Nie polecam Teneryfy z biurem podróży Exim Tours i rezydentką Urszulą. Pani nastawiona jedynie na sprzedaż wycieczek i wypożyczanie samochodów. Na pytania o komunikację publiczną nie była w stanie udzielić żadnych informacji. Skupiła się jedynie na możliwości wypożyczenia samochodu. Zapominając jednocześnie ostrzec przed pozostawianiem rzeczy w aucie. Uwaga! Kradną w wypożyczonych autach. Po splądrowaniu auto pozostawiają zamknięte. Podobno inni rezydenci z innych biur ostrzegają.
Exim Tours jest biurem oszukującym klientów. Wycieczka all inclusive miała trwać 11 dni, a trwa 9 dni, o godzinach odlotów i przylotów klient dowiaduje się w ostatniej chwili (4 dni przed wylotem) i okazuje się, że w hotelu jesteś po północy, czyli następnęgo dnia i tak samo jest z wylotem dzień wcześniej opuszczasz hotel. W hotelu po przylocie nie otrzymaliśmy, żadnego jedzenia. Na złożoną reklamację dostaliśmy oczywiście odpowiedź negatywną. Biuro Exim zupełnie nie jest zainteresowane klientem
Biuro nie wywiązało się z zapisów umowy, że hotel jest dla osób 16+. Umieszczono nas w hotelu dla rodzin z dziećmi. Rezydent - pan Szymon z Majorki - nawet nie pofatygował się aby cokolwiek zrobić w sprawie naszej reklamacji. Natomiast biuro po 2 mailu sprawę zamknęło. Banda oszustów więc zalecam omijać ich szerokim łukiem.
Oferta była korzystna hotel bardzo fajny Meridan blisko plaży miasta z basenem ... czysto... jedzenie bardzo dobre... transfer ok... loty opóźnione ale to już wina linii wizzir... jedynie co to porażka jest opieka rezydentka wliczona w cenę...której brak... po przylocie brak kontaktu... spotkanie na drugi dzień w innym hotelu trzeba szukać... po czym rezydent Ania mówi że to co piszą na necie ze nie odbierają telefonu to prawda ... i faktycznie nie odbiera ... zero przydatności rezydenta
Pobyt w Maroku hotel Allegro Agadir, sam hotel super, jedzenie ok. Przelot samolotem fatalny, jechaliśmy w 13 osób z dziećmi, porozrzucali nas po całym samolocie, Dzieci bez opieki przez 4,5h. Rezydent niemiły, wręcz beznadziejny, wszystkich straszył aby nie kupować wycieczek z innych biur, ceny w Exim o wiele droższe niż na stonie biura. Na lotnisku w Maroku nie mają czytników do blietów w telefonie, zero informacji od przedstawiciela, olał grupę na lotnisko wogóle nie pojechał.
Nie polecam. Na wakacjach skradziono nam portfele, a rezydentka "udzielając informacji" powiedziała że albo ktoś obcy nam dowiezie paszporty z polski, albo MOŻE nas przepuszczą przez odprawę. Przy rozmowie padło info, że idziemy na policję, ale nie padła opcja pomocy przez rezydenta przy rozmowie w jez hiszpańskim, bo policja ma niestety problem z ang. Nie polecam, więcej nie skorzystam.
pisałam i otrzymywałam odpowiedz w ciągu 30 min maximum, myśle że to jest zupełnie normalne. Chyba mam tylko pytanie do transferu z lotniska do hotelu, kierowca jechał niebezpiecznie, ale to tylko moje wrażenie. Dziękujemy Pani Elżbiecie, rezydent w Grecji! Polecam biuro od serca
Nie polecam. Wszystko jest super dopóki się bukuje wakacje, ale przy pierwszej potrzebie zmiany (za którą zresztą też chce zapłacić) biuro ma klienta całkowicie gdzieś. Zero elastyczności mimo, że oczywistym jest, ze można klientowi pomóc. Pani na infolinii nieuprzejma. Powtarza jak mantrę, jakąś wyuczoną formułkę i zachowuje się jak robot. Nigdy więcej nie zabukuje wakacji w Exim Tours.
Marsa Alam - Hotel Akassia. Rezydent AHMED (...) mówi po polsku perfect. Jest bardzo zaangażowany, pracowity i służy pomocą 24h na dobę. Z Ahmedem nie ma problemu,którego by nie rozwiązał. Najlepszy Rezydent z jakim kiedykolwiek miałam kontakt!! Zachęcam i bardzo polecam ! Hotel czysty, jedzenie smaczne, obsługa na najwyższym poziomie! Wszyscy panowie z pool baru i beach baru uśmiechnięci i tworzą super atmosferę. Szef Assam to super szef. W restauracji Castello profesjonalna obsługa.
Byłyśmy bardzo zadowolone z organizacji wakacji na Malcie. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Minusem był rezydent. Miałam wrażenie, że miał wręcz pretensje, że do niego dzwonie z pytaniem. Odpowiadał bardzo hamsko, nie udzielając satysfakcjonującej odpowiedzi. W efekcie i tak wszystkich informacji musiałyśmy szukać na własną rękę.
