Well Palace Side (ex. Side Crown Charm Palace)

3.8

Hotel ogromny ,basenów kilka ,czysciutko ,mola obsługa ,jedzenia mnóstwo,ogrom do wyboru nie byliśmy w stanie wszystkiego spróbować,na basenie animatorzy ,gry zabawy w wodzie ,prywatną plaża ,leżaki zadaszone ,bar na plaży ,fuuullll wypad ,nie mogę się do niczego przyczepić ,polecam ,pojedźcie i przekonajcie się sami

Opinia o Well Palace Side ★☆☆☆☆ Odpoczywaliśmy w tym „5‑gwiazdkowym” hotelu w dniach 16.07–21.07. Wybraliśmy go na podstawie ładnych zdjęć z owocami w pokojach, serwetkami w restauracji, elegancką zastawą — wszystko wyglądało bardzo zachęcająco. Przeczytaliśmy też sporo pozytywnych opinii, które prawdopodobnie piszą sami pracownicy hotelu lub biura podróży. Rzeczywistość okazała się wielkim rozczarowaniem. 🔸 Wynoszenie jedzenia z restauracji jest kategorycznie zabronione. A co z tymi owocami na zdjęciach w pokojach? 🔸 Podłoga w restauracji jest śliska, łatwo się przewrócić. 🔸 Jedzenie monotonne i ostre, żołądek boli do dziś. 🔸 Dla dziecka nie było co jeść — przez 6 dni jadła tylko frytki. 🔸 Koktajle niesmaczne, alkohol rozcieńczony, internet praktycznie nie działa. 🔸 Brak izolacji akustycznej, słychać wszystko z korytarza i sąsiednich pokoi. 🔸 Sprzątanie tylko na prośbę, minibar nie jest uzupełniany, chyba że się poprosi. 🔸 Szampony przynieśli dopiero czwartego dnia, klucz do pokoju się zacinał, windy śmierdzą i działają, jak chcą. 🔸 Zjeżdżalnie działają tylko po 30 minut przed i po obiedzie — chyba tylko dla dekoracji. 🔸 Łóżeczko dla niemowlaka to zwykły uszkodzony kojec, niezgodny z żadnymi normami. 🔸 A jak nakarmić dziecko w nocy — może sami spróbują? 🔸 Najgorsze są papierosy. Palą wszędzie — na zewnątrz, na plaży, obok niemowląt. Można się udusić. 🔸 Piasek przy morzu brudny, plaża zaniedbana. 🔸 Obsługa niemiła, jedynie animatorzy okazali się w porządku — z poczuciem humoru i odpowiedzialni. To nie jest hotel 5‑gwiazdkowy, co najwyżej 3 gwiazdki i to na siłę. Pokoje stare, wystrój dziwny i nieprzemyślany. Szkoda czasu i pieniędzy. NIE POLECAM!

Hotel ok mili ludzie jedzenie dobre trochę mały wybór dla dzieci. Baseny ok

W lipcu 2025 roku mieliśmy okazję spędzić tygodniowy urlop w hotelu Well Palace Side i ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel prezentuje się dobrze zarówno z zewnątrz, jak i w środku. Pokoje są jasne, przestronne i nowocześnie urządzone – zdecydowanie można w nich poczuć się komfortowo. Codziennie były w miarę utrzymywane w czystości, choć nie zawsze idealnie, ale nie mieliśmy większych zastrzeżeń. Jedzenie było dużym plusem tego pobytu – smaczne i zróżnicowane. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie, niezależnie od preferencji. Zarówno śniadania, obiady, jak i kolacje serwowane były w formie bufetu, z szerokim wyborem dań kuchni lokalnej i międzynarodowej. Jedynym minusem była organizacja w restauracji – przy dużym obłożeniu hotelu trudno było znaleźć wolny stolik, zwłaszcza w czasie kolacji i obiadu. Czasami trzeba było czekać lub szukać miejsca dłużej niż by się chciało. Plaża znajduje się w niedalekiej odległości od hotelu, a dojazd na nią jest bardzo wygodny – co 5 minut kursuje bezpłatny bus hotelowy, co stanowi duże udogodnienie, szczególnie w upalne dni. Sama plaża jest czysta i zadbana, z barem i leżakami. Niestety, podobnie jak przy basenie, tu również pojawiał się problem z dostępnością leżaków – były one rezerwowane bardzo wcześnie rano, co przy pełnym obłożeniu hotelu było dość frustrujące. Mimo kilku niedogodności, pobyt wspominamy bardzo pozytywnie. Hotel oferuje dobry standard w rozsądnej cenie i jest godny polecenia, szczególnie dla osób, które szukają miejsca z dobrym jedzeniem, blisko plaży i przyjemną atmosferą.

