Sharm Cliff Resort

3.5

Hotel skromny, ale ok. Bardzo blisko centrum i wielu restauracji, sklepów. Polecam dla niewybrednych.

Hotel średni dla niewymagających. Hotel jest w centrum sharmu, schodzisz po schodkach i jesteś w centrum kawalek od zatoki naama bay. Hotel nie jest dla delikatnych ludzi, jest brudno trzeba się przyzwyczaić i zrozumieć, że tu się nie inwestuje żadnych pieniędzy. Jedzenie monotonne ale zjadliwe i bez sensacji w żołądku.

Hotel czysty obsługa bardzo miła , no ale poza tym nic więcej Brak przekąsek w barze , brak tzw. późnego śniadania , drinki to sam napój alkoholu może jest tam 10 ml na cały plastikowy kubek, owoce to tylko pomarańcze , kawa zbożowa w słoiku po nescafe . Lepiej zapłacić tych kilka stówek więcej w innym hotelu gdzie są w/w przekąski ,wybór owoców, piwo itd . Bo kupując przekąski i napoje na mieście wychodzi dużo drożej . O plaży nawet nie wspomnę połamany leżaki ścisk w autobusie - masakra .

Chciałabym opisać hotel ale brakuje mi słów jedna wielka porażka zaczynając od czystości kończąc na jedzeniu a nawet jego brak ja rozumie że cena jest niska al to nie znaczy że mają być tak złe warunki ogólnie nie polecam

Jak na hotel 3* to pokojami nie odbiega od innych hoteli w Egipcie, które mają 5*...nawet mógłbym powiedzieć, że był lepszy. Lobby skromne lecz utrzymane w miarę w porządku. Dwa spore baseny w tym jeden podgrzewany. Jeżeli korzystasz z opcji All Inclusive to jedzeniem sporo się zawiedziesz - co prawda z głodu nie umrzesz ale wyboru nie masz....codziennie praktycznie te same potrawy (ryż, spaghetti, papka ziemniaczana, ich mięso z sosem, ser biały, kurczak grillowany, sporo sałat, warzyw, dżem i jogurt naturalny, oczywiście bułki i ich lokalny chlebek ala pita, dwa rodzaje ciasta i przepyszne pomarańcze) Animacje bardzo okrojone (dla porównania ten hotel 3* jeden fakir a w 5* dwóch lub trzech, 3* pokaz ognia 1 osoba, 5* trzy osoby itd.) Czystość na terenie 3* taka sama jak w 5*.

Nazwa  Sharm Cliff Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis, parking

Blisko centrum Naama Bay (zejście schodami)

Dwie plaże (Hadaba i Naama Bay), do których dowozi hotelowy bus

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami

3.3

3.5

Wyświetlono 441 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Marzec 2025

Wady

Czystość łazienek, dostępny jeden ręcznik kąpielowy. napoje w plastikowych kubkach.

5.1
Radek

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Obsługa na plus Baseny Lokalizacja Widok Fajna plaża z rafą transport z hotelu codziennie 2$ od osoby

Wady

Brud (ale to normalne w egipcie) Zaniedbany Łazienka Jedzenie

5.9
Janka

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Położenie w centrum miasta

Wady

brak przekąsek, brak późnego śniadania , drinki bez alkoholu , brak minibaru w pokoju , ohydna plaża , transfer na plażę zgroza.

1.1
Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Brak zalet

Wady

Długo by wymieniać po prostu nie polecam

Andrzej

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Przepiękny widok na panoramę Sharm El Sheikh, którego nie mają hotele 5*🌴😍

Wady

Słabe i monotonne jedzenie i brzydkim zapachem wejścia na stołówkę 🤢🤮

1.7
Aga

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt dramatyczny, pierwsze all inclusive gdzie jeść trzeba na mieście. W pokoju karaluchy, sejf można wyciągnąć z szafy i zabrać ze sobą. Studzienki obok balkonów otwarte, kratki koło basenu dla dzieci połamane tylko czekać i zdarzy się tragedia. Talerze I cała stołówka brudne. Lepiej dopłacić i cieszyć się wakacjami bo tutaj tylko przybędzie Wam zmarszczek.

Zalety

Wady

Jedzenie okropne, brud, niebezpieczny dla dzieci( wszędzie wiszące kable, otwarte studzienki)

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel pięknie położony nad zatoką i w centrum Naama bay.

Zalety

Położenie hotelu i miła obsługa

Wady

W hotelu było brudno. Podłoga i stoliki się kleiły. To co było w ofercie nie było np suszarki do włosów, sejf bez baterii, telewizor nie działał. Jedzenie mało urozmaicone.

Rafał

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo przyzwoity hotel jeśli kupiłeś wycieczkę za niewielkie pieniądze. Egipskie trzy gwiazdki to nieco niżej niż to samo w Europie ale nie ma co narzekać. Oczywiście nie zaspakaja to często wyszukanych wymagań niektórych rodaków, którzy myślą, że za parę złotych będą goszczeni jak prezydenci czy monarchowie. Wszystko co potrzeba jest dostępne, nikt nie chodzi głodny choć oczywiście zawsze można by lepiej. Bardzo korzystne usytuowanie obiektu na wzniesieniu z ładnymi widokami. Darmowe busy na plaże. Rozległy teren, ładne baseny i roślinność wokoło.

