TMK Marine Beach (ex Checkin Bakour Beach)

obsługa, animatorzy to oni robią cała robotę , ładny zapach unoszący się w hotelu

Hotel o.k. oczywiście biorąc pod uwage to, że gwiazdki w Tunezji są inne niż w Europie. Pokój przestronny, ale w łazience niedziałajacy bidet i wyciek wody spod umywalki. Drzwi do toalet lekko spróchniałe. Animatorzy bardzo się starali i codziennie coś się działo łącznie z polską muzyką na wieczorkach.

Hotel średniej klasy.Wyzywienie srednie-słabe.Jal ktoś duże je to sobie bd musiał pokombinować co zjesc:(.Alkohole rozrabiane na 100%, tylko wina i piwo ok ,drinki na odwal sie robione i wszystkie słodkie, Whisky, gin,rum,wszystko rozrabiane.Nigdy nie widziałem aby kelner otwierał nową butelka przy barze,zawsze wychodził z pusta na tyły i po chwili wracała z pełną juz odkrecona.Plaza i słońce ratuje pobyt

Hotel zrobił na mnie pozytywne wrażenie, bardzo zadbany, dość dużo obsługi. Większość bardzo miła. Recepcja otwarta przez 24h, dwa bary (trzeci zamknięty). Dostęp do morza, hotel bardzo dobrze dba o swój kawałek plaży która była często czyszczona. W hotelu można zakupić wycieczki od lokalnego (...)

Hotel butikowy, skromny ale czysty. Największym atutem jest położenie przy samej plaży i lokalizacja.

Nazwa  TMK Marine Beach (ex Checkin Bakour Beach)
Miejsce  Tunezja / Djerba
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, golf

Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami

Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw

Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze

Ciepła, słoneczna pogoda o każdej porze roku

6.1

Wyświetlono 64 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Beata

Pobyt - Październik 2025

Zalety

wyjście na plażę bajkowy widok, cudnie -rekompensuje inne niedoskonałości hotelu

Wady

przesuwne drzwi balkonowe, beż jakichkolwiek klamek

WITOLD JAN

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Czytelny układ hotelu, dobre wyżywienie - każdy znajdzie coś dla siebie. Basenik kryty i basen odkryty, przepiekna plaża - na której jednak trzeba uważać na pozostałości po koniach i wielbładach. Nie wiem czy to termin pobytu - jednak leżaków na basenie i plaży nie brakowało o każdej godzinie.

Wady

Nie ma gdzie wyjść i poza hotelem wszechobecny bród, smród i sterty śmieci na każdym kroku. Alkohole lokalne podawane w barach ( z butelek ) mocno rozcieńczone. Piwo o.k.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Plaza i słońce,położenie przy morzu ,leżaki,reczniki bez kaucji .pokoje ,obsługa.przy plaży mozna koniu czy wielbłądzie sie przejechac- 15 € 20 min.za osobę, 2 osoby 25€.

Wady

Jak wyżej napisałem.

Bartłomiej

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bliskość do morza Ekipa Animatorów Dobra kuchnia Dobre pokoje Klimatyzacja (nawiew) działająca poza ich sezonem. Dobra lokalizacja (ok. 6km od targu/farmy krokodyli)

Wady

Bardzo skromny wybór alkoholi na AllInclusive (Duża część płatna) Zamknięty beach bar Alkohol rozwodniony

Anita

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bliskość plaży

Wady

Basen czynny tylko do 18 , mała różnorodność jedzenia

5.1
Lucyna

Pobyt - Wrzesień 2025

Jezeli chodzi o hotel,dla mnie ok...wspaniala obsluga i super animatorzy.Przyczepie sie tylko do jedzenia,dla nas porazka.Nad tym powinni popracowac.Hotel wymaga remontu,ale bylo czysto.

Zalety

Tak jak wspomialam,obsluga i animatorzy robili najlepszą robote.Wspaniale wieczory,imprezy w hotelu.Lezaki na plazy i przy basenie tez dostępne.Tak jak wspomialam,jedzenie dla mnie max ocena 3.

