Regency Monastir & Spa

4.1

Pokoje są w porządku, są sprzątane codziennie, łazienki wymagają odświeżenia. Klimatyzacja w pokoju jest okej ale na holu nie ma jej w ogóle. Duży wybór jedzenia, jeśli ktoś lubi próbować nowe smaki to jak najbardziej polecam, byłam tydzień i większość kolacji to duży wybór owoców morza lecz każdy znajdzie coś dla siebie. Duży plus jeśli chodzi o kelnerów - mili, sympatyczni, szybko obsługują Basen bez zarzutów, zawsze znalazły się wolne leżaki. Blisko do centrum.

Duży, zadbany w samym centrum Monastiru, wszędzie było blisko.

Hotel jak na warunki afrykańskie może być choć nie jest to opcja dla wymagających.

Hotel oceniam 4.5/5 Obsługa hotelu bardzo się starała . Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne. Pokoje duże i czyste. Plaża przy samym hotelu . Dobra bazą wypadową, blisko centrum i zabytków. Polecam.

Jestem bardzo zadowolona z hotelu. Lokalizacja hotelu była trafieniem w 10. Dwa kroki od starego miasta, blisko sklepów, plaży, portu i wielu atrakcji. Pomimo iż prywatna plaża przy hotelu była mała, to była zdecydowanie wystarczająca. Zejście do niej było możliwe bezpośrednio schodami z hotelu. Jestem też bardzo zadowolona z basenu - był odpowiedni zarówno pod względem wielkości jak i głębokości. Co ważne nigdy również nie brakowało dostępnych leżaków - zarówno ratownicy jak i animatorzy, zawsze byli chętni na organizację nowych leżaków. W ciągu dnia odbywały się ciekawe animacje i atrakcje dla dorosłych - uważam to za pozytywny element - piłka ręczna w basenie, tańce, zumba, Ping pong i inne gry. Największa zaleta tego hotelu, zdecydowanie jest jedzenie - codziennie były jakieś nowości, a wybór był ogromny. Szczególnie ogromny wybór w zakresie owoców morza, przy czym dla niejadków również wybór był spory. Śniadanie rozpoczyna się od 7, natomiast trzykrotnie ze względu na wycieczki potrzebowaliśmy zjeść śniadanie wcześniej i nie było z tym problemu (brak opakowań na wynos). W trakcie posiłków oprócz szwedzkiego stołu w kilku miejscach w restauracji stoi obsługa przygotowująca na bieżąco dodatkowe posiłki - można zobaczyć jak to przygotowują co jest zdecydowanym plusem. Pomimo wczesnego przyjazdu z lotniska obsługa umożliwiła nam natychmiastowy dostęp do wszystkich hotelowych atrakcji (z wyjątkiem samego pokoju). W hotelu jest możliwość wymiany waluty na dinary - można płacić w nim zarówno euro jak i dolarami. Znajduje się również w środku sklep, Q ok 200 m obok supermarket. Bary są świetne i obsługa w nich jest wyśmienita - nie żałują z jakością drinków. W większości byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi - potrafią mówić po polsku, francusku, arabsku i angielsku. Minusem jest obsługa sprzątająca, która tylko wymienia ręczniki i dokłada papieru (czasem zabierali ręczniki i nie przynosili nowych), natomiast na tydzień jest taka sytuacja do przeżycia. Nataryczywi są rowniez pracownicy sprzedający wycieczki - bardzo denerwowali się jak nie chcieliśmy u nich nic zakupić. Natomiast na wyróżnienie zasługuje obsługa obecna w trakcie obiadów/kolacji oraz na barach - są wyśmienici - zawsze życzliwi i pomocni. Pokoje są w porządku - widok z mojego pokoju był bezpośrednio na plażę z czego byłam bardzo zadowolona, miał też duży balkon, a na nich krzesełka i stoliczek, a także wieszak do wywieszania mokrych ubrań. W pokoju dwuosobowym powinny znajdować się 4 ręczniki (2 duże, 2 małe). Na recepcji jest możliwość wypożyczenia ręczników basenowych darmowych, z kaucją jeden euro. Na wyróżnienie zasługuje również „taras” koło basenu ze stoliczkami, gdzie możliwe jest podziwianie pięknego zachodu słońca. Dla zainteresowanych możliwe jest również wykupienie sesji zdjęciowej - jest to bardzo popularne ze względu na ładny widok wokół hotelu.

od2 195 zł za osobę

Nazwa  Regency Monastir & Spa
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, tenis

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza.

