Atrakcje dla miłośników sportów wodnych - tuż obok hotelu znajduje się centrum nurkowe.
Infrastruktura przyjazna dzieciom: plac zabaw, brodzik, miniklub.
Bogata oferta sportowo-animacyjna: aerobik, wieczorne show, miniboisko do piłki nożnej, korty do squasha, korty tenisowe.
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Hotel absolutnie wyjątkowy. Byliśmy już w sieci RIXOS w Turcji, jednak w Egipcie podobało nam się zdecydowanie bardziej. Piękny, duży obiekt, pyszne jedzenie w szczególności restauracje ala carte, w których po wcześniejszej rezerwacji można jeść codziennie - na szczególe uznanie zasługują kuchnia brazylijska oraz barbecue. Piękna, szeroka, czysta i piaszczysta plaża. Doskonały serwis, o żadnej porze nie było problemu z leżakami czy ręcznikami. Obsługa na najwyższym poziomie - zawsze uśmiechnięta, grzeczna, pomocna i jednocześnie nienachalna. Polecam z całego serca. Rodzina 2+1.
Hotel na bardzo wysokim poziomie. Bardzo dobre jedzenie, świetna obsługa.
To nie jest hotel premium , jeżeli szukasz wyjątkowej obsługi, wystroju, jedzenia i rozrywki....to nie jest ten hotel. Piątka za położenie, plażę, transport, drinki. Największe rozczarowanie to jedzenie. Poniżej oczekiwań. Niesmaczne, brzydko podane, niechlujnie serwowane. Miałam wrażenie, że to są resztki z poprzedniego dnia. Rzeźby i ozdoby, które stały na blatach były brudne , aż się lepiły od kurzu. Nie tego oczekujesz , gdy jedziesz do hotelu premium. Zapomij o cooking show, o świeżych wypiekanych chlebkach na miejscu, daniach szykowanych na oczach gości, ciepłych pączkach czy pięknie podanych deserach i przekąskach. Tutaj nic takiego nie było. Talerze z przekąskami i deserami uzupełniono dopiera aż całe były puste. Oblepione potrawami, zeschniętymi ozdobami. Mało apetyczne. No i hotel dla amatorów jazzu - jak nie lubisz wyjących trąbek i wariacji na instrumentach- nie jedź. Tam głośna muzyka jazzowa rozbrzmiewa na basenach i w barach non stop. No może poza posiłkami, gdzie grają muzycy na żywo.
Położenie , baseny, plaża, transport , obsługa
Jedzenie, brak rozrywek ,brud w restauracjach
Pokoje super, obsług super, baseny rewelacja, wyżywienie urozmaicone
Transport po terenie melexami
Hotel rewelacyjny, naprawdę na wysokim, poziomie. Obsługa, jedzenie teren hotelu, naprawdę klasa. Jeden z lepszych w którym byliśmy. Polecam Rixosa
Położenie, jakoś posiłków, restauracje la carte, obsługa.
Hotel Rixos w Egipcie to jedno z najlepszych miejsc, w jakich miałem/miałam przyjemność zatrzymać się podczas moich podróży. Od samego przyjazdu widać, że jest to obiekt najwyższej klasy. Przestronne, elegancko urządzone pokoje zapewniają komfort i wygodę, a ich widok na morze to prawdziwa uczta dla oczu. Obsługa hotelowa jest wyjątkowa – personel jest niezwykle uprzejmy, pomocny i profesjonalny, zawsze gotów do spełnienia oczekiwań gości. Restauracje oferują szeroki wybór dań, zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych, przygotowanych z najwyższą starannością. Dodatkowo, każda z nich ma niepowtarzalny klimat, który sprawia, że każda wizyta staje się niezapomnianym przeżyciem. Hotelowe udogodnienia są na najwyższym poziomie – baseny, centrum spa, siłownia oraz liczne atrakcje sportowe pozwalają na pełne wykorzystanie wolnego czasu. Jeśli chodzi o plażę, to jest ona idealnym miejscem do relaksu – czysta, z miękkim piaskiem, a woda w morzu jest przejrzysta i ciepła. Co więcej, lokalizacja hotelu jest doskonała, z łatwym dostępem do najpiękniejszych atrakcji turystycznych Egiptu, co sprawia, że jest to idealne miejsce zarówno na wypoczynek, jak i na aktywne zwiedzanie. Z pełnym przekonaniem mogę polecić hotel Rixos wszystkim, którzy szukają luksusowego wypoczynku w pięknym miejscu z wyjątkową obsługą. To miejsce, do którego chce się wracać!
