Rehana Sharm Resort

Hotel lata swojej świetności już miał jakiś czas temu, jednakże jak na 4 egipskie to nie jest najgorzej. Bardzo duża powierzchnia obiektu. Mnóstwo basenów, jednakże w sezonie zimowym podgrzewane 2 (w tym jeden brodzik dla dzieci). Restauracje hotelowe jak i bary na dobrym poziomie. Zieleń zadbana. Internet WiFi w lobby i przy dwóch restauracjach jakoś dawał rady. Animacje dość ciekawe, dzieje się dużo w trakcie dnia i wieczorem. Reasumując urlop udany na 4 z małym plusem.

Hotel godny polecenia. Pokoje duże, codziennie sprzątane, 2 butelki wody w lodówce na bieżąco uzupełniane. Jedzonko ok, każdy znajdzie coś dla siebie. WiFi działa w lobby i Fish barze. Woda w głównym basenie podgrzewana. Przemili ludzie. Sklepik na terenie hotelu z cenami lepszymi niż na zewnątrz. Byliśmy grupą 9osobową wszyscy zadowoleni. Nie mamy wielkich wymagań, przyjechaliśmy po słoneczko i na zwiedzanie. Nasze oczekiwania zostały spełnione w 100%.

Pierwsze wrażenie super,piękny ,zadbany teren z dużą ilością basenów otoczonych zielenią.Pokój dostaliśmy ekonomiczny(bo za taki zapłaciliśmy)Nie rożni się od pokoi premium niczym,tylko brakiem widoku z balkonu.Pokoj mieliśmy duży z dwoma szerokimi łóżkami.Codziennie był sprzątany ,dokładano nam każdego dnia dużą butelkę wody..Jeden basen był podgrzewany,także nawet zimą można sobie pływać.Drinki to porażka,kropelka alkoholu i do tego cola,sprite lub sok.My jesteśmy nie pijący więc to nam nie przeszkadzało ale ludzie narzekali.Na stołówce notorycznie brakowało szklanek,kubków do kawy i sztućców(zwłaszcza łyzek)Stoły często były niestety ulepione i nie przyszykowane pod nasyępnych gości.Jedzenia było dużo ,ciasta,owoce,zupy ,ryże makarony i kurczak w każdej postaci.Po trzech dniach jedzenie już się tak znużyło,że jedliśmy rogaliki z dżemem.Dojscie na plazę przez ulicę,lub tunel i przez teren siostrzanego hotelu pięciogwiazdkowego.Gdyby ktoś się zastanawiał czy wybrać hotel siostrzany(pięciogwiazdkowy,to nie polecam)Jest tam ogromny przemiał gości,wielki hałas,byt głośna muzyka przy basenach,mały basenik podgrzewany.Nasz hotel był bardziej kameralny z cichą muzyką w tle a podgrzewany basen duży.Bylismy w terminie Bożego Narodzenia,kupiliśmy ofertę z last minutę,dwa dni przed wylotem.Zaplacilismy 1800 zł od osoby i dlatego nie narzekamy ale ludzie ,którzy kupili tę ofertę kilka miesięcy temu, po 4,5 tys od osoby byli bardzo rozczarowani.Wedlug mnie cena do dwóch tysięcy za osobę za ten hotel jest ok ale za większą kwotę warto poszukać innego hotelu.

Hotel ładny położony w pięknej zieleni z ładnymi basenami. Pokoje ładne dużych rozmiarów chociaż lata świetności mają za sobą

Wszystko ok poza brakiem ciepłej wody i uszkodzonym prysznicem

Nazwa  Rehana Sharm Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, nurkowanie

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym.

Plaża ok. 400 m od hotelu z barem z przekąskami i napojami.

Blisko od lotniska (ok. 7 km).

Dużo zieleni na terenie hotelu.

Wyświetlono 657 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

1. Powierzchnia - bardzo duży obiekt, pokoje sprzątane codziennie. Generalnie na obiekcie wszystko zadbane, zieleń codziennie podlewana i pielęgnowana 2. Dojście do morza wygodne - przejście tunelem i transport pseudosutem, który jednak kursuje non-stop. Hotel bliźniaczy nad morzem - nie warto, tylko jeden basen podgrzewany i to mniejszy niż w naszym hotelu. 3. Jedzenie choć monotonne to smaczne. Bardzo miła obsługa szefa sali Pana Mahamut`a. 4. Animacje ciekawe, choć dominuje język rosyjski.