Usytuowany z zatoce z pięknymi widokami na morze.

Z myślą o najmłodszych gościach hotelu: brodzik, plac zabaw, mini klub.

Dla aktywnych: duży basen zewnętrzny, basen kryty, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, sporty wodne na plaży.

4.1

Wyświetlono 159 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Basen Obsługa kelnerska Blisko centrum Codzienne sprzątanie pokoi

Wady

Brak klimatyzacji w niektórych pomieszczeniach Czasami problem z windą

Pobyt - Sierpień 2026

Duży, zadbany w samym centrum Monastiru, wszędzie było blisko.

Zalety

Lokalizacja, przepyszne jedzenie, obsługa bardzo miła, pracowita, mimo iż było widać zmęczenie byli uśmiechnięci i życzliwi, mówili po polsku, albo po angielsku, chętnie bym tam wróciła

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Wyżywienie i animacje na wysokim poziomie.

Wady

Klimatyzacja to zdecydowana wada tego hotelu.

Dorota

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Smaczne posiłki. Czysto, miło i bezpiecznie. Blisko plaża

Kinga

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

- jedzenie to zdecydowanie najlepszy element tego hotelu, naprawdę było wyśmienite i wybór ogromny, - basen był świetny - w najgłębszym miejscu miał 1,60 m w najniższym 0,45 cm, - bar - pyszne drinki i napoje - jeden przy basenie, drugi w środku budynku, - klimat - ładny wystrój w środku, duże balkony i możliwość wywieszenia mokrych ubrań na swoim balkonie, - 3 windy w hotelu, - sympatyczna obsługa na barze i podczas posiłku - błyskawicznie sprzątali talerze i donosili ciągle napoje do stolików

Wady

- Kiepskie WiFi - w pokojach hotelowych i na basenie praktycznie nie działało, nie było też w tych miejscach zbytnio zasięgu na korzystanie ze swoich danych komórkowych, - jakość obsługi sprzątającej - kilkukrotnie mieliśmy 0 ręczników w pokoju, a także obsługa dwukrotnie wchodziła do kuchni pokoju, pomimo wywieszonej na zewnątrz informacji, że nie chcemy żeby ktoś do niego wchodził, - klimatyzacja była średnia - działała, natomiast jest już przestarzała, mocno odbiega od standardów w UE

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel warty uwagi ze względu na super położenie blisko mediny oraz mariny,oraz pieknych widoków czysty,ładny wystrój,piękny bar (niestety klimatyzacji tam nie ma ,więc sauna) Pokoje przestronne czyste,w razie potrzeby sprzątane codziennie,3 windy,basen zewnętrzny,po godzinie 10 brak wolnych leżaków, basen wewnętrzny z jacuzzi

Zalety

Ładny wystrój, czystość, dobre położenie, blisko marina i sklepy oraz stare miasto, przemiła obsługa,różnorodne jedzenie desery,lody, dobre drinki i piwo przepyszne orzeszki serwowane w barze

Wady

czasem brak sztućców,długie czekanie na picie na stołówce ,ponieważ podają je kelnerzy-sprawę rozwiązał by bar bliżej stołówki Mała plaża,brudne morze tzn.pływające śmieci

