Starlight Resort & Convention Center

Cudowne wspomnienia! Hotel przerósł nasze oczekiwania, jest wspaniały! Mieliśmy pokój z widokiem na morze i szczerze polecam, ponieważ sam widok zapiera dech w piersiach. Obsługa profesjonalna, jedzenie bardzo dobre - do wyboru każda kuchnia świata. I dodatkowo wieczorne występy w amfiteatrze - codziennie coś innego i pięknego! Polecamy ten hotel z całego serducha i na pewno wrócimy!

Jestem umiarkowanie wymagający. To znaczy nie oczekuję cudów i nie czepiam się dla zasady, ale też liczę na to żebym się nie zawiódł na najprostszych rzeczach i staram się jeździć po relatywnie dobrych hotelach. Co do hotelu - lokalizacja 1.5h od lotniska, blisko do morza i piaszczysta plaża z zejściem po kamieniach. Leżaków raczej nie brakuje przy morzu, przy basenach różnie. Baseny bardzo ciepłe, morze tak samo ;) Hotel jednocześnie ma w sobie coś z nowoczesności i starości, taki żółto-pomarańczowy stary styl, budynek ogromny i część przestrzeni nie jest w ogóle zagospodarowana bo nie ma na co. Otoczenie super, dużo zieleni i kwiatów. Aquapark wylądał też atrakcyjnie, choć nie korzystałem. Jedzenie dobre, nie było jakiegoś bardzo dużego wyboru ale na tygodniowy wyjazd w zupełności wystarczająco i nie znudziło się. Drinki bardzo słabe porównując do innych wyjazdów. Co do animacji - mało rozrywek za dnia, a jeśli są to krótkie/proste jak rzutki czy siatkówka. Zero imprez za dnia typu piana party, zero wieczorów tematycznych. W hotelu obok, który jest połączony jest amfiteatr z codziennymi występami o 21;30. Generalnie ok, ale trafiliśmy, że 3 dni z rzędu program występów mimo innej ekipy był bardzo do siebie podobny, wręcz identyczny. Po amfiteatrze 5/7 dni to muzyka na żywo przy basenie(covery starych piosenek) - wg mnie bardzo słabo to wypadało. Może dla 50-60 latków którzy chcą spokojnego wieczoru, lampki wina i lekkiego pobujania się do dwóch piosenek po czym pójścia spać. Jeden pozostały dzień impreza w hotelu, kolejny na plaży(akurat nie trafiliśmy, bo musieliśmy wyjeżdżać). Nagłośnienie w hotelu jest niskiej jakości, nawet jak muzyka jest w porządku to źle się jej słucha i odechciewa się bawić. Jest po prostu za głośno przez wysokie tony, a brak jest niskich. Co do obsługi w restauracji głównej - panuje tam niezrozumiała dezorganizacja. Najpierw musisz bardzo długo szukać wolnego stolika, staje się to naprawde męczące. Jak już znajdziesz to albo jest nieposprzątane w ogóle, albo tylko częściowo, albo czegoś brakuje - np widelca i noża i musisz szukać go po restaruacji. Obsługa nieobecna, wszystko robi powoli i od niechcenia, po napoje chodzisz sam. Nie rozumiem dlaczego jedna osoba potrafi posprzątać ze stolika napoje, a druga talerze. A trzecia za 10 minut dopiero doniesie sztućce. Przez to stoliki zawsze są w niedokończonym stanie bo każdy robi co innego i w innym czasie. Dziwne. Jak ktoś jest wrażliwy na czystość to odradzam. Wróciliśmy ogólnie zadowoleni, ale nie zachwyceni. Po słabym lecie w polsce potrzebowaliśmy dobrze zjeść i się wygrzać, także to zostało spełnione. Nastepnym razem wybierzemy nowszy hotel :)

Wakacje w hotelu dla 3 osobowej rodziny były bardzo udane.Bardzo duży obiekt połączony z infrastrukturą sąsiedniego hotelu Sunrise. Przepiękne tereny zielone, dużo nasadzeń. Bardzo rozbudowana infrastruktura przy każdym kompleksie basenów jakiś drink bar restauracja lub snack bar.Fajny szczególnie aquapark dla mniejszych i większych dzieci i dorosłych.Plaza fajna buty na plażę uważam za obowiązkowe. Z minusów morze robi się szybko głębokie więc trzeba uważać na pociechy i oczywiście potrafić pływać.Super animacje , szczególnie wieczorne w amfiteatrze często występy jak z finału,,mam talent,,😉. Pokoje w domkach komfortowe , chociaż w naszym łazienka a dokładniej armatura prosiła się o wymianę. W pokoju sprzątanie i uzupełnianie barku codziennie, nie było się do czego przyczepić.Jedzenie w hotelu na każdym kroku do tego naprawdę pyszne!!Ogromny wybór dużo lokalnych potraw i świeżych warzyw i owoców do tego mnóstwo slodkosci....Czasem na kolacji było już naprawdę tłoczno , ale takie są uroki dużych obiektów.Sporo wycieczek osobiście rodzinnie polecamy Zielony kanion w górach Taurus. Szczerze polecamy hotel

