Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Liczne festiwale i lokalne święta, pełne muzyki i tradycji
Kupując pobyt za 5500 zł za 2 osoby nie oczekiwałam luksusów. Nic mnie nie zaskoczyło tym bardziej, że czytałam opinie. Nastawiliśmy się na zwiedzanie a nie na siedzenie w hotelu. Jeżeli cena jest wyższa niż 2800 za osobę omijajcie szerokim łukiem. Szkoda kasy i późniejszego rozczarowania. Przede wszystkim hotel charakteryzuje wszechobecny smród szamba. Ale spokojnie. Można się do tego przyzwyczaić. Pokój mieliśmy na poziomie 0 z małym tarasikiem i wejściem z chodnika ale to akurat bardzo nam odpowiadało. Czysto i codziennie sprzątane, ale pokój bardzo skromnie wyposażony. Jedna szafa na wiszące ciuchy i to by było na tyle. Koszulki i spodenki musiały zostać w walizkach. Łóżko wielkie i wygodę. Klimatyzacja sprawna. Łazienka poprawna chociaż już od 3 dnia o odpływie wody z brodzika można było zapomnieć. Baseny niewielkie i woda w nich konsystencji i koloru mleka. Jak zwróciłam rezydentce uwagę na czystość basenu następnego dnia panowie coś tam próbowali czyścić, ale z marnym skutkiem. Jedzenie smaczne. Tak jak już wspomnieli inni śniadania monotonne (omijać szerokim łukiem jajecznicę), ale obiady i kolacje smaczne i różnorodne. Mnóstwo owoców. Soki to nie soki tylko chyba syropy. Strasznie słodkie. Nie do wypicia bez rozcieńczenia. Niestety po przejechaniu prawie całej wyspy okazało się że położenie tego hotelu szału nie robi. Na pierwszy rzut oka pięknie bo góry i morze, ale okolica bardzo brudna i zaniedbana. Na plus jest to, że to jest dobry punkt wypadowy bo najpiękniejsze miejsca wyspy mieliśmy w zasięgu ręki. Nie bójcie się wynająć samochód. Strach ma wielkie oczy. Jeździ się super, mimo że z autokaru wygląda to przerażająco. Podsumowując. Jeżeli chcesz ekonomicznego hotelu w akceptowalnym standardzie i płacisz max do 2800/os. to można brać. Jeżeli oczekujesz wyższego standardu i dobrej zabawy na miejscu absolutnie NIE.
Hotel ma swoje plusy i minusy, choć w ostatecznym rozrachunku raczej nie wybrałabym go drugi raz. Pokoje w nowych bocznych budynkach całkiem w porządku. Łazienka malutka i standardem nie zachwyca, ale do przeżycia. Pokój ok, choć przydałoby się więcej miejsca do przechowywania, bo w 3 osoby na 11 dni ciężko było nam się rozlokować. Lokalizacja hotelu dobra, blisko ładnej plaży i do pięknego Afionas i Porto Timoni,a z plaży wynajem taxi wodnego na różne plaże. Polecam skorzystać 🙂 Jeśli chodzi o jedzenie to śniadania dość monotonne, obiady i kolacje takie że da się znaleźć coś dla siebie. Gorzej mają dzieci, które mają dość monotonne menu,bo uniwersalnych frytek z nuggetsami nie ma w codziennym standardzie 😉 Wiele dzieci jadło tylko suchy makaron 😬 Napoje z dystrybutorów zdecydowanie zbyt słodkie. Room service był codziennie, choć nigdy nie wiadomo było o jakiej porze, bo jednego dnia panie przyszły zaraz po 8 rano, gdy dziecko jeszcze spało, a innego sprzątały dopiero po obiedzie. Nie rozumiały po angielsku, więc ciężko było się dogadać, ale generalnie wszystko miło, więc nie mam pretensji. Największy minus- baseny. Jeśli ktoś lubi spędzać czas przy basenie to lepiej nie w tym hotelu. My przestawiliśmy się na plażowanie, bo woda w basenach była tak brudna, że obrzydliwe było w ogóle tam wchodzić. Najgorzej wyglądały główne baseny i ten ze zjezdzalaniami. Dzieci same dobrowolnie zrezygnowały