Saritas

3.8

Niestety nie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu. Państwo z obsługi byli bardzo mili i pomocni, natomiast pokoje były sprzątane nijak (czasem zaścielone łóżka i wymienione śmieci w łazience). Podłogi brudne, w ogóle niezamiatane i niemyte przez cały nasz pobyt (7dni). Musiałam prosić Panie sprzątające o nowe ręczniki. Na śniadanie, obiad i kolacje - tureckie specjały + warzywa, szynki itp, niestety zdarzało się, że były nieświeże (na szynce wręcz było widać że jest stara). Na plus na pewno jest lokalizacja - tuż przy plaży i blisko do centrum Alanyi (ok 15 min autobusem). Był też całodzienny dostęp do wody, kawy, herbaty i alkoholu - niestety za drinki typu mojito i aperol trzeba było dopłacać 10€ i każdy drink miał taką cenę. Basen i okolice czyste, leżaki płukane codziennie wieczorem. Niestety patrząc na całość, raczej nie wrócę do tego hotelu.

Czysty hotel i sprzątana okolica. Blisko plaży, z darmowymi leżakami (wymagana wczesna rezerwacja).Transport i zakupy: Przystanek autobusowy tuż obok (linie 1 i 101). Autobusy jadą do centrum i dalej. Koszt biletu: 41 Lirów Tureckich (możliwa płatność kartą). Czwartkowy bazar za ogrodzeniem.Dodatkowe informacje: To była druga wizyta z żoną, prawdopodobnie nie ostatnia.

Pobyt w hotelu spędziliśmy z żoną bardzo przyjemnie choć za krótko ( w przyszłym roku lecimy na dłużej )Pokój schludny,sprzatany codziennie,ręczniki wymieniane,dużo zieleni wokół hotelu,jedzenia nie do przejedzenia (śniadania,obiad,kolacja )Napoi opór,blisko plaża rzut kamieniem.Miła obsługa hotelu

Super obsługa pokoje czyste jedzenie super wieczorem animacje warto się wybrać właśnie do tego hotelu

bardzo udany pobyt, dobre jedzenie , w barze nie brakuje płynów, do tego cieplutka woda i plaża przy hotelu. jest co pozwiedzać. Polecam.

Nazwa  Saritas
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, sporty wodne

Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatnie

3.9

3.8

Wyświetlono 335 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.8

Tomasz

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Blisko do plaży

Darek

Pobyt - Październik 2025

Zalety

- Jedzenie - Obsługa - Blisko plaża

Wady

- Płatne WI-FI

Dariusz

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bardzo blisko plaży 20 m przejście pod droga blisko centrum miasta

Wady

Ja tu nie widziałem wad

Dorota

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Jest wszystko co potrzeba.

Wady

nie ma wad

5.9
Daniel

Pobyt - Październik 2025

Hotel za cenę 1800 zł od osoby spełnił moje oczekiwania . Jest dla osób mniej wymagających . Jedzenie było ok ale bez wielkiego woow , taki najtańszy bar mleczny . Obfite śniadania na plus , obiady i kolacje już biedniejsze . Bardzo dobre Torty ! Hotel jest czysty ale już trochę zużyty . Co do sprzątania pokoi to było marne ale najważniejsze że podłoga była przetarta :-) Leżaki na plaży są ale tendencja Polaków i Rosjanów do zajmowania chyba o 7 jest niestety tu na miejscu . O 9 rano już są wszystkie zajęte a ludzie potrafią się schodzić nawet po obiedzie co niestety może komuś nie odpowiadać. Na basenie puszczana jest muzyka , później do 23 na tarasie gdzie też od 19 serwowane są drinki . Obsługa jest ok ale niema co oczekiwać że po daniu napiwku będą rzucać się Wam na szyję . Są bardzo neutralni , ale też należy ich zrozumieć , chorują od rana do wieczora , każdego dnia . Ja mogę polecić ogólnie hotel ! Natomiast jak ktoś oczekuje że będzie to Hilton czy Brustol to lepiej niech poszuka innego hotelu :-) cena jaką dałem jest adekwatna do warunków jakie otrzymałem . ( dla marudnych , polecam w Polsce sie utrzymać za 1800 nad polskim Morzem )Pokój mieliśmy z balkonem , normalny, czysty pokój , czyste pościele . Jedynie co to balkonowe krzesła i stolik zakurzone ale do przeżycia .(...)

Zalety

Blisko Morze , wydzielona plaża , dobre drinki .

