The Three Corners Equinox Beach Resort

4.7

Właśnie wróciliśmy z wakacji w Egipcie jesteśmy bardzo zadowoleni z wybranego hotelu. Dostaliśmy wyremontowany pokój czysty i przestronny. Baseny super, największych atutem hotelu jest rafa Jedzenie smaczne każdy coś dla siebie znajdzie, dodatkowo mozna korzystac z restauracji znajdujących się na terenie hotelu. W hotelu dostępne sklepiki z pamiątkami. Wszystko jak najbardziej na plus polecam

Hotel oceniam bardzo dobrze. W zasadzie nie ma żadnych wad i jak na 4* są one bardzo mocne. Byłam wielokrotnie w hotelach 5* i były to dużo gorsze hotele. Bardzo miła obsługa, wręcz przemiła. Wszystko utrzymane bardzo czysto. Ładna rafa, ze swobodnym dojściem morzem (konieczne buty na rafy!!!). Ogromną zaletą jest basen 375 cm, dość duży, zatem amatorzy pływania, a nie chodzenia po basenie będą zadowoleni. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Pierwszy raz w Egipcie spotkałam się z tak urozmaiconymi śniadaniami. Bardzo różnorodne świeże owoce, sałatki, grill 2x dziennie, świeżo wypiekany chleb, wszystko naprawdę super! Nie ma żadnym problemów z leżakami przy basenie, choć warto przyjść przed 10.00. Po obiedzie na pewno też coś znajdziecie. Dostępne restauracje a"la carte, polecam stek i pizzę. Piękny bar Panorama z niezwykle uprzejmymi chłopakami. Hotel spokojny, nie rozległy, z każdej jego części widać morze, przepiękne ogrody. Bardzo dobre WiFi, ładne pokoje. Z pewnością wypoczniecie Państwo w tym hotelu. Szczerze polecam!!!

Hotel, jak wszystkie obiekty sieci Three Corners, to świetny wybór. Jedzenie jest bardzo smaczne, różnorodne i każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje są czyste i zadbane. Dużym plusem jest program dla stałych gości. Jeśli odwiedza się hotele tej sieci kolejny raz, otrzymuje się bransoletkę w innym kolorze, która wiąże się z dodatkowymi przywilejami. My zarezerwowaliśmy pokój z widokiem na ogród, a w ramach takiego bonusu otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze. Do dyspozycji są trzy restauracje à la carte – włoska, egipska i amerykańska. Każda serwuje pyszne dania, a raz w tygodniu można skorzystać z nich bez dodatkowych opłat. Raz w tygodniu organizowane jest również Pink Party przy basenie – świetna zabawa zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Wyjątkowym miejscem jest tzw. Panorama przy plaży – wzgórze z barem, z którego można podziwiać przepiękne wschody i zachody słońca. Hotel ma także piękną, długą plażę. Dla mnie, jako miłośnika snorkelingu, największym atutem jest jednak rafa koralowa. Jest naprawdę piękna, zarówno w płytszej, jak i głębszej części. Do wody można wejść bezpośrednio z plaży lub zejść z pomostu. Jest duża szansa na spotkanie z dugongiem co mi się udało :-). Zdecydowanie polecam ten hotel. Chętnie tu wrócę!

Hotel spełniał nasze wymagania, wybraliśmy pokój rodzinny z widokiem na morze, widać ze pokój był po remoncie, był jasny , czysty. Na całym hotelu widać ze dbają o czystość. Jedzenie różnorodne, smaczne, na restauracji nigdy nie brakowało miejsca, zawsze czyste stoliki, obsługa bardzo miła i pomocna nienarzucająca się o napiwek.

