Side Aluna

4.9

Hotel dosyć mały, ale przyjemny. Wszystko na miejscu.

bardzo ładny hotel, miła obsługa . ładna plaża, goraco polecam,

polecam, bardzo dobry hotel, bardzo miła obsługa, dobre jedzenie , czysto

Swietny hotel, duży wybór smacznych posiłków, owoców i ciast.

Ten hotel wygląda naprawdę ładnie, a jego położenie jest świetne – niedaleko urokliwej plaży. Lokalizacja jest bardzo wygodna, a bliskość bazarów pozwala na łatwy dostęp do lokalnych produktów i pamiątek. To idealne miejsce na relaks i komfortowy wypoczynek.

Nazwa  Side Aluna
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rozrywka i życie nocne, parking

Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, miniklub (4-12 lat), animacje, plac zabaw, możliwość wypożyczenia wózka.

Dla aktywnych: siłownia, sauna, łaźnia turecka, szachy, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, wstęp do dyskoteki.

Bogata oferta rekreacyjna: basen kryty, 3 baseny odkryte, 2 zjeżdżalnie wodne (otwarte w wyznaczonych godzinach).

Tylko 250 m do piaszczystej plaży.

4.9

Wyświetlono 59 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Klaudia

Pobyt - Październik 2025

Hotel dosyć mały, ale przyjemny. Wszystko na miejscu.

Zalety

Jest bardzo czysto. Pokój sprzątany codziennie. Szeroki wybór napojów alkoholowych. Brak walki o lezaki. Jedzenie dosyć dobre. Bazarki praktycznie pod hotelem.

Wady

Hotel wciśnięty pomiędzy inne, nie jest bezpośrednio przy plaży. W ciągu dnia nie ma zbyt wielu animacji.

Sylwester

Pobyt - Sierpień 2025

bardzo ładny hotel, miła obsługa . ładna plaża, goraco polecam,

Zalety

smaczne jedzenie, bardzo czysto

Sylwester

Pobyt - Sierpień 2025

polecam, bardzo dobry hotel, bardzo miła obsługa, dobre jedzenie , czysto

Zalety

bardzo miła obsługa , barmani bardzo uprzejmi,

Wady

bark

Marek

Pobyt - Czerwiec 2025

Swietny hotel, duży wybór smacznych posiłków, owoców i ciast.

Zalety

Wnętrze przestrzenne wykończone marmurami .Sprawne windy ,czystość i sprzątanie w pokojach każdego dnia. Darmowy sejf w pokoju.Mini barek w pokoju free .

Wady

Wad nie było.

Ewelina

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Plaża, jedzenie, lokalizacja

Wady

Inny obok głośny hotel

Mariusz

Pobyt - Maj 2025

Bardzo udany pobyt , hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek , czysto, obsługa bardzo miła i pomocna, jedzenia bardzo dobre,urozmaicone , bardzo duży wybór,drinki , piwo bez limitu i bez zastrzeżeń,pokoje sprzątane codziennie , sejf w pokoju gratis , mini barek z napojami ( bezalkoholowymi ) w pokoju uzupełniany gratis, kelnerzy bardzo mili , uwijają się ze sprzątaniem oraz z dostawą zamówienia bardzo szybko.Hotel warty polecenia.

Zalety

Nowoczesność ,czystość, bardzo dobre jedzenie, wspaniała obsługa.

Wady

Nie ma.

Pobyt - Maj 2025

Hotel oceniam pozytywnie, faktycznie są mocno nastawieni na niemców, ale my trafiłyśmy na fajną ofertę last minute więc dało się na to przymknąć oko.

Zalety

Relax pool, różne drinki, uprzejma obsługa

Wady

Zdarzali się kelnerzy nie potrafiący zrozumieć proste zdania po angielsku, dużo animacji po niemiecku

Pobyt - Maj 2025

Był to nasz pierwszy pobyt w Turcji, ale kolejny na All inclusive i jesteśmy pod wrażeniem pysznych posiłków, komfortu, czystości, mile podejście do klienta, świetna i pomocna obsługa. Sam hotel Najwyższa ocena w swojej klasie. Do plaży hotelowej 6-8minut spacerkiem, ale jest też transport hotelowy co 20min. Ciekawa że ponad połowa gości to Niemcy. Już od pierwszego dnia wiedzieliśmy, że znów tam wrócimy i już planujemy datę, kiedy to nastąpi.... ?

Zalety

Wyśmienite różnorodne jedzenie. Bardzo duży basen z ciepłą wodą, 2 bary w hotelu, plus bar przy basenie i plaży. Blisko przystanek na wypady busikiem do Side.

Wady

Mało zieleni w otoczeniu hotelu.

Marzena

Hotel czysty ,jedzenie bardzo dobre , obsługa bardzo miła I pomocna. Hotel nastawiony na Niemców i jest ich większość. Morze i przychotelowe bazary blisko. Słabe a

Zalety

Czystość i obsługa

Wady

Brak animacji wieczornych. Brak wentylacji na balkonach zamkniętych co powoduje iż dym z papierosów dostaje się do pokoi. Głośna muzyka po 22.

