Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Piękne plaże ze złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Piękne krajobrazy - od górskich szczytów po złote wybrzeża
my również bylismy na wycieczce, organizowanej przez Orbis. musze przyznac, ze poza niewątpliwym urokiem wyspy, na pochwale zasługują zarówno panie rezydenki, jak i hotel. panuje w nim przemiła atmosfera - obsługa jest pomocna i uśmiechnięta. pokoje - jedne gorsze, drugie lepsze (wyposażenie jest chyba takie samo, jednak my mieszkalismy w wersji starszej - troszke obskurnej - aczkolwiek czyściutkiej ;) sniadania bardzo dobre, tylko talerzyki troszke za małe ;) z balkonu widzielismy 2 morza, choc zdajemy sobie sprawe, ze kilka pieter nizej nie jest juz tak pięknie (bliskie sąsiedztwo innych hoteli). hotel Marie z czystym sumieniem poleciłabym osobom, ktore chca cieszyc sie urokami wyspy, ale i odpoczac w dość komfortowych warunkach.
Hotel naprawdę przyjazny. Mocne trzy gwiazdki. Obsługa niezwykle miła, śniadania wyśmienite w formie bufetu. Położenie również korzystne, do plaży spacerem 2-3 minuty. Warto zapytać o pokój na szóstym piętrze, wtedy z balkonu można cieszyć się widokiem na dwa morza, po lewej Egejskie, po prawej Śródziemne. W okolicy piękne Stare Miasto i port (15 minut spacerem). Jednym słowem polecam hotel Marie jak najbardziej.
Hotel położony w doskonałym miejscu - 100 metrów do plaży, 500 metrów do przepięknej starówki miasta Rodos. Jeśli ktoś chce zwiedzać, trudno sobie wymarzyć lepszą lokalizację.
Kupiłem sobie pokój 1/2 osoby i w pełni spełnił moje oczekiwania. Był czysty, codziennie sprzątany, miał balkon i widok na morze (dopłaciłem do tej opcji). Obsługa jest sympatyczna i dobrze mówi po angielsku. Śniadania były bardzo smaczne z dosyć dużym wyborem i pyszną kawą. W okolicy jest wszystko czego potrzebujemy oraz słynne stare miasto. W nocy nie słychać odgłosów ulicy, dzięki bardzo szczelnym oknom oraz niezbyt intensywnemu ruchowi ulicznemu.
- Bardzo dobre jedzenie - Blisko dwóch plaż (zarówno od strony wzburzonego morza, jak i spokojnego po drugiej stronie) - Blisko starego miasta i portu - Dużo sklepów, gastronomii, wypożyczalni w okolicy - Ładne i czyste wnętrza
- Dosyć głośno trzaskające drzwi, więc jeśli ktoś ma delikatny sen to będą go budzić odgłosy zamykania innych pokoi.
Dobry hotel dla ludzi lubiących zwiedzanie (położony w centrum Rodos), położony stosunkowo blisko plaży
nowoczeny wystrój; odnowione pokoje; dobra lokalizacja
małe pokoje, brak bufetu - wybór z 3 daniowego menu
Pobyt rewalacja, Serdecznie dziękujemy firmie ORBIS Travel za zorganizowanie nam swietnego pobytu na pieknym RODOS. 6
Bardzo sympatyczny hotel, dobrze położony - 5min do plaży, ok.10-15min do starego miasta, 10min do głównego przystanku autobusowego.W okolicy wiele restauracji i sklepików. Niby w centrum, ale lekko na uboczu, wiec hałas był do zniesienia.
Śniadania bardzo smaczne (podobno jedne z najlepszych w okolicy :) ) , codziennie to samo, ale duży wybór i zawsze świeże. Napoje darmowe.
Obsługa sympatyczna, pokoje czyste, codziennie zmieniane ręczniki i ścielone łóżka. Klimatyzacja (darmowa) w ciągu dnia włączana od 14 do 18 i od 23 do 4 rano.
Z hotelu przejście bezpośrednie do sklepu, tak więc nie trzeba szukać daleko.
Jedyna uwaga - w recepcji napisane jest, że pokoje trzeba opuszczać do 12 PM - oznacza to "naszą" 12:00 w południe. My zinterpretowaliśmy 12PM jako 24:00 i musieliśmy dopłacić za kolejną dobę.
Samo Rodos śliczne i bardzo zróżnicowane. Polecamy wynająć samochód (ok 35 euro za dzień, auta nowe, w typie Picanto), i objechać wyspę dookoła, po drodze zwiedzając okoliczne plaże i zabytki. Potrzeba na to około 2-3 dni i tyle naprawdę wystarczy. Dla mniej wymagających - można wykupić jedną z wielu wycieczek, ale jest to chyba mniej opłacalne.
Klimat do zniesienia. W lipcu temperatury są bardzo wysokie,ale rano i wieczorami wieją dość mocne wiatry, tak więc tylko godziny 12-15 są ciężkie dla turystów. Wieczorami polecamy spacery po starym mieście. Kuchnia smaczna, a Grecy przemili :)
Aha, no i warto kupić maski do nurkowania. Na mniej zaludnionych plażach, rybki (dość egzotyczne) można zobaczyć już 1,5m od brzegu :)
Jwsteśmy bardzo zadowoleni z pobytu zarówno w hotelu jak i na wyspie.
Wprawdzie obiecano nam aneks kuchenny, a poza czajnikiem nie było nic.Pokój jak na trzy osoby to bardzo ciasny i skromny czysto i wmiarę cicho,ponieważ okna wychodziły na basen. Bardzo dobrze działająca klimatyzacja w wyznaczonych godzinach.
Obsługa bardzo miła zawsze uśmiechnieta. Śniadania wprawdzie codziennie takie same, ale znakomite, nigdy nic nie brakowało, duży wybór i bardzo smaczne. Jeżdzimy dość dużo i pierwszy raz nie musieliśmy interweniowac w sprawie hotelu. Jesteśmy b.b.b. zadowoleni.
Miły,spokojny hotel z bardzo dobrą lokalizacją. Widoki z okien średnie, bardzo małe balkony. Pokój wygodny (przydałoby się mu 0,5 m długości więcej), łazienka czysta. Klimatyzacja włącza się na parę godzin po południu i w nocy . Mały aneks kuchenny z płytką elektryczną, lodówką, zlewem i małym zestawem garnków i naczyń. Obok świetna tawerna z dobrym jedzeniem za niezłą cenę. Basen średni, ale można popływać. Do morza blisko, plaża fajna. Śniadania dość dobre choć codziennie to samo. Świetne miejsce do wypadów na Stare Miasto i Centrum.
Hotel położony w centrum czyli łatwy dostęp do wszystkich atrakcji ale jednocześnie trzeba pogodzić się z hałasem który nie jest jednak bardzo uciązliwy!! Warto wiedzieć ze hotel ten nie posiada wogóle klimatyzacji o czym biuro podróży nie informuje można jednak wypożyczyć wentylatory w recepcji!!