Luksusowe pokoje – Komfortowe, przestronne z widokiem na morze. Doskonala obsługa – Profesjonalny i uprzejmy personel. Wyśmienite jedzenie – Szeroki wybór restauracji i dań. Świetna lokalizacja – Blisko plaży i atrakcji turystycznych. Przepiękna plaża – Czysta, z turkusową wodą. Bogate udogodnienia – Baseny, spa, siłownia, sporty wodne. All-inclusive – Pełna swoboda bez dodatkowych opłat. Bezpieczeństwo i komfort – Wysoki poziom bezpieczeństwa.
Rzeczywiście, jednym z ograniczeń hotelu Rixos w Egipcie jest brak obsługi w języku polskim. Personel posługuje się głównie językiem angielskim i rosyjskim, co może stanowić utrudnienie dla gości, którzy nie znają tych języków. Jednakże, osoby znające angielski zazwyczaj nie będą miały problemów z komunikacją.
Jesteśmy zadowoleni pobytem. Pokoje duże, czyste. Jedzenie dobre. Baseny obegrzewane. Obsługa na poziomie.
Hotel absolutnie wyjątkowy . Niesamowita obsługa , czyste pokoje, pyszne jedzenie i naprawdę luksusowe warunki. Plaza, baseny, spa .Wszystko super .Wróciłam z mama zachwycona . Hotel w większości dla Rosjan. Polaków bardzo mało, ale polecam .
Serwis , położenie, pokoje, wszystko możliwość bezglutenowego wyżywienia dla chorych na celiakię .
Brak .
bungalowy ala wczesny Gierek, po przyjeździe w nocy powiedziano, ze nasze miejsca (na nazwisko) są zajęte przez kogoś innego.Brak możleiowści porozmawiania z kompetentna osobą, czekaliśmy w recepcji do 7 rano (3 godziny), żona w ciąży, nie docierało. Dostaliśmy pokój z zepsutą klimą, dopiero następnego dnia ja naprawiono. Potem juz było lepiej, animacja, jedzenie w sumie OK. Plaża super, tylko kilkadzieisat metrów płycizny i woda ciepła jak zupa
Hotel kameralny z dala od centrum.Rozległa duża plaza-największa w Hurghadzie.Hotel typu bungalow,część domków starsza głownie numery do 150 ponoc w gorszym standardzie.Shazly o którym byla tu opinia na forum nie do końca prawdziwa. Byliśmy z jego biurem na quadach na pustyni i bylismy b.zadowoleni.Cena o połowę tańsza niż w polskim biurze.B.dobra organizacja,tak samo nurkowanie za 35$ z polskim instruktorem.Shazly ma swoje stanowisko przy recepcji i jest codziennie,gdyby ktoś wracał niezadowolony to można się z nim bez problemu rozprawic:)W hotelu mozna spotkac Polaków,Rosjan,Niemców a także Włochów.
Jestem osobą wymagającą i lubiącą czystość. Mogę hotel polecić w 100%. Spełnił wszystkie moje oczekiwania. Przemiła obsługa, pyszne jedzenie, wszystkiego pod dostatkiem, plaża super, słońce. Czego więcej można chcieć? Nie rozumiem negatywnych opinii na temat tego hotelu. Pozdrawiam i polecam!
Bardzo jesteśmy zadowoleni z polskiej pilotki pani moniki. Kompetentna, chętna do wszelkiej pomocy turystom. Potrafi bardzo szczegułowo zapoznać turystów z warunkami pobytu w hotelu i moliwości dobrego wypoczynku.
