Sentido Akassia Beach (ex. LTI Akassia Beach)

Polecam pobyt w hotelu Sentido, wszystko na wysokim poziomie, jedzenie, czystość, obsługa.

Pobyt był cudowny,hotel jest piękny,jest czysto,dużo zieleni,obsługa cudowna, napewno wrócimy.

Hotel okey. Bardzo zadbana roślinność. Ładne pokoje. Hotel nie ma własnej plaży, plaża jest przygotowana dla 3 hoteli tzn. Santido, Akkasia i Diamond. Można swobodnie poruszać się po terenach hoteli, ale opaski działają tylko w twoim i to minus, ponieważ wieczorne atrakcje są w Akkassi, więc nie dostaniesz nawet wody, chyba, że zapłacisz. Tak samo aquapark, niby w jednym miejscu, przedzielony mostkiem ale jak chcesz coś do picia to musisz wrócić do swojej części i tam korzystać z beach bar. Inaczej 3 dollars.

Pobyt w Sentido Akassia Beach w Marsa Alam był absolutnie wyjątkowy! Byłam tam niedawno z chłopakiem i oboje zakochaliśmy się w tym miejscu od pierwszych chwil. Hotel robi wrażenie swoją przestrzenią, zadbanym terenem i pięknymi widokami, ale tym, co nas naprawdę zachwyciło, była atmosfera – spokojna, komfortowa i idealna do odpoczynku.Ogromnym pozytywnym zaskoczeniem było to, że otrzymaliśmy pokój w części Diamond. Standard, czystość oraz eleganckie wykończenie zrobiły na nas duże wrażenie, a sam pokój zapewnił nam komfort na najwyższym poziomie.Plaża jest przepiękna, a rafa tuż przy hotelu – niesamowita. Można godzinami podziwiać kolorowe ryby i krystalicznie czystą wodę. Jedzenie również bardzo nam smakowało – duży wybór, świeże produkty i coś dla każdego. Obsługa była zawsze pomocna, uśmiechnięta i życzliwa. Czuliśmy się naprawdę zaopiekowani.To był jeden z naszych najlepszych wyjazdów i z czystym sumieniem polecam ten hotel każdemu, kto marzy o idealnym wypoczynku nad Morzem Czerwonym. Na pewno wrócimy!

Hotel przyjemny , czysty ,zadbany, jedzenie ok. Krótki transfer z lotniska.

Nazwa  Sentido Akassia Beach (ex. LTI Akassia Beach)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża, ok. 550 m długości.

Sport i rozrywka: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci, łucznictwo, boccia, water polo, nauka tańca, dyskoteka.

Pasjonatom nurkowania spodoba się piękna rafa koralowa.

Szeroki wybór restauracji i barów oraz duży kompleks basenowy.

Wyświetlono 79 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Bliskość od lotniska, super obsługa

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Najbardziej podobało Nam się wszystkoo🥰🥰

Wady

Niema wað😊

Sylwia

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Cisza, spokój

Wady

Jedzenie codziennie takie samo. Dla dzieci w zasadzie frytki i spagetti. Wiadomo, dziecko nie zje wołowiny w sosie. Pizza jest bez smaku. Kurczaki a'la nuggets byly tylko raz w ciągu 7 dniowego pobytu. Tutaj bym to poprawiła.

Karolina

Teresa

Pobyt - Listopad 2025

Hotel przyjemny , czysty ,zadbany, jedzenie ok. Krótki transfer z lotniska.

Zalety

Przyjazny personel , fajne baseny i park wodny. Pokój dostaliśmy o 9 rano podczas gdy doba zaczyna się o 14.

Wady

Brak wody butelkowanej w okolicach basenu , jadalni , barów. Prosząc o butelkę wody w barze przy basenie kazali nam za nią zapłacić. W barze w basenie tylko napoje dla dzieci. Alkoholu brak. Animacje do bani. Animatorzy nie mają ochoty na organizację czegokolwiek. W zasadzie o godzinie 17 nic się w hotelu nie dzieje. Plaża taka sobie. Widziałam ładniejsze .

