St. Constantin

4.1

Niby 5 gwizdek ale przeliczając na standard europejski byłyby to 3 gwiazdki. Mieliśmy pokój superior,na który nie możemy narzekać - wygodne łóżka,pokój czysty, ręczniki wymieniane co 2 dni. Nasz pokój nie miał dostępu do basenu, więc na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Jeżeli chodzi o resztę - jedzenie niezbyt dobre (bardzo często lekko ciepłe a nie gorące), praktyczniejsze codziennie to samo, brak możliwości wypicia kawy czy herbaty do obiadu czy kolacji - tylko do śniadania. Obsługa bardzo miła. Wifi płatne co uważam za skandaliczne. Jednak najgorsze było to, iż obok naszego pokoju pan prowadzący animacje krzyczał codziennie na cały głos do 23 mimo zwróceniu uwagi.

Wyjazd oceniamy bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o sam hotel spełniał nasze oczekiwania. Obsługa hotelowa pełen profesjonalizm, przy tym uśmiechnięta, bez problemów można się było się z nimi dogadać (język angielski, lecz inna grupa dogadywała się również po niemiecku). Zaczynając od recepcji, gdzie zostaliśmy miło przyjęci, w później oprowadzeni po całym kompleksie i zaprowadzeni do pokoju. Obsługa części restauracyjna również zadowalająca i miło usposobiona. Barmani przy barze głównym bardzo sympatyczni i kontaktowi. Czystość i dbałość o porządek w pokojach bez zarzutu. Pokój Zgodny z opisem, wygodny materac, dostępny czajnik, lodówka, sejf i zestaw do kawy/herbaty. Duży taras z leżakami i widokiem na basen oraz morze. Jedzenie Różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Śniadania na tyle urozmaicone, że się „nie nudzą”, podobnie jak lunch. Kolacje były najciekawsze, codziennie do wyboru było coś innego, Szczególnie podobała nam się strefa na dworze, gdzie był grill tam codziennie były inne potrawy od greckiej pity, focaccia po burgery. Desery w niektóre dni były naprawdę dobre można, było spróbować tiramisu czy greckich pączków. Fajną opcją jest skorzystanie raz na cały pobyt z restauracji a’la carte. Trzeba się do niej zapisać wcześniej. Do wyboru nie ma konkretnych potraw tylko rodzaj. Wybiera się między mięsem, makaronem, rybą, a daniem wegetariańskim. Plaża Wychodząc przy restauracji a’la carte po drugiej stronie ulicy znajdowała się plaża z leżakami. My woleliśmy korzystać z plaży, która znajdowała się 15-20 minut spacerem na wschód od hotelu. Plaża piaszczysta, gdzie można rozłożyć się z ręcznikami. W okolicach hotelu znajdują się supermarkety, które są przystosowane dla turystów. Znajdziemy tam wszystkie potrzebne rzeczy. Dla fanów futbolu nie daleko hotelu znajduje się pub w angielskim stylu, gdzie puszczają mecze piłkarskie. Przyjemnie jest też wieczorami przejść się wzdłuż wybrzeża. Jeżeli chodzi o polskiego rezydenta to pierwszego dnia po przylocie opowiedział nam o Krecie. Powiedział kilka słów na temat hotelu oraz zaproponował wycieczki fakultatywne (dodatkowo płatne) czy wynajem samochodu. Był również dostępny podczas dyżurów jak i telefonicznie. Ostatniego dnia również był w hotelu, gdzie mogliśmy liczyć na jego pomoc. Hotel pozwolił nam spędzić nasze greckie wakacje w super sposób.

