Hotel otwarty w 2014 r., usytuowany na powierzchni 45 000 m2.
Atrakcje dla dzieci: brodzik, zjeżdżalnie wodne, miniklub.
Bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę.
350 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża.
Pokój czysty, ale wymagał remontu jak cały hotel. Natomiast poza pokojem i lobby, to ogólnie SYF! Obsługa ma wywalone na brud, na basenach wszędzie leżące pety, puste kubki od napojów i brudne talerze. Obsługa, jak przejdzie z wózkiem, to święto. Talerze i kubki w restauracjach aż SZARE… brakuje sztućców i czystych stolików, bo obsługa nie nadąża sprzątać… jedzenie ratowało pobyt e t hotelu- smaczne/ dużo i różnorodne, ale miejscowe.
Różnorodność jedzenia i w miarę smaczne
Brud
Hotel duży,baseny ogromne,jedzenie smaczne jednakże z pewnością obiekt nie zasługuje na 5 gwiazdek. Teren wokół basenów nie sprzątany.podczas posiłków zbyt mala ilość obsługi co powodowało że stoliki nie były sprzątane po gościach tony talerzy z resztkami jedzenia zalegały na stolikach co powodowało że nie było gdzie usiąść do posiłków albo można było usiąść przy brudnym stoliku. Trzeba było uwazac na niedomyte sztućce lub filiżanki. Muzyka na wieczór grana tylko pod gości tureckich przez wszystkie 7 dni pobytu! Drinki kiepskie, brak ogólnodostępnych automatów z napojami
Basen,smaczne jedzenie
Brudno,brak wolnych i czystych stolików podczas głównych posiłków, kolacja Ala carte porażka
Ogólnie jestem zadowolony, ale dużym problemem był problem z miejscem na posiłkach oraz brakiem sztućców.
Wspaniała infrastruktura basenowa.
Hotel w częściach wspólnych bardzo zaniedbany, podłoga bardzo brudna, aż się buty przylepiały.
Hotel jest duży i oferuje wiele basenów, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenia jest naprawdę dużo i wybór jest bardzo różnorodny. Niestety, organizacja pozostawia trochę do życzenia. Leżaki są zajmowane od samego rana, mimo że przez większą część dnia nikt z nich nie korzysta. Na stołówce również trzeba liczyć się z kolejkami. Zdarzyła nam się sytuacja, że chcieliśmy zająć wolny stolik, ale kelner nie pozwolił nam usiąść, ponieważ na stole leżała mała torebka i uznał, że stolik jest zajęty. Ostatecznie zdążyliśmy zjeść, a torebka nadal leżała na stole i nikt w tym czasie się nie pojawił. Dużym minusem był również transfer do hotelu, który trwał ponad dwie godziny. Podsumowując: hotel ma duży potencjał, wiele basenów i duży wybór jedzenia, ale organizacja, zajmowanie leżaków, kolejki na stołówce oraz bardzo długi transfer zdecydowanie obniżają komfort pobytu
Piękny hotel, baseny, zjeżdżalnie, wszystko na 5*, poza... pokojami... Dostaliśmy pokoj na parterze, bylo czysto, ładnie, ale z kanalizacji nieprzyjemny zapach, mikroskopojny balkon na ulicę. Bardzo dużo ludzi, ale tez duzo sal do jedzenia, deserow, tv (dla fanow np. Pilki noznej). Super zorganizowane mini-miasteczko piętro niżej, sklepy, pamiątki, lazienki itp. W zasadzie samowystarczalne warunki na wakacje
Ładny wystrój Zjeżdżalnie Baseny Jedzenie
Duzo gości Nieprzyjemny zapach (podobno im wyższe piętro tym lepiej😉)
Bardzo duży oraz robiący wrażenie hotel. Wspaniały basen a co najważniejsze ludzie którzy tam pracują. Obsługa bardzo przyjazna oraz uśmiechnięta dbająca o komfort oraz atmosferę podczas pobytu. Czytając wcześniejsze opinie miałem lekkie obawy, lecz moment odeszły w zapomnienie na miejscu. Obsługa naprawdę dba o porządek, jedzenie różnorodne każdego dnia i bardzo smacznie. Pełno atrakcji, pokoje przestronne i wygodne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.
