Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Wakacje bardzo udane. Pokój standard jaki mieliśmy - przestronny, czysty ,wygodny z balkonem. Alkohole w barach bardzo dobrej jakości, obsługa bardzo pomocna i miła. Super baseny i naprawdę dużo fajnej rozrywki w ciągu całego dnia. Jedzenie naprawdę super . Polecamy dla rodzin z dziećmi
Największe zalety to : obsługa, alkohole w barach , super jedzenie , animacje , czyste pokoje - codziennie sprzątane , mnóstwo basenów oraz zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych. Super atmosfera
Niestety słaba plaża , brak rafy. Kamienista plaża daje marne wrażenia na kompiel
Mnóstwo pięknej zieleni, basenów ,jedzenia piękna zatoka
Mnóstwo pięknej zieleni basenów jedzenia piękna zatoka
Był to już kolejny nasz pobyt w tym hotelu i na pewno nie ostatni! Hotel, miejsce, ludzie, wszystko cudowne!
Pracownicy to jest wisienka na torcie tego hotelu :)
Nie było wad, same zalety :)
Było super, pięknie i bogato ,animacje dla dzieci,czysto, jedzenie drinki pycha, trochę wiało 😂😂
Ilość basenów, bezpośrednie dojście do morza z własną plaża, zjeżdżalnie,mega jedzenie, codziennie dostarczane napoje do pokoju duża ilość leżaków,przepiękna roślinność
Dla mnie nie bylo
Super hotel dla doroslych i dla dzieci. Duże, przestronne i czyste pokoje. Baseny dla dzieci i baseny dla dorosłych, w których jest głęboko więc dzieci omijają i te baseny i strefę obok basenów. Jedzenie bardzo zróżnicowane i dobre. Wypoczęliśmy bardzo!
Dużo basenów, duża przestrzeni, bardzo zróżnicowane i dobre jedzenie. Dużo rekreacji: padeł, dart, siłownia.
Słabe restauracje tematyczne
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Przemiła obsługa, dobre jedzonko, fajna lokalizacja, sporo atrakcji.
Obsługa. Lokalizacja. Atrakcje. Aquapark. Baseny. Jedzenie.
Bardzo słabo działający internet.
Byliśmy na przełomie marca i kwietnia. Super pogoda do odpoczynku. Hotel duży, fajny, pokój ok. Mieliśmy pokój rodziny za dopłatą w wysokości 25$. z widokiem na główny basen. Bardzo duży wybór jedzenia i picia, każdy znajdzie coś dla siebie( bardzo dobre jedzenie). Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi. Bardzo duża ilość basenów, nie było problemu z leżakami, nawet kiedy przyszło się na basen około 12 w południe. Fajny kompleks zjeżdżalni od małych do dużych, w okresie kiedy byliśmy praktycznie zero kolejek. Prywatna plaż, czysta z dużą ilością leżaków , parasoli i parawanów. Byliśmy 7 dni i polecam każdemu. Cena do jakości top!!
Dobre jedzenie, przemiła obsługa, posiłki i picie dostępne praktycznie od 7 rano do 12 w nocy. Świetny pomysł ze snack barem.
Tylko dwa baseny podgrzewane. Pokój troszkę w stylu retro ale to najmniejszy problem 😉
(...)Początek urlopu zaczął się kiepsko… opóźnienie samolotu, przez co byliśmy w hotelu około 23:00… pracownicy recepcji kazali nam iść na kolacje biorąc nasze dokumenty ( restauracja czynna do 23:00 przez co ja i moje dzieci nie zjedliśmy kolacji). Pokój rodzinny który otrzymaliśmy był przygotowany na 2 osoby (brak trzeciego ręcznika o którego nie mogliśmy się doprosić- otrzymaliśmy go dopiero o 02:00 w nocy po mojej i syna interwencji). Pokoje miały być wyremontowane, ale było inaczej… wilgoć – parchy grzyba odchodzące od ściany, popękane i brudne ściany oraz stare meble- córka lat 7 otwierając szafę „o mały włos” nie uległa poważnemu wypadkowi – drzwi drewniane wyleciały na nią – gdyby nie fakt, iż korytarz jest wąski przygniotły by ją (zdjęcia w załączeniu i przesłałam informacje o tym i zdjęcia do biura (...)