(...) Zacznę od tego, że nie było żadnego zainteresowania polska grupa od wylądowania na lotnisku na Krecie ze strony organizatora. Podczas transferu do hoteli nikt nie informował obok jakich hoteli przejeżdżamy w danym momencie! Po przybyciu i zakwaterowaniu otrzymaliśmy pokój całkowicie odbiegający od oferty przedstawionej na stronie wakacje.pl otrzymałam z kolezanka pokój rodzinny dla 4 osób w starej części obiektu, dodam ze nie bylo jej przedstawionej w ofercie...mialysmy dostac pokoj przy samym basenie! W hotelu 4-gwiazdkowym!, gdzie mialysmy pokoj odpadał tynk ze scian, byl grzyb w łazience, niedziałający telewizor i płatne wi-fi, co już było kompletnym absurdem!! Nigdzie jak długo podróżuje czegoś takiego nie ma!! Po poinformowaniu rezydenta o chęci zmiany pokoju, gdzie miałyśmy widok z balkonu na palmę i kaktusa mlody niedoświadczony rezydent wyśmiał nas mówiąc że widok z balkonu na palmę też jest fajnym widokiem. Kolejnym tematem rozmowy byla inna opcja transferu na santorinii poza katamaranem to rezydent z cynicznym usmieszkiem odpowiedzial, że jest jeszcze helikopter, ale to drożej wyjdzie. Żądam zwrotu kosztów wycieczki w wysokości min.1000zl za osobę za to oszustwo! Poniżej zdjęcia do wglądu.

To już 2 pobyt w tym hotelu to jakby 3 hotele połączone w jeden.

Pobyt w hotelu koniec września, transfer z lotniska 30 mi nut, przyjechaliśmy o godzinie 9, dostaliśmy od razu opaski , hotel posiada pomieszczenie na bagaże, w którym są kabiny do przebrania, pokój otrzymaliśmy o 14. Hotel składa się z dwóch części ze starszej ulokowanej między recepcją, a restauracja i nowszej bliżej plaży. Ładne pokoje z dostępem bezpośrednim do basenu(dodatkowa opcja),sprzątane codziennie oprócz niedzieli. Bardzo dobre śniadania, na obiadach byliśmy raptem trzy razy niestety słabe, ale kolację bardzo dobre. W Snack barze od 10.30 serwowane frytki, sałatki, tzatziki , chleb, szynką i ser, po godzinie 15 serwowane ciasto, ciastka i owoce, do tego był automat do kawy, automat do średniej jakości napojów i nalewak do piwa, do którego każdy mógł sobie podejść i sam nalać piwo. W hotelu tylko jeden bar , niestety jakość drinków słaba, jako taki był jedynie rum z colą, piwo bardzo dobre, wino tak samo dobre. Do plaży nie daleko z nowszej części hotelu. Atrakcją dodatkowa są co parę minut lądujące samoloty. W pobliżu supermarket , w którym zaopatrzymy się we wszystko co potrzebujemy. Baseny w sumie cztery, pierwszy że zjeżdżalniami, drugi koło baru i dwa w nowszej części , z którego na parterze był bezpośredni dostęp z tarasu ( trochę płytki bo tylko 80-100cm wody).

Nazwa  St. Constantin
Miejsce  Grecja / Kreta / Kato Gouves
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, parking

Atrakcyjne położenie: ok. 1000 m do centrum, ok. 7 km do rozrywkowego Hersonissos, ok. 20 km do lotniska w Heraklionie.

Tylko 100 m do publicznej, piaszczysto-żwirkowej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Z myślą o najmłodszych: miniklub, brodzik, plac zabaw, menu oraz krzesełka w restauracji, opiekunka (na życzenie).

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

4.1

Wyświetlono 201 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
6.1

Zalety

Miła obsługa, nieźle pokoje, pomocny rezydent, dobry transfer z lotniska do hotelu

Wady

Mało urozmaicone,niezbyt ciepłe jedzenie. Brak kawy czy herbaty do posiłku Głośna muzyka i wydzierający się na całe gardło animator

Zalety

Jedzenie (różnorodne) Restauracja a’la carte (bardzo miło spędzony wieczór na kolacji) Obsługa hotelowa

Wady

nie działająca winda zjeżdżalnie wyłączone z użytkownika

2.7
Iwona

Zalety

Wady

Jak wyżej w opinii hotelu

Dariusz

To już 2 pobyt w tym hotelu to jakby 3 hotele połączone w jeden.