Wady

Jedzenie jak z baru mlecznego :-)

Oskar

Pobyt - Wrzesień 2025

Bardzo udany pobyt , miła obsługa, dobre jedzenie, fajny duży basen do pływania.

Zalety

Hotelowa plaża prawie przy hotelu

Emilia

Pobyt - Wrzesień 2025

Ogólnie hotel bardzo mi się podobał, choć możliwe, że po prostu miałam szczęście i spełnił moje skromne oczekiwania. Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się wiele, czytając opinie — byłam przygotowana na najgorsze, ale wszystko okazało się w porządku. Dzięki pobytowi poznałam fantastycznych ludzi, więc znajomość niemieckiego, rosyjskiego i polskiego bardzo się przydała. Plaża i morze Najbardziej zachwyciło mnie morze. Dla osób lubiących nurkować z maską i rurką lepszego miejsca w Turcji nie znajdziecie — przynajmniej ja nigdzie nie spotkałam czegoś podobnego. Być może Egipt mógłby rywalizować pod względem fauny morskiej, ale tam nie ryzykuję podróży. Woda jest czysta, a ryb ogrom. Nam udało się zobaczyć żółwia, kalmary, wiele krabów i różnorodne, kolorowe ryby. Dla osób, które nie potrafią pływać i wolą pozostawać przy brzegu, plaża może nie wywrzeć takiego wrażenia. W morzu jest sporo kamieni, więc chodzenie po dnie może być niewygodne — lepiej pływać. Lecz leżaki zawsze są dostępne, nie trzeba ich zajmować z samego rana. Sama linia brzegowa jest kamienista, więc najlepiej wchodzić do wody i pływać, zamiast stać na dnie. Na wejściu do morza kamieni prawie nie ma. Ręczniki plażowe są płatne. My braliśmy swoje stare z domu, a można je też kupić na pobliskim rynku za kilka euro i zostawić sobie na pamiątkę. Pokój Mieliśmy świetny pokój w budynku C. Wszystko było czyste i komfortowe. Jedyny minus — łóżka to dwa osobne materace, a szczelina między nimi przeszkadza, jeśli przyjeżdżacie z partnerem. Woda w kranie jest słodka, pokój czysty, wszystko w porządku. Jednak naszym znajomym nie poszczęściło się tak — trafili na stary pokój nad kuchnią, gdzie cały czas czuć było zapach jedzenia. Najlepiej wybierać nowe pokoje w budynku C lub w nowym budynku A. Budynek A ma najlepsze pokoje, ale jest tuż przy nocnym klubie — jeśli kładziecie się spać przed północą, muzyka może przeszkadzać. Basen Nie korzystałam z basenu, bo jechałam głównie dla morza. Wokół basenu było jednak sporo osób, wszyscy pływali, więc basen jest w porządku. Jedzenie W pierwszy dzień próbowałam wszystkiego, aby znaleźć swoje ulubione dania. Trafiły się też potrawy, które mi nie smakowały, ale ogólnie jedzenie było smaczne. • Śniadania: naleśniki z nutellą, mnóstwo serów, świeże warzywa. • Obiady: burgery, pizza, sałatki. Warzywa były świeże i smaczne, można było się nimi objadać. Mięso średnie, choć czasem trafiała się dobra kurczaka z grilla. • Dodatki: bakłażany, sosy (ajika) do burgerów, smażone krążki cebulowe — przepyszne. • Desery: niestety mdłe, żaden mi nie smakował. • Owoce: arbuzy, melony, jabłka, pomarańcze — świeże, ale brak egzotycznych owoców. Jedzenie przygotowywane jest na bieżąco, więc nie trzeba spieszyć się na sam początek posiłku — nawet 20 minut przed końcem wszystko jeszcze jest dostępne. Rozrywka i bar Prawie każdego wieczoru była muzyka na żywo lub tańce, ale my wolimy spacerować po okolicy lub iść na fajkę wodną. Do centrum można dojechać autobusem w mniej niż 1 dolar; kursuje co 10 minut, płatność kartą. Na plaży nie ma baru, ale w hotelu jest w 3 minuty spacerem. Minus: obsługa baru była niemiła — w ostatnią noc, o 22:57, odmówiono nam wina mimo, że bar działał do 23:00. Zawsze zostawialiśmy napiwki, więc było to przykre. Podsumowanie Jeśli przyjeżdżacie do Turcji tylko dla basenu i baru, możecie się zawieść. Ale jeśli liczycie na piękne morze, plażę i relaks, hotel w pełni spełnia oczekiwania. Warto zabrać maskę do nurkowania — ryby pływają tuż przy brzegu i robią ogromne wrażenie. Internet w hotelu jest płatny, ale ja korzystałam z eSIM, co wyszło taniej i wygodniej. Hotel polecam. Za rozsądną cenę oferuje komfortowy pobyt, pyszne jedzenie i piękne plaże.

