Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z możliwością nurkowania na rafie koralowej.
Dla dzieci: 3 brodziki, aquapark (3 zjeżdżalnie), miniklub, opiekunka (płatna), łóżeczka (na życzenie), plac zabaw.
Kompleks 11 basenów z 6 zjeżdżalniami.
Hotel rodzinny, usytuowany na powierzchni 100 000 m2, zlokalizowany tylko 7 km od lotniska.
Pokój bardzo wygodny i czysty z pięknym widokiem na morze i baseny. Jedzenie pyszne, obsługa przemiła. Restauracja włoska pychota. Znalezienie wolnego leżaka na morzu lub basenach bez problemu. Czasem brakuje piwa oraz kawa okropna. W pokoju czajnik oraz płyny do mycia . Dyskoteka od 24 do 2 nam nie podobała się muzyka w dyskotece alb techno albo rosyjskojęzyczna. Drinki dobre, teren czysty show super.
All 24h, ładna rafa, czysto, przemiła obsługa, piękny widok z pokoju.
Dyskoteka techno lub rosyjskojęzyczna, okropna kawa. .
Pobyt rodzinny 2+2, bardzo udane wakacje , pokoje czyste sprzątane codziennie,obsługa pomocna i miła
Lokalizacja ,przy plaży , jedzenie ,obsługa
W umowie wyżywienie 24 h , jednak posiłki kończą się ok 22-23.
Rozległy, położony na kilku poziomach hotel z dostępem do morza i prywatna plażą, minuta drogi od naszego pokoju. Lezaki bezplatne. Dużo basenów, dużo leżaków. Sklepy, apteka, klinika i spa na terenie resortu. Niestety bardzo brudno w restauracji ( w restauracjach a la carte czyściutko ) wszystko się lepiej, brudne obrusy, krzesła, stoły, talerze i sztućce. No niestety, ale czystość powinna być w standardzie. W pokojach sprzątanie po łebkach, codziennie zmieniane ręczniki a za dolara fikuśne figury na łóżku z ręczników i kwiatów. Woda butelkowana dokładana każdego dnia. Obsługa ( tylko mężczyźni )miła, uśmiechnieta, gotowa do pomocy. Jedzenia w bród, każdy znajdzie coś dla siebie, nie piszę czy dobre czy nie bo każdy lubi co innego. (...)Co nas ( mnie i dorosłą córkę ) bardzo irytowało, to bardzo głośna muzyka z basenu przy plaży, przy której nie da się odpocząć czy przysnąć na leżaku, ale niektórzy lubią taki wakacyjny vibe.... oraz namolni do bólu sklepikarze, którzy chodzą za tobą non stop. Bylusmy 13-20 listopada, morze cudownie ciepłe, temperatura powietrza 29-32 stopnie. Słońce zachodzi bardzo wcześnie, około 16 jest już szarówka. Chłopaki w recepcji super, zawsze usmiech ieci, zawsze pomocni. Gdyby jeszcze było tam czysto oceniłabym hotel 8/10
Blisko do plaży, komfortowy pokój, dużo miejsca, duży taras, duże baldachimy do odpoczynku nad basenem, mnóstwo bezplatnych lezaków na plazy, cudowna obsługa, dużo różnorodnego jedzenia
Czystość 4/10, głośna muzyka z basenu nad morzem, namolni sklepikarze
