Shoni Bay Resort

Obiekt spełnił moje oczekiwania, personel bardzo pomocny. Jakość infrastruktury, raczj słaba. Basen główny OK, basen w "strefie ciszy" do poprawy, pełno piachu, barman znika w trakcie pracy. Rafa z wejściem z plaży do pooglądania. Rafa pomiędzy hotelem, a Casta Mare do polecenia.

Hotel nie daleko lotniska. Super, położenie przy zatoce dzięki czemu nawet jak są silne wiatry można spokojnie pływać w morzu. Hotel nastawiony na Włochów i starsze osoby, takie trochę sanatorium. Dla nie wymagających i przemykających oko. Słaby wybór jedzenia ale to co jest, jest dobre, choć warte dopracowania, głównie mięso, ryby zawsze za suche. Super pizza na plaży, choć mało składników. Większość obsługi rewelacyjna i stara się nauczyć się słówek po Polsku. Jeden tydzień jedzenie było lepsze, później gorsze.

Hotel budżetowy - nie ma co oczekiwać złotych klamek w tej cenie. Obsługa bardzo miła, a jedzenie naprawdę dobre w porównaniu z innymi hotelami w tym przedziale cenowym. Pokoje czyste, regularnie sprzątane, z pięknymi widokami. Pod prysznicami nie było kotar, co uznaję za plus. Kolejny raz oferta z wakacje.pl nas nie zawiodła!

Hotel jak na warunki egipskie spełnił moje oczekiwania. Trochę problemów z pokojem przy rejestracji

Hotel z potencjałem do wykorzystania. Pokoje nie najnowsze, ale za to czyste, duże i przestronne. Miła i uśmiechnięta obsługa. W hotelu większość gości to Włosi, także bardzo spokojny hotel. W ciągłu dnia odpływ, więc nie najlepsze warunki do kąpieli w morzu.

Kod hotelu HOT20795
Nazwa  Shoni Bay Resort
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, sporty wodne, parking

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą

6.1
5.1

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Basen główny.

Wady

Infrastruktura w pokoju.

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Piękna rafa, pełno rybek, żółwi, delfiny, rekiny, płaszczki. Kameralny hotel. Obsługa stara się pomóc, po uwagach coś tam udało się poprawić. Część obsługi naprawdę bardzo sympatyczna.

Wady

W dzień pełno much, a po zachodzie pełno komarów, że ciężko z siedzeniem na dworzu. Zimna wodą w basenie. Duszno w lobby w, którym jedynie jest dostępne wi-fi, które swoją drogą jest dość słabe. Show time jedynie w soboty na dniu egipskim, a w pozostałe dni denerwujące grono animatorów, którzy są skoncentrowani tylko na Włochach, wszystko po włosku. Cała obsługa nastawiona na Włochów, trudno się dogadać. Opisane atrakcje, które w praktyce nie istnieją. Codziennie miały być tańce ale nie było.

Oskar

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Przestrzeń i swoboda. Nie ma pokoju na pokoju, co jest dużym plusem i daje uczucie intymności.

Wady

Raczej się niczym nie zawiedliśmy.

Jacek

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Fajna rafa można pływać nawet jak wieje wiatr

Wady

Trochę problemów na stołówce z jedzeniem Trochę zimne

Jadwiga

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Duże pokoje z widokiem na morze. Hotel położony na dużym obszarze. Przemiły personel. Piwo butelkowane, bardzo dobre. Dużo miejsca przy basenach i na plaży. Śniadania bardzo dobre. Pizza wypiekana w porze lunchu.

Wady

Jakość posiłków podczas lunch i kolacji zostawia bardzo słaba, a często zimne. Brak snack’s baru z frytkami, hamburgerami czy hotdogami. Brak lodów i frytek nawet podczas kolacji. Owocowy kącik też skromny: 2 rodzaje fig, winogrono i melon, guawa. Wszystkie drinki przy basenach i plaży podawane w 100ml jednorazowych kubkach. Mocne alkohole bardzo słabej jakości jak nawet na Egipt. Animacje bardzo słabe lub ich brak.

