Timo Resort

4.2

Hotel bardzo zadbany, czysty, pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie. W pokoju lodówka. Obsługa mało sympatyczna. Może kilku kelnerów uśmiechniętych pozostali jakby pracowali za karę. Nie czułam się w tym hotelu zaopiekowana. W hotelu są bary: przy basenie, w lobby, dwa przy plaży. Niestety przy plaży serwują tylko piwo i wino, nie ma żadnych drinków czego mi zabrakło. Przy basenie i w lobby jest do wyboru dosłownie 5-6 rodzajów drinków. W mojej opinii bardzo średnie. Bywałam w hotelach gdzie drinki serwowane były na serio bardzo fajnie a w TIMO bardzo średnio. Nie wspomnę, że w barach lód przynoszony jest w lodówce turystycznej co wydaje mi się bardzo dziwne. No bo w hotelu 5 gwiazdkowym brak kostkarek w barze? Jednego popołudnia nie było wcale lodu (barman nie podał przyczyny). Mąż zgubił okulary przeciwsłoneczne i zorientował się dosłownie po 2 godzinach. Rozpoczął poszukiwania. Odesłano go do recepcji gdzie jest miejsce rzeczy znalezionych. Nie było ich tam. Po godzinie poszukiwań znalazły się na głowie u pracownika hotelu. Który twierdził, że to jego. Jak zaczęłam dopytywać gdzie je kupił bo to Polska firma 4F przyznał się, że je znalazł. Byliśmy zniesmaczeni całą sytuacją. W hotelu dużo rosyjskich gości, ale byli także Polacy. Mało pracowników mówi po angielsku. Baseny przy plaży fajne- brodzik dla maluszków z grzybkiem, większy basen z 3 zjeżdżalniami. Działają one w określonych godzinach - nie cały dzień. Bar przy plaży serwuje przekąski( burgery, frytki, tortille, pizze i owoce) od 11-16:30. Trzeba niestety trochę czekać żeby kelner się Tobą zainteresował bo jedzenie trzeba zamawiać u kelnera, który przynosi zamówienie do stolika. Lody są w godzinach tylko od 14-16:00. Plaża piaszczysto-żwirowa. Jakiś 2 metry małe kamyczki potem mięciutki piasek więc bardzo przyjemnie. Restauracja bardzo przyjemna. Pyszne jedzenie. Bardzo fajne było to, że witał nas szef kuchni przy prawie każdym posiłku.

Dosyć duży fajny hotel. 5 gwiazdek to chyba jednak odrobinę za dużo, ale naprawdę solidne 4-4,5 się należy. Czysto, nawet bardzo czysto. Pokoje codziennie sprzątane. Pokoje wystarczającej wielkości. Zawsze wolne leżaki czy to na plaży czy przy basenie. Jedzenie dobre chociaż spodziewałem się więcej lokalnych przysmaków, zwłaszcza z mies. Napoje to chyba najsłabszy punkt. Miła obsługa. Sporo gości z rosji.

Hotel bardzo ładny, przestronny, czysty, obsługa miła i bardzo pomocna. Do sklepów jakieś 10 -15 min spacerkiem polecam wycieczkę po 18 jak jest nieco chłodniej. Fajne baseny, blisko do plaży. Jedzenie bardzo dobre. Animacje fajne. Dostaliśmy pokój od strony basenu ale ze względu na wieczorne animacje było dość głośno więc poprosiliśmy o zmianę z czym nie było problemu temat załatwiony od ręki. Minusem jest dość słabe wi-fi trzeba łapać zasięg, który często znika zarówno w hotelu jak i na plaży. Do poprawy jest też wyciszenie pokoi zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz. Przeszkadza hałas z korytarza i z ulicy. Jak ktoś ma słaby sen to może przeszkadzać. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenia i hotel jest wart polecenia Małe minusy zostały zrekompensowane wszystkim innym.

Świetny hotel w bardzo dobrej cenie, super spędzony czas

Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Przepyszne jedzenie, przemiła obsługa, czystość to niewątpliwe atuty. Pokoje ładne. Duże prysznice. Jedyny minus jeżeli ktoś ma balkon wychodzacy na jedną z głównych ulic. Wtedy trochę głośno. Blisko przystanek z którego można pojechać do Alanii i plaży Kleopatry oraz kolejki na wzgórze Kale

Nazwa  Timo Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

4.2

Wyświetlono 131 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Alina

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Pokoje Piękne lobby Bardzo dobre jedzenie

Wady

Nieuprzejma obsługa Słabe drinki Lody tylko 2 godziny dziennie

Jarek

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Czystość, miła obsługa, brak problemu z leżakami, dobre jedzenie.

