Tylko 150 m do publicznej, piaszczystej plaży.
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 200 m od centrum miasta (malownicza starówka i fortyfikacje obronne).
Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel super. Polecam. Pokój był przestronny, i bardzo komfortowy balkon. Codziennie sprzątane, zmiana ręczników. Śniadania i obiadokolacje pyszne, duży wybór dań, również dla wegetarian. Hotel blisko plaży i atrakcji turystycznych. Polecam zwiedzić Vila Vella (stare miasto, Forteca). Jest Plaża Playa Gran, szeroka i z widokiem na zamek, ale polecam Plaża Playa d'es Codolar. Jak dla mnie to mniej ludzi i może być diving i kajaki.
Hotel bardzo przyjemny, czysciutki, położony 200 m od plaży w wąskiej, hiszpańskiej uliczce
Bardzo dobre jedzenie, smaczne, zdrowe, różnorodne. Hotel blisko plaży.
Ponieważ hotel znajduje się w mieście, jest głośno, w nocy też, nie wszystkie pokoje mają balkony. Brak informacji o rodzajach napojów i przekąsek dostępnych w opcji all inklusive.
Bardzo fajny hotel w centrum Tossa de Mar. Blisko do plaży, sklepów, restauracji i kawiarni.
Duży pokój z balkonem, smaczne śniadania.
Wszystko bardzo czyste dobra bardzo dobra obsługa czystość mega jedzenie pyszne
Czystość jedzenie
Bez szału hotel mały basen bar do 23 nie można było posiedzieć
Nic
Pobyt w hotelu uwazam za udany,chętnie bym wróciła za rok,ostatni dzień popsuł całe dobre wrażenie. Transfer z lotniska trwał bardzo długo ( samolot wylądował 8.40,autobus do hotelu 10.20 spóźniony o 30 min ,dotarcie do hotelu 14.15) .Cały ten transfer byl koszmarny.Przyjecie w hotelu trochę zrekompensowało.Obsluga recepcji w dniu zameldowania bardzo miła i pomocna. Pokój z łazienką oceniam bardzo dobrze , bardzo czysto,duży balkon .Ręczniki wymieniane codziennie,w czasie 6 dniowego pobytu zmieniona 1x pościel, kosmetyki uzupełniane codziennie bardzo pozytywne.Panie sprzątające bardzo pracowite.Posilki świeże, urozmaicone i bardzo smaczne,codziennie conajmniej 6 rodzai owoców. Kelnerzy z Bangladeszu,uwijający się jak mrówki,dla mnie szok bo byłam w różnych miejscach i czegoś takiego nie doświadczyłam.Ogolnie wszędzie bardzo czysto,łazienka ogolnostepna wręcz lśniącą.Hotel podzielony na dwa budynki Tossa Beach i Tossa Center,przy każdym z budynków maly basen ale do plaży 250 m więc każdy wędrował raczej na plażę.Plaza urocza wręcz zapierająca dech w piersiach, leżaki w sezonie 24 euro za komplet. Można zakupić parasol ,położyć sie na ręczniku i wychodzi taniej.Transfer powrotny z przystanku ok 300 m dalej, nie z pod hotelu.Transfer powrotny szybki ,ale zaplanowany 5 h wcześniej niż samolot.Dodam jeszcze ze hotel nie wydaje posiłków na dzień wycieczki fakultatywnej a także na dzień powrotu do domu.Supermarkety w bliskiej okolicy hotelu,ceny przystępne.
Czysto ,w miarę cicho.Posilki smaczne, świeże i urozmaicone
Koszmarny transfer z lotniska .Jeden starszy Pan na recepcji bardzo nie uprzejmy żeby nie powiedzieć chamskie,psuje cały wizerunek zespołu recepcji
To była podróż do PRL-u Tragedia ,u nas w Gdańsku chyba już takiego nie znajdziesz.Sciany jeszcze pomalowane wapnem,w łazience wanna i wisi jakaś folia,niema żadnych kosmetyków,klima chodzi słabo ,wi fi niema ,telewizor z końca 90 ,ściany mi się wydaje że z papieru,słychać nie tylko sąsiadów,a całe piętro. All inclusive nie czym się nie różnie od trzech posiłków,ogólnie jedzenie to tragedia,dużo ale wszystko nie smaczne,alkohol to samo ,ogólnie atmosfera jak w domu seniora)))) Nie jestem wymagającym ,za 8 k zł planowałem tylko się wyspać i chociaż coś zjeść ale się nie udało. Transfer 100 km trwał dłużej jak lot z Polski) Wielką zaletą jest sama miejscowość,przepiękne miejsce,może czyste ,ciepłe,miasteczko tez bardzo fajne ,koniecznie tam jeszcze wrócę ale już będę szukał jakiejś apartament.