Zalety

Plaża, smaczne drinki, lokalizacja

Wady

Barman który zamykał czasami bar przed 23:00 i chciał napiwki

4.7
Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2025

Ogólnie jak za tą cenę to polecam :) Hotel dla mało wymagających Średnia wieku gości 55+

Zalety

Dobre jedzenie , duży wybór Bardzo blisko plaża z darmowymi leżakami Miły personel

Wady

Bardzo głośna muzyka codziennie do 23 Słabe pokoje i łazienki Płatny internet Transfer z lotniska trwa 3,5 godziny

Julia

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel standardowy, skromny, bez szału, jest wszystko co potrzeba. Codziennie w ramach przekąsek były hamburgery i makaron, ale inne posiłki zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bez zarzutu, dbają o czystość terenu. Wifi hotelowe trzeba zakupić we własnym zakresie, ale działa bezproblemowo.

Zalety

Bogaty wybór jedzenia, miła i pomocna obsługa, w barze nie żałują alkoholu, duża przestrzeń do wypoczynku, bardzo blisko plaży, darmowe parasole i leżaki.

Wady

Bardzo skromny pokój, niski standard łazienki, wadliwa klimatyzacja, problemy z prądem, płatne wifi.

Ryszard

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel typowo ekonomiczny, pokój względny, telewizor stary, łazienka masakra, wieszak tylko jeden. Część kąpielowa przedzielona foliową zasłoną, brak półki na środki higieny, dozownik niesprawny.

Zalety

Obsługa miła i bardzo uprzejma. (...)

Wady

Jedzenie monotonne, wędliny fatalne, zdarzyła się stara obeschła ryba, ciasta tłuste. W ostatnim dniu pobytu, a moja siostra na trzy dni przed wyjazem dostaliśmy biegunki i torsji, że byłem pełen obaw co do możliwości powrotu do kraju. (...) tutaj doznałem rozczarowania.

1.9
Weronika

Pobyt - Wrzesień 2025

Bardzo nie polecam!!! Po przyjeździe nie bylo dla nas pokoju, dali nam pokoj w innym hotelu. Następnego dnia dalej nie bylo pokoju, trzeba bylo czekać jeszcze 2h nim dali pokoj. Hotel bardzo obskurny na żywo, wymagający remontu. Pokoje brudne, wszedzie paprochy, lodówka zaklejona brudem, nie działajaca, tv i klimatyzacja rodem z PRL. Brak płynów w łazience. Nie dają nawet wody w butelce do pokoju! A sprzątanie polega na tym że pani zamiata podloge i dokłada rolkę papieru… o nowe ręczniki też musiałyśmy się prosic, na ścianach jest grzyb. Pościele nie były wymieniane Obsługa nic nie rozumie po angielsku. Gdy złożyliśmy skarge na pokój to jeszcze sie z nami kłócili w recepcji!! Bardzo nie miła i nie pomocna kobieta. Jedzenie nie jest dobre, maly wybór, czuć jakby bylo z gorszego sortu.Na kolacje musiałasmy sobie kupić zupki chińskie 😂 Winda i korytarze rodem z horroru. Alkohole to tylko piwo i wódka, brak drinków (platne). Mimo all in nie chcą wydawać alkoholu, sa ograniczenia!! Nie mozna wziac 2 drinków na raz (jedna osoba), tylko chodzic co chwile. Brak baru na plaży (w opisie jest napisane ze jest), bardzo mala ilosc leżaków. Leżaków na basenie rowniez malo, mało miejsca. Hotel nie dla młodych osob, bardzo dużo osob 50+ Czuć sie jak w sanatorium. Jedynym plusem, ze plaza jest przez ulicę. Natomiast całokształt TRAGEDIA, nie polecam wybierać tego hotelu. Jestem bardzo nie zadowolona i zniesmaczona po wizycie w nim.