Wady

Przeciętne napoje zwłaszcza alkoholowe. Sporo gości ze wschodu.

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Czystość, dobre jedzenie, bliskość do plaży, fajna miła obsługa. Bardzo ładny pokój. Świetnie działająca klimatyzacja. Baseny w bardzo dobrym stanie. Leżaki zawsze znalazły się wolne. Duże brawa dla szefa kuchni za zaangażowanie :) Ogólnie duży plus dla obsługi.

Wady

Wyciszenie pokoi jest słabe, słabe jest też wi-fi i jak by się tak czegoś chcieć uczepić to dwa programy polskie z tego co pamiętam polonia ze starymi kabaretami lecącymi non stop, a drugi to chyba tele 5 gdzie cały czas leci internetowa sprzedaż mogli wybrać jakieś inne ale cóż bez tv można przeżyć te parę dni więc może to nie nie wada, a zaleta trudno powiedzieć zależy co kto lubi :)

Świetny hotel w bardzo dobrej cenie, super spędzony czas

Zalety

Priorytetem dla mnie była czystość hotelu i w tym wypadku była na najwyższym poziomie. Jedzenie praktycznie przez cały tydzień to samo,ale jest tego tak dużo że nie byliśmy i tak w stanie wszystkiego spróbować. Wnętrze hotelu szczególnie pięknie prezentuje się wieczorem. Baseny nawet dla osoby nieumiejacej pływać jak ja nadają się idealnie :) klimatyzacja działała w pokoju poprawnie, problemu z leżakami nie było,chyba że przychodziło się ok 11 to już ich nie było przy basenie

Wady

Plaża bardzo kamienista. Wchodząc do wody czuć było wręcz głazy z tego względu ani dzieci ani my dorośli nie chcieliśmy z niej korzystać. Animacje po rosyjsku, aczkolwiek personel również porozumiewa się w języku angielskim także z komunikacją nie było problemu. Z łazienki czuć było stęchlizną , ale przy zamkniętych drzwiach nam to nie dokuczało

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Hotel wyróżnia czystość, różnorodność jedzenia, przemiła obsługa.

Wady

Bliskość trasy to jedyna wada.

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel duży, czysty, ładny. Z pewnością wrócę do hotelu. Obsługa przemila, pomocna. Jedzenie różnorodne i pyszne. Dostęp do barów super, do plaży bardzo blisko - wystarczy przejść przez tunel. Super zjeżdżalnie, basen i dostępne leżaki.

Zalety

• Pyszne i dużo różnorodnego jedzenia, • blisko do centrum, do targów, • obsługa bardzo pomocna, • dostępność do barów - super (nie żałują niczego)

Andrei

Przyjechaliśmy do hotelu o 2 w nocy, szybko się zameldowaliśmy i zaprowadzono nas do naszego pokoju. Pokój wyglądał bardzo ładnie, była klimatyzacja, balkon, a po zameldowaniu od razu zaproponowano nam pójście na nocną zupę. Hotel w środku wyglądał przyzwoicie, niedaleko kawiarni stał fortepian, na którym o 18:00 przed kolacją grał profesjonalny pianista.Niedaleko baru znajduje się basen. aby dostać się do morza należy wyjść z hotelu, przejść podziemnym przejściem i wyjść do drugiej części Timo. Tam znajduję się kilka basenów, placówki do gry w piłkę nożną oraz koszykówkę, tenisa, darts. Druga mała restauracja jest blisko morza, możesz tam zjeść przekąski, piwo i zrelaksować się na leżakach. Codziennie po kolacji na scenie blisko baru rozpoczynają się tańcy i śpiewy dla dzieci.

Zalety

Tutaj zjadłem najlepsze jedzenie, jakie kiedykolwiek jadłem w restauracjach. Wybór jedzenia jest ogromny: sałatki, pierwsze i drugie danie oraz kilkadziesiąt rodzajów słodyczy. Kilka razy udało nam się zobaczyć różne przedstawienia, np. noc turecką.

Wady

Hotel ma szansę na normalną dyskotekę nad brzegiem morza, jednak z jakiegoś powodu odbywa się ona w sali o wymiarach 20 na 20 metrów, choć nic nie stoi na przeszkodzie, aby odbyła się ona na brzegu.

