Opinie o Exim Tours

5.7
Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
5.2
Stosunek jakości do ceny
5.9
Zgodność ofetry z opisem

Wyświetlono 2357 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kamila

Pobyt - Sierpień 2026

Właśnie wróciłam. Nikomu nie polecam tego biura. Gdyby tam byli nasi rodzice zginęliby na starcie. Nikt nie pomógł nikomu. Rezydentki obrażone , że muszą tel odbierać. Na Majorce dramat. Nikt nie odprowadził nie podpowiedział co i jak na lotnisku. Nikt nie jechał autobusem. Po co są te biura? I horrendalne koszty? Nigdy więcej wycieczki z biurami, zważając na to, że mają Cię gdzieś, a przy każdym lotnisku stoi taksa lub bus. Okropne podejście do klienta. Omijajcie!

2.7

Pobyt - Lipiec 2026

Wykupiłam pobyt dla 3 dorosłych osób w pokoju z widokiem na morze, za który została pobrana dodatkowa opłata. Po przyjeździe okazało się, że otrzymaliśmy mały pokój standard z widokiem na sąsiedni budynek oraz niewielką dostawką, która nie była odpowiednia dla trzeciej dorosłej osoby. Dopiero później zauważyłam, że po wpłacie oferta została zmieniona na pokój standard, o czym nie zostałam w żaden wyraźny sposób poinformowana. Kontakt z biurem był tragiczny. Nie polecam!

Urszula

Pobyt - Lipiec 2026

Nic dobrego nie mogę powiedzieć ani o Exim Tours ani o agencie. Załatwienie dokupienia dodatkowej opcji (uwzględnionej w umowie) graniczy z cudem. Pracownicy obydwu firm bezczelni, pyskaci, niepomocni. Korzystałam regularnie z wakacje.pl i kilkukrotnie z Exim. Never ever. Reklamacje tylko mailowo (brak możliwości złożenia telefonicznie), brak działu obsługi jakości, brak elementarnego wyczucia. Osoby pracujące w Exim to jest już w ogóle po prostu szczyt chamstwa. Nie polecam nikomu!

1.3

Pobyt - Lipiec 2026

Tragedia... Wycieczki fakultatywne oferowane z mocno zawyżoną ceną. Organizujcie je sami... W opisie polski przewodnik. Przyjechał po nas czeski przewodnik i byliśmy zdani na obsługę czeską. Polski pojawił sie na minutę w połowie wycieczki zeby powiedzieć ze nie ma dla nas czasu i siedział z nosem w telefonie ciągle sie do niego uśmiechając. Dał za to info gdzie zostawić napiwki i jak dodatkowo wydać swoje pieniądze. Nie rozumiał też prostych komunikatów kierowców i wpychał nas do złego busa...

Mateusz

Pobyt - Lipiec 2026

Porzucają turystów w Bułgarii. Rezydent wprowadza w błąd i nie chce pomagać. Przerzuca winę na wszystkich tylko nie na siebie i firmę, którą reprezentuje. Nie panują nad transferami. Wymagają dodatkowych kosztów, niezgodnych z prawem.

5.3

Pobyt - Lipiec 2026

(...) Samo biuro podróży nie spełniło moich oczekiwań. Brak dostatecznej informacji co do planowanego wyjazdu, bilety przekazywane na mniej niż 12h przed wylotem. Obsługa biura nieprzyjemna. Parking na auta w szczerym polu.

Pobyt - Lipiec 2026

Omijajcie to biuro podróży, kłopoty już na lotnisku samolot opóźniony 2.godziny transfer w środku nocy ja jedyna i Pan w nieoznakowanej taksówce .Hotel o 2 w nocy zamknięty, przez godzinę szukania kogo kolwiek. Rezydentka nie odpowiadała na telefony. (...) Rezydentka (...) w kontakcie na rozwiązanie problemu umówiona na godzinę 13. Nie przyjec

Paola

Pobyt - Lipiec 2026

Dramat!! Rezydentka która "obsługuje" klientów na Cyprze północnym (...) powinna zostać zwolniona. Nigdy jak żyje nie byłam tak potraktowana. (...), która do kazdego podchodzi z wielkim fochem i oburzeniem. Wie że nikt nie może jej nic zrobić i przez to traktuje człowieka jak maszynkę do wyciągania pieniędzy.

Maja

Pobyt - Czerwiec 2026

Polecam to biuro podróży, wszystko zgodne z ofertą i dopięte na ostatni guzik. Nie mieliśmy najmniejszych problemów. Kontakt z rezydentem natychmiastowy, polecam!!!❣️

Edyta

Pobyt - Czerwiec 2026

Jestem bardzo zadowolona z biura podróży Exim Tours, 3 razy byłam na wycieczkach z Exim . Było spotkanie z rezydentem w hotelu i kontakt telefoniczny z rezydentem. W roku byłam w Hiszpanii w Salou, Pani rezydent przedstawiła wycieczki ,a także powiedziała jaka komunikacją się poruszać w inne miejsca, dala też nam kod rabatowy do kupna biletu on line do Port Aventura czyli największego w Europie Parku rozrywki . Polecam też ze względu na bardzo dobre ceny zakupy wczasów. Zawsze taniej mają.

