Tylko 2 h jazdy od granicy z Izraelem
W pobliżu hotelu Kanion i Blue Hole
Na plaży knajpka beduińska, gdzie można tańczyć na piasku pod go
W hotelu panuje kameralna atmosfera relaksu
Nie polecam hotel dla emerytów, osoby które dodają tutaj tak pozytywne opinie chyba nigdy w życiu nie byli na wakacjach za granicą .
Jedyna zaleta będąc tutaj to pogoda plus podgrzewany basen
Jedzenie monotonne, ale takie że nawet nie da się tego jeść na okrągło spaghetti, masła w tym hotelu nie widziałam o wędlinie nie wspomnę , brak jakichkolwiek przekąsek między śniadaniem, obiadem a kolacją . Dostaniesz to co zostało ze śniadania a to naprawdę marne ochłapy . Nie polecam i nie jestem naprawdę wybredną osobą .
hotel pod każdym względem przewyższał moje oczekiwania począwszy od lokalizacji w spokojnej okolicy , położony niemal na plaży z dostępem do pięknej rafy koralowej, otoczony zadbaną zielenią i kwiatami
główne zalety: -hotel kameralny w którym panuje przyjazna , rodzinna atmosfera, bardzo fajny basen bez dodatkowych atrakcji dzięki czemu można było spokojnie pływać bez obawy, że ktoś nagle skoczy ci na głowę, wygodne leżaki przy basenie i na plaży , osłonięte parasolami tak zbudowanymi że posiadały gniazdka do naładowania telefonu oraz klawisz włączający ledowe podświetlenia, - jednak najważniejsza jest załoga hotelu czyli bez wyjątku wszyscy pracownicy, uśmiechnięci, życzliwi
brak wad jedynie można ponarzekać na moskity które były bardzo uciążliwe bo ich ukąszenia powodowały u mnie ostre reakcje alergiczne ale to nie wina hotelu
Hotel jest ok. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń.Fajny kameralny bez tłumu ludzi.Kelnerzy w restauracji bardzo sie starają.
Bajkowa sceneria.Dobra obsługa.Rafa.Blisko do Dahab i centrum nurkowego Blu Hole. Można zobaczyć prawdziwy Egipt a nie tylko Oazę stworzoną dla turystów.
Nie zauważyliśmy wad.
Hotel umiejscowiony 8km na północ od Dahab, 3 km od Blue Hole- jeśli nurkujesz, to wiesz :). Jest to jeden z lepszych hoteli w rejonie, stosunkowo nieduży, 150 pokoi z czego wiekszość przeszła odświeżenie w tym i zeszłym roku. Nie jest to górna półka, ale nie ma też tragedii. POkoje są sprzątane codziennie, czyste ręczniki i pościel. Łóżka wygodne i klima sprawna. Nad basenem nie ma walk o leżaki, ale przy pełnym hotelu bez porannej rezerwacji miejsca, raczej się nie usiądzie. Jest za to mnóstwo leżaków z parasolami nad brzegiem morza i tam zawsze miejsce się znajdzie. Muza nad basenem naparza nie do wytrzymania, jakby sie wścielki, ale po zwróceniu uwagi przyciszają. Jedzenie w hotelu jest średnie, często chłodne, najsłabsze sa śniadania. Mocną strona tego miejsca sa ludzie, którzy sprawiają, że niedoskonałości i problemy często nie są tak doskwierające. Zarówno w barze w lobby, przy basenie jak i w restauracji, chłopaki robią wszystko, żeby było dobrze. recepcja też robi swoje. Nie dajcie sobie obciąć bransoletek jeśli macie wylot wieczorem, bo będziecie siedzieć o suchym w lobby. Pokój niestety trzeba zwolnić około południa, ale jeśli nie mają full obłożenia, to zapytajcie o late check out, pewnie nie będzie problemów. Jeśli jedziecie na wycieczkę, to zamawiajcie pack lunch, nie ma tam cudów, ale zawsze jakaś przekąska. Godzinkę jazdy macie na górę Synaj, wiecie co tam się wydarzyło :) Dla nurkujących: Lagoona Divers w hotelu mają ceny z kosmosu, bardzo nie polecam. (...)Reasumując, hotel 3/5, jedzenie 3/5, lokalizacja 4/5, obsługa 5/5. Byłem tam drugi raz i był to pierwszy raz w życiu, kiedy wróciłem w to samo miejsce. W razie pytań, służę pomocą.
Fantastyczna obsługa, dobra lokalizacja, fajna rafa przy hotelu
Głośna muzyka przy basenie, chłodne jedzenie- nie zawsze
Hotel kameralny , teren hotelu zadbany, pokój codziennie sprzątany . Piękna rafa zaraz przy hotelu, wejście do wody z pomostu. Miejsce typowe do wypoczynku , po za hotelem nie ma nic ciekawego.
