Duży kompleks składający się z 7 budynków połączonych mostami i tarasami.
Polecany osobom szukającym rozrywki i rodzinom ze starszymi dziećmi.
Świetna lokalizacja: ok. 1 km od ścisłego centrum Alanyi. Obok hotelu liczne sklepy, bary i restauracje oraz kantor.
Blisko słynnej plaży Kleopatry - jedynie 70 m (przejście przez ulicę).
Zacznijmy od tego że hotel znajduje się w innej lokalizacji niż podano pinezkę w ofercie. Mimo to, lokalizacja okazała się jedyną zaletą tego hotelu. Hotel brudny i zaniedbany. Problemy z drzwiami wejściowymi do pokoju (nie zawsze się blokowały po wyjściu z pokoju), drzwi balkonowe również uszkodzone (nie było możliwości zamknięcia) a dla odmiany drzwi do łazienki obwieszone co oczywiście uniemożliwiało zamknięcie. W łazience wyrwana bateria umywalki oraz uszkodzony wąż prysznicowy co powodowało momentalne zalewanie posadzki. Internet dostępny tylko w recepcji, gdzie stale przebywało kilkanaście osób. Jedzenie monotonne i często nie świeże, np spleśniałe pomidory, wszechobecne muchy chodzące po żywności. To 8 pobyt w centrum Alanyi i jeszcze nie spotkałem się z tak zapuszczonym hotelem. Wyjazd w grupie 6 osób z czego połowa z 2 dniowym zatruciem pokarmowym. Nie polecam, wręcz odradzam.
Położenie blisko plaży.
Nieświeże jedzenie, brudne sztućce, ogólny bród.
Hotel świetnie położony z niewykorzystanym potencjałem.
Położenie i ciekawa architektura obiektu. Hotel składa się z 6 budynków połączonych ze sobą kładkami i mostkami nad basenem. Jak na miejski hotel to jednak ma sporo przestrzeni w porównaniu z innymi, pobliskimi obiektami. Wystrój pokoju dość oszczędny ale według nas wystarczający. Jest lodówka i codziennie Pani zostawia wodę. Pokoje czyste.
Zaznaczę, że nie jesteśmy szczególnie wymagający ale w naszym pokoju był okropny smród z kanalizacji, pokój graniczył z szybem windowym ze starą, bardzo hałaśliwą windą, trudno było pospać. Po kilku dniach wymieniono nam jednak pokój. Dodatkowo drzwi i ściany nie zatrzymują żadnych dźwięków. Jedzenie bardzo słabe, zarówno śniadania jak i obiad i kolacja. Byliśmy wiele razy w Turcji i tak słabo nigdy nie było. Monotonne i mało smaczne. Jednak głodni nie chodzliśmy, jedzenia nie brakowało.
Hotel nie zasługuje nawet na 3*. Jedzenie monotonne, codziennie to samo, tak małe ilości, że ludzie 30 min przed posiłkiem już okupują miejscówki, kto pierwszy ten lepszy. Woda w basenie przeokrutnie zimna, ponieważ basen jest cały dzień w cieniu. Masa kotów, których siki czuć na całym obiekcie, Jedyny plus, bliskość do morza i pięknej plaży kleopatry i okoliczne sklepy.
żadnych, opinie o hotelu piszą chyba pracownicy biur podróży aby podnieść renomę, zdjęcia jedzenia zrobione chyba kilka lat temu, obecnie podawanych jest 8 bemarów, 3/4 to gulasz twardy jak skała, nie do zjedzenia wręcz i pieczone papryki i pomidory. Jedzenia gorszego nie widziałam nigdy jak w tym hotelu
bardzo dobry hotel,byłem z 14 letnią córką we wrześniu na początku,jedzenie ok,codziennie inne ,przekąski ,owoce _bez zastrzeżeń,jeśli ktoś szuka hotelu w rozsadnej cenie z dobrym jedzeniem ,to polecam ,fajny basen ,alkohole ,drinki ,piwo do 22.00,animacje codziennie inne,klima działała jak należy ,reczniki wymieniane codziennie jesli ktos chciał .Wady troche małe pokoje ale dla 2 osob ok.
dobre jedzenie od rana do 22.00 ,napoje alkohole ile kto chce ,super basen ,animacje ok .,jedzenie b.dobre ,ogólnie dla szukajacych odpoczynku w dobrej cenie polecam .Obsługa miła pomocna ,klima mrozi
troche małe pokoje ale na tydzien czy dwa dla 2 osob ok,brak prowiantu na wyjazd wczesna porą
Normally hotel, blisko do plaży, kuchnia normalna, napoje , drinki. Dla mnie hotel na jeden raz. Bardzo gorąco w pokoju, glośno , ją mała pokoje z widokiem na morze za to 10/10 Normalny hotel za te pieniądze!
Blisko do plaży
Hotel jak hotel, jeżeli chcesz mieć posprzątany pokój to obligatoryjnie musisz zostawić opłatę za sprzątanie tzw. "Napiwek" bez tego nie licz, że pokój będzie czysty.