Anita

Hotel rewelacja. Pokój piękny, czyściutko. Panie codzienie sprzątały. Wystrój pierwsza klasa. Restauracja na najwyższym poziomie. Jedzenie dobre , od początku do końca bufety pełne. Nikomu nic nie brakowało. Obsługa w mgnieniu oka sprzątała ze stołów. Byliśmy w tym okresie jedynymi Polakami ale traktowano nas super. Plaża blisko przejście pod tunelem. Baseny czyściutkie. Dużo barów. Dostęp do jedzenia i picia 24/h . Jak będę jechać za rok to na pewno do tego hotelu. Hotel zasługuje bez dyskusji na 5 gwiazdek

Zalety

Czystość, jedzenie, bliskość plaży, obsługa na wysokim poziomie, wysoki standard, atmosfera

Wady

Brak muzyki na plaży

Agata

Wszystko super hotel czysty i ładny jedzenie bardzo dobre

Zalety

Blisko morzach

Tomasz

Hotel bardzo zadbany, czysty. Obsługa miła. Z większością szybciej porozumiesz się polsku/ rosyjsku niż po angielsku :) Hotel w bardzo dobrej lokalizacji. 15 minut piechotą do centrum miasta. Wystarczy tylko wyjść z hotelu na lewo i iść cały czas prosto. Oprócz tego obok hotelu co środę rozkłada się olbrzymi bazar ze wszystkim. Bazar zajmuje kilka okolicznych ulic. Przejście na place zabaw, baseny, zjeżdżalnie i do morza/plaż tuż obok hotelu tunelem pod drogą - czyli bardzo bezpiecznie.

Zalety

Czysty hotel. Pokoje sprzątane codziennie. Duża ilość dobrego jedzenia, posiłki są prawie 24h na dobę. Bary również czynne 24h. Posiłki w barze przy plaży podawane jak w restauracji - podchodzi kelner, który przyjmuje zamówienie i przynosi do stolika gotowe. Reszta posiłków w formie szwedzkiego stołu - co kto lubi :-) Kolacje różnorodne, a po nich występy organizowane przez grupę animatorów, którzy są na basenie przy plaży codziennie i organizują zabawy.

Wady

Klimatyzacja w pokojach centralna, bez możliwości regulacji. Działająca różnie.

Pobyt - Październik 2023

Bardzo fajna oferta za bardzo rozsądne pieniądze. W zasadzie mie mam nic do zarzucenia, wszystko było w jak najlepszym porzadku. Nie rozumiem ludzi którzy piszą negatywne opinie o tym Hotelu.

Zalety

czysto, miła obsługa bardzo dobre jedzenie, super drinki przy barze z porządnego alkoholu

Wady

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego urlopu w tym hotelu, zaliczam pobyt w nim do bardzo udanego. Hotel ładny, nie duży, zadbany, pokoje wyremontowane, jedzenie ok. Basen hotelowy przy restauracji jest malutki i raczej nie dla dzieci, ale na plaży jest basen ze zjeżdżalniami i tam dzieciaki mogę spędzać cały dzień. Minusem jest czas dojazdu do hotelu z lotniska ( 3 godziny w drodze do hotelu a 2 godz w drodze powrotnej). W niedużej odległości od hotelu jest centrum miasta z mnóstwem sklepików w których można kupić wszystko. Nie polecam wycieczki od rezydenta do Alanya miasto, pół dnia zmarnowane na czekanie przed jubilerem i chińskim marketem i to za niemałe pieniądze, jeśli chcecie pojechać do Alanya lepiej zrobić to prywatnie.

Zalety

Odległość od centrum ze sklepami, bardzo ładne pokoje, nie duży hotel więc wszędzie szybko można się przemieścić i bez problemu dzieci mogą się same po nim poruszać.

Wady

Odległość od lotniska.

Gabriela

Hotel nie za duży, można poruszać się windami, dosyć czysty. Pokoje były sprzątane codziennie, każdorazowo świeże ręczniki. W pokoju balkon z widokiem na góry i miasteczko. Obsługa miła, prawie każdy mówił po angielsku, drinki podawali do stolika jeśli się o to poprosiło. Jedzenie smaczne, wiele dań się powtarzało, ale było też dużo urozmaiceń na kolacjach. Organizowane były wieczory tematyczne. Animacje okej, ale bez szału, momentami monotonne. W hotelu gośćmi są głównie Rosjanie, do każdego zwracają się po rosyjsku, czują się jak u siebie, ale nie było z nimi żadnego problemu. Animacje były prowadzone po angielsku, turecku i rosyjsku, przeplatanka tych trzech języków. Do plaży minutka drogi tunelem pod drogą, a później obok drugiego basenu i przez piękny ogród. Na plaży bar z przekąskami, napojami i alkoholem. Na drugim basenie są organizowane aerobik, piłka wodna. W hotelu jest sklep z pamiątkami. Ogolnie hotel super ale na 4 gwiazdki.

