Siva Golden Bay Makadi

Ogólnie popyt mogę określić jako przyjemny, hotel i plaża piękna ale reszta kuleje. Jedzenie nudne, niesmaczne i monotonne, serwis kuleje, oczekiwanie na szklanki i sztućce. Alkohole w ramach all inclusive żenada, do wyboru w zasadzie wódka lub rum-brandy-whiskey (wszystko nie dobre i smakuje tak samo) z sokami z proszku i dodatkiem grenadiny. Inne drinki, które są w innych hotelach all inclusive tu kosztują 6 euro. Hotel 40km od Hurghady wiec w zasadzie w pustyni, sklepy dostępne na miejscu maja ceny wywindowane za wszystko, od jedzenia po ubrania. Sprzedają internet ale bezczelnie oszukują na Gb. Sprzedają 20Gb, w rzeczywistości masz 10, nie ma komu i gdzie tego reklamować. Animacji w zasadzie nie ma, jakieś drobne dla dzieci, czasami przychodzi grajek z gitarą albo fletem, nigdy nie wiadomo gdzie. Dwa razy miało odbyć się party w barze w lobby o godzinie 23.00, gości już nie było, raz pan, raz pani śpiewała z playbacku przez godzinę. Wieczorami nie ma co robi, pozostają tylko bary z alkoholem all inclusive i karty, za które sprzedawcy krzyczę 25 euro. Poz tym hotel przepiękny, pokoje sprzątane na bieżąco. Plaża malownicza, wyłącznie piaszczysta, blisko rafy. Cały obiekt potężny, można dużo spacerować, w nocy wszystko pięknie oświetlone. Hotel jest jakby na skale, do plaży i morza trzeba schodzić w dół, jest mnóstwo schodów ale są tez zjazdy, jak dla wózków inwalidzkich. Do plaży i z powrotem na bieżąco kursują meleksy, jeśli nie chce się chodzić po schodach. Obsługa pomocna, miła.

Byliśmy pierwszy raz w Egipcie. To co mogę powiedzieć na temat hotelu to tyle że na pierwszy rzut oka robi wrażenie , jednak gdy zabiorą cię do pokoju czar pryska . Pokój czysty ale wymaga remontu , najbardziej łazienka ,człowiek się zastanawia czy tam w ogóle wejść . Jedzenie na stołówce mocno średnie . Z początku turnusu czyli od niedzieli do połowy , gdyby nie bary przekąskowe bylibyśmy głodni ,na stołówce wybór między ziemniakiem a ziemniakiem ,jedyne mięso jakie było to wątroba barania . Owoce jakie były to jabłko i melon później trochę się poprawiło o granat i banan wieczorami dostępne tylko mango . Stołówka wymaga konkretnego posprzątania , bród na kachlach wygląda jak jedność . Drzwi z kuchni okropnie brudne , a to co się działo za nimi …. W tych warunkach Nie trudno o klątwę …. Sztućce trzeba było kompletować zabierając z innych stołów , bo niestety nie były uzupełniane na bierząco. W drzwiach stołówki witała cię skrzyneczka z napisem „tip” Bez pomocniczych dolarów nie licz na jakąkolwiek obsługę .

