Unique Residence Golf Spa

4.3

Pobyt uważamy za bardzo udany.. Dzieciaki zadowolone, duża ilość basenów, jedzenie różnorodne każdy znajdzie cos dla siebie.. dzieciaki tez nie narzekały... do plaży 10km ale autobus dowozi codziennie.. polecamy ten hotel

Nie wiem skąd te pozytywne opinie, które posunęły mnie do rezerwacji tego hotelu. DRAMAT! Kompleks może i wielki, ale na basenie głównym jeden wielki ścisk. W pokoju syf, grzyb, niedziałające klimatyzacje. Poprosiliśmy o naprawę pierwszego dnia-niestety bez skutku. O 3 w nocy co drugi dzień wylewane szambo na trawniki hotelowe, jeden wielki smród, włosy w jedzeniu! Kubki przy barach-moje dziecko ma lepsze plastiki w piaskownicy. Plaża…tak jeżdżą busy. Ale trzeba stać w kolejce żeby wgl załapać na miejsce. Dziwiliśmy się, że pobyt tylko tam trwa 3 godziny. Po godzinie już nie mogliśmy się doczekać aż ten bus po nas wróci.. plaża - tragedia. Ala’carte kolacja - niestety nie dane było nam skorzystać - brak miejsc, a znajomi których poznaliśmy mówili ze miejsc wolnych było sporo. Obsługa-ok. Baseny przy zjeżdżalniach jedna wielka betonoza. Pani sprzątająca pukająca do pokoju z obrazą i burczeniem pod nosem odeszła gdy poprosiłam o przyjście za 15 min, ponieważ moje dziecko śpi. Oczywiście - nie wróciła. Pływająca kupa w basenie też się znalazła :) Nie polecę nikomu, tydzień to zdecydowanie za dużo. Jedyny chyba plus to widok. Nic więcej.

Bardzo duży i naprawdę fajny ośrodek, w którym można świetnie spędzić czas, szczególnie z dziećmi. 😊 Na duży plus zdecydowanie jedzenie – smaczne, różnorodne i było go naprawdę dużo. Obsługa bardzo miła i pomocna, animatorzy świetni, a każdego dnia organizowane były różne występy i atrakcje. Dzieci zdecydowanie nie miały czasu na nudę – codziennie odbywało się mini disco, były animacje i różne zabawy. Dla dorosłych również było bardzo przyjemnie – dobre drinki, fajna atmosfera i naprawdę można było odpocząć. Jedynym większym minusem jest brak bezpośredniego dostępu do morza przy hotelu. Na plażę trzeba dojeżdżać hotelowym busikiem i wcześniej się zapisywać. Zapisy rozpoczynają się około godziny 11:00 i często tworzą się już wtedy kolejki, więc czasami trzeba się trochę postarać, żeby dostać dogodną godzinę. Sama plaża jest jednak bardzo przyjemna, a na miejscu znajduje się również bar, więc spokojnie można spędzić tam kilka godzin. Podsumowując – bardzo udany pobyt i miejsce, które zdecydowanie możemy polecić. Dużo atrakcji, dobre jedzenie, świetna obsługa i bardzo fajna atmosfera. Chętnie wrócilibyśmy ponownie! ⭐⭐⭐⭐⭐

Hotel świetny, obsługa na medal . Uwijali sie jak mrówki. Przede wszystkim czysto, sprzątane cały czas . Jedzenie... Nawet nie chce sie ważyć po tym wyjeździe. Wybór ogromny, od deserów, po owoce , wydzieloe menu dla dzieci . Super animatorzy, codziennie coś sie działo. Występy na żywo wieczorem. Mini club codziennie coś organizował dla dzieci . Lezakow wystarczająco, nie trzeba bylo latać z ręcznikiem o 7 rano. Polecam z całego serca .