Pobyt w tym hotelu uważam za udany. Bylismy rodzina 2+2 dzieci w wieku 5 oraz 7. Pokój przyjemny, łóżka wygodne, sprzątany codziennie. Klimatyzacja działała. Z sejfie był problem, natomiast od razu został naprawiony. Restauracja bardzo duża, kelnerzy sprzątali na bieżąco stoliki. Jeśli przyszło się dość późno trzeba było poczekać na czyste sztućce. Jedzenie ok. Zawsze można było cos wybrać, nikt głodny nie chodził. Tak jak w innych opiniach mozna przeczytać plaża nie jest atutem tego hotelu. Woda w morzu mętna. Aquapark super. Dzieci miały co robić. Baseny ok, jednak w około basenów nie jest sprzątane codziennie.
Największą zaletą hotelu jest aquapark. Jedzenie ok. Pokoje czyste. Łóżka bardzo wygodne.
Brud w około basenów.
Niestety hotel wymaga remontu , personel nie pomocny. Max 3 *
Stary , brudny.
Witam NAJGORSZY hotel w jakim byliśmy!!! To był nasz 11 raz w Turcji, byliśmy w różnych hotelach ten wybrał mój brat, dlatego nasza wizyta w nim. Hotel brudny bardzo wszędzie pety papierosów, przy basenie mimo zakazu palenia nikt tego nie respektował, walające się butelki po wodzie, kubki po napojach i drinkach, brudne podłogi. Obsługa na recepcji bardzo niemiła oprócz jędnej Pani (...). W pokoju śmierdziało kanalizacja, panie sprzątające cudowne- chyba jedyny plus tego hotelu🤣. Restauracja: jedzenie niesmaczne, mały wybór i ciągła walka o miejsce w restauracji jak i o jedzenie, jak nie przyszło się na otwarcie na 19 to o 20 nie było co jejść! Mimo informacji że nie wchodzić w strojach kąpielowych wszyscy robili co chcieli, nikt niczego nie respektował. Animacje w ciągu dnia ok, trochę się działo na basenie, plaża brudna leżaki w fatalnym stanie. Po rozmowie z rezydentem coś zaczęło się dziać w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Hotelu nie polecam nigdy tam nie wrócę, a do kilku wracam z przyjemnością!!! Jeśli chcecie wydać pieniądze i siedzieć w syfie bez jedzenia to to miejsce jest idealne!!
Brud Walające się śmieci, pety, kubki Zapach kanalizacji w pokoju Brak przestrzegania miejsca dla palących, palili wszędzie Brak miejsca w restauracji Brak jedzenia Basen wewnętrzny nie czynny Brudna i mała plaża Leżaki w fatalnym stanie Obsługa bardzo nie miła
Ogólnie pobyt w hotelu oceniam na dobrą 4. Jeżeli chodzi o atrakcje i animacje to wszystko było na najwyższym poziomie. Pobyt bardzo udany pod tym względem. Gorzej było ze znalezieniem miejsca w restauracji podczas posiłków. Byliśmy w "szczycie sezonu" i hotel chyba sobie z tą ilością turystów słabo poradził, poniweaż trzeba było szukac lub czekać na wolny stolik. Drugi negatywny aspekt to miejsa przy basenie. Tutaj nie mam pretensji do hotelu (chociaż mogliby jakoś w tej sprawie reagować), ale do gości hotelowych, którzy zajmowali leżeki kładąc ręczniki i sprzęt do pływania, zajmując je na cały dzień i często nawet z nich nie korzystali. To jest jakaś porażka pod tym względem... Plaża nad morzem również wymagałaby większego dbania o nią. byliśmy po południu i było widać dużo śmieci pozostawionych przez turystów. Piasek, akurat przy tej plaży, jest ciemny i nie sprawia dobrego wrażenia. Ogólnie obiekt jest bardzo duży i chyba ta wielkość przerasta możliowści personelu do obsługi takiej ilości gości. Ale hotel polecam.
