Samira Club

Bardzo polecam hotel. Duża przestrzeń, własne zejście na piękną plażę, basen, park wodny, duży wybór jedzenia, bar z napojami i daniami obiadowymi czynny całą dobę. Świetne animacje, duży wybór zajęć.

Najbardziej brudny hotel jakiegokolwiek w życiu doświadczyłam.Kazde zdjęcie które jest dodane przez hotel nie jest prawdziwe. Wszystkie pomieszczenia jakie pokoje brudne. Jeśli chodzi o higienę talerzy kubków bardzo brudne. Osobiście widziałam jak młody obcokrajowiec kubkiem do picia napojów na polecenie ratownika wyławiał (...) z basenu. Widziałam również że kelnerzy nie domywali szklanek w ogóle tylko wylewali pod krzak napój , a następnie szli do kolejnej osoby i podawali jako czysty kubek. Każdy kubek był plastikowy chyba że jeżeli się dało jakikolwiek napiwek wtedy dopiero oferowali pokaż szklany z uwagą że ma się pilnować tego pokalu żeby można było znowu nalać do tego samego pokalu napój bo tak to nie będzie pokalu żeby podać kolejny drink. Jeśli chodzi o plażę to plaża brudna z uwagi na odchody wielbłąda który tam notorycznie pozostawiał po sobie odchody i nie było to w ogóle sprzątane przez osobę która się zajmowała tym wielbłądem jak i przez obsługę hotelu. Ręczniki w pukają śmierdziały skiśniętym stęchlizną. Jeżeli chodzi o łazienkę to prysznic wraz z kiblem razem koło siebie że jeżeli jest osoba dosyć większa przeważnie mężczyźni to ciężko się wykąpać pod takim prysznicem bo nie jest w ogóle on w żaden sposób ogrodzony wisi tylko i wyłącznie kotara która przeszkadza. Też tutaj jeżeli chodzi o pani sprzątające pani sprzątająca o godzinie 8:00 puka po ręczniki brudne a następnie dopiero ręczniki kolejne czyste się o godzinie 14:00 gdzieś około w pokoju więc jeżeli by się chciało w międzyczasie ochłodzić wziąć prysznic nie ma w co się wytrzeć. Jeżeli chodzi o jedzenie każdy talerz który był na stołówce był tłusty niedomyty jedzenie to myślę że każdy by znalazł coś tam dla siebie kwestia gustu. Też duża sugestia co do obsługi baru to jeżeli chodzi o wydawanie jak i napoi taki posiłków bardzo często obsługa przekręca oczami miała dużo do powiedzenia i za każdym razem tylko i wyłącznie była sugestia chamska aby dać dinara za to że w ogóle są że im się należy. I też tutaj duża selekcja jeżeli chodzi o przyjezdnych a miejscowych , z uwagi na to że obsługa widząc przyjezdnego potrafiła pominąć i w kolejce potrafiła pominąć miejsce aby móc udać się na spoczynek typu leżaki bo pchali swoich pierwszych obsługiwali naskakiwali im że było widać ewidentnie że tam jest im lepiej a wszystkich innych pomijali. Po przyjeździe na miejsce gdy mieliśmy czekać na pokój kazali nam iść na obiad gdzie się udaliśmy była to godzina 13: 45 zanim doszliśmy nałożyliśmy jedzenie na talerz czekając w kolejce bo o godzina 14:00 wtedy podeszła pani do stolika i kazała nam opuścić stołówkę z uwagi na to że koniec jest wydawania jedzenia.(...)Jednym słowem nie polecam stwierdzam że trzeba się trzymać jak najdalej od tego hotelu mam nadzieję że nikt tego nie doświadczy nie zobaczy tych odchodów i tego brudu co myśmy zobaczyli i sugeruje kolejnym chętnym aby konkretnie przeczytali wszelkie opinie na temat tego hotelu bo jak ja po powrocie sprawdziłam to bardzo dużo złych opinii przez innych ludzi a ja nie za bardzo zwróciłam na to uwagę więc przy kolejnych wycieczkach będę na pewno na to zwracać.

