Royal & Imperial Belvedere

4.1

Bardzo fajny hotel,przyjemny w odbiorze,obsługa miła,bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, drinki,bardzo dożo rożnej wielkości basenów,dostępne leżaki,dowóz busem do plaży chociaż odległość nie jest daleka i można spokojnie przejść się spacerkiem pieszo. Usytuowane przy drodze mini zoo a w nim zwierzęta- osły,żółwie ,kozy.

Hotel Belvedere jest niesamowity! Zdecydowanie zasługuje na więcej niż 4*. Czystość na najwyższym poziomie (codziennie nad ranem myty jest cały teren hotelu z chodnikami i leżakami włącznie), pokoje dokładnie takie jak w ofercie- piękne, przestronne i urządzone z klasą. Tereny zielone piękne i zadbane, na miejscu jest cały przekrój grwxkiej roslinnosci - obowiazkowe drzewka oliwne (jest tez cały gaj oliwny z zamieszkującymi go kitami, kaczkami i gąskami), grzewa figowe, palmy daktylowe czy granatowce. Obsługa wspaniała- uśmiechnięta, pomocna, zainteresowana gościem i dbająca o jego komfort. Barman (...)- poza rewelacyjnymi drinkami serwuje dobrą energię, zaraża uśmiechem, a jak trzeba to jest tez lekarzem - zaserwuje herbatkę z rumiankiem i imbirem na ból brzucha. Cudowny człowiek, obiecaliśmy mu, że wrócimy do Belvedere i słowa dotrzymamy bo do takich ludzi i takich miejsc chce się wracać! Kolejnym mocnym punktem jest jedzenie - przepyszne, a wybór jest ogromny. Poza tradycyjną grecką i kreteńską kuchnią są też potrawy z całego świata- nie spodziewałam się, że na greckiej wyspie będzie mi dane jeść slimaki (swoją drogą świetnie przyrządzone). Snack bar zaopatrzony lepiej niz niejedna hotelowa restauracja - również tutaj wybór jest ogromny, a grecki gyros jest chyba najlepszy na wyspie. Dystrybutory z napojami, z 3 rodzajami win i 2 rodzajami piw są prawie na każdym kroku, podobnie jak ekspresy do kawy czy zestawy do herbaty. Ten hotel ma wszystko, czego człowiek potrzebuje do komfortowego wypoczynku.

Pobyt oceniam bardzo pozytywnie duży obszar hotelu różnorodne formy rozrywki, jeżeli chodzi o pokój to został nam przydzielony na końcu właściwie hotelu w tz. bungalowach. Minusem jest to że tylko jeden pokój ma doświetlenie naturalne reszta znajdująca się w głębi jest ciemna, są to części przechodnie, u nas w apartamencie były mrówki a właściwie nawet sporo mrówek co nie tworzyło przytulnego komfortu. Na plus natomiast jest dodatkowa łazienka ale tylko z WC