Pobyt jak najbardziej udany. Bardzo polecamy miejsce. Wszyscy bardzo uprzejmi. Mało dzieci bo nie ma ślizgawek. Codziennie coś dobrego przygotowywali na grilu. My trafiliśmy do nowej części i było super. W ostatni dzień nie zabierają opasek więc my korzystaliśmy do końca.

od2 034 zł za osobę

Nazwa  The Three Corners Equinox Beach Resort
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness

Położony przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Dogodna lokalizacja - jedynie 25 km od lotniska w Marsa Alam.

Bogaty program animacyjny w ciągu dnia oraz wieczorem.

Z myślą o najmłodszych: brodzik, plac zabaw, miniklub.

5.9

4.7

Wyświetlono 132 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Rafa, pomocny personel, mniejszy basen nieoblegany

Renata

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Przemiła obsługa, piękne widoki, rafa.

Wady

Brak polskich stacji telewizyjnych. Jedynie jakaś muzyczna.

Adrian

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Piękna, dostępna zawsze rafa - nawet gdy wieje. Cudowna zatoka. Dobre jedzenie i miła obsługa. Ładne i czyste pokoje. Hotel godny polecenia.

Jacek

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Czystosc na całym obiekcie

Grzegorz

Dagmara

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel sprawia bardzo przyjemne wrażenie, jest czysto! Dzieli się na część nowszą i starszą. My mieliśmy pokój w części starszej i choć było to zauważalne ( meble, wanna), to zdecydowaną zaletą było jego umiejscowienie, w każda pozostałą część hotelu mieliśmy bliziutko , a przede wszystkim widok na morze ( bez dopłat) i cień po południu.

Zalety

Duży wybór posiłków. Codziennie obiad i kolacja inne, 3 restauracje ala carte, a w kontekście morza, przepiękna rafa na plaży hotelowej !

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w hotelu był bardzo udany. Zaczynając od początku: szybki transfer z lotniska (hotel jest oddalony ok. 30-40 min drogi), pod drodze tylko pustynia, dosyć brudna i zaśmiecona. Na miejscu czekał nas bardzo miły personel, który na każdym kroku służył pomocą. (...) Hotel bardzo czysty, pokoje sprzątane dokładnie. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, nie da się przejeść (szczególnie kolacje były wyśmienite). Codziennie dużo warzyw, kurczak, wołowina, ryby, pizza, kilka razy owoce morza, sushi. Jednak najlepsze były kolacje a`la carte, których było aż trzy: włoska, burgery i orientalna. Poza deserami które ogólnie w tych krajach są mega przesłodzone, to wszystko było pycha. Drinki dostępne w barze zewnętrznym, idąc do plaży (serwują tam też w ciągu dnia lody i naleśniki) do zachodu słońca, a w barze hotelowym do północy. Słabe, ale za napiwek naleją mocniejsze;) fajna ekipa na basenie (aquaerobik), wieczorne animacje (karaoke, disco- grają dużo polskich piosenek, pokaz ognia na plaży był rewelacyjny). Ale największym atutem tego hotelu jest długa plaża z leżakami i parasolami oraz dostęp do niewielkiej, ale przepięknej rafy. Kolory i różnorodność rybek jest niesamowita. Na miejscu jest centrum nurkowania, ale my nie korzystaliśmy. Warto zabrać własne maski i koniecznie buty do wody. Z wycieczek polecamy rejs na wyspę Utopia z nurkowaniem i snurkowaniem oraz quady na pustyni przed zachodem słońca. Podczas naszego pobytu miał miejsce jeden nieprzyjemny incydent- jeden z panów sprzątających niestosownie zachował się wobec naszej młodej współtowarzyszki, ale po zgłoszeniu i awanturze został od razu usunięty z hotelu. Personel zadziałał błyskawicznie. Wokół hotelu nie ma nic, żadnego deptaku czy miasteczka, ale dla nas to był duży plus. Sklepiki z pamiątkami były na miejscu, a dużo pamiątek można kupić na lotnisku. Hotel mimo iż nie jest najnowszy (widać było w kilku miejscach odpadającą farbę, czy inne niedociągnięcia) to spełnił nasze oczekiwania i z chęcią byśmy tam wrócili.

