Seabel Alhambra Beach Golf & Spa

Hotel ogólnie z zewnątrz wygląda ładnie . Bardzo ładne otoczenie wokół dużo palm zwłaszcza wzdłuż alejki którą się idzie nad morze które jest w odległości ok.300m za hotelem. Jednak pokoje bynajmniej te na dolnej kondygnzcji wymagają generalnego remontu .Pokoje sprzątane tylko chyba na przyjazd gości i to pobierznie, była czysta pościel i ręczniki co nam wystarczyło bo niejesteśmy wymagający , a w pokoju zazwyczaj tylko śpimy i korzystamy z łazienki. Hotel posiada fajne baseny . Fajne animacje . Bardzo dobre jedzenie i oryginalne butelkowane napoje cola fanta sprite woda mineralna a także piwo i wina.

Najgorsze wakacje w życiu! Omijać szerokim łukiem! Kupiliśmy wyjazd przez Wakacje.pl z organizatorem Coral Travel. Hotel Seabel Alhambra w Tunezji okazał się kompletną porażką - hałas z dyskotek nie pozwalał spać w nocy, okna wibrowały od basu, a internet, który według oferty miał być „w pokojach i częściach wspólnych”, działał tylko przy recepcji. Zamiast wypoczynku - stres, łzy i bezsenne noce. Nawet dyrektor hotelu przyznał, że obiekt ma problem z hałasem,(...)

Ogólne wrażenia z pobytu są pozytywne. Hotel od frontu wyglądał na mniejszy, ale po dłuższym spacerze w środku sprawiał wrażenie labiryntu. Nam trafił się pokój na 1 piętrze od strony ulicy. Pani sprzątająca codziennie dbała o nasz pokój. Pokój duży komfortowy, tak samo jak łazienka. Nie mieliśmy żadnego problemu z insektami. Ogólnie obiekt ma tak jakby 4 baseny - jeden imprezowy koło baru gdzie serwują przekąski i drinki, drugi w stronę plaży jest cichy, głęboki na 1,55m i tutaj jeśli ktoś chce naprawdę odpocząć to super sprawa. 3 basen płytszy z brodzikiem dla dzieci, znajduje się niedaleko tego imprezowego. Ostatni natomiast znajduje się we wnętrzu budynku. Na terenie obiektu znajdują się korty tenisowe, boisko do koszykówki, piłki siatkowej i piłki nożnej. Można spróbować swoich sił także grając w mini golfa. Za każdą grę trzeba dać depozyt, ale po zwrocie sprzętu oddają go. Do plaży trzeba dojść spacerkiem. Na samej plaży leżaki z parasolami. Na plus niedaleko toaleta, która o dziwo w środku dobrze wygląda. Nie ma się co martwić leżaki i parasole należą do hotelu. Zawsze znajdowaliśmy wolne leżaki czy to przy plaży czy basenie. Nie mieliśmy przez cały pobyt żadnego incydentu z zapachami. Klimatyzacja w pokoju super działała. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić z wyglądu to dywany na korytarzach, które potrzebują już dobrego przeprania. Obsługa bardzo miła i pomocna, parę słówek po polsku umieją. Przez cały pobyt czułam się jak w domu. Na terenie hotelu znajduje się również sklepik, gdzie można kupić coś od jedzenia po odzież i dodatki. Animatorzy bardzo zabawni i serdeczni. Codziennie inne atrakcje. Rozkład dnia zawsze wisiał na ścianie niedaleko imprezowego basenu. Możesz aktywnie bądź pasywnie odpocząć, wytańczyć, poszaleć ale i poleżeć, poopalać czy wypić coś na ochłodę. Jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo smaczne, żadnych rewolucji żołądkowych nie mieliśmy. Posiłki można było zjeść wewnątrz jak i na zewnątrz obiektu. Najbardziej różnorodne były obiady i kolacje. Można trafić również na dzień typowo kuchni włoskiej, tunezyjskiej i ryb. Nam udało się akurat na dzień tunezyjskiej. Hotel miał duże obłożenie, ale obsługa i kucharze działali na najwyższych obrotach. Jedzenia nigdy nie brakowało. Gdyby ktoś zapragnął wyjść to pod bramą hotelu czekają taksówkarze. Co do barów zlokalizowałam ich 3. Jeden koło basenu cichego serwował napoje bezprocentowe, piwo i wino. 2 koło basenu imprezowego oferował już więcej, jak chociażby kolorowe drinki. Natomiast 3 bar znajdujący się w środku działał 24h i serwował to o co poprosiłeś, oczywiście jeśli było to na stanie. Wyjazd uważamy za bardzo udany, i chętnie wrócimy kiedyś do tego hotelu.