(...)). Poprosiliśmy o zmianę pokoju- pokazali nam pokój w takim samym stanie więc się nie zgodziliśmy na zamianę- następnego dnia mieliśmy otrzymać inny pokój. Następnego dnia oglądaliśmy jeszcze 4 pokoje… niestety również były popękane i brudne ściany, wilgoć… zdecydowaliśmy się ostatecznie na pokój na pierwszym piętrze z najmniejszą wilgocią. Później się okazało, że prysznic przecieka (po kąpieli całą łazienka zalana- zgłaszane ale pracownik powiedział, że nic nie poradzi), mieliśmy mrówki w łazience (zdjęcia i film w załączeniu). Pracownik powiedział, że w tym hotelu nie było żadnego remontu od dłuższego czasu i jak chcemy lepsze pokoje to powinnyśmy trafić do hotelu obok (...) Dodatkowo miały być 3 podgrzewane baseny a był tylko jeden, ale woda w morzu była cieplejsza niż w tym podgrzewanym basenie. Baseny ze zjeżdżalniami niestety też z lodowatą wodą. Plaża była brudna (bardzo dużo śmieci, odchodów wielbłądów i koni przy brzegu) oraz żwirowa a przy samej linii brzegowej kamienista. Popołudniu brakowało leżaków dla gości i baseny zamykane o 17:00. Personel hotelu- dwa razy byłam nagabywana przez pracowników- to było bardzo niesmaczne. Ponadto raz zapomniałam zostać „napiwku” za sprzątanie pokoju (jechaliśmy rano na wycieczkę i zapomniałam)- pan, który sprzątał przyszedł popołudniu jak wróciliśmy z wycieczki i domagał się zapłaty za posprzątanie. (...) Dodatkowo brak informacji, że animacje dla dzieci są dodatkowo płatne na terenie hotelu… popcorn, wata cukrowa, hulajnogi, pływanie wieczorem na kołach płatne minimum 5 dolarów za 10 minut. Darmowe było tylko disco kids oraz malowanie twarzy (jakość malowania i użyte farby dawały wiele do życzenia)- ale to najmniejszy problem. Na stołówce brak masła prawdziwego- dawali tylko margarynę- przyniosłam do biura 1 opakowanie. Jedzenie prawie co dzień to samo ale dużo- uzupełniane na bieżąco, ale za to bardzo uboga „oferta” owocowa- tylko pomarańcze, jabłka, guawa i zielony melon. Truskawki i arbuz za opłatą między 10:00 a 16:00 przy 2 barach lub pracownik roznosił. Pyszne smooty ( 3 rodzaje: truskawka, mango i banan-ananas) przy śniadaniu dostępne przy jednym barze. Kawa z automatów jest z proszku a nie ziarnista (zmyliło mnie, ponieważ przy automacie stała otwarta paczka kawy ziarnistej- podczas czyszczenia automatu przez pracownika zauważyłam tą „różnicę” )- mleko również w automacie proszkowane- mi niestety nie smakowała. I dodatkowy problem to palący papierosy pracownicy w trakcie pracy i niechlujne sprzątanie pokoju za które chcą dodatkowe pieniądze. Przez wilgoć w pokoju miałam z córką ataki duszności w nocy- przez to nieprzespane noce oraz pogryzione nogi przez mrówki.
- piękny ogród o który każdego dnia dbają ogrodnicy, - piękna muzyka klasyczna podczas posiłków i przy podświetlanej fontannie, - zasłony zaciemniające podwójne.
