Xperience Sea Breeze

4.7

Właśnie wróciliśmy i jesteśmy na świeżo, cena adekwatna do jakości, ogólnie nic mnie tam nie zraziło, a nawet można polecić, jak na egipskie warunki to schludnie i czysto, obsługa uśmiechnięta i pomocna, na prawdę się starają. Jedzenie przepyszne, wszystko świeże, na bieżąco robione, gril, owoce, picie, nigdzie nie trzeba czekać z talerzem po pół godziny, wszystko idzie sprawnie, i najważniejsze obyło się bez rewolucji żołądkowych :), Wi-Fi w miarę na terenie całego obiektu, drinki jak wszędzie, rozcieńczone na maxa, nawet po przekupieniu habibiego ciężko się tym opić, rafa jest ok, ale na białej wyspie ładniejsza, nigdy nie wracamy w to samo miejsce, ale gdybym musiał to z chęcią, ogólnie polecam.

Do niczego nie można się doczepić. Jedzenie , pokoje, obsługa , baseny super. Polecam naprawdę 😁

Bardzo przyjemny hotel, pokoje mają swoje mankamenty, wymagałyby odświeżenia, ale ogólnie jest ok. Jedzenie wg mnie dobre, powtarzające się, może z 10% co wieczór się zmienia, ale naprawdę dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie. Co najważniejsze nie trzeba było rezerwować leżaków, zawsze się jakieś znalazły. Jest ich naprawdę sporo. Oryginalna Cola, Sprite, Fanta itp, w pokojach codziennie dokładana woda butelkowana. Czysto i schludnie na terenie obiektu, poza nim również. Kilka barów w tym od 12:30 z przekąskami, naprawdę dobrymi - polecam jak ktoś chce zostać przy basenie, nie iść na obiad, to jest dobra opcja. Wróciłbym tam. Można busem pojechać do Sharm Al Sheik z hotelu - obowiązują zapisy i kolejność zgłoszeń, ale też można taxi za 8 dol. w jedną stronę (ok 20 km). Klima w pokoju daję radę spokojnie przy 45 st. na zewnątrz.

Pobyt rodziny 2 + 2 bardzo udany. Przed wyjazdem czytaliśmy różne opinie o hotelu więc wiedzieliśmy czego możemy sie spodziewać. Na miejscu nic nas nie rozczarowało i w naszej opinii w wtym obiekcie można spędzić fajny urlop w przystępnej cenie. Mieliśmy pokój na parterze z widokiem na ogród, który był jak najbardziej wporządku. Pokoje sprzątane codziennie z dokładnością. Są tez fajne pokoje z widokiem na baseny. Basenów jest kilka i większość budynków miała widok na któryś z basenów więc jak komuś zależy to można dopytać sie o taki pokój. Są fajne baseny położone w cieniu, gdzie latem jest fajna chłodniejsza woda. Od głównego budynku do plaży jest jakies 350 m ale jeździ busik hotelowy, z którego my osobiście nie korzystaliśmy bo lubimy ruch I wysiłek. Hotel położony z pięknym widokiem na morze z cudną rafą koralową, do której dostęp był naszym priorytetem. Hotel ma wygrodzony niewielki obszar z bojkami, za który podzczas obecności ratowników nie należy wypływać jednak co nie obowiązuje kiedy ich nie ma:) udało nam się również posnorkować z sąsiednich pomostów przynależących do innych hoteli:). Wybór jedzenia w hotelu w porównaniu do innych pieciągwiazdkiwych hoteli jest mniejszy ale uważamy, że każdy może wybrać coś dla siebie a jedzenie ogólnie smaczne. Skorzystaliśmy z kolacji z rezerwacją w restauracji Elements z widokiem na morze, gdzie można zjeść mięso z grilla ale warto sprawdzić co jest serwowane tego dnia w głównej restauracji bo nas akurat wtedy ominęły owoce morza a w restauracji Elements tego dnia nie było akurat praktycznie nic z dań z owoców morza.

To była nasza pierwsza wizyta w tym hotelu. Wieczorem zostaliśmy mile przywitani, pokój był świetny, klimatyzacja nie hałasowała. Jedzenie było różnorodne, wybór był ogromny, wszystko świeże, managerowie zawsze czuwają nad wszystkimi procesami w hotelu, pyszne drinki, czyste baseny. Polecam wycieczkę tutaj, piękna rafa koralowa, na terenie hotelu znajduje się centrum nurkowe, gdzie można wykupić ciekawe wycieczki, nie zapomnijcie się targować o cenę. Personel był zawsze przyjazny i uśmiechnięty. Przygotujcie się na obecność Rosjan w tym hotelu.