Hotel zaskoczył mnie ilością zieleni oraz bardzo rozległym terenem. Odkrywaliśmy go codziennie, dzieci mają sporo miejsca do zabawy. Baseny że zjeżdżalniami są na terenie drugiego bliźniaczego hotelu, z którego można korzystać. Przy basenach są bary z jedzeniem : gofry z czekoladą, napoje gorące i zimne, ziemniaki pieczone hot dogi, owoce. Nie można być głodnym. Jedzenie różnorodne choć się powtarza, ale każdy znajdzie coś dla siebie, od wege po różnorodne mięsa: białe czerwone ryby , owoce morza, nabiał oraz max słodkości jak to w Turcji. Oczywiście kebab robiony na miejscu. Lody na patyku oraz całkowe dostępne dały czas. Nie ma większego problemu z leżankami , na plaży każdy coś dla siebie znajdzie. Plaża kamienista więc. Warto zabrać obuwie do pływania. Spore fale. Ręczniki dostępne po okazaniu karty . Córka miała urodziny(10lat) w ramach prezentu dostał wino i kartkę z życzeniami . Barek uzupełniamy codziennie coś cola, fanta ,piwo, woda

Duży hotel a w zasadzie 2 hotele z pięknym ogrodem pośrodku. O tej porze roku mało ludzi i nie było problemu z dostępnością leżaków w dowolnej chwili. Wszystko na najwyższym poziomie, dużo restauracji, barów, baseny, morze, zjeżdżalnie więc każdy znajdzie coś dla siebie. Zdecydowana większość turystów to byli Rosjanie i rozrywki, muzyka itp. nastawione głównie pod nich.

Kod hotelu HOT19961
Nazwa  Starlight Resort & Convention Center
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kizilagac
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf

Aquapark z 11 zjeżdżalniami (otwarty w wyznaczonych godzinach).

Udogodnienia dla dzieci: brodzik, 5 zjeżdżalni wodnych, animacje, miniklub (4-12 lat w hotelu Sunrise Park Resort), plac zabaw.

Rozrywka: program animacyjny dla dorosłych, zajęcia rekreacyjno-sportowe.

Rozbudowana infrastruktura: 13 restauracji, 8 barów, pralnia (płatna), baseny odkryte (baseny VIP - płatne).

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

- widok z pokoju na Morze - najpiękniejszy zachód i wschód słońca, - smaczne jedzenie, - obsługa hotelu w każdej dziedzinie - zawsze służą pomocą, - dużo basenów i plaża przy hotelu, - w hotelu były butiki i sklepiki z pamiątkami - dużo atrakcji dla dzieci i dla dorosłych w ciągu dnia, - na plaży były budki z jedzeniem wytrawnym i na słodko, - wieczorne występy w amfiteatrze - coś niezwykłego. - piękny hotel wizualnie - zdjęcia nie oddają tego co zobaczymy na żywo jak tam jesteśmy.

Wady

BRAK

Bartosz

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

bliskość morza, lokalizacja, spokój

Wady

obsługa, rozrywka, drinki

Łukasz

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Animacje Jedzenie Infrastruktura Dużo zieleni

Wady

Brak , ewentualnie szybko pogłębiajace się morze

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Teren bardzo duży, piękna plaża, każdy znajdzie miejsce dla siebie . Wifi bardzo dobrej jakości działa na plaży i na całym obiekcie, łącznie z drugim siostrzanym hotelem.

Wady

Obsługa nastawiona na klienta z Rosji da się to odczuć, czytając opinie sama się o tym przekonałam, że nie są wyssane z palca.

Waldek

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Każdy lubi coś innego, dla mnie największą zaletą jest dużo zieleni.