Nie wiem czy w ogóle można nazwać do hotelem. Wszędzie brud, smród i karaluchy. Najgorsze miejsce w jakim w życiu byliśmy. Dzieci nie chciały nic jeść bo sztućce i talerze były brudne. Z odpływu w prysznicu wychodziły karaluchy.

Do przezycia ale bez szału brudno i obsługa wchodzi co chwilę do pokoi

Dramat i klęska. Max 1 gwiazdka powinna być - ja kupując czytałam super komentarze - każda rodzina , która tam pojechała , była tak rozczarowana , że chyba każdy będzie składał reklamację

od2 082 zł za osobę

Nazwa  Samira Club
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: basen ze zjeżdżalniami, miniklub (3-14 lat), plac zabaw, opiekunka do dzieci (za opłatą).

Atrakcyjna lokalizacja: tuż przy piaszczystej, szerokiej plaży, ok. 5 km od centrum Hammamet, ok. 4 km od centrum Yasmine.

Bogata oferta rekreacyjna: siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówki oraz piłki ręcznej, 2 korty tenisowe.

Dobra infrastruktura: SPA, fryzjer, dyskoteka, kącik internetowy, sklepiki, kantor wymiany walut, wypożyczalnia rowerów.

Wyświetlono 250 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Animacje, bezposrednie zejście do plaży.

Wady

Nam wszystko się podobało.

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Jeżeli chodzi o zaletę hotelu to bardzo ładne posiadają ogród który mogliby bardziej zadbać bo oczywiście brud i że jest basen koło basenu jest przejście na plażę

Wady

Wada hotelu jest taka że jest bardzo tam brudno są usterki widoczne kubki uszkodzone połamane brudne krzesła połamane brak możliwości skorzystania z leżaków na basenie z uwagi na to że o 5:00 rano już są zajmowane przez ręczniki.

1.1
Marty a

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Bark

Wady

Wszystko

Seweryn

Do przezycia ale bez szału brudno i obsługa wchodzi co chwilę do pokoi

Zalety

Jedzenie

Wady

Brudno basen tylko do 18 i przez pierwsze dwa dni nieczynny

2.7

Pobyt - Sierpień 2026

Wady

Mrówki w pokoju, Tv nie działał , Brudno , Prysznic ( o ile tak można nazwać to porażka- zasłona czerwona jakby rdza na niej była ) Rączka od prysznica stara , obrzydliwa, Okna jak w więzieniu , Ciemne pokoje Brak balkonów Na stołówce plastiki Wszystkie napoje w plastikach 🙈🙈🙈🙈 Po sprzątaniu nie widać było różnicy Jedzenie dramat - nie było warzyw np ogórka , pomidora do śniadania - Pseudo małe naleśniki odliczone po 2 sztuki dla każdego po wystaniu w kolejce 30 min O frytki wojna

2.6
Klaudia

Pobyt - Sierpień 2026

Nie wiem skąd te dobre opinie i tym hotelu , wszędzie brud i śmierdzi , pokoje jak cele więzienne, na zmianę pokoju czekaliśmy półtora dnia , musiliśmy kilka razy upominać się o zmianę pokoju , a i tak niewiele to dało, pokój dalej był taki sam , może odrobinę czyściej , z klimatyzacji śmierdzi grzybem , na ścianach grzyb i tynki odpadają , brak telefonu , brak lodówki , pościel brudna , ręczniki podarte, . Jak upomniałam się o pokój ze zdjęć , które biuro zamieściło, to Pan w recepcji stwierdził , że takich pokoi nie mają . W dodatku od czwartku do soboty czyli do końca naszego pobytu nie było wody w basenie , bo pękła rura . W jeden dzień nie było prądu 2 razy .

