Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Przestegam przed tą firmą. Przesunięcie lotu LINIOWEGO bez naszej zgody, skutkuje to skroceniem wyjazdu o DOBE. Rezydent nie ma pojęcia o tym ze zaszla zmiana i odpisuje bardzo rzadko. W recepcji takze nie dostali informacji. A na dodatek 11 godzin przed wylotem nie wiemy kiedy przyjezdza autobus na lotnisko!!!
Może infolinię mają słabą, ale biuro jest solidne ma nawet polskojęzycznych rezydentów :) byłem w el gouna rihana resort, bardzo polecam.
Zakup przez kontakt z infolinią. Profesionalizm na poziomie minimalnym.
Wczasy na Zanzibarze wykupione w WAJACJE.PL. Opis hotelu zupełnie odbiega od stanu faktycznego, po złożeniu reklamacji i przesłaniu zdjęć z hotelu nadal uważają że hotel był zgodny z opisem, był to ostatni nas wyjazd z Best Reisen. Przestrzegamy.
Przestrzegam przed tym biurem .Kontakt z rezydenten zerowy.Informacja o wylocie zostawiona pod drzwiami hotelowymi.Bilety powrotne musieliśmy prosić o wydrukowanie w recepcji.
Nie mam żadnych zastrzeżeń do biura, wszystko było zgodne z umową. Rezerwacja w hotelu, loty i transfer z lotniska i na lotnisko bez żadnego problemu.
Ostrzegam panstwa przed tym biurem podrozy, obsluga arogancka , nie okazali pomocy w sytuacji krytycznej, pobrali pieniadze za niewykonana usluge i klamia . Jezeli bedziecie potrzebowac pomocy to na nia nie liczcie bo zostaniecie zignorowani.
W ofercie nie było żadnych informacji o braku bagażu głównego. Biuro nie odpowiada na telefony klientów. wykupienie bagażu przez stronę jest niemal niemożliwe (560 zl za 20 kg, a na lotnisku 420 zł.) Na lotnisku nie czekał ani rezydent ani kierowca, który spóźnił się 20 min. Rezydentka jest w hotelu tylko raz w tygodniu. Trzeba było upomnieć się o bilety lotnicze! Bardzo nie polecam, pieniądze stracone!
Oferta kupiona na Wakacje.pl . Opcją All inclusive . Na miejscu okazało się że hotel nie bardzo ma pojęcie o takiej formule . Rezydent słabo mówiący po Polsku w ogóle nie pomocny . Złożona reklamacja , czekamy na odzew .
Wyjazd do Bułgarii, wszystko ok, dokumenty przekazywane na czas, odbiór i powrót na lotnisko bez zastrzeżeń. Z rezydentem się nie kontaktowałem. Polecam biuro .
Pierwszy i ostatni raz wybraliśmy wyjazd z tym biurem. Po wylądowaniu w Turcji kompletnie nigdzie nie było żadnego stanowiska, żadnego loga, musieliśmy prosić inne stanowiska czy mogą nam sprawdzić do jakiego busa mamy się udać. Kierowca mówił tylko po turecku i trochę po niemiecku, angielskiego zero. Wysadził nas o 3 w nocy pod hotelem i tyle go widzieliśmy. Rezydent tylko angielski. Transwer powrotny to samo co z transferem do hotelu. Komunikacja tylko po niemiecku. Ogólnie dramat.
Zakup oferty z tego biura do Bułgarii Hotel Meridian Słoneczny Brzeg, przebiegł bez żadnych problemów. Jedyne co bym poprawiła to prośba biura o wydrukowane karty pokładowe i pozostawianie ich w recepcji hotelu. Hotel bez problemu wydrukował karty, ale musiałam o to poprosić. Nie każdy ma dostęp do internetu i maila... Oferta zgodna z rzeczywistością. Rezydent zawsze odpowiadał o każdej porze na wszelkie pytania. Mogę polecić.
Z roku na rok coraz słabiej. Biuro nie ostrzega turystów przed zakupem wycieczek o zaistniałych zagrożeniach politycznych (vide Sri Lanka - nota bene nadal promowana w ofertach).
Biuro podróży widmo. Wszystko zarezerwowane ale kontakt i wsparcie w podróży zerowe. Nawet miejsca 4 letnie dziecko miało zarezerwowane w innej części samolotu niż reszta rodziny! Na lotnisku w Dubaju zero i formacji i wsparcia, sami musieliśmy się domyślić gdzie szukać transferu do hotelu bo nikt nie czekał, bez angielskiego nic by się nie załatwiło, w hotelu wszystkie formalności samodzielnie, informacji o możliwościach na miejscu, wycieczkach brak, o powrotnym transporcie kartka pod drzwiami.
Świetna organizacja, atrakcyjna cena wycieczki. Polecam Seszele z Best Reisen.
Wykupiliśmy w sobotę wyjazd na Cypr a we wtorek dostaliśmy informację, że nasza rezerwacja została anulowana z powodu braku potwierdzenia wolnych pokoi . Nadmienię że biuro nadal sprzedaje tę ofertę, w tym samym terminie, tylko cena jest już wyższa. Trochę to żenujące .
Best Reisen to biuro widmo. Po opóźnionym locie do Turcji, rezydenta brak, transferu brak, stanowisko rezydenta w Antalya w ogóle gdzie indziej niż w dokumentach podróży. Przedstawiciele biura mają wszystko gdzieś, transport organizowany był 1,5 godz co chwilę przekładany o 15min, porażka na całej linii. Transfer do hotelu trwał 3 godz. ponieważ kierowca zatrzymywał się co 40min na papierosa. W hotelu nawet przez sekundę rezydenta nie było, nawet nie wiedzieliśmy kto nim jest. Zero zainteresowania!
Pierwszy raz jechaliśmy z tego biura. Szybka zaliczka bo cena wycieczki była bardzo atrakcyjna a potem pewna obawa po zapoznaniu sie z opiniami. Jechaliśmy do Dubaju Voco hotel. Wszystko przebiegło wg. moich oczekiwań. Dokumenty na czas, transfer i rezydent ok. Hotel super. Także nie mam żadnych zastrzeżeń i mogę śmiało polecić. Myśle że jeszcze skorzystam.
Zakup przez wakacje.pl Oferta niezgodna z opisem i oczekiwaniami. Fatalny hotel. Fatalna obsługa rezydenta i personel hotelu. Kategorycznie nie polecam!
Wakacje w Bulgarii jak najbardziej udane .Wszystko na czas .. Kontakt z rezydentem telefoniczny ale bez zastrzezen .Polecam !