Znajduje się w urokliwym miejscu między górami a morzem. Wifi działa dobrze nawet w pokoju i basenie
Hotel kameralny czysty obsługa super pomocna zawsze uśmiechnięta.Pokoje czyściutkie ręczniki wymieniane codziennie Plaża i basen bliziutko. Jedzenie smaczne chociaż trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie i nie będzie chodził głodny.Duzy plus dla Pana sprzątającego który dziennie starał się nam zrobić niespodziankę oraz pana z recepcji i kelnerów
Pobyt 26.08-06.09 1+1. Hotel położony na uboczu, do centrum Dahab 8km jest busik z hotelu 4 razy dziennie lub taxi za 5$. Kameralny hotel rozłożony na dwie części, jedna częściowo po remoncie druga nie. Pokój mieliśmy w tej nie remontowanej części, złotych klamek nie ma. Łóżko to beton na którym położony jest materac, ale o dziwo bardzo dobrze spaliśmy. W pokoju lodówka, suszarka i codziennie donoszona woda butelkowa. Jedzenie smaczne chociaż w drugim tygodniu monotonne. Basen nie wielki ale nawet przy sporym obłożeniu było ok. Bardzo mało "cienia" parasole przymontowane na stałe więc trzeba było tańczyć z leżakami. Przekąski serwowane przy basenie to zazwyczaj ciasteczka lub bułki. Animacje codziennie takie same. Wejście do morza z pomostu. Kawałek w lewo od hotelu można wejść do wody z plaży. Polecam zabrać buty do wody. Ogólnie hotel super jako baza wypadowa dla chętnych na nurkowanie. 5 km od hotelu jest słynne Blue Hole które ma piękną rafę. Wakacje uważam za bardzo udane.
Piękna rafa - Blue Hole
Nieco podstarzały, wymaga remontu.
Jest to oaza spokoju, z cudowną obsługą, pysznym jedzonkiem, hotel cały czas się zmienia na lepsze. Jeżdżę tam od 15 lat więc wuem co mówię ☺️
Mały, kameralny, cichy. Jedzenie świeże i smaczne. Przepiękna rafa tuż przy plaży.
Nic. Uwielbiam to miejsce 😁
Hotel stary ale jary i dlatego było ok. czysto, cicho
Daleko od centrum i mało turystów,wiele psów,miła obsługa
Stare informacje przy basenie .napisane basen czynny do 8,0 lub zachodu słońca, a zamykają o 18tej.
Bardzo przyjemy pobyt. Hotel ładnie położony około 5 kilometrów od dahab do ktorego warto pojechać hotelowym busem bo to urocze miasteczko bez namolnych sprzedawcow . Część pokoi jest po remoncie i w dobrym standarcie czesc jest stara i słaba w listopadzie ludzi niewielu cisza i spokój .
Podgrzewany basen z cieplutka woda. Rafa jest ale raczej dla tych którzy dobrze pływają bo hotel jest nad otwartym morzem potrafi wiać wiatr i sa duze fale. Bardzo miła obsuga ,tanie masaze i spa ale trzeba się targować. Piękne widoki na góry i morze.
Słaba jakość posiłków i monotonne śniadania. Mi jedzenie nie smakowało ale głodny nie chodzilem
Bardzo sympatyczny hotel na odludziu, standard niezbyt wysoki, ale obsługa nadrabia wszystkie niedociągnięcia. W trakcie naszego pobytu trwał intensywny remont 1/3 hotelu więc sytuacja może być tylko lepsza.
Dobra kuchnia, miła obsługa, darmowy transport do Dahab 15 min. Dostępne leżaki i przyjemna rafa.
Nie jest to wada, ale nie ma możliwości wejścia do wody prosto z plaży,a jedynie z pomostu, więc opcja dla potrafiących pływać lub trzeba zaopatrzyć się w kamizelkę jeżeli ktoś nie czuje się w wodzie zbyt pewnie.
Sam Dahab jest miejscem specyficznym na mapie wypoczynku w Egipcie. Niestety nie będę obiektywny ponieważ jestem zdecydowanie nastawiowny na aktywny wypoczynek / nurek:) / Tropiciel bo tak w naszym żargonie nazywamy ten hotel jest nieduży w stosunku do wielkich kurortów, nie ma tu licznych basenów dużych przestrzeni. Jest to mały kameralny hotel w którym dużą liczbę odpoczywających stanowią raczej Egipcjanie około 70%. Pokoje czyste zadbane , jedzenie jak dla mnie dobre . Dużym atutem jest piekna rafa przy hotelu. Raczej nie widze tego hotelu dla turysty z dziećmi bo niestety dla nich nie ma zbyt wielu atrakcji, lecz jeżeli ktoś poszukuje spokoju i ma ochote poznać ludzi z innych kręgów kulturowych to mysle że Dahab i Tropitel bedzie dobrym wyborem
Kameralność
Zawsze coś by sie znalazł :)
Pokój taki jak na zdjęciach z balkonem widok na morze , codziennie sprzątane ,przepiękny ogród ,czysty basen ,posiłki urozmaicone , smaczne każdy coś dla siebie znajdzie .Pomost na którym można usiąść podziwiać piękne widoki oraz popływać pod opieką ratownika.