- 1 basen podgrzewany zamiast 3 - popękane ściany - wilgoć - mrówki w łazience - nachalni pracownicy - dodatkowe opłaty na hotelu przy opcji all inclusive - proszę przeczytać szczegółowo opinię
Chciałbym zwrócić uwagę, że w pokoju 5355 najprawdopodobniej występuje problem z pluskwami. Już po pierwszych dniach pobytu zauważyliśmy u siebie pojedyncze, czerwone i swędzące ślady przypominające ukąszenia. Początkowo nie byliśmy pewni ich przyczyny, jednak po powrocie do domu zarówno ja, jak i moja rodzina mamy liczne, swędzące zmiany skórne
Codziennie te same jedzenie
Jeżeli szukacie rzetelnej opinii na temat tego hotelu to możecie zaufać tej opinii. Nasza rodzina była w Egipcie naście razy, więc mamy doświadczenie i swoje oczekiwania. Możemy podzielić opinie na dwie części , rzeczy ważne i mało ważne. Wszystkie dla nas Ważne przy takim wyjeździe zostały spełnione, a do mało ważnych można byłoby się przyczepić... ale tak jak pisze, na mało ważne można przymknąć oko. Jedzenie było dobre i dużo, więc każdy mógł sobie wybierać każdego dnia coś innego, bo jak większość pisze że jedzenie monotonne, to świadczy o tym że wybierają do jedzenia to samo - nie jest to wina hotelu . Bardzo dużo leżaków w całej przestrzeni basenowej hotelu, dużo basenów. Jedyny minus który był wpływowy to bardzo śliskie podłoże przy basenach, trzeba uważać. W marcu były dwa podgrzewane, woda na moje oko około 28-29 stopni. Reszta basenów zimna . Alkohol w barach bardzo dobry jak na standardy Egipskie. Duży plus że są szklanki plastikowe, wyglądające na szkło. I są dużych rozmiarów, barmani nie żałują i nie krzywią się jak ktoś bierze więcej niż dwa. Mały minusik że nie ma kelnera na basenach który donosi do leżaka, oczywiście za odpowiednim tipem. Czasami kolejki w barach basenowych, są duże. Muszą nad tym popracować. Mieliśmy podwójny pokój z widokiem na morze, piękny widok z balkonu. Duży prysznic i balkon. Nie ma do czego się przyczepić, super. Na plaży byliśmy chwile więc nie wypowiem się za dużo, ale było dużo leżaków z materacami. Czysto i ładnie. Bardzo duży plus za ciągłość jedzenia w ciągu dnia. Kończy się obiad, są snaki i to nie byle jakie (pizza, burgery, spaghetti,frytki) kończą się snaki to jest kolacja, kończy się kolacja, to znowu są snaki (wieczorami kebab). Są animacje w ciągu dnia , trochę ciasno przy basenach z nimi, ale ludzie się super bawią. Wieczorem też są atrakcje, można popływać na pontonach na basenie, wata cukrowa, popcorn, mini disco. Ogólnie hotel oceniam jak na standardy egipskie na bardzo wysokim poziomie i polecam przyjazd tutaj... Oczywiście ocena jest oparta w stosunku do hoteli na podobnym poziomie cenowym, a nawet droższe hotele nie są wcale lepsze.
Czystko, duży hotel, dużo basenów, piękne widoki z balkonu, dobre jedzenie, dużo jedzenia, atrakcje wieczorem, dobry alkohol, kubki plastikowe w dużych rozmiarach, podgrzewane baseny,
Śliskie podłoże na basenie. Brak kelnera na basenach. Problem z rezerwacją alacarte, komputer nie działał poprawnie.
Ogrody bardzo zadbane. Jedzenie bardzo smaczne. Ogromne ilości. Pokoje ładne choć powinny być naprawione małe usterki
Jest ogromy, zadbane ogrody. Można spacerować i podziwiać. Baseny czyste. Restauracja główna ok. Jedzenia nikomu nie brakuje. Ogromną roznorodnosc
Pokoje powinny być odnowione , drobne usterki naprawiane szczególnie drzwi tarasowe. Ręczniki w pokoju powinny być wymnieniane codziennie
Hotel ogromny, dużo chodzenia. Mnóstwo basenów, niestety tylko jeden w miarę ciepły. W restauracji mnóstwo dobrego jedzenia. Szkoda, że tak mało jest miejsc w restauracjach a’la carte. Obsługa miła i pomocna. Słabe sprzątanie pokoi. Generalnie polecam
Duże pokoje z balkonami i cudnym widokiem na morze Mnóstwo basenów i zjeżdżalni Ciągle dostarczane napoje do pokoi
Słabe sprzątanie pokoi Mnóstwo chodzenia. Długie korytarze, na drugie piętro bez windy , z dziećmi i z tobołami nie było lekko
Hotel okazał sie naprawde bardzo dobrym wyborem. Ogromny obiekt, z wieloma basenami, pieķnym ogrodem, aquaparkiem, boiskiem do padla, silownia. Jest gdzie pospacerowac i milo spedzic czas. Jedzenia bardzo duzy wybor, desery, owoce, soki wszystko naprawde bardzo dobre. Wieczorne animacje do 22 i to dla mnie byl ogromny plus
-Fajny hotel z atrakcjami -Smaczne jedzenie, ogromny wybor -Aquapark, duza ilosc basenow -Blisko z lotniska -sympatyczna obsługa -animacje do 22
Jedyna rzecza do ktorej mozna sie doczepic sa pokoje, wymagaja malego remontu, widac uplyw czasu. Ale jak dla mnie jest to rzecz drugorzedna, bylo czysto i to najwazniejsze
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze, obsługa na wysokim poziomie,czysto, jedzenie bardzo dobre jedynie na te które są robione na bieżąco trochę trzeba poczekać np pizza, ale przy tak dużym hotelu to zrozumiałe.