Atrakcje, animajcje, położenie
Restauracja, plaża przy morzu, miejsca przy basenach
Byliśmy z rodziną 2+2 na przełomie sierpnia i września, kiedy obłożenie hotelu nie było raczej maksymalne (zakładam, że 70%) i akurat nie mieliśmy problemu z miejscem w restauracji (zawsze były jakieś wolne stoliki w części zewnętrznej) czy leżakiem przy basenie, choć kolejka do baru po drinki była zawsze (kto by się spodziewał). Nasz pokój był z tyłu hotelu z dość średnim widokiem, jednak przy recepcji zaproponowano nam wymianę na ten z widokiem na basen za 20 Euro/dobę, ale nie skorzystaliśmy. W hotelu jest duży wybór jedzenia, które jest na bieżąco dokładane. Przyznaję, że mało co mi smakowało z dań, jednak ogromnym atutem była dla mnie część deserowa (ciasta, deserki, tort - przepyszne). Odniosłam wrażenie, że hotel jest obłożony przez rodziny z dziećmi, ale są w nim także atrakcje tylko dla dorosłych - nocne imprezy oraz animacje na wysokim poziomie dla osób w każdym wieku. Co do czystości i 5 gwiazdek, to nie porównywałabym hotelu do polskich warunków, kiedy przy najwyższej nocie nie może być ani jednej ryski czy plamki. Z przykrością muszę stwierdzić, że do braku czystości przyczyniają się głównie goście. Pod naszym balkonem był dach dzielący z parkingiem podziemnym dla dostawców i jakie było nasze zdumienie, gdy goście z górnego pokoju wyrzucili przez balkon zużytą pieluchę! :-/. Gdy była pora na lody między 14:00 a 16:00, to ludzie rzucali papierki pod nogi, choć obok były kosze. Nie wspomnę o zostawianiu plastikowych kubków czy innych śmieci przy basenie.
- Aquapark dla małych i dużych dzieci oraz baseny, - Duży wybór jedzenia, a przede wszystkim bardzo dobre ciasta, drinki i lekkie jasne piwo, - Codzienne animacje i atrakcje na wysokim poziomie dla osób w każdym wieku, - Przestronny pokój dla 4 osób, szeroka kabina prysznicowa; pokój sprzątany codziennie (opróżnianie kosza, ręczniki wymieniane na życzenie, uzupełnienie butelek z wodą), - Woda butelkowana dostępna non-stop w wolnostojących lodówkach, - Darmowy przejazd traktorkiem do plaży
- Plaża przynależąca do hotelu - wąska i brudna (warto udać się spacerem trochę dalej), - Jeden bar z drinkami (odwieczna kolejka)
Hotel bardzo duży,pokoje sprzątane codziennie, jedzenia bardzo dużo każdy znajdzie coś dla siebie dobrego.
Dobre drinki, obsługa bardzo miła
Brak wolnych leżaków koło południa,
Hotel piękny, szkoda tylko, że tak zaniedbany.. grzyb, pleśń, syf.. jedzenie bardzo średnie, codziennie to samo. Aquapark na którym tak naprawdę najbardziej nam zależało, bo byliśmy z dzieckiem - wiecznie zamknięty. Bardzo mało obsługi, napewno nie na taką ilość gości. Obłożenie 100%, kolejki po napoje po 40 minut. Brak miejsc na jadalni. Powiem tak, zdecydowanie więcej minusów niż plusów.
Hotel jest piękny.
Pleśń, grzyb, brudno, płatne WiFi, ultra AL a za wszystko trzeba było dodatkowo płacić, mało obsługi, kolejki po 40 min wszędzie, naczynia brudne, stoliki ciągle brudne - obsługa nie nadążała, i wiele wiele wiele innych..
Hotel bardzo fajny dużo atrakcji animacje na bardzo wysokim poziomie złe opinie są mocno przesadzone jak ktoś chce mieć lepszy hotel niech zapłaci 7 tys od osoby i wtedy może oczekiwać cudów.
dużo zjeżdżalni dla dzieci ,wielki basen,animacje na wysokim poziomie ,alkoholu do woli ,sklepy w hotelu
Niestety mało barów w stosunku do tak ogromnego hotelu bo były do nich ciągle duże kolejki.Mało miejsca do zjedzenia posiłku ponieważ mimo wielkich tłumów i wielkiej restauracji brakuje momentami stolików i były momenty takie ,że musieliśmy jeść na stojąco.