HOTEL zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie – czysto, przyjemnie, z piękną recepcją i jadalnią. POKÓJ przestronny, codziennie sprzątany. W pokoju darmowy sejf, minibarek z napojami. Na terenie obiektu jest kilka BASENÓW: jeden z muzyką i animacjami, drugi ze zjeżdżalniami, trzeci – spokojny, bez muzyki, a także brodziki dla dzieci. Dostępne są również pokoje z bezpośrednim zejściem do basenu z tarasu. Zawsze znajda się wolne leżaki - nie trzeba wstawać rano i rezerwować ręcznikiem. JEDZENIE świeże, smaczne i różnorodne – każdy znajdzie coś dla siebie. Raz w tygodniu serwowane są sushi i owoce morza. Automaty z kawą, herbata dostępne cały czas. Wszędzie lodówki z wodą. Animatorzy tworzą świetną atmosferę – organizowane są minidisco dla dzieci, pokazy magii, galaxy disco, basen w pianie, karaoke, zawody par oraz codzienne gry sportowe, takie jak waterpolo, dart czy siatkówka. W pobliżu liczne sklepy, apteki, bazar. Dla tych, którzy nie lubią atmosfery bazaru w hotelu również są sklepy z ubraniami, butami, torebkami, kosmetykami, okularami, biżuterią. PLAŻA - piaszczysta, dużo leżaków, nie zabraknie miejsca. Bar na plaży (drinki, napoje, jedzenie). Do plaży z hotelu ok 700m. Co pół godziny jeździ bus hotelowy. Na plaży dostępne są dodatkowo płatne sporty wodne. Świetny wybór zarówno dla rodzin, jak i osób szukających rozrywki.

Nazwa  Well Palace Side (ex. Side Crown Charm Palace)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem

Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami

Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami

Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami

3.8

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Każdy pokój z balkonem

1.0
Valentyna

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Nie zauważyłam

Wady

Wszystko

Sdam

Hotel ok mili ludzie jedzenie dobre trochę mały wybór dla dzieci. Baseny ok

Zalety

Baseny

Wady

Mały wybór jedzenia dla dzieci

Konrad

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

• Dobre położenie – niedaleko od plaży, dogodny dojazd busem hotelowym (kursuje co 5 minut). • Bezpłatny transport na plażę – bardzo wygodne rozwiązanie w upalne dni. • Jasne i ładne pokoje – estetycznie urządzone, przestronne i komfortowe. • W miarę dobra czystość – pokoje były codziennie sprzątane, choć nie zawsze bardzo dokładnie. • Smaczne i różnorodne jedzenie – szeroki wybór dań, kuchnia turecka i międzynarodowa, codziennie coś innego.

Wady

• Problem z dostępnością leżaków – zarówno przy basenie, jak i na plaży; goście często rezerwowali je wcześnie rano. • Trudność ze znalezieniem miejsca w restauracji – w porach obiadu i kolacji, przy dużym obłożeniu, ciężko było znaleźć wolny stolik. • Czystość nie zawsze na najwyższym poziomie – zdarzały się drobne niedociągnięcia w sprzątaniu.