Zalety

Blisko przejście do plaży

Wady

Wszystko wymianę powyżej, praktycznie żadnej zalety

Elżbieta

Pobyt - Wrzesień 2025

pobyt w dniach 1-9 września 2025. Przed wyjazdem czytałam opinie innych klientów. W zasadzie wszystko zgodne z opisem. Pokój czysty, z dużym balkonem , klimatyzacja i lodówka mała w pokoju. Na jedzenie i napoje nie można narzekać, dużo i można sobie urozmaicać dodatkami. Na lotnisko długo się jedzie, ale to wiedzieliśmy wcześniej. Brak wifi w hotelu, ale to też było wiadomo wcześniej. Piszę o tym dlatego że musieliśmy się skontaktować z rodziną, ale pomimo roamingu trochę kosztuje. w ten rejon Turcji jeszcze się wybierzemy, ale ze względu na brak wi-fi nie do tego hotelu

Zalety

Podobała się możliwość korzystania z basenu prawie cały dzień, bez przerwy obiadowej oraz bliskość plaży

Wady

brak wi-fi oraz zapachy chyba z nieszczelnej kanalizacji , ale to dotyczy nie tylko tego hotelu ale okolicy

1.7
Marcelina

Pobyt - Wrzesień 2025

Niestety nie polecam hotelu Saritas. Lubimy podróżować budżetowo i nie mamy zbyt wygórowanych wymagań ale ten hotel bardzo Nas rozczarował. Przede wszystkim : nigdy w życiu nie miałam takiego zatrucia pokarmowego jak podczas pobytu w tym hotelu. Najpierw rozchorowali się nasi znajomi - dwa dni z wakacji zmarnowane. Mnie dotknęło w dzień wylotu - wymiotowałam całą noc i dosłownie bałam się że nie wpuszcza mnie na pokład samolotu. Resztkami sił poszłam do recepcji zapytać o przedłużenie doby hotelowej z czym był ogromny problem ( inaczej musiałabym czekać 4 godziny w recepcji na transfer bo takie były godziny wylotu a z racji fatalnego stanu zdrowia nie byłabym w stanie ) w końcu łaskawie po zapłacie 40€ się zgodzili. Ściany są z papieru, trafili Nam się sąsiedzi którzy hałasowali do 2-3 w nocy a słychać było dosłownie wszystko przez co nie można było spać. Pokój o słabym standardzie ale tutaj nie wymagałam zbyt wiele z racji ceny, niestety słuchawka prysznicowa była w takim stanie że kąpiel była możliwa jedynie przy użyciu kranu na dole. I w każdym jest taka jak na zdjęciu, nieważne czy dopłacimy za widok na morze czy nie. Jedzenie monotonne, jedne lepsze drugie gorsze ale z racji zatrucia na prawdę ostrzegam bo higiena pozostawia wiele do życzenia. Podsumowując : nigdy nie zdecydowalibyśmy się na ten hotel ponownie i szczerze odradzamy - lepiej dopłacić i podczas urlopu się nie stresować.

Wady

Czystość Łazienka Poważne zatrucie pokarmowe Odległość od centrum Alanyi i innych atrakcji Bardzo długi transfer ok. 4h

Patryk

Pobyt - Sierpień 2025

Pokoje czyste, jedzenie dobre, a w drink barze nie żałują alkoholu. Plaża jest około 50 metrów, trzeba przejść przejściem podziemnym. Polecam hotel na Last Minute.

Zalety

Zalety hotelu: 1. Bliskość plaży. 2. Dużo alkoholu w drink bar. 3. Bazar turecki w poniedziałki i czwartki. 4. Jedzenie dostępne od 09:00 do 21:00. 5. Drink bar otwarty 10:00 - 23:00.

Wady

Wady hotelu: 1. Głośna muzyka do 23:00 codziennie. 2. Recepcja chce dopłaty 10€ za dobę do pokoju z widokiem na morze (nie polecam, poniżej są imprezy do 23:00, lepiej mieć z widokiem na basen - troche ciszej...), wystarczy kupić "Standar room".

Zbigniew

Pobyt - Sierpień 2025

Niezbyt dobry. Mało rozrywki, występów. Rozrywka główna to bar i drinki. Dużo turystów na tak małą powierzchnię. Plaża nad morzem brudna, piach ciemny i brudzący ręczniki , morze też niezbyt czyste. Dreptak nadmorski niesprzątany , pełno petów ,śmieci. Na chodniku brudne płytki po sokach ,lodach itp.

Zalety

Nic ciekawego, a jestem na wyjazdach kilka razy w roku i mogę porównać standart ,lokalizację, oraz wielkość terenu na jednego turystę. Pokoje w starych budynkach do remontu, klimatyzacja kiepska. Jak zmieniałem chłodzenie to lała się woda z klimatyzatora. Nikt tego nie czyści i nie konserwuje, a przy upale powyżej 29 stopni w nocy to jest podstawa.

Wady

Za blisko budynki koło siebie, za mała przestrzeń ,mało zieleni.