Bardzo miła obsługa
Sam hotel całkiem przyjemny, położony blisko plaży i starego miasta. Pokoje sprzątane codziennie, pomocna obsługa na recepcji i raczej cicha okolica.
Bliskość morza Bliskość starego miasta Miła obsługa Czyste pokoje Całkiem smaczne jedzenie
Jedzenie troszkę monotonne i powtarzalne Karty do pokoju się rozmagnesowywaly i trzeba było chodzić do recepcji Brak karty drinków dostępnej przy barze Klimatyzacja w pokoju to niesmieszny żart Jeśli ktoś.chxialby korzystać z basenu to jest on prawie cały dzień w cieniu
Hotel w porządku. Czysto schludnie. Miła obsługa. Pani sprzątająca z 3 piętra super.
Czysto. Miła obsługa.
Brak lodówki w pokoju.
Bardzo czysto, komfortowo, piękny pokój i łazienka, rewelacja!
Bardzo miła obsługa, pyszne i różnorodne jedzenie, wszystko super!
Holel na poziomie 3,5 gwiazek , z bardzo dobrą lokaizacją.
Bardzo dobra lokalizacja , 250 m do plaży, 200 m do centrum , 500 m do zamku. Cicha okolica , dobre świeże urozmaicone jedzenie. Miasteczko bardzo malownicze, z dobrą ofertą gastronomiczną , jest tu co robić i wszystko jest na miejscu. Praconicy mili i pomocni. ładny widok z okna.
Pokuj sprzątany czasem co 2 dzien (może to wynikało z małej liczby pracowników), karta do pokuju przestawała działać trzeba było aktualizować na recepcji. Mało oranizowanych rozrywek dla dzieci.
hotel czysty, bardzo dobre jedzenie - codziennie nowe potrawy, przyrządzone smacznie, na bieżąco uzupełniane. Plaża ok. 400m - 5 min od hotelu, publiczna, bez problemu można było znaleźć miejsce nad samym morzem.
-lokalizacja -obsługa miła i pomocna -jedzenie
-brak
Pokój jak na 4 gwiazdki dosyć skromny. Brak lodówki w pokoju (a była w opisie oferty), czajnika i szklanek. Sejf dodatkowo płatny. Brak jakiegokolowiek posiłku dla gości przyjeżdżających w nocy. Transfer z lotniska objeżdżał najpierw wszystkie inne miejscowości, więc trwał około 3 godzin. Basen mniejszy niż na zdjęciach. Na plus miła obsługa, czystość w pokojach i wyżywienie. Jedzenie na 5 gwiazdek. Blisko do zamku i dworca.
Jedzenie
Mały basen
Pobyt ogólnie oceniam na Ok, w pokojach czysto, blisko do plaży, blisko do dworca autobusowego, dobra i pomocna obsługa
Jedzenie, lokalizacja
Plastikowe kubeczki, brak napojów na kolacji dla opcji z poza All Inclusive, brak lodówki w pokoju
Lokalizacja świetna bo w centrum i blisko plaży a jednak było cicho. Nie dałabym mu 4* i nie wiem wg jakich kryteriów je otrzymał. 2-3* to max
Lokalizacja Obsługa restauracji i baru Smaczne dania chociaż mało urozmaicone
Brak lodówki w pokoju a klimatyzacja niewydolna ( działa, ale w nocy lepiej otworzyć okno. Niesamowicie śmierdzi w łazience, podłoga w pokoju posprzątana na środku a pod łóżkami sporo kurzu, włosów itp. Pracownicy recepcji niekompetentni, niedoinformowani, niczego nie są w stanie załatwić i nie wszyscy mówią po angielsku
Trzeba zacząć od tego że nie jest to miejsce dla ludzi młodych. To miejscowość mała dla tych którzy chcą odpocząć z rodziną. Małe miasteczko nie dla młodych. Basen w hotelu jest o połowę mniejszy niż zdjęcia pokazują woda zimna a jacuzzi śmierdzi masakralnie. Hotel czysty pokoje czyste sprzątane codzienne tak samo wymienianie ręczniki. Jedzenie przepyszne dla każdego znajdzie cię coś dobrego. Obsługa hotelowa super, all inclusive alkohol tragedia prócz piwa i sangrii aczkolwiek źle pije się z tych plastikowych kubków bonsai ochydne. Ogólnie jestem zadowolony i polecam dla tego kto chce odpocząć.