Ja i mój mąż zostaliśmy okradzeni przez to biuro podróży. Lot został odwołany. Biuro podróży poinformowało nas, że mam zmienić sami lot na inną, bliską lokalizację (zrobiła tak większość osób, które miały lecieć tym samolotem). Zmieniliśmy na inną lokalizację, jednak ten lot także się nie odbył z powodu braku jakiejkolwiek pomocy ze strony biura. Nie dostaliśmy zwrotu pieniędzy za ten lot. Biuro podróży nie odbierało telefonów. Obsługa jest chamska i udają, że nic się nie stało. ODRADZAM
W tym roku byłem z tym biurem w Chorwacji. W wyjeździe do Chorwacji specjalnie dopłaciłem za pokój z bezpośrednim widokiem na morze, a dostałem pokój z którego balkonu ledwo było widać mały kawałek morza z lewej strony. Bezpośredni widok z tego pokoju był na baseny i scenę,na której wieczorami grała głośna muzyka. Dodatkowo nie było baru hotelowego na plaży, na który bardzo liczyłem wykupując opcję all. Złożyłem reklamację do Exim, której nie uznali odpisując mi jakieś bzdury.
Organizator sprzedaje wycieczki 7 dniowe, które okazują sie 6 dniowe, bo w hotelu jesteśmy nad ranem w piątek i wyjeżdżamy rano w czwartek, po śniadaniu. Pokoje w hotelu niezgodne z opisem-brak dostawek/łóżek. Jeśli jedziecie do Egiptu i dopadnie was "zemsta faraona", to musicie zabrać reklamówkę albo karton do autokaru, bo nie ma toalet. Roszczenia i Reklamacje mają w głębokim poważaniu przytaczając absurdalne zapisy z regulaminu.
Drugi raz z Exim i ostatni .Rok temu w Chorwacji zabukowali mi pokój na dwie osoby,miał być na trzy.Kontakt na infolinii tragedia,Pan bezczelnie powiedział, że trzeba sobie radzić.No to sobie poradziłam.W tym roku miałam opory,ale ok ,no mogło się zdarzyć.W tym roku w hotelu okazało się, że Exim o nas zapomniałam,nie było nas na liście gości. Pracownicy hotelu pełen profesjonalizm,pokój był za chwilę,ale musieliśmy udowadniać, że zapłaciliśmy za wycieczkę.Nie polecam tego biura
Biuro podróży nie wywiązało się z jasnych zapisów w umowie. W odpowiedzi na reklamację przytaczali zapisy nie związane z tematem zarzutów, zbywając reklamację. Na kolejne prośby wyjaśnień odpisali, że sprawę już zamknęli i nie będą już odpisywać. Nie polecam.
Nie polecam i ostrzegam przed tym biurem. Biuro po odwołanym locie (2 godziny przed odlotem) nie udzieliło żadnej pomocy i odpowiedzi na pytania. Pani na infolinii wręcz zbyła nas. Zostaliśmy na lotnisku na noc w Berlinie bez pomocy z ich strony.
Nie polecam! Oferta opiewała na 7 dni w rzeczywistości wyszło może 6 transfer do hotelu o 3 w nocy, i powrót równie tragiczny (2 godziny w autobusie na trasie o długości 1 godziny co skutkowało sprintem na lotnisku od checkinu do security checku po szukanie gate'a) po przylocie smsy bez możliwości odpowiedzi o spotkaniu z rezydentem ... które odczytaliśmy po godzinie spotkania. Nie polecam!
Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego biura ,wszystko było profesjonalnie zorganizowanie była to nasza pierwsza podróż więc wiadomo strach stres , ale biuro zorganizowało wszystko więc czuliśmy się bezpieczni , nie musieliśmy szukać nic na własną rękę Pan rezydent odebrał nas z lotniska i to samo było z powrotem Pani rezydent odwiozła na na lotnisko i czekał aż wszyscy się odprawią Polecam bardzo
Uważam, że biuro spisało się na medal! Wszystkie dokumenty otrzymane na czas, dokładne i czytelne instrukcje odnośnie czynności na lotnisku, zlokalizowania transferu oraz zameldowania w hotelu. Wszystkie najważniejsze numery telefonów zebrane w jednym miejscu. Dzień przed wylotem dodatkowy SMS informujący o konkretnym miejscu zbiórki na transfer. Podróż bez żadnych problemów i bez stresu ze względu na ogrom przydatnych informacji.
Odradzam, oferta sprzedana przez biuro nijak miała się do rzeczywistości. Na miejscu brak kontaktu z rezydentka w godzinach pracy. Kontakt z biurem utrudniony, odpowiedzi chamskie i bez grosza kultury.... Jest tyle dobrych biur - z tego nigdy więcej nie skorzystamy i odradzam wszystkim.