Na początku miałem dylemat, bo średnia ocen tego hotelu na Wakacje.pl była taka sobie, a na Tripadvisorze bardzo wysoka i trochę mnie to gryzło – zdjęcia wyglądały obłędnie, ale w głowie siedziało „skoro średnia jest średnia, to pewnie coś w tym jest”. Żona jednak uparła się na Sive i dobrze, że się uparła 😊 Po przyjeździe dosłownie mnie zatkało, widoki z samego hotelu to bajka, a pokój dostaliśmy na najwyższym piętrze więc codziennie mieliśmy spektakl wschodów i zachodów słońca nad morzem. I muszę to mocno podkreślić – te widoki były niesamowite, nie tylko z pokoju, ale dosłownie z każdego miejsca, czy siedząc na plaży, w basenie, czy nawet w sali gdzie wieczorem serwowali drinki, zawsze człowiek miał przed sobą obrazek jak z pocztówki. Sam pokój czysty i przestronny, można by się przyczepić do smugi na lustrze czy lekko przybrudzonej zasłony, ale to naprawdę szczegóły. Hotel jest ogromny, więc jeśli ktoś trafi dalej od głównej restauracji, to spacery mogą się dłużyć. Obsługa bardzo miła, czytałem wcześniej że wszyscy czekają na napiwki – absolutnie nie, nigdy nie miałem takiego odczucia, napiwki dawaliśmy, ale z własnej chęci, a nie z presji. Jedzenie to dla mnie duże zaskoczenie, bo w Egipcie czy Tunezji zawsze miałem poczucie, że wybór jest spory, ale wszystko smakuje podobnie – tutaj było inaczej, naprawdę znalazłem sporo potraw które mi pasowały, a do tego trzy restauracje na plaży, które niby są snack barami, ale spokojnie mogłyby konkurować z normalną restauracją. Skusiliśmy się też na orientalną i meksykańską a’la carte, jednak moim zdaniem nie ma tam szału, to raczej luźna inspiracja niż oryginał. Plaża i rafa tuż przy hotelu to już w ogóle inna bajka – codziennie snorkeling, ryby, kolory, podwodny świat, coś pięknego. Jeśli miałbym się czegoś przyczepić, to brak nocnego życia, przydałaby się raz w tygodniu jakaś impreza czy dyskoteka, ale to już bardziej czepialstwo niż realny minus. Podsumowując – dawno nie byłem tak pozytywnie zaskoczony, a byłem w hotelach dużo droższych i nie zrobiły na mnie takiego wrażenia. Jeśli ktoś się waha jak ja, bo średnia ocen go odstrasza, to naprawdę nie ma się czego bać, to miejsce potrafi totalnie oczarować. Zauważyłem też jedną rzecz – i to nie tylko w tym hotelu, ale ogólnie w opiniach. Jak komuś nie spodoba się jakaś konkretna rzecz, to potrafi pod to podciągnąć całą resztę i wychodzi wtedy, że wszystko było złe. Trochę tak, jakby na siłę próbować samemu siebie przekonać, że wyjazd był do niczego. Wiem, że się rozpisałem, ale chciałem żeby ta opinia była pomocna dla osób, które jeszcze się wahają.

Hotel o wysokim standardzie, ale pokój przecietny. Obsługa miła, ale niestety na każdym kroku czekaja na napiwek co zaczęło być w pewnym momencie niesmaczne. Odradzam wizyty w hotelowej klinice, która oczywiście próbuję tylko naciagnac na koszty. Jak na taki hotel to bardzo rażące było to, że każdy z napoi był podawany w plastikowym kubeczku, szklanki dostępne w glownej restauracje, niestety bardzo często niedomyte jak i talerze :( jedzenie powtarzalo się przez cały tydzień, średnio smacznie. Ogólnie oceniam pobyt na pozytywny, ale personel zamiast w 10 pilnowac toalety mógłby po prostu pomoc na kuchni i zadbac bardziej o czystosc naczyń i jakośc jedzenia.

Hotel jest bardzo ładny dość czysty, pokoje są przestronne spełniające swoje zadanie. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Napoje zdecydowanie do poprawy soki i drinki słabej jakości. Piwo puszka butelka ok wino smaczne. Piękna plaża Zatoka z rafą jest ogromnym plusem. Smaczne a la carte. Basen i zjeżdżalnie bardzo umilały pobyt dzieciom. Animacje bardzo średnie ekipa z marca była o wiele lepsza. Obsługa hotelu raczej uczynna i pomocna. Pomysły na dodatkowo płatne dyskoteki kompletny niewypał. Polecał bym ten hotel ludziom którzy lubią wodę i spokój ale czasem lubią posłuchać muzyki wieczorem lub popatrzeć na krótkie animacje. Firma taxi w hotelu powinna zdecydowanie zadbać lepiej o pasażerów i punktualność.

Nazwa  Siva Golden Bay Makadi
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, sporty wodne, tenis

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów

Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar

Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina

6.5

Wyświetlono 38 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.9

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Położenie w zatoce, plaża, cały obiekt.

