Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem
SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami
Rejsy łodziami ze szklanym dnem po Morzu Czerwonym
Kolorowy Kanion zachwyca formacjami skalnymi i pustynnym krajobrazem
Regency Plaza Club Nie powiedziałbym, że sam hotel jest 5-gwiazdkowy :(( Byliśmy w tym hotelu od 01.11.2025 – do 08.11.2025 Mieliśmy wykupioną opcję ULTR ALL INCLUSIV i wydawało nam się że świetnie wypoczniemy … Niestety wszędzie pełno rosyjskich turystów z dziećmi, nad którymi nikt nie sprawuje żadnej kontroli… Oczywiście rozumiem że to są dzieci ale biegające i potrącające innych turystów… ok rozumiem … dzieci … ale ich rodzice to dopiero dawali koncert … wieczne awantury z personelem i innymi gośćmi. Nic się nie zmieniło…Mateczka Rossia dalej rządzi. Ok. hotel nie ma nic do tego Chcąc mieć trochę spokoju musieliśmy dopłacić 150 USD do strefy Romantic – Tylko dla osób powyżej +16 Są pewne wady, które sprawiają, że jest niewygodnie. Na przykład: 1 karta wi-fi do pokoju dla dwóch osób i wi-fi działa tylko dla 1 osoby na 1 urządzeniu. W niektórych pokojach są meszki, które gryzą do krwi. Nie wszystkie gniazdka działają + są niedogodnie rozmieszczone w pokoju. Brak animacji (codziennie ta sama playlista, dyskoteka jest słaba. Restauracja główna przy Lobby jest tragiczna…Przyszliśmy na śniadanie ok.godz.7.20 a wszędzie walały się resztki jedzenia, brudne stoliki, trudno się doprosić o sztućce , jedzenie zimne Niestety, tego dnia nie zjedliśmy śniadania a dopiero po poszukiwaniach odkryliśmy restaurację na plaży tutaj już zupełnie inna atmosfera Pan Kelner pilnuje żeby goście byli odpowiednio ubrani, fantastyczna obsługa- bardzo miła i uczynna. Menu jest zasadniczo dobre, nawet bardzo smaczne mięso i kurczak, a także krewetki. Jedyną rzeczą jest to, że ultra all inclusive zazwyczaj oznacza jedzenie 24/7, co niestety nie jest prawdą, całe jedzenie kończy się o 21:00, to rozczarowanie, ponieważ wybrałem hotel właśnie z tego powodu... Pewnego dnia wybraliśmy się na wycieczkę na Górę Mojżesza gdzie wyjazd jest wieczorem ok.godz.19.00 . Poprosiliśmy o lunch box i oczywiście dostalśmy…butelkę 0.6 l wody i jabłko i suchą kanapkę z wyschniętą mielonką… Wróciliśmy z wycieczki o godz.20.55 i niestety nie dostaliśmy już nic do jedzenia w żadnej restauracji. Wynajęliśmy w tym hotelu samochód z kierowcą – coś a’la limuzynę 7 osobową - w ich mniemaniu oczywiście…Kierowca z samochodem miał być do naszej dyspozycji na cały wieczór, ponieważ chcieliśmy pozwiedzać miasto i okolicę. Skończyło się to tak że wysadzał nas np. pod restauracją Farsha (wspaniały lokal – nobla dla pomysłu za wystrój) i zapewniając że po telefonie do niego będzie za 2 minuty – niestety oczekiwanie trwało od 30-50 min. Zaznaczam że samochód był wynajęty z hotelu tylko dla nas i na cały wieczór - niestety kierowca po dostarczeniu nas do każdego następnego punku postępował cały czas tak samo- zostawiał nas i znikał a my musieliśmy czekać… Pokoje ładne, klimatyzacja sprawna, pościel i ręczniki wymieniane codziennie. To duży plus ale sprzątanie to już zupełnie inna bajka … Podłogi brudne, stolik i biurko nawet nie powycierane…Woda ciepła o maksymalnej temperaturze 33 stopnie Celsjusza…Dla mnie ok bo lubię zimna wodę ale żona marzła Zaznaczam, że nie jestem malkontentem i nie marudzę dla przyjemności marudzenia. Jest to opinia moja i znajomych – ponieważ wykupiliśmy wszyscy ultra all inclusiv oraz dopłacaliśmy do strefy romantic. Gdy wybieram hotel 3 gwiazdkowy to robię to świadomie i wiem czego mogę się spodziewać, ale gdy wykupuję ultra all inclusiv w hotelu 5 gwiazdkowymi w dodatku w strefie Romantic to oczekuję zupełnie innego komfortu W opcji Ultra all inclusiv mieliśmy mieć codziennie napoje ,na 2 dzień śniadanie do pokoju, Na 3 dzień tort do pokoju , jedzenie a’la carte oraz kolację w specjalnej restauracji z owocami morza Niestety nie mieliśmy …. nic z tych opcji ultra nie działa Alkohole … rum, whisky, gin, bourbon, wódka tak paskudnie śmierdzi bimbrem że, naprawdę aż przyprawia o torsje, drinki dla pań pomimo prośby o minimum alkoholu barman leje pół szklanki …tak szklanki nie szklaneczki do drinków tylko do szklanki lub plastykowego kubka rozcieńczając kolorowym napojem z automatu i tworząc tak słodki mix że nie daje się go normalnie pić No cóż … alkohol tylko dla Rosjan i desperatów Ogólnie oceniam, że hotel nie jest wart tej ceny i że nie należy się spodziewać czegoś co powinno być zagwarantowane w opcji ultra. Po prostu jest biednie i stanowczo nie polecam w opcji ultra all inclusiv – jako hoetel 3 gwiazdkowy jest ok
Restauracje nad morzem i obsługa w tej restauracji
Strefa Romantic w opcji ultra all inclusiv To jest stanowczo zbyt przereklamowane zimna woda w kranie o temperaturze 38° brak jakichkolwiek ulepszeń tudzież dodatków które zapewnia ultra on inklusiv