Zalety

Dobre jedzenie bliskość morza.

Wady

brakuje baru przy basenie głównym

Radek

Zalety

Ładne pokoje w części superior Dobre piwo i wino Dobre śniadania i kolacje Krótki transfer z lotniska

Wady

Bardzo słabe drinki i mocniejsze alkohole Jeden bar na cały hotel Słabe obiady W hotelu wszystkie napoje bezalkoholowe i alkoholowe nalewane do małych plastikowych kubków, warto zaopatrzyć się w supermarkecie obok w w kubki wielokrotnego użytku z grubego plastiku.

Natalia

Podróżowaliśmy z dzieckiem 1,4 r. wiec szukaliśmy pokój w cichej części hotelu i Pani z biura nam doradziła wybrać pokój Superior Rodzinny, bo te pokoje są z dała od hałasu i zrobione specjalne dla rodzin z dziećmi, no i dopłacaliśmy drożej za ten pokój około 500 zł, bo zależało nam na ciszy w nocy. Po przyjechaniu się okazało ze nasz pokój znajduje się koło sceny głównej gdzie do 23:00 byla dyskoteka i bardzo głośno grała muzyka, a balkon wychodzi prosto na drogę gdzie jeżdżą samochody. Dla nas to był koszmar, bo do 23 dziecko nie mogło zasnąć, bo grała muzyka i były animacje, a później w nocy bardzo głośno jeździły samochody i motocykli, nawet z zamkniętym balkonem nie dało się spać normalnie, budziliśmy się 3-4 razy w nocy. Czyli 7 dni spędziliśmy w niewyspaniu i zmęczeniu. To co było dla nas ważnym i za co zapłaciliśmy dodatkowo, bo nam tak obiecywali było kłamstwem. Nasz opiekun cały czas obiecywał ze szuka dla nas innego pokoju, aż przestał do nas oddzwaniać. UWAŻAJCIE hotel sklada sie z dwóch czesci z nowej i głównej (starej) Główna cześć hotelu jest dużo gorsza od tej nowszej.

Zalety

- Baseny, - dobry wybór jedzenia na obiad i kolacje, - blisko morza ( chociaż morze jest zawsze niespokojne w tej okolicy Kato Gouves), - Obsługa hotelu - Kelnerzy, Pani sprzątające i kucharze bardzo mili, przyjazne i uśmiechnięte. - Duże wygodne łóżko. - Sprzątanie codzienne - Częsta wymiana ręczników

Wady

Opisałam wyżej w opinii. Poza tym - żeby włączyć czajnik trzeba wyłączyć lodówkę - jedna szafa w której nie dało się otworzyć szufladę - pokój stary - klimatyzacja była uszkodzona Nie zasługuje na 4 gwiazdki.

Pobyt oceniamy bardzo dobrze. Pokój spełniał nasze oczekiwania i był zgodny z opisem. Jeżeli chodzi o plaże zamiast tej znajdującej się zaraz przy wyjściu z hotelu, woleliśmy korzystać z tej znajdującej się trochę dalej (15 minut spacerem na wschód)

Zalety

Jedzenie (smaczne i różnorodne) Na plus również restauracja a’la carte Miła obsługa na terenie całego hotelu (bez problemowa, uśmiechnięta i bez problemu można się było z nimi dogadać po angielsku) Pokoje sprzątane na bierząco

Wady

Windy nie działały. Zjeżdżalnie również.

3.4

Na 3 z minusem bardzo przeciętnie. Napewno nie 4 gwiazdki ci najwyżej 2 i pół maks!

Wady

W pokojach brudno znaczące problemy ze sprzątaniem .