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Rewelacja hotel, wszystko jest naprawdę tam świetne. Ogromny teren, dwa hotele, dużo atrakcji, świetna lokalizacja + wszędzie udogodnienia na każdym kroku. Fakt dużo ludzi, ale każdy lubi ten luksus i prestige

Zalety

Wszystko pod ręką

Marcin

Wszystko super. Hotel najwyższy standard , jedzenie bardzo dobre . Minus za kamienie przy wjściu do morza .

Zalety

Czystość , obsługa i organizacja.

Bożena

Pobyt w hotelu uważam za udany. A sam hotel zasługuje na swoje 5 gwiazdek. Położony na rozległym terenie więc nie odczuwa się tłoku i dużej ilości wakacjowiczow. Piekne ogrody alejki do spacerów i dużo pięknej i ciekawej roślinności. Blisko do morza. Duzo basenow i atrakcji dla doroslych i dla dzieci. Mini klub gdzie codziennie odbywaja sie rozne zajecia. Zjeżdżalnie. Otwarte 10-12 i 14-17. Baseny i zjeżdżalnie dla najmłodszych czynne przez cały czas. Jedzenie różnorodne. Lody galkowe i na patyku. Owoce. Gofry... przekąski. dostępne prawie co krok i niektore bary prawie 24/ dobe. Stolik do zjedzenia posiłków zawsze można znaleźć. Duża ilość basenow co powoduje że zawsze można znaleźć gdzieś miejsce. Nie zawsze najlepsze ale sa:) tak samo nad morzem. Mimo późnego startu. Po sniadaniu. Przed 11 zawsze znalazly sie jakies miejsca. Pokój Club superior. Na podłodze kafle a nie wykładzina co uważam za zaletę. Czysty. Sprzątany codziennie. Ręczniki wymieniane. Posciel też. W pokoju darmowy sejf i mini barek uzupełniany codziennie w wody rozne napoje piwo paluszki i wafelki. Wifi i klimatyzacja działa ok. W samym hotelu male centrum shopingu. A niedaleko od hotelu bazar. Ulica przy której można znaleźć sporo sklepów. Przy jednym z nich atrakcją w postaci wielbłąda czy kucyka. Nie korzystaliśmy więc nie znam ceny. Nad morzem sporo atrakcji morskich oczywiście odpłatnie. Jest też możliwość korzystania z jazdy konnej/odpłatnie. Dojazd z lotniska ponad 1h. W drodze 15 min przerwa na toaletę i małe zakupy:) szczerze polecam ten hotel. 2 osoby dorosłe plus dziecko 9 lat. Wszyscy zadowoleni:) i jeszcze jedna zaletą. Hotel działa w pakiecie z Hotelem Sunrise Resort .. co daje jeszcze więcej możliwości wyboru punktów do zabawy plywania jedzenia czy picia:)

Zalety

Rozległy teren. Przestrzeń. Duzo roślinności. Sporo basenow.

Wady

Chyba nie ma nic co by mi sie definitywnie nie podobalo;)

Zbigniew

Wysoki standard, bardzo dobra lokalizacja, kompleks połączonych kilku hoteli, duża baza rekreacyjna dla osób aktywnych (korty tenisowe, pełnowymiarowe boisko do piłki ręcznej. Duże zaplecze SPA. Kilka basenów, oraz duża różnorodność oferty w zakresie wyżywienia. Trochę słaba jakość WiFi poza głównym budynkiem hotelowym. Około 30 minut do Side. W pobliżu hotelu centrum handlowe z pełnym asortymentem "oryginalnych" produktów zaczynając od bielizny poprzez koszulki, swetry, odzież sportową, kurtki oraz buty, klapki, skarpetki itp.

Grażyna

Bardzo fajny i przyjazny hotel, obsługa bardzo miła, bez zarzutów. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. czuliśmy się bezpiecznie. Wyżywienie niesamowite, smaczne i różnorodne. W zasadzie nie było na co narzekać.

Zalety

Jedzenie, wygląd i teren hotelu, Aqua park, położenie i okolica 9plaża) Atmosfera i atrakcje

Wady

Było cudownie, lepszych wakacji nie mogliśmy sobie wymarzyć. Na pewno tam wrócimy.

Zalety

Wszystko.

Wady

Nie było nic takiego, wszystko nam się podobało.

Marek

Pobyt - Październik 2023

Hotel godny polecenia. Czysto, schludnie, różnorodne posiłki. Barek obficie zaopatrzony i stale uzupełniany. Codzienne występy, wieczory pełne wrażeń. Obsługa miła i pomocna widać, że cenią sobie klienta. Ilość basenów i ich różnorodność oraz bliskość morza to następne pozytywy. Na pewno jeszcze tam wrócę.