Henryk

Super położony! Polecam Może ktoś się nie zgadza Ale dla mnie jedzenie było ok

Zalety

Wady

Poprawki estetyczne

Pobyt - Lipiec 2026

Pierwsza moja wizyta w Tunezji i przyznam ze pierwszego dnia bylam taka zniesmaczona. Ale biorąc pod uwagę caly tydzien to jestem zadowolona. Zawsze latałam do Egiptu i korzystałam z dużych resortów.. setki pokoi, ogromne baseny, duzo restauracji w hotelu, na basenie, na plaży itp. A tu przyjechałam.. jedna restauracja w której sa śniadania, obiady i kolacje, jeden bar na basenie z napojami i tyle. Basen w pierwszy dzien wydawał mi sie mały.. plaża hotelowa dzielona na pół z lokalsami. W części hotelowej wejście do plaży czarne od glonów, parę kroków dalej juz normalnie czysciutko. Plus taki ze 5min spacerkiem i masz piękną, duza plażę miejską. Zameldowanie szybko i bez problemu, chociaż recepcjonistka chyba oszukała mnie na 5€. Bo czytalam ze klimatyczne ze 1 osobę to 25€, dalam 30€ bo inaczej nie miałam i reszty juz mi nie wydała. Ręczniki na basen jak chcesz to musisz dać 10€ depozytu za 1 ręcznik. Ręczników z pokoju nie wolno wynosić na basen. Wiec lepiej ręcznik basenowy zabrać z PL. Czystość pokoju... mocno średnia! Lustro zachlapane, kubek plastikowy służący podczas mycia zębów był w pascie..wygladalo to tak jak by ktos z niego korzystał. Pokoje duze, przestronne, taras duzy z bocznym widokiem na morze. (Nie warto dopłacać za widok na morze, bo tu wszystkie pokoje maja widok na morze. Jedynie co dostaniecie pokoj w środkowej części hotelu z widokiem na basen hotelowy i morze za basenem) bez dopłaty i tak macie widok na morze ale z boku. Jedzenie naprawde smaczne i absolutnie niczego nie brakuje.. od podstawowych dań, po dania dla dzieci - spaghetti, pizza, pancake az do owoców morza, które przez 7dniowy pobyt byly mysle z 5 dni. Lody, przekąski, ciasta świeże i smacze. Największym plusem hotelu jest jego lokalizacja, 5min i jestes w sklepie.. czy w centrum gdzie można co nie co zwiedzić.

Zalety

Zalety: Lokalizacja Pyszne i świeże jedzenie Uprzejmi kelnerzy

Wady

Wady -Srednia czystość pokoju. (Chociaż mi to mocno nie przeszkadzało bo w pokoju tylko sie spi) cale dnie nas nie bylo + 2 dni bylismy na Saharze. Ledwo wiszace lampy- działające Brudna i nie działającą lodowka - Faworyzowanie gości z Francji..

Aga

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel w stylu typowo tunezyjskim. Wiadomo jak większość prosi się o remont.

Zalety

Samo centrum Monastyru więc wszędzie blisko. Dobre jedzenie.

Wady

Za mała plaża i przy przypływie dużo wodorostów

Bella

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel podobał nam się, wszędzie blisko w samym centrum. Atmosfera przyjazna, animacje super. Jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie. Największa wada w hotelu to klimatyzacja, stara ledwo zipie, oraz suszarki do włosów w każdym pokoju podobno niedziałają, więc warto wziasc ze sobą. Ogólnie pobyt oceniam na 5.

Dominik

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel ma już swoje lata i to widać, ale warto pamiętać, że jesteśmy w Afryce, a nie w nowo wybudowanym resorcie w Dubaju. Jeśli ktoś oczekuje marmurów, złotych klamek i perfekcji na każdym kroku, to może się rozczarować. To zdecydowanie nie jest hotel dla “francuskich piesków” szukających powodu do narzekania. Jeśli natomiast podchodzi się do podróżowania z odrobiną luzu i zrozumieniem lokalnych realiów, można naprawdę miło spędzić tutaj czas. Hotel nadrabia klimatem, a drobne niedoskonałości przestają mieć znaczenie, kiedy nastawiasz się na odpoczynek, słońce i poznawanie innego kraju.

Zalety

Śniadania są dość monotonne, ale obiady i kolacje są rewelacyjne. Szczególnie polecam lokalne dania, których wielu turystów unika, wybierając pizzę czy frytki – a naprawdę warto spróbować. Największy plus za podejście do osób z nietolerancją glutenu. Szef kuchni przy każdym posiłku pokazywał, co jest bezpieczne i wszystko wyjaśniał. Dzięki temu przez cały pobyt mogłem jeść spokojnie i bez obaw.

Wady

Do minusów zaliczyłbym plażę – nie jest najładniejsza, a w wodzie często pływa sporo wodorostów. Warto też wiedzieć, że klimatyzacja działa różnie w zależności od pokoju – u części gości może być po prostu zbyt słaba.

Waldemar

Pobyt - Lipiec 2026

super , bieda ale się starają, są sympatyczni i można ich polubić

Pobyt - Lipiec 2026

Jakosc hotelu nie pelnia standartow. Pokoj jaki otrzymalem byl juz zurzyty I z nie pracujaca klimatyzacja. Po czterech dniach bezowocnej racy technikow I brakuje pradu otrzymalismy inny pokuj I tym raze z pod toalety wyciekala woda fetor kanalizacylny byl nie dozniesienia.(...)