Hotel po przyjeździe do recepcji okazała się pozytywny . Recepcja i hol pracuje bez zarzutu . Pokój dostaliśmy ok godz 11 po długim locie , pokój przestronny ładny ale mieliśmy wykupiony Presige , blisko do basenu, morza, restauracji. Otoczenie hotelu zadbane , zielone , sprzątane . Lobby w holu stoliki , brudne , klejące to należy poprawić. Należy również odświeżyć łazienki bo są w stanie bardzo zniszczonym chociaż czyste . Największym MINUSEM hotelu jest chaos w restauracji, Stoi w niej menedżer w bezowych spodniach i białej koszuli i pogania pracowników jakby byli niewolnikami, przygląda się temu inny menedżer wysoki bez włosów mam nadzieję ze wyciągnie konsekwencję bo sa to nieprzyjemne momenty kiedy podczas posiłku widzi się takie zachowanie machanie ręką i krzyki. Zaskoczeniem jest kierownik mały starszy pan , od samego początki rzuca się kultura osobista !!! obserwuję i niejednokrotnie pomagał ze sztućcami dla gości wielki ukłon ( ostatniego dnia nawet się poznaliśmy i wymieniliśmy uścisk dłoni ). Posiłki Egipskie zawsze można coś wybrać świadczy to ilość spożywanych pokarmów. Kuchnia na balkonie bardzo smaczna zwłaszcza kucharz od kebabów . Alkohol nie dla koneserów ale barmani się starają chociaż trzeba wspomóc $... Jest również miejsce na popołudniowe przekąski , no można powiedzieć zrzuty jedzenia ale znajda się i na takie potrawy chętni. Jednak sprzątajcie tam , lepi się od brudu!!!! Karcher i wymyjcie to raz na dzień, macie ogromy potencjał nie zaprzepaśćcie tego! Barmani z fotanny (...), pozytywny, uśmiechnięty nadaję się do miejsca w którym pracuje. Animatorzy mocno słabi , dj robi świetną robotę jednak młodzi animatorzy do wymiany absolutnie nie zachęcający do zaangażowania się na imprezy . Muzyka dla ROSJAN!!!!! nie było to mile siedzieć i słuchać rosyjskiej muzyki, hotel daje ofertę do różnych nacji nie tylko dla Rosjan wiec dlaczego byłam zmuszana słuchać tylko Rosyjskiej muzyki
Teren, ogród, ilość basenu, bezpośredni dostęp do morza , rafa kolorowa, pokoje prestige , dj , uśmiechnięci kelnerzy
leżaki i parasole na plazy, bistro na plaży fatalne odpycha to miejsce , łazienki brudne , tłumy Rosjan , muzyka rosyjska
Hotel ma wspaniałą i troskliwą obsługę, przyjazną i uważną. Mieszkaliśmy w pokoju Royal Deluxe, zawsze czyste ręczniki i pościel. Hotel został wybudowany w latach 2004-2008, dlatego meble w pokojach i na terenie obiektu są przestarzałe i nieświeże, ale personel naprawia wszystko w razie potrzeby, maluje. Dobra opcja w przystępnej cenie.
Personel to największy atut tego hotelu. Ponieważ przebywa tam wielu Rosjan, którzy są bardzo głośni i często pijani, personel zawsze komunikuje się z nimi w sposób merytoryczny, aby pozostali goście czuli się komfortowo.
Przestarzałe meble i niezbyt czysta atmosfera w restauracjach i jadalniach.
Jak na Egipskie standardy bardzo fajny. Widać potencjał jednak warto byłoby pewne rzeczy odświeżyć gdyż wyraźnie wymagają poprawy.