Zalety

Kultura i uśmiech. Czystość w pokojach jak i na całym terenie obiektu. Zero problemów z leżakami. Dobre drinki. Udany odpoczynek.

Wady

Brak.

Edyta

Hotel cudowny położony w parku z przepiękną zielenią. Kilka basenów, hotel blisko plaży, ręczniki i leżaki w cenie. Nie brakuje miejsc dla gości hotelowych na basenach ani przy plazy. Dużo atrakcji, animacje, disco club, wycieczki fakultatywne. Jedzenie pyszne, dostępne 24 h, bardzo duży wybór dań. Obsługa hotelowa bardzo miła, pełny profesjonalizm. Spaliśmy w domkach, czysto, schludnie bez zastrzeżeń. Sprzatanie pokoju codziennie, uzupełniana lodówka tez codziennie. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, park wokół hotelu jest spory, także trzeba się nastawić na spacery. Niedaleko hotelu shopping center. Bardzo polecam hotel, super wakacje!

Robert

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo miło wspominam pobyt w hotelu, pokój bardzo duży i pięknie urządzony.

Zalety

Przestrzeń, dużo zieleni i dużo rozrywki

Wady

Chyba ciężko o wady

Pobyt - Sierpień 2022

To wspaniały kompleks, na terenie którego stworzony został Ogród Botaniczny. Doskonały dla wszystkich. Znajdziecie tam strefy dla dzieci, baseny i strefy 16+ oraz 18+.

Zalety

Położenie w mniejszej miejscowości, dzięki czemu nie ma natłoku i bliskości innych hoteli. Przepyszne, urozmaicone jedzenie, wspaniała obsługa. Doskonale zorganizowana plaża

Bartosz

Pobyt - Sierpień 2021

najlepszy hotel, wakacje, jedzenie, obsługa, atrakcje hotelowe ze wszystkich na których bylem! polecam w 100pro

marek

Pobyt - Wrzesień 2019

Totalna porażka. Byliśmy w trzy pary. Czytając opisy w materiałach BT Rainbow ze świadomością wybraliśmy zamieszkanie w lokalach club superior, które miały mieć zgodnie z umową po 31 m? i wysoki standard. Po odmowie przyjęcia pokoi w hotelu Sunrice (niezgodny z umową) otrzymaliśmy pokoje w domkach w różnych częściach ogrodu (jak się potem okazało jednakowo beznadziejnych byśmy nie mieli skali porównawczej). My otrzymaliśmy klucze do pokoju nr 7621 ponoć właściwego dla umowy hotelu z BT. Po przybyciu do niego przeraziliśmy się, że przez pomyłkę przydzielono nam służbówkę dla sprzątających obiekt, lub osoby nadzorującej ruch na klatce schodowej. Niestety protest w recepcji nic nie dał i pokoju nie zmieniono, gdyż innych ponoć już nie miano. Opis przydzielonego nam pięciogwiazdkowego pomieszczenia: od tyłu bungalowu, bez balkonu, z jednym małym oknem wychodzącym na schody, którymi inni mieszkańcy bungalowu od tyłu wchodzili do swoich pomieszczeń zlokalizowanych na froncie. Okna nie otwieraliśmy, bo zaglądali w nie wchodzący sadząc, że to klatka schodowa. Wnętrza mocno zużyte, poniszczone ?meble?, popalone żarówki. Po nieprzespanej nocy dokonaliśmy komisyjnego pomiaru pokoju i okazało się że wraz z łazienką ma 20,5 m? (w umowie 31 m?). Na spotkaniu z rezydentką przedstawiliśmy nasze stanowisko odnośnie oszustwa jakiego na nas dokonano. Niestety rozmowy Rezydentki z recepcją nic nie dały, gdyż przekazała nam, ze hotel jest obłożony i nie ma wolnych pokoi na wymianę. Rezydentka odmówiła oglądu zajmowanej przez nas nory. Po kolejnej nieprzespanej nocy z biesiadującymi na schodach pod oknem braćmi Rosjanami i mrówkami w łóżku otrzymaliśmy koło południa telefon, że możliwa jest zamiana pokoju. Byliśmy gotowi brać w ciemno wszystko co będzie choć trochę lepsze od zasiedlanej przez dwie noce nory. Nowe pomieszczenia nr 6216 faktycznie miały już 31 m? z balkonem, ale jego standard można określić góra na 3 gwiazdki. Sprzątane pobieżnie (balkon nigdy nie był sprzątany i nie dało się z niego korzystać bo był zasypany ziemią i połamanymi gałęziami po opadach deszczu), jedyny kosmetyk w łazience to mydło, polski kanał tv w wersji niemej, rozbity pilot do tv, bucząca klimatyzacja, niesprawny czajnik, mrówkopodobne stwory w łazience, kilka kotów pod schodami. Na pewno nie polecam zamieszkania w bungalowach. najgorsze nasze wczasy. Czujemy się oszukani. Czytajcie co piszą ludzie a nie co wciskają ludziom biura.