Pobyt - Listopad 2025

Hotel wspaniały ,pobyt pięcio osobowa rodzina,każdy znalazł coś dla siebie,obsługa miła uśmiechnięta zawsze pomocna.Piękna rafa koralowa zjeżdżalnie i baseny super,napewno wrócimy!!!!

Zalety

Na pokój nie musieliśmy długo czekać i to bez przekupstwa,wystarczyło miło zapytać ☺️ i poprosić.Klimatyzacja przestała działać po zgłoszeniu do 5min byli fachowcy i wymienili.

Wady

Hotel jak każdy przyjmuje dużo gości i wszystko się zużywa tak jak i w domu.

Dawid

Pobyt - Listopad 2025

Bardzo dobry hotel, w kompleksie jest jeszcze Swiss (zdecydowanie gorszy i starszy) oraz Dream (nowszy ale zdecydowanie innego typu, dla nas zbyt wielki, duża bryła, betnoza mało roślin). Sentido to zdecydowanie najlepsza opcja a korzystać można z całego kompleksu. Jedzenie dobre, mało urozmaicone co dnia w kwestii zmian ale bardzo duży wybór. Obsługa bardzo miła, bardzo czysto. Przepiękny ogród i baseny.

Zalety

Roślinność, ogród, baseny, obsługa, strefy bez dzieci

Wady

Ten hotel to trochę takie niemieckie sanatorium ;)

Iwona

Pobyt - Listopad 2025

Wspaniały hotel . Bardzo czysto , cicho, spokojnie . Podgrzewane baseny, teren z piękną zielenią . Na terenie sklepiki, apteka , klinika. ładna plaża , wydzielony basen w morzu, gdzie można snurkować na płytszej wodzie Hotel ten jest w kompleksie 3 hoteli , można korzystać z całej infrastruktury. Transfer z lotniska ok 40 minut. (...)

Zalety

Czystość, Bardzo dobre jedzenie , wyjątkowo miła , nienachalna obsługa.

Pobyt - Październik 2025

Bardzo fajny i zadbany hotel. Różnorodność posiłków gwarantowała, że każdy znalazł coś dla siebie. Rafa dostępna również na płyciźnie dla niepływających, atrakcje w aquaparku dostosowane dla dużych i małych. Bawiliśmy się wyśmienicie całą rodzinką.

Zalety

Czystość, aquapark, dobre jedzenie

Wady

Dostawka niewygodna do spania, ale po zgłoszeniu szybko dostaliśmy dodatkowe łóżko

PAULINA

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt w hotelu był naprawdę udany! 🌴 Wszędzie było bardzo czysto, a obsługa okazała się niezwykle miła i pomocna – zawsze można było liczyć na ich uśmiech i wsparcie. Na terenie obiektu znajduje się wiele basenów, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie – zarówno do relaksu, jak i do pływania. Jedzenie było pyszne, różnorodne i zawsze świeże. Zdecydowanie polecam ten hotel – idealne miejsce na wypoczynek! Szczególnie dla rodzin z dziećmi- nasze były zachwycone.

Zalety

Smaczne jedzenie, miła , życzliwa obsługa. Czysto.

Wady

Dla mnie żadnych.