Zalety

Korzystana lokalizacja. Do centrum można dotrzeć bezpłatnym busem na plaże lub taksówka za 2-3$. Piękne widoki ze względu na usytuowanie na wzniesieniu. Duże przestrzenne pokoje i balkony.

Wady

Zawsze coś można poprawić ale nie oczekujcie, że będziecie mieszkać po królewsku jeśli zapłaciliście tyle co kot napłakał. I tak większość z was przyjechała po to by wypić przywieziony z sobą alkohol, w barze hotelowym wykorzystać dodatkowo swoje przydziały trunków wysokoprocentowych a ani kultura ani ten kraj was nie interesuje. Zastanówcie się ile by to samo was kosztowało w Polsce zanim zaczniecie krytykować.

1.7

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel specyficzny , brud ,smród i robactwo. Liczni goście z wschodu.Hotel składa się z dwóch części robaki są wszędzie ,smród tylko w części z kuchnią maskowany przez kadzidełka ,brud pomimo sprzątania wszędzie(sprzątanie pokoju dodatkowe śmiech) Jedzenie monotonne słabe ale głodny nie chodziłem,wi-fi słabe . Dojazd na plażę 3x dziennie z hotelu, plaża słaba, ciasno, brudno.

Zalety

Lokalizacja, obsługa, bar (nigdy nie zabrakło alkoholu i napoi) polecam wódka Finlandia, rum, tequila, whisky, uzo, brandy, dobra kawa po turecku razem z napiwkiem 1$ i herbata egipska.

Wady

Brudne pokoje, z rozlatującymi się meblami, łazienka z grzybem, wanna, toaleta i umywalka, które powinny być białe, były brązowo-żółte, brak suszarki, wystające ze ściany kable, połamane wieszaki na ręczniki. Lodówka tak brudna, że strach ją otwierać. Ręczniki przy basenie brudne, z plamami, poprzecierane. Leżaki połamane, materace przetarte. Wszędzie śmieci. Na stołówce klejąca się do butów podłoga, wyszczerbione i niedokładnie umyte talerze i sztućce. Nieprzyjemny zapach (korytarz i stołówka).

2.0
Ludwik

Pobyt - Styczeń 2025

Jako obiekt i hotel bardzo ładny na wzgórzu ale zaniedbany brak gospodarza kuchnia wszystkie kiła i mogiła śmierdzi na kuchni brak gospodarza brak szefa kuchni

Zalety

Hotel na wzgórzu ładny ale brud smród i ubóstwo korytarze nie sprzątane przez cały powód pościel nie zmieniana w hotelu

Wady

Wady hotelu to bród nieposprzątane jakby było posprzątane to wszystko by było okej ale ośrodek zaniedbany

Magdalena

Pobyt - Styczeń 2025

OBSŁUGA PRZEMIŁA,WIDOKI Z KLIFU PRZEPIĘKNE, ALE HOTEL POSIADA WIELE ZANIEDBAŃ :(

Zalety

PIĘKNY WIDOK Z TARASU

Wady

HOTEL KONIECZNI PORZEBUJE REMONTU

Bartek

Pobyt - Grudzień 2024

Obsługa hotelu była wspaniała — bardzo życzliwa, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Jednak pokoje, pościel i poszewki na poduszki mogłyby być prane w wyższej temperaturze lub wymienione, ponieważ zauważalne były plamy. To samo dotyczy ręczników, które również wymagały odświeżenia. Łazienki były dość brudne. Ogólnie jednak pobyt oceniam pozytywnie.

1.6
Rafał

Pobyt - Grudzień 2024

To było najbardziej obrzydliwe miejsce w jakimkolwiek byłem w życiu ( w Egipcie byłem 5ty raz ) To się nie powinno nazywać hotel ! Odradzam najgorszemu wrogowi. Miejsce pełne karaluchów , paskudne jest praktycznie wszystko. Wyeksploatowany do granic możliwości. Skala oceny powyżej 8,0 to oszustwo na które dałem się nabrać !

1.9
Gabriela

Pobyt - Grudzień 2024

Przykro pisać ale hotel i warunki w nim to jedna wielka tragedia Stoły ,krzesła lepiły się od brudu , talerze i sztućce były niedomyte . Blaty nie były w ogóle wycierane Jedzenia bardzo mało , a jak zostało to i tak było 3 dni odgrzewane. Po awanturze o brud i zimne jedzenie odrobinę się polepszyło. Karaluchy leżały na korytarzach lub po nich spacerowały. Pokój w jakim była to stary nie działający telewizor,brak żarówek, cieknąca toaleta i zlew, zamek w drzwiach się nie zamykał więc dwa tygodnie pokój był otwarty. brak ręczników , papier toaletowy dostałam dopiero drugiego dnia po awanturze. Strefa basenowa to połamane leżaki i materace jak z śmietnika. Papierki,kubki plastikowe i pety nie były zbierane z ziemi, wszystko przez wiatr lądowało w basenie. Połowa obsługi hotelowej traktowała nas jak zwierzęta , śmiejąc się z nas po kątach.