z chociażby wypróbowania zjeżdżalni. Sprawę ratował trochę boczny basen przy bungalowach, który przez pierwsze dni był dość czysty i widziałam, że był czyszczony i była dolewana woda, ale pod koniec pobytu też prezentował się już nieciekawie. Mój biały kostium po zanurzeniu się w nim pozostał już zielonkawy nawet po praniu 🙄 Leżaków też brakowało dla wszystkich, więc jeśli chciało się z nich skorzystać to pozostawało dostosować się do zwyczajów innych i rezerwować ręcznikami w drodze na śniadanie 😆 Radzę postawić jednak na plażowanie, bo woda w morzu wygląda zdecydowanie bardziej zachęcająco 😉
-położenie - pokoje - widok z tarasu
-brudne baseny - napoje- strasznie słodkie, nic butelkowanego, żeby zabrać ze sobą na plażę
Dostaliśmy pokoj q budynku głównym, gdzie był wyrwany zamek w drzwiach. Po prośbie zmieniono nam pokoj na bungalowa. Tam czysto i ładnie. W łazience silikon odchodził,ale ogólnie ok. Brak wody butelkowanej w hotelu. Jest niby baniak do napełniania, ale tylko kiedy stołówka działa, i przeważnie pusty. Trzeba kupowac butelki w pobliskim sklepie. Lody można nakładać tylko podczas otwartej stołówki, czyli wtedy kiedy wydawane sa posiłki . Beznadziejne rozwiązanie, tak samo jak te lody nie wiadomo z czego robione. Dzieci po pierwszym dniu już więcej ich nie jadły. Desery, pudding, ciasta itp- wszystko roztopione, bez lady chłodniczego. Żenujący smak jak i sposób podania. Jedzenie jako takie. Każdy coś znajdzie, ale wszędzie gdzie byłem, było lepiej. Gorąco na stołówce, wiatraki bez klimy nie dają chłodu. Drinki mogą być. Stan wody w basenach był tragiczny. W jednym zielona woda, w drugim melętna, ze dna nie widać. I tak cyklicznie, raz w jednym metra, po 2 dniach w drugim. (...). Pan od basenu pobierał próbki wody, z wiadra wsypywal jakis proszek. Z węża uzupełniał wodę w nocy. Podejrzewam, ze nie mieli automatycznego oczyszczania, albo mieli awarie. Zjeżdżalnie przecierały kąpielówki, koła do pływania i plecy. Z leżałam nie było problemów. Jeden bar, to za mało. Raz, od nocy do 15 brak wody we wszystkich bungalowach. Hotel położony kaskadowo, stąd częsty smród szamba, od pomp i odpowietrzen zbiorników.
Sam hotel z zewnątrz prezentuje sie ładnie.
Ktoś z menadżerów lub właściciel zszedł na zbyt budżetowe podejście do klienta. Nie jestem wymagający, ale Nie polecam tego hotelu. Nawet dzieciom nie podobało się. Ryzyko bakteri E.Coli i innych, w basenach, z powodu stanu wody, budzi niepokój i wakacje nie wiadomo jak sie zakończą. My daliśmy radę, ale tak nie powinno być.
Wróciliśmy w dziesięciodniowego pobytu w Hotelu Saint George Palace kilka dni temu więc wrażenia opisuję na świeżo. Niestety, pomimo niewygórowanych oczekiwań hotel zawodzi. Daje mu 2/5 gwiazdek. To jest miejsce niespełnionych możliwości. Absolutnie wszystko w tym hotelu ma jakieś niedociągnięcie. Niby wszytko z grubsza jest ok, ale przy użytkowaniu okazuje się, że to tylko pozory. Np. Zjeżdżalnie jak najbardziej są, ale przez połowę pobytu żadna nie działa. Ekspres do kawy robiący potwornie niesmaczny napój, psuje się co drugi dzień. Woda w basenach owszem ciepła, ale mętna i bardzo chlorowana. Klimatyzacja dostępna w każdym pokoju, ale tak potwornie brudna, że nie wierzę, że kiedyś czyszczona etc. Jedyne co pozostawia pozytywne wspomnienie to posiłki (obiad, kolacja). Generalnie odradzam wypoczynek w tym hotelu, on przyciąga problemy.