Grzegorz

Pobyt - Wrzesień 2025

Spędziliśmy w tym hotelu tydzień i był to naprawdę udany rodzinny wypoczynek! Hotel robi świetne wrażenie – przestronny, zadbany i idealnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Pokój rodzinny był duży, komfortowy i codziennie dokładnie sprzątany. Obsługa na każdym kroku życzliwa, uśmiechnięta i zawsze chętna do pomocy. Widać, że goście są tutaj naprawdę ważni. Największą frajdę dzieciom sprawił aquapark – wiele zjeżdżalni, różne strefy i doskonała organizacja. Dorośli również mieli swoje miejsce do relaksu – baseny, leżaki i piękny widok na morze. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone – codziennie coś nowego, duży wybór potraw, świeże owoce i pyszne ciasta. Plaża szeroka, z łatwym zejściem do morza i cudowną rafą koralową. Snorkeling to czysta przyjemność! Wieczorami czekały na nas animacje i występy, więc każdy dzień kończył się w przyjemnej atmosferze. To miejsce zdecydowanie godne polecenia dla rodzin – dużo atrakcji, przemiła obsługa i prawdziwie wakacyjny klimat. Z pewnością wrócimy! 🌞

Zalety

Czystość, przestronne pokoje, kuchnia, rafa koralowa

Karolina

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel ma fajną lokalzacje i duży potencjał. Ale jest kilka rzeczy nad którymi musi popracować. Wyrzucanie gości z pokoju o 12 godzinie kiedy wylot jest w nocy jest zupełnie nie na miejscu, nie można było sie dogadać aby zostać chociaż do 17 ( następni goście przyjeżdżali w nocy tak jak my) Sok ze świeżych pomarańczy? Oszustwo jest to sok z kartonu. Spa - całymi dniami panowie namawiają w promocyjnych cenach do spa, przychodząc do spa słyszysz że jednak musisz zapłacić w euro a nie w dolarach. Gabinet podczas masażu otwarty, masażyści podczas zabiegu rozmawiają, masują jak za karę i jeszcze na koniec żądają napiwku.

Zalety

Lokalizacja przy razie koralowej, Pyszne jedzenie w ala carte

Wady

Obsługa spa , brak rozwiązania podczas czekania na odlot

Karola

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt w tym hotelu to czysty relaks, piękna rafa koralowa z pomostem umożliwiającym snurkowanie ,baseny super, obiekt jest spory więc nie ma obaw o brak miejsca, jedzenie w porządku, każdy znajdzie coś dla siebie. Alkohol ja to alkohol słaby ale nie nie jest to jakiś ogromny problem. Barmani przy basenie super jeden mega sympatyczny uśmiechnięty , drugi hmmm zależało od dnia, czasem miałam wrażenie jakby był tu za karę. Animacje okej, warto zapoznać się z rozpiską znajdującą się w recepcji bo w każdy dzień animacje mogą znajdować się w innym miejscu. Jednak nie jest to żaden problem bo po hotelu można przemieszczać się meleksami. Nie proszą o napiwki co jest ogromnym plusem, więc jak ktoś ma ochotę taki napiwek dać to okej, ale nic na siłę. Transfer z lotniska trochę ponad godzinę. Mimo braku zainteresowania z naszej strony podchodzili do nas Panowie codziennie i proponowali nam masaże, mimo odmowy nadal próbowali nas przekonać, po kilku dniach naprawdę zaczęło być to uciążliwe. Nawet przy czytaniu książki potrafili zatrzymywać się i zagadywać.

Zalety

Jakoś naprawdę na ogromny plus. Czysto, wszyscy uśmiechnięci, jedzenie dobre

Wady

Uciążliwe proponowanie masaży.

