Sealine (Alanya)

3.5

Świetny hotel zlokalizowany w centrum, idealny na spacery i zwiedzanie. Okolica bardzo spokojna. Obsługa hotelu bardzo sympatyczna. Wspaniałe miejsce do wypoczynku..

Rodzinny hotel, głównie dla dorosłych spełnił nasze wszystkie oczekiwania. Blisko promenady, plaży oraz innych atrakcji. Starannie utrzymana czystość zarówno części wspólnych jak i pokoi. Jedzenie smaczne, duży wybór lecz ja to bywa na all incusive monotonne co dla niektórych gości może być przeszkodą. Jednakże my jesteśmy bardzo zadowoleni, wrócimy ponownie na pewno!

Hotel super,pokoje czyste, codziennie zmieniana pościel i ręczniki,miła i pomocna obsługa hotelowa. Jedna uwaga co do barmanów przy barze ,nie mili i niechętnie bez codziennych napiwków podawali napoje i drinki

Hotel czysty, odnowiony. Duże pokoje. Dobre, różnorodne jedzenie.

To była moja pierwsza w życiu podróż z przyjaciółką do tego hotelu. Niestety, chyba nie miałyśmy szczęścia. Wrażenia z Alanyi są wspaniałe – widoki, natura i klimat tego miejsca naprawdę zachwycają i w pewnym sensie wynagrodziły fakt, że trafiłyśmy na słaby hotel. Na początku wszystko wydawało się w porządku – jedzenie było w miarę smaczne i dość urozmaicone, ale niestety alkohol w barze był okropny. Wszystko, co nadawało się do picia, było dodatkowo płatne. Personel początkowo wydawał się miły, jednak tylko do pewnego momentu. Ostatniego dnia pobytu, po kolacji w hotelu, zarówno mnie, jak i moją przyjaciółkę dopadło silne zatrucie. Całą noc spędziłyśmy w łazience, podobnie jak nasi sąsiedzi z pokoju nad nami – oni również źle się czuli po posiłku. W tym dniu nie jadłyśmy nic poza jedzeniem z hotelu, więc przyczyna była oczywista. Próba dodzwonienia się na recepcję nic nie dała, a nikt z administracji nie zainteresował się naszą sytuacją. To było naprawdę rozczarowujące, zwłaszcza że fizycznie nie byłyśmy w stanie wyjść z pokoju. Z hotelu wyjechałyśmy z ogromnym niesmakiem i na pewno już tam nie wrócimy.

Nazwa  Sealine (Alanya)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze

Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą

Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem

Kolejka linowa na wzgórze zamkowe

5.9

3.5

Wyświetlono 93 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Tomek

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Spokojne miejsce, bardzo czysto w całym hotelu. Lokalizacja idealna do zwiedzania.

Elżbieta

Iryna

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Położony blisko centrum i atrakcji miasta Alanya

Wady

Trochę za ciasne prysznice

Pobyt - Październik 2025

Hotel czysty, odnowiony. Duże pokoje. Dobre, różnorodne jedzenie.

Zalety

Blisko plaży i centrum miasta.

Wady

Brak terenów zielonych przy basenach.

2.0
Sofiko

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Piękna okolica i wspaniałe widoki. Sama Alanya jest cudowna – przyroda, morze i klimat miejsca robią ogromne wrażenie.

Wady

Zatrucie pokarmowe po kolacji, brak reakcji ze strony personelu, słaba izolacja akustyczna, bardzo zły alkohol w barze, brak pomocy ze strony recepcji w sytuacji awaryjnej.