Wady

Plaza moglaby byc częsciej sprzatana,kupy po koniach i wielbładach...

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel kameralny, pokój przyjemny czysty, lazienka czysta, sprzatane codziennie.

Zalety

Czysta, duża plaża hotelowa, super animacje, jedzenie dobre, bardzo miła obsługa

Wady

Nie ma do czego się przyczepić

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2025

Jak na 4*, jest super. Polecam , czysto, cicho, bezpiecznie i przytulnie.

Zalety

Jedzenie na super poziomie!

Kuba

Pobyt - Sierpień 2025

Pokoje czyste, super basen i animacje dla dorosłych jedzenie bardzo dobre ale raczej dla osób dorosłych, czysty hotel duża hotelowa plaża i wspaniali animatorzy.

Zalety

Czyste pokoje i hotelowa plaża

5.7

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel ma duży potencjał jeśli chodzi o wielkość obiektu, położenia blisko morza,2 basenów,spa. Posiłki bez zarzutu. Miła obsługa . Plaża duża,sprzątana. Trochę nachalni animatorzy.I to tyle. Jeśli chodzi o czystość to porażka.Szczegolnie łazienki. Wystarczyło by wymienić sedes,bidet I wannę. Płytki z fugą podobna do grzyba. Panie sprzątające robią to po łebkach. Lustra nie tknięte.Okno tarasowe również (nie da rady nie zostawić śladów po całodniowym opalaniu I smarowaniu.) kiedy wiedzą się mokre kostiumy.Poza hotelem sklep u Farouka ze zniżką na wejściu.

Zalety

Blisko morza Kameralny,bez tłoku. Łady ogród. Duży plus za występy animatorów w amfiteatrze.

Wady

Brak czystości. Pod koniec dnia wyczuwalna woń szamba.

Paulina

Pobyt - Sierpień 2025

Polecam!! Jedzenia mega dużo, częste posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie. Same pokoje czyste i schludne, panie sprzątające miłe. Da się dogadać bez problemu po angielsku. Najlepsze co tu może być to animatorzy! Przeeeegenialni ludzie! Zabawy, które wymyślają są super.

Zalety

Moim zdaniem obecność animatorów wyróżnia ten hotel- dopytywali gości, rozmawiali z nimi, pomagali. Ilość jedzenia i posiłków również wyróżnia.

Wady

Jak dla mnie brak wad, podobało mi się i spędziłam przyjemnie urlop.

Bogusia

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bardziej kamerlany. Pokój czysty, sprzątany codziennie. W całym hotelu też czysto. Ma kilka "niedoróbek budowlanych" ale nie przeszkadzało to w pobycie. Basen odkryty, to basen sportowy 25-cio metrowy, ale do popływania wystarczył. Na terenie mały brodzik dla dzieci i basen kryty. Bezpośrednie wyjscie z hotelu na plażę. Plaża niestety brudna, odchody wielbłądów i koni wszędzie. W hotelu cudowni animatorzy, którzy sprawili, że wakacje uważam za udane. Cała obsługa bardzo pomocna i miła. Podsumowując, hotel dla mniej wymagających, dzięki animatorom i wieczornym imprezom ,można przyjemnie spędzić czas.

Zalety

Do zalet należą animatorzy, którzy obecni byli od rana do nocy i robili wszystko, aby goście byli zadowoleni. Zaletą jest też niewielka odległość od lotniska.

Wady

Brudna plaza przy hotelu.

Pobyt - Lipiec 2025

Otoczenie hotelu bardzo brudne. Pokój w porządku. Wspaniała obsługa.

Zalety

Bliskość plaży, cudowna obsługa jak się zna francuski. Piękne patio.

Wady

Trochę na bakier z czystością.

