Ok. 70 m od publicznej żwirowo-piaszczystej plaży
Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Pobyt w hotelu bardzo udany. Pokoje jak na 3 ⭐, w mojej opinii, bardzo w porządku, było wszystko czego potrzeba, wygodny materac, codziennie sprzątane, działająca klima i lodowka. Obsługa w hotelu bardzo przyjazna i pomocna. Miałem wykupione tylko sniadania i jak dla mnie były super, niby codziennie to samo, ale wybór duży, świeże owoce i warzywa pod różnymi postaciami, jajka sadzone, gotowane na twardo, jajecznica a do tego frytki, bułeczki, croissanty, chleby, ciasta i desery, sery itd... Hotel ma świetną lokalizację, połozony nad samym morzem, odcinek plaży naprzeciw hotelu bardzo przyjemny- piaseczek i łagodny równomierny spad, do portu i do centrum jest niecały km. W okolicy mnóstwo restauracji.
Personel jak najbardziej okej, jednak w pierwszy dzień dostaliśmy zastępczy pokój który miał wiele do życzenia. Właściwy był na prawdę super, jednak prośba o to żeby nasi znajomi którzy wyjeżdżali szybciej mogli u nas spać była też nie na miejscu, skoro się płaci też nie małe pieniądze. Za to że spędziliśmy noc w "zastępczym"pokoju mogliśmy posiedzieć w pokoju aż do wyjazdu, tak to opłata takiej przyjemności 30 euro. Ogólnie okolica jak i jedzenie bez zastrzeżeń.
Bardzo blisko morza, miła okolica.
Organizacja, zastępczy pokój, wydaje mi się że na taki ruch powinni to lepiej zaplanować.
Hotel zadbany, obsługa bardzo miła i pomocna, polecam z całego serca
Hotel znajduje się blisko plaży
Pokój z widokiem bocznym na morze. Był nawet lepszy niz te zwidokiem bezpośrednio na morze bo nie od ruchliwej ulicy. Nieduzy hotel blisko plazy. Recepcja hotelu mało pomocna, słaby angielski , nie staraja sie odpowiedziec na pytanie Największym plusem jest śniadanie. Nieduża jadalnia, bez tloku. Wszystko to co potrzeba , bez przesadności a za to wszystko swierze Pieknie, kolorowo podane. Widac wielka dbałość i umiejętność. Czysciutko. Urozmaicone każdego dnia cos innego
Kameralny. Czysty MIla obsłóga pokojówek i na sniadaniach. Największym plusem jest śniadanie. Nieduża jadalnia, bez tloku. Wszystko to co potrzeba , bez przesadności a za to wszystko swierze Pieknie, kolorowo podane. Widac wielka dbałość i umiejętność. Czysciutko. Urozmaicone każdego dnia cos innego
Mało pomocna Recepcja
Przed paroma dniami wróciłam z Turcji i bardzo polecam hotel innym turystom. Jest to mały hotelik, gdzie panuje rodzinna atmosfera, obsługa jest miła, a pokoje nie za wielkie, ale za to przytulne. Jeśli chodzi o posiłki to zarówno na śniadania jak i na kolacje byl spory wybór w potrawach, które nie powtarzały się w kółko. Położenie jest dobre, ponieważ hotel nie znajduje się w samym centrum, a chcąc dostać się do serca Alanya bez problemu można dojśc na piechotę ( max 15 min), a dla bardziej leniwych co chwilę kursują busy dowożace turystów do centrum.