Wady

Niestety są też minusy: 1. Brak ciepłej wody - pomimo zgłaszania problemu na recepcji jakoś nie udało się rozwiązać tego problemu. Woda może nie była zimna (powiedzmy mocno letnia), ale dzieci podczas brania prysznicu krzyczały. 2. Mnóstwo jaszczurek - gekonów na terenie hotelu, które to wlatywały do pokoju i siały panikę wśród dzieci jak i dorosłych 3. Mnóstwo basenów, jednakże tylko 2 podgrzewane (w tym brodzik dla dzieci). Podgrzewane to pojęcie względne bo i tak woda była zimna - około 24C

Sylwia

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Miła obsługa. Bardzo bezpiecznie.

Wady

Stare wyposażenie pokoju. Małe plastikowe kubki do drinków, piwa.

Ula

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Ładny teren,duży podgrzewany basen,duże pokoje.

Wady

Brudne stoły na stołówce,brak szklanek,kubków ,łyżek

Cezary

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Miła obsługa, baseny, dobre jedzenie

Wady

Letnia woda pod prysznicem, małe kubki/szklanki na drinki/piwo

Marianna

Wszystko ok poza brakiem ciepłej wody i uszkodzonym prysznicem

Zalety

Różnorodność owoców i urozmaicone posilki .

Wady

Wykrywanie wręcz talerzy po posiłkach przez obsługę ,brak ekspresów do kawy, niejednokrotnie wyłącznie kawa rozpuszczalna

Izabela

Pobyt - Listopad 2024

Pobyt udany. Hotel ma 4 gwiazdki i tak go oceniamy. Mieliśmy pokój z widokiem na morze i przepiękne wschody słońca. Pokój ładny, duży, po otrzymaniu napiwku pią sprzątający dekorował pościel i pokój kwiatami, płatkami kwiatów, z ręczników wykonywał figurki. W pokoju brak ciepłej wody. Na brak ciepłej wody skarżyli się także inne z segmentu 7, w którym mieszkaliśmy. W innych segmentach była ciepła woda. Piękna plaża i bardzo blisko. Na plażę dowozi melex, który cały czas kursuje.. Na plaży sympatyczny wielbłąd o imieniu Maradona, ma 5 lat i lubi ludzi. Właściciel Maradony również sympatyczny, za około 10 dolarów oferuje przejażdżkę. Duży kompleks hotelowy, dużo basenów i dużo atrakcji. Byliśmy przy basenach na Piana Party. Piana Party było także na plaży i to było fajne. Rezydentka, pani Agata wymusiła, żeby słuchać o wycieczkach, chociaż nas to nie interesowało. Byliśmy w Egipcie po raz ósmy i już zwiedziliśmy prawie wszystko. Pani Agata nie interesowała się problemami turystów, a tylko sprzedażą wycieczek. Wyżywienie dobre, pyszne ryby, owoce. Brak wina w opcji ultra all inclusive, ogólnie bardzo słabe ultra all inclusive. Bywało, że w zwykłej opcji all inclusive otrzymywaliśmy więcej niż w tym przypadku ultra all inclusive. Reasumując, to hotel polecam, chociaż tych komarów mieliśmy dosyć, zwłaszcza wieczorami. Komary to był koszmar.

Zalety

Piękna plaża i blisko. Widok na morze i piękne wschody słońca z balkonu, ładne duże pokoje, duży balkon. Dużo basenów i dużo atrakcji.

Wady

Komary, na które nie działały nawet środki przeciw komarom. Brak ciepłej wody. Brak wina w opcji ultra all inclusive.