Obiekt jest wyraźnie zaniedbany, a jedzenie słabe. Infrastruktura absolutnie nie radzi sobie z taką liczbą gości. Znalezienie wolnego leżaka bez wstawania o 6 rano graniczy z cudem. W kolejce do baru czeka się wieki. A windy jeżdżą jak chcą. Na kolacji sytuacja wygląda jeszcze gorzej – gdy po 20 minutach wreszcie uda się upolować wolny stolik, i tak trzeba stać przy brudnym blacie kolejne kilkanaście minut, aż obsługa łaskawie zdecyduje się go posprzątać. Plaża to osobny dramat. Trudno w ogóle nazwać to plażą. Piach na polskich parkingach przed wejściem na plażę to w porównaniu z tym Malediwy. Tutaj mamy do czynienia z kupą kurzu, która tylko udaje piasek. Wyjście tam w białych butach równa się automatycznemu zakupowi nowych. Podsumowując jeżeli chcecie spędzić połowę urlopu w kolejce do baru, czekając na windę albo szukając stolika to polecam.
Strefa zjeżdżalni dla dzieci jest fajna, ale z jednym ważnym zastrzeżeniem – mogą z niej korzystać wyłącznie dzieci w wieku 3–12 lat. Osobiście nie puściłbym na tak duże konstrukcje trzylatka, czterolatka ani nawet pięciolatka. Niestety rodzic nie może pomóc dziecku podczas zjazdu, więc w praktyce strefa sprawdza się dopiero od około 7. roku życia.
Bardzo słabe jedzenie, Długie kolejki do baru (30min to standard ) Brak wolnych leżaków Tragiczna plaża Na windy też nie idzie się doczekać d
Hotel ma swoje zalety – jedzenie było w miarę dobre - chociaz już po 3 dniach pobytu można było odczuć monotonie, na terenie znajduje się dużo sklepów, a basen jest duży. Niestety przy takiej liczbie gości często było tłoczno. Pokoje nie zawsze były dokładnie posprzątane - powiedziałbym nawet że było brudno, przy barach tworzyły się bardzo długie kolejki, a w restauracji jak i na zewnątrz często brakowało czystych stolików, ponieważ obsługa nie nadążała ze sprzątaniem. Odnosiłem wrażenie, że hotel nie był przygotowany na tak dużą liczbę gości. Polecam również zabrać ze sobą papier toaletowy. Przez cały okres pobytu nie był nam uzupełniany. Zgłosiłem to raz na recepcji, mówiąc że prosimy aby następnego dnia jednak go ktos uzupełnił - niestety to się nie stało. Świeże ręczniki każdego dnia to też nie był standard. Drugi raz napewno się nie wybierzemy, ani nikomu nie polecimy.
W miarę różne dania, dużo sklepów na terenie hotelu oraz duży basen - jednak na taką ilość ludzi czasami i tak było tłoczno.
Zbyt mała ilość obsługi na taką ilość osób co wiąże się z tym, że pokoje są niedosprzątane, kolejki do barów są ogromne, często trzeba było jeść przy brudnym stole bo nie nadążali sprzątać lub czesto nawet nikt ich nie sprzątał. Miałem wrażenie że obsługa ma problemu z językiem angielskim - jednego dnia zapukała do nas Pani sprzątająca, powiedziałem jej że za 5 minut wychodzimy, tego dnia nie wróciła juz wcale i nie było sprzątania. Polecam również zabrać ze sobą rolkę papieru toaletowego.
Niestety pobyt w tym hotelu był dużym rozczarowaniem. W hotelu panował bałagan i brak odpowiedniej organizacji. Codziennie trwała walka o leżaki przy basenie oraz o wolne stoliki w restauracji. Jedzenia było mało, a obsługa nie nadążała z jego uzupełnianiem. Często brakowało wielu potraw, a goście musieli czekać na dokładki. Personel nie radził sobie również ze sprzątaniem – stoły przez długi czas pozostawały brudne. Dużym problemem był także brak czystych naczyń i sztućców. Niejednokrotnie trzeba było czekać, aż pojawią się talerze lub widelce. Widać było, że hotel zatrudnia zbyt mało pracowników w stosunku do liczby gości, co odbijało się na jakości obsługi. Zdecydowanie nie jest to miejsce, do którego chciałabym wrócić ani które mogłabym polecić innym osobom.