Wciśnięty miedzy inne hotele/ gesta zabudowa/, przy bardzo, bardzo ruchliwej ulicy, halas jest maksymalny, nie zmmniejsza się w nocy. Żadnych udogodnien dla dzieci,żadnych zabawek, czy minim. miejsca do zabawy, / w restauracji 1 krzeselko do karmienia/. basen to brodzik o dł. 10m. malenkie zagrodzenie dla dzieci. Basen pod balkonami prywatnych mieszkan, czysty. Na ponawianą codziennie prosbe podswietlany. Pokoje bardzo male, klimatyzacja, platna lodowka 2euro za dzien. Obsluga mila i kompetentna. poza tym Orbis Travel nie jest zbyt pewna firma, powrot do Gdanska zafundowano nam z malym 2letnim dzieckiem przez Katowice i Warszawe, wiec o dzien dluzej w podrozy.
dogodny dojazd do centrum , piękny widok na górę z zamkiem , blisko plaża , rodzinna atmosfera ,bardzo miła obsługa w restearacji i pań sprzątajacych
Nie szukam luksusów więc jeśli ktoś chce mieć po prostu dostęp do łazienki, czyste łóżko to ten hotel daje radę. Zaletą jest jego położenie, bliskość do morza i promenady. Dość sympatyczna obsługa. Główną wadą hotelu są beznadziejne śniadania - przez 12 dni pobytu codziennie było to samo: frytki, jajko na twardo, chleb, dżemy, sery i niezachęcająco wyglądająca wędlina.
Położenie, bliskość promenady i morza
Jedzenie - na śniadanie codziennie to samo (jajko na twardo, frytki, sery, dżemy), obiadokolacja wypadała trochę lepiej ale bez szału.
Ok... przyzwoicie. Basen w zacienionym miejscu trochę odstrasza....
Blisko morza ... miła obsługa! Ustepliwy Pan w recepcji 3 razy pozwolił nam zmieniać pokój żebyśmy mieli coraz ładniejszy widok z balkonu.
Psująca się winda, drugi recepcjonista taki z kulawą nogą powinien trzymać łapy przy sobie.
czysto, schludnie ale obiadokolacje, brak wyboru ciepłego posiłku
położenie
obiadokolacje, brak wyboru ciepłego posiłku
Polecam dla ludzi ktorzy chcą zwiedzać i jednocześnie mieszkać w cichym i urokliwym miejscu.
Rewelacyjne położenie, internet, klimatyzacja w cenie oraz bardzo dobra obsługa i bliskoskość morza (przez ulicę). Blisko do sklepików i knajp oraz do uroczej zatoki.
Mały basen ;)
jestem zadowolona z pobytu, blisko centrum miasta, blisko morza
miły i kameralny
hałas od ulicy
Ogolnie hotel polozony w dobrym miejscu,rzut beretem od plazy.Wszedzie blisko.Jedzenie swieze i dobre,obsluga hotelu -ok.
polozony obok plazy i w centrum Alanii
basen maly a woda zimna
Hotel kameralny, położony w dobrej okolicy, blisko centrum i plaży. Pokoje przyjemne, bez zbytnich wygód, w miarę czyste. Ręczniki wymieniane codziennie, pościel tylko tym, którzy zostawiają napiwek, prysznic nie sprzątany. Największą wadą jest niesmaczne, monotonne, zimne jedzenie z wydzielanymi przez kucharza porcjami (w ciągu dwóch tygodni tylko dwa razy obyło się bez ryżu). Brak możliwości opalania się na hotelowej plaży bez wykupienia leżaków (zostaliśmy w chamski sposób przegonieni w inne miejsce). Ogólnie nie polecamy.
Położenie blisko plaży i centru miasta.
Okropne jedzenie
3 gwiazdki........................................................................................................................................................................................
Z hotelu jestem bardziej niż tylko zadowolona. To co zastalam na miejscu przerosło moje oczekiwania. W porównaniu z hotelem 3* , w ktorym bylam na wyspach kanaryjskich ten wypadł o wiele WIELE lepiej. Blizej mu do hotelu 4 * niz 3. Pokoje ładne, dosc przestronne, dobrze i ładnie wyposażone. Czyste. miła obsługa, siwetne położenie hotelu. Mogłoby byc jedynie ciut lepiej urozmaicona kolacja, ale mimo wszystko pamietajmy ze to hotel 3 * i jak na 3 * to wypadł bardzo dobrze, wręcz super. Polecam kazdemu, a tym co go biorą pod uwage a się wahaja polecam w 100%. Jednak pamiętajmy ze to nie jest hotel 5 * wiec marmurów, fontan podświetlanych oraz basenu tam nie znajdziemy. Jesli teraz mialabym wybrac jeszcze raz hotel w Alanyi, to bylby na pewno to nadal hotel Wien.