Jedzenie i czystość.
Jacuzzi i basen który jest mały i w cieniu. Alkohol podawany w plastiku.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze, jedynym mankamentem był słaby zasięg wifi w pokoju i ciągle się rozłączał. Po za tym wszystko było w porządku, obsługa hotelu była ok, czy to na stołówce czy w recepcji, służyli pomocą, a najlepszym zaskoczeniem był moment przyjazdu i zakwaterowania bo odrazu mogliśmy skorzystać z obiadu na który nie liczyliśmy bo przyjechaliśmy o 14:00. Po za tym lokalizacja hotelu idealna, wszędzie blisko, do plaży to raptem 2 minuty drogi, tak samo do centrum miasta. Ogólnie miejscowość Tossa De Mar to bardzo klimatowe miejsce, co dziennie jakieś atrakcje koncert, pokaz fajerwerków, tańców, jednym słowem Hiszpania potrafi się bawić.
Co dziennie zmiana pościeli, ręczników, 2 baseny, siłownia, super stołówka, jedzenie smaczne urozmaicone, można jeść i pić do woli co się chce, ponadto w pokoju była klimatyzacja, tv, sejf.
Nie stwierdziłem wad
Hotel raczej zadbany, czysty, pokoje sprzątane codziennie (może jakieś niewielkie wymiany niektórych rzeczy by się już przydały). Brak lodówki i czajnika w pokojach. Na minus był nieprzyjemny zapach z kanalizacji, który poczuliśmy zaraz pierwszego dnia po wejściu do pokoju (praktycznie przychodziliśmy wieczorem na spanie to jakoś daliśmy radę). Obsługa miła. W hotelu spokojnie i cicho, może dlatego, że większość gości była w starszym wieku. My mieliśmy śniadania i obiadokolacje i jak dla nas było naprawdę w czym wybierać np: wędliny, owoce, ciasta, warzywa, mięsa, makarony itp. Przy gościach smażone były ryby, owoce morza, warzywa. Jedyny minus, że obiadokolacje były dość późno bo o 20:00 i na noc się najeść to.... kg przybywa 😉. Blisko do plaży i marketów. Plaża spora. Piękny zamek i stare miasto do zwiedzania. Okolica piękna, widoki rewelacyjne. Polecamy gorąco pomimo małych niedogodności.
Pyszne jedzenie i spory wybór. Dla chętnych wino do obiadokolacji. Spokój i cisza. Miła obsługa.
Nieprzyjemny zapach z kanalizacji, brak lodówki w pokoju i czajnika. Brak kołdry (u nich chyba to normalne😁) ale w maju w nocy jeszcze chłodno, do przykrycia tylko cienka narzuta, dobrze że koce były dodatkowo. Późne godziny obiadokolacji.
Hotel spełnił moje oczekiwania. Ładny, czysty hotel w dobrej lokalizacji.
Lokalizacja, czystość, smaczne jedzenie. Miła obsługa, mówiąca po angielsku w stopniu przynajmniej komunikatywnym.
Brak stolika w pokoju. Cześć pokoi z balkonem w kierunku basenu, gdzie czesto była głośna muzyka (na szczęcie dostałam pokój z balkonem z drugiej strony).
Pokój przeciętny, niewiele miejsca w łazience, wyjście na taras z wysokim progiem, taras połączony z innymi tarasami sąsiednich pokoi, oddzielenie tarasu jedynie barierką z matowym wypełnieniem, widok z tarasu albo na pobliską ścianę albo na dach (zależy od piętra na którym jest pokój).
Bardzo dobra lokalizacja hotelu. Blisko do plaży, kawiarenek, restauracji i do sklepu. Obsługa od "czarnej roboty - kuchnia, zmywak, sprzątanie, bufet" składająca się głównie z obywateli Bangladeszu, bardzo zdyscyplinowana i trzymana w ryzach wojskowych.
Starsza Pani na recepcji (pracująca na zmianie porannej) zadąsana, bardzo niechętna do pomocy i udzielania informacji, narzekająca na duże obciążenie pracą. (turysta jej truje a ona nie wyrabia się, nie ma czasu na udzielanie odpowiedzi). Wykazuje brak podstawowej wiedzy. Ilość i jakość jedzenia na stołówce zależy od obłożenia hotelu. Jeśli ma pełny stan to jest większy wybór a gdy jest mniej gości hotelowych wybór posiłków na stołówce jest dużo skromniejszy.