Zalety

Pyszne jedzenie (aż trzy kolacje a`la carte). Doskonałe wifi. Miły i pomocny personel. Super baseny (nie ma zjeżdżalni). Przepiękne widoki i rafa koralowa przy hotelu. Klimat nadmorski, z fajnym orzeźwiającym wiatrem.

Wady

Gdzieniegdzie przydałby się remont.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2026

Udany pobyt pokoje duże otoczenie hotelu robi wrażenie jedzenie monotonne

Zalety

Miejsce cisza spokój dużo zieleni

Wady

Monotonne jedzenie

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel bardzo nam się podobał, duża przestrzeń, zadbana, piękna roślinność dookoła. Obsługa hotelowa przemiła i zawsze pomocna

Zalety

Położenie nad samym morzem to ogromny plus, fajne baseny, super obsługa. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenie różnorodne i smaczne. Codziennie nad basenem jakieś aktywności, a wieczorem animację. Plaża zadbana, spokojna idealna na relaks

Wady

Niektóre pokoje wysłużone, ale zadbane i codziennie sprzątane

Pobyt - Lipiec 2026

Super hotel, spokojny , bardziej dla dorosłych cisza, spokój, pyszne posiłki, bardzo mili i nienachalni ludzie

Zalety

Pokój rewelacja, bardzo pomocna i miła obsługa Piękna rafa koralowa

Wady

Schody, przeszkody prowadzące do nowej części hotelu. Ruszającą się płytką przy jacuzzi i pod nią dziurą gdzie wpadła moja noga

Pobyt - Lipiec 2026

Opinia jak najbardziej pozytywna , smaczne urozmaicone jedzenie , napoje , ciasta Czysto na calym terenie hotelu i pokojach Nie ma przesadnych tlokow na basenach i plazy Dodatkowym atutem cichy basen troche tak z boku bez muzyki animacji i innych (...) idealny na relaks z ksiazka w reku

Zalety

Wszystko pod reka

Wady

Nie ma

Pobyt - Lipiec 2026

Spędziliśmy w The Three Corners Equinox Beach Resort naprawdę świetny tydzień i z czystym sumieniem możemy polecić ten hotel.

Zalety

Największym atutem tego miejsca są ludzie. Cały personel jest bardzo miły, uśmiechnięty. Hotel jest zadbany. Pokoje były codziennie sprzątane, teren wokół basenów i restauracji cały czas utrzymany w czystości. Mimo że hotel nie należy do najnowszych, wszystko jest dobrze utrzymane i można czuć się komfortowo. Jedzenie było smaczne i przede wszystkim świeże. Owszem, część potraw się powtarzała, ale codziennie pojawiało się też coś nowego, więc każdy mógł znaleźć coś dla siebie. .