Zalety

Cała infrastruktura zewnętrzna, ogród, plaża, baseny, restauracje.

Wady

Całość na pewno nie 5 gwiazdek (być może w budynku głównym pokoje takie się zdarzają), a pokoje w bungalowach na poziomie max 3. Niedbałe sprzątanie, monotonne jedzenie, lenistwo kelnerów w restauracjach. trzeba mówić po rosyjsku by być zauważonym.

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel rewelacyjny, czysty, obsługa miła, pokoje codzienne sprzątane i mini barek uzupełniany codziennie. WIFI w pokojach oraz na terenie całego hotelu działające bez zarzutu. Codziennie w hotelu tematyczna impreza, naprawdę nie sposób się nudzić . Jedzenie tak pyszne i w takich ilościach, że nie zdążyłam spróbować przez tydzień pobytu wszystkiego. Polecam z czystym sumieniem, rewelacyjne wakacje :-)

Zalety

Piękny zadbany ogród, smaczne i urozmaicone posiłki, czystość i obsługa

Wady

Ostre zejście do morza

Pobyt - Czerwiec 2018

Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2018r. Zarówno budynek główny jak i pokoje w domkach są super. Klimatyzacja działała bardzo sprawnie. Na każdy pokój są dwa klucze. W pokoju w minibarku woda, cola, fanta, soki w puszkach, piwo, napoje energetyzujące, czipsy i ciasteczka a w pokojach w budynku głównym dodatkowo czekoladki. Byliśmy już w Turcji w kilkunastu pięcio-gwiazdkowych hotelach ale ten chyba najlepszy. Ogromny kompleks dwóch hoteli gdzie goście mają dostęp do wszystkiego na całym kompleksie. Jedzenie super, napoje alkoholowe oryginalne. Do śniadania soki wyciskane bez limitu. Jedzenie super. Na terenie hotelu duża ilość kortów, placów zabaw dla dzieci, kilka stanowisk do darta, basenów, barów, sklepów i innych miejsc które można zwiedzić na terenie hotelu jadąc darmową kolejką kołową. Do najdalszych domków trzeba się trochę nachodzić, ale będąc zdrowym i sprawnym to nie ma problemu. Jeżdżą też busiki. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane barek uzupełniany. Małym problemem jest brak zadaszenia przy barze najbliższym plaży. Jedynym zadaszeniem jest małe drzewko albicja a można było postawić kilka dużych parasoli. Jednym słowem hotel super który można wszystkim polecić. Jedynym problemem to rezydentka rainbow której to nie mieliśmy niestety okazji poznać osobiście a jedynie przez telefon. Może i lepiej dla niej. Co to za rezydent, który kiedy coś się dzieje i trzeba wezwać pogotowie to odpowiada że to nie jej sprawa bo ona jest akurat na wycieczce. Trochę empatii i dobrej woli. Biuro Rainbow powinno tą rezydentkę wywalić na zbity pysk. Wówczas bardzo nam pomogła animatorka z Polski Pani Klaudia, którą serdecznie pozdrawiamy.

Zalety

Super hotel

Wady

brak zacienienia przy barze obok basenu najbliżej plaży

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel super:-) jedzenie wyśmienite, dużo i smacznie. Rewelacyjna obsługa w lobby i tam najlepsze alkohole importowane, nawet wodkę Luksusową mają :-D Większość gości to niestety rosjanie i to trochę przeszkadza ale obsługa stara się bardzo żeby goście z Europy czuli się dobrze podczas pobytu i naprawdę im się to udaje. Duzo atrakcji, dyskoteka występy dja, nie można się nudzić.Hotel godny pilecenia

Zalety

Wyśmienite jedzenie, bardzo miła i pomocna obsługa, dobre alkohole w lobby bar, codziennie uzupełniany mini bar w pokoju, duże czyste baseny.

Wady

Obsługa głównie posługuje się językiem rosyjskim co może być malym problemem, po angielsku mówią tylko w recepcji i lobby bar.

Starlight Resort & Convention Center