Blisko plaży
Obsługa sprzątająca, oświetlenie w pokoju którego praktycznie nie było.
standard hotelu ok codziennie sprzątany byłam z synem dostaliśmy pokój z jednym łóżkiem pomimo prośby w recepcji nie zamieniono nam jedzenia dużo snack bar przy basenie pizza kebab ogólnie podobnie jak w innych przy plaży Kleopatry (byłam w trzech)
jedzenia nie brakowało
brak reakcji na zmianę pokoju z dwoma łóżkami byłam z synem
Bardzo fajny hotel, godny polecenia. Hotel codziennie sprzątany, pokoje z balkonem z tv, jedzenie cały czas, bar z kawą i słodkościami, basen z animatorami, dla małych dzieci brodzik z fontanną, dwa bary, taras, miła obsługa.
Hotel czysty, zadbany, dobre jedzenie, cukiernia, fajny basen, dla małych dzieci brodzik z fontanną, dwa bary, taras, miła obsługa. Położony przy głównej ulicy ze sklepami, restauracjami. 3 min do pięknej plaży. Atrakcją jest latająca duża kolorowa papuga. Spa, studio tatuażu.
Szkoda, że basen nie jest "spadzisty" tylko całej powierzchni 160 cm.
Najgorszy hotel w jakim byłem, jedzenie okropne, pokoje również pozostawiają wiele do życzenia, drzwi od balkonu nie idzie zamknąć także zero bezpieczeństwa, WiFi dodatkowo płatne, soki oraz normalne drinki również, obsługa naciąga klientów. STANOWCZO NIE POLECAM !!!!!!!
BRAK ZALET
Cały hotel jest tutaj wadą
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Jest ładny, zadbany, pokoje duże i nowocześnie urządzone. Duży basen ok. 50 m długości wiec fajnie się pływało choć powinien mieć poziomowanie a nie na całej długości 1,60 m z tego powodu część animacji była trudna dla niskich osób.. Na szczęście nie było problemów z ludźmi, którzy od rana rezerwują leżaki przy basenie. Generalnie nigdy nie brakowało wolnych leżaków. Pokoje czyste, obsługa przemiła, jedzenie bardzo dobre a w piątki mega uroczyste jedzenie w tym przepyszny kebab, ogromnie dużo różnych tortów. Sporo Polaków, myślę, że min. 20% gości hotelowych. Wytańczyłam się przez kilka dni z rzędu ale sama jestem trochę jak wodzirej wiec udawało mi się porwać innych do zabawy. Postawiłabym na polepszenie w tej dziedzinie by integrować gości szczególnie tych, którzy byli w pojedynkę tak jak ja. Warto skorzystać z oferty SPA. Masażystka wchodzi na stół i ugniata swoim ciałem. Na szczęście moja to była malutka i drobniutka Indonezyjka. Pierwszy masaż jest zupełnie za darmo bez konieczności wykupienia kolejnego. Trwał ok. 15 min. i było warto bo wykupiłam kolejne już godzinne. Im więcej masaży tym uśredniona cena maleje. Pracownicy starają się mówić po polsku i chętnie uczą się kolejnych słów by w następne dni pochwalić się, że zapamiętali np. ,,dalej bawić się,,.
Blisko do plaży Kleopatra mniej niż 100 m. Widok na morze z ogólnodostępnego tarasu. Jedzenie jak dla mnie bardzo dobre i ich tradycyjne. Codziennie ryby, czasem nawet 3 rodzaje na jednym posiłku. Objadałam się. Pracownicy życzliwi z uśmiechem na twarzy. Sporo osób w pojedynkę.
Internet tylko przy recepcji lub za opłatą ale mnie to wystarczało. Opłata za cały pobyt chyba 14 euro.
Hotel fajny ale nie na 4 gwiazdki, lokalizacja hotelu idealna, pokój standard jak to standard czyli dobrze, plusem jest to że mieliśmy balkon z widokiem na basen. Niestety widzieliśmy też karalucha. Dobre drinki w barze, jedzenie się trochę przejada przez przyprawy które dodają do wszystkich mięs. Ogólnie hotel oceniam na 3+
- lokalizacja - drinki - pizza i gofry w barze na dole
- jedzenie -karaluchy -słabe WiFi i jego brak w pokoju
Hotel nadgryziony zębem czasu ...lecz czysty i przestronny jak na hotel w centrum
Położenie... samo centrum wszędzie blisko Knajpki ,sklepiki, market , Plaża po drugiej stronie ulicy przepiękna PLAZA KLEOPATRY turyści płacą za wycieczkę ma tą plażę tu jest ona na codzień Błękitna woda I drobny żwirek Widok na zamek i kolejkę linową pięknie oświetlone noca Blisko do przepięknego portu Do jaskini Damlasz Wszędzie dojdziecie spacerkiem. Jedzenie monotonne ale smaczne zawsze znajdzie się coś do wyboru Pyszne gofry w kawiarni hotelowej w cenie Pizza i frytki także
Hotel do remontu... pokoje czyste lecz biedne i stare Za dobrą cenę warto ze względu na położenie I plażę Winda wielkości lodówki klaustrofobia murowana .. wybierałam schody Łóżka pojedyncze dopiero po nieugiętej interwencji dostałam małżeńskie czyli DA SIE
Hotel położony w bardzo dobrej lokalizacji: blisko do plaży, centrum i dworca autobusowego. W okolicy jest dużo sklepów, restauracji i marketów spożywczych. Bardzo miły i pomocny personel w restauracji i barze. Teoretycznie hotel oferuje dość wiele udogodnień, ale za dodatkową opłatą np. internet w pokoju, sejf, waga do bagażu. Można wypożyczyć ręcznik na plażę, ale konieczne jest wpłacenie kaucji.