Urszula

Pobyt - Listopad 2024

Otrzymałam pokój dla 3 osób z jednym podwójnym łóżkiem po interwencji w recepcji udało się go zamienić na pokój z trzema osobnym lozkami obsługa recepcji nie zawsze rozumiała angielski

Zalety

Bardzo ładne otoczenie hotelu miła obsługa i świetne jedzenie

Wady

Nie wszyscy pracownicy recepcji potrafią kontaktować się w języku angielskim

Pobyt - Listopad 2024

Hotel położony na dużej powierzchni, dużo zieleni. Do plazy dowozi busik. Jedzenie urozmaicone. Niestety brak ciepłej wody pod prysznicem. Pokoje duże.

Zalety

Miła obsługa.

Wady

Brak ciepłej wody przez cały pobyt.

Laura

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo fajny, bardzo dobre jedzenie, blisko plaża, miła obsługa, a szczególnie kelner Ealam.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, miła obsługa, dużo barów, basenów, duże przestronne pokoje.

Wady

Rozcieńczony alkohole, brak ciepłej wody, pokoje niesprzątane, w hotelu 90 % rosjan i animacje prowadzone głównie pod nich :(

Monia

Pobyt - Listopad 2024

Jak na egipskie warunki ok. Dużo personelu, jedzenie dobre ale monotonne. Sprzątanie codzienne ale .... no właśnie, czysto nie było. Muzyka przy basenach za głośna, nie można wypocząć.

Zalety

Dużo zieleni, dużo basenów i leżaków, nigdy nie było z tym problemu. Dobre drinki, brak wina.

Wady

Czystość... Co chwile coś brakowało , piwa, coli.... ale donosili.... starali się.

2.9
Rafał

Pobyt - Listopad 2024

Omijajcie ten hotel! Chyba, że chcecie cofnąć się o 30 lat. Hotel przedewszystkim brudny i stary. Rozpadające się sprzęty w pokojach i przestrzeni wspólnej. Połamane leżaki i podarte parasole na basenach. Drinki, w tym piwo serwowane w szklaneczkach 100 ml. Piwo tylko z butelki. W restauracjach brakuje naczyń, a te które są są poobijane i wyszczerbione. Ciągle czegoś brakuje.

Zalety

Niezłe jedzenie

Wady

Brudno!!! Sprzątanie tylko po wierzchu. Hotel stary i rozpadające się sprzęty. All inclusive w praktyce nie działa. Nie ma przekąsek w barach, nawet paluszków czy orzeszków. Mini bary puste. Brakuje wszystkiego. Hotel bardzo oszczędza na wszystkim na czym się da. Goście ratują się zakupami w pobliskich sklepach. W restauracji brakuje naczyń. Wspólne toalety są brudne i śmierdzą

Kris

Pobyt - Listopad 2024

Hotel na średnim poziomie. Problem jest w rozcieńczanych alkoholach, do tego stopnia to robią że pijesz wodę z cukrem.

Zalety

Piękna zieleń

Wady

Bar, jadą po bandzie.

Agata

Pobyt - Listopad 2024

Bardzo udany pobyt :) idealna pogoda, bardzo miła obsługa. Codziennie świeże jedzenie. Cena adekwatna do jakości ☺️

1.1
Jozef

Pobyt - Listopad 2024

Jedyną dobrą rzeczą w tym hotelu był personel restauracji. Miły i pomocny. Wszystko inne było katastrofą. Hotel utknął w 2000 r. Pokoje brudne, zniszczone. Pomimo ciągłego przekupywania stan się nie zmienił. Woda i papier toaletowy racjonowany, 2x na tydzień pobytu. Wybór jedzenia różnorodny, ale po 2 dniach pobytu pojawiły się problemy żołądkowe. Które trwały nadal po zakończeniu urlopu. Higiena tragiczna. Absolutny brak jakiegokolwiek programu w hotelu. W Pool-barze każdego wieczoru był ten sam program dla rosyjskich dzieci. Jeśli chcecie "cieszyć się" egipskim Soczi tak śmiało idźcie na to. Przygotujcie leki dla faraona, dezynfekcję i dużo dolarów na bakszysz. Nigdy więcej.

Zalety

Nic

Wady

Katastrofalna higiena, czystość, neporządek , przekupstwo. Obowiązek znajomości języka rosyjskiego.