Jedzenie. Smaczne posiłki tj. obiad, kolacja. Dużo leżaków przy basenach. Dość blisko ( 5 min) do plaży. Plaża duża, piaszczysta, przyjemna. Bardzo blisko do sklepu, kawiarni. Tzw. Wieczór Grecki dzięki młodym, zaangażowanym tancerzom bardzo udany. Animacje dla dzieci. Koty ! :) W hotelu jest kilka przyjacielskich zwierzaków.
Ciasne pokoje i małe łazienki. Brak moskitier. Nieznośny smród ścieków w niektórych miejscach hotelu. Mało zaangażowana, obojętna, nieuśmiechnięta obsługa. Ma się wrażenie, że każdy tam pracuje za karę. Mętna, mocno chlorowana woda w basenach. Kilkoro dzieci w czasie naszego pobytu dostało zapalenia ucha !!!. Potrzebna była wizyta lekarza. Monotonne śniadania. Fatalna (naprawdę) kawa. KOMARY! Nie da się posiedzieć wieczorem na balkonie bo tną niemiłosiernie.
Hotel w stanie dramatycznym . Pokoje brudne, baseny brudne , jedzenie monotonne. Atrakcji do dzieci bardzo mało. Zjeżdżalnie co chwilę są zamknięte. Jeden stopień przy wejściu do basenu zerwany przykryty sztuczną trawą. (...)(...) Jedynym plusem obiektu jest to że obsługa jest miła. Baseny nie są czyszczone .
Jak wyżej
Jak wyżej
Pobyt oceniam bardzo dobrze, przemiła obsługa, personel bardzo pomocny. Pokoje są sprzątane codziennie.
Różnorodność basenów (to duża zaleta, jeśli chodzi o pobyt z dziećmi).
Mogłaby być większa różnorodność posiłków.
Hotel max 2 gwiazdki,baseny brudne nie czyszczone tylko dosypywanie chlor ,dzieci chorowały na uszy od tej wody na antybiotykach (8 dzieci )połamany płytki o beton przy basenie można zrobić sobie krzywdę ,niezabezpieczone instalacje elektryczne (dramat)napoje nienadajacie się do picia dzieci tylko na wodzie , klimatyzacja się psuje 2 noce bez klimy aż zwolnił się pokój .niepolecam tego hotelu (...) najgorszy wyjazd w moim życiu !!!
Widoki i to na tyle
Jak w opisie
Generalnie położenie bardzo fajne, 450m od morza, zejście drogą, po drodze sklepy i tawerny. Hotel, jak każdy ma swoje zalety i wady. Okolica piękna, góry, zatoki super. Można zrobić fajne treningi biegowe.
Położenie, nie było ścisku, taki totalny luz. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, my trafiliśmy na 3 piętro i pokój z dużym wspólnym tarasem, co nam odpowiadało, bo dzieci wieczorami mogły jeszcze wspólnie poszaleć z innymi.
Napoje z automatów strasznie słabe, nie piliśmy bo się nie dało. Woda tylko w restauracji w jednym jedynym dystrybutorze na cały obiekt. Woda lana przy basenie też z maszyny, również słaba. Słona woda w prysznicu, czasem było słabe ciśnienie. Zjeżdżalnie też nie działały w wyznaczonych porach zawsze, pisała informacja że to problem z wodą.