Lokalizacja, miły personel.
Wraz z upływem tygodnia jedzenie było coraz gorsze, kilka razy trafiłam na zepsuty sos i sałatkę. Choć posiłki były serwowane w charakterze szwedzkiego stołu, menu było dość monotonne. Darmowy internet dostępny jest jedynie w recepcji hotelu. Basen wewnętrzny i siłownia są czynne jedynie do 17.00. w siłowni tylko jedna bieżnia była sprawna, raczej skromne wyposażenie w hantle
Hotel kameralny ale czysto Wszędzie blisko do centrum i plaży. Jedzenie słabe ale świeże. Brak wi fi w pokojach dodatkowo płatne 3 euro .
Miła obsługa
Dzień Dobry! Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu ! Mimo różnych opinii jakie były to nie baliśmy się wybrać właśnie ten hotel i nie żałujemy ! Obsługa bardzo miła,przyjazna,witająca nas każdego dnia z uśmiechem i zagadywaniem 🙂 Codziennie wymiana ręczników,sprzątanie nawet nie prosząc o to no po prostu zadki widok 🙂 Jeżeli chodzi o jedzenie mogło być różnorodne czasami ale każdy znajdzie coś dla siebie nawet właśnie vege jak u Nas 🙂 Ładny hotel,zadbany przede wszystkim plus fajne jest to że na miejscu mozna było korzystać z różnych atrakcji itd więc na pewno wrócimy ♥️🇹🇷
Chyba jak w większości hoteli blisko do plaży ,różne sportowe rekreację od rana do nocy i każdego wieczora koncert,występ różnych ekip nawet już po sezonie dbali o takie rzeczy ♥️
Jedna wada może czepianie się ale no niestety prawie w każdym miejscu nawet przy dzieciach pozwalanie na palenie papierosów chociażby przy basenie ..tego niestety nie dało się uniknąć .
Hotel polozony w bardzo dobry miejscu , wszędzie blisko .Widok z okna na morze i na góry.
Bardzo dobra lokalizacja .Pokoje duze ,woda w lodówce za fri , duża stołówka. Jedzenia dużo i dobre .
Problem w tym hotelu to brak WiFi poza recepcja w której jest mało miejsc siedzących ,oraz bardzo mało miejsc na leżaki wokol basenu .
Fajny miejski Hotel, czysto,blisko wszędzie dużo atrakcji.
Blisko do centrum,nad morze i zakupy
Nie widziałam
Hotel bardzo mi się podobał. Pomimo negatywnych opinii, jakie znalazłam na jego temat, nie miałam żadnych zarzutów. Pokoje codziennie sprzątane, jedzenie smaczne w ogromnych ilościach, było w czym wybierać. Klimatyzacja w pokoju była sprawna oraz codziennie zapewniona rozrywka. Dużym plusem jest świetna lokalizacja w centrum miasta. Polecam!
Lokalizacja Jedzenie Czystość
Po pierwsze w tym hotelu byłem rok temu w tym roku ponownie i obecnie bo jestem do wtorku jakie wrażenia . Dramat . Brudne stoły obiadowe ,zafekalione toalety .w męskich tak śmierdzi że odrzuca ma dzień dobry . Obsługa sprzątająca może co robi ,klimatyzacja zagrzybiona bo sprawdzałem drinki to jak się nie zdenerwuje i nie ochrzanie to pomyje . Pani w recepcji daje za łapówki w paszportach szybciej pokoje , animacjii brak bo nawet normalnych paletek do pingponga niema połamane więc niema co gadać .ogólnie drugi raz i ostatni nigdy więcej jedzenie po psiej budzie stolowkowe , drinki leja jak świniom nawet nie mają pojęcia co to koktajl czy szejker. Jednym słowem odradzam szkoda kasy choć jestem to rok po roku
Brak . Brudne stoły na stołówce obrusy . Gorzej niż w oborze
Obsługa lobby przekupna zwłaszcza ta pani która tylko mówi po rosyjsku i turecku . Kobieta do wyrzucenia nie na to stanowisko .poglądowo godzina 21 .25 nic czas spać chyba iść
Hotel w pełni spełniał nasze oczekiwania. jedzenie - super, umiejscowienie hotelu - super personel - super
- lokalizacja - posiłki - personel
- animacje do poprawy