Dawid

Pobyt - Wrzesień 2025

Alanya we wrześniu to był świetny wybór, temperatury codziennie oscylowały w granicach 30-33 stopni Celsjusza (czyli nie za gorąco). Sam hotel jest położony w spokojnej okolicy, jednak nigdzie nie jest daleko! Fajna plaża położona 10 minut od niego, na niej darmowe leżaki, woda oczywiście cieplutka i w miarę czysta. O 10 każdego dnia autobus zawoził turystow na plażę oddaloną 30 minut pieszo od hotelu - plażę Kleopatra. Jednak ze względu na skaliste dno morza w tej okolicy warto zabrać ze sobą buty do pływania, żeby najzwyczajniej w świecie nie pokaleczyć sobie nóg. Czystość hotelu była naprawdę na wysokim poziomie, można było liczyć na codziennie sprzątanie pokoju. Dbano również o czystość w okół basenu i baru. Blisko hotelu znajdował się market Kanen(czy coś takiego), gdzie pracowała naprawdę miła Pani, ceny też niczego sobie. Po obiekcie często przechadzają się kotki, które można pogłaskać, w większości są miłe. Bar otwarty do 23, dobrej jakości wódka, w miarę dobre piwo, reszty nie próbowałem, ale obstawiam, że też była ok. Drinki płatne, w okolicach 50zł za jednego. Warto zwrócić uwagę na dość miłą i nienachalną obsługę, zarówno na recepcji, podczas posiłków jak i na barze. Duży wybór jedzenia, jednak z czasem monotonne, kolacje czasem były ciekawsze, np. kebab doner lub szaszłyki. Na plus na pewno duży wybór deserów i owoców.

Zalety

Czystość, dobra lokalizacja, spokój.

Wady

Momentami monotonne jedzenie, parówki na obiad.

Pobyt - Wrzesień 2025

Bardzo miła obsługa, jedzenie smaczne nie nudziło się. Czystość zachowana na całym obiekcie.

Zalety

Czystość, blisko do morza, piękna okolica

Wady

Nie było

Ewelina

Pobyt - Wrzesień 2025

Polecam pobyt w hotelu, jedzenie bardzo dobre. Personel wręcz perfekcyjny. Wszędzie blisko.. Jedyny minus to brak animacji w hotelu. Hotel zasługuje na więcej gwiazdek może na przestrzeni czasu się to zmieni.

Klaudia

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokój czyściutki, codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki i worek na śmieci oraz uzupełnianie papieru. U nas dwie sypialnie - jedna jednoosobowa i druga dwuosobowa z balkonem. Z balkonu widok na wgórze z napisem I♡Alanya, niczym w Hollywood. Łazienka dosyć ciasna, ale do przyzwyczajenia. WiFi można sobie wykupić, bodajże 1€/dzień dla pokoju. WiFi w lobby darmowe, ale bardzo słabe. W restauracji jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego jest ogromny wybór deserów i owoców. Restauracja każdego dnia serwuje śniadanie, lunch, obiadokolację i późnym wieczorem zupę - tu po prostu nie da się chodzić głodnym. Dodatkowo w hotelu znajdują się całodobowo automaty z napojami więc można bez limitu o każdej porze dnia i nocy napić się kawy, gorącej czekolady soku czy herbaty. Drinki w barze za darmo (m.in.: whisky, wino, raki, wódka, piwo). Hotel posiada dwa baseny, przy jednym jest zjeżdżalnia dla dzieci. Nie ma problemu ze znalezieniem leżaka. Po południu jest też coffee break i można przekąsić coś słodkiego wylegując się na leżaku. Hotel posiada własną plażę z darmowymi leżakami i parasolami, oddaloną o około 5 minut. Wejście do wody na początku kamieniste, więc należy albo wchodzić ostrożnie, albo zaopatrzyć się w buty do wody. W czasie 6-dniowego pobytu udało nam się zwiedzić plażę Kleopatra, wzgórze Kale, na które wjeżdża się kolejką linową (teleferik) i jaskinię Damlataş, gdzie wszędzie szliśmy na piechotę, aby też zwiedzić okolicę. Słyszałam, że na plażę Kleopatra jeździ bus, który zawozi i później przywozi z powrotem klientów hotelu. Hotel zorganizował też u siebie występ taneczny i pokaz mody - miłe urozmaicenie wieczoru. Hotel jest w świetnej lokalizacji, blisko są markety, plaża, centrum. Moim zdaniem ok. 2 km do plaży Kleopatra, kolejki na wzgórze Kale czy jaskini to też nie jest dużo i spacerek szybko i przyjemnie mija. Obsługa hotelu przesympatyczna i przemiła, zagadują, żartują, śmieją się, panuje bardzo miła atmosfera. Z niektórymi nawet można dogadać się po polsku. Hotel z czystym sumieniem polecam. Będąc drugi raz w Alanyi nie zawahałabym się przed jego ponownym wyborem. Spełnił nasze oczekiwania w 100%.