Zalety

Smaczne jedzenie, miła obsługa, blisko plaży i miasta, ochrona w hotelu

Wady

Słaba klimatyzacja wieczorami na terenie hotelu, w pokojach tylko jeden klimatyzator, wifi tylko w wybranych częściach hotelu i to dosyć słabe, niezbyt czysty bar

4.3
Rafal

Przy wyborze kierowaliśmy się głównie opiniami i po pobycie, totalnie nie rozumiemy tej oceny 8,6. No i na 5* też ten hotel nie zasługuje. Hotel jako hotel ogólnie ładny, duży plus, że pokoje wyremontowane, urządzone nowocześnie, klima działała poprawnie, wifi w pokojach praktycznie nie działało, jedynie na basenie działało a wieczorami to chyba nigdzie. Co do minusów, czystość, higiena i jedzenie. Sprzątanie było takie tylko „dla oka”, na basenie nikt nie dbał o porządek i bezpieczeństwo, ludzie wywracali się praktycznie co pare minut bo było tak ślisko, a „ratownik” z uśmieszkiem na twarzy i wpatrzony w telefon udawał, że nic nie widzi i nic się nie dzieje. Jedzenie powtarzało się, co nie było zjedzone na obiad pojawiało się na kolacje w innej formie a nawet jeszcze potem na śniadanie, ale ogólnie plus, źe na śniadanie robili na świeżo jakieś naleśniki, omlety itd a na kolacje na świeżo grilowali mięsa, ryby. Co do restauracji jeszcze jedno, SZTUĆCE! Walka o sztućce, jak przyjdziesz troszke później na obiad czy kolacje to nie ma czym jeść, pytasz się obsługi gdzie są sztućce bo ani na stołach ani w stolikach a oni, że nie ma. Co do higieny.. polecam jakiekolwiek napoje pić ze słomki bo jeśli nie ma szklanek a tak sie zdarza bardzo często to te brudne szklanki co pozbierali ze stolików tylko przepłucze w kranie pod wodą i robi ci w tym drinka… to było dla mnie najgorszą sytuacją w hotelu i do tej pory nie rozumiem jak takie coś, może mieć miejsce. Za to animatorzy bardzo fajni i komunikatywni. Według mnie Hotel zasługuje myślę na słabe 4 gwiazdki.

Zalety

Wyremontowane pokoje Fajni animatorzy Dyskoteka na plaży

Wady

Czystość Higiena Słabe wifi Restauracja

Robert

Wyjazd rodzinny 2+2 (dzieci w wieku 2 i 9 lat). Hotel posadowiony jest tuż przy grodze D400 – droga krajowa w Turcji, biegnąca w osi wschód–zachód. Droga ta jest bardzo ruchliwa, a przy hotelu nie ma paneli dźwiękochłonnych, przez co na tarasach pokojowych jest głośno, co jest szczególnie uciążliwe wieczorem jeśli ktoś lubi posiedzieć na tarasie i popatrzeć na niebo i otoczenie. Sam hotel, jako obiekt oceniam bardzo pozytywnie. Pokoje są czyste, zadbane, sprzątane codziennie. Jedzenie dobre (każdy znalazł coś dla siebie) i urozmaicone, chociaż w 8 dniu pobytu było już trochę monotonne. Obsługa hotelu w większości uczynna i miła, ale jest problem z dogadaniem się w języku angielskim. 90% gości to Rosjanie, i taki język można powiedzieć jest w tym hotelu "urzędowy". Animacje tylko i wyłącznie po rosyjsku, piąte przez dziesiąte po angielsku. Przy hotelowej restauracji znajduje się duży i piękny basen. Kolejne dwa baseny znajdują się przy plaży, do których dochodzi się przejściem podziemnym biegnącym pod drogą krajową D400. Po pokonaniu około 100 metrów docieramy do ogrodu, w którym znajduje się basen z trzema zjeżdżalniami oraz brodzik dla dzieci. W ogrodzie znajduje się również kort tenisowy oraz stół do tenisa stołowego (proponuję zabrać swój sprzęt, ponieważ hotelowy jest zdezelowany). W ogrodzie animatorzy organizują zabawy dla dzieci, a dla dorosłych (piłka wodna, YOGA, aerobic , itp.). Plaża jest żwirowo-kamienista, raczej nie ma tam pisaku. Ale można po nie chodzi na boso, a kamyki też mają swój urok. Jednie co, to właściciel plaży mógłby lepiej zadbać o jej czystość.