Zalety

Brak zalet

Wady

Wszystkiego mi się nie podobało

4.3
Majka

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel dla niewymagających. Plastikowe talerze na stołówce, brak sztućców. Muchy. Pokoje pamiętają króla świeczka.

Ewka

Pobyt - Sierpień 2026

Najgorszy hotel, w którym kiedykolwiek spędzaliśmy wakacje :( Zostaliśmy zakwaterowani w części pomarańczowej. W pokoju wszystko stare, śmierdzące wilgocią, rozpadające się. Łazienka wręcz obrzydliwa- z grzybem i brakiem miejsca na ręczniki (były poliestrowe, źle chłonęły i miały mnóstwo powyciąganych, długich nitek). Drzwi wypaczone, nie domykały się… Z odpływu wychodziły karaluchy, a po ścianach ganiały się mrówki. Klimatyzacja u nas działała, ale chłodziła tylko do 27 stopni i była tak głośna, że nie dało się spać bez zatyczek w uszach. Talerze na stołówce wiecznie brudne, a posiłki „umilały” nam latające nad głowami muchy. Napoje w barach wydawane były w plastikowych kubkach, jedynie opłukanych po poprzednich gościach. Baseny brudne, z pływającymi plastrami i z mętną od kremów wodą. Można jeszcze wiele wymieniać, ale nawet nie chce mi się do tego wyjazdu myślami wracać. (...)

Zalety

Animatorzy

Wady

Same wady

Radek

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel z 1966 roku więc pałacy się nie spodziewajcie. Bardzo mały basen jak na taka ilość ludzi. Leżaki zajęte o 6 wszystkie. Generalnie brudno nawet jak na standardy arabskie. Plaża fajna i są leżaki ale na przełomie lipec/sierpień wykwit meduz. Da się kąpać ale zawsze jakieś czułki cię poparzą. (Da się znieść ale szczypie).duzy minus za pozwalanie wielbłądom na jeżdżenie po plaży. Co chwile na plaży napotkaną kupę lub pety. Bo każdy arab jak spali peta to w piach. Plaża brudna.Psprzatanie pokoi ogranicza się do wymiany ręczników i poscieli i kosza na śmieci. Na stołówce panuje chaos.

Zalety

Dobre różnorodne jedzenie, codziennie coś innego i duży wybór.

Wady

Brud, dzikie rezerwacje wszystkiego, brud

Aleksandra

Pobyt - Sierpień 2026

Zdecydowanie najgorszy wyjazd. Gdyby oferta byla przedstawiona rzetelnie, nigdy nie zdecydowalibysmy sie na wyjazd do Samira Club. Te zdjecia, ktore sa pokazane w ofercie w niczym nie przypominaja stanu faktycznego i wprowadzaja ludzi w blad. Domek to lepianka,z plesnia w lazience, mrowkami i robakami w pokoju. Sprzatane codziennie, ale wszystko myte jedna woda, toaleta,zlew,podloga, masakra. Klimatyzacja w ciqgu tygodnia zepsula sie 2 razy. Oplata za lodowke jest pobierana oddzielnie (65 dinarow).nie ma miejsca na 4 osoby w "pokoju", 1 krzeslo i waziutki stolik to zdecydowanie za malo. Poduszki zzolkle i z plamami, reczniki stare,dziurawe, poprzecierane. Zmieniane codziennie, ale przez 3 dni musielismy chodzic za paniami ktore wydawaly reczniki, bo dla 4 osob zostawialy tylko 3. Toalety w czesciach wspolnych to jeden wielki syf, woda, bloto i odchody na podlodze. W jadalni i przy basenach i barach ciagle brakowalo naczyn,krzesel i stolikow. Jesli ktos teskni za obozami harcerskimi z lat `90, to bedzie czul sie tu dobrze, pozostalym odradzam.