Nazwa  Xperience Sea Breeze
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm El Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, bez paszportu, parking

Plaża przy hotelu, ale wejście do wody z pomostu

Blisko od lotniska ok. 3 km

5 basenów w tym z podgrzewana wodą

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

4.7

Wyświetlono 56 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Darek

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Jedzenie, położenie przy plaży

Wady

Meble w pokojach, łazienki lata świetności mają już za sobą, niby czysto i schludnie, ale widać, że wszystko już pojechane.

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Jedzenie , rafa, obsługa

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Ładny, czysty, nowoczesny, dobre jedzenie, mili kelnerzy i ogólnie obsługa. Z angielskim różnie.

Wady

Hotel pod Rosjan i Włochów. Obsługa bardzo dobrze mówi w tych językach, Polaków mało.

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Piękne położnie z widokiem na morze z piękną rafą. Ciekawe kaskadowe ułożenie hotelu z kilkoma basenami. Pokoje z dostępnością do mniejszych basenów z przyjemną chłodniejszą wodą, szczególnie na plus w środku lata:) po drugiej stronie hotelu jest ulica ze sklepami z pamiątkami, gdzie można dostać dużo lepsze ceny nić w sklepiku hotelowym. Bliskosc lotniska i super krotki transfer i nie obawiajcie sie, ze będzie głośno. No i warto wspomnieć również i bardzo miłej i pomocnej obsłudze.

Wady

Hotel nie jest najnowszy co widać po pokojach, łazienkach ogólnodostępnych ale w naszej opinii wciąż można w nim spędzić fajne wakacje.

Anastasiia

Marek

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel Xperience Sea Breeze to świetny wybór na wakacje w Sharm El Sheikh. Położony tuż przy rafie koralowej, idealny do snorkelowania. Obsługa bardzo uprzejma, pokoje czyste i zadbane. Jedzenie smaczne, choć trochę powtarzalne. Kilka basenów, bar przy plaży i ładne widoki sprawiają, że naprawdę można tu odpocząć.

Zalety

• Położenie przy morzu – bezpośredni dostęp do rafy koralowej, idealne miejsce do snorkelowania. • Czystość – pokoje codziennie sprzątane, teren hotelu zadbany. • Obsługa – bardzo miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta.

Wady

• Brak szerokiej plaży – zejście do morza tylko z pomostu, niewiele miejsca na piasku. • Schody i ukształtowanie terenu – dużo poziomów, może być problematyczne • Kolejki w restauracji – w godzinach szczytu bywa tłoczno przy bufecie.

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt oceniam za bardzo udany. Spędziliśmy w hotelu 8 pełnych dni. Personel stawał dosłownie na rzęsach, by każdy w hotelu czuł się dobrze. Każdy był miły i pomocny. Jedzenie było bardzo dobre, różnorodne, każdy mógł coś dla siebie znaleźć. Wspomnę, że byliśmy z 2 dzieci 4 i 5 lat, córki nie chodziły głodne. Zawsze jest ryż i makaron, więc myślę, że nawet najgorsze niejadki coś zjedzą. W snack barach są także frytki i pyszna pizza. Zawsze świeże owoce. Pokoje są sprzątane codziennie. Dostaliśmy pokój na parterze, z widokiem na basen ze zjeżdżalnią co nam bardzo odpowiadało. Personel dbał o porządek w hotelu i poza. Robili codziennie jakieś opryski, także nie było komarów. Dla dzieci było codziennie mini disco o 20:30, a od 21:00 animacje dla dorosłych. Na basenie przy morzu również odbywały się animacje mniej więcej od 11:00. Piana Party, zjeżdżalnia dmuchana do basenu, muzyka na żywo aqua aerobik. Animatorki również zbierały dzieci do kids club z tego basenu koło godziny 10:00 :)

Zalety

Piękna rafa koralowa. Darmowy bus na inną plażę. Przemiły personel.

Wady

Według mnie hotel jest bez wad, ale zawsze znajdą się ludzie, którzy będą narzekać i najczęściej Ci sami ludzie nie potrafią nawet po sobie wyrzucić plastikowego kubeczka ;)

Jagoda

Pobyt - Lipiec 2025

Trafiły nam się dość tanie wakacje last minute, dlatego oceniam pobyt 8-10. Hotel już ma lata świetności za sobą, w pokojach było dosyć czysto i sprzątane codziennie. Jesli chodzi o jedzenie trochę gorzej, wybór niby jest ale wiele rzeczy jest specyficznych lub niedoprawionych, owoce i warzywa bardzo słabe, ale biorę pod uwagę że Egipt to pustynia. Na plus parę basenów w których miło się spędzało czas. Na minus to że restauracja ala carte jest płatna, jednorazowo na pobyt można by było żeby po wcześniejszej rezerwacji było darmowe. Uprzedzam przed restauracją płatną na samej gorzej za 12$/osoba, Pan zapewnia że jest pyszne jedzenie i sushi. Sushi nie dało się zjeść i posiłek był okropny uważajcie na te naciąganie. Plus za transfery na Old town Soho Square czy Naama Bay

Zalety

kilka basenów i restauracji darmowych

Wady

jedzenie średnie, restauracja Mongoli na samej górze to okropieństwo a wszyscy na nią naciągają.