1.6
Aleksandra

Pobyt - Wrzesień 2025

Pracownicy tego hotelu zazwyczaj są mili ale niektórzy są bardzo wredni, jeden z pracujących na restauracji powiedział że nienawidzi swojej pracy. Szef restauracji jest bardzo wredny i chamsko traktuje pracowników oraz gości. Z łaską przynoszą napoje w pojemności 0,50ml. Na plaży przy barze obsługują mili barmani. Warto zabrać swoje prywatne kubki inaczej pije się z malutkich plastikowych. Nie korzystałam z basenów więc nie jestem w stanie nic powiedzieć na ich temat ale wyglądają na w miarę czyste i zadbane. Leżaki przy basenie są również w fajnym stanie. Gorzej z plaża, gdzie leżaki trzeba rezerwować najpóźniej 7-8 rano bo inaczej nie znajdzie się wolnego miejsca. Ręczniki na plażę dziennie wymieniane na nowe. Plaża jest przepiękna. Rano jest zawsze odpływ ale naprawdę później wszystko wraca do normy i woda ma niesamowity kolor. Jest tam duża rafa! 🪸 z dużą ilością rozmaitych ryb, spotkałam tam skrzydlice i żółwia morskiego oraz inne rzadkie ryby. 🐠 Naprawdę rafa jest idealna na snorking. Polecam to jest tam najpiękniejsze! W hotelu są pieski których nie trzeba się bać bo wiem że dbają o ich zdrowie. Można je dokarmiać, są kochane i spokojne. Jedzenie jest przeciętne. Czasem trafi się coś fajnego do zjedzenia na kolację, ale zazwyczaj potrawy są niedoprawione i bez smaku. Jedzenie ciągle się powtarza, ale można coś wybrać mimo wszystko i nie jest się głodnym. Stołówka jest bardzo brudna, kawa z maszyny jest okropna. Polecam obiady w restauracji przy plaży. Pizza jest smaczna i można wybrać sobie składniki bo wszystko jest robione na miejscu, nawet ciasto za to duży plus. Obsługa tam jest przemiła. Melony są pyszne i słodkie. Napoje pozostawiają wiele do życzenia. Soki są okropne, za słodkie, perfumowane, rozrzedzone wodą. Najlepsze z alkoholi jest tutaj piwo. Otwierane z butelki na miejscu. Oprócz tego do wyboru ouzo, tequila, brandy, whisky, rum, vodka. Na recepcji na górze są drinki do wyboru i są całkiem ok, polecam Tequile Sunrise. Animacje ciągle się powtarzają, są monotonne i nudne. Zazwyczaj dedykowane tylko dla Włochów. Muzyka przy basenie gra zdecydowanie za głośno, zagłusza nawet szum fal na plaży, to jest okropne. Pokoje są dziennie sprzątane, natomiast stan mebli średni. Krzesło rozwaliło się zaraz po pierwszym użyciu. Zazwyczaj każdy materac jest ubrudzony, nawet od krwi, albo bardzo twardy, stan zasłon w pokojach jest obleśny bo nie były prane chyba z 2 lata.. tłuste, ubrudzone, całe w plamach. Ale pokoje dziennie są sprzątane. Ogólnie podsumowując: Jedzenie przeciętne, napoje słabe, plaża piękna, rafa cudowna, obsługa zależy na kogo się trafi. Przyjechać na chwilę, zobaczyć cudowną rafę nacieszyć się słońcem, naturą i plażą to tyle☺️ PS. PROSZĘ UWAŻAJ mojej mamy podczas naszej nieobecności zabrano z portfela 6$ a mi zagubiła się kosmetyczka z kosmetykami wartości 400 zł!!!