Pobyt ogólnie bardzo udany, natomiast na europejskie standardy to bardziej 4 gwiazdki, szczególnie jeśli chodzi o pokoje. Ale poza tym bardzo miła obsługa, dobre jedzenie, dużo basenów, piękny widok ze wzgórza oraz umożliwiający normalne funkcjonowanie zbawienny wietrzyk.

od2 658 zł za osobę

Nazwa  Unique Residence Golf Spa
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis

Plaża Ladies Beach z widokiem na zachód słońca

Bliskość ruin Efezu i Domu Marii Panny

Port z rejsami na grecką wyspę Samos

Targowiska z dywanami, przyprawami i biżuterią

4.3

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

1.0
Wiktoria

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Żadnych.

Marcin

Weronika

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Czysto, wspaniale jedzenie . Dostaliśmy dwupiętrowy apartament z widokiem na morze. Super animacje, obsługa jadalni jak i barmani na medal . Na plaży bar, można bylo coś zjeść, czy sie napić.

Wady

Jedyne czego można sie przyczepić, to odległość od plaży. Hotel troszkę na odludziu, ale za 25 euro można bylo dostać sie do miasta, na plażę woził bus hotelowy , trzeba bylo zapisać sie dzien wcześniej. Godziny chyba 10-13:30, 13-16 i 14-17

Mateusz

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Piękne położenie, orzeźwiający wiatr niemal przez cały dzień. Bardzo miła obsługa.

Wady

Mało leżaków, szczególnie przy małych basenach. Słaba oferta w restauracji dla bezglutenowców i trudność dogadywania się z kuchnią po angielsku.

4.7
Ewelina

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel położony jest na uboczu, co dla jednych będzie zaletą, a dla innych dużym minusem. Wokół właściwie nie ma nic – żadnych sklepów, promenady czy miejsca, gdzie można wyjść na spacer. Z drugiej strony widok na góry i morze w tle naprawdę robi wrażenie. Sam kompleks jest ogromny, ale niestety nie jest to hotel, po którym przyjemnie się spaceruje. Większość terenu zajmują domki i apartamenty, a poza basenami i restauracjami właściwie niewiele się tam dzieje. Warto też wiedzieć, że spora część apartamentów jest wykupiona na stałe przez Turków, którzy korzystają z hotelowej infrastruktury na co dzień. Jeśli chodzi o wyżywienie, hotel posiada tylko jedną główną restaurację. W lipcu przy większym obłożeniu zdarzało się więc, że trzeba było szukać wolnego stolika. Sama restauracja oraz snack bar są wyremontowane i prezentują się dobrze. Jedzenie było smaczne, ale niestety często zimne. Dużym minusem jest również brak napojów podawanych do stolika oraz brak śniadań przygotowywanych na świeżo. Snack bar dość szybko staje się monotonny. Dla mnie dużym problemem było również smażenie frytek w tym samym oleju co krążków cebulowych – przy alergiach czy nietolerancjach jest to istotna kwestia i w moim przypadku wykluczało to frytki z jedzenia. Budynek główny oraz znajdujące się w nim łazienki są czyste i zadbane. Niestety zupełnie inaczej wygląda sytuacja z łazienkami przy basenie – ich stan pozostawia bardzo wiele do życzenia. Były brudne, oblepione i zdecydowanie wymagały większej dbałości. Drinki są typowo tureckie i raczej słabe. Na plus można zaliczyć lane piwo Efes – smaczne i dobrze schłodzone. Dużym rozczarowaniem okazał się natomiast aquapark. W mojej ocenie trudno go właściwie nazwać aquaparkiem. Panuje tam ogromny bałagan i brakuje jakiejkolwiek organizacji. Teren wokół zjeżdżalni jest mocno zaniedbany – odchodzące kafelki, dziury i ogólny brud zdecydowanie nie pasują do hotelu tej klasy. Największym problemem jest jednak bezpieczeństwo. Zjeżdżalnie kończą się w basenie pełnym ludzi i praktycznie nikt nie pilnuje, co się tam dzieje. Przy takiej liczbie osób jest to po prostu niebezpieczne. Nasz pokój był właściwie dwupoziomowym mieszkaniem. Sam apartament był już dość stary, ale generalnie w miarę czysty. Niestety bardzo dużym problemem była kanalizacja – kilka razy dziennie pojawiał się z niej bardzo nieprzyjemny zapach. Ciśnienie wody pod prysznicem było bardzo słabe, a dostęp do ciepłej wody również był ograniczony do określonych godzin i ilości. Jak na hotel wakacyjny, w którym spędza się dużą część dnia, jest to zdecydowanie poważny minus. Największym rozczarowaniem była jednak plaża. Aby w ogóle mieć szansę na miejsce, trzeba ustawiać się w kolejce już około 10:30 – i nawet wtedy nie ma gwarancji, że znajdzie się wolny leżak. Dodatkowo czas spędzony na plaży jest mocno ograniczony – po około trzech godzinach trzeba wracać do hotelu. Przy wyjeździe nastawionym również na wypoczynek nad morzem jest to bardzo duże ograniczenie.