W poprzednich opiniach jest już prawie wszystko. Dodam swoje pięć groszy. Hotel oceniam na 5*- dla nas rewelacyjny. Sama infrastruktura, ogromny teren - to wszystko mi się podobało. Co do zalet - przede wszystkim jedzenie. Ogromny wybór wszystkiego. Jedzenie przepyszne, każdy znajdzie coś dla siebie i o wiele, wiele więcej. Są 2 restauracje główne, w których jesz śniadanie i kolacje ( w zależności jaką nosisz opaskę- jest to uzależnione od lokacji pokoju.) Natomiast do drugiej możesz chodzić tylko na lunch. Ale nie ma co się denerwować, obie serwują to samo ( kiedyś przez niewiedzę zjedliśmy kolację w tej "nie-naszej", o czym później poinformował nas Pan ochroniarz. Obie restauracje oferują kuchnie kontynentalną i grecką. Natomiast ta druga różni się tym, że na lunch(mogą korzystać z niej wtedy wszyscy) jest cudowna kuchnia meksykańska). W all-u wcale nie są wszystkie alkohole, ale te podstawowe( dżin, whisky itp) są. Natomiast nie ma wymyślnych drinków. Kelner może ci gratis zrobić dżin z tonikiem, wódkę z sokiem czy whisky z colą itp. Za mojito itp.. już trzeba płacić, ale ceny są ok w porównaniu z drinkami na mieście jest nawet taniej. Są 4 bary z alkoholem, oraz dwa lunch-bary, które oferują jedzenie typu fast food( bardzo dobry gyros i burger wołowy). Co do tych słynnych schodów, wszyscy piszą, że trzeba dużo chodzić. Nie wiem, kto to pisał- chyba jakieś lenie. Wszystkie restauracje są blisko budynków głównych, baseny tez obok. Jest dużo schodów, mogą być problemem dla ludzi starszych,ale inni nie powinni narzekać. Jedynie droga od bramy głównej do recepcji prowadzi pod górkę, ale nie jest to wejście na Śnieżkę :P, po drodze są sympatyczne osiołki ( polecam kupować im marchewkę w pobliskim sklepiku, uwielbiają tez jabłka, zawsze im nosiłam z restauracji ;) ), po drodze jest też dystrybutor z napojami, jak ktoś już jest taki zmęczony przejść 300m pod górkę. Obsługa - kelnerzy, Panie sprzątające- wszyscy pomocni i mili. Nawet jak nie umiesz podstaw angielskiego zawsze się dogadasz. Na terenie hotelu są 2 sklepy z wszystkim ( od tabletek,papierosów, chipsów po kapelusze i klapki). Są tez 2 sklepy z biżuteria i pamiątkami, jest też fryzjer. Baseny mają tylko słoną wodę, ale są duże i czyste. Leżaków jest mnóstwo wszędzie i nie trzeba się martwić o miejsce ( oczywiście w 1 rzędzie przy basenie byli tacy co rezerwowali -eh). Za ręczniki basenowe płaci się dodatkowo 2 euro za sztukę na dzień. Zaraz za bramą hotelu jest przystanek, gdzie jeździ komunikacja miejska( bilet 3,5 euro do Heraklionu w 1 stronę/os), stają tez tam wszystkie autobusy wycieczkowe. Z tyłu hotelu jest brama, która wychodzi się na drogę prowadząca do 2 miasteczek. Polecam wybrać się wieczorem, jest tam przecudnie, dużo lepiej niż wzdłuż wybrzeża, gdzie jest większa komercja, choć też pięknie. Plaża na przeciwko, trzeba przejść przez ruchliwą drogę jest wąska i kamienista, ale 4 przystanki dalej ( bilet 2 euro0 można dojechać na piękną piaszczystą dużą plaże( tam cena za dwa leżaki i parasol od 10-15 euro).

Cudowne, piękne miejsce na wypoczynek. Hotel położony blisko centrum i bardzo blisko morza. Widok z okien zapierał dech w piersiach. Personel bardzo pomocny i miły- mimo późnego przyjazdu do hotelu- ok 24 ej, czekała na nas kolacja, a następnie zawieziono nas samochodem pod drzwi pokoju. 6 basenów, w pobliżu drink bary z ekskluzywnymi alkoholami ( nie były to drinki lokalne), piwem, 3 rodzajami win i wielkim wyborem zimnych napojów. Ekspresy do kaw dostępne non stop, również w pobliżu basenów. Jedzenie pyszne, zróżnicowane i przepięknie podane ( restauracja Sakura i Kafenio). Oprócz restauracji, tzw street food- 2 lokale przy basenach ze świeżo robionym kebabem, pizzą, hamburgerami, sałatkami, słodkościami i lodami. Niestety, w związku z bardzo bogatą ofertą nie udało mi się wszystkiego spróbować. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, uzupełniane w świeże ręczniki. Bardzo duży wybór leżaków, łóżek z firankami i sof. Miasteczko ok 10 min spacerkiem, pełne kawiarni, restauracji i sklepów. Żal było stamtąd wyjeżdżać .

Nazwa  Royal & Imperial Belvedere
Miejsce  Grecja / Kreta / Hersonissos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Akwarium i parki wodne idealne dla rodzin

Plaże z barami i sportami wodnymi

Stare wioski greckie w górach obok kurortu

Nocne życie z klubami i tawernami nad morzem

4.1

Wyświetlono 72 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bogdan

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Duża ilość basenów,bardzo dobre urozmaicone jedzenie,czysto.