Olga

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

- czystość - ciekawe animacje - organizowane gry i zabawy - smaczne, różnorodne jedzenie - przestronne pokoje - duża ilość leżaków - darmowe wifi

Wady

- długie oczekiwanie na pokój ( przyjechałyśmy ok 9 rano i do godz 14 czekałyśmy na pokój - w tym czasie założyli nam opaski i mogłyśmy już korzystać ze wszystkich atrakcji i zjeść śniadanie).

Kamilla

Pobyt - Lipiec 2025

Coś pięknego,wakacje w takim hotelu to sama radość. Piękne,czyste pokoje,obsługa kulturalna,jedzenie -dla każdego,mnóstwo jedzenia i bardzo urozmaicone,piękne i czyste baseny,zabawy dla dzieci. Do morza 3 minutki z hotelu. Najlepsze nasze wakacje w Turcjii. Chcemy tam wrócić 🥰

Zalety

Czysto,pięknie,pyszne jedzenie,ogromną kultura obsługi, wszystko na najwyższym poziomie. Jak wakacje w Turcji to tylko w tym hotelu.

Wady

Brak wad

Jowita

Pobyt - Czerwiec 2025

Bardzo czysty, zadbany hotel, obsługa na wysokim poziomie, jedzenie różnorodne dla każdego coś dobrego 😁polecam !!!

Zalety

Czystość, dostępność personelu , dobre jedzenie super lokalizacja

5.9
Bożena

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel ok , ale niestety nie zasługuje na 5 *. Jedzenie dobre, pokoje stare, sprzątane po "łepkach" . Lodówka grzeje zamiast chłodzić, klimatyzacja działa kiedy chce a personel nie reaguje na dwukrotne zgłoszenie problemów. Do przykrycia grubsze prześcieradło. W pokoju standardowym widok na ogród , to widok na okna drugiego bardzo blisko położonego hotelu. Na windy długo się czeka( szybciej się schodzi schodami). Na plus lody dostępne długi czas i położenie ( ogrom sklepów po wyjściu z hotelu)

Zalety

Położenie, lody przez długi czas.

Wady

Stare pokoje , sprzątanie po " łepkach", lodówka w pokoju zamiast chłodzić grzeje, klimatyzacja działa kiedy chce. Brak reakcji personelu na problemy.

Justyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Pokoje czyste, otoczenie hotelu codziennie sprzątane.

Zalety

Czystość , bardzo uprzejmy personel, dużo dobrego jedzenia

Wady

Długie oczekiwanie na pokój

GA

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel jest 5 gwiazdkowym hotelem budżetowym ! Jedzenie przyzwoite, co dzień drobna zmiana. Na plus zawsze pojawiały się: truskawki, arbuz, melon, jabłka, pomarańcze i morele. Kolacja bogatsza, co ciekawe raz w tygodniu "tureckie sushi". Alkohol oczywiście turecki, tylko w lobby w odpowiedniej temperaturze. Animacje wieczorem ciekawe. Animatorzy na co dzień nie byli nachalni, mogłeś w spokoju leżeć. Na plus dwa baseny pierwszy z głośną muzyką z hordami dzieci i z barem, drugi spokojny, cichy do odpoczynku - ale brak baru, trzeba chodzić do lobby. Plaża blisko, gorący, brudny piasek, alkohol, jedzenie znacznie ograniczone. Osoby szukające luksusu, przepychu - to nie dla was, nie ta półka cenowa. Ogólnie cena adekwatna do hotelu. Ze względu na ciekawe jedzenie polecam.

Zalety

W centrum, blisko bazar, jedzenie jak na hotele w których byłem przyzwoite.