Zalety

- piękne położenie z widokiem na góry i morze - wyremontowana i zadbana restauracja główna - smaczne jedzenie w restauracji - duże, dwupoziomowe zakwaterowanie / apartament - ilość animacji - liczba basenów

Wady

hotel jest na uboczu ogromny teren, ale mało atrakcyjny większość terenu zajmują domki tylko jedna restauracja główna jedzenie często było zimne aquapark bałagan i brak organizacji zaniedbany teren aquaparku: odchodzące kafelki, dziury, brud problemy z kanalizacją slabe cisnienie wody pod prysznicem problem z dojazdem i miejscem n plazy - MASAKRA brudno w miejscach ogólnodostępnych, zadbany tylko budynek główny.

Adrian

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel położony w malowniczej, górskiej okolicy. Widoki przepiękne. Cały kompleks jest zadbany i ogromny. Kilkanaście basenów -wychodząc około godziny 12 popołudniu zawsze znaleźliśmy miejsce nad basenem. Pokoje duże i przestronne - nasz pokój to około 70 m2. 2 sypialnie, ogromny salon, kuchnia, 2 łazienki. Pokoje duże i dobrze wyposażone. Jedzenie smaczne i różnorodne. Dodatkowo przekąski w ciągu dnia (typu fast food) - hamburgery, nugetsy, pizza, frytki, sałatki, owoce i warzywa, lody. Sporo barów gdzie poza standardowymi napojami i alkoholami, serwowane są również wymyślne drinki bez dodatkowych opłat. Każdego dnia wieczorem program rozrywkowy. Wyjazd z 3 dzieci spełnił nasze oczekiwania. Hotel chcę polecić rodzinom z dziećmi oraz osobom, które chcą odpocząć z dala od miejskiego zgiełku.

Zalety

Aqua park, dobre jedzenie, przestronne pokoje, pomocna obsługa

Wady

Aby zapisać się na busik na plażę trzeba swoje odstać w kolejce - plaża oddalona od hotelu 11 km. Dość stare łazienki w pokoju. Pokoje sprzątane dopiero po zgłoszeniu tego w recepcji.

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2026

Polecamy, wszystko zgodne z opisem. Hotel i pokoje czyste. Klimatyzacja w każdym pomieszczeniu. Jedzenie smaczne i różnorodne. Animatorzy. Mini disco dla dzieci i show dla dorosłych. Dużo leżaków. Ratownicy przy basenach. Przyjemny lekki wiaterek co nie dawało odczucia gorąca.