Wady

W tym okresie może zbyt mało rozrywek w amfiteatrze oraz brak dyskoteki dla gości, w części starej hotelu widać ślady zużycia na ścianach i płytek na korytarzu,wymagaja ju odnowienia.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Pyszne jedzenie, miła obsługa, czystość, piękne tereny zielone, wiele udogodnień, komfortowe pokoje z pięknym widokiem

Wady

Nie ma ani jednej!

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Z rzeczy które mi się najbardziej podobały to widok z tarasu na okolice oraz zagospodarowanie terenu wokół hotelu. Miły pomocny personel. Wieczorki w amfiteatrze co wieczór z innym tematem.

Wady

Pokoje nie dokładnie sprzątane i nie prowadzona dezynsekcja jeżeli chodzi o robactwo. Trzeba było upominać się o płynu. Pomimo iż zapłaciłam za pokój deluxe były zestawy tylko na dwie osoby nie na trzy. Niby zwykle rzeczy a jednak denerwujące na dłuższą metę.

Bożena

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

zalety: jedzenie (owoce, mięsa, owoce morza, pieczone warzywa, różowe wino z dystrybutora). pokoje- wybraliśmy te z lepszego standardu z widokiem na morze-wszystkie są w głównym budynku, wszystkie takie same wyremontowane. Grecy- radośni, mili i uprzejmi

Wady

2 dodatkowe restauracje, które rezerwuje się 1 raz na pobyt w aplikacji. 1- to niby taka chińska -można iść ,ale nie zaskoczy, a dokładnie te same dania plus 50 innych mieliśmy dzień później na kolacji w głównej restauracji. 2- grecka ( w pięknym otoczeniu -obok kaplica) -ale jedzenie okropne. nie wiem skąd ten zachwyt- trzeba dodatkowo zapłacić 25 euro od osoby, a dostaliśmy przystawkę ( ja miałam ośmiornice -była pyszna ), mąż miał zupę grzybowa- też była dobra i to tyle z zalet. Nie polecam

Elżbieta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Świetna obsługa Pyszne jedzenie Duża ilość basenów Pyszne jedzenie Bardzo dobre drinki Street food Zajęcia typu joga, pilates Dodatkowe wieczorne atrakcje Mini zoo Piękne widoki z hotelu

Jadwiga

Pobyt - Wrzesień 2025

Przepiękny hotel, bardzo czysty,uprzejma obsługa, jedzenie super.Bardzo polecam.

Zalety

Cudowne duże baseny,przepiekne animacje

Wady

Ten hotel nie ma wad

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2025

Tak hotel bardzo pozytywnie -jeżeli chodzi o jedzenie napoje oraz standard to oceniam na 5

Zalety

duża ilość barów i restauracji i co za tym idzie brak tłoku przy posłlkach i barach

Wady

Z powodu na wielkość hotelu brak kontroli nad rezerwacjami dużo gości dostaje inne pokoje niż zamawiali przynajmniej na jedną dobę-rekompensują ten fakt jakimiś finansowymi gratisami

