Opinie o Index

Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
Stosunek jakości do ceny
Zgodność ofetry z opisem

Wyświetlono 350 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0
Janusz

Wszystkim odradzam. Wszystko tylko na papierze. Obozy dla młodzieży są fikcja. Młodzież jest pozbawiona jakiekolwiek opieki. Ostrzegam wszystkich rodziców.

1.3
Zofia

Witam . Może biuro podróży jest dobre ale kadra do kitu . Mój syn był w Władysławowie na obozie 2024 i przyjechać z zapaleniem puc do których dobrawadziła kadra obozu . A jak dzwoniłam to mówili że wszystko ok a syn coś innego . Jedzenie nie dobre . Poprostu brak opieki i kompetencji opiekunów.. Nie polecam .

Justyna

Tragedia. Młodzież pozostawiona bez nadzoru. Opiekunka pozwalała 13 latkom chodzić po centrum do 24 godz. 16 latkowie piją alkohol i opiekunka nic nie widziała. Brak wspólnych zajęć. Jedyne zajęcia to te pozowane do zdjęć na grupie. Dzwoniłam i pisałam do kierowniczki obozu z prośbą o pilny kontakt ale zero odpowiedzi.

3.7
Elżbieta

Pobyt - Kwiecień 2024

Wycieczka do Holandii to porażka. Po 14 godzinach jazdy z Wrocławia za 60E od osoby (dodatkowo płatne ) weszliśmy do pięknych, kwitnących ogrodów Keukenhof. niestety czas ograniczono nam do dwóch godzin. Potem już biegiem Parada Kwiatów i szybko do Amsterdamu by kierowcy mogli rozpocząć obowiązkowy wypoczynek i tu od godz.16 do 1 w nocy. Pan pilot "biegiem" przez jedną godzinę pokazał nam centrum miasta i dalej czas wolny do pierwszej w nocy przy temp.zew. 5st. i padającym deszczu. Nie polecam.

ANNA REZERWACJA 118927

Pobyt - Czerwiec 2023

Wycieczkę Paryż 07.06.2023-11.06.2023 wybrałam wraz ze znajomymi z polecenia koleżanki, która była z biurem INDEX już kilkakrotnie. Nie zawiodłam się. Na maile szybko sprawnie i wyczerpująco odpowiadają. Oferta zgodna z przekazanymi informacjami. Pobyt w hotelu Premiere Classe przyjemny - pokoje czyste, sprzątane na bieżąco, w łazience ręczniki. Plus super przewodnik Pan Filip oraz kierowcy i cała wycieczka udana, relacja na stronie biura. Byli dla nas by jak najwięcej zobaczyć.

Pobyt - Czerwiec 2023

Polecam, wycieczka bardzo udana, program zrealizowany,, częste przystanki,pomocny i sympatyczny przewodnik p. Maciej. Autobus ok Jestem na tak.

Ana

Pobyt - Czerwiec 2023

Praga czerwiec Ocena 4.5. Pilotka i kierowca dobry.Pokój wystrój lata 2000.Ale czysto.. Śniadanie parówki jajecznica.platlki z mlekiem.serki.dzem.owoce.Nastolatka najedzona. Nazwała pokoj noclegownia. Był to jej pierwszy pobyt w kraju z dawnego bloku wschodniego. Obiad 2 danie dobre 4 i 5. Cena wycieczki bezkonkurencyjna do innych ofert. Pobyt dobry. Niemniej Praga to nie Dubaj a taki hotel też ma się nijak do motelu w USA 20lat temu. Pierwszy wyjazd z index oceniam jako dobry.

Barbara

Pobyt - Czerwiec 2023

Wycieczka do Rumunii, wszystkim bardzo polecam!!!! Przejazd autokarem bardzo sprawny, czuliśmy się bardzo dobrze zaopiekowani przez p. Leszka, organizacja na wysokim poziomie !! Pani Przewodniczka w Rumunii - Paula- rewelacja. Ogrom ciekawych informacji, wszelkie problemy, pytania -załatwione. W parę dni można naprawdę wiele ładnych miejsc zobaczyć, poznać kulturę, i nabrać apetytu na więcej :))

Dariusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Wycieczka do Pragi 08.-10 czerwiec. Zacznijmy od złego -ciasny autokar i brak WC .Kierowca miał problemy z płynnością jazdy gwałtowne hamowanie itd w czasie wolnym nawet nie sprzątał.Ale autokar nie zniechęci nas do ponownego wyjazdu z tym biurem a zwłaszcza przewodnik Pan Sebastian K.Przesympatyczny z poczuciem humoru człowiek posiadający ogromną wiedzę która potrafi właściwie przekazac,nie gania ludzi ,spokojne tempo odpowie na każde pytanie.Profesjonalista w pełni zaangażowany.