Kinga

Pobyt - Wrzesień 2025

Byliśmy w Sentido Akassia Beach przez tydzień i możemy śmiało powiedzieć, że hotel spełnia oczekiwania na każdym kroku — od komfortowych pokoi, przez smaczne posiłki, aż po wspaniałą obsługę, która naprawdę dba o gości. Pokoje: przestronne, codziennie sprzątane, z zawsze świeżymi ręcznikami i wygodnym łóżkiem. Mieliśmy pokój na parterze z tarasem i widokiem na ogród oraz basen – idealne miejsce zarówno na poranną kawę, jak i wieczorny relaks. Jedzenie: duży wybór i wysoka jakość. Każdy znajdzie coś dla siebie – od świeżych owoców morza, przez lokalne przysmaki, aż po klasyczne dania międzynarodowe. Wszystko było smaczne i dobrze doprawione. Uważam, że mają bardzo dobre piwo i drinki 😉 Obsługa: zasługuje na ocenę 6+. Kelnerzy i personel są niezwykle mili i pomocni. W ostatni dzień chcieliśmy posnurkować, ale nie umiemy dobrze pływać i nie mieliśmy kamizelek. Ratownicy sami zaproponowali nam makarony, abyśmy czuli się bezpiecznie – taki gest zrobił na nas ogromne wrażenie. Dzieci bardzo zadowolone z Aquaparku. Polecamy ten hotel każdemu, kto szuka relaksu w pięknym otoczeniu i chce poczuć się naprawdę zaopiekowany. Z przyjemnością wrócimy tu ponownie!

Artur

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel fajny z dużym teren połączony z 2 innymi. Jedzenie dobre, każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Zalety

Dostęp do aquaparku, dobre jedzenie

Wady

Bardzo słabe animacje a dla niektórych może być duża powierzchnia całego obiektu. Rafa jest ale jak nie traficie z pogodą to może wiać cały okres i nie można skorzystać z pomostu ze względu na czerwoną flagę i fale.

5.3
Wojtek

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel nie zasługuje na 5* , basen przy aquaparkach najlepsze lata ma za sobą powinni go wyremontować, konflikt pomiędzy akassia- sentido i diamonds odbija się na gościach a obsługa to wykorzystuje , na szczęście zakwaterowanie mieliśmy w nowej części Daimonds

Zalety

Aquapark, rafa koralowa

Wady

Podejście do gości i jakość na stołówkach pomiędzy sentido a diamonds to przepaść , rafa ściągali czerwoną flagę zawsze pomiędzy 15-18 wtedy dwóch ratowników pomimo że warunki cały dzień te same , kamizelki dla dzieci w centrum nurkowym można wypożyczyć do max 16 , obsługa stołówka, przekąski i bary nie zasługują na 5* , katastrofa

Maciej

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi. Pokoje są bardzo fajne, duże, klimatyzowane (działa bez zarzutu). Teren ośrodka jest bardzo duży i mimo iż kompleks składa się z 3 hoteli, to każdy dla siebie miejsce do odpoczynku. W ogóle nie czuć, że jest tam tyle ludzi. Miła przyjazna atmosfera, obsługa uśmiechnięta. Animacje dla dzieci mogły by być bardziej urozmaicone, ale w sumie nasze pociechy (5 i 10 lat) były zadowolone. Pełno basenów, zjeżdżalni - raj dla małych i dużych. Plaża piaszczysta, można podziwiać piękny podwodny świat (rafę i kolorowe rybki). Dla lubiących snurkowanie dostęp do pomostu skąd można podziwiać wspaniałe podwodne widoki.

Zalety

Baseny, zjeżdżalnie, duży teren gdzie każdy znajdzie swój azyl

Wady

Mini disco dla dzieci - co dziennie to samo, bez urozmaiceń.

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt zaliczam jako udany. Obsługa uśmiechnięta, pomocna. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Szczerze polecam:)

Zalety

Obsługa, czystość.

Wady

Zbyt mało animacji.