położenie, czystość, obsługa, cena,
basen, malo urozmaicone posilki, jednak jak na hotel 3* jest OK
Bardzo fajny pokój dla osób które chcą poznać Turcję i miasto a nie nie tylko siedzieć w pokoju. Pokoje z widokiem na morze to numery 101 - 104, 201 - 204 i tak do piątego piętra, tak więc bardzo trudno jest trafić pokój z innym widokiem. W TV z polskojęzycznych kanałów jest TV Polonia i 4FUNtv. W pokoju jest Wi-fi, ale o hasło trzeba poprosić na dole w recepcji. Śniadania codziennie takie same, ale wybór duży więc można codziennie robić sobie inny zestaw. Obiady codziennie inne, niezwykle smaczne i w dodatku z duża ilością sałatek do wyboru. Pokoje codziennie sprzątane, łazienki też OK. W każdym pokoju klimatyzacja - jedyny minus to taki, że wieje prosto na łóżko. Polecam osobom pozytywnie nastawianym do życia, bo malkontenci oczywiści będą narzekać, że nie ma basenu, nie ma animacji i złotych klamek.
Był to mój 5 pobyt w Alanyi i po raz pierwszy spotkałam się z tak ładnych hotelem ! Zdecydowanie zasługuje na więcej niż 3*. Pokoje nowoczesne, sprzątane codziennie, obsługa bardzo miła, łazienka również bez zarzutów. wyposażenie w pokoju to klimatyzacja, telewizor LCD, lodówka ale płatna, telefon. Widok z pokoi jest na może lub góry, Jeśli chodzi o posiłki to jedyny minus hotelu to opcja HB, powinni mieć również All Inclusive, ale jedzonko za to dobre i nawet nie powtarzające się. Obsługa miła, z poczuciem humoru, nie narzucająca się. Do plaży 2 minutki co jest wielkim plusem hotelu, ponieważ basen jest mały i woda bardzo zimna. Jeśli chodzi o plażę bez zarzutu lecz jeśli ktoś jest przyzwyczajony do Kleopatry będzie niezadowolony. W pobliżu hotelu wiele sklepików, restauracji. Położony jest przy głównej promenadzie, odległość do portu-dyskotek spacerkiem 10-15 minut. Ogólne wrażenie na 5 ! Polecam szczególnie osobą niewymagającym, na pewno każdy coś znajdzie dla siebie w hotelu.
nie polecam hotelu ,jedzenie ohydne-wydzielane,brak basenu,a właściwie jest 3 na 3 metry w cieniu,jedyny plus blisko do centrum ,pokoje czyste, blisko plaża
Byłem z żoną w Hotelu Vien przez 9dni.Pokoje są duże,jak na dwie osoby.In minus to sama kabina prysznicowa:podczas kapieli woda rozprzestrzenia się na całą łazienkę, bo niema przy prysznicu tz. słuchawki a jest na stałe umocowana.Na posiłki najlepiej chodzić na początku wydawania, bo później jak coś się skończy,to niesą skorzy do dokładania.Zauwarzyliśmy z żoną że jak ktoś niezje pieczywa które wziął na śniadanie a jest czyste, to wkładają z powrotem do kosza z pieczywem. Lubię ciasto jak jest słodkie, ale unich to jest aż za słodkie !!!! Większość posiłków robią bardzo kwaśnych.Mimo wszystko jesteśmy z pobytu w hotelu zadowoleni.Widok z pokoju miliśmy na mieszkanie rodziny tureckiej, od strony wejścia 1 piętro.