Wady

Jedzenie i serwis, alkohole, animacje, sklepy.

2.0
Sandra

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Rafa

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

- niesamowite widoki praktycznie z każdego miejsca - świetna obsługa i miła atmosfera - dobre jedzenie i duży wybór - wszystko, czego potrzeba, jest dostępne na miejscu w resorcie.

Wady

- animacje mogłyby być ciekawsze. - do miasta jest kawałek, więc bez Ubera albo taksówki ciężej się wybrać.

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Rafa koralowa, piękna plaża.

Wady

Kuchnia

Wiktor

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Zatoka z rafą Jedzenie Ładne widoki Quady Ładne lobby z barem

Wady

Płatne animacje Alkohol Ceny podawane w euro Taxi

Barbara

Pobyt - Czerwiec 2025

Właśnie wróciliśmy z tego hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie bylo bardzo dobre kolacje nie były monotonne co chwilę sie zmieniały. Obsługa hotelowa na bardzo dobrym poziomie uśmiechnięci pomocni . Na początku byliśmy przerażeni że jeden duży basen na cały hotel ale proszę mi wierzyć że nie było tego widać zawsze znalazło sie miejsce o nie bylo tłoczno. Na morzu też zawsze znaleźliśmy miejsce i oczywiście mają piękna rafę na zatoce. Polecam ten hotel z czystym sumieniem.

Zalety

Najbardziej mi sie podobała rafa , cały obiekt hotelowy wieczorem wygląda pięknie.

Wady

Animacje mogły by trwać dłużej .

Arkadiusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Fantastyczne położenie. Piekna zatoka z rafą. Mieliśmy przestronny bungalow z przepięknym widokiem na morze. Obsługa działała ekspresowo na każde zgłoszenie co w krajach południowych jest raczej żadkością. Opcja all inclusive mogłaby by być trochę lepsza ale każdy znajdzie coś dla siebie. Generalnie bardzo polecamy

Zalety

Położenie. To naprawde fantastyczne miejsce.

Wady

Jeżeli już naprawde chciałbym sie przyczepić to tylko do jedzenia. Przychodziliśmy na posiłki a panowie dopiero rozpalali grile potem smażenie na wariata przez co cześć spalona a część surowa. To na pewno do poprawy.

Mariola

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel przepięknie położony, w typowo egipskim stylu. Bardzo zadbany, dużo zieleni. Rozległy teren, ktoś, kto nie lubi chodzenia, może jeździć busikami hotelowymi.

Zalety

Położony nad zatoką, co pozwala na nurkowanie i kąpiele bez fal.

Wady

Lokalny alkohol, który serwują w barach.

Maria

Pobyt - Czerwiec 2025

Byliśmy pierwszy raz w Egipcie, wiedziałam jakie są standardy w tym kraju, lecz pokój tak brudny i zniszczony jaki dostaliśmy z dwójką dzieci, był szczytem absurdu. Oczywiście zamiana była możliwa- po remoncie i czysty- 35 dolarów na dobę. Alkohole mieszane z wodą, brudne szklanki. Obsługa ujdzie- zależy gdzie. Resturacje a'la carte pysznie i super obsługa. Codziennie wymieniane ręczniki itp.

Zalety

Zatoka-plaża i rafa koralowa, strefa spa, baseny,oświetlenie w nocy.Resturacje a'la carte.

Wady

Pokój, oszukiwanie napojów.

1.1
aga

Pobyt - Maj 2025

okropne warunki - brud, pleśń i smród. Łazienka obrzydliwa, z niemytymi fugami, z włosami w odpływach, nie ma możliwości skorzystania w sposób nieurągający, żółte naloty w wannie i w toalecie. Smród z rur. Dostawka/ łóżko dla dziecka obdarte z wychodzącą starą gąbką, materac stary i wygnieciony. Lodówka z pokoju nieużytkowa z powodu syfu jaki jest w środku, brązowy zalegający w uszczelkach brud, ochlapany czymś pomarańczowym. Zasłony i firany chyba nigdy niewyprane, żółte z plamami.