Pobyt - Czerwiec 2023

Wspaniała wycieczka do Rumunii🌹🍇🌶️ pani przewodnik Paola opowiadała nam bardzo dużo ciekawych rzeczy o Rumunii i ich kulturze. Zobaczyliśmy piękne miejsca❤️.Organizacja bardzo dobra, hotele w porządku i jedzonko również. Na koniec wycieczki zostaliśmy zabrani na pyszny Rumuński obiad do restauracji, w której mogliśmy poczuć klimat tego kraju i spróbować typowe Rumuńskie specjały. Kierowcy dbali o nas podczas jazdy, robiąc przystanki na załatwienie swoich potrzeb, jak i na rozprostowanie nóżek

iwona

Pobyt - Czerwiec 2023

Wycieczka Werona, Jezioro Garda, Cinqe Terre, Mediolan - 6.06 - 11.06.2023 Zakup oferty w biurze podróży przebiegł bardzo sprawnie. Przemiła pani Magda, kompetentnie poinformowała mnie o szczegółach oferty i spisała ze mną umowę. Wycieczka udana. Program zrealizowany w 100%, w dużej mierze dzięki pani Anecie - pilotce, która potrafiła tak uwzględniać wszystko ( pogodę ,korki, rozkład jazdy pociągów), że udało się ogarnąć wszystko i jeszcze dobrze wykorzystać czas wolny. Pozdrawiam

Grzegorz

Pobyt - Maj 2023

Nie polecam podróży z tym biurem. Autokar przerobiony z 50 miejscowego na 65 ( z Katowic wracaliśmy do Wrocławia z firmą Sindbad identycznym modelem autobusu jednak 50 miejscowymwidać .że dołożyli foteli na maxa bo nie pasują kratki nawiewu nad siedzeniami )i o dziwo w firmie Sindbad można było skorzystać z toalety w autokarze. Jedzenie w hotelach SŁABIUTKIE . Na plus można tylko ocenić pracę pani Ani pilota wycieczki .która całkiem fajnie oprowadzała nas po zabytkach Rzymu Nie polecam Indexu

Edyta

Pobyt - Maj 2023

Nie polecam tego biura. Verona, Garda, cinque terre, mediolan. Autokar ciasny, na miejscu poszukiwanie noclegu, kierowcy jako ostatni przed północą dostali pokój w dodatku z brudną pościelą, obiadokolacja i śniadanie katastrofa, na stołówce upokorzenie gości hotelowych, stoły brudne, brak sztućców, przewodnik bez wiedzy nt Włoch, godzinne poszukiwanie autokarem miejsca docelowego( tak prowadził kierowcę pilot wycieczki). Ogólnie jestem zniesmaczona i upokorzona zaistniałą sytuacją.

5.3
Renata

Pobyt - Maj 2023

Autokar ciasnota, kierowcy nieuprzejmi, brak mini barku który był w ofercie . WC bez środków czystości. Niewywiązanie się z punktu o zwiedzaniu klasztorów😔 Przewodnik po meteorach spóźniony i nieprzygotowany. Szkoda. Sytuację ratował Pan Przemek swoją obszerną wiedzą interesyjąco przekazaną.

Lidka

Pobyt - Maj 2023

Wycieczka Padwa Bolonia Wenecja majówkę. Autokar to MASAKRA, jak można wysłać taki autokar w tak długą podróż. Ciasnota. Z samego tyłu 8 osobowa grupa z Radomia piła, paliła i wrzeszczała na cały autokar. Po takiej dramatycznej nocy całodzienne zwiedzanie. Pilot pan Tomasz bez szału. Brak czasu wolnego w Bolonii, w Wenecji 5godzinwolnego w ulewie. Po c

2.0
Edyta

Pobyt - Maj 2023

Nie polecam. Jazda w małym ciasnym autokarze ( 65 osób) - koszmar . Ponadto w umowie było napisane minibarek .Na pewno czegoś takiego w autobusie nie było . Przewodniczka P Anita reprezentowała słaby kontakt z uczestnikami. Hotel daleko od Rzymu - fatalne jedzenie. Ogólne wycieczka słabo zorganizowano pod wieloma względami. Nie polecam tego biura.

Grażyna

Pobyt - Maj 2023

Wycieczka do Grecji 28-3.05.2023,autokar bardzo ciasny odległość między siedzeniami 15 cm,jedna strona autokaru druga w miarę odstęp , więc pytam czy w auktoarze obowiązywały jakieś miejscówki.Duze uznanie dla przewodnika Pana Przemka człowiek encyklopedia.

2.5
Renata

Pobyt - Maj 2023

Nie polecam wycieczki do Rzymu w tym biurem podróży. Przejazd autokarem (65 osób) zapchanym na do granic możliwości . Ciasnota niesamowita, wąskie przejście. Do tego przerwy po 10-15 minut, gdzie samo wysiadanie w takich warunkach zajmowało dużo czasu. Brak barku w autobusie.Hotel daleko od Rzymu, jedzenie fatalne. Biuro nie zakupiło biletów wstępu do muzeów watykańskich, kto kupił sam online, ten zwiedzał. Wolny czas w czasie ulewy i w miejscu, gdzie nie ma co robić. Słaba organizacja. Odradzam

Al

Pobyt - Maj 2023

Wycieczka do Szwajcarii to jedna wielka farsa, brak realizacji programu, autokar masakra, hotel niezgodny z umowa, pobranie opłaty na lokalnych przewodników, których w ogóle nie było, a pilot to szczyt niekompetencji. Niestety biuro Index nie odpowiada na złożone reklamacje, kontakt na niskim poziomie…To moja pierwsza reklamacja w branży turystycznej, ale podobnie jak pozostałych uczestników podstawna

Pobyt - Maj 2023

Formalności pomogła załatwić telefonicznie przemiła i pomocna pani Marcelina. Wsz odbyło się sprawnie, bez żadnych problemów 😊