Zalety

Cudowna rafa koralowa, piękna plaża. Pieski 🐕

Wady

Niezbyt sympatyczna obsługa Niedokładnie sprzątane Słabe jedzenie niedoprawione

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel jak za tą cenę rewelacyjny.Wybraliśmy najtańszą opcję i to był strzał w dziesiątkę.Wszędzie blisko,do restauracji,basenu,plaża za oknem dosłownie 10 metrów, nawet internet słaby bo słaby,ale był w pokoju.Nie rozumiem tych co się czepiają jedzenia, chyba wypowiadają się ci co na co dzień wcinają na obiad kiełbasę z mikrofalówki.Jak na Egipt jest duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie.Hotel dla wszystkich,dla tych co lubią moczyć tyłki w ciepłej jak w wannie wodzie(mierzyliśmy temperaturę w wodzie do kolan było 34,6 °C),dla dzieci bo daleko w morze jest płytka woda i dla tych co chcą zobaczyć cudowny podwodny świat, jest tam wszystko na miejscu ,wspaniała rafa z kolorowymi rybkami i można trafić na żółwia.

Zalety

Bajeczny widok z okna,jedzenie, obsługa, plaża,rafa.

Wady

Są jakieś tam drobnostki,ale nie mają one wpływu na wypoczynek.Skrzypiące szafy,czy sejf otwierający się za dziesiątym razem.

1.4
Paweł

Pobyt - Sierpień 2025

Jedna wielka tragedia ! Ten hotel to porażka Jedzenie tragiczne Robale jakieś w nocy pogryzły nas na co mamy zdjecia Nad basenem relaksacyjnym potworny syf ( Pety, papiery, piach i kamienie) W basenie poniszczone płytki, luźne Lampy i kable w wodzie W brodziku szambo ! Dużo by jeszcze pisać Plaża też miała byc piękne ale śmieci niestety zniszczyły ten efekt ! Poniszczone meble nad basenem relaksacyjnym w altanie nad basenem Karaluchy w pokoju ! Na zdjęciu zabity i wywalony z pokoju

Zalety

Obsługa ( nie cała) Rafa piękna !

Wady

Jedzenie nie nadaje sie fo jedzenie Wszem obecny syf tylko przy basenie głównym w miarę czysto! Dostęp do restauracji benzoni dla Polaków płatna wszyscy inni w cenie ! Nawet za lody z wiadra chcieli 2 euro BHP tam nie istnieje Robactwo

Agata

Pobyt - Sierpień 2025

przyjemne, trochę monotonne wakacje, standard w porządku, bywalam w lepszych 4 gwiazdkowych hotelach w Egipcie, ale nie można specjalnie narzekać na ten hotel

Zalety

Pokoje duże, czyste, łazienka nowoczesna, duży wybór jedzenia, drinków nie brakowało, jak ktoś miał własny kubek, to lali do pełna,, nawet 1/2 litra piwa, jak nie, to po 100 ml w plastikach, ale bez ograniczeń i bez kolejek. Plaża przy samym hotelu, nikt obcy po niej nie chodził, leżaki były zawsze dostępne. Personel uprzejmy. Sprzątanie codziennie, hotel zadbany

Wady

Klima w pokoju bardzo słabo działała, jedzenie nie było oznaczone jako wegetariańskie, czyli dla mnie ryzyko, że w sałatce trafią się ścinki wędlin lub mielone mięso w warzywach. Plaża niby zaraz obok hotelu, ale wejście do morza długie, woda do kostek, potem kolan, potem kilka metrów głębszej i zaraz boje ogranicające miejsce, tak że pływać się praktycznie nie da, raczej ludzie stoją w głębszej wodzie. Dla mnie najgorsze było to, że wokół hotelu dosłownie pustynia i nie ma gdzie iść na spacer

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel godny polecenia. Zgodny z opisem w ofercie.

Zalety

Piaszczyste zejście do wody. Ładne i duże pokoje. Strefa ciszy-oddalona od wejścia do morza ale z dużym basenem ,spokojem i ciszą.