Zalety

Mili animatorzy

Wady

- syf, brud,muchy,robactwo- nawet na stolowce - psujaca sie klimatyzacja, plesn w lazience - brak sztuccow, wolnych stolikow, krzesel, kubkow - brak wolnych lezakow- ludzie zajmowali je wieczorem i rano okolo 8:00 nie bylo juz wolnego miejsca - poplamione i dziurawe reczniki - dodatkowe ukryte oplaty - za lodowke, krzeselko pod domem - strefa VIP na plazy, gdzie nie mozna bylo usiasc na wolnym lezaku pod parasolem

Pobyt - Lipiec 2026

Standard pokoju i łazienki trochę spartański nie dla osób mających wymagania odnośnie nowości i nowego designu. Plusem było codzienne sprzątanie i wymiana ręczników. Ogólnie polecam 👍

Zalety

Hotel rodzinny nie jakiś moloch. Pomimo średniego standardu pokoi podobał mi się klimat tych bungalow. Dla rodzin z dziećmi super (basen z 2 zjeżdżalniami + odrębny basen z 4 zjeżdżalniami + plaża z dostepem do morza). Jedzenie jak dla mnie super, duży wybór potraw dla każdego, nawet niejadków (dużo ryb, owoce morza, potrawy lokalne jak i trochę potraw europejskich, super słodki stół oraz dostępność owocóc i napojów).

Wady

Słaba komunikatywność w języku angielskim pomimo młodej kadry. Można by wprowadzić jakieś nowe animacje bo większość się powtarzała.

NADIIA

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel jest bardzo fajny. Pokoje w miarę czyste, sprzątanie codziennie. Duzy wybór jedzenia. Plaża przy hotelu. Woda piękna. Na minus tylko zasługuje ilość leżaków. Musieli zajmować o 6 rano. Jestem bardzo zadowolona. Polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi.

Zalety

Duzy wybór jedzenia, plaża przy hotelu. Animacja

Wady

Brak suszarki w pokoju. Brak ręczników do leżaków

Pobyt - Lipiec 2026

Czysto, jedzenie smaczne, pan od spaghetti przemiły.

Zalety

Blisko plaża, jedzenie smaczne

Wady

W opisie aqua park, a fizycznie zjeżdżalnie nie funkcjonują, kids klub nie nadaje się dla małych 5letnich wakacjowiczów ponieważ dzieci są zostawione bez opieki. Brak wolnych leżaków, około stu leżaków jest już zajęte z samego rana.

1.6
Iwona

Pobyt - Lipiec 2026

Nie polecam . Wszędzie brudno , karaluchy wielkie jak koty . Klimatyzacja codziennie się psuła . W pokojach brak lodówki , czajnika , suszarki i żelazka . Pierwszy raz cieszyłam się że wracam do domu z wakacji . Zdjęcia tego hotelu to chyba jego marzenie by tak wyglądał . Morze brudne , plaza pełna glonów . Nie da się pływać .

Zalety

Brak .

Wady

Wszystko do poprawy .

Żaneta

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel-standard ok, czystość na minus pomimo codziennego sprzątania. Obsługa skarżąca się na pracodawcę i żebrającą napiwki.

Zalety

Blisko do plaży, super animacje

Wady

Brudno, awarię prądu, plastikowe szklanki, wszędzie plastik

1.7
MARCIN

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel tragedia,pokoje brudne,w szczególności łazienka,brak lodówki w pokoju,klimatyzacja nie wyrabia,w pokoju temperatura 35stopni,aquapark to jedna zjeżdzalnia w tłumem dzieci czekających w słońcu,restauracja podaje jedzenie na tłustych- plastikowych tależach,kelner zabiera szklanki przed wypiciem żeby oddać do przepłukania dla następnych gości,walka o jedzenie na stołówce,kolejki po napoje,kelnerzy chodzą i poklepują po plecach żeby dostać napiwek.