Pobyt - Czerwiec 2026

Najgorsze biuro podróży. Niesamowity koszt wakacji, a nawet nie ma transferu. Pół dnia siedzimy na lotnisku, a nr alarmowy zaś zbywa. Nigdy więcej. Najgorzej wydane pieniądze. Arogancja.

Pobyt - Czerwiec 2026

zakup wycieczki wygladał tak ze poszłam z narzeczonym do biura

Jadwigs

Pobyt - Czerwiec 2026

Dzień dobry.Biuro podruży godne polecenia, wszystko dopięte do konca. Ja chcę podziękowac Pani Tezydent z Gran Canari za opiekę podczas naszego pobytu.Pani (...),osoba będąca bez problemu z nami zawsze w kontakcie, zawsze pomocna,miła i uśmiechnięta. Pani (...) zasługuje na max gwiazdek. Firma powinna doceniac takich pracownikoŵ,cięzko teraz znalezc tak kompetentną osobę co do wykonywanej pracy. Pozdrawiam.J.G

Daniel

Pobyt - Czerwiec 2026

Nie polecam!!!! Omijać!!! Rok wcześniej zarezerwowana wycieczka nie doszła do skutku. Pomylony został hotel. Hotel zarezerwowany przeze mnie znajdował się w ogóle w innej części Majorki. Organizator przyznał się do błędu mimo to były ogromne problemy ze zwrotem pieniędzy. Proponowali beznadziejne alternatywne wycieczki. Stres, i zmarnowany urlop!!!! Nie polecam!

Pobyt - Czerwiec 2026

właśnie wróciłam z Cypru, pierwszy raz byłam z tym biurem, po przeczytaniu opinii miałam wiele wątpliwości, ale okazało się wbrew temu co ludzie piszą w opiniach, że wszystko było na wysokim poziomie, organizacja, obsługa na wysokim poziomie, żadnych problemów, Pan (...) rezydent na miejscu mimo problemów rodzinnych dołożył wszelkich starań aby nic nam nie brakowało, bardzo miły i kompetentny człowiek, pozdrawiam

5.3
Iwona

Pobyt - Czerwiec 2026

Bardzo odradzam z korzystania z usług EXIM Tours. Podczas transferu powrotnego na lotnisko mieliśmy wypadek. Autokar wjeżdżając na teren Hotelu wjechał w metalowy pręd z kamerą. Ogromna szyba rozbiła się przy siedzeniach moim i mojej 12 letniej siostrzenicy. Odłamki szkła które wylądowały na nas poraniły nas i mimo tego, że kierowa widział, że krwawimy nie zapytał nas czy potrzebujemy pomocy. Nawet do nas nie podszedł. Biuro do tej pory nikt z biura nie skontaktował się z nami mimo reklamacji.

Pobyt - Czerwiec 2026

Zakup oferty beż problemów, wylot w terminie ale schody zaczęły się po wylądowaniu w Tunezji. Więcej pasażerów do małego busa niż miejsc z powodu tego że ktoś wykupił wczasy w ostatniej chwili i nie został uwzględniony na liście, to samo spotkało nas przy transferze powrotnym. Kierowca po prostu nas nie zabrał, bo nie miał listy pasażerów więc zabrał 6 osób z hotelu a nas zostawił. Tylko dzięki zaangażowaniu pani rezydent dotarliśmy na lotnisko. Samolot opóźniony 45 minut.

Patrycja

Pobyt - Czerwiec 2026

Podczas transferu z hotelu na lotnisko w Tunezji bagaże były przewożone w części pasażerskiej busa, niezabezpieczone. Ciężka walizka spadła na mnie, uderzając w rękę i brzuch – jestem w ciąży. Co gorsza, początkowo w tym miejscu miało siedzieć moje 4-letnie dziecko. Oczekuję wyciągnięcia konsekwencji wobec przewoźnika, aby żaden klient, zwłaszcza dziecko, nie został narażony na podobne niebezpieczeństwo.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2026

Nie polecam. Transfer na lotnisko nie przyjechał, po zadzownieniu do biura Pan niezwłocznie nakazał wezwać taksówkę a potem złożyć reklamację zapewniając, że wrócą nam koszta. Oczywiście reklamacja odrzucona. Szkoda nerwów.

Jola

Pobyt - Maj 2026

Nie polecam biura !!! Drugi raz jestem zawiedziona ! Pierwsze wakacje to (...) , a pani z biura tak zachwalała !!! Drugim razem autobus na lotnisko podstawiony pod innym adresem niż podany , po 2 reklamacjach biuro nie widzi problemu ! Stracone pieniądze na taksówki na lotnisko i nerwy nie do opisania !!! Nigdy więcej !!! Są dużo lepsze biura niż to !

Obsługiwane kierunki