Wady

Nie mam się do czego przyczepić… może tylko to że ogrodnicy podlewają trawniki wodą z odzysku co czasami brzydko pachnie …ale to EKOLOGIA WIEC BRAWO ZA POMYSŁ.

Dorota

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt uważam za udany. Szybki i sprawny transfer lotnisko-hotel. Po przyjeździe w środku nocy otrzymaliśmy ciepłe posiłki i napoje. Sam hotel sredni, ale świetna obsługa. Wspaniali ludzie. Codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników. Panowie sklepikarze nie są nachalni, ale chętnie pożartują. Dwa baseny. Plaża przy hotelu. Każdy znajdzie sobie miejsce. Jedzenie smaczne, świeże. (...). Jesli ktoś planuje budżetowy wyjazd, to śmiało. Jesli ktoś szuka złotych klamek, to zadowolony nie będzie.

Zalety

(...) Jedzenie Miła obsługa

Wady

Każdy budżetowy hotel ma wady. Nie wyjeżdżam szukać wad, tylko dobrze spędzić czas

3.6
Sebastian

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel starej daty . Cała infrastruktura widać , że ma już swoje lata . Jedzenie powtarzające się często i słabe . Głodnym nie da się chodzić ale do super dużo brakuje . Internet tylko w lobby i to średniej jakości . Pokoje starej daty w miarę czyste . Dużym plusem jest obsługa ! Dwa baseny z czego jeden w remoncie, budowie . Brak animacji dla dzieci . Biorąc pod uwagę niska cenę za pobyt do jakości jest Ok ale do idealnych wakacji dużo brakuje

Zalety

Spokój

Wady

Brak internetu , słabe jedzenie, pokoje stare

Pobyt - Czerwiec 2025

Świetny hotel w takiej cenie. Pokoje - wybraliśmy najtańszą opcję i w pierwszej chwili lokalizacja nas nie zachwyciła. Pokój bardzo przestronny, meble stare, ale dobrze utrzymane, łazienka po remoncie. Do klimy i sejfu musieli przyjść inżyniery, ale po godzinie nerwów, wszystko działało do końca pobytu. Sprzątnie codziennie, woda i wymiana ręczników, mycie sanitariatow. Łóżko zawsze sama ogarniam. Ogromną zaletą było, że słońce świeciło nam w okno od świtu do maks 10 rano (w tym czasie wystarczyły zasłony, żeby słońce nie niweczylo pracy klimy) - to duża przewaga nad "lepszymi" pokojami, gdzie słońce dawało od świtu do zachodu. Blisko do lobby, restauracji, plaży, basenu i spa. Jedzenie - świetne! Śniadania monotonne 🤣- codziennie naleśniki, omlety (czy tam sadzone, jajecznica, co kto lubi i umie wytłumaczyć - kucharz zrobi), kiełbaski, tosty, warzywa grillowane na ciepło i zimno, twarożki, sery, ichnie wędliny, płatki, mleko, jogurty, świeże owoce i warzywa. Codziennie to samo 😉nuda 🤔. Lunche i kolację - super. Mój mąż pierwszy raz nie narzekał na jedzenie. Hotel -w środku niczego, ale taki jak lubię, bungalowy rozrzucone na sporym terenie, zadbany teren, raz w tygodniu oprysk na robale. Ciągle coś naprawiają, ale nie jest to uciążliwe. Dwa baseny, publiczne toalety czyste. Na minus - w lobby nie włączają klimy, może celowo, żeby ludzie nie siedzieli w telefonach. I sklepy w hotelu - ale to już trudno, pojechałam odpocząć, a nie na zakupy. Wszechobecne plastikowe kubki i napoje do nich wydzielane - trochę niezrozumiała opcja all in. W szkle tylko w barze nad recepcją. Animacje - dla mnie ich nie było,ale też nie przepadam. Generalnie animatorzy nastawieni na gości z Włoch, dla innych nie mają żadnych propozycji. Plaża - cudowna, łagodne wejście, rafa na głębokości ok 1,5 - 2,0 metrów, zależnie od przypływow i odpływow. Na miejscu nurkowanie z butlą. Spa - polecam masaże, Toni jest najlepszy. Odradzam turkich bath i tym podobne - cena powala, a jakość słaba. Lepiej wziąć 2 masaże. Dodatkowo - nigdy nie ma problemu z leżakami przy basenach i na plaży. Raczej nie dla dzieci i młodzieży. Żadnych disco (no może dla Włochów 65+). Miejsce na reset i odpoczynek, nie zabawy do rana.