Pobyt - Sierpień 2025

Za tak niską cenę nie oczekiwałam zbyt wiele. Fakt, pokój czasy świetności ma już za sobą. Niemniej jednak spełniał podstawowe wymagania: był czysty i mial wygodne łóżko. To, co nas przede wszystkim urzekło to bardzo sympatyczny i pomocny personel. Nie domagał się bakszyszu. Ekipa sprzątająca spisywała się na medal; barmani nie żałowali alkoholu, kucharze gotowali zróżnicowane posiłki dla każdego. Jedzennie: była pizza, frytki, krążki cebulowe, ryba, duży wybór sałatek, kurczak i ryż. Ogromny wybór słodkości. Załapaliśmy się również na Italian night <3 W hotelu nie ma animatora samego w sobie, ale wieczorami hotel zapewniał atrakcje. Np. występ akrobatów z Afryki albo pokaz tancerzy z Kuby. Na wyjazdach all inclusive popularnym problemem są wiecznie zajęte leżaki, ale nie tutaj. Cudowny ratownik zbiera rano wszystkie ręczniki z "zaklepanych" leżaków i nagle znajduje się miejsce dla każdego. Ogromnym rozczarowaniem okazała się plaża, która choć blisko, to pelna ostrych kamieni i śmieci na plaży - ale za to sam hotel nic nie poradzi (plaża publiczna).

Zalety

Personel, bliskość do plaży, animacje i smaczne jedzenie. Dodatkowo teren hotelu jest pełny roślinności, wszędzie są popielniczki, ławeczki i śmietniki. Dodatkowo na terenie wylegują się urocze koty.

Wady

Wadą jest płatny i bardzo słaby internet. Koszt 2EUR/ dzień. Trzeba wykupić minimum 3 dni. Internet jest na jedno urządzenie! W godzinach popołudniowych każda strona ładowała się kilka minut. Proponujemy od razu kupić turecką kartę SIM.

5.7
Renata

Pobyt - Sierpień 2025

Niestety jedzenie masakra właśnie wróciłam z zatruciem pokarmowym, mąż wcześniaj miał problemy. Bułki spleśniałe, jak poszłam pokazać da menadżera nawet nie przeprosił. Internet płatny 2 euro za dzień. Codziennie to samo najedzenie a jak zostanie z obiadu np szpinak dają do mięsa i rewolucja murowania.Hotel raczej +3 gwiazdki.

Zalety

blisko morza, bazar w czwartek pod oknami, w miarę czysto, nie ma zajmowania leżaków na basenie-ratownik chodzi i zbiera-jak sobie tylko leżą

Wady

kiepskie jedzenie, basen do 18.00

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel czysty. Było bardzo dużo dobrego jedzenia, wrecz nie do przejedzenia. Obsługa bardzo sympatyczna i nie żałują alkoholu w barze. Hotel ma dobra lokalizację wypadową i tunel do prywatnej plaży z drink barem i darmowymi leżakami. Plusem były też animacje.

Zalety

- dużo jedzenia, - miła obsługa, - darmowe WiFi w lobby, - pokoje z widokiem na morze, - prywatna plaza.

Wady

- trzeba uwazac na zatrucia. Do wyjazdu trzeba sie dobrze przygotować; probiotyki, elektrolity, leki na biegunki. Oboje z mężem mieliśmy zatrucie przez jakiś czas, - wejście do plazy jest bardzo kamieniste. Nie obejdzie sie bez butów do wody.

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel w miarę przyjemny jak na hotel "miejski". Basen spory, w sezonie wszystkie leżaki były zajęte od rana. Jedzenie przeciętne, ale każdy coś znajdzie coś dla siebie (brak owoców morza i innych rarytasów), ale warzyw dużo. 2 bary, ale jeden czynny w ciągu dnia, 2gi wieczorem. Alko ok. Pokoik normalny, hotelowy bez szału, ale estetyczny (był z balkonem). Wieczorem potańcówki i muza przy barze. Świetna baza wypadowa: obok hotelu przystanem "mpk".Raz w tygodniu ulice wokół hotelu zamieniają się w bazar (chyba czwartek). Ceny szokujące, marki i może podróbki, ale na bawełnie tureckiej. Następnym razem z pustą walizką do Turcji ... hotel przy plaży, przejście pod ulicą (jak ktoś lubi może przebiec przez ulicę). Leżaki naplaży hotelowej gratis (ręczników i baru nie ma).

Zalety

Położenie jako baza wypadowa.

Wady

Przeciętny - europejskie może że 3 gwiazdki, ale wystarczający.

Saritas