Albert

Pobyt - Lipiec 2025

Na wyjazd z biurem Grecos zdecydowaliśmy się po raz pierwszy – i mimo zmiany hotelu na kilka dni przed wyjazdem oraz początkowych obaw, finalnie pobyt okazał się bardzo udany. Hotel to jeden z większych obiektów na Krecie, oferujący bogatą infrastrukturę, komfortowe pokoje i profesjonalną obsługę. Pokój był przestronny, z dwiema klimatyzacjami, dwiema łazienkami (jedna z wanną i prysznicem), dużym lustrem, szafami, telewizorem, wieżą audio i sterowaniem oświetleniem. Na plus cicha klimatyzacja oraz codzienne sprzątanie, świeże ręczniki i butelkowana woda. Do dyspozycji gości był też QR kod do aplikacji hotelowej, gdzie można było zarezerwować stolik w restauracji czy zamówić room service. Wyżywienie na bardzo wysokim poziomie – różnorodne dania, w tym baranina, krewetki, wołowina, bogaty wybór dodatków. Drinki i bary dostępne długo, a obsługa uprzejma. Niestety, w przestrzeniach zewnętrznych dość dużo osób paliło papierosy. Na terenie hotelu znajdowało się kilka basenów, a przy nich bary z jedzeniem typu street food. Obiekt był idealny dla rodzin z dziećmi – liczne animacje, wydarzenia tematyczne, musicale i zajęcia integracyjne. Animatorzy starali się zaangażować gości, choć czasem wydarzenia wieczorne były dość powtarzalne. Brakowało również wieczornych atrakcji typowo dla dorosłych, jak np. dyskoteka. Minusem był problem z dostępnością leżaków – mimo informacji w ulotce, że nie wolno ich rezerwować ręcznikami, goście notorycznie to robili. W rezultacie, późno wstając nie udało nam się z nich skorzystać ani razu – musieliśmy korzystać z płatnej plaży przy morzu 10 euro za leżak. Hotel jest bardzo rozległy – dojście z pokoju do recepcji czy wyjścia mogło zająć nawet 10–15 minut. W obiekcie spotkaliśmy gości z różnych krajów: głównie Brytyjczyków, Niemców, Francuzów oraz Polaków. Cieszyła także infrastruktura dostosowana do osób niepełnosprawnych, którą rzeczywiście wykorzystywano. Dodatkową atrakcją były wystawy starych pojazdów (BMW, VW Garbus, sprzęt wojskowy), wypożyczalnie rowerów, quadówi samochód, lobby z wygodnymi miejscami do odpoczynku, automaty do gier. W pobliżu hotelu znajdowała się ruchliwa droga, którą trzeba było przekroczyć, by dojść do imprezowej plaży Star Beach (bez All Inclusive), można było też przejść nieco dalej przejściem podziemnym (choć na początku nie wyglądało to jak typowe przejście podziemne) a dalej deptakiem można było dojść do sklepów, restauracji i barów. W okolicy sporo atrakcji – sklepy z pamiątkami oraz większe markety z lepszymi cenami. Podczas pobytu wybraliśmy się również na wycieczki – część z biura np. wyspa trędowatych, część samochodem (Knossos). Można też wybrać się na wycieczkę do Santorini (ale z tego co słyszeliśmy mnóstwo ludzi i nie da się tego dobrze "posmakować"). Warto wspomnieć o świetnym wsparciu rezydentek, zarówno w hotelu, jak i na lotnisku – ich pomoc była konkretna, rzeczowa i bardzo przydatna. Podsumowując – hotel, mimo wielkości, oferuje wysoki standard obsługi (lepiej niż w 5 gwiazdkowym hotelu w Turcji), smaczne jedzenie, dobrą infrastrukturę i liczne udogodnienia. To bardzo dobre miejsce szczególnie dla rodzin z dziećmi.

Zalety

Przestronne, dobrze wyposażone apartamenty (część hotelowa Afrodyta) z cichą klimatyzacją i dwiema łazienkami. Wysoki standard obsługi i czystości. Smaczne, urozmaicone jedzenie, bary i drinki z karty all inclusive plus. Przydatna aplikacja hotelowa. Animacje, atrakcje dla dzieci, udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Świetna opieka rezydentek Grecos – także na lotnisku.

Wady

Brak skutecznej kontroli rezerwowania leżaków przy basenach – nie udało się ani razu z nich skorzystać. Duży teren hotelu sprawia, że dojście do niektórych miejsc zajmuje sporo czasu. Wydarzenia wieczorne bywały powtarzalne. Brak wieczornych atrakcji typowo dla dorosłych (np. dyskoteki). W przestrzeniach otwartych dużo osób paliło papierosy.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2025

Rezerwując pobyt z rocznym wyprzedzeniem liczyłem, że dzięki temu dostaniemy lepszy pokój, niestety tak to nie działa i dwutygodniowy pobyt mieliśmy chyba w najstarszym budynku. Pokój rodzinny wystarczająco duże pomieszczenie ale przedzielone tylko wielkimi przesuwnymi drzwiami. Łazienka ok ale przydałoby się jej odświeżenie. Spory prześwit pod drzwiami wejściowymi, uciążliwy jak ktoś wracał późno w nocy do budynku albo wcześnie rano wyjeżdżał to wszystko było słychać. Sprzątanie w miarę choć jedna Pani chciała rozpoczynać je jak wychodziliśmy na śniadanie. Jak na dwutygodniowy pobyt 5-osobowej rodziny i tak przestronne pomieszczenie to szafa zdecydowanie za mała w dodatku ze spadającymi zużytymi wieszakami. Jedzenie w restauracji i barach dobre i dużo. NIewspółmiernie mało leżaków z parasolami przy basenach w stosunku do ilości gości tym bardziej, że hotelnie ma bezpośredniego dostępu do plaży. Czasem już o 08:00 nie mogliśmy znaleźć 3-4 leżaków obok siebie. Wszystko porezerwowane ręcznikami a ludzi brak. Ręczniki basenowe płatne 1,-e/dzień. Plaża nad morzem malutka a powrót pod górę. Napoje (woda i kolorowe napoje) niezbyt, zalatywały czymś. W pokojach codziennie dwie butelki wody 0,7l. Blisko sklepy i taverny. Wycieczki fakultatywne nie polecam. Chyba lepiej samemu wypożyczyć samochód. Biorąc pod uwagę nasz pokój i problem z leżakami pobyt oceniam średnio na 4 z minusem.