Dominika

Pobyt - Lipiec 2026

polecamy! ⭐⭐⭐⭐⭐ Hotel bardzo nam się podobał i szczerze mówiąc, nie mamy większych zastrzeżeń. Od samego początku byliśmy pozytywnie zaskoczeni zadbanym otoczeniem i atmosferą panującą w hotelu. Jedzenie było różnorodne i smaczne, a dodatkowym plusem są restauracje à la carte, w których można zamówić coś innego niż w głównej restauracji. Przy pobycie all inclusive przysługuje jedna kolacja w restauracji à la carte w cenie. Hotel ma dwa baseny – większy, przy którym znajduje się bar, oraz mniejszy, przeznaczony dla osób szukających ciszy i spokoju. Przy morzu jest mnóstwo miejsc z leżakami, a dodatkowym atutem jest bar bezpośrednio przy plaży. Na ogromny plus zasługuje czystość i dbałość o teren hotelu. Widać, że pracownicy naprawdę bardzo się starają – można powiedzieć, że pracują jak mróweczki 😊 Są przy tym mili, pomocni i uśmiechnięci. Pokoje były sprzątane codziennie. Świetnym rozwiązaniem jest również możliwość skorzystania z czerwonej flagi (red flag) przy basenie i na plaży. Jeśli ktoś chce mieć spokój i nie być zaczepiany przez osoby oferujące wycieczki, zabiegi czy inne usługi, wystarczy ją postawić przy leżaku – wtedy „naganiacze” nie podchodzą. Dla nas było to bardzo wygodne rozwiązanie. Bezpośrednio z plaży przy hotelu można podziwiać rafę koralową. Mieliśmy pokój Premium w nowej części hotelu. Pokój był nowocześniejszy i zdecydowanie w lepszym standardzie, choć trzeba liczyć się z tym, że ta część jest nieco oddalona od głównego centrum hotelu. Jeśli ktoś szuka hotelu nastawionego przede wszystkim na odpoczynek i spokój, to naszym zdaniem będzie to bardzo dobry wybór. W ciągu dnia nie ma tutaj przesadnie dużej liczby atrakcji i animacji – dla nas był to zdecydowany plus, ponieważ mogliśmy spokojnie odpocząć, bez ciągłego hałasu i organizowania czasu. Podsumowując – bardzo udany pobyt, świetna obsługa, dobre jedzenie, czystość, piękne otoczenie i przede wszystkim możliwość spokojnego wypoczynku. Z przyjemnością wrócilibyśmy ponownie! ❤️

Michał

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel i obsługa ok, dwa baseny, przy plaży, animacje słabe, animatorzy kiepscy, towarzystwo mieszane - głównie geriatryczne.

Zalety

Położony na sporym obszarze, dobra obsługa, przy plaży z rafą i bezpłatnymi leżakami, niedaleko pomostu rośnie trawa morska i podobno można spotkać żółwie i krowy morskie.

Wady

Słabe animacje, niekontrolowane "ręcznikowanie" leżaków, nie ma zjeżdżalni, animatorzy "pracują" jakby byli tam za karę.

1.7
Tom

Pobyt - Czerwiec 2026

Niestety nie polecam tego hotelu. Pokoje są bardzo przestarzałe – stare meble i wysłużona klimatyzacja. Wokół basenu pełno piachu, alejki są w fatalnym stanie, z dziurami i nierównymi chodnikami. Jedzenie monotonne i słabej jakości – codziennie praktycznie to samo: kurczak, wołowina i niewielki wybór ryb. Mieliśmy otrzymać pokój z widokiem na morze, jednak hotel nie wywiązał się z tej obietnicy. Rezydent zapewnił nas, że w ramach rekompensaty załatwi darmowy minibar w pokoju, jednak przy wymeldowaniu okazało się, że musieliśmy zapłacić za wszystkie produkty z minibaru. Jedynym atutem tego miejsca jest piękna rafa koralowa. Poza tym pobyt był dużym rozczarowaniem i na pewno tu nie wrócimy.- 10

Zalety

Rafa koralowa

Wady

Wszystko do remontu

Pobyt - Czerwiec 2026

Pobyt w hotelu Three Corners w Marsa Alam oceniam ogólnie pozytywnie. Pokoje są w dobrym standardzie – czyste i zadbane. Jedzenie było smaczne i różnorodne, a napoje również bez zastrzeżeń. Dużym atutem jest dodatkowa restauracja z pięknym widokiem na morze, w której w ciągu dnia można zamówić m.in. pizzę, burgery czy inne przekąski. To bardzo wygodne rozwiązanie i miła alternatywa dla głównej restauracji. Niestety podczas naszego 8-dniowego pobytu wystąpiły problemy z wodą – przez 4 dni zdarzały się awarie, w tym jedna kilkugodzinna przerwa w dostawie. Z rozmów z innymi Polakami, którzy byli w tym hotelu w lutym, wynikało, że nie mieli takich problemów, więc wygląda na to, że po prostu trafiliśmy na pechowy okres. Na minus zaliczyłbym również animacje, które były dość słabe. Być może miało to związek z początkiem sezonu i niepełnym składem animatorów. Mimo tych niedogodności pobyt uważam za udany. Hotel ma dobry standard, smaczne jedzenie i świetne położenie, więc z czystym sumieniem mogę go polecić osobom szukającym spokojnego wypoczynku w Marsa Alam.