PIOTR

BARDZO POLECAM WSZYSTKIM TEN HOTEL Kelner ze zdjęcia najlepszy na stołówce

Zalety

Bardzo miła obsługa wszyscy z uśmiechem na twarzy

Wady

Jeden kelner w star Fish bardzo nie miły bardziej lubi Rosjan

5.1
Magdalena

Pobyt - Listopad 2024

Hotel nie jest najgorszy chociaż mogliby bardziej dbać o czystość. Jedzenie nawet w miarę bardzo duży wybór. Personel bardzo miły to akurat bardzo duży plus. Napoje w plastikowych małych kubkach.

Zalety

Personel bardzo miły i baseny

Wady

Brudno

Pobyt - Listopad 2024

Właśnie wróciliśmy z Rehana Sharm ( listopad 2024) Hotel dla nie wymagających. Dopłacilismy 70e po przyjeździe do pokoju deluxe ( kasa zapewne do prywatnej kieszeni recepcjonisty), ale pokój i łazienka jakieś 40metrow, 4 łóżka, na parterze z bezpośrednim widokiem na basen i tarasem. Pokój sprzątany codziennie, za 1$ kwiatki, małpy i inne cuda. Duże, wygodne łóżka. W pokoju lodówka, sejf, suszarka . Brak czajnika. Pokoje czyste, ale części wspólne już trochę mniej, ale nie jest źle. Dużo elementów poobijanych, z odchodzącą farbą, ale nie wpływa to na wypoczynek. Duży minus to te kubki plastikowe. Nie dość, że małe, to wywrotne na wietrze. Mieliśmy swoje szklane 400ml i nie robili problemu przy barze. Alkohol gorzej wyglądał w tych butelkach jak po denaturacie, niż smakował. Kaca nie było, smaczna Cola i Fanta, Sprite. Napoje nawet zimne. Kolejek do baru nie było. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Nie narzekaliśmy. Obsługa bardzo miła, na każdym kroku ktoś ktoś się uśmiechnął, poklepał, powiedział kilka słów po polsku, zaczepił dzieci, przyniósł ręcznik, załatwił leżak. 99% obsługi jest męska, kilka dziewczyn do Animacji i klubu dzieciaka. Animacje fajne, głównie po rosyjsku, ale mówili też po angielsku.( Na Rehana Royal słyszałam polską muzykę) Baseny czyste, od groma ich, ale wszystkie zimne. Miał być jeden podgrzewany, ale temperatura w nim taka jak wszędzie. Przy basenie w dzień muchy, w nocy komary. Pomaga off ten pomarańczowy. Największy plus to plaża i rafa. Rafa przy pomoście fajna, tylko strasznie buja falami. Ryby pływają koło nóg na płyciźnie. Dużo naganiaczy na plaży, ale jakoś nie są bardzo namolni. No i na plaży etat ma wielbłąd. Nie ma co brać leków z Polski. Jak ktoś złapie klątwę lub inne ustrojstwo to na przeciwko wejścia do hotelu jest bardzo miły aptekarz, mówiący płynie po angielsku, a leki ma tanie i wszystkie bez recepty ( antinal u niego 4e a lekarza hotelowego 30e). Na terenie Rehana Sharm, na plaży i poza nim czułam się bezpiecznie. Nic nikomu nie zginęło, mimo, że specjalnie nie chowaliśmy. Niby za przedłużenie doby hotelowej dopłaty, ale po wymeldowaniu nie zabrali nam opasek więc nadal można było z formuły all korzystać. Ogólnie wrażenie 7.5 pkt Wróciłabym znowu.

Zalety

Plaża z rafą Obsługa Animacje

Wady

Drinki Brak kawy w restauracji Zimne baseny

Irena

Niestety ale nie polecę tego hotelu. Pierwsze wrażenie po dotarciu na miejsce jest najważniejsze. Po męczącej podróży marzyłam o kawie. Jednak to co dostałam to mieszanka kawy rozpuszczonej w letniej wodzie z grudkami mleka w proszku. Bardzo nie podobało mi się podawanie piwa i drinków w małych plastikowych kubeczkach, dobrą kawę w lobby dostałam w filiżance dopiero po daniu napiwku, a na koniec pobytu fotel zabrał opaski przy wymeldowaniu a pozostało nam 4 godziny do wyjazdu. Ogólnie baseny i otoczenie ładne. Zabrakło tylko trochę zadbać o klienta.