Zalety

Jedzenie Obsluga Plaża i baseny Spa

Wady

Brak klimatyzacji w lobby Hotel nastawiony wyłącznie na Wlochow

Svitlana

Bardzo mi się podobało, choć meble są trochę stare, ale nie wpływa to na ogólne wrażenie..

Zalety

Podobało mi się, że do morza było bardzo blisko, były dwa baseny, w okolicy było dużo zieleni, okolica była bardzo zadbana.

Przemek

Pokój bardzo ładny, łazienka w europejskim stylu. Obsługa miła.

Zalety

Ładna plaża i rafa.

Marzena

Uroczy hotel, piękna piaszczysta długa plaża, animacje, wejście do morza bezpośrednio z plaży

Zalety

Plaża, woda w morzu, której brak w innych hotelach z pomostami

Wady

Nieduży wybór jedzenia, kompletny brak normalnych potraw mięsnych

2.0
rAFALUS

BYŁEM TAM JEDEN DZIEŃ .NA TRZEŹWO NIE DA SIĘ TAM ŻYĆ .PIŁEM ZAPOMNIAŁEM WYMAZAŁEM Z PAMIĘCI .LUDZIE JAK KTOŚ LUBI EXSTREMALNY HOTEL Z ROBAKAMI,BŁOTEM Z KRANÓW I ŚCISŁĄ DIETĄ TO POLECAM . TAM WSZYSTKIEGO BRAKUJE !!!!!!!!!!!!!DODAM ŻE TO ALFA STAR NA KONIEC WAKACJI ZAFUNDOWAŁ NAM TO NIEZAPOMNIANE PRZEŻYCIE.

2.2
meme

Do hotelu trafiliśmy (3 autokary) z powodu odwołania lotu i to był chyba najgorszy hotel z jakim miałem styczność.Pokoje brudne,zapylone,zatęchłe, pełno martwych zasuszonych prusaków,łażące mrówki, woda w kranie brunatna.To nie hotel 4* tylko noclegownia -posiłki kończyły się po 10 minutach, syf totalny,trudne do przełknięcia, wszystkiego praktycznie zabrakło.Biuro chyba chciało załatwić problem z przesunięciem wylotu,jak najniższym kosztem. Do posiłków,w baniaku z wodą mineralną -kranówa śmierdząca chlorem,piwo serwował taki lepszy cwaniak,co miał wszystkie butelki pootwierane więc tak naprawdę nie wiadomo było co tam wcześniej było nalane,za wodę w butelce żądali 2$ że to niby ekstra poza all inclusive.Organizator Alfa Star

3.2
xanti

Pobyt - Kwiecień 2011

Omijajcie szerokim łukiem!Nie ma co jeść nie ma co wypić w butelkach z napojami pleśń.Klienci Triady po trzech dniach awantur zdołali przenieść się do Triton sea beach.Shoni bay to nie hotel tylko syf i tragedia.

2.0
justyna

Pobyt - Kwiecień 2011

...jedna wielka katastrofa - Alfa Star ma pozamiatane za to co nam zrobili...jeden wielki chlew...pozdrowienia dla współtowarzyszy niedoli przeniesienia z powodu awarii samolotu, do tego \"obozu\" ;-)

Shoni Bay Resort