brud
Hotel zdecydowanie okraszony 5 gwiazdkami na wyrost... 1. Recepcja - chaos i zbyt mała liczba pracujących tam osób. Po przyjeździe trafiamy na jakąś "awanture" z meldunkiem. Kłótnie, machanie rękami, managerowie przychodzą, odchodzą ....a kolejka coraz większa. Po locie z Polski i drodze z lotniska ostatnia rzecz ktora jest potrzebna to 40 minut oczekiwania aż personel zainteresuje się klientem. Z drugiej strony - już obsługa klienta, gdzie można np zarezerwować tematyczną kolację - na piątkę. 2. Pokoje. Tu nie spodziewaliśmy sie niczego nadzwyczajnego, pokój czysty, regularnie sprzątany. Akurat od strony aquaparku, wiec i cichy. 3. Basen. Duży, z kilkoma babami. Minus to ilość leżaków o której co rano [lub nawet wieczorami] rozgrywa się "bitwa na ręczniki". Co do samych barów to na głównym basenie dłuższe kolejki, w aquaparku o wiele krótsze. Przekąski ok, jednak podczas naszego pobytu w barach częste problemy z napojami, tzn mieli kilka ale podpinali jedną twierdząc że są problemy z ciśnieniem. Plus - nigdy nie było tego problemu z piwem. 4. Kuchnia. Człowiek głodny nie chodził, jedzenia dużo. Śniadania ok, smaczne. Obiady już nieco gorzej ale chyba przez to że codziennie bardzo podobne. Kolacja - jak to na allinclusive. Kopiuj/wklej z obiadu z małymi zmianami. Ogolnie dało się zjeść w kiare smacznie i przez kilka dni coś innego. Ale....hotel oferuje coś co dumnie nazywa "midnight snack"...co powinno zostać zlikwidowane i nie widnieć w ofercie. Ten dodatkowy "posiłek" serwowany po północy to ogólnie resztki warzyw i pieczywo plus zupa które zostały po kolacji.
Duży, przestronny hotel, basen, spa, położenie blisko morza.
Obsługa w recepcji, zbyt mała ilość leżaków nad basenem, plaża, menu na "midnight snack".
Hotel ładny. Pokój sprzątany codziennie. Bardzo miła obsługa.
Aquapark dla dzieci. Jedzenie bardzo dobre.
Największą wadą hotelu jest rozmiar plaży, raczej przypomina to mini plażę. Liczba leżaków ogranioczona. Zbyt mała liczba obsługi restauracji przy posiłkach.
Hotel na zdjęciach wygląda luksusowo, niestety na żywo już tak nie wygląda. Jest zaniedbany, jest zdecydowanie zbyt mało obsługi jak na takiego molocha, jedzenie jest każdego dnia praktycznie takie samo, jest niewielki wybór, mięsożercy będą rozczarowani. Na kolację zjecie kurczaka w sosie curry, kurczaka z rożna wydzielanego przez Pana, który w pocie czoła podaje po małym kawałku na talerz. Panu również lecą krople potu prosto na mięso. Trzecim wyborem są podroby w sosie!!! To wszystko. Możecie dobrać sobie do tego ziemniaki z proszku. Kolejki są kolosalne. Żeby zjeść kolację, błądzicie 20min z talerzem. Za mało leżaków i na plaży i przy basenie. Obsługa nic nie robi z zalegającymi ręcznikami. Był to najdroższy i najgorszy pobyt w Turcji na jakim byłam. Z baru w lobby do najbliższej toalety idzie się 5minut. Nie ma żadnych animacji oprócz jednego tańca animatorek o 10 rano. We wtorek są wyścigi w jednym z basenów a w niedzielę rzutki. Z Internetu możesz korzystać wyłącznie z lobby, które jest zawsze pełne ludzi. Jeśli chcesz mieć internet w reszcie hotelu, za dwie osoby zapłacisz 300zl za tydzień!!! Toalety przy basenie są koszmarnie brudne, nie ma papieru, wszystko jest mokre, włącznie z mnóstwem papieru toaletowego na ziemi. W łazienkach w pokojach grzyb. Pani sprzątająca wchodzi jak do siebie, mimo klikniętego przycisku „nie przeszkadzać”. Plaża jest bardzo brzydka, wyobraźcie sobie ziemię z ogródka pełną petów. To właśnie to co zastaniecie. Połowa wind przed pół pobytu nie działała. Woda w prysznicu sama zmieniała temperaturę od gorącej do zimnej.
Baseny były w porządku.
Jedzenie, obsługa, plaża, leżaki, odległości.