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy wspaniały czas w tym hotelu! Jedzenie było naprawdę pyszne – duży wybór, świeże produkty i świetna obsługa przy posiłkach. Kelnerzy bardzo mili, uprzejmi, ale nienachalni – nie oczekują napiwków na każdym kroku, co jest ogromnym plusem. Ogromnym atutem jest także przepiękna rafa koralowa – idealna do snurkowania i podziwiania podwodnego świata. Sam budynek może nie jest najnowszy – widać na nim upływ czasu – ale w standardzie egipskim jest czysto, spokojnie i wygodnie. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane, a personel dba o porządek. Świetne miejsce na egipski relaks – polecam z czystym sumieniem!

Zalety

Pyszne jedzenie – duży wybór i świeże produkty Miła i uprzejma obsługa – kelnerzy serdeczni, ale nienachalni Brak presji napiwkowej – personel nie oczekuje napiwków na siłę Codzienne sprzątanie pokoi – czystość na bardzo dobrym poziomie Przepiękna rafa koralowa – idealna do snurkowania Dobra atmosfera do wypoczynku – spokojnie i relaksująco Czysto jak na egipskie standardy – mimo wieku budynku utrzymany porządek

Wady

Widoczny ząb czasu – budynek i niektóre elementy infrastruktury są już dość zużyte Standard egipski, nie europejski – mimo czystości, niektórym gościom może brakować nowoczesności Brak luksusu – to miejsce raczej na spokojny wypoczynek niż ekskluzywne wakacje Możliwa potrzeba odświeżenia wnętrz – pokoje i części wspólne mogłyby być lekko odnowione.

elzbieta

Pobyt - Lipiec 2025

Standart hotelu, pokoi i wyżwienie bardzo dobre. Otoczenie bardzo zadbane, Personel hotelu i restauracji pomocny i serdeczny.

Zalety

Plaża bardzo blisko, podwożenie wesołym busikiem, którego kierowca wita się serdecznie ze wszystkimi i zapewnia dobrą zabawę i humor kilka fajnych basenów,[ jeden ze zjeżdzalnią raczej dla dzieci]

Wady

1] Słaby wieczorny program rozrywkowy, słaby program sportowy 2] Rafa ładna, ale ograniczona bojami ,zdecydowanie za krótka 3] (...) 4] inwazja narodu (...)

Łukasz

Pobyt - Czerwiec 2025

Witam wakacje w tym hotelu były najtańsze że moich wszystkich dotychczasowych ale nie najgorsze.Najwiekszym minusem według mojej oceny to jedzenie uważam że mały wybór ale znalazłem coś dla siebie chciałbym podkreślić że nie jestem osobą wybredną.Co najważniejsze nikomu z nas nic nie było czuliśmy się dobrze.Wedlug mnie słabe animacje na basenie wieczorne zabawy czy występy ok. Obsługa miła pokoje codziennie sprzątane.Podsumowujac nie wykluczam powrotu do tego hotelu bywałem w lepszych jak i gorszych pozdrawiam

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt w hotelu oceniam jako bardzo udany. Pokój bardzo przestronny i codziennie sprzątany. Łazienka czysta. Hotel usytuowany na wzniesieniu dlatego wszystkie budynki stoją kaskadowo. Praktycznie pomiędzy każdym budynkiem jest basen. Mniejszy większy co kto lubi. Śniadania standardowe ale już obiady i kolacje codziennie inne tematyczne. Różnorodność dań daje możliwość wyboru dla każdego. Przy basenie ze zjeżdżalnia bar i bar z przekąskami oraz lody z maszyny od 12:30 -16. Obsługa bardzo miła i pomocna. Większość gości to Rosjanie, Włosi, Anglicy. Wszyscy bardzo kulturalni. Codziennie wieczorem animacje i dla każdego coś się znajdzie. W bliskim otoczeniu pasaż ze sklepikami i apteki. W całym hotelu WiFi. Hotel nam się tak spodobał że za rok na pewno tam wrócimy. Polecamy z całego serca.