Zalety

Hotel na wzniesieniu, piękny krajobraz. Czystość. Menu dla dzieci

IZABELA

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel położony jest w górskiej okolicy. Transfer z lotniska trwa około dwóch godzin. Sam hotel to bardzo duży kompleks z ogromną liczbą basenów, barów oraz apartamentów :) kompleks podzielony na " dzielnice" To zdecydowanie jego największy atut – każdy znajdzie coś dla siebie. Dzieci mają do dyspozycji świetny basen z atrakcjami, a osoby szukające ciszy i relaksu mogą korzystać z basenów w spokojniejszej części obiektu. Przy każdym basenie znajduje się bar – w jednych serwowane są głównie napoje, w innych również przekąski. Pokoje zasługują na duży plus – były bardzo czyste i dobrze utrzymane. Niestety gorzej wyglądały części wspólne. Wieczorami na podłodze leżały kubki i śmieci, które przez dłuższy czas nie były sprzątane, kiedy prosiłam kelnera o coś do wytarcia klejącego stolika , powiedział , że zaraz ktoś przyjdzie i wytrze, ale niestety to się nie działo ....większa liczba pracowników i lepsza organizacja sprzątania znacząco poprawiłyby komfort pobytu.Moim zdaniem hotel nie zasługuje na standard pięciu gwiazdek. W łazience znajdowało się jedynie mydło – brakowało szamponu, odżywki oraz podstawowych kosmetyków i przyborów higienicznych, które są standardem w hotelach tej klasy. Mimo tych niedociągnięć pobyt oceniam pozytywnie. Hotel oferuje wiele atrakcji, świetną infrastrukturę basenową i jest dobrym wyborem przede wszystkim dla rodzin z dziećmi oraz osób, które planują spędzać większość czasu przy basenach. Hotel nie posiada własnej plaży. Na plażę kursuje bezpłatny bus, ale miejsce należy zarezerwować dzień wcześniej. Skorzystaliśmy z niego raz – chcieliśmy zobaczyć plażę, jednak nie zrobiła na nas większego wrażenia. Jest kamienista, dlatego zdecydowanie warto zabrać buty do wody.

Zalety

Apartamenty z klimatyzacją oraz własnym basenem, czyste pokoje , duży wybór jedzenia , sklep, butik w hotelu

Wady

odległość od lotniska, dużo gości z Turcji , których obsługa traktuje priorytetowo , toalety oraz obszary przy basenach rzadko sprzątane , większość wymaga odświeżenia , bo jest zdewastowana

Grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2026

10/10 wszystko jak w najlepszym porządku. Pokoje odświeżone, obsługa miła, jedzenie najlepsze w na świece. Dużo basenów i dużo przestrzeni do spacerowania. Woda w basenach mogła by być trochę cieplejsza. Pokoje odświeżone , sprzątane prawie codziennie oprócz weekendów. Z dala od miasta, ale ja uważam to za bardzo duży plus. Na plaży nie byliśmy bo 1 dzień wcześniej trzeba się zapisać na autokar. Animacje w ciągu dnia bardzo przyjemne, ekipa bardzo się stara. Wieczorne pokazy codziennie inne i nawet na niezłym poziomie :) Po za tym wszystko zgodne z ofertą. Zamierzamy wrócić za rok, jeżeli cena nie ulegnie drastycznej zmianie, rodzina 2+2.

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa, piękna lokalizacja. Przepyszne jedzenie. Dużo basenów , barów i leżaków.

Wady

Woda w basenie mogła by być troszkę cieplejsza, ale to i tak nie przeszkadzało w dobrej zabawie.

Pobyt - Czerwiec 2026

Świetny hotel dla aktywnych i rodzin z dziećmi Pyszne jedzenie super obsługa,przestronne pokoje:) to był wspaniały wypoczynek serdecznie polecam

Zalety

Jedzenie, baseny

Wady

Można troche odświezyc pokoje ale nie było to istotne w hotelu było tyle atrakcji ze pokoǰ służył tylko do spania

Kamil

Pobyt - Czerwiec 2026

Pobyt bardzo ok, zakwaterowanie w pokojach w domach rozmieszczonych na terenie kompleksu. Z tego co powiedział mi jeden z localsow na terenie kompleksu jest 840 apartamentów usytuowanych w 3 lub 4 piętrowych budynkach, część wykupiona jest przez osoby prywatne, reszta jest dysponowana przez hotel. W głównym budynku gdzie podawane są posiłki znajdują się również 3 sklepy (z butami, z ubraniami i z pamiątkami /art przemysłowymi), fryzjer i łaźnia turecka. Przy głównym budynku basen ze zjeżdżalniami i basen główny dla dorosłych (dość głęboki). Obok klub dla dzieci i dobrze wyposażona siłownia. Dalej boisko do piłki nożnej, tenisa, amfiteatr (wieczorne show), fotograf etc. Jedzenie smaczne, personel pomocny, wszystko czego trzeba na tygodniowy pobyt dostępne w komplecie hotelowym. Odległość od morza ok 11 km ale jest autobus (zapisy dzień wcześniej), my byliśmy raz na 3h i to w zupełności nam wystarczyło.