Zalety

Duży kompleks, kilka basenów, smaczne i urozmaicone jedzenie, blisko sklepów i restauracji, miła obsługa ale nie zawsze kompetentna (z niedziałającą kartą od pokoju musiałem trzy razy chodzić do recepcji, za trzecim razem się udało ją zaprogramować).

Wady

Dostępność leżaków przy basenach, brak dostępu do morza, niesmaczne napoje z dystrybutorów, hałas dobiegający z korytarza do pokoju, mało miejsca w szafie.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel bardzo czysty. Piękne widoki na morze. Duża ilość basenów. Miła, pomocna i profesjonalna obsługa. Wyżywienie różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie

Zalety

Codzienne sprzątanie pokoju. Codzienne animacje.

Pobyt - Lipiec 2025

Pierwszy raz byłam w Grecji i na Krecie.. jestem bardzo zadowolona z hotelu, z obsługi miła i sympatyczna.. z hotelu 10 min spacerkiem do centrum, hotel mega przestronny na pewno kazdy znajdzie miejsce dla siebie.. jedzenie pyszne, czysto.. mega polecam bo żal było wyjezdzac

Zalety

Przestronny, każdy znajdzie miejsce dla siebie, czysto.. ogólnie wszystko naj naj naj

Pobyt - Lipiec 2025

Wspaniały hotel. Polecam serdecznie. Miła obsługa wszystko na miejscu bez kolejek mimo sezonu. Animacje były świetne codziennie inne występy 👍

Zalety

Obsługa, udogodnienia, jedzenie, animacje, czysto

Wady

Odległość do morza, ale odległość do pokonania. Baseny dość głębokie

MONIKA

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel położony blisko centrum miasta. Piękny widok z okien hotelu. Codzienne animacje oraz rozrywka dla dorosłych. Tak naprawdę poczynając od śniadania aż po kolację cały czas można coś zjeść jak nie w restauracji głównej to w barach przy basenie. Duża liczba leżaków przy basenach. Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników. Codzienne również dostarczane butelki z wodą. Na duży plus dobrze działająca lodówka która naprawdę chłodzi.

Zalety

Piękny widok na morze z tarasów hotelu i z restauracji. Dużo basenów. Duży wybór napojów dla dorosłych i lodów dla dzieci.

Wady

Dużo schodów.

Maciej

Pobyt - Czerwiec 2025

Miła obsługa, różnorodne jedzenie, ogromny obiekt z wieloma restauracjami i barami. Polecam udawać się na posiłki w początkowych godzinach otwarcia restauracji (minos w tym przypadku) można wtedy korzystać z bardziej kameralnych warunków podczas spożywania posiłku.

Zalety

Czysto, codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Posiłki można jeść prawie na okrągło całą dobę.

Wady

Brak bezpośredniego dostępu do plaży

Nikola

Pobyt - Maj 2025

Naprawdę wspaniały hotel, czyste i duże pokoje z pięknymi widokami (codziennie sprzątane), kilka basenów w tym jeden w środku. Jedzenie naprawdę przyzwoite - różnorodne, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Pomiędzy posiłkami, można skorzystać ze snack barów (dwóch dostępnych na terenie resortu) przy basenach. Niesamowicie miła informacja obsługa, począwszy od pracowników recepcji, poprzez animatorów (animacje odbywały się codziennie, zaczynając od 10:00 do głównej atrakcji wieczorem o 21:30), aż po panie sprzątające. W animacjach także atrakcje dla dzieci. Kilka barów dostępnych dla gości od godziny 10:00, a lobby bar w godzinach wieczornych. Na plus jak najbardziej Pani barmanka, która mówiła po Polsku! :) dodatkowo akurat miałam urodziny podczas pobytu - po powrocie do pokoju, czekała miła niespodzianka w postaci wina, z kartką z życzeniami i ciasteczko od hotelu :) podsumowując, chętnie wróciłabym tam ponownie.