Przestronny pokój, duża ilość basenów, świeże jedzenie, przyjazny personel
Usterki w łazience - cieknąca toaleta, urwany prysznic, brudna pościel w momencie zameldowania, naciągacz na recepcji przydzielający pokoje - domagał się dodatkowej opłaty, na dyskotece tylko repertuar dla Rosjan
Masakra stary hotel pokoje brudne ,łazienki to strach stać czy sufit na głowę nie spadnie grzyb i pleśń na prysznicach ,śmierdziało kanalią ,klimatyzacja głośna , znamy standardy Egipskie ale te nas przerosły , jedzenie co dziennie to samo na plaży , stołówka kleisz się do podłogi, jedzenia brakowało ,jedynie jedna zupa -krem z pomidorów super, reszta naprawdę nie smaczna nie dogotowane ,talerze brudne . hotel tylko dla rosyjskojęzycznych ,barmani na POOL BAR do zmiany (...) (...) cały czas naćpany i pijany -obsługuje tylko Rosjan . Ten hotel to totalna porażka nawet dla takich klientów co już dużo widzieli w Egipcie zmieniliśmy pokój na super deluxe i niczym się nie różnił tylko tu było jaśniej i mniej pleśni na ścianie niż w pierwszym . Pokoje luksusowe są ale tylko dla ROSYJSKOJEZYCZNYCH i dla szczęściarzy ale i tak korzystali ze stołówek i barów tych co my -beznadziejnych zero napoi zimnych tylko czasem rano ,brak piwa brak wody gazowanej ,brak tonic ,wódki, gin ,cały czas braki ,NAWET LÓD TO PROBLEM
lokalizacja
Pool bar -barman straszny (...) CIAGLE PIJANY ,masakra śmierdzący BAR, blat się klei ,stary ,braki wszystkiego i ciepłe Bar na plaży -tragedia stary ,brudny ,ale barmani oki BASENY -prawie czyste, Restauracje -brudne ,braki w jedzeniu ,surowe, niesmaczne BAR pod restauracją-Barmani oki ale ciągle brak wszystkiego i ciepłe ,strasznie głośno, LOBBY - Zero zainteresowania i pomocy pokoje po 14 rzadko dadzą prędzej no chyba że z Rosji lub Ukrainy lub fuks BAR LOBBY- oki
Hotel położony spoko, pierwsza linia brzegowa i pomost do morza. Dużo basenów. Piekny zielony teren.Przestronne pokoje , choć widać już ząb czasu który dotknoł hotel to i tak nie ma tragedi . I to tyle z tych fajnych rzeczy w tym hotelu. Obsługa nastawiona bardziej na rosyjskojęzycznych gości. Ale to nie takie najgorsze. Pokoje "sprzatane" codziennie , tzn. Przemycie szmatą podłogi, i prześcielenie łóżka (bez wymiany poscieli oczywiście) która ląduje na brudnej podłodze to wszystko. Najbardziej rozczarowującym aspektem jest tu jedzenie. Choć jest go sporo to szału nie ma, nie doprawione spalone ryby z grilla , wysuszone mięsa itd. Głodni nie chodziliśmy ale nawet na dobrym poziomie nie można tego nazwać. Czarę goryczy przelało wczesne śniadanie które nam zaserwowano przed wyjazdem(na zdjęciu),bez sztućców, talerzy,ani możliwość wypicia czegokolwiek ciepłego to już poczuliśmy że już zapłacone to nara.
Duże pokoje. Zielony teren. Dużo basenów. Plaża i pomost.
Jedzenie. Obsługa . Czystość
Czytaliśmy dużo różnych opinii o tym hotelu o chyba mieliśmy szczęście, przyjazd do hotelu mimo ze opóźniony to zakwaterowanie poszło sprawnie mieliśmy problem z klimatyzacja ciekla drugiego dnia, zostala szybko naprawiona.
Dużo basenów, bardzo ładny krajobraz, duzy hotel, plaza czysta, hotel mą wlasna rafe,
Nie mila obsluga w restauracji hotelowej jakby byli zmuszeni do pracy, w restauracji wiecznie brakowało talerzy, kubkow i sztućców. Brak wystarczającej liczby leżaków przy basenach.