Pobyt w hotelu oceniam 4 w skali do 5 Czysty kameralny dobrze usytuowany
Hotel położony na wzgórzu do morza 7 minut spacerkiem plaża piaszczyste idealna. Baseny fajne kuchnia dobra i urozmaicone, pokoje małe ale czyste
Brak zestawu do kawy
Hotel posiada 3 baseny. Jest blisko pieknej piaszczystej plazy jest plytko plaza idealna dla dzieci. Jedzenie jest monotonne, ale mozna sie najesć. Na kawe chodzilismy do pobliskiej restauracji gdyz w hotelu jest słona. Minusem jest brak animacji w hotelu. Sa raz w tyg i trwaja 30 min dla dzieci. Wieczorami nie ma co robic w hotelu. Na plazy jest zielony namiot sun fun mozna stamtas poplynac na przepiekna plaze Porto Timoni. Polecam brac motorowke ktora plynie tam 5 minut z plazy. Nie polecam isc w jedna strone na pievhote w upale 2 godziny na szczyt jak mpwi rezydentka. Z plazy jest 600 m na pkt widokowy 20 min spacerkiem. Hotel polecam i 2 wycieczki ze wzgledu na piekne widoki o zavhodzie slonca i dookola wyspy:)
J.w.
Słona woda w kawie. Kawa jest nie do wypicia
Pobyt oceniam raczej słabo. Największym minusem jest czystość – w wielu miejscach było brudno, co znacząco wpływało na komfort wypoczynku. Również obsługa nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia i pozostawia wiele do życzenia. Śniadania codziennie wyglądały praktycznie tak samo, przez co po kilku dniach były po prostu monotonne. Hotel nie oferuje też żadnych udogodnień dla dzieci, nawet jeśli chodzi o wybór posiłków. Dla rodzin z małymi dziećmi może to być spore utrudnienie. Kolejnym problemem był częsty brak wody. Dodatkowo ekspres do kawy bardzo często nie działał, co przy hotelu tej klasy nie powinno mieć miejsca. Rozczarował mnie również brak możliwości spróbowania typowych dań kuchni greckiej – menu było mało urozmaicone i mało lokalne. Zaskoczyło mnie także, że za wiele dodatkowych atrakcji na terenie hotelu trzeba było płacić, nawet za bilard. Przy cenie pobytu oczekuje się jednak większej liczby udogodnień w standardzie. Na plus mogę zaliczyć jedynie spokojną atmosferę i przyjemny klimat okolicy. Niestety, nie rekompensuje to problemów z czystością, wyżywieniem i obsługą. Za te pieniądze zdecydowanie spodziewałem się wyższego standardu i lepszej organizacji. Osobiście nie zdecydowałbym się na ponowny pobyt w tym hotelu.
Okolica
Brudno, brak wody, nieprzyjemny zapach,
Spędziliśmy w hotelu rodzinne wakacje. Czytając komentarze przed wyjazdem mieliśmy trochę obaw... Na szczęście na miejscu zastaliśmy hotel w fajnej lokalizacji, blisko pięknej piaszczystej plaży (5min spacerkiem). W pobliżu sklepy, kawiarnia. Pokój w budynku bungalow spełnił nasze oczekiwania, wystarczająco duży, wygodne łóżka, czysto (sprzątane codziennie), klimatyzacja działa bez zarzutu. Łazienka mała, ale było wszystko co potrzebne - widać odświeżana ale kabina prysznicowa nadaje się do wymiany. Ale cena jest adekwatna do standardu. Na miejscu 3 baseny więc każdy znajdzie miejsce a dzieci mają frajdę. Jedzenie nam smakowało, codziennie każdy znalazł coś dla siebie, cały czas uzupełniane. Ogólnie obsługa super, miła i uprzejma. Wakacje według nas udane, fajnie spędzony czas. Dzieci za rok chcą wrócić 🙂
Ogólnie pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie.Pomimo tego ,że jest on położony na wzgórzu i trochę wysiłku trzeba włożyć w powrót z plaży.
Czysto,miła i sprawna obsługa.Obiady i kolacje bardzo smaczne ,różnorodne.Moc owoców.Świetnie działająca klimatyzacja .Na tarasie pomyślano nawet o suszarce na mokre ubrania.Lezaków dostatecznie dużo.Trzy razy w tygodniu wieczorki taneczne.
Śniadania monotonne i wędliny kiepskiej jakości.Kawa bardzo niesmaczna.Urwany drugi stopień przy wychodzeniu z basenu co trochę utrudnia wyjście.