Zalety

- jedzenie, - siłownia, -liczne baseny, dla tych, którzy nie lubią hałasu przy głównym basenie opcja wyboru innego basenu na terenie kompleksu, - sklepy na miejscu, - apartamenty są duże, my mieliśmy taki ok 70 m2 (a to i tak czyna jeden z mniejszych), 2 sypialnie, 2 łazienki i salon z kuchnią (pralka, lodówka, kuchnia)

Wady

- jedyne do czego mogę się przyczepić to niskie ciśnienie wody pod prysznicem ale to oczywiście błahostka

Pjoter

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel bardzo fajny, przyjemny i przede wszystkim czysty.

Pobyt - Czerwiec 2026

Teren hotelu faktycznie spory więc robienie kroków to dotakowy atut. Wszystko zależy od tego gdzie dostanie się pokój. Nasz apartament był dwupoziomowy. Na dole dwa pokoje i dwie łazienki a na górze salon z kuchnią i dodatkowy taras. Na tarasie jacuzzi z którego nie można korzystać bo w środku był syf. W kuchni brak wszystkiego. Niewiem po co ta kuchnia skoro szafki były puste. Był zestaw do herbaty i kawy ale nie było w czym tego zrobić. Na 7dni panie wymieniały nam tylko śmieci z kosza. Jedzenie fajne, kolacje super. Do obsługi nie mam zastrzeżeń wszystko było ok. Woda w basenach zimna niestety. Jedziecie przy basenie przez 7dni te samo czyli totalna masówka. Busik na plażę na zapisy. Plaża średnia pośrodku niczego. Bar na plaży nie uzupełniany. Za tą cenę było dla nas okej ale więcej nie wybrałabym tego miejsca :) NAJWIĘKSZY MINUS TO CIĄGŁY WIATR!

Zalety

widoki, animacje, aquapark

Wady

Duży teren, wszędzie schody, monotonne jedzenie, brak świeżych owoców, brak sprzątania w pokojach, wiatr wiatr i jeszcze raz wiatr codziennie

3.9
Paulina

Pobyt - Maj 2026

Hotel położony jest daleko od centrum, taxi mają już ustaloną cenę jak dla tego hotelu 25 euro a busem można za 2 euro tylko daleko jest przystanek, ogólnie wszędzie jest bardzo daleko. Plaża oddalona 25 min jazdy w jedną stronę busem, jest to duże utrudnienie. Byliśmy poza sezonem, a był ogromny problem żeby zapisać się na możliwość plażowania bo zawsze już nie było miejsc. Jedzenie bardzo monotonne cały czas to samo. Byliśmy 12 dni i to za dużo bo nie ma co tam robić, animacje średnie. Leżaków brak. Ogólnie 3 gwiazdki mu się należy na pewno nie 5. Plaża brudna i bardzo mała, leżaki niewygodne drewniane.

Zalety

Duże apartamenty, widoki

Wady

Odległość od plaży, miasta, jedzenie.

Karolina

Pobyt - Maj 2026

Wspaniały hotel. Bardzo nam się podobało. Polecamy serdecznie. Jeśli chcecie odpocząć daleko od miasta i hałasu to tylko w Unique 😁

Zalety

Super plaża hotelowa zrobiona w stylu bali. Pyszne jedzenie, desery, lody. Drinki różnego rodzaju. Zamiast pokoju dostaliśmy mieszkanie dwupoziomowe z wielkim tarasem. 11 basenów - każdy budynek ma swój basen. Piękne widoki, wszyscy mili uśmiechnięci..