Hotel jak na 5 gwiazdek spełnia wymogi dla mniej wymagających pokoje czyste duże z balkonami troszkę PRL ale porządek utrzymany ....... bardzo mało leżaków przy Basenach .... Jedzenie najgorsze z możliwych chyba tylko dla Rosjan itp Polakom żadnym nie smakowało , co gorsza wydają wyliczone małe porcje to już śmiech alkohol nie dobry nie zapłacisz nie doleją soku nie wrzucą limonki czy pomarańcza to drinka ....Pogoda ładna ...Ja więcej do Egiptu nie polecę a i nie polecam Rehany Royal Beach Resort Polakom
Lecieliśmy do tego hotelu z przekonaniem, że nie może być tak źle jak ludzie piszą w opiniach, ale niestety okazały się prawdziwe. Hotel usytuowany w dobrej lokalizacji, jednak moim zdaniem to jedyny jego plus. Jedzenie okropne - większość dań surowa, bardzo słaby wybór, codziennie to samo czyli ryż i ziemniaki w każdej możliwej postaci. Animacje na bardzo słabym poziomie, animatorzy pojawiali się na maksymalnie 2 godziny w ciągu dnia. Przy basenach i przy barach tylko rosyjska muzyka. Hotel umieszczony na skarpie, więc aby dotrzeć do restauracji i lobby trzeba przejść mnóstwo schodów, co jest męczące w takie upały jakie tam są. Plaża bardzo brudna.
Dobra lokalizacja
Położenie hotelu blisko lotniska, pokoje czyste sprzątane jedynie łazienka jak to na egipt przystało by mogła lepiej być wykończona, klimatyzacja sprawna, basenów dużo każdy coś znajdzie dla siebie jedynie mało leżaków przy basenach trzeba więc rezerwować heh baseny czyste, plaża dużo leżaków ale nie jest piaszczysta woda "ucieka" i nie nadaje się do kąpieli mi osobiście plaża to największy minus jedynie przez pomost można popływać ale nie dla dzieci, następny minus restauracja ulokowana na górnym piętrze głównego budynku gdzie trzeba chodzić strasznie męczące to najwiekszy minus tego obiektu obsługa hotelu pomocna w restauracji denerwujący ciągły brak sztućców itd każdy coś zje ale mały wybór ogólnie ok hotel ale są minusy
Blisko lotniska, dużo basenów, sprzątane pokoje, nalewanie napoje z butelek, obsługa okej
Restauracja zle usytuowana, braki w sztuccach, monotonne jedzenie, animacje bardzo słabe, ogólnie hotel nastawiony na gości z Rosji
Teren hotelu bardzo ładny. Pokoje brudne, z bardzo słabym wyposażeniem. Baseny ładne.
Nic.
Animacje. Alkohol. Jedzenie. Ilość Rosjan. Zakaz zabawy na basenie. Brak leżaków I parasoli na basenie.
Hotel utrzymany w dobrym stanie . Dość rozbudowany, dzięki czemu nie odczuwało sie ilości gości - bylo widać ilość dopiero na kolacji. Obsługa hotelu uprzejma, nienachalna. Niestety potwierdzam fakt próby zamiany pokoi przy zameldowaniu. Nie skorzystaliśmy. Na terenie kompleksu mini market z cenami. Sklepik z cichami bez cen - nie opłaca sie tam kupować. Chłopaczek zawyża cenę 4-krotnie. Apteka przed hotelem. Kilka innych sklepow przed i na terenie kompleksu .Ogólnie na miejscu jest wszystko co mogło by byc potrzebne. Po pamiątki jednak polecam wybrać sie z organizatorem wycieczki do normalnego sklepu z cenami (darmowa wycieczka- ale wiadomo ze wramach tej przyjemnisci zawioza tez do sklepu z olejami i perfumami - zapewne jest to współpraca, więc naganiają im klienta.) Jedzenie nie powaliło nas na kolana, ale bylo ok. A poza tym to nie nabawilismy sie żadnej choroby, ale to już może zwyczajnie nasze przygotowanie przed i ostrożność wtrakcie pobytu. My w egipcie byliśmy pierwszy raz i pozytywnie sie zaskoczyliśmy mimo ze opinie ktore słyszeliśmy były kiepskie. Zwlacza te o obsłudze. 