Pobyt jak najbardziej udany!! Pyszne jedzenie, animatorzy najlepsi, cudowni, piękna plaża!! Pokoje duże, codziennie sprzątane, polecam z czystym sumieniem!!!

Wszystko super. Pokoje czyste, obsługa bardzo miła. Jedzenie dobre i oryginalne napoje

Nazwa  Seabel Alhambra Beach Golf & Spa
Miejsce  Tunezja / Sousse / Port el Kantaoui
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, golf, bez paszportu, parking

Wyświetlono 52 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Piękne otoczenie bardzo dobre jedzenie mili kelnerzy i animatorzy.Bardzo ładna i czysta plaża za hotelem z dużą dostępnością leżaków.

Wady

Pokoje i recepcja do remontu.

3.1
Radek

Zalety

Wady

Brudne baseny, mrówki w pokojach, pobliskie dyskoteki które uniemożliwiają sen, przesuwne nieszczelne okna ze szpara 1cm, pourywane, nienaprawiane elementy jak chociażby drążek nad wanna.

Jolanta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Miła obsługa Smaczne jedzenie Dużo zieleni Aktywności na świeżym powietrzu Czystość pokoi

Patrycja

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

animatorzy, plaża, jedzenie

Wady

nie ma

LB

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Bardzo fajny basen z powiewem od morza

Blaze

Wszystko git(...)

Zalety

Wszystko

Wady

Nic

Pobyt - Czerwiec 2025

Niestety hotel nie spełnił naszych oczekiwań. Wybraliśmy go z powodu opisu oferty i bardzo dobrych opinii. Wygląda jednak, że dawno nie aktualizowaliście Państwo oferty, bo hotel absolutnie nie spełnia wymagań 4 gwiazdek i różni się od opisu. Po pierwsze dostaliśmy pokoje z widokiem na mur. Zmieniliśmy na widok na patio, gdzie śmierdziało kanalizacją tak , że nie można było otwierać okna. Smród ten zresztą był trwałe obecny w całym głównym budynku. Takie pokoje dostają przede wszystkim Polacy. W pokojach działał tylko niewielki nawiew i nawet po 15.06. nic się nie zmieniło. Wracaliśmy więc do nagrzanych pokoi ze śmierdzącym powiewem szamba. W restauracji głównej zero klimatyzacji, więc posiłki je się w pocie własnym przy temp. 34 stopni. Brak zwykłej herbaty, po 4 dniach zniknęło masło i była tylko obrzydliwa margaryna. Podczas śniadania sprzątaczki myły podłogę płynami o bardzo silnym zapachu, który unosił się w takich stężeniu, że dusiliśmy się jedząc. Dopiero, gdy na google umieściłam o tym opinię przestali sprzątać. W wc przy restauracji duże karaluchy. Zresztą sprzątanie pokoi też zostawia wiele do życzenia, po łebkach. Czasami tylko umyta podłoga, pościelone łóżko, a kurze pozostawione przez 2 tygodnie muchom i komarom. Przez dwa tygodnie nie umyta wanna ani blat z umywalką. Szampon, mydło, płyn do kąpieli, papier dokładane tylko na prośbę. W hotelu są 2, nie 3 restauracje i 3, a nie 4 bary. Bar przy basenie przy plaży serwuje tylko niektóre napoje, żadnych soków, z alkoholi tylko piwo i wino. Brak przekąsek przy plaży (pomimo barku do tego przeznaczonego). Do plaży jest co najmniej 400m. Bar 24 h w głównym budynku bez klimatyzacji przez większość dni, przy 34 stopniowym upale. Amfiteatr na powietrzu nieczynny i wieczorne programy odbywały się w małej sali, oczywiście bez klimatyzacji. Ochrona tak działa, że kilku naszych młodych rodaków gościło 2 kolegów spoza hotelu (chodzili bez opasek i korzystali z dobrodziejstw barów i basenu). Bardzo zawiedliśmy się na tym hotelu. Nie wiemy skąd takie dobre opinie, chyba od wielbicieli piesków, bo gości z nimi było sporo. Jedynym atutem hotelu byli animatorzy (szczególnie Kuki), ratownicy, barmani i kelnerzy. Opis na wakacje.pl jest nieprawdziwy. Budynki są stare, brzydkie, z widocznymi defektami i również śmierdzi tam szambem. Hotel w niezadbanym terenie, słaba roślinność, wysuszona trawa. 150m od hotelu dyskoteka, ogromny hałas do 4 rano kilka razy w tygodniu. Nie na takie atrakcje liczyliśmy! Ani wypoczynek, ani piękno, ani romantyzm, ani czystość. Po prostu brak odpowiedniego zarządzania i nadzoru. Nie polecam i nie wrócimy już tam.