Niestety pokój mieliśmy na poziomie 0. Codziennie sprzątany.kosmetyki nie dokładane. Sejf darmowy. Barek codziennie uzupełniany. Pokój duży, rodzinny ale 2 za widok na restauracje i kuchnie obok..Basen duży.,trzeba wcześniej zajmować lezaki.Animatorzy to młodzi ludzie nie majacy pojęcia o rozrywce.Czesto mozna było ich spotkać koło leżaków niemieckich turystów ..Plaża 10 min spacerkiem.,jeździ busik hotelowy.Plaza duża czysta i można siedzieć długo w płytkiej wodzie.Bar na plazy serwuje dobre dania owoce desery, pomocna obsługa.Otoczenie hotelu to bazar,świetne zakupy i nic koło niego.Bardzo dobry dojazd do centrum Side dolmusz nr5..Posiłki ok ,ale kilka osób w tym moj mąż mieli słynna chorobe.Obsluga rozmawia po niemiecku.,ale da się porozumieć.ogolba moja ocena to 4

Wady

Myślę że plaża to ocena na5.Wieczor turecki na 5 i miła i życzliwa obsluga

Wszystko jak najlepiej prócz smrodu szamba z WC Piwo nie chszczone

Zalety

Jedzenie czystość obsługa ok

Wady

Smród szamba z wc

Hotel czysty i bardzo wygodny, pokoje przestronne, przemiła obsługa. Plaża w odległości kilku minut spacerkiem, alternatywa to hotelowy busik. Leżaki na plaży zawsze dostępne, pomimo sezonu. W pobliżu mnóstwo sklepów i dosyć duży bazar. Jedzenie w hotelu dobre, ale w tej kwestii trudno o obiektywizm, gdyż po 2 dniach pobytu dopadła nas jelitówka:(.

Hotel bardzo czysty, pokój także, codziennie sprzątany, napoje w lodówce pokojowej uzupełniane, ręczniki wymieniane. Wszystko w jak najlepszym porządku. Blisko na plażę. Zaraz na przeciwko wyjścia z hotelu duży bazar otwarty do poźnych godzin. Blisko przystanek z możliwością dojazdu np. do Side.

Zalety

W hotelu obsługa przemiła, kelnerzy pierwsza klasa, czysto, różnorodność jedzenia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Fajne czyste baseny . Jest także basen w strefie ciszy dla tych którzy chcą odpocząć od zgiełku, krzyków, animacji i tłumów ludzi.

Wady

W sumie nie mam się do czego przyczepić. Jeśli już bym musiała to szkoda że nie ma wytyczonej strefy dla palaczy

Dobry hotel choć mało zieleni.Czysto,obsługa ok, dużo Niemców niczego nie brakuje,blisko bazar , plaża

Zalety

Czystość,drinki,jedzenie obsługa,kultura

Wady

Klima w pokoju mogłaby lepiej działać

Klaudia

Polecam ❤️❤️❤️ było super ! Wrócę tam jeszcze raz. Obsługa bardzo miła pomocną ! Fotograf wart swojej ceny ! Animatorzy też spoko. Hotel pod niemcow to prawda (...) ! Naprawdę pierwszy raz mam ochotę wrócić tam jeszcze raz w przyszłym roku ! I tak zrobię

Iza

Fajny hotel bardzo czysto super jedzonko bardzo miła obsługa do plaży 5 minut nie moloch dużo Niemców mało dzieci ale pobyt oceniam na superrr po wyjściu z hotelu mnóstwo straganów fajny bar na plaży fryzjer hotelowy profesjonalny trzeba się targować wszyscy mili i pomocni

Zalety

Bardzo czysto dużo miejsc do przesiadywania pomimo niewielkiej powierzchni o 10 pobudka

Wady

Wszystko mi się podobało

Marzena

Pobyt w hotelu Diamond Beach oceniam na bardzo udany. Spełnił w pełni nasze oczekiwania. Przede wszystkim czystość na każdym kroku. Pokoje sprzątane codziennie. Niezmiernie miła obsługa. Posiłki bardzo urozmaicone i smaczne. Plaża oddalona o kilka minut od hotelu. Przy niej super Beach bar. Przy hotelu znajduje się bazar i lokalne biuro podróży. Tuż obok market Corner gdzie można kupić odzież i obuwie dobrej jakości jak i tureckie specjały.

Zalety

Czystość, obsługa, dobra kuchnia.

Wady

Dla mnie nie było wad.

Hotel BOSKI! Niczego nie brakuje ! Obsługa zasługuje na medal !! Czyściutko, pysznie ! Wszystko dostępne 24h- hotel idealny !!! Jak ktoś się czepia czegoś w tym hotelu niech się najpierw dobrze po swoich 4 kątach rozejrzy.

Zalety

Fotograf Ibrahim !! Cudowny człowiek ❤️ zrobił nam najpiękniejsze zdjęcia ślubne !! Warto !! Serce na dłoni ❤️‍🔥

Wady

(...)

Andrzej

Pobyt - Październik 2023

Hotel czysty, miła obsługa, jedzenie i picie dostępne 24h, infrastruktura bardzo dobra, plaża oddalona 300m od hotelu, transport busem hotelowym. Hotel pod turystów z Niemiec (warto nauczyć się niemieckiego). Hotel dla turystów z dziećmi, animacje itd. Polecamy.

Zalety

Czystość, jedzenie, obsługa.

Wady

Plaża nie jest przy hotelu.

Ryszard

Pobyt - Lipiec 2023

Super hotel pokój czysty i nawet duży dużo miejsca do relaksu w obszernych holach na wygodnych kanapach i fotelach.

Zalety

Przestrzeń swoboda w poruszaniu się po hotelu. Piękne odnowione wnętrza w wielkim stylu.

Wady

Nie ma czegoś takiego.

Side Aluna