Zalety

Wszystko a najbardziej podobał nam się widok na Zatokę który za każdym razem zapierał dech w piersiach

Wady

Że nasz pobyt był tylko 7 dni

Łukasz

Pobyt - Maj 2025

Bardzo fajny hotel. Pokoje czyste i sprzątane codziennie. Jedzenie świetne. Codziennie inna kuchnia świata bez limitu. Obsługa miła , uśmiechnięta i pomocna. Plaża czysta z piekna rafą. Wchodzisz z pomostu do wody i fafa pod tobą,genialnie. Polecam.

Zalety

Dostęp do plaży, blisko lotniska, czysty .

Iwona

Pobyt - Kwiecień 2025

Gdybym sugerowała się opiniami niektórych osób to bym musiała sobie odpuścić ten hotel. Pobyt naszej trójki oceniam na 6! Jedzenie bardzo dobre, obsługa hotelowa wspaniała i uśmiechnięta! Animatorzy też są ok. Tak jest dużo Rosjan ale nie wchodzą innym w drogę. A teraz sztos rezydent Abdallah Modric to wspaniały człowiek i przewodnik, który jest dla ludzi. Ma ogromną wiedzę i świetnie mówi po polsku jak na Egipcjanina.

Zalety

Jedzenie, baseny, obsługa

Wady

Zbyt dużo Rosjan ale to już inna bajka. Nie są zaczepni co dawniej było normą.

Justyna

Pobyt - Marzec 2025

Hotel w pełni spełnił nasze oczekiwania – był naprawdę wyjątkowy. Dużo podróżujemy po świecie i bez wątpienia jest to jeden z najlepszych hoteli, w jakich mieliśmy okazję gościć. Podróżowaliśmy całą sześcioosobową rodziną i każdy z nas był zachwycony – nie tylko wyśmienitym jedzeniem, ale także pięknymi widokami, wysokim standardem, doskonałą obsługą i ogólną atmosferą tego miejsca. Ponieważ cenimy sobie spokój, wybraliśmy pokój od strony morza, co zapewniło nam ciszę i przepiękny widok. Strefa basenowa oferowała wiele atrakcji zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a serwowane drinki były wyśmienite. Jesteśmy absolutnie oczarowani i z pełnym przekonaniem polecamy ten hotel każdemu – to znakomity wybór. Obsługa była niezwykle uprzejma, serdeczna i zawsze chętna do pomocy, co dodatkowo podniosło komfort naszego pobytu.

Zalety

Wszystko

Pobyt - Luty 2025

Hotel i jego otoczenie są zadbane, jest dość czysto. Na meblach i w łazience widać było ślady użytkowania ale nie rzutowało to na pobyt. Jedzenie mało doprawione ale spory wybór, do obiadu owoce i ciasteczka, do kolacji również. Frytki i kurczak dostępne codziennie przy plaży oraz pizza i sałatki w barze przy basenie. Piwko bardzo lekkie, napoje serwowane z dużych butelek. Obsługa miła i nie żądająca napiwków. 2 butelki po 1,5 litra wody były codzienne uzupełniane podczas sprzątania pokoju. Na pomoście zawsze był ratownik, który czuwał nad bezpieczeństwem. Transfer mieliśmy przed 15, klucze oddaliśmy o 12 ale opaski zatrzymaliśmy i mogliśmy korzystać nadal z all. Oceniam raczej 4 * a nie 5*

Zalety

Cena! Miła i nienachalna obsługa, dość czysto, zadbany teren hotelu. Własna plaża z rafą, jedzeniem i piciem.

Wady

Może , to że plaża była czynna od 9, troszkę mdłe jedzenie.

Ela

Pobyt - Grudzień 2024

Super,kameralnie,pokoje bez zarzutu,ładna rafa,porządek.

Zalety

Obsługa,spokój,fajna plaża i rafa.

Wady

Za rzadko myte materace na leżakach.

Hotel ładny i czysty jedzenie smaczne. Obsługa pomocna i miła. Plaża trochę mała. Po zejściu schodami do morza można pochodzić w wodzie tylko przy brzegu. Z pomostu zejście na głęboką wodę z piękną rafą koralową

Zalety

Piękna rafa koralowa

Wady

Jestem zadowolony wszystko było ok

Sławek

W pełni zadowalający Obsługa bardzo miła Jedzenie dobre

Zalety

Wszystko

Wady

Nie będę wymyślał na siłę więc nic nie napiszę

Hotel ok :) może faktycznie nie jest to 5 gwiazdek, lecz ogólne wrażenie pozytywne. Jedzenie bardzo dobre, pokoje sprzątane na bieżąco, ręczniki wymieniane codziennie, alkohol słaby %, ale to jak wszędzie (polaczkowi nie dogodzisz) :D

Zalety

dobre jedzenie fajna plaża dużo basenów

Wady

przydałby się remont pokoi

Xperience Sea Breeze