Zalety

Kilka basenów, w tym jeden w środku. Różnorodność jedzenia. Bardzo miła obsługa. Animacje. Życzenia urodzinowe z winem i słodkim poczęstunkiem.

Wady

Kozy zamknięte w małej klatce.

Bea

Pobyt - Maj 2025

Hotel duży, przepięknie położony na wzgórzu. Mieliśmywykupiony pokój superior z widokiem na góry, dostaliśmy bungalow z widokiem na morze . Wszędzie czysto, sprzątanie codziennie , woda w butelkach w pokoju . Jedzenie naprawdę różnorodne, każdy coś wybierze , obsługa hotelu bardzo miła. Pogoda początek maja upał ponad 30 stopni . Do plaży kawałek, jeździ bus hotelowy . Plaza najblizsza nieciekawa , ale w okolicy ładne plaze . My polecamy hotel .

Zalety

Widoki , czystość, jedzenie, obsługa

Wady

Brak wad

Patrycja

Hotel bardzo ładny, polecam pokoje superior z widokiem na morze! Usytuowanie hotelu na pięknym wzgórzu z ciągłym widokiem na morze, do plaży 10 minut na piechotę. W okolicy dużo sklepów, knajp, pamiątek. 15 minut od hotelu tradycyjne stare miasteczko, a 40 minut dalej Old Hersonissos piękna ścieżka na spacer. Kompleks ogromny, ale jest ciekawie, sporo schodów do pokonania z uwagi na ukształtowanie terenu, ale ma to swój urok. Bez problemu można porozumiewać się po angielsku. Dostaliśmy też przewodnik po hotelu w języku polskim. Bardzo miło spędziliśmy wakacje. Miejsce godne polecenia! W pełni zasłużone 4 gwiazdki!

Zalety

- bardzo urozmaicone jedzenie, cały dzień dostępne kebaby, pizze, kanapki i inne przekąski. - automaty z kawą i napojami dostępne do samodzielnej obsługi. - piękne malownicze ścieżki na terenie obiektu. - 3 plenerowe bary i jeden elegancki w lobby. - bardzo dużo miejsc do odpoczynku, kilka basenów, tarasy widokowe. - codzienne sprzątanie i wymiana ręczników. - przystanek autobusowy 5 minut od hotelu.

Wady

- w ramach pobytu w cenie restauracja a la carte. Niestety brak wolnych terminów. Nam udało się ostatni możliwy termin zarezerwować, reszta osób nie miała już miejsca w kalendarzu. Do kolacji oferują płatne wina butelkowe. Dają jedynie zimną wodę. Przystawki zimne (omlet...).

Hotel jako obiekt oceniam bardzo wysoko, ale sam pokój w jakim przyszło nam mieszkać to jakieś 3 na 10. Nie ma bezpośredniego dostępu do łazienki tylko trzeba przejść przez pokój współlokatora, dodatkowo wędrujące mrówki po podłodze to też nic przyjemnego. Ale to już koniec narzekania, bo reszta to już wysoki poziom. Świetne wyrzywienie, bardzo miła obsługa, panie pokojowe bardzo pomocne, super baseny, bardzo dobrze zaopatrzone bary, tylko wypoczywać. A wracając jeszcze do tych pokoi to wiem że można trafić na duże lepsze, tylko trzeba o to zadbać przy wyborze oferty.

Zalety

Wyrzywienie, długo czynne i dobrze zaopatrzone bary, duży wybór basenów, odpowiednia ilość leżaków, miła i pomocna obsługa, ciekawe animacje i dobrzy animatorzy.