Zakwaterowanie mieliśmy w bocznych budynkach, przestronne studio na piętrze, łazienka, pokój z wysokim sufitem drewnianym, klimatyzacja. Przestronny taras z zestawem 4 krzeseł i stołem i suszarką z widokiem na basen i okolice. Niestety widok na morze mocno ograniczony, raptem skrawek widoczny między drzewami. Pokój z trzema łóżkami dwa pojedyncze i jedno podwójne. Łóżko podwójne całkiem wygodne ale niestety skrzypiące przez co osobom mającym delikatny sen może przeszkadzać. W pokoju przestronna szafa z wieszakami i półkami. Lodówka stół i krzesło. Na wyposażeniu również czajnik, szklanki, kubki i kilka torebek różnej herbaty. W pokoju również spore lustro, i dwie szafki nocne z szufladami na drobiazgi. Oświetlenie nocne. Wydajna i cicha klimatyzacja. W pokoju czysto schludnie. Łazienka z dużym prysznicem z odpływem liniowym i zasłonką. Umywalka i toaleta. Niestety brak szafki na drobiazgi i tylko jeden hak na ręcznik. Łazienka w płytkach ale ma fugach już trochę widać ząb czasu w postaci przybrudzenia. Spłuczka w WC żyła własnym życiem. Raz było ok a czasem lała cały czas. Na chwilkę brakło raz wody ale została przywrócona bardzo szybko. Ogólne wrażenia z pokoju całkiem dobre. Poza małymi drobiazgami wszystko było ok. Cały kompleks hotelowy położony na wzgórzu więc każda wędrówka nawet między budynkami to schody. Restauracja przestronna z wyspami na posiłki i automatami na różnego rodzaju napoje. Jedzenia nigdy nie brakowało i nam bardzo smakowało. W menu poza europejskimi posiłkami pojawiały się specjały lokalnej kuchni. Wszystko w formie kuwet z daniami, miski z sałatkami, różne sosy, zupa, dodatki. Osobna wyspa z owocami i deserami. Przy śniadaniach pojawia się zimna płyta, płatki, mleko itp. Naszym zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Nie jest to może wyszukana kuchnia ale smaczna i syta. Napoje z koncentratów więc ze smakiem jest różnie. Piwo i wino również lekkie aby za szybko się nie opić. W barach przy basenie i tym w hotelu piwo i wino tej samej jakości ale kilka mocniejszych opcji do wyboru jest w porządku. Są wódki czyste, whisky, gin, drinki mocno chemiczne. Niestety ze względów bezpieczeństwa wszystkie trunki w barach wydawane są w plastiku. W restauracji dostępne są szklanki i mniejsze kufle ale do użycia przy posiłkach. Baseny w trzech miejscach. Przy naszym budynku bardzo przyjemny do pływania woda przyjemna, czyszczony codziennie. Dookoła leżaki z parasolkami. Basen przy hotelu większy i mniejszy dla dzieci z barem serwującym również drobne przekąski w pewnych godzinach z miejscem do odpoczynku i cieniem. Również leżaki i parasole. Mały plac zabaw, ping pong. Za hotelem basen ze zjeżdżalniami. Teren hotelowy zadbany, pokoje sprzątane codziennie, obsługa miła i przyjemna. Jedyny minus to często pojawiający się zapach kanalizacji. Nie jest to coś co przekreśla ten obiekt i nie jest to coś co jest cały czas. Zależy od wiatru ciśnienia miejsca. Są chwile że zalatuje mocno a czasem nic nie czuć. Są też miejsca gdzie nie ma z tym problemu. Ale całościowo bardzo dobre wrażenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Do morza nie jest daleko. Piękna zatoka otoczona górami. Plaża piaszczysta wiele miejsc z płatnymi leżakami. Ale są też miejsca do leżakowania na ręczniku bezpłatnie. Kilka sklepików z pamiątkami i podstawowymi produktami w przystępnych cenach. Sporo restauracji przy morzu jak i dalej w głąb miejscowości. Kilka wypożyczalni pojazdów różnego rodzaju. Kilka miejsc z możliwością wykupienia wycieczki lub wynajęciu łódki. Taksi wodne na Porto Timmoni. Raczej słaba komunikacja z resztą wyspy jeżeli chodzi o transport publiczny, z tego co widzieliśmy to tylko jedna linia. Pieszo trzeba się przyzwyczaić że tam drogi są dla wszystkich. Czyli chodzimy drogami którymi jeżdżą wszystkie inne pojazdy. Ale raczej jest spokojnie. Od hotelu sklepik raptem 50 m.