Zalety

- Wystrój wnętrza - czyste pokoje - dobre jedzenie - fajne baseny

Wady

- słaba sieć Wi-Fi (w pokojach praktycznie internetu nie było, jedynie w lobby bar i na holu działał w miarę dobrze) - hałas dobiegający od drogi krajowej D400 - za dużo rosyjskiej muzyki....., chwila mięliśmy wrażenie, że jesteśmy w ROSJI, a nie w TURCJI.

Bartosz

Hotel nie wiem za co ma taką ocenę. W restauracji bierzniki zniszczone wyglądają jak szmaty do podłogi odechciewa się jeść. Do dni bez klimatyzacji dostałem wiatrak bo ciężko naprawić albo dac nowy pokuj. Łazienka syf . Byliśmy 5 raz w turcji w gorszych hotelach jeżeli chodzi o opinię ale okazało się że ten przebił wszytko a miało być super

Zalety

Restauracja na plaży

Wady

Brud Nudne jedzienie Słaba obsługa

Polecamy !!! Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Jedzenie pyszne i bardzo dużo... a wieczór Turecki nie do opisania... Na basenach i na plaży cały czas ktoś jest i sprząta. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, że wszystko jest tak dopilnowanie a szef kuchni zawsze pilnuje czy wszystko ok.

Zalety

Czysto wszędzie, Smaczne jedzenie, Animacje dla dzieci, Animacje dla dorosłych, Miła obsługa.

Wady

Słaby zasięg Wi-Fi w pokojach, ale już przy plaży był dobry zasięg.

2.7
Paulina

Hotel słaby, nie było klimatyzacji w hotelu gorąco. Obsługa niezbyt uprzejma, pan który meldował nas w hotelu zajmował sie wszystkim tylko nie nami przez co spędziliśmy 20 minut przy recepcji. Większość obsługi nie mówi wgl po angielsku co jest wielkim utrudnieniem. Ogólnie niezbyt polecam

Wady

Brak klimatyzacji na terenie hotelu Słabe wifi (w pokoju wgl nie było) Kiepskie jedzenie, praktycznie codziennie to samo, owoce okropne przez tygodniowy pobyt banany były tylko raz Obsługa nie zna angielskiego Czystość w pokoju tez pozostawia wiele do życzenia Praktycznie żadnych atrakcji wieczornych Leżaki na plaży wgl nie były sprzątane Ręczniki stare i mocno zużyte Klimatyzacja w pokoju tez niby była ale raz działała a raz nie Pokoje nie wyciszone słuchać wszystko Z korytarz

Jolanta

Hotel bardzo ładny. Posiada trzy baseny jeden przy plaży i dwa na terenie hotelu. Woda w basenach ciepła, tylko ten jeden basen w środku hotelu z chłodniejszą wodą.Do morza ok 150 m po drugiej stronie ulicy.Woda w morzu cieplutka. Prywatna plaża z darmowymi leżakami. Ręczniki na basen i plażę darmowe wydawane w hotelu.Jedzenie przepyszne, duży wybór, każdy coś dla siebie znajdzie.Pokoje czyste, obsługa pomocna i uśmiechnięta. Klimatyzacja w pokoju daje radę. Dobre drinki te z alkoholem i te bez alkoholu. W środy bazar przy hotelu otwarty od 8 do 18. W pobliżu ok 200 m klinika ,dobra obsługa medyczna(niestety musiałam skorzystać). Ciekawe wycieczki fakultatywne(polecam przejazd jeepami, zwiedzanie wodospdów)Polecam ten hotel.

Zalety

Obsługa, jedzenie, atmosfera hotel . Miło będę wspominać ten wyjazd.

Wady

Rezydent - brak kontaktu. Miałam wrażenie że Panu zależało tylko na sprzedaniu wycieczek i na tym jego rola się kończyła. Mało zorientowany . Mieliśmy transport na lotnisko ok 00: 50 a o godz ok 21:00 nie było jeszcze wiadomo ponieważ nie było rozpiski mimo że miała być o 19. Zadzwoniłam do rezydenta a on odrzucił moje połączenie. Napisał żebym sprawdziła na mailu czy nie dostałam ale tam też nic. Pan z rejestracji w hotelu dopiero coś zdziałał.Rezydent nie zainteresował się nawet czy juz wiemy

Aneta

Hotel czysty i zadbany, blisko do morza, różnorodność atrakcji, pyszne jedzenie

Zalety

Czystość, różnorodne i pyszne jedzenie, miła obsługa

Timo Resort