Obsługa hotelu bardzo miła począwszy od recepcji ,kucharzy , kelnerów oraz osoby dbające o czystośc w pokojach. Pan menadżer hotelu dbał o gości jakikolwiek problem rozwiązywał od ręki .
Bardzo kamienista plaża .
Wspaniały niewielki hotel z fantastyczną obsługą - wszyscy od sprzątaczy po kierowników mili i pomocni 👍🏻. Jedyny malutki minus to słabe WiFi - działa tylko w lobby więc warto kupić sobie kartę na dane lub korzystać z Airalo . Posiłki świeże mniejszy wybór ale wszystko świeże i każdy znajdzie coś dla siebie , 2 butelki wody dziennie są dostarczane do pokoju reszta w barach - lane z butelek nie dystrybutorów . Fantastyczne Spa - plecak hammam i masaże w wykonaniu Jasmine
Spokój cisza nie nachalna obsługa
Malutki minus za WiFi
HOTEL ok, jeśli ktoś już był w Egipcie , wie jakie są standardy przy 4 * ;)
Blisko morza, podgrzewany basen, mały hotel
Dla Mnie brak, dla innych znajda sie.
Bardzo miły , średniej wielkości hotel. Idealny dla spokojnego wypoczynku. Profesionalna obsługa na każdym szczeblu od obsługi sali , kucharzy , kadry zarządzającej - dbającej by zadowolić klientów . Animacje każdego dnia bardzo różnorodne w stylu orientu. Hotel ceni bardzo by klienci byli zadowoleniu polecam
Lokalizacja , spokój , czystość , pyszna kuchnia , obsługa , animacje kadra menadżerska
Nie pamiętam by było coś nie tak :)
Pięknie położony, kameralny hotel. Przepiękna rafa koralowa dostępna z krótkiego pomostu. Miła obsługa.
Zalety to rafa i położenie hotelu- góry z jednej, morze z drugiej strony. Dostępność leżaków na plaży i przy basenie.
W lipcu tego roku miałam przyjemność spędzić wakacje w hotelu Tropitel Oasis Dahab w Egipcie. To było naprawdę fantastyczne doświadczenie! Cała obsługa hotelowa była wyjątkowo miła i uprzejma, na każdym kroku czułam się jak gość specjalny. Jedzenie było pyszne, zróżnicowane i świeże – każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Zdecydowanie polecam również skorzystanie ze SPA. Szczególnie masaże wykonywane przez Mohameda – to prawdziwy profesjonalista! Jego umiejętności sprawiły, że mój kręgosłup wrócił do formy, a ja poczułam się zrelaksowana i pełna energii. Jeśli planujecie wyjazd do Dahab, Tropitel Oasis to doskonały wybór – świetna obsługa, czystość, pyszne jedzenie i fantastyczne zabiegi w SPA!
Do Tropitela jeździmy z mężem od 2010 roku. Pomimo różnych innych destynacji w tak zwanym między czasie, zawsze tam wracamy. Jest to nasza oaza. Jeżeli decydujesz się na urlop w Egipcie, w hotelu 4 gwiazdkowym (według egipskiej skali 😉), to musisz przymknąć oko na pewne niedociągnięcia. Nie spodziewaj się super hiper czystości.... Ale za to możesz liczyć na wspaniałą obsługę, przemiły, profesjonalny personel, pyszne jedzonko, żadnych problemów żołądkowych, gwarantowana pogoda, cudna rafa tuż przy hotelu. Czy potrzeba czegoś więcej żeby wakacje były udane? No może jeszcze dobra cena, a ostatnio taka właśnie była 😄👍.
Położenie hotelu to jego największy atut. Spokój.
Brak🤩
W hotelu podczas mojego pobytu trwał remont. Trudno ocenić jak będzie wyglądać po. Pokoje średniej jakości. Najgorzej oceniam materace, twarde wyeksploatowane. Jedzenie HB całkiem fajne. Basen i strefa wypoczynkowa oceniam pozytywnie. Polecam masaż.
Z dala od zgiełku miasta. Cisza spokój. Blisko do Blue Hole.
Stanowczo spanie na kiepskiej jakości materacach.