Zalety

Baseny i otoczenie

Wady

niemiła obsługa w barach, nie bez zastrzeżeń czystość

5.7
Mirosława

Hotel nie jest zły. Wszystko zależy od ceny. W dobrej promocji może bym się skusiła. Ja mam mieszane uczucia. Zieleń w hotelu piękna. Budynki stare, częściowo wyłączone z eksploatacji. Nasz pokój to taki 6/10 w standardach egipskich. Obsługa pokoju to duży minus. Przez tydzień tylko raz mieliśmy pościelone łóżko. Ani razu nie było posprzątane, ani razu nie wymieniono nam ręczników. O wszystko musiałam prosić obsługę. O ręczniki, bo brakowało ich w pokoju, o wodę w butelkach, o papier toaletowy. Za to na stołówce obsługa dwoi i się i troi, żeby wszystko było sprawnie i nikomu niczego nie brakowało. Opcja all inclusive w tym hotelu to tak nie do końca. Jedzenie smaczne i całą dobę. Myślę, że każdy coś dla siebie znajdzie. Trochę monotonne, bo codziennie te same 20 potraw :). Z alkoholami gorzej. Wszystkie napoje serwowane w jednorazowych kubeczkach 100 ml. Wszystko ciepłe. Przy drinkach możesz zaryzykować i poprosić z lodem :). Piwoszom hotel stanowczo odradzam. Piwa albo nie było w ogóle albo było ciepłe i podawane w kubeczkach 100 ml czyli 50 ml piwa reszta piana i na barze napis, że napoje serwowane są szklanka po szklance. Rozwiązaniem są własne plastikowe kubki o większej pojemności. Nie robili problemu żeby nalewać w nie drinki czy piwo. Bar w lobby czynny cały czas. Pozostałe bary czynne na zmianę. Dobra mocna kawa w lobby barze. Plaża ładna. Busik jeździł na okrągło. Nie czekając na pełen skład czy określoną godzinę. Plażę zamykają po zachodzie słońca i nie ma na nią potem wstępu. Tych co liczą na snurkowanie przy hotelu rozczaruję. Na końcu mola wyznaczono bojkami bardzo mały obszar w którym można pływać. Ludzi masa, woda zmącona. Niewiele widać. Przez większość czasu w ogóle nie można było schodzić do wody, bo wiało i była czerwona flaga. Hotel wieczorami ładnie oświetlony. Miło byłoby posiedzieć na tarasie i posłuchać muzyki gdyby nie wszechobecne komary. Wieczorami nie dawały żyć. Przywiezione z Polski specyfiki odstraszające nie działały. Dopiero miejscowy specyfik kupiony w sklepiku na przeciwko dał radę. Komary gryzły nawet w lobby. Wi-fi darmowe w lobby. Można dokupić dostęp w całym hotelu. Animacje wieczorne w zasadzie tylko po rosyjsku. Z resztą cały hotel mam wrażenie jest rosyjskojęzyczny i nastawiony głownie na klientów z za wschodniej granicy.

Zalety

Duży teren, zieleń, baseny, jedzenie,

Wady

obsługa pokoi, napoje w barze ciepłe i wygazowane, wszechobecne komary i mrówki, ogóle podejście obsługi hotelu na zasadzie "przewróciło się, niech leży"

hotel ładnie połozony , duzo zieleni, jedzenie obfite i dobre, kawa rozpuszczalna tylko przy sniadaniu w restauracji, do plazy przejscie tunelem i bus podwozi , duzo roznych basenow, bary tylko z napojami ,obsługa miła. Nastawieni na rosyjsko jezycznych gości 90%...(...)

Zalety

spokojnie , ładnie , zielono

Wady

brak dobrej kawy, w lobby ekspres dramat- brudny oblepiony niewiadomo kiedy myty odtatnio , sprobowałam kawy nie dalo sie tego wypic, w zadnym innym miejscu kawy z ekspresu nie ma.

Rehana Sharm Resort