Zalety

+ Czyste pokoje, sprzątane codziennie + Przepyszne i różnorodne jedzenie + Blisko plaża, centrum, markety + Miła obsługa hotelu, która tworzy świetną atmosferę + Możliwość porozumienia się w języku polskim

Wady

- Mała łazienka - Słabe WiFi w lobby

Izabella

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel w pełni spełniał moje oczekiwania, jedzenie smaczne, obsługa przemiła i bardzo pomocna. Dla osób z dziećmi jedyny minus to dużo osób palących nad basenem i może to trochę przeszkadzać innych minusów dla mnie nie ma :)

Zalety

spokojna okolica, czystość, obsługa.

Wady

może nie wada hotelu tylko turystów- dużo osób palących

Roland&Iwona

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel oceniam b.dobrze tj. na 5* ,czysty,bardzo miła i uprzejma obsługa zwłaszcza Panie sprzątające,codzienna wymiana ręczników ,pokój wysprzątany pachnący.Restauracja bardzo czysta rewelacyjny catering ,każdy dosłownie znajdzie coś dla swojego podniebienia,potrawy urozmaicone super wyeksponowane ,wszystko świeże i smaczne.Lobby przyjemne dla krótkiego relaksu,basen,bar przy basenie wszystko ok. Polecam!!!!!!

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja zaledwie 15 min spacerkiem na hotelową plażę,wszystko w zasięgu,obsługa miła, chętnie udzielają rzeczowych informacji,hotel spełnił nasze oczekiwania w 100% .Polecamy

Wady

Brak wad, jednakże należy zwrócić uwagę na jednego osobnika grubszej postury ,który zbiera talerze w restauracji i czasami zastępuje chłopaka w barze ,niebezpiecznie spoufala się z gośćmi

Pobyt - Sierpień 2025

Jestem pozytywnie zaskoczona pobytem w hotelu Sealine. Czyste pokoje oraz cały teren obiektu. Obsługa bardzo miła. Jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie. Idealne położenie hotelu- wszędzie chodziliśmy na pieszo( my akurat lubimy 😉)pomimo długiego transferu polecam pobyt w hotelu szczególnie osobom lubimy, które nie lubią tylko leżeć przy basenie. Plaża hotelowa nr 12 spacerkiem 10 min. Plaża Kleopatry ok. 50 min na pieszo lub bezpłatny bus spod hotelu codziennie o godz. 10,powrót 16- bezpłatne korzystanie w leżaków i parasoli w clubie Havana. Polecam

Zalety

Idealne położenie, czystość

Wady

Brak animacji, mała łazienka

Arkadiusz

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel Bonapart Sealine to idealne miejsce na relaks i wypoczynek. Zadbane baseny, wygodne leżaki i klimatyzowane pokoje zapewniają komfort nawet w największe upały. W pokojach dostępny jest telewizor, co pozwala na chwilę rozrywki po dniu pełnym słońca. Bar serwuje orzeźwiające napoje, a atmosfera ciszy i spokoju sprzyja regeneracji. Lokalizacja blisko plaży to dodatkowy atut – można spacerować, odpoczywać i cieszyć się widokami. Obsługa miła i pomocna, a czystość na najwyższym poziomie. Polecam każdemu, kto szuka spokojnego miejsca na wakacje w słonecznej Turcji!

Zalety

Spokojna lokalizacja – idealna dla osób szukających ciszy i relaksu. Klimatyzowane pokoje, wygodne łóżka, stylowy wystrój. Wzorcowa czystość – pokoje i przestrzenie wspólne utrzymane na najwyższym poziomie. Zadbane baseny z leżakami i strefą chilloutu – idealne do wypoczynku w słońcu. Kameralny bar z lokalnymi smakami – nie tylko drinki, ale też przyjazna atmosfera. Miła, pomocna obsługa. Bliskość plaży (nr 12)– kilka kroków do morza.

Wady

Nie znalazłem

Artur

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, blisko centrum. Świetna baza wypadowa do zwiedzania Alanyi. Pokoje czyste, jedzonko bardzo dobre. Polecam

Zalety

Lokalizacja, obsługa i jedzenie na mega plus.