Filip

Pobyt - Lipiec 2025

Dzień dobry, uwagi dotyczące pobytu na Djerbie i konkretnie w tym hotelu: - po wylądowaniu należy kupić kartę lokalną, używaliśmy Ooredoo i działa super. Karta na lotnisku tańsza niż na wyspie - bardzo szybki transfer z lotniska, max 35 minut, co lubimy (...) w hotelu Polacy, Czesi, Słowacy, Francuzi, Portugalczycy, miejscowi - hotel faktycznie stary ale nieduży i codziennie sprzątany. - hotel położony przy samej plaży, posiada również dwa baseny: odkryty i pod dachem - jedzenie w pakiecie All Inclusive: każdy powinien coś wybrać dla siebie: różne mięsa, ryby, spagetti, warzywa. Monotonne śniadania i mały wybór, pozostałe posiłki ok - nie trzeba kupować wody gazowanej, rozdają przy każdym posiłku skolko ugodno - alkohole lokalne i inne napoje ile dusza zapragnie - niedaleko hotelu jakieś 700 metrów sklepy, w których można kupić wszystko, prowadzone przez Turków w normalnych cenach. Nie kupować w sklepie hotelowym bo mały wybór i drogo - transport na wyspie taxi za 1,5 PLN za kilometr. Najdłuższa wycieczka do stolicy wyspy kosztowała nas a obie strony 25 PLN - w stolicy wyspy jest duży bazar gdzie można kupić całkiem fajne rzeczy - karty płatnicze akceptowane w wielu miejscach - wypłata z bankomatu to opłata stała bez względu na wypłacaną kwotę na nasze jakieś 13 PLN - plaża przy hotelu duża, na niej wielbłądy i konie, można pojeździć - obok hotelu przez płot Aqua Park dostępny dla wszystkich, my nie byliśmy więc nie mamy zdania - mnóstwo animacji w hotelu od rana do północy: gry, zabawy, gimnastyka, disco, śpiewanie, tańce, co kto woli... Podsumowując standard hotelu do zaakceptowania. Wycieczka tygodniowa ok, dłużej może być trochę nudno. To mały kameralny hotel, który wystarczy, chyba że komuś w tym budżecie marzą się złote klamki i kawior.

Natalia

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel ma swoje plusy i minusy. Pokój był w porządku – czysty i zadbany, bez większych zastrzeżeń. Na terenie obiektu znajdują się dwa baseny: jeden odkryty, drugi kryty. Niestety, leżaków było zdecydowanie za mało, co czasem utrudniało relaks. Plaża czysta i zadbana, a dodatkową atrakcją były konie i wielbłądy, które można było spotkać na miejscu. Jedzenie przeciętne. Śniadania bardzo monotonne, codziennie praktycznie to samo. Obiady i kolacje były już bardziej urozmaicone – różne rodzaje mięs, ryż, ziemniaki, pizza, makaron – choć ogólna jakość raczej średnia. Drinki serwowane w barze były w porządku, ale alkohol bardzo słaby. W holu hotelowym można było zauważyć mrówki i karaluchy, co nie robi najlepszego wrażenia, ale ważne, że nie pojawiały się w pokojach. Na duży plus zasługuje ekipa animatorów – bardzo zaangażowani, sympatyczni i potrafili świetnie zająć czas gościom. Dzięki nim atmosfera w hotelu była znacznie lepsza. Na terenie hotelu znajduje się sklepik, ale ceny są dość wysokie – zdecydowanie bardziej opłaca się wybrać do okolicznych sklepów, oddalonych o około 600 metrów, gdzie jest taniej i większy wybór. Na plus zasługuje także kantor w hotelu – wygodny i pomocny, bez konieczności szukania wymiany walut na zewnątrz. Podsumowując: hotel średniej klasy, z kilkoma istotnymi minusami, ale też kilkoma plusami. Dla mniej wymagających gości może być w porządku – szczególnie dzięki animatorom i dobrej lokalizacji.