5.7

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel tragedia, brudno, głośno i ilość ludzi, której hotel i obsługa nie ogarnia. Hotel z 60 tych lat wymagający gruntownego remontu dosłownie wszędzie. Stare, rozpadające sie meble, pokoje minimum z minimum, a do łazienki strach wejść żeby czegoś nie złapać. Ręczniki brudne juz na starcie, a o wymianę trzeba prosić i tak dostajesz następne już jakby używane. Dużo by pisać jeszcze. Kompletnie masakra. Napewno tam nie wrócimy.

Zalety

Jedyna zaleta to plaża. Piękna, czysta, piaszczysta ale i tak trzeba uważać gdzie sie siada, bo środkowa jej cześć jest prywatna i należy do jakiejś wewnętrznej restauracji, o czym tez nie bylo powiedziane w ofercie. Zostaliśmy przegonieni z leżaków, poprostu.

Wady

Brud, stan wczesny PRL, karaluchy.

1.7

Pobyt - Lipiec 2026

Tragedia, przestrzegam przed tym miejscem. Tragiczne warunki bytowe. Bardzo zły stan techniczny pokoju oraz łazienki: zabrudzone podłogi, fugi, ściany i urządzenia sanitarne, zużyta armatura, uszkodzone lub niedbale zamontowane elementy wyposażenia oraz ogólne zaniedbanie. Obecność insektów w miejscach zakwaterowania i spożywania posiłków. Jadalnia była brudna: wszędzie pełno much, zabrudzone były stoły, podkładki, krzesła, podłogi i naczynia, a w otoczeniu pozostawały resztki jedzenia. Pokój nie posiadał obiecanego w opisie oferty widoku na ogród. Była to konkretna cecha wykupionego pokoju Family Room, wskazana w materiałach sprzedażowych organizatora. Klimatyzacja była stara bez możliwości regulacji temperatury. Dostęp do strefy basenowej był w praktyce poważnie ograniczony, a momentami niemożliwy. Aquapark, będący elementem nazwy hotelu i ważnym kryterium wyboru obiektu dla rodziny z dziećmi, był stary i zaniedbany, a działał jedynie przez trzy godziny dziennie - od 14:00 do 17:00. Tak istotne ograniczenie nie zostało wskazane w opisie oferty, który przedstawiał Aquapark jako bezpłatną atrakcję hotelową. Rzeczywisty standard obiektu, pokoi, łazienek, restauracji i stref rekreacyjnych zasadniczo różnił się od czystych, zadbanych i atrakcyjnych wnętrz oraz przestrzeni przedstawianych na zdjęciach reklamowych

Zalety

Tylko wieczorne animacje.

Wady

Najgorsze były warunki sanitarno- bytowe.

Arkadiusz

Pobyt - Lipiec 2026

Domki, z wyjściem na chodnik. Ładne lobby i bar.

Zalety

Wyjście na plażę bezpośrednio z terenu hotelu.

Wady

Wszystkiego było za mało, sztućców brakowało, brakowało miejsc na stolicę, leżaków, krzesełek przed sceną.

Wioletta supernok

Pobyt - Lipiec 2026

Jestem rozczarowana hotelem warunkami jakie mieliśmy. Pierw nie działała klimatyzacja brudna łazienka. Dostaliśmy inny pokój trochę było lepiej .pierw rozczarowanie przy posiłkach jak nie poszło się zaraz to potem nie było co jeść nie było dokladane zgłosiłam to obsłudze i rozmawiałam z kimś z (...) otrzymałam wiadomość że to biedny kraj .ale bez pr,esady zapłaciłam za pobyt to miałam chodzić głodna z dzuecmi .po drugie prosiłam się o oapier toaletowy dwa dni slyszslam tylko za 5 min .sama musiałam isc i poprosić. Biegające karaluchy mam filmik .brak miejs do siedzenia przy posiłkach raz jadłam na stojąco. Kolejki ogromne .nie polecam i więcej tam bym nie pojechala

Zalety

Najbardziej animacje u cześć rozrywkowa

Wady

Opisałam wyżej cały pobyt

Samira Club