Hotel a raczej kompleks stary ale ładny. Mieszkałam w pokoju 47 nie podobało mi się że dookoła nie ma zieleni poprosiłam o zmiane i dostałam 4. Pokój standardem identyczny tyle że przed wejściem była trawa, drzewa. Piękna i duża plaża ok 2 km podzielona na pływających opalających się i nurkujących (przy hotelu jest rafa co prawda szcątkowa ale i tak robi wrażenie) Dwa baseny w jednym jackuzi. Nie brak miejsca dla nikogo. Parasole i leżaki dla każdego ręczniki także. Polecam
4. Lokalizacja - do centrum Hurgady około 6 km, ceny w jedną stronę: wieczoerem bus hotelowy ( 1 EUR za osobę ), całą dobę Taxi można według \"licznika\" lub \"na gębę\" - nie wiem jak korzystniej( \"na gębę\": po krótkich targach jedzie za 15 EGP a i za 10 też sie znajdzie, powrotna raczej za 15 ), busiki lokalne - nie próbowałem - ale chyba warto ze względu na cenę
Nie wiem jak w innych hotelach, ale wczasy w tym hotelu to stracone pieniądze i zmarnowany czas.Począwszy od mizernego standardu hotelu wraz z zapleczem domków zamieszkiwanych przez mrówki i inne robadztwo (zostaliśmy pogryzieni już w drugi dzień),poprzez obsługę hotelu-jeden wielki \"olew\" klienta i totalny brak estetyki w ubiorach, aż po bezradność biura podróży w pozytywnym załatwieniu problemów podczas naszego pobytu; a opcja All Inclusive to dopominanie się o \"swoje\" i ciągłe wędrówki od baru do baru w poszukiwaniu możliwości należytego skorzystania z zapłaconych usług. Można by tu jeszcze dużo pisać, ale szkoda wspominać ten koszmar - resztę opiszę w reklamacji całych wczsów żądając całkowitego zwrotu kosztów i rekompensaty.
Ja byłam z moim mężem w podróży poslubnej i mam mieszane uczucia. przez 7 dni był rejs i było super. potem pobyt w Magawishu i tu troszkę rozczarowanie- daleko od miasta, mało rozrywek, nudy, cisza i spokój. z drugiej strony to nie jest znowu takie złe...zależy co kto lubi.osobiście juz bym tam nie pojechała, na pewno polecam w 100% hotel SEA GULL jest sper extra , naprawdę.
Witam. Pisze długi opis bo zanim pojechałem do Megawish to naczytałem sie sporo róznych opinii.
Faktem jest ze hotel ten w Europie nie dostał by 4 gwiazdek. Nawet o 3 gwiazdki w pewnych bungalowach było by trudno. Na pewno inny jest poziom w pokojach hotelowych w pawilonie Lotus a inny w domkach. W dodatku domki tez róznią sie standartem w zależnosci od tego czy sa odnowione czy nie, odległością od plaży, restauracji i ilością zieleni (nie spodziewajcie sie cudów i wszedzie zieleni jak na zdjeciach! nie ma tyle wody zeby podlewac cały kompleksm). Sa ungalowy z odnowionyą łazienką (nowy przysznic, obudowa zlewu) i co ważne z nową klimą (nie żeby stara nie chodziła) tylko w nowej można regulować temperature i siłe nawiewu (co jest ważne żeby nie przesadzić z klima.Tam gdzie ja spałem nie miałem regulowanej temperatury przez co nabawiłem sie kataru i później miałem problemy z nurkowaniem a bez klimy nie da sie żyć wiec musiałem mieć włączoną). Mimo to wszystko kompleks Megawish ma wiele plusów! 1. plaza (długość, dostępność leżaków, cisza), 2. super mozliwości do sportów wodnych, 3. w poblizu wysepke z rafą (małą i płytką ale zawsze coś -szczególnie na tle wielu innych hoteli bez takiej mozliwości), 4. wrak statku zaraz przy plaży (nie nadzwyczajny ale dobry na przetarcie się przed nurkowaniem w Morzu Czerwonym). Restauracja i jedzenie łapie sie na poziomie 3 gwiazdek czyli OK jak na ich warunki. Czystość również 3 gwiazdki.