Podgrzewane baseny, przepiękna zadbana zieleń na terenie hotelu, bardzo miła obsługa
Hotel super , wielki ogród , piękna zieleń , jedzenie ok jak w Egipcie , Słabiej animacje dla dzieci . I brak zjeżdżalni dla dziecka tak 7 lat . Ale mój się bawił w najlepsze :) Myślę że przyjadę jeszcze raz . Plaża długa , kąpać się słabo chociaż można.
- długa plaża - brak rafy
Hotel Rewaya Hotel to świetne miejsce na wypoczynek – wyróżnia się bardzo przyjazną atmosferą i pomocną obsługą, która dba o komfort gości na każdym kroku. Pokoje są czyste, zadbane i dobrze wyposażone, a jedzenie smaczne i urozmaicone.
jedzenie
brak rafy
Witam. Dodam że byłem już kilka krotnie w Egipcie. Hotel oceniam na 5+. Zalety: +Czysto +miła obsluga obsługa +pyszne drinki +pyszne jedzenie +super plaża +nowoczesny wyglad hotelu Naprawdę nie mam do czego się doczepić. Może jeśli miałbym wymienić wady to takie jak Zbyta mała ilość barmanow przy basenie oraz brak WIECZORNYCH animacji. Muzyka cały dzień praktycznie gra na basenie więc jest to duży PLUS. Kelnerzy, obsługa nie domaga sie bakszyszu a jeśli już dasz zapmaietuje cie i sama lata z drinkami !!! Jedzenie może i monotonne ale PYSZNE i różnorodne. Co prawda mało owoców morza.. restauracje ala carte pięknie podane i mrgannowoczesne wystroje restauracji. Ogólnie poleciał bym napewno jeszcze raz jednak nie w styczniu czy marcu bo megaaaaa WIEJE. Hotel na sezon czerwiec wrzesień jak najbardziej godny polecenia!!
Wszystko
Pobyt w hotelu Rewaya Inn oceniam ogólnie dobrze . Duży hotel, dużo basenów ( 1 podgrzewany ) dużo leżaków przy basenie i na plaży . Są zdjezalnie ale z zimną wodą . Jedyny minus - bardzo -bardzo słaby internet ( działał tylko przy recepcji)dosłownie
Duża plaża przy hotelu Dużo basenów i leżaków Duży wybór na stołówce
Słaby internet ( można powiedzieć brak ). Do wszystkiego kolejki ( byliśmy poza sezonem) ale obsługa bardzo się stara Wieczorem brak miejsca w holu. No i słaba organizacja animacij ( nigdy się nie zaczęły na czas)
Hotel super. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Pokoje czyste. Obsługa miła.
Baseny i otoczenie hotelu.
Jak dla mnie piaszczysta plaża, płytka woda i brak pomostu( dla innych to zaleta) . Osoby szukajace ciszy - nie polecam - mnóstwo dzieci, wrzaski do 1.00 w nocy, bieganina po korytarzach.
Miejsce zdecydowanie godne polecenia. Pokoje przestronne, obiekt ogólnie zadbany. Jedzenie bardzo dobre, wybór duży. Na duży plus to że tak naprawdę dostępność jedzenia jest przez cały dzień, do 1:00 w nocy. Snack bar otwarty 10:00-17:00 oraz 21:00-1:00, gdzie do wyboru mamy przekąski typu fast food, makarony, tortille, zupy, płatki z mlekiem, owoce, sałatki, ciasta. Obsługa życzliwa i miła na każdym kroku, a drinki jedne z lepszych jakie piłem na all inclusive. Jedyny mały minus podczas naszego pobytu, to duże obłożenie w hotelu, które głównie odczuwalne było podczas pierwszej godziny danego posiłku, aczkolwiek miejsce zawsze się znalazło i wybitnie długo żeby nałożyć sobie jedzenie również. Na pewno wrócimy, bo tak naprawdę nie ma się do czego doczepić. Przewijało się dużo opinii o nudnych wieczorach w okresie poza sezonem. W naszym terminie były zapewnione atrakcje dla dzieci jak i dla dorosłych. W ciągu dnia, wieczorami również. Można skorzystać również z autek dla dzieci, salonu gier, łódek w basenie (oczywiście odpłatne, co dla mnie jest plusem, bo nie ma kolejek). Hotel jest takim mini miasteczkiem, ze sklepami w normalnych cenach, salonem fryzjerskim oraz spa. Polecam z czystym sumieniem.
Obsługa, jedzenie, drinki, pokoje, plaża, baseny, ogólna organizacja.