2-4 dolarow napiwku dla osoby sprzątającej to naprawdę nie jest majątek, czy dla kierowcy który w klimatyzowanym busiku woził Cie za free pol dnia. Uważała bym jedynie na fotografów. Wybierając sie na wycieczkę całodniowa jeden jedzie z Wami na pustynie i wola sobie 40dolcow za fotki, ktore sami mozecie sobie zrobic .Kolejny na statku tez jakoś 30 wola.. i jedyny któremu warto zapłacić bierze 35 za zdjęcia z nurkowania pod wodą, ktore sa naprawdę przepiękne. Aaa warto zabrać na pustynie parę drobnych . Dzieciaki tam prowadzają wielbłądy na których mozna sie przejechać w ramach wycieczki.. Trochę przykro jak poniżej stoją z tą rączka wyciągnięta a pieniążki w samochodzie. Ogólnie polecamy
Dużo basenów, co minimalizowało uczucie ścisku. My ten widoczny na zdjęciu basen (widok z balkonu) mieliśmy wręcz prywatny. Jedzeie praktycznie 24h na dobę- dzięki temu nie bylo przymusu pilnowania godzin posiłków- i nikt nie chodzil głodny. Co wieczór czyszczone Baseny. Obsługa miła Czysto (jak na egipski standard) Otoczenie najbliższe hotelu również zadbane
Baseny zamykane juz o 18 Plaża zamykana o 18:30 Alkohol - bardzo słaby - spróbowaliśmy jedynie. Tracił strasznie spirytusem. Dla nas akurat to nie byl problem bo nie pijemy, a jeżeli sie zdarzy to nie takie tanie świństwo... Bardzo kiepskie owoce - tu zawiodłam sie bardzo, bo liczyłam na melony.
Niestety nie polecamy tego hotelu. Pokoje były brudne, meble bardzo stare i zniszczone, firany żółte i z dziurami. Łazienka zaniedbana i brudna. Poprosiliśmy o zmianę pokoju, ale inne pokoje wyglądały dokładnie tak samo – brudne i zniszczone. Jedzenie było okropne – w stołówce biegały myszy, a w potrawach znajdowaliśmy włosy. Kilka osób z naszej grupy zatruło się jedzeniem. Alkoholowe napoje miały nieprzyjemny zapach, a soków w ogóle nie było – jedynie rozcieńczona woda o chemicznym smaku. Mało owoców, brak świeżych soków – jedzenie zdecydowanie nieodpowiednie dla dzieci. Podróżowaliśmy z przyjaciółmi i dziećmi i zdecydowanie nie polecamy tego miejsca rodzinom z dziećmi. Jedynym plusem była duża zielona przestrzeń i kilka basenów, ale to zdecydowanie za mało, aby zrekompensować całą resztę. Dodatkowo, dzień wyjazdu był źle zorganizowany: powiedziano nam, że transfer będzie o 04:20, więc obudziliśmy dzieci o 3:30, ale autobus przyjechał dopiero około 06:00. Musieliśmy długo czekać z dziećmi, zmęczeni i sfrustrowani. Nie wrócimy do tego hotelu i nie polecamy go nikomu.
Hotel piękny, zadbany, blisko szerokiej plaży. Mnóstwo basenów. Obsługa ok. Jedyny minus to jedzenie- dla mniej wymagających;). Ale to egipt więc nie ma co czekać na karczek w marynacie:). Na plus przystawki na plaży (pizza, frytki, ichniejszy hot-god, hamburgery, wata cukrowa, popcorn, lody). Ogólnie jak na egipskie standardy POLECAM.
piękny zadbany teren, czysta szeroka plaża, duży pokój
posiłki w restauracji;)
Wielki choć nie najnowszy hotel położony kaskadowo, więc trzeba było się dużo nachodzić po schodach choćby na posiłki. Obsługa przemiła. Plaża bardzo ładna, choć leżaki na plaży nadają się do natychmiastowej wymiany. Rafa przeciętna. Morze około 14.00 cofa się i żeby się wykąpać trzeba iść pomostem na głębinę. Na plaży spokojnie można odpoczywać, gdyż muzyka i animatorzy usytuowani byli nad basenami. Piękne pokoje, solidnie sprzątane.