Wady

Ciasno na basenach

Kinga

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel ładny i czysty. Trzy baseny bardzo fajne. Cześć ze zjeżdżalniami jest oddzielona od drugiego basenu, co pozwala na odpoczynek w mniejszym zgiełku. Miejsca wolne zawsze się jakieś znajdą. Na wstępie już mamy propozycję skorzystania ze spa - i tu można się już targować! Peeling przed wypoczynkiem fajnie przygotowuje skórę do opalania. W hotelu kilka butików - ceny podobne jak na bazarach. Te są w sporej ilości zaraz przy wyjściu z hotelu. Osobiście uważam, że nie opłaca się jechać do marketów, które proponują rezydenci - chyba, że chce się kupić skóry. Jubiler - ceny ostro zawyżone. Tekstylia - może i większy wybór ale nie wiem czy warto na to poświęcać dzień. Jedzenie różnorodne i smaczne. Mięso to głównie kurczak i to nie za dobry. Ale nie ma co narzekać, bo w końcu to wakacje. Fajna zupa z pieczonych warzyw. Ryby bardzo smaczne. Sery i warzywa - ogrom wyboru. Frytki od rana do nocy (dla wybrednych dzieciaków). Plaża niedaleko. Można się przejść lub podjechać busikiem. Jest piaszczysta i nie potrzeba butów do wody. Morze cieplejsze niż woda w basenie. Fajne fale. Na leżakach jednak większy zaduch niż przy basenach, pomimo, że są one w cieniu. Restauracja na plaży serwuje wszystko na świeżo i tu mięso było pyszne. Kebaby, warzywa, wypiekana pizza. Lody są fantastyczne. Polecam. Ich ciasta są mokre i każde tak samo smakuje jak dla mnie. Wody w kubeczkach, dostępne w lodówkach. Polecam dostępne również serwatki solone w kubeczkach- przy basenie z animacjami. Obsługa miła. Czyszczenie pokoi w trakcie pobytu raczej po łebkach ale do przeżycia. Warto zobaczyć pobliski kanion i napić się piwa z sokiem z granatu- lokalny punkt do odhaczenia. Podsumowując - hotel warty polecenia.

Zalety

Wygląd i fakt, że ludzie się tak rozlokowują, że nie ma odczuwalnych tłumów.

Wady

Średniej jakości sprzątanie w trakcie pobytu. Brakowało mi parzonej kawy tureckiej. Dostępne były tylko z automatu ze sztuczną śmietanką.

Arkadiusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt w tym hotelu uważam za udany, wszystko zgodne z opisem, wszystko na plus

Renata

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel rewelacyjny , czysty , codziennie sprzątany . Obsługa przemiła , pomocna . Nie mówię biegle po angielsku , ale można było się porozumieć . Jedzenie przepyszne . Akurat trafiliśmy na tureckie święto , i to jaką ucztę zaoferowali nam kucharze , to po prostu mistrzostwo świata . Duzy wybór owoców i warzyw . Plaża czysta , piaszczysta 5 min spacerkiem . Można skorzystać z busa , ale po takich ucztach warto się przejść . Bary przy obu basenach , przy plaży . Animacje i dla dzieci i dorosłych . Po wyjściu z hotelu po obu stronach można zrobić zakupy . Polecam z całego serca . Na pewno tam wrócimy .

Pobyt - Czerwiec 2025

Super położenie, wokół dużo sklepików, blisko morza

Zalety

Wady

Łazienka do remontu

Sara

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w tym hotelu przerósł nasze oczekiwania. Nie spodziewaliśmy się tak miłej i przyjemnej atmosfery. Pokoje są bardzo zadbane i codziennie dokładnie sprzątane. Jedzenie w hotelu jest bardzo różnorodne i naprawdę smaczne, szczególnie wyróżnia się jedzenie w barze na plaży. Cała obsługa w hotelu jest bardzo miła i zawsze o każdej porza dnia i nocy pomocna. Jeśli chodzi o całokształt hotelu robi duże wrażenie i w wewnątrz i z zewnątrz. Do plaży spacer trwa dosłownie kilka minut ale jeździ również w tamtą stronę specjalny bus dla gości z hotelu, który może ich na nią zawieźć i przywieźć.

Zalety

Hotel ten wyróżnia cała ekipa animatorów, którzy bardzo umilają gościom ich pobyt tam. Codziennie na wieczornych animacjach było coś innego aby zachęcić wszystkich gości do wspólnej zabawy. Podczas posiłków w restauracji zawsze podchodzą z uśmiechem na twarzy i dopytują co u nas słychać. Zawsze można z nimi miło porozmawiać i uśmiać się do łez. Są bardzo pomocni i pomysłowi, dzięki czemu nigdy nie ma z nimi nudy. Pobyt tam z takimi animatorami był najlepszą częścią naszych wakacji.