Położenie, pokój, basen przy budynku, kuchnia, obsluga.
Skrzypiące łóżko, pojawiający się czasem zapach szamba, brak możliwości dokupienia w barze lepszych lub innych trunków.
NAwet spoko ,pokoje małe ,łazienka rownież ,pokoje klimatyzoawne
Miła obsługa
Wieczorami strasznie śmierdzi szambem ,okna nie da rady otworzyć ,no się nie uśnie
Można wskazać parę mankamentów. Pominę je jednak. Zapoznałem się przed ostateczną decyzją z opiniami z różnych źródeł. Na miejscu nic mnie nie zaskoczyło. Piękne miejsce, uprzejmy personel i wspaniałe towarzystwo najbliższej rodziny.
Bezdyskusyjny atut to lokalizacja. 10 na 10
Czas na remont. Firanki pod prysznicem w hotelu **** są nie na miejscu.
Hotel średni, zaniedbany. Jedzenie dobre ale monotonne - zwłaszcza śniadania
piękna roślinność ciekawe położenie miła obsługa klub delfinek muzyczne niespodzianki tematyczne - 3 razy w tygodniu
stan łazienki mała liczba kontaktów w pokoju stan leżaków - połamane, poprute stan zjeżdżalni w basenie - córka zafarbowała i podarła strój podczas zjeżdżania wyznaczone godziny baru przy basenie i brak dostępu do lodów dla dzieci między posiłkami
Pobyt w tym hotelu był wyjątkowo udany i z czystym sumieniem mogę go polecić. To wspaniałe, kameralne miejsce, które zachwyca od samego progu. Urzekło mnie najbardziej: - czystość: Zarówno w pokoju, jak i w całym obiekcie panował porządek. Przesympatyczna obsługa: pracownicy recepcji powitali nas z ogromnym uśmiechem i życzliwością. Byli niezwykle pomocni i profesjonalni przez cały pobyt. Pyszne jedzenie: posiłki były bardzo dobre– świeże, świetnie doprawione i różnorodne. Kameralna atmosfera hotelu pozwala na prawdziwy relaks i odpoczynek w świetnych warunkach. Na pewno tutaj wrócimy!
Mimo pierwszego słabego wrażenia byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Pokój położony z drugiej strony budynku dzięki czemu cały czas mieliśmy ciszę i spokój. Obsługa hotelu bardzo pomocna. Położenie na wzniesieniu i blisko plaży dzięki czemu można było się szybko przemieszczać na plażę. Duży parking hotelowy dzięki czemu nigdy nie mieliśmy problemu z zaparkowaniem samochodu. Jeśli chodzi o obiady i kolacje to bardzo dobre jedzenie. Wszystko smaczne oraz duże urozmaicenie dzięki czemu każdy był w stanie znaleźć coś dla siebie. Śniadania standardowo monotonne w stylu angielskim. Dobre położenie w zachodnio północnej części wyspy dzięki czemu nie było daleko do większości atrakcji na wyspie. Wydaje nam się, że basen główny mógłby być trochę większy.
- obiady i kolacje - parking - położenie hotelu
- główny basen
Fajnie że jest basen. Pokoje są codziennie sprzątane jednak spanie pod prześcieradłem i narzuta to w maju za mało. Dogrzewaliśmy się klimatyzacja. Zwróciłabym uwagę na czystość ekspresów maszyn z napojami i lodówkę z lodami. Podłoga niby wycierana.. odbiega to wszystko od polskich standardów. Na miejscu można zwiedzić piękne miejsce Porto Timoni