Zalety

Pracownicy: animatorzy, kelnerzy, barmani

Wady

Wiele - największa to wszechobecny smród i brak klimatyzacji

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel ok, jak chcesz odpocząć z dziećmi idealny, jak jesteś młody i szukasz nocnych rozrywek szukaj dalej 😁

Zalety

4 baseny, nie ma walki o leżaki, spokojnie, jedzenie bardzo dobre , dużo do wyboru , trzeba brać pod uwagę że to Afryka, wykończenie wnętrz to nie jest idealne

Wady

Słaba klimatyzacja, czasami zapach z nie był bardzo słaby., no te ich drinki bardzo delikatne 😉

Beata

Pobyt - Czerwiec 2025

Infrastruktura hotelu bardzo dobra, 3 fajne baseny, piękna szeroka plaża. Jedzenie bardzo dobre, owoce morza, ryby (miecznik, tuńczyk i inne), super desery, przepyszny arbuz. Jednak wielkim minusem hotelu jest zakwaterowanie. Owszem na stronie jest informacja o tym, że nie są to luksusowe pokoje, ze hotel wymaga remontu. Nie o remont tu chodzi a o to czy jest czysto czy brudno. Sprzątanie po łebkach. Lustra na ktorych byly slady zabitych komarów (taki pokój dostaliśmy) przez dwa tygodnie nie zostały umyte. Pajęczyna z pająkami na suficie, pod szafą. Poduszki twarde ważące po kilka kg. Najgorzej brudna łazienka. Pokój przekazany nam z wanną ze sladami starego brudu, niedomyta przez dwa tygodnie (prysznic brany na stojęcy) w rogu wanny przy ścianie pleśń. Mieliśmy kapcie do chodzenia po pokoju. Spakowalismy je w torbe foliową, bo mialy taki bród i kurz pod spodem, ze nie można ich byla włożyc takich do walizki - a przecież pokoje sprzątane codziennie. Ewidentnie nikt tam nie zarządza, nikt nie sprawdza pracy swoich pracownicków. Leżakowaliśmy przy największym basenie. Wszystkie lezaki zabrudzone ptasią kupą, nikt tego wieczorem nie sprzata. Owszem pewnie to problem dla hotelu, bo jest tam bardzo dużo ptaków i drzew. Ale to hotelu problem, nie gości. Ręczniki w rozmiarze 140/100 więc calego zabrudzenia nie mozna bylo zakryc. Byly materace, lae niektóre z nich też wątpliwej czystości. Na plus to przemili kelnerzy, barmani i wspaniali animatorzy, non stop cos wymyslali. Koleny minus to mrówki. Na szlakach komunikacyjnych korytarze mrowek. Sprztające Panie zamiatają je rano na trawe, po chwili problem wraca. Jest ich tysiące. Nikt tego terenu niczym nie wysypuje by trochę zmniejszyc ich ilość. Kilka małych miałam w łóżku.