Zalety

Animatorzy Basen Czyste pokoje

Wady

Słaby alkohol Mrówki i karaluchy Monotonne jedzenie Mało leżaków na basenie

RENATA

Pobyt - Lipiec 2025

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Jest to mój pierwszy wyjazd na wakacje, kiedy czuliśmy się naprawdę jak jedna wielka rodzina dzięki animatorom. piękny basen, drugi kryty, plaża, morze w cudownym turkusowym kolorze, wielbłądy i cudowne animacje - ping-pong, lotki, siatkówka, strzelanie z łuku, gimnastyka w basenie i wiele innych, więc jeżeli ktoś miał ochotę cały czas aktywnie spędzał czas, który umilali nam przecudowni animatorzy - USAN, OMAR, LILI, MIDO, RIO, TOM & JERRY - KOCHAMY WAS !!!

Zalety

Co ja się będę rozpisywać, pogoda piękna, hotel oryginalnie rozmieszczony, na początku trochę się można było pogubić :), czysty, zadbany, pracownicy zaangażowani, począwszy od kuchni, kelnerzy, recepcja i najlepsi animatorzy . Nie rozumiem ludzi, którzy doszukują się wad, w każdym hotelu za dużo większe pieniądze też byśmy znaleźli coś co nam nie odpowiada. Pokój był ok, było w nim wszystko co potrzeba - szafa, łazienka, telewizor, balkon, łóżko - w końcu jak dużo czasu spędzamy w pokoju ?

Wady

Z mojej strony to nie jest wada tylko takie przemyślenia. Chodzi mi o wieczorne tańce - MARIE LUMA - the best. Natomiast kilka utworów DJ powinien zmienić ponieważ trafiały się piosenki , które nie nadają się do tańca i mimo usilnych starań animatorów nikt nie tańczył. Jest mnóstwo melodyjnych piosenek nie tylko polskich ale i zagranicznych. Trochę trzeba przemyśleć repertuar do tańca i żeby co dziennie nie leciało to samo, bo tak też się zdarzało. To moja rada, a jestem osobą kochającą tańczyć.

1.9

Pobyt - Czerwiec 2025

Powiem tak, dla mnie te wszystkie opinie to jeden kosmos. Czytajcie opinie o hotelach w Internecie. Nie zasługuje nawet na 1* totalny syf i nie ma co jeść byliśmy tydzień i naprawdę najgorszy pobyt w życiu.

Zalety

Nic go nie wyróżnia bo wszędzie jest bałagan i syf tragiczny, najlepsze jest to że zdjęcia są zrobione chyba z 10 lat temu ::

Wady

Brak możliwości zjedzenia Świerzego jedzenia a nie podgrzewanego z poprzedniego dnia albo i lepiej. Brak pizzy codziennie coś co jest tanie i świeże, brakuje tam osoby która to ogarnie i przede wszystkim zrobi remont bo stan hotelu jest tragiczny

Pobyt - Czerwiec 2025

Właśnie odbyłam tygodniowy pobyt w hotelu TMK ,jestem bardzo zadowolona z obsługi i animatorów. Hotel położony bardzo blisko lotniska w doskonałej lokalizacji ,przepiękna plaża ,cieplutka woda w morzu. Jedynie do czego można się przyczepić to delikatny brak higieny dotyczący filiżanek oraz szklanek w barach ,tu trzeba zwrócić szczególną uwagę na ich czystość ,jeśli chodzi o pokoje sprzątane codziennie ,panie sprzątające bardzo miłe jak i obsługa na recepcji ,nie ma problemu z tym aby się porozumieć po polsku jedzenie na stołówce przepyszne, jedynie śniadania troszeczkę ubogie ale lunch i kolacja wspaniałe, duży wybór warzyw ,sałatek ,pyszne lody cytrynowe, polecam za tak niewielkie pieniądze naprawdę pobyt wspaniały na typowy chillout Idealne miejsce.

Zalety

Blisko lotniska, tuż przy plaży.

Wady

Brak higieny w barach.

