roślinność, jedzenie, snack bary przy basenach, pocna obsługa.

Wady

internet działa tylko przy recepcji.

Tomek

Pobyt - Kwiecień 2025

Red Sea Grand Resort wybraliśmy dlatego by poczuć klimat Egiptu ale jednocześnie wypocząć w komfortowych warunkach. Zdjęcia były zachęcające a opinie pozytywne. I nie zawiedliśmy się. Pobyt tam spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Zarówno duszy ciekawskiego podróżnika jak i wewnętrznego leniwca. Sam obiekt wchodzi w skład kompleksu The Grand Mall wspólnie z Red Sea Grand Hotel i Red Sea Grand Palace. Wszystkie utrzymane w stylu mauretańskim niczym z bajki o Szecherezadzie. Ulica przebiegająca przez środek obsadzona jest palmami, oleandrami i drzewami sandałowymi, wszystko wieczorem magicznie oświetlone z szumem fontann tworzy naprawdę bajkowy klimat. W podcieniach znajdziemy nie tylko sklepy z pamiątkami ale również restauracje, salony jubilerskie i kosmetyczne, apteki czy placówki bankowe. Wszystko to raptem 15min autokarem z lotniska. To duży atut zwłaszcza gdy przylatuje się wieczorem. Po przyjeździe boy hotelowy odbiera nasze walizki i kieruje do recepcji. Całe lobby jest duże, schowane pod kolumnani wspierającymi przeszkloną kopułę sufitu. Tutaj mamy możliwość korzystania z bezpłatnego wi-fi. Zameldowanie przebiega bardzo sprawnie. Obsługa biegle mówi po angielsku, niemiecku i rosyjsku. Następnie ten sam człowiek który zaopiekował się naszymi bagażami prowadzi nas do pokoju. Za drobny napiwek przemierzamy korytarze by w końcu znaleźć się u celu. Obiekt ma pięć poziomów i podzielony jest na pięć części....poprostu jest ogromny. Dwa razy zgubiliśmy się szukając swojego pokoju. Pokój jak i części wspólne nie jest pierwszej nowości ale jest schludnie i czysto. Dla utrzymania klimatu na środku znajduje się łóżko z baldachimem, podłogę zdobi kamienna mozaika, a grube zasłony balkonowego okna i narzuty foteli pokryte są motywami Egiptu. Pokój sprzątany jest codziennie i bez słowa uzupełniany jest zapas butelkowanej wody niezbędnej do funkcjonowania w Egipcie. Na fotelu znajdziemy torbę z ręcznikami plażowymi. Balkon jest cofnięty, coś jak u nas loggia, dzięki czemu nawet przy upale jaki już w kwietniu tam panuje (34-38stc) nie jest konieczne ciągłe korzystanie z klimatyzatora. Z balkonu mamy przepiękny widok na basen otoczony białymi kamieniami, obsadzony palmami i kwitnącymi roślinami. Bryła hotelu dzieli strefę basenową na trzy części. Pierwsza to strefa bardziej spokojna, relaksu. Tutaj na wyspie jest bar, tutaj rano w restauracji Marakesh jadaliśmy śniadania nad basenem, bar Tutti Frutti zapewniał drinki, a Snack Bar przekąski fast food. Jako, że jesteśmy parą bez dzieci wybieraliśmy częściej tą stronę hotelu. Druga strefa miała dwa baseny: głębszy gdzie organizowano animacje i grę w piłke oraz płytszy, cieplejszy dla dzieci. Tutaj grała głośna muzyka. Ostatnia najmniejsza strefa miała pół metrowy brodzik dla maluszków i stoliki dla ich rodziców. Obsługa przy basanie odpowiednio ustawi nasze leżaki i parasol, rozłoży materace i nasze ręczniki...wszystko za bakszysz, napiwek (jak w całym Egipcie). Uciążliwymi są tylko promotorzy barów, restauracji i salonów piękności którzy non stop zaczepiają cię byś zrobił u nich rezerwację, oczywiście dodatkowo płatną. Śniadania są powtarzalne: omlety, smażone jajka, kiełbaski na gorąco, pudding chlebowy, pancakes, ryż mleczny, świeże owoce i warzywa, sosy jogurtowe, musli i słodkie pieczywo. Wszystko w formie bufetu. Kelner zadba o kawę lub coś innego do picia. Zjeść można w klimatyzowanym wnętrzu lub nad basenem. Obiady i kolacje również jako bufet są dużo ciekawsze. Można spróbować czegoś egipskiego (mięsno warzywne potrawki z wołowiny lub baraniny, hummus, smażoną rybę, sałatki z ziemniaków, żółtego sera, cukinii, bakłażana lub rzodkiewki, egipski chleb pieczony na blasze lub cebulowy ryż), indyjskiego prosto z pieca tandoori, azjatyckiego z kuchni tajskiej, chińskiej lub mongolskiej, mięsa pieczonego po turecku, libańskiej kofty, sushi lub włoskich makaronów. Wiele potraw przygotowywanych jest w formie kulinarnego wydowiska. To sprawia dużą przyjemność. Spodobało nam się, że co wieczór jedna z restauracji pełniła dyżur late lunch gdzie można było coś zjeść do 1 w nocy. Po kolacji można udać się do baru Pergola na drinka. All inclusive przewiduje kilka podstawowych opcji plus wytrawne wino i piwo. Jest w czym wybierać. Oczywiście bakszysz wskazany by drinki miały odpowiednią moc. Tam spotkać można promotorki Orange Club zapraszające na późno wieczorne imprezy (wczesnym wieczorem klub organizuje imprezy dla dzieci). Club organizuje również nocne wypady do klubu do samej Hurgady dla chętnych i odważnych. Dla lubiących plażowanie goście mają dostęp do prywatnej plaży Grand Hotel. Wystarczy przejść spacerkiem 10minut przez siostrzany hotel by znaleźć się nad morzem. Czeka tam czysta, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do wody oraz leżaki i parasole dostępne bezpłatnie. Słowem wszystko co człowiek potrzebuje aby wypocząć. Z serca polecamy ten hotel wszystkim którzy, przymkną oko na obity tynk przy drzwiach do pokoju by poczuć prawdziwy klimat Egiptu.

Zalety

🛫blisko do lotniska-transfer trwa ok.15min 🍝late lunch- możesz coś zjeść nawet jeśli późno przyjechałeś do hotelu 🧊 woda butelkowana-bez słowa uzupełniana codziennie w wystarczającej ilości 🌺basen obsadzony roślinnością nie tylko pięknie wygląda ale również lepiej jest znosić upały 💃animacje w basenie i prężnie działający Orange Club 🍣🍕🫕wybór restauracji a'la carte 🏖dostęp do prywanej plaży gratis

Wady

Naganiacze codziennie usiłujący namówić cię na rezerwację stolika, masaż, tatuaż lub inne rzeczy. Problemy z kartami do drzwi (dwukrotnie wymienialiśmy niedziałającą kartę)

Red Sea Grand Resort (Hurghada)