Zalety

plaża i woda w zatoce - ale nie wynagradza to wszechobecnego syfu

Wady

okropne warunki w restauracji - stoły brudne, krzesła z odchodami ptasimi, wieczny brak sztućców, ponieważ tylko kelner mógł je podać. Nie ma możliwości nalewania osobiście napojów - kelnerzy roznoszą wcześniej zamówione. Wszystkie napoje rozwodnione. Chamsko dolewają wody do wszystkiego. Podłoga aż się klei z brudu. Ekspres z kawą zafajdany, cały środek zagrzybiony. Obrzydliwe afrykańskie standardy. Nie polecam.

5.1
Alina

Pobyt - Styczeń 2025

Pięknie położony hotel. Bardzo zadbany teren. Bardzo uprzejma obsługa. Przepiękne lobby, restauracje i inne miejsca wspólnego pobytu gości. Pokoje z pięknym widokiem morze, ale pokoje wymagają remontu. Zmienialiśmy pokój, ponieważ w łazience była pleśń. Drzwi do pokoju nie domykają się, kiedyś były piękne, drewniane - wymagają wymiany. Jedzenie typowo egipskie, bez urozmaicenia. Zdarzały się krewetki, lecz w ograniczonej ilości. Smaczne przekąski. Kilka osób z naszej grupy dopadła klątwa, czyli w hotelu woda nie jest dezynfekowana i warzywa myte ta wodą nie da się jeść - powinni wodę dezynfekować. Rozrywka - tylko 2 stoły bilardowe i 1 stół do tenisa. Brak dyskotek. Animacje urozmaicone i na dobrym poziomie. Hotel usytuowany bajecznie - lecz pokoje do remontu i powinni coś zrobić wodą, żeby goście spędzili wakacje bez klątwy, a był to duży problem. Plaża piękna, baseny również.

Zalety

Lokalizacja, plaża, rafa, przekąski i napoje do północy. Woda w butelkach ogólnie dostępna.

Wady

Pokoje, pleśń w łazience, zepsute drzwi, szafa i sejf. Często zimna woda.

Olga

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel piękny i położony w bardzo urokliwym miejscu. Piaszczysta plaża, w pobliżu rafa koralowa. Basen w grudniu podgrzewany. Obsługa na najwyższym poziomie, zanim pomyśleliśmy, że mamy na coś ochotę oni byli szybciej ;) Najsłabsze jedzenie, ale może nam nie smakowało. Dużo barów i restauracji do wyboru. Pokoje najlepiej dla pary lub rodziny z małym dzieckiem.

Zalety

Położenie, rafa koralowa

Wady

Jedzenie.

Leszek

Pobyt - Grudzień 2024

Osobiście polecam hotel ,nie jest to prawdziwe pięć gwiazdek zresztą kategoria lokalna ,to 4 ,ale nadrabia usytuowaniem przepiękna zatoka, rafa,plaże osłonięte przed wiatrem co w grudniu ma znaczenie ,jedzenie smaczne ,trzy restauracje Ala carte więc naprawdę nie ma co narzekać,dla aktywnych siłownia ,główny basen podgrzewany, choć woda w morzu około 23 więc o wiele ciekawsze kąpiele załoga miła sporo barów przekaskowyvh na plaży i w drodze do niej ,ogólnie polecam a nie jest to mój pierwszy pobyt w Egipcie

Krystyna

Hotel to 3* napewno nie 5, łazienki tragedia, obsługa hotelowa za byle co - chciała napiwki non stop, jako 4 osobowa rodzina dostaliśmy dwa łóżka i 3 ręczniki i cały czas był z tym problem, masakra. Jedyny plus wycieczki był taki że przy hotelu była piękna rafa koralowa

Zalety

Rafa koralowa

Wady

Obsługa, łazienki

4.1
Sara

Hotel pięknie położony. Fajna piaszczysta zatoka z rafą koralową. Hotel stary częściowo wymaga remontu. Łazienka zagrzybiala ale nie to jest najgorsze. W jadalni głównej stoły kleiły się od brudu, nigdy nie przecieranie, talerze tłuste i brudne, szklanki brudne, nawet jak na Egipt to takiego syfu to jeszcze nigdy nie widziałam. Jadąc nastawiliśmy się że" złotych klamek" tam nie będzie i jedziemy dla fajniej plaży i rafy , jednak gdybym wiedziała że jest tam tak brudno na pewno bym nie pojechała.