Oliwka

Pobyt - Grudzień 2024

moja opinia na tenat hotelu będzie mocno szczera, przyjechałam tu z narzeczonym na 11 dni więc to dość długo. pierwsze wrażenie gdy weszliśmy na sam teren było dobre czego nie mogę powiedzieć o hotelu. nie było źle jednak nie jest tak jak na zdjęciach. ogólnie jest czysto ale hotel wymaga remontu. OBSŁUGA SUPER!! wszyscy są bardzo pozytywnie nastawieni, weseli, zachęcają do wspólnej zabawy i tańca, nie są naciągaczami. JEDZENIE jest naprawdę dobre jednak codziennie jest dokładnie to samo, wiem że nie zjem kurczaka przez miesiąc 😂. podsumowując było naprawdę bardzo fajnie i godnie mogę polecić ten hotel ludziom, którzy nie stawiają na luksus hotelu i nastawiają się na zwiedzanie. LOKALIZACJA po wyjściu z recepcji i zejściu po schodach jesteśmy w centrum miasta. POLECAM!!!

Zalety

+obsługa i cały personel +czysto +lokalizacja +atrakcje zapewniane przez hotel (praktycznie co drugi wieczór)

Wady

-to samo jedzenie codziennie, mimo że naprawdę było dobre to strasznie monotonne

1.0
Hanna

Pobyt - Grudzień 2024

Pobyt w tym hotelu oceniam na -1 ,to jeden wielki koszmar!byliśmy w 4 osoby,poznaliśmy tam sporo Polaków i wszyscy podzielali naszą opinię.Hotel powinien zostać zamknięty,wszystko zużyte i zniszczone zagrażające zdrowiu i życiu,robactwo-goscie pokąsani do krwi,jedzenie gorsze jak dla zwierząt...organizator nie reaguje i nie odpowiada na nasze skargi i roszczenia.ludzie nie jedźcie tam w żadnym razie!!!

Zalety

Brak!!!

Wady

Brud ,smród w hotelu,brak wszystkiego począwszy od ręczników,pościeli,wody alkoholu,suszarki do włosów,sprawnych tv,lodówek,talerzy, sztućców...

1.6

Pobyt - Grudzień 2024

Totalna porażka!!! Hotel nadaje się do zamknięcia. Bród w całym obiekcie, jedzenie- dramat, stoliki i talerze na stołówce brudne, wszystko się klei, strach cokolwiek zjeść. Leżaki przy basenie połamane, nadające się tylko do wyrzucenia. Podczas całego pobytu nie mieliśmy wymieniony ręczników ani razu. W holu karaluchy, podłoga myta czarną z brudu wodą. SERDECZNIE NIE POLECAM!!!

Zalety

Wady

Brud, karaluchy, koszmarne jedzenie, połamane leżaki, połamane kratki przy basenie

3.1
Iza

Pobyt - Grudzień 2024

Ten hotel to masakra .syf syf syf...i ochydne jedzenie a raczej jego brak. Wszędzie jest tak brudno że odechciewa się jeść.Pokoje Nie sprzątane pościel Nie była zmieniona jak przyjechaliśmy. Wanna i toaleta żółte jak w opuszczonym baraku.wieczirem brak wody.

Zalety

Miła obsługa

Wady

Standard zerowy

Tadeusz

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel ładnie położony na wzniesieniu całe miasto ma u swoich stóp. Zejście po schodach bezpośrednio z hotelu na centrum handlowe, można wieczorami pospacerować ślicznie oświetlonymi uliczkami. Hotel standardowo jak każdy inny w Egipcie, niedomyty, zniszczony, poobijany, ale bardzo miło można spędzić czas. Dwa baseny w tym jeden podgrzewany. Pokoje duże, przestronne, sprzątane na życzenie. Każdego dnia ktoś pukał do pokoju z pytaniem czy posprzątać. Nie mieliśmy żadnych problemów z ręcznikami czy papierem toaletowym, jak ktoś pisał wcześniej. Miło wspominam pobyt i chętnie tam wrócę.

Zalety

Ładnie położony, podgrzewany basen.

Wady

Zniszczone materace na leżakach, brudne stoliki.

3.7
Olo

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel lata świetności ma już za sobą. Teraz wyraźnie podupada.

Zalety

Przestronne pokoje i ogólnie duże przestrzenie.

Wady

Otrzymaliśmy nieposprzątany pokój, w którym była używana pościel, nie było ręczników, ani suszarki. Dopiero na naszą interwencję otrzymaliśmy inny pokój.

Sharm Cliff Resort