Pobyt - Czerwiec 2025

Kompleks składa się z 3 hoteli Sentido Akassia, Akassia Beach oraz Diamont Beach (na etapie wykańczania). Jako rodzina z nastolatkiem zostaliśmy zakwaterowani w Diamont, ponieważ tam nie ma jeszcze infrastruktury dla małych dzieci za to jest cisza, spokój i baseny z wejściem z tarasu pokoju. Hotel bajka może trochę za mało zieleni jeszcze ale nowe i ten spokój rekompensuje wszystko. Sprzątane codziennie, lodówka uzupełniana codziennie o bezpłatne napoje woda, cola, sprite, fanta. Jedzonko jak na Egipt spoko, obsługa mega miła, bez narzucani się o bakszysz. I tyle jeśli chodzi o plusy Z minusów: jak na 4 wyjazd (3 razy Hurghada) zaskoczenie ogromne brakiem kąpieliska. Tak plaża nie oznacza możliwości wchodzenia do morza. Można jedynie wejść poza rafę z pomostu, gdzie głębokość około 40m. Rafa piękna ale w czasie naszego pobytu ostro wiało więc wejścia były sporadyczne bo mogło rzucić na rafę. Jak wspomniałam hotele są 3 ale współpracują ze sobą 2 Sentido i Diamont w nich można bylo korzystać ze wszystkiego, basenow, barów, restauracji, animacji. Z Akassia Beach który niestety jest położony pomiędzy dwoma wyżej wspomnianymi byliśmy przepędzani. Przykre bo ten akurat miał super animacje i coś na kształt kąpieliska przy plaży gdzie można było wejść do morza. W Diamont animacje baaardzo słabe z jednych nawet uciekliśmy bo chcieli chyba brak pomysłów nadrobić głośnością muzyki i nie dało się tego wytrzymać. W Sentido animacje takie sobie bez szału. Ogromnym zaskoczeniem były ceny w sklepach, aptekach itp. i tak Antinal (lek na faraonkę) 20 dolarów gdzie w Hurghadzie około 2 dol. Tampony 10 szt. 12 dolarów, chipsy 10 dolarów, i nie ma mowy o żadnym targowaniu tu już pełen kapitalizm. A szkoda bo to jeden z milszych aspektów pobytu w Egipcie. Spa: tak lubimy i zawsze korzystamy ale jakoś nie czuliśmy się komfortowo gdy nas najpierw zmoczono a potem położono pod nawiewem ustawionym na 17 st. C. Odradzam. Zwrócenie uwagi nie pomogło. wyłączono na minutę i włączono na 15 st. Poza tym ręczniki nie pachniały nowością. Wycieczki: wszędzie mega daleko. Transfer na wycieczkę na wyspę Utopia trwał 2,5 godziny bo wieźli nas do Safagi zabierając po drodze gości z innych hoteli ale to norma. Tylko po co do Safagi jak 50 km w drugą stronę jest Port Galib? Nie mam pojęcia. Z innych już zrezygnowaliśmy bo w końcu lepiej poleżeć w basenie niż siedzieć w autobusie. I tyle.

eM

Pobyt - Czerwiec 2025

Byliśmy całą rodziną ( 2 rodziców plus 3 dzieci) na początku czerwca i bardzo nam się podobało. Pokój bardzo duży, codziennie sprzątany. Bardzo dużo basenów i zjeżdżalni więc dzieci w wieku 7, 10 i 12 lat miały cały dzień wodne atrakcje. Nie wiem czy to że względu na początek sezonu ale wspaniałe było to, że nikt nie rezerwował wczesnym rankiem leżaków przy basenie My chodziliśmy na baseny tak 10-11 i zawsze było miejsca dla całej naszej 5. Teren hotelu bardzo zadbany, piękne kwiaty i poprzycinane krzewy, śliczna mozaika wszędzie jako hotelowa ścieżka. Obsługa hotelowa wszędzie była bardzo uprzejma i pomocna. Jedzenie w hotelu ogólnie dobre choć widziałam dużo większe stołówki nie mniej jednak każdy znajdzie coś dla siebie. Potrawy się często powtarzały ale nam to nie przeszkadzało.

Zalety

Piękny i zadbany teren Bogata oferta basenów i zjeżdżalni dla dzieci Czyste pokoje, uprzejmy personel

Wady

Brak animacji (być może ze względu na początek sezonu) Bardzo niedobre drinki, z alkoholi tylko piwo nadawało się do wypicia

Sentido Akassia Beach (ex. LTI Akassia Beach)