Restauracje a la carte oferujące pyszne jedzenie. Przemiła obsługa. Przede wszystkim menager w restauracji włoskiej, którego uwadze nic nie umknęło. Goście ekspresowo obsługiwani. Ładna piaszczysto-żwirowa plaża i fakt, że przy hotelu jest rafa uważam za bardzo duże zalety hotelu. Nienachalni naganiacze oferujący wycieczki, masaże i SPA. Nie trzeba się było od nich oganiać jak od natrętnej muchy. Przemiła obsługa.
Leżaki na plaży do natychmiastowej wymiany - drewniane i rozlatujące się. Przy basenach były nowe i plastikowe. Zbyt głośna muzyka na basenach, że słychać ją było nawet na plaży. Niestety czystość głównej jadalni pozostawiała wiele do życzenia. Jestesmy przyzwyczajeni do specyfiki Egiptu jeśli chodzi o te sprawy, ale musiałam za każdym razem oglądać talerz, który brałam do ręki. Mnóstwo osób narodowości rosyjskiej, których kultura pozostawiała wiele do życzenia. Słabe wieczorki w wyk. animatorów
Hotel bardzo duży części budynków jest nowsza części starsza, ogólnie pobyt uważam za udany, fajnie zjeżdżalnie dla dzieci,blisko plaża -zawsze wolne leżaki.Animacje dla dzieci trochę słabe tak jak klub dziecięcy ale przy takiej pogodzie i możliwościach w sumie to zbędna atrakcja.Pokoje duże, widać że trochę nadszarpnął je ząb czasu ale co wymagać za takie pieniądze.Jedzenie dobre każdy coś dla siebie znajdziesz, cały dzień serwowane nie do przejedzenia. Ogólnie czysto obsługa miła -nie nachalna.Polecam
Baseny i blisko plaży wszystko co potrzeba w zasięgu ręki.
Klub dziecięcy jeśli już jest to wymaga uwagi!
Już na wejściu wita nas ogromny moloch składający się z wielu budynków i niezliczonej ilości schodów. Miałem pokój na drugim piętrze, ale żeby dotrzeć do „jadłodajni” (bo nazwać to restauracją to byłoby nadużycie), musiałem zejść dwa piętra, przejść około 200 metrów i znowu wejść po schodach. Zero logiki, zero wygody. Sama stołówka wygląda jak szkolna stołówka z lat 90., tylko 10 razy większa i 100 razy głośniejsza. Jeden wielki chaos i hałas. Jedzenie? Powiedzmy, że „zjadliwe”, choć ziemniaki rzeczywiście – jak wielu pisało – surowe w środku, mimo że wyglądają dobrze. Byłem w 4-gwiazdkowych hotelach w Egipcie i tam jedzenie było o niebo lepsze. Baseny są w porządku, ale też nie bez zgrzytów. Po obiedzie człowiek chce chwilę odpocząć, a tu na basenie muzyka (...) na pełen regulator. O relaksie można zapomnieć. Pokój? Zdecydowanie nie najnowszej świeżości, ale akurat na to przymknąłem oko. Chociaż w tej cenie można by oczekiwać czegoś więcej niż lata świetności dawno za sobą.
Jedyne, co mogę szczerze polecić, to strefa SPA – szczególnie masaże u Fadima, który ma 15 lat doświadczenia i naprawdę zna się na rzeczy. To jedyny moment, kiedy naprawdę mogłem się zrelaksować.
- Wszędzie daleko, bardzo duża ilość schodów - Jadłodajnia za duża i jeden wielki harmider - Muzyka na basenie po obiedzie - Tylko i wyłącznie rosyjskie animacje
Udany tygodniowy pobyt. Nie dajcie się namówić na zmianę pokoju "w prezencie". Dają gorszy pokój niż macie wykupiony ;) Duży kompleks hotelowy, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenia dla nikogo nie zabrakło, nikt nie chodził głodny. W każdym możliwym miejscu napoje, przekąski. Udało się wypocząć i pozwiedzać. Polecam na pewno jest wart aby tam wrócić.