megawish traci troche na standardzie bungalowów ale zyskuje u mnie sporo wiecej niz starcił za plaże i spokój. Połozenie dla mnie było super i to zaden problem ze dalej od centrum miasta bo dojazd jest busem z ulicy (od reki) za 1,50 PLN w 10-15 min. W takich molochach jakie sa w centrum z kawałkiem terenu zielonego w poblizu hotelu i z takimi małymi plażami, przy zawsze głośnej egipskiej/arabskiej ulicy ja mówie NIE.
I pamietajcie drodzy rodacy ze to nie Hilton czy Ritz! ja w moim biurze mogłem dopłacic za kolejny tydzien w Egipcie 330 PLN (z ubezpieczeniem) i nigdzie w Polsce za 330 PLN nie miał bym 7 dni z jedzeniem HB (bufet), taka plaża (leżaki, materace, ręczniki), gwarantowana pogodą i taka woda jak w Morzu Czerwonym!!! Pisze to, żebyscie nie nazekali że zapłaciliscie 1500-1700 (za tydzień w Egipcie) wiecej wam sie nalezy bo w tej kasie cena hotelu to tylko pewny procęt skoro kolejny tydzien to tylko 330 PLN z ubezpieczeniem!!!
Hotel położony jest na dużym terenie. Cicho i spokojnie, mnóstwo miejsca do spacerowania. Byliśmy na przełomie sierpnia/września i dopiero przy posiłkach widać było ile ludzi jest na prawdę w hotelu. Na śniadanich i obiadach spokojnie, czasami na kolacjach trzeba było chwilę poczekać na stolik. W hotelu bardzo dużo jest Polaków, Rosjan, Włochów, rodzin arabskich, widzieliśmy kilku Chińczyków, Niemców. W oriental cafe niedaleko restauracji głównej i recepcji można było zapalić fajkę wodną, a w godz. 17:00-24:00 serwowano napoje. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny, jeden obok Manty (restauracja główna), drugi przy Lotusie.
Największą zaletą hotelu jest bardzo duża i ładna piaszczysta plaża z łagodnym piaszczystym zejściem. Hotel dość mocno \"draśnięty zębem czasu\", przydał by się poważny remont. Jedzenie smaczne choć średnio urozmaicone. Hotel składa się z części hotelowej i licznych bungalowów rozrzuconych na dużej powierzchni. Hotel jest w standardzie 3*. Niestety niektóre BP podają standard 4*, ale BP które same określają standard określają go na 3*. Także jeżeli ktoś jedzie ze świadomością, że hotel jest 3* i zapłacił jak za hotel 3* to będzie bardzo zadowolony. Obsługa dość sympatyczna. 2 średnie baseny, jeden z podgrzewaną wodą. Także hotel jest dla osób mało wymagających, uwielbiających plażowanie i za małe pieniądze.
Kompleks bungalowów na rozległym terenie. Dostaliśmy pokój na końcu kompleksu, tak że do resteuracji, basenu było ok. 15 min, więc niechciało się iść po picie i trzeba było sobie kupować. Do skrajnych domków trzeba przejść obok niezagospodarowanych chałd piacho - śmieci. Mieliśmy domek z widokiem na morze, ale teren między nami a nim to niezagospodarowany piach śmieci, plaża do kąpieli w środkowej części. Leżaki dostępne bez problemu. Baseny brudne. Napoje podawane w plastikach, lody i jedzenie tylko w barze przy plaży. W resteuraca duża, po picie daleko, wiecznie brak stolików a jak są to brudne, ciągle brakowało szklanek i sztućców. W pokojach klimatyzacja i lodówka niemiłosiernie głośne tak, że trzeba było wyłączyć.