Natalia

Podróżując z dzieckiem w wieku 1,4 r. naszym głównym wymaganiem była cisza nocna w pokoju. Wiec Pani z biura doradziła nam zapłacić więcej na 800 zł i wykupić pokój Superior Rodzinny w St.Constantine, bo są to pokoje rodzinne a znaczy znajdują się z daleka od animacji oraz innych szumów. Po przyjechaniu okazało się ze pokoje rodzinne znajdują się koło sceny głównej gdzie do 23:00 odbywała się dyskoteka i grała bardzo głośna muzyka a balkon wychodzi na drogę gdzie cały czas i przez cała noc jeżdżą samochody i motocykli. Nasz opiekun najpierw nas zapewniał ze trzeba wytrzymać 3 nocy i wtedy zwolnią się dużo pokoi, i nas przeprowadzą do innego pokoju aż w końcu przestał do nas odzwaniać. W nocy budziliśmy się po 3-4 razy, dziecko nie mogło zasnąć do 23 przez głośna muzykę. Przez ten tydzień nie było żadnej całej przespanej nocy, więcej sie zmęczyliśmy. Cały czas prosiliśmy, prawie błagaliśmy, o zmianie pokoju, bo przyjechaliśmy aby odpocząć i spędzić fajnie czas, a nie zepsuć sobie wakacje na które tak długo czekaliśmy, ale nic z tego. UWAŻAJCIE przy wybieraniu pokoi, bo hotel się skalda z nowej i głównej części, w nowej jest cisza i dużo lepsze pokoje, a w starej PRL.

Zalety

- Miła obsługa w restauracji - Codzienne sprzątanie za wyjątkiem niedziel - bezpłatny parking koło hotelu - obiady i kolacje urozmaicone - duże wygodne lozko

Wady

- żeby włączyć czajnik trzeba wyłączył lodówkę - szafa i lodówka bardzo stare i zardzewiałe - szufladę w szafie nie mozna było otwzorzyć - lokalizacja pokoju rodzinnego - Klimatyzacja była uszkodzona, działała tylko w jednym trybie i wiała tylko na łóżko ( oczywiście tez to zostało zgłoszone, ale nic nie zrobili) poza tym się okazało ze obsługa o tym wie i dawno nic nie robią z tym problemem

Jola

Hotel bardzo fajny, obsługa sympatyczna i zawsze pomocna , pokój czysty, jedzenie świeże i pyszne

Zalety

Blisko do morza, plaża piaszczysta z łagodnym wejściem do wody

3.5
Jarosław

Zdecydowanie hotel St. Constantin**** lata świetności ma już za sobą... Pokój, w jakim mieliśmy (nie)przyjemność 'bytować', to standard hotelu... robotniczego👎Animacje słabe. Tylko jedzenie w miarę w porządku. Okolica, z wyjątkiem linii brzegowej, nieciekawa, zabałaganiona.

Pobyt w nowszej części hotelu oceniam bardzo dobrze. Pokoje sprzątane codziennie z wyjątkiem niedziel. Wszędzie czysto, restauracja, bary i cały teren hotelu. Jedzenie mega, wszystkiego dużo i bardzo smacznie, każdy coś dla siebie znajdzie. Okolica również super. Były to nasze pierwsze wakacje tego typu i napewno nie ostatnie. Polecam(...) i ich wszystkich pracowników, opieka na najwyższym poziomie. Polecam pobyt w tym hotelu i korzystanie z Wakacje.pl.

Zalety

Fajnie, że nowsza część hotelu to mniejsze zabudowania, my trafiliśmy na pokój z ogródkiem blisko basenu.

Elżbieta

Hotel robi dobre wrażenie, zadbany, jest czysto. W budynku, tym koło basenu, gdzie chyba głównie umieszczani są Polacy radzę od razu sprzeciwić się umieszczeniu w pokoju na poddaszu. Te pokoje na pewno nie zasługują na 4 gwiazdki. Pokój ma taras, ale w pełnym słońcu, zero cienia, widok żaden. Klimatyzacja na poddaszu ochładza pokój po 4-5 godzinach działania. Po interwencji otrzymaliśmy drugą kartę do drzwi wejściowych, więc klimatyzacja chodziła cały czas. Pokoje na parterze czy na pierwszym piętrze zdecydowanie bardziej odpowiadają tym, które są prezentowane na zdjęciach. Te na poddaszu to jak nora przy tych ze zdjęcia. Winda była, ale nie działała.