Zalety

Infrastruktura, przemiła obsluga,

Wady

brudne pokoje, leżaki przy basenie, i olbrzymia ilość mrówek, które wchodzą do pokoi, nawet do łóżek

Pobyt - Czerwiec 2025

Wszystko na plus, pokoje duże, sprzątane codziennie (nie mieszkalismy w części hotelowej) leżaków nigdy nie brakowało, animatorzy rewelacja, obsługa kelnerska super. Spacerkiem do plaży wśród zieleni i plam urokliwa promenada. Jedzenie super, bardzo duże ilości, nikt napewno nie chodził głodny.

Zalety

Przemiła obsługa. Duże pokoje. Wszystko na plus

Marzena z Polski

Pobyt - Czerwiec 2025

Wspaniały hotel!!! Wspaniały personel!! Wspaniała organizacją. Wróciłam z bagażem wspaniałych wspomnień. Polecam każdemu to bajeczne miejsce. Prawdziwy relax w tym obiekcie. Atakrakcje na plaży super! Jedzenie wyśmienite, drink bar pool bar- rewelacja. Dla barmanów należy się podwyżka!!

Danuta

Pobyt - Maj 2025

Otoczenie piękne palmy dużo zieleni i kwiatów dojście do plaży urokliwą promenadą.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie wspaniali animatorzy wszystko na 5+ polecam na pewno wrócę tam jeszcze. Pozdrawiam Kukiego i cały zespół. Hotel oceniam bardzo pozytywnie i polecam. Piękna i czysta plaża bez glonów.

Wady

Dla mnie bez zarzutów.

Patrycja

Pobyt ogólnie oceniam na 3/5. Główna część Hotelu ładna i zadbana. Dostaliśmy Pokój w drugiej części hotelu i tam już nie jest tak ładnie. Pokoje ogólnie czyste (nie licząc mrówek w toalecie), ale myślę że te w głównej części są o wiele lepsze. W pokojach które dostaliśmy było cały czas głośno. Zaczynając od rana pianie koguta i krzyki innych zwierząt, później głosy noszące się z basenu, animatorzy, zabawy, wieczorem i w nocy muzyka dobiegająca z klubu/baru znajdującego się na terenie hotelu. Cichy basen bardzo na plus oprócz głośnych i biegających dzieci bez opieki. Plaża czysta i dużo leżaków.

Zalety

Baseny, smacznego jedzenie i duży wybór.

Wady

Pokoje, mycie szklanek polega jedynie na przepłukaniu wodą

Jeżeli chodzi o pobyt jestem ogólnie zadowolona. Jedynym moim zarzutem jest to ze wszystkie atrakcje takie jak basen mini golf a nawet siatkówka plażowa są dostępne do godziny 18. Zdecydowanie jest to hotel dla osób które chcą na wakacjach odpoczynku ciszy i spokoju.

Zalety

Grupa animatorów która zapewniała nam atrakcje oraz uczestniczyła z nami w grach zespołowych.

Wady

Nieprzyjemny zapach w pokoju.