Wady

Słaby standard pokoi

Irena

Bardzo dobre jedzenie, pokoje ładne i czyste, bardzo miła obsługa

Zalety

Wysoki poziom usługi

Dominika

Hotel cudowny! Nie spodziewaliśmy się, że będzie aż tak duży. Dostaliśmy pokój w osobnej części hotelu przy restauracji Kafeneio, pokój jak pokój, jedna duża szafa z sejfem, łazienka z wąską wanną trzy łóżka dwa osobne i jedno bardzo wygodne małżeńskie przedzielone przesuwnymi drzwiami oraz kanapa do siedzenia, na przeciwko łóżka szafka z telewizorem plus lodówka, toaletka obok łóżka z lustrem, na której stał czajnik z herbatami, kawą oraz cukrem do wyboru. Tarasik ze stolikiem oraz czterema krzesłami i mała suszarką na ścianie. Pokoje sprzątane codziennie oraz codziennie przynoszona woda niegazowana pół litrowa, dwie butelki (bo była nas dwójka). Co do jedzenia, każdy miał bransoletki czarna lub niebieska i żółta dla dzieci my mieliśmy czarne więc mogliśmy jeść śniadania obiady i kolacje w restauracji Minos niebieskie bransoletki w Dedalosie. Na porę obiadową można było iść albo do jednej albo do drugiej żeby spróbować innego jedzenia w Minosie było bardziej klasyczne a w Dedalosie meksykańskie połączone z klasycznym. W obu restauracjach można bylo usiąść na zewnątrz. Jedzenie cudowne, wręcz nie dało się spróbować wszystkiego codziennie można było trafić na co najmniej jedną inną rzecz, kucharze robili rzeczy na ciepło jak np pizzerki chińszczyznę krewetki, dobre desery oraz kawa i nie rozpuszczalna jak w niektórych hotelach. Raz za darmo przez aplikację można było iść na obiad do chińskiej restauracji Sakura i uwaga, proponują Wam wino ale wszystkie są płatne tylko jedzenie jest darmowe i woda która przynoszą. Widok z restauracji cudowny jedzenie też dobre ale jadłam lepsze. W Kafeneio można zjeść raz śniadanie i obiad typowa grecka restauracja jedzenie cudowne :) Do tego były dwa snack bary jeden na górze drugi przy basenie dla dzieci w których można było zjeść np pite robiona na świeżo pizzerki nuggetsy, lody kanapki itp itd. wszędzie dystrybutory z napojami. Przez cały dzień multum atrakcji dzięki ekipie animacyjnej na prawdę nie można się nudzić. Dostępna siłownia trzy baseny, jeden przy restauracji Dedalos drugi przy snack barze Artemis nie trzeba się bić o leżaki :) można też wypożyczyć ręcznik ale nie wiem czy odpłatnie bo tego nie robiliśmy. Co do drinków spory wybór na all in i nie leją syfiastych alkoholi jak w niektórych hotelach, jedyny minus to to że w papierowe kubki. Trzy bary do wyboru Posejdon otwierany o 18 Apollo przy większym basenie i Blue lounge przy mniejszym u góry wszystkie otwarte do 1 w nocy od 10 oprócz Posejdona. Obsługa bardzo miła, występy na scenie wieczorem, różne zabawy dla dzieci i dorosłych, jakby się człowiek uparł nie musiałby wychodzić z hotelu :) w środku również dwa sklepy w których można kupić pamiątki stroje kąpielowe jedzenie sukienki alkohol wszystko dosłownie. I to czasem w lepszych cenach niż na mieście. Dla dzieci atrakcją są dwa osiołki i koza oraz ptactwo które biega kiedy schodzimy w dół na miasto. Obok osiołków dystrybutor z napojami duży plus :) Boisko do siatki i tenisa na których organizowane są turnieje, jest też SPA, trochę irytujące panie które chodzą codziennie i pytają czy chce się masaż :p w ogromnej recepcji przed barem Posejdon można wynająć też auto znajduje się pełno innych sklepów np z Alicji w krainie czarów fryzjer kosmetyczka i miejsca biur podróży w których można zasięgnąć informacji. Można też pograć w bilard za pieniądze, są różne maszyny z zabawkami i grami, jest również stół do ping pong a. Jednym minusem jest to że hotel jest wysoko więc trzeba iść pod górę z miasta i idzie się nieźle zmęczyć :p ale trzy razy dziennie można podjechać autobusem na plażę i z plaży.Mogłabym pisać i pisać o zaletach tego hotelu na sto procent wrócimy tutaj z mężem!!

Zalety

Obsługa na najwyższym poziomie, masa atrakcji dbanie o gości hotelowych

Wady

Wysoko położony

Royal & Imperial Belvedere