Zalety

Dobrej jakości, czyste i przestronne pokoje. Smaczne jedzenie. Napoje na dobrym poziomie. Dodatkowa restauracja z pięknym widokiem na morze, serwująca w ciągu dnia pizzę, burgery i inne przekąski. Spokojna atmosfera sprzyjająca wypoczynkowi. Ogólnie dobry standard hotelu i miła obsługa. Piękna rafa. Dodatkowym plusem imprezy tematyczne np świetny fire show, impreza plażowa z szampanem :)

Wady

Problemy z wodą Troszkę monotonne jedzenie

Aga

Pobyt - Czerwiec 2026

Bardzo lubię ten hotel, jak i inne hotele sieci Three Corners (byłam również 2 razy w Three Corners Sea Beach i teraz drugi raz w Equinox Beach). Hotel jest czysty, zadbany. Pokoje są nowsze i starsze (starsze to na pewno te zaczynające się od 1, ale za to z pięknym widokiem na morze). Serce kompleksu hotelowego z basenem, znad którego jest przepiękny widok na morze - dzięki temu, że na wysokości hotelu jest chroniona rafa, nie ma tam leżaków i parasoli (są z boku kompleksu hotelowego). Z uwagi na fakt, że jest to hotel bez zjeżdżalni i aquaparku, naturalnie staje się hotelem raczej dla dorosłych - dzieci jest tam bardzo mało, więc generalnie panuje błogi spokój. Warto mieć to na uwadze i nie przepłacać za hotele tylko dla dorosłych. Obsługa cudowna, a sieć docenia swoich stałych gości.

Zalety

Uśmiechnięta obsługa i jedzenie, które w hotelach tej sieci ma bardziej europejski standard.

DB

Pobyt - Czerwiec 2026

Pokój czysty,ręczniki wymieniane codziennie, fajna plaża, co do jedzenia to moim zdaniem słabe, bedac już ktorys raz w Egipcie ,mały wybór (...) na basenie kubki były opłukiwane pod bieżącą wodą w kranie i wracały do obiegu .Taka higiena czesto kończyła się zemstą faraona. Obsługa super,pomocna. Animacje bardzo słabe ,dwie piosenki i koniec animacji dla dzieci praktycznie zero atrakcji poza zabawą z rodzicami w basenie animatorzy nie organizują żadnych zabaw z dziećmi poza rzutkami .

Zalety

Plaża

Wady

Kubki na basenie myte pod bieżącą wodą

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2026

Polecam super wakacje jedzenie obsługa bez zarzutów fajne wrażenia .

Renata

Pobyt - Maj 2026

Bardzo fajny hotel. Spokojnie, piękna zieleń, typowe pokoje z balonem, wygodne materace ale wysokie i twarde poduszki i to jedyna wada. Duży teren , czysto, jedzenie dobre, animacje dla dorosłych bez szału ale nie ma to dla mnie znaczenia. Fajna plaża i ładna rafa. Turyści mówili że o 7 rano widzieli kilka razy żółwie. My nie mieliśmy tego szczęścia bo nie snurkowalismy tak wcześnie. Ale rybki kolorowe były. Uprzejmy personel, dbający o wszystkich gości i nie nastawiony na napiwki. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Zalety

Spokój, uprzejmy personel, piękny teren, raczej dla dorosłych którzy nie szukają super atrakcji.

Wady

Twarde i wysokie poduszki ale to moja opinia. Były przewidziane po 2 dla jednej osoby więc może dobrym rozwiązaniem byłoby je zróżnicować.

The Three Corners Equinox Beach Resort