Magdalena

Hotel bardzo ładny i zadbany położony na terenie pięknego palmowo-oliwkowego ogrodu. Pokój przestronny, codziennie sprzątany z dobrze działającą klimatyzacją. Wyśmienite jedzenie, do obiadu oraz kolacji serwowane wino, lub piwo oraz inne napoje typu cola, fanta, ,sprite, woda. Niesamowity wybór słodkości. Świetne baseny z barem oraz wolnymi leżakami. Sklepik na terenie hotelu. Plaża zadbana oraz czyste morze.

Zalety

Piękny ogród, cudowni animatorzy umilający pobyt zarówno w dzień jak i wieczorami. Przyjazny personel. Dobra lokalizacja.

Wady

Brak wad.

Początkowe wrażenia - wymaga remontu, ale zaraz pojawiają się inne zalety które przeważają zdecydowanie nad minusami. Dobra jakość w stosunku do ceny wypoczynku. Pomimo okropnej Pani animatorki z Miniklubu i Niedokarmiania kotów przez obsługę hotelu daję 5 gwiazdek.

Zalety

Kompleks budynków rozstrzelony na dużej przestrzeni o architekturze prawdziwej Alhambry. Do pokoju idzie się przez liczne wrota, mija fontanny, drzewa cytrusowe, można usiąść na wnęce pomiędzy pokojami i poczuć jak tysiąc lat temu. Można wynosić do pokojów jedzenie i zostawiać naczynia w specjalnych do tego miejscach. Cztery baseny, jeden półotwarty, ale najlepszy tuż przy plaży otoczony palmami bez tłoku plażowiczów. Bardzo dobre wyżywienie, możliwość wynoszenia żywności do pokojów.

Wady

Miniklub obsługuje dzieci francuskojęzyczne. Mojej córce mimo, że mówiłam, że trochę zna angielski nie podano kredek, puzli itp. Złożyłam na to skargę do przedstawiciela biura podróży. Sprzątanie pokoi codziennie, ale trzeba dać bakszysz, aby było porządne. Słabe dokarmianie przez obsługę hotelu kotów bytujących na terenie hotelu, a nawet ich zabijanie z uwagi na niechęć opłacania zabiegu sterylizacji. Biedne koty proszą o jedzenie, proszę Was o wspomożenie kotów w tej kwestii.

Hotel jest rewelacyjny!!! Spełnił nasze wszystkie oczekiwania: pyszne jedzenie, zadbane trzy baseny i plaża i wieczorne show dla rozprężenia. Bardzo miła obsługa. Dużym plusem jest akceptacja bezdomnych kotów, które można dokarmiać podczas kolacji na świeżym powietrzu.

Zalety

Wyżywienie, infrastruktura basenowa i bary, animatorzy, kotki:)

Beata

Hotel bardzo ladny, czysty zadbany, mila obsluga na recepcji w restauracji i za barami. Wszyscy zawsze pomocni.Bardzo mily i zawsze usmiechniety kierownik hotelu.

Zalety

czyste baseny z ratownikami oraz bardzo zabawna grupa animatorow, ktora wypelnia wolny cza na 100%

Mirek

Fantastyczny, klimatyczny hotel, świetna obsługa, bardzo miła, uczynna, pokój czysty, znakomite jedzenie. Wieczorami duzo ciekawych wydarzen, animatorzy bardzo zaangażowani, może nawet za bardzo- bywali irytujący 🙂. Bezposrednib dostęp do plaży nad morzem, leżaki, parasole slomiane wliczone w cene, zawsze były wolne miejsca. Jesli ktos woli sa tez baseny, dobrze utrzymane. Ogolnie szczerze polecam. Bylismy całą rodziną 2+3, dzieci powyzej 17l.

Zalety

Architektura, obsluga, jedzenie

Hotel bardzo ładny , ciekawy w architekturze. Co dzień sprzątany. Duży wybór jedzenia więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Układ hotelu. Każdy ma osobne wejścia od dworu. Dużo atrakcji wokół, baseny, korty tenisowe, golf dużo zieleni

Wady

Szkoda że Wi-Fi tylko w lobby

Seabel Alhambra Beach Golf & Spa