1.7
Julia

Pobyt - Czerwiec 2025

Na pierwszy rzut oka hotel wygląda dobrze. Niestety brudny i pokoje zostawiają wiele do życzenia. Po wejściu do pokoju, pierwsze co nas uderzyło to duży zaduch i smród z klimatyzacji… pościel niby czysta a jednak było na niej pełno czarnych długich włosów… Chcąc zmienić pokój i rozmawiając po angielsku ciężko było wybłagać o inny, i słyszeliśmy, że jest to niemożliwe. Z kolei jak zaczęliśmy rozmawiać w języku rosyjskim, od razu obsługa recepcji zmieniła do nas nastawienie i wolny, nawet w miarę czysty pokój nagle się znalazł;:::) Klimatyzacja chodziła 7 dni bez przerwy, dobrze chłodziła i już nie było tego nieprzyjemnego zapachu. Jedzenie totalna porażka. Codziennie to samo, wszystko bez smaku, niektóre mięsa w środku surowe. Ciężko trafić na świeże jedzenie, praktycznie wszystko codziennie odgrzewane. Bardzo ograniczone napoje do posiłków - na całą stołówkę osób były po dwie butelki Coca Coli, Fanty i lokalnego Sprite. Talerze myte chyba tylko od góry, bo doły się kleiły i były w resztkach jedzenia (ogólnie niedomyte naczynia i sztućce:))) Ilość leżaków przy basenie i na plaży kompletnie nieadekwatna do liczby gości. Trzeba wstać o 6 rano żeby zarezerwować sobie jakiekolwiek miejsce do leżenia (mniej więcej od godziny 7 rano nie ma gdzie położyć nawet ręcznika!!) Morze bardzo czyste, woda przejrzysta. Chodzenie po plaży na boso niemożliwe ze względu na ogromną ilość odchodów wielbłądów i koni, za równo na samej plaży jak przy brzegu. Po hotelu chodzi pełno mrówek, nawet spotykaliśmy karaluchy (na szczęście w pokoju nie trafiliśmy na żadnego:)))) Basen jak najbardziej na plus, duży, głęboki i czysty. Drinki w barze bardzo chrzczone. Whisky, wódka czy gin - każde miało ten sam smak. Do tego obsługa baru przy basenie pracuje jak za karę. (...) Podsumowując: NIE POLECAMY tego hotelu. Pani w biurze podróży zachwalała hotel. Zapewniała, że jedzenie dobre a sam hotel adekwatny do ilości gwiazdek. Niestety zamiast 4 dalibyśmy 1. Rozczarowanie wyjazdem bardzo duże, więcej tam nie wrócimy!!!

Zalety

Basen i woda w morzu:))

Wady

Wszystko!! Bardzo brudno!!!

2.9

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel na pierwszy rzut oka wygląda dobrze ,ale przeraża brud w pokojach ,włosy na podłodze,resztki po goleniu na zlewie a nawet włosy w pościeli . Sprzątany codziennie pokój to wymiana ręczników i zamoczenie środka podłogi w pokoju ,brud w łazience nadal pozostawiony .W czasie pobytu od 9 do 15 czerwca brak klimatyzacji w całym hotelu.Lodowki jak poprosiliśmy znalazły się po 2 dniach.A chcąc zamienić stolik w jadalni, który cały się buja słyszeliśmy TO AFRYKA😂. Obsługa na stołówce różnie ,przeważnie brakowało sztućcy i trzeba było szukać . Jesli się jechało na wycieczkę zgłaszano dzień wcześniej ,na śniadanie wtedy barman przynosił ciasto piaskowe i tyle .Nikomu bym nie poleciła tego hotelu choć w opini trzeba to zrobić więc zaznaczam singla

Zalety

Miła obsługa w recepcji i animatorzy oraz niektórzy kelnerzy,którzy byli czasem pomocni.

Wady

Brud wszędzie,brak działającej klimatyzacji,jedzenie słabe ,kurczak odgrzewany przez 3 dni suchy,pizza słaba ,tylko w pierwszy dzień było dobre dobrze doprawione jedzenie ,drinki to lepik jak wszędzie może jedynie gin z tonikiem nadawał się do picia,cola na stołówce to przeważnie sama piana

TMK Marine Beach (ex Checkin Bakour Beach)