Zalety

plaża, rafą koralowa

Wady

Brud na jadalni głównej

tomasz

hotel bardzo ładny, baseny i zjeżdżalnie ok, atrakcyjna lokalizacja

Zalety

plaża z rafą, dużo leżaków na plaży

Wady

łazienki w pokojach do remontu, klima w pokoju ma już najlepsze lata za sobą - głośna, mało stolików w restauracji, jedzenie i oferta all inclusive skromna, obsługa hotelowa średnia, jedzenie i napoje to najsłabszy punkt, przerwy w dostawie wody w pokojach

Cały pobyt uważam za udany. Czyste pokoje, piękna plaża, bardzo przyjazna obsługa oraz smaczne jedzenie z dużą ilością restauracji. Animatorzy bardzo weseli i sympatyczni. Jedynie program wieczorny mógłby być bardziej urozmaicony,a panowie na recepcji powinni zrozumieć, że jak pokój jest za ciasny na 4 osoby to reakcja winna być z ich strony a nie po rozmowie z kobietą z biura.

Zalety

Duży wybór restauracji na lunch, piękna czysta plaża, obsługa uśmiechnięta.

Wady

Recepcja mało pomocna bez ingerencji kobiety z biura mieszkalibyśmy w cztery osoby w pokoju dwu osobowym gdzie dostawka blokuje całe okno bez możliwości wyjścia na taras. Był incydent w meksykańskiej restauracji gdzie najpierw czekaliśmy 20min na menu,a potem kelner dogadywał ,że to za dużo jedzenia i pewnie nie zjemy, a na końcu po mega szybkim pośpieszaniu odmówiono nam napojów, bo szybko szybko idą nastepni.

Łukasz

Przepiękne miejsce, choć pokoje do odświeżenia to całość nadrabia, aż nadto. Gdy przejadło się jedzenie w stołówce to jest kilka barów z przekąskami. Dla mnie rewelacja.

Zalety

Piękne miejsce przepiękne widoki super obsługa

Wady

pokoje do odświeżenia uważajcie na hotelowego naganiacza wycieczek, trzeba go traktować z dużym przymrużeniem oka.

Magdalena

Standrd hotelu to nie 5*, nawet nie 4*. Obsługa dwoi się i troi, aby zrekompensować mankament hotelu, rozpadajace się łazienki w budynku głównym, przerwy w dostawach prądu, stare i brudne meble. Plaża, baseny, położenie i części wspólne bardzo ładne. Dobre wrażenie szybko mija po wejściu do pokoju. Dostaliśmy pokój w budynku głównym na 2 piętrze i to było coś koszmarnego. Hotel robotniczy z lat 80. Nie mogłam uwierzyć, że coś takiego sprzedawane jest jako 5*. Po naszej interwencji ostatecznie, za dopłatą, przeniesiono nas do domku. Standard lepszy, ale daleki od oczekiwań. Mimo to wyjazd oceniam jako udany, głównie ze względu na wspaniałą rafę przy samym hotelu. Jednak na pewno nie chciałabym tu wrócić.

Zalety

Plaża

Wady

Stare i zniszczone pokoje, łazienki, meble, wszystko się klei. Standard pokoi 2*

Jacek

Hotel spełniający nasze oczekiwania . Pierwszy pokój który otrzymaliśmy był słaby bez problemów wymienili nam na dużo lepszy. W restauracjach i barach bardzo czysto obsługa miła uprzejma .bardzo dobre przekąski w barach przy plaży . Jedzenie mimo braku wieprzowiny można było coś sobie znaleźć nawet w 10 dzień pobytu.

Zalety

Siva Golden Bay Makadi to hotel położony w zatoce w której jest piękna rafa . Bardzo dobre jedzenie i wszechobecna pomocna obsługa

Wady

Brak wifi ale to szczegół a w zasadzie bardzo słaby internet w lobby .

Siva Golden Bay Makadi