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam hotel Bonaparte Sealine. Wyjazd byl udany. Hotel spełnił nasze oczekiwania. Posiłki bardzo smaczne. Mnóstwo deserów, głównie lokalnych przysmaków tureckich. Obsługa bardzo miła. Dosyć blisko do plaży. Przy hotelu blisko mały sklepik. Słabe drinki na all. Nie ma w ofercie koktajli (chyba że za opłatą) więc jedynie trzeba sobie komponować drinka typu woda ze sprite czy whisky z colą. Duży plus dla obsługi hotelu. W restauracji uwijają się mega szybko. Ledwo się zje. Talerz znika. Brawo. Niestety w sezonie w bardzo ciepłe dni brakuje leżaków na basenie i ludzie rezerwowali sobie z samego rana poprzez położenie ręcznika. Generalnie hotel na plus. Proszę brać pod uwagę że od lotniska to ok 2-2,5 h jazdy busem.

Zalety

Posiłki (desery !) Obsługa na duży plus. Pokoje sprzątane codziennie. Dostęp do ekspresu do kawy i zimnych napoi 24h

Wady

Palenie papierosów na basenie dozwolone. I Ci którzy nie palą musza to znosić będąc w bliskiej odległości. Brak koktajli mimo opcji all.

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel bardzo fajny. Jedzenie smaczniejsze niż w innych hotelach w Turcji. Obsługa bardzo dobra i miła. Pani z informacji ekstra. Masaze oferowane przez hotel tez na najwyższym poziomie (30 euro za osobę). Blisko do plaży. 2 baseny wystarczające na te ilość osób, zamykany jest o godzinie 18.00 może trochę za wcześnie ale potem słońce chowa się już za budynek i może dlatego. Jest tylko jedna winda, na która czasami długo czekaliśmy ale nie był to jakiś duży problem, zawsze można się przejść dla zdrowia. Pokoje bardzo czyste, ręczniki zmieniane codziennie. Zawsze zawracam uwagę na czystość pryszniców- tutaj nie miałam się do czego przyczepić. Mieliśmy mała awarie z gniazdkiem w pokoju, przypaliła mi się ładowarka, ale Pan serwisant naprawił problem w 5 minut. Ludzie w hotelu rezerwowali sobie leżaki, czasami po 5 sztuk co dla mnie to było przesadą, nie przyjeżdżam na wakacje żeby o 6 rano leżaki rezerwować, ale ja brałam i wyrzucałam te ręczniki na jedno miejsce Obsługa niestety tego nie robiła- to chyba jedyny minus. Chętnie tam wrócę za rok.

Zalety

Blisko do plaży, blisko na bazary, 2 baseny, smaczne jedzenie, miła obsługa, dobra klimatyzacja w pokojach, czyste pokoje, czyste prysznice, duży wybór jedzenia

Wady

Brak klimatyzacji w lobby

Sławek

Pobyt - Lipiec 2025

Pokoje czyste i przestronne, dobre jedzenie, a obsługa pomocna. Niedaleko do plaży i blisko do centrum..

Sławek

Pobyt - Lipiec 2025

Super lokalizacja.mnustwo różnorodnych potraw.czystosc pierwsza klasa.uprzejmni mili ludzie.poprostu super

Zalety

Blisko plaży.czystosc.jedzenie picie,baseny.mila atmosfera

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel super. Pokoje przestronne, czyste. Codziennie sprzątane. Jedzenie dobre, zawsze świeże. Bardzo blisko plaży i głównej ulicy. Wszędzie blisko.

Zalety

- czyste pokoje - przestronne pokoje - dobre i świeże jedzenie - miła i pomocna obsługa

Wady

Jedyny minus to lunch box jaki otrzymaliśmy na podróż powrotną (wyjazd z hotelu o 5:30 rano). Jego skład: jajko na twardo, kawałek ogórka, pomidor koktajlowy i kromka chleba. Lepiej było nic nie dawać.

Pobyt - Czerwiec 2025

Byliśmy w tym hotelu z 2 dzieci koniec czerwca -początek lipca ,hotel bardzo fajny ,miła obsługa ,czyściutko ,bardzo smaczne jedzenie ,blisko morza ( choć bardzo brudna plaża )polecam wybrać się na plaże Kleopatry ( bus hotelowy ) cena była niska więc to hotel dla niewymagających lecz przyjemny ,spokojny ...Polecam

Zalety

czystość , jedzenie dobre miła obsługa ,fajna lokalizacja

Wady

brak animacji

Sealine (Alanya)