Wady

Daleko do centrum Kusadasi , ale można wziąć taxowke - kosztuje 40 euro w dwie strony. Przy bramie wjazdowej do hotelu jest postój taxowek i tam zamawiałam. Do plaży 20 min , ale dowozi bus hotelowy wiec nie ma problemu. My z rezerwacją miejsc na plażę nie mieliśmy problemów . Serdecznie polecam 😁😁😁

3.6
Dagmara

Pobyt - Maj 2026

Dramat. Hotel na pewno nie ma 5*. W ofercie podane zostało, że jest po remoncie, co mija się z prawdą. Ponad to, podana jest miejscowość Kusadasi, a tak na prawdę znajduje się w Agacli 20 min samochodem od miasta. Jedyna możliwość dostania się do miasta to taxi, która w jedną stronę kosztuje ok25 euro.

Zalety

Wady

Brudno! Opis oferty nie zgodny ze stanem faktycznym.

Pobyt - Sierpień 2025

Rewelacja! Hotel 11/10, wspaniali animatorzy od rana do wieczora coś się dzieje, przepyszne jedzenie - kuchnia różna, specjalne menu dla dzieci. Snack bar w barze przy plaży, przepyszne drinki i z prawdziwego alkoholu :) Lody dla dzieci kulkowane, piana party, genialne animacje wieczorne. Hotel położony w przepieknym miejscu z nieziemskim widokiem, tax do miasta 20/25 euro. W pokojach znajduje sie pralka, żelazko,deska cały zestaw i apartament wyposażony w kuchnie oraz wszelkie kawey,herbaty

Zalety

wszystko

Iwona

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo pomocna i miła obsługa, bardzo dobre i różnorodne jedzenie zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Czyste i schludne pokoje z bogatym wyposażeniem. W hotelu sklep z pamiątkami oraz artykułami spożywczymi i przemysłowymi.

Zalety

Poza aquaparkiem usytuowanym przy głównym budynku, bardzo duża ilość mniejszych basenów, znajdujących się obok mieszkań. Dla nas była to olbrzymia zaletą, bo w każdej chwili można było wyjść z dziećmi na basen. Przy hotelu zlokalizowany postój płatnych taksówek, dzięki któremu w każdej chwili można było dostać się np. do centrum.

Wady

Największa wada było dla nas brak dostępu do morza (wiedzieliśmy o tym dokonując rezerwacji) jednak sądziliśmy że dostaniemy się na nią bezproblemowo hotelowym transferem. Na miejscu okazało się że jest bardzo ograniczona liczba miejsc i trzeba dokonywać zapisu z dziś na jutro, gdzie zapisy ruszały od 8 rano a kolejka ustawiała się już od wcześniejszych godzin. Pory wyjazdu oraz powrotu były z góry ustalone (3 kursy), w godzinach omijających obiad jednak na plaży podobno funkcjonował snack bar.

Pobyt - Lipiec 2025

To był nasz drugi pobyt w Turcji i tym razem się nie zawiedliśmy. Byliśmy w lipcu 10-osobową ekipą - 6 dorosłych i 4 dzieci. Wszyscy wróciliśmy zadowoleni. Polecam wybrać się na wycieczkę jeepami - piękna okolica, widok z góry na całe wybrzeże oraz na morską wycieczkę z przystankami w zatokach. Cudowne widoki. Przepyszne jedzenie i ogromny wybór. Codziennie inne wieczory animacyjne, a w ciągu dnia animatorzy bardzo zaangażowani, aby umilić spędzanie czasu w hotelu.

Zalety

- w głównym budynku hotelu znajdują się sklepy, fryzjer, fotograf - kilka basenów, dużo leżaków - bus dowożący na plażę - pomocni pracownicy - duża restauracja główna - duży wybór jedzenia, menu dla dzieci, podpisane alergeny przy każdym daniu - kilka barów, drinki różnorodne i przepyszne - tenis w cenie pobytu - piękne widoki z hotelu - jako rodzina 2+2 dostaliśmy duży, dwupiętrowy apartament z pięknym widokiem z balkonu - pralki w pokojach - przy dzieciach mega plus - zjeżdżalnie

Wady

- tydzień to za mało na taki fajny hotel!!! :)

Unique Residence Golf Spa