Wady

Cała nasza trójka może śmiało powiedzieć, że nie mamy żadnych zastrzeżeń do tego hotelu oraz do jej obsługi i wakacje tam na pewno będą udane.

4.7
Grzegorz

Hotel całkiem ok Wyjazd w pierwszej połowie października Łazienki do remontu pokoje do pomalowania Sprzątanie do poprawy Barmani w porządku,Ci w hotelu i na plaży Kuchnia moim zdaniem dobra niekiedy bardzo dobra Generalnie polecam Obsługa na posiłkach przy stolikach mniej niż dobra Ogólnie jesteśmy zadowoleni 2+1 Głośno z zewnątrz w nocy Muzyka długo i na pełnych falach z hoteli sąsiadujących To trzeba wziąć pod uwagę jadąc z dziećmi Cena do warunków na plus

JULIA

Bardzo przyjemny hotel, dobrze usytułowany w centrum. W porównaniu z innymi hotelami w okolicy jestem bardzo zadowolona.

Zalety

Hotel czysty, zadbany, można porozumieć się w języku angielskim. Pokoje czyste. Jedzenie bardzo dobre, również na plaży. Animacje jak w większości hoteli. Do plaży można przejść spacerkiem w 10 min bądź jeździ bus. Wszyscy mili uprzejmi. Z hotelu wychodzisz prosto na zakupy. Przystanek zaraz przy hotelu. Nie czujesz natłoku ludzi- część na basenie z jednej strony, część na drugim basenie, na plaży zawsze jest miejsce. Polecam ten hotel wszystkim, którzy chcą odpocząć oraz pozwiedzać okolice.

Wady

Nie zauważyłam.

Martyna

Pobyt w hotelu oceniamy z całą rodziną 10/10. Obiekt zadbany, położony w bezpiecznej okolicy, blisko sklepy, targi. Około 5min spacerkiem do prywatnej plaży lub darmowy transport co 15min z hotelu. My wybieraliśmy spacerek po przyjemniej okolicy wśród palm. Plaża czysta ze świetnym barem. Serdecznie polecamy. Wróciliśmy z wakacji w zeszłym tygodniu, z chęcią tam jeszcze wrócimy:)

Zalety

Bardzo miła obsługa, pyszne i różnorodne jedzenie, codziennie coś nowego. Czyste duże pokoje, sprzątane było codziennie. Cały hotel piękny w klimacie pałacu ale nowoczesny. Baseny, zjeżdżalnie i brodziki dla dzieci, wszystko zadbane. Hotel zdecydowanie zasługuje na 5*

Wady

Nie mamy żadnych uwag ani zastrzeżeń. Wszystko na plus.

Aleksandra

Hotel jest naprawdę zadbany i czysty, piękna recepcja i lobby, restauracje ładne, dużo miejsca. Wybór jedzenia ogromny, ilość deserów i ciast większna niż w niejednej cukierni. All inclusive w czystej postaci

Zalety

Przyjazna i miła obsługa, duża dbałość o czystość pomieszczen zarówno sypialni, restauracji ale także basenów. Różnorodność kuchni, jedzenie praktycznie dostępne cały czas, tak jak napoje czy drinki. Sporo atrakcji dla najmłodszych. Nigdy nie brakowało leżakow na basenie czy plaży.

Wady

Niektóre elementy wyposażenia mógłyby zostać odświeżone.

W hotelu spędziliśmy super urlop, bardzo dobre jedzenie, piszczysta plaża z przekąskami, napojami i alkoholami, klub dla dzieci, pyszne jedzenie, wieczorne animacje. Wszystko co potrzebne dla dobrego wypoczynku.

Zalety

pyszne jedzenie

Wady

powtarzające się animacje

Well Palace Side (ex. Side Crown Charm Palace)