Zalety

Plaża publiczna, blisko hotelu, piaszczysta, leżaki kosztowały 10 euro. Wejście do wody łagodne, idealne dla dzieci lub osób słabo pływających. Morze cudowne, ale to nie zasługa hotelu. Zdecydowanie polecam wyżywienie. Codziennie coś innego i wszystko pyszne. Wybór bardzo duży. Rewelacja!!!!! Hotel dla rodzin z dziećmi, baseny, animacje, bary przy basenach, panie animatorki pełne zaangażowania. Obsługa miła i uśmiechnięta.

Wady

Nie podobał mi się jedynie pokój, który otrzymaliśmy. Uważam, że za takie pieniądze i niby 4 gwiazdki, to była jakaś kpina.

3.3
kamil

syf, masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalety

syf

Wady

syf

Paweł

Hotel dość duży. Goście głównie Polacy , slowacy, francuzi. Pokój rodzinny spory z balkonem czyściutko codziennie sprzątane. Wyżywienie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Odległość do morza 100m, sklepy i bary 100m

Wady

Bardzo słabe wifi

Arkadiusz

Hotel sam w sobie naszym zdaniem przy pobycie 2+1 super. Nie duży, klimatyczny hotel przez chwilę czuliśmy się jak byśmy byli w małym miasteczku😀. Miła,sympatyczna i pomocna obsługa hotelowa.

Zalety

Jedzenie smaczne, różnorodne,każdy znajdzie coś dla siebie. Bliskość plaży. Codzienne fajne animacje -animatorki robią tu naprawdę dobrą robotę. Super personel z baru😂. Plus za wypożyczalnie aut w dobrej cenie bez obciążenia karty z pełnym ubezpieczeniem.

Wady

Moim zdaniem płytkie baseny dorosły zbytnio nie popływa gł.max 170 cm i to na chwilowym odcinku. Na dzień wylotu nie dostaliśmy lunch boxa gdzie dzień wcześniej zgłaszaliśmy że chcemy zbiórka 3:40 w nocy. Płatne wifi, płatne leżaki na plaży.To co nazywane jest prywatnym basenem przy pokoju to jakaś pomyłka😂 raczej brodzik - szkoda dopłacać. Łazienki a raczej jej sciany z mlecznej szyby lub pasków to żart. Wszystko widać jak się bierze prysznic😱

MAJA

Hotel pierwsza klasa! Pokoje czyściutkie, sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne, codziennie nowe dania, duży wybór zarówno dla dzieci i dorosłych.

Zalety

Animatorzy dają z siebie wszystko! Codziennie na gości czekają nowe atrakcje! Pokazy tańców greckich, fire show, mini disco dla dzieci, aqua areobic i wiele innych. Obsługa przemiła i pomocna! Polecam z całego serca!

Wady

Płatne wi-fi.

Świetny hotel, a szczególnie polecamy pokój z bezpośrednim dostępem do basenu (leżaki na tarasie/balkonie) dostępne cały czas. Bardzo smaczne jedzenie, a obsługa klienta w recepcji, na animacjach oraz w restauracji na najwyższym poziomie. Polecamy gorąco ten hotel

Zalety

Pokoje z dostępem do basenu, przemiła obsługa

S&P

Standard wysoki, pokoje czyste, codzienna wymiana ręczników, blisko do morza, plaża urokliwa

Zalety

Miły personel, smaczne jedzenie - bogata oferta także wege

Izabela

Hotel super , obsługa bardzo miła i pomocna , jedzenie w porządku , pokoje czyściutkie każdego dnia sprzątane , okolica spokojna , morze bardzo bliziutko Hotelu , leżaki z rana trzeba rezerwować , Panie przy restauracji ( pani z spa i pani przy głównym wejściu do restauracji ) zawsze witają gosci jak i żegnają z uśmiechem na twarzy , jeden minus że doba hotelowa zaczyna się od godziny 15:00. Bardzo będziemy miło zapominać ten Hotel. 23-30.07.2023r BYŁO SUPER ! :)

St. Constantin