Zalety

Wielki plusem bylo zas wyrzywienie. Potrawy byly urozmaicone I karzdego dnia o zruznicowanym smaku

Wady

Nie nie podobalo mi sie nie polecam,(...)

Wiesiek

Pobyt - Lipiec 2026

Rewelacja, położenie, posiłki, obsługa. Jesteśmy zachwyceni.

Zalety

Wszystko przewyższało nasze wymagania.

Eugeniusz

Pobyt - Lipiec 2026

Dobry hotel. Dobre i urozmaicone wyźywienie. Blisko centrum. Przy hotelu kawałek plaży z wodorostami wydzielonej z publiczną.

Zalety

Blisko portu. Wszystko na miejscu. Fajny basen i animacje

Kamila

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo dobrze. Obsługa bardzo miła. Fajni ludzie oprócz jednej pani na recepcji. Wszyscy starają się jak mogą by umilić pobyt. Animatorzy fantastyczni. U bawiłyśmy się niesamowicie. Pokój duży, klimatyzacja no cóż... łazienka trochę zajechania. Jedzie je bardzo dobre i różnorodne. Hotel zadbany w miarę możliwości. Ogólnie było bardzo fajnie.

Zalety

Stosunkowo mało ludzi, nie jest to jakiś wielki hotel. Brak zjeżdżalni dla dzieci co też sprawiło, że dzieci było mało. Blisko centrum, bazary, sklepiki.

Wady

Słabo działające windy i klimatyzacja. Niemiła kobieta na recepcji, na szczęście była co drugi dzień :) łazienka wymagająca remontu. Długi transfer.

Paulina

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Cena adekwatna do standardu, pokoje biją trochę prl-em po oczach ale są naprawdę czyste. Zresztą czy na wakacje jedzie się po to żeby siedzieć w pokoju 🙂 klima działa spoko, jeżeli pojawiają się jakichkolwiek usterki to od razu są one naprawiane. Zastanawiamy się czy nie pojechać tam jeszcze raz w przyszłym roku. Jest to hotel gdzie wakacje spędzają i małe dzieci i osoby dużo starsze i każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Położenie!!!! Dosłownie 5min do sklepu i do centrum więc osoby lubiące zwiedzanie na pewno znajdą coś dla siebie. Wspaniałe widoki na klify. Animacje naprawdę rewelacyjne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie!!!! zabawianie dzieci, sporty w basenie, wieczorki tematyczne. Jedzenie też bardzo dobre, codziennie coś innego. Pokoje czyste, obsługa prze prze prze prze przemiła 💗

Wady

Z całą pewnością wadą hotelu jest plaża, po pierwsze zejście jest po schodach i bardzo strome po drugie my trafiliśmy na okres gdzie na plaży zostały wyrzucane tony glonów które po prostu tam zalegały i nikt ich nie uprzątał ze względów ekologicznych. Tragedii nie było ale trzeba było znaleźć miejsce by móc wejść do wody.

Grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2026

Pokoje czyste codziennie sprzątane jedzenie pyszne basen duży czysty wszystko na piątkę

Zalety

Miła obsługa dobre i różnorodne posiłki

Wady

Nie widziałem żadnych wad

Renata

Pobyt - Czerwiec 2026

Pobyt w hotelu uważam za udany. Pokój przestronny , łazienka również oraz balkon.

Zalety

Miła i szybka obsługa, ciepłą wodą w basenie.

Wady

Bardzo brudna plaża, żeby skorzystać z kąpieli trzeba było iść nieco dalej od hotelu.

Pobyt - Czerwiec 2026

Teren hotelu bardzo czysty z zadbanymi rabatami. Obsługa bardzo miła, pomocna. Pokoje czyste. Jedzenie bardzo dobre. Dania tunezyjskie, ryby morskie, ciasta, lody, kilka rodzajów serów. Codziennie kolacje w innym motywem przewodnim.

Zalety

Hotel położony w bardzo dobrym miejscu. Nie daleko port, Medina, restauracje, sklepy. Plaża czysta z leżakami. Na terenie hotelu kort do tenisa ziemnego. Basen z ciepłą wodą.

Regency Monastir & Spa