Xperience Kiroseiz Parkland

Hotel oceniam ogólnie dobrze. Na plus sprzątanie pokojów i radosna atmosfera wśród pracowników. Na niby troszkę stan hotelu. Wymaga remontu. Jedzenie przypadło nam do gustu, głównie grill bar. Drinki troszkę słabej jakości. Ale jak pisałem barmani, kelnerzy, ekipy sprzątające bardzo mili i uprzejmi.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!! Niestety pobyt w tym hotelu bardzo mnie rozczarował. W restauracji panował bałagan i brud, stoły często nie były sprzątane, a na kolacji brakowało wolnych miejsc. Jedzenie monotonne, mało smaczne, praktycznie codziennie to samo. Po jednym z posiłków niestety się zatrułam, do dzisiaj odczuwam skutki zatrucia, wylądowałam na kroplówkach na SOR. Ogólnie aż odechciewało się chodzić na posiłki – sam widok stołów i bufetu zniechęcał. Mimo że wykupione były pokoje o wyższym standardzie, po przyjeździe dostaliśmy niższy standard i trzeba było dyskutować z recepcją, żeby cokolwiek zmienili. Hotel w większości nastawiony na gości z Rosji i Ukrainy, obsługa ogólnie mało pomocna. Plaża, która jest oddalona od hotelu 10 km to nieporozumienie, leżaki syfiaste, podarte, parasole uszkodzone, o posiłkach nie wspomnę. Jedynym plusem był pan barman przy mniejszym basenie – bardzo uprzejmy, kulturalny i profesjonalny, podobnie jak obsługa basenowa. Poza tym hotel absolutnie nie zasługuje na swoją kategorię. Byłam w Egipcie już chyba z 15-sty raz w różnych rejonach i jak do tej pory nie spotkałam takich niedociągnięć . Napoje wyskokowe nijak się mają do tych, które zgonie z opisem powinny być podawane, oczywiście na dzień dobry lane w plastikowych kubeczkach jednorazowych, dopiero po zwróceniu uwagi , dostawaliśmy w szkle. Jesteśmy bardzo zawiedzeni.

Mieszkałam w nowej części hotelu. Płacąc za pokój standard dostałam świetny pokój z widokiem na basen z nową łazienką ze standardem europejskim - ciężko o taką na europejskich wakacjach. Jedzenie super, codziennie coś innego (inny wieczór tematyczny). Trafiała się np pieczona kaczka, sushi, krewetki. Obsługa świetna, wszyscy mili i pomocni. W hotelu względny spokój, o której godzinie nie przyszłoby się na basen znajdzie się wolne leżaki do wyboru.

Hotel naprawdę fajny, czysto smacznie. Jedyny minus to brak plaży przy hotelu na którą trzeba dojeżdżać i dostosować swoje plany pod autobusy

Hotel duży przestrronny bardzo zadbany. Pokój również duży przestronny .Nam trafił się z widokiem na miasto i góry Synaj.

Nazwa  Xperience Kiroseiz Parkland
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, tenis, nurkowanie

Hotel w drugiej linii brzegowej, goście mają do wyboru dwie plaże, do których kursują bezpłatne busy

Piękny ogród palmowy i dużo zieleni

Blisko od lotniska (ok. 20 min. jazdy)

3 baseny (2 podgrzewane zimą), aquapark ze zjeżdżalniami, 2 brodziki dla dzieci, zjeżdżalnie dla dzieci w wieku 4-12 lat

Wyświetlono 386 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Radek

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Miła obsługa, dobre jedzenie, cisza

Wady

Stan hotelu, wymaga temontu

Marla

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Miła obsługa barmana przy małym basenie koło budynku z pokojami o numerach 3000

Wady

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, dałabym mocne 3 gwiazdki, największa wada to jedzenie ,brud na restauracji , oraz słaba obsługa. W pokojach nie można było zostawić chociaż na chwilę otwartego tarasu, bo zaraz wpadały komary, jakieś meszki ,które gryzły , niektórzy goście kończyli z wysypkami.

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jedzenie Obsługa Czystość Łazienka i ogólnie pokój

Wady

Troszkę daleko na plażę, jazda 15 autobusem po egipskich drogach była trochę uciążliwa :)

Nela

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Czystość, smaczne jedzenie i drinki, przyjazna obsługa, dobra organizacja

Wady

lokalizacja, brak dostępu do plaży od razu przy hotelu, podłoga w łazience nie sprzątana

Tomek

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Bardzo czysto wszędzie zarówno na całym terenie jak i w pokoju. Bardzo sympatyczna obsługa. Dojazd do dwóch plaż bezproblemowy a przy okazji przejażdżki można podziwiać przepiękne widoki. Ogólnie pobyt udany.

Wady

Niestety muszę napisać że jedzenie takie "ichniejsze". Jak ktoś pisał wcześniej jedzenia pod korek to prawda ale i ja mój znajomy nie mogliśmy przemóc tej bariery smakowej. Przy czym muszę zaznaczyć że nie jesteśmy jakoś wybredni. Da się przeżyć ale po 5 gwiazdkach oczekiwałem trochę lepszego jedzenie bo nawet owoce ( oprócz bananów) o dziwo smakowały w około 20 procentach smaku. Ale kupowałem lasta więc nie było szkoda.

mancar

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel niezły,pokój także,jedzenie smaczne i urozmaicone. Słabą stroną hotelu są pracownicy recepcji mało zainteresowani gośćmi (...) Dwie plaże,na które można było dojechać hotelowym busem- bardzo fajne, jednak nie ma to jak plaża tuż przy hotelu!! W sumie jesteśmy zadowoleni,jednak raczej tego wyboru nie powtórzymy!!🌞🌴

Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zdecydowaliśmy się na ten hotel po opiniach osób, które były tam już przed nami…. I nie zawiedliśmy się ani trochę! Był to wspaniały tydzień w Sharm, nie spodziewałam się że aż tak będzie mi się podobało (zawsze byłam sceptycznie nastawiona na Egipt). Jestem oczarowana okolicą, infrastrukturą, organizacją. Byliśmy rodziną 2+2 (5latek i 7miesieczniak). 5 latek nie chciał wracać do pokoju 😅 baseny z atrakcjami sztos! Animacje wieczorne i w ciągu dnia jak dla nas bez znaczenia bo większość dnia spędzaliśmy na basenach ze zjeżdżalniami, ale animacje były i z tego co widziałam były całkiem fajne. Jedzenie, kolejną rzecz której się bałam. W naszej ocenie jedzenie bardzo smaczne, bardzo zróżnicowane, dla każdego coś dobrego. Kolacja codziennie była w innej tematyce: azjatycka, włoska, meksykańska itp. Nie było nudy, choć oczywiście dla dzieci bardziej wybrednych frytki były codziennie 🤣 na co się nastawić jadąc tam po raz pierwszy: wszystko jest strasznie słodkie, napoje zwłaszcza, ale to podobno wynika z ich gościnności, im słodsze tym człowieku czuj się bardziej ugoszczony 😊3 restauracje all inclusive, na jednej z nich typowo dania wegetariańskie i tzw healthy food. Pokoje czyste, duże, przestronne, codziennie sprzątane (dodatkowy dolar dla przemiłego pana czynił cuda). Ale i bez tipa pokoje sprzątane codziennie. Wszyscy pracownicy mili, uśmiechnięci, mówiący po angielsku co uważam za ważne (Polaków często biorą za Rosjan i mówią z automatu po rosyjsku, ale wystarczy napomknąć że woli się po angielsku i nie stanowi to żadnego problemu). Wszyscy tam mam wrażenie kochają dzieci, czy to na terenie hotelu czy już w sklepikach poza hotelem, uśmiechy, pierwszeństwo w kolejkach. Jeśli komuś zależy na hotelu blisko plaży to to nie to miejsce, do plaży jedzie się ok. 25 minut i nie jest to plaża jak ze snu 😅 samą plaża w sobie jest piaszczysta (piasek gorący jak diabli), natomiast samo wejście do wody… no bez butów to niezły slalom i wygibasy by stopy nie bolały, bardzo kamieniste zejście. Mnie osobiście plaża nie powaliła ale byliśmy żeby samemu się przekonać. Rafa koralowa przepiękna i faktycznie bardzo blisko brzegu, nie trzeba strasznie daleko wypływać by coś zobaczyć, ale trzeba mieć maski do nurkowania. Polecamy wycieczkę batyskafem, mega widoki zwłaszcza jadąc z dziećmi. No miłe zaskoczenie. Nie ma się do czego przyczepić, wrócimy tam ze znajomymi na pewno! Przecudowne miejsce. 🩵

Zalety

Wszystko nam się podobało

Wady

Jedyny minus to hotelowa plaża, opis oferty trochę wprowadza w błąd. Plaża jest piaszczysta ale wejście do wody to bardzo kamienne podłoże, bez butów do wody bardzo ciężko wejść.

Dominik

Pobyt - Lipiec 2025

Od początku: transfer lotnisko hotel szybki. Meldowanie od 14, czekacie w klimatyzowanym lobby, jak będziecie wcześniej. W miarę czysto, ładnie na terenie hotelu. Nie wkładajcie kasy w paszport , dostaliśmy sporo lepszy pokój po remoncie bez tipa. Kilka niedociagnięć, klima, lodówka, zablokowana winda szybko rozwiązane. Codziennie dolar za sprzątanie czyni cuda :) Jedzenia pod korek, normalnie przyprawione bez kurkumy i innych cudów. Bardzo smaczne choć powtarzalne + czasem coś nowego. Frytki, kurczak, pyszna wołowina, ryby, nuggetsy, surówki, lody. Dużo deserów, podstawowe owoce. Napoje z automatu lub butelki jak się trafi. Piwko dobre, alko paskudne jak to w Egipcie. Drinki, jak się któremu Panu chce i czy dostał tipa. 3 baseny na terenie Parkland i aquapark na terenie Premier obok. Z tamtejszej restauracji też można korzystać, jedzenie to samo. Polecam dwa mnie mniejsze baseny w Parkland cisza i spokój, na głównym basenie wieczna impreza i muzyka na full. Główny basen płytki pod dzieci, dwa pozostałe około 130i 160cm. 2 plaże na obie polecam buty do pływania. Piaszczysta w zatoce dla dzieci bez szału. Kamienista z bardzo ładną rafą i pomostem. Można poskakać do wody. Dzieci zachwycone, snurkowanie super, udało się nawet zobaczyć z bliska płaszczkę. Na obu plażach bary w cenie. Ręczniki trzeba zabrać z hotelu. 15 minut busem za darmo z hotelu kilka razy dziennie. Zapisy dzień wcześniej. Naama Bay 1$ osoba, SOHO 2$ osoba, Old market tylko taxi. Aquapark obok w hotelu Premier bardzo fajny dla dzieci i dla dorosłych się coś znajdzie. Przy każdym z basenów bary. Wymeldowanie do 12:00, przecinają opaski. Można przedłużyć dobę do 16:00 koszt 25$ za wszystkich ( pokój+ all ), 40$ do 18:00 i chyba 60$ do 23:00. Nie wiem co jedzą na codzień ludzie piszący o słabym jedzeniu, ale nikt głodny nie chodził, a niejadek bardzo zadowolony. Brak problemów żołądkowych przez cały wyjazd. Polecam szczególnie z dziećmi. Filtry jak największe obowiązkowo w lipcu bo pod 40 stopni każdego dnia. Przy basenach nigdy nie problemów z wolnymi leżakami. Pobyt oceniam na bardzo udany.

Zalety

Aquapark, jedzenie, dużo barów, ładny teren.

Wady

Bez czepialstwa o szczegóły- brak

Dawid

Pobyt - Lipiec 2025

W tej kategorii cenowej hotel niezły. Pokoje sprzątane codziennie, jednak wymagają już odświeżenia. Jedzenia sporo, jednak czasami bywa monotonne . Obsługa miła, animacje kiepskie. Blisko miasto oraz duża ilość sklepów.

Zalety

Bliskość miasta

Wady

Pokoje wymagają remontu Animacje

Pobyt - Czerwiec 2025

Dobra jakoś do ceny . Bardzo smaczne jedzenie , czysto , pokoje codziennie gruntownie sprzątane . Obsluga miła , oprócz recepcjonistów . Przyjemne plaże , sprawny dojazd . Ogólnie polecam , zwłaszcza zaraz przed rozpoczęciem wysokiego sezonu , gdzie wszystko jest zapięte na ostatni guzik jednak nie ma jeszcze dużo gości .

Zalety

Czystość Dobre jedzenie Brak tłumów Przyjemna plaża załącza piaszczystą Czysto w pokoju

Wady

Nieprzyjemni recepcjoniści Kiepsko prowadzony mini club ( brak zajęć )

AGATA

Pobyt - Kwiecień 2025

Moim zdaniem hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, ale na 4 gwiazdki. Pokoje wymagają remontu. Sprzątanie okej. Obsługa pomocna, ale bez szczególnego zaangażowania. Wadą jest dojazd na plażę, na którą trzeba się zapisywać dzień wcześniej. Miejsca ograniczone, dojazd tylko 4 razy dziennie. Bardzo fajna plaża koralowa, pomimo większej części plaży kamieniste, jest też części piaszczysta do zabawy dla mniejszych dzieci. Zdecydowana obecność Rosjan, z czym wiąże się częste mylenie gości z Polski. Bywa głośno, nawet późno w nocy. Osoba do kontaktu z gośćmi hotelowym rosyjskojezyczna bardzo miła. Krótki transfer do hotelu z lotniska ok 30 min. Jeżeli planujecie wycieczkę poza półwysep Synaj, konieczna wiza do kupienia na lotnisku 25 dolarów. Warto mieć dużo 1 dolarowek, ale wydane po 2014 roku. Nie na wszystkich barach cola sprite i fanta nalewania jest z oryginalnych butelek. Pobyt udany. Jedzenie, poza kuchnią tematyczną (owoce morza i kuchnia meksykańska pyszna) było monotonne.

Zalety

Świetny Aquapark, bez kolejek Internet Pyszne jedzenie z kuchni tematycznej Minimarket w okolicy, najniższe ceny pamiątek

Wady

Animacje bez szału Lokalizacja plaży

Przemek

Pobyt - Luty 2025

Hotel zrobił na nas dobre wrażenie – to miejsce, do którego chętnie byśmy wrócili. Obsługa jest uprzejma i pomocna, a jedzenie smaczne i urozmaicone. Baseny są czyste, a pokoje zadbane, bez żadnych zastrzeżeń. Miłym zaskoczeniem był bezpłatny upgrade do lepszego pokoju z dwiema łazienkami i dodatkową sypialnią, co zdecydowanie podniosło komfort pobytu. Dużym plusem jest także możliwość korzystania z restauracji po wymeldowaniu, co ułatwia oczekiwanie na samolot.

Zalety

Duży obiekt, czysty i zadbany.

Oliwia

Pobyt - Luty 2025

Zakochałam się! Przepiękny hotel, przepyszne jedzenie, super położenie, a prywatne plaże oddalone od hotelu to uwierzcie żaden problem! Jeżdżą busy, na które trzeba umówić się w recepcji dzień szybciej (taka wskazówka). Byliśmy z dziećmi i tam nie ma miejsca na nudę. Aquapark super! Apartamenty czyściutkie.

Zalety

Dobre jedzenie Super lokalizacja Bardzo miła obsługa Świetny aquapark Wszystko na miejscu (sklepy itp.)

Wady

Nic

5.7
Oskar

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel totalnie nie zasługuje na tak wysokie opinie. Wielu Rosjan. Z niektórą obsługa ciężko porozumieć się po angielsku, chcieli rozmawiać po rosyjsku. W Egipcie byłem trzy razy. Przyjechaliśmy w sylwestra i mieliśmy opłaconą kolację. Nie było dla nas zarezerwowanego stolika, a jedzenie chowano już o 22.30. Z powodu późnego przylotu byliśmy głodni w sylwestra. W opisie plaża jest 3 km od hotelu, a druga 10 km. Faktycznie dwie plaże są 11-12 km od hotelu i są słabe. Rafa to dno.

Zalety

Zakaz napiwków.

Roma

Pobyt - Styczeń 2025

Dla nas, rodziny z dwójką małych dzieci wspaniały. Bardzo miła obsługa, transfer na plażę dobrze zorganizowany, sama plaża i woda czysta. Smaczne jedzenie, codziennie coś innego oprócz standardowych dan. Pokój w części premier rodzinny, właściwie dwa ,połączone pokoje z wyjściem na ogród. Baseny podgrzewane były jak dla nas i tak za zimne, ale były osoby, które korzystały.

Zalety

Bardzo duża przestrzeń, bezpieczna dla biegających dzieci Aquapark Smaczne jedzenie Uśmiechy i zagadywanie kelnerów i ich wyrozumiałość dla dzieci

Wady

Sprzątanie łazienki (ale pewnie wystarczyło dać napiwek) Animatorka od dzieci siedząca cały czas z nosem w telefonie

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo przyjemny pobyt w hotelu Xperience Kiroseiz Parkland. Dzieci uwielbiały zabawę w Aqua parku (miał podgrzewaną wodę w basenie). Jedzenie urozmaicone, codziennie inna kuchnia. Pokój taki sobie, w łazience trochę mrówek, pomieszczenia do odświeżenia. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna, a Manager codziennie był zauważalny, głównie przy restauracji. Zaczepiał i dopytywał czy wszystko ok, jak jedzenie smakuje itp - jeszcze w żadnym hotelu się z tym nie spotkałam! 👏 Ogólnie wyjazd uważam za bardzo udany.

Zalety

Podgrzewana woda w basenie, Aqua park, urozmaicone jedzenie. Przepiękny widok na góry!

Wady

Pokoje do odświeżenia…

Alicja

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo fajny hotel, czysto , sporo atrakcji dla każdej grupy wiekowej

Zalety

Cudowna obsługa

Wady

Dojazdy do plaży

Grzegorz

Pobyt - Grudzień 2024

Pokoje czyste, codziennie sprzątane choć potrzebują odświeżenia. Dwie restauracje, w których zawsze coś można dla siebie wybrać z bufetu. Baseny czyste. Dwie hotelowe plaze do których dowożą hotelowe autobusy. Jest gdzie wyjść poza hotel. Przytłaczająca ilość gości z Rosji czy też z Ukrainy. Rodaków niewielu. Jednorazowy problem z ciepłą wodą. Włoską restaurację ala carte omijać z daleka. Jedzenie tam grozi zatruciem pokarmowym.

Zalety

Czysto. Dobra kawa w lobby i w barze przy basenie. Miła obsługa

Wady

Za dużo gości ze wschodu. Hotelowa plaże trochę daleko od hotelu.

4.7

Pobyt - Grudzień 2024

Według mojej opinii sprzedawanie tego hotelu jako 5 gwiazdkowego to scam (oszustwo) biorąc pod uwagę że standardy w Egipcie są inne niż w Europie. Za mało leżaków przy basenach, braki ręczników, braki mat w aquaparku. Strefa rekreacyjna nie sprzątana chyba miesiącami (na załączonych zdjęciach). Uwaga nie ufać obsłudze w recepcji, celowo wprowadzają w błąd odnośnie transferu na lotnisko żeby naciągnąć na taxówkę na lotnisko. Ledwo zdążyliśmy na samolot i musielśmy jechać spóźnieni taxówką. To nasz czwarty pobyt w Egipicie i najgorszy, wcześniej byliśmy w hotelach 4 gwiazdkowych i były dużo lepsze i czystsze. Plaza bardzo kiepska, niewarto na nią jechać kawał drogi. Jedzenie monotonne albo bardzo ostre albo bez smaku.

Zalety

Duże wygodne łożka, Aqua Park i nic więcej

Wady

Daleko od plaży, plaża kamienista. Fatalna obsługa w recepcji. Brud i dziadostwo na każdym kroku. Słabe jedzenie, Traktowanie gości jak towar do oskubania.

Inga

Pobyt - Listopad 2024

Super, za tą cenę jesteśmy w 100% zadowoleni. Pokoje nie są pierwszej świeżości, ale totalnie nam to nie przeszkadzalo. Z pokoju mieliśmy wyjście bezpośrednio na basen, jedzenie było smaczne. Blisko centrum, lotnisko. Wszystko na plus.

Zalety

Lokalizacja, aktywności